|
Nasze Bassety Klub Miłośników Basset Hound i podobnych. |
 |
Wystawy - Poznań Międzynarod.- o Puchar Europy Środkowej i Wschodniej
Agata - Czw 18 Paź, 2007 23:18 Temat postu: Poznań Międzynarod.- o Puchar Europy Środkowej i Wschodniej Kto się z Was wybiera ?
Ja jadę z Groszkiem, Omenkiem i Majusią :lol:
Grupa/Group 6
sędzia - Štefan Štefik (SK)
Basset Hound
Petit Basset Griffon Vendéen
Grand Basset Griffon Vendéen
Basset artesien normand (Basset artezyjsko-normandzki)
Basset bleu de Gascogne (Basset gaskoński)
Basset fauve de Bretagne (Basset bretoński)
Basset Hound
klasa championów psy - 4
1. GROSZEK z Polany Klapouchego
klasa championów suki - 2
klasa młodzieży psy - 4
klasa młodzieży suki - 4
1.ALMA Dudi Dog's
klasa otwarta psy - 1
klasa otwarta suki - 3
1.Bobass GALLIANO
2.LUNA Orlena Unita
klasa pośrednia psy - 1
klasa pośrednia suki - 2
1.BAMBA-BIBI Prdlavka
2.EASY z Polany Klapouchego
klasa szczeniąt psy - 2
klasa szczeniąt suki - 2
1.IKEA z Polany Klapouchego
klasa użytkowa psy - 1
klasa użytkowa suki - 1
Tak jest napisane na poznańskiej stronie :wink:
Ale nie ma kto będzie.
Grosio w championach i co dalej ?
Nie mamy dużej konkurencji w klasie, zobaczymy jak to będzie, bo ten sędzia.... hmmmmm :?
DUDI DOG`S napisał/a: | dudi dog`s jako kibice zjawia się na 100 procent |
Arleta napisał/a: | My te ))) czyli Arleta - Tomasz - Angela jako kibie )) |
Magdzielec z Basseciarni napisał/a: | Ja także będę jako kibic |
Benka-Bozenka - Czw 18 Paź, 2007 23:32
my też się chcemy zameldować na tej wystawie....
Bibi klasa pośrednia
Galliano klasa otwarta......
a kto jeszcze ????????????
Agata - Czw 18 Paź, 2007 23:43
No a ja będę zmieniać na górze i dopisywać
Może troszkę nas uzbieramy
Arleta - Pią 19 Paź, 2007 06:17
My te ))) czyli Arleta - Tomasz - Angela jako kibie ))
Jogurt - Pią 19 Paź, 2007 07:05
My tez mielismy jechac ale madra Madzia przegapila termin zgloszen...
mariola - Pią 19 Paź, 2007 07:13
I my spróbujemy:
IKEA z Polany Klapouchego - klasa szczeniąt
dopisz Agatko :wink:
robert.n - Sob 20 Paź, 2007 19:44
Alma - młodzież ))
DUDI DOG`S - Sob 20 Paź, 2007 22:01
dudi dog`s jako kibice zjawia się na 100 procent
agnieszka - Nie 21 Paź, 2007 10:40
my oczywiscie również będziemy!
Luna Orlena Unita - klasa otwarta
Easy z Polany KŁapouchego - klasa pośrednia
Magdzielec z Basseciarni - Pon 22 Paź, 2007 18:15
Ja także będę jako kibic, gdyż (jak to Magdy mają w naturze) przegapiłam termin zgłoszeń.
Do zobaczenia!!!
Fanfan z rodziną - Pon 22 Paź, 2007 18:17
coś w tym kibicowaniu Magd faktycznie jest :wink: ...trzymam kciuki za wystawiających i wystawianych - powodzenia
gocha - Czw 25 Paź, 2007 22:44
Agnieszko, trzymamy mocno kciuki za siostrzyczkę naszego Ignasia (E.T. z Polany Kłapouchego)
Agata - Pią 26 Paź, 2007 01:01
Maja chyba dostaje cieczki :? I przy moim farcie do Poznania się nie skończy.
mariola - Pią 26 Paź, 2007 07:27
Agatko, witaj w cieczkowym klubie :lol:
Jogurt - Pią 26 Paź, 2007 16:37
A ja dzisiaj przezylam szok.
Wyslalam zgloszenie na ta wystawe dzien po terminie bo pomylilam daty. dopiero potem sie kapnelam te cos mi sie z datami pokickialo, ale nie zadzwonilam, zeby potwierdzic zgloszenie a tu dzisiaj szok bo znalazlam w skrzynce pocztowej przyjecie zgloszenia :shock:
Pozostaje mi tylko jakos to wytlumaczyc rodzicom i... wyciagnac od nich 150 zl :?
mariola - Pią 26 Paź, 2007 17:22
Najważniejsze, że zgłoszenie przyjęte :thx a pieniążki jakoś skombinujesz :wink:
Jogurt - Pią 26 Paź, 2007 17:55
No w tej chwili to najdrudniejsze jes przekonanie rodzicow, bo poki co to im sie to nie widzi tzn. stwierdzili ze Poznan to za daleko. mimo tego, ze wczesniej byli chetni. U mnie w domu to zawsze tak jest :shock:
No ale sprobuje, jest weekend, troche ich potruje i jakos to bedzie.....moze
Agata - Pią 26 Paź, 2007 19:58
Pamiętaj, że nawet jeśli nie pojedziesz, to zapłacić musisz, więc tak czy tak rodzicom te 150,- z kieszeni ubędzie
Rachunek później dostaniesz pocztą, a jeśli go nie zapłacisz to informacja pójdzie do oddziału i nie pozwolą Ci nigdzie zgłosić psa.
Widzisz, chyba lepiej zapłacić i przyjechać
do zobaczenia w Poznaniu :wink: :lol:
mariola - Pią 26 Paź, 2007 20:12
No widzisz - musisz jechać i spotkać się z nami :wink:
Jogurt - Pią 26 Paź, 2007 20:47
Ale ja naprawde chce i ja nawet sama ewentualnie moge sie szarpnac i zaplacic, ale tu chodzi o transport. Moim kochanym leniom sie poprostu nie chce Juz ja ich tu umecze przez ten weekend tak, ze beda mieciutcy. Trzyajcie za mniekciuki. :lol:
mariola - Pią 26 Paź, 2007 20:55
:thx
Jogurt - Pią 09 Lis, 2007 15:17
Nas na pewno nie bedzie w Poznaniu. Zycze Wam wszystkim powodzenia i nie dziekujcie, bo zapeszycie Do zobaczenia w Kielcach- tam na pewno sie spotkamy.
Benka-Bozenka - Sob 10 Lis, 2007 20:37
no i po wystawie....
mariola - Nie 11 Lis, 2007 11:58
Jak to się mówi kolokwialnie w IV RP, z tego miejsca chciałabym podziękować :wink: :
Agatce, Krysi, Donkowi i Piotrkowi za wspaniałą atmosferę wystawy, super przyjazne i pogodne nastawienie, przez które ta wystawa stała się dla mnie i nie tylko... WIELKĄ przyjemnością
Bożence - za jej przesympatyczny charakterek i wspaniałe zdjęcia naszego kochanego maleństwa
A Wszystkim Wystawiającym swoje pociechy - ogromne GRATULACJE :thx
P.s. specjalne podziękowania dla Donka za opanowanie sprawy z naszymi numerkami wystawowymi :wink:
:thx
Asia i Basia - Nie 11 Lis, 2007 12:31
:thx :thx :thx
Gratulacje dziewczyny, a tak sie balas, a tu taki sukces!
Krysia i Donat - Nie 11 Lis, 2007 20:13
Witam
No, to już niestety za nami :cry:
Było super, szkoda, że jak zwykle tak krótko, chociaż my wróciliśmy dzisiaj a niektórzy niestety już wczoraj, ale są i tacy co dopiero ruszyli ...
Jak zwykle sympatycznie, rodzinnie ech, szkoda pisać, Ci co byli to wiedzą, a Ci co nie byli niech żałują
Specjalne gratulacie dla nowiciuszki ( Ikea). Pierwsza wystawa a już nominacja na BIS szczeniąt, to dopiero początek a co będzie dalej... :shock:
Co do wyników:
Rasę wygrał Harold.
Grupę wygrał również Harold.
I z najświeższych info od jadących: Na Best In Show całej wystawy Harold zdobył brązowy medal.
Bassety górą !!!
Do zobaczenia... w Kielcach
Donek
Arleta - Pon 12 Lis, 2007 08:39
A ja mialam dojechac kibicowac....ale nie udalo sie. Pozostaje nam tylko relacja na forumi i tv.
Ale jak widze wyniki wspaniale , pierwsze debiuty .... czyli koty za ploty :lol:
tak wiec GRATULACJE dla WSZYSTKICH - BRAVO :thx
Agata - Pon 12 Lis, 2007 12:33 Temat postu: Re: Poznań Międzynarod.- o Puchar Europy Środkowej i Wschodn
Agata napisał/a: | zobaczymy jak to będzie, bo ten sędzia.... hmmmmm :? |
Jakby co uprzedzałam :wink:
Prawie wszystkie psy były za grube
Sędzia nie mówił o wadach danych egzemplarzy, o wadach budowy anatomicznej, mówił o tuszy większości psów.
Bożenko, Twoja sunie też chyba za gruba była tak ?
A Groszek, no cóż, ma zbyt dużo rozbudowaną klatkę piersiową.
W każdym razie wygrał Harold, ale on faktycznie był najlepszy. Potem Harold wygrał grupę i miał III miejsce na BIS :!: :!: :!:
Dla mnie najważniejsze, że to właśnie basset hound stanął na BIS
A Harold dzielnie reprezentował naszą rasę i dzięki niemu taki sukces końcowego wyniku wystawy, z którego jestem bardzo zadowolona.
A Ikea zwana Małgochą :lol: mięciutka przytulanka do łóżka o umaszczeniu basseta gaskońskiego
Na zdjęciach nie widać, ale w realu ubranko gaskończyka
A jaki charakter, bajka
Śliczna moja córeczka
Benka-Bozenka - Pon 12 Lis, 2007 12:55
Tak
BassBaryton.com - Wto 13 Lis, 2007 09:24
Witam Was wszystkich. Tych których znam i tych których mam nadzieję kiedyś spotkam.
Dziekujemy za gratulacje. To był ogromny sukces i pewnie będę się powtarzać, ale naprawdę nie spodziewałam się tego. Harold chyba też ...
A zmęczony był przeokropnie.
Dziekujemy jeszcze raz za OGROMNY doping na finałach. Miło było Was słyszeć za plecami. To bardzo mobilizuje. I przepraszam jeśli komuś nie podziekowałam na miejscu - byłam tak zadowolona, że mogłam kogoś pominąć ...
Pozdrawiam
Monika
Grzegorz - Czw 15 Lis, 2007 15:56 Temat postu: Poznań- Miedzynarodowa No cóż , sedzia taki - hmmm....... :shock:
Kilka lat temu gdy Prezesem Oddziału w katowicach była Baska Czasławska o obsadzie ringu basset hounda mogłem decydować i trzeba przyznać iż zawsze byli to dość obiektywni fachowcy.Raz się zdarzyło iz zaistaniał własnie ten sędzia :shock: - z polecenia Goski Wieriemiejczyk - :shock: bo to był wtedy szef zaprzyjażnionego Klubu Basseta ,itd. Po zakończeniu sedziowania sama Wieriemiejczykowa stwierdziła 'Jezus Maria ale dał zmianę ..... i jak dobrze że nie zaprosiłam go na Kraków ".
Z wieści gminnych stwierdzę tylko iż jest on bardfzo zaprzyjaźniony z wierchuszka kynologiczna w Polsce itp.
Co do stwierdzenia iż Harold jest lepszy :shock: od Grosia to sie nie zgodzę :x - śa to psy porównywalne - Grosiu nawet dłuższy z lepsza klatą i przedpiersiem oraz stokiem , Harold za to bardziej utytułowany , no ale cóż ...........
Wpadki wszystkim sie zdarzają , o profesjonalizm możemy podejrzewać tylko tych z bardzo znanymi nazwiskami , którzy hodowali przez wiele lat bassety, znają ta rasę od podszewki , przeżywali porażki zanim osiągnęli szczyty.
Mnie tylko szlag trafia , jak sedzia opisuje mi psa na ringu i pisze pierdoły , bo nie umie określić np. prawidłowego zgryzu i ciasne nożyce okresla jako cęgi :shock: , no bo wie pan ma byc przerwa pomiedzy żebami twarzoczaszki a żuchwy :shock: - cholera może najlepiej by żeby żeby żuchwy
wystawały do przodu ? albo stwierdza brak kła - no bo to taki mały zab :shock: że go nie zauważył. Albo taki cud - kończyny zbierzne naprzemiennie !!!!! :thx
Niezłe ......... szlag mnie trafia , bo jesli płacę składki, wpisowe na Wystwę to mam prawo wymagać profesjonalisty na ringu , jeśli juz znoszę bur.....el organizacyjny , który panuje praktycznie na wszystkich imprezach.
Fanfan z rodziną - Czw 15 Lis, 2007 16:21
Cytat: | albo stwierdza brak kła - no bo to taki mały zab że go nie zauważył. |
...żeby nie było wątpliwości - to o Fanfanie
Uczestnikom wystawy gratulujemy :lol:
Agata - Pią 16 Lis, 2007 15:54
Dzięki Grzegorzu :wink:
pozdrawiam
Groszek
A Monice chyba muszę dać na kilka tygodni Isię do wyszkolenia
I siebie również
Patrzeć z boku jak ona prezentuje swoje psy na ringu to sama przyjemność
Co do organizacji to w Poznaniu jest rewelacyjna, uwielbiam tam jeździć
gocha - Pią 16 Lis, 2007 16:20
Od nas wielkie gratulacje dla Harolda Wspaniałego :thx :thx :thx
A tak po cichu to się przyznam, że to mój ulubiony pies, od dawna obserwuję jego sukcesy, jest przepiękny(nie ubliżając Grosiowi, z którym jest porównywalny w urodzie)
Petit - Pon 10 Gru, 2007 19:05
Gratuluję wszystkim i odrazu się pochwalę...
Młodzieżowy Zwycięzca polski:)
i pytanie, czy jak dostała taki tytuł, to też Mł. Zw. Europy cośtam coś tam...??? Bo ma niezaznaczony...
Co do organizacji, to mi też się tam zawsze podoba...
Pozdr.
|
|