Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Zakończone adopcje - bassetka na warszawskim Paluchu [ już w nowym domu ]

Fanfan z rodziną - Pią 18 Lip, 2008 14:15
Temat postu: bassetka na warszawskim Paluchu [ już w nowym domu ]
W schronisku Na Paluchu w Warszawie jest do adopcji bassetka. Dzisiaj skończyła jej się kwarantanna w związku z czym została przeniesiona w inne miejsce. Sunię czeka jeszcze sterylizacja i będzie do adopcji za jakieś 2-3 tygodnie. Renia tam dzisiaj pojechała, ale jak to w schronisku...nikt nic nie wie, a Pani Dyrektor nie było.
Sunia waży 22 kg...
Poprosiłyśmy wolantariuszki z Palucha o zrobienie aktualnych zdjęć. Jak tylko je dostaniemy, wkleimy.

marta_zbyszek - Pią 18 Lip, 2008 14:29

wiek i historia ?
Fanfan z rodziną - Pią 18 Lip, 2008 14:30

Znaleziona Marta. Więc albo komuś uciekła...albo wakacje :/ . Mniej więcej 7 letnia.
Zresztą więcej powie na jej temat renia. To ona rozmawiała z pracownikami schronu.

marta_zbyszek - Pią 18 Lip, 2008 16:49

ok - a więc czekam na szczegóły i roześle info.
Renia - Pią 18 Lip, 2008 17:22

Jestem dopiero bo musiałam odreagować tą wizytę ... tyle psów koszmar normalnie przepełnienie siedzą nawet w klatkach dla kotów :( jaminki, piekny owczarek niemiecki piekny :( pinczer, piekny prawie sznaucer :(
A bassetki nie ma !!! Skończyła sie jej kwarantanna i poszła do sterylizaci. Jeden Pan schroniks amówi ze nie ma basseta na co ja mówie oznajmiłam ze wiem ze jest bo nył na stronie palucha!! Zapytał sie drugiego i tamten juz wiedział że basset jest ale nie do adopcji i polazł sobie :roll: To go zagaduje dalej że gdzie ona jest bo chce foty zrobic bla bla bla ale pies jest nie do adopcji dopiero po sterylce a jeśli chodzi o zdjecia to tylko za zgodą dyr. No to szukam dyr bo widziałam ją jak podjeżdzałam że szła z dwoma jamnikami na spacer . No to poszłam jej szukac ale nie znalazłam. :( Tak więc nic nie załatwiłam dziś.

Alina z Bogdanem - Pon 21 Lip, 2008 14:25

czy wiadomo coś o tej bassetce?
Fanfan z rodziną - Pon 21 Lip, 2008 19:08

http://www.dogomania.pl/f...06#post10539006

link do zdjęcia suni.

marta_zbyszek - Pon 21 Lip, 2008 20:32

czyli znalazła się i jest nadal w schronisku ?
Renia - Wto 22 Lip, 2008 09:19

Oczywiście, że jest w schronisku. Obecnie jest leczona i czeka na zabieg sterylizacji. Jest lista na która zapisywani są chętni do adopcji suczki i nawet lista nie jest krótka. Oczywiście psa nie można "zamówić" ale schronisko notuje osoby które na poważnie są zainteresowane adopcję bassetki.
marta_zbyszek - Wto 22 Lip, 2008 09:44

Rozumiem i dziękuję
Renia - Wto 22 Lip, 2008 11:45

Marta a może Ty koleżanke dla Bolka chgcesz :cool:
marta_zbyszek - Wto 22 Lip, 2008 11:49

chce :mrgreen: i mini będzie u nas w sierpniu
Renia - Wto 22 Lip, 2008 11:57

kurde no fakt ... to może koleżanka dla Mimi :razz:
marta_zbyszek - Wto 22 Lip, 2008 12:46

mam miękkie serce więc jeśli chodzi o mnie to biorę wszystkie stworzenia świata (nie licząc ptaków i myszek :wink: ) ale podejrzewam że mój "pan i władca" by nie zdzierżył już raz go przetestowałam i mieliśmy 14 zwierzaków jednocześnie i wiesz co źle się to z kończyło więc wolę nie ryzykować i zostać przy 2 bassetach kocie, mężu i dziecku :mrgreen:
Renia - Wto 22 Lip, 2008 12:48

Ja z niecierpliwością czekam kiedy będe mogła wziaśc drugiego basseta. I za każdym razem jak pies potrzebuje pomocy to tak strasznie żałuje że jeszcze nie moge go wziąść.
marta_zbyszek - Wto 22 Lip, 2008 13:23

Czemu jeszcze nie możesz ?
madzialinka - Wto 22 Lip, 2008 13:50

Renia napisał/a:
Ja z niecierpliwością czekam kiedy będe mogła wziaśc drugiego basseta. I za każdym razem jak pies potrzebuje pomocy to tak strasznie żałuje że jeszcze nie moge go wziąść.

ja miałam podobnie, ale odkąd jest u nas Doxi to na szczęście mi przeszło :)

Renia - Wto 22 Lip, 2008 14:03

marta_zbyszek napisał/a:
Czemu jeszcze nie możesz ?

Marta ja mam bardzo małe mieszkanko ;( w zasadzie jeden pokój z ciemna kuchnia i łazienka no bo sypialnioa to jest taka że tylko łózko weszło ;>

marta_zbyszek - Wto 22 Lip, 2008 14:04

no tak - a takie przegubowce to jednak trochę miejsca potrzebują.
Renia - Pią 25 Lip, 2008 20:29

Kochani sunia jest ptrzepiekna i 7 lat to ona reczej nie ma :)
Wesoła skoczna ciekawska typowa sunia basseta. Trikolor z przewagą brązu :) Jej kondycja nie jest az tak zła ale wcale też nie bardzo dobra. Sunia ma niedowagę po jedzeniu robi sie jej brzuch jak balon. Jest niesamowicie brudna i śmierdząca (gorzej niż Leon :~ ) Zauważyłam krzywa przednią łake. Taka jest ruchliwa że nie można jej foty strzelić :evil: Ma problem z oczami .
Dla zwiedzających nie jest widoczna. Siedzi zamknięta w pokoju nie w boksie, klatce ale w pawilonie w pokoju z buldogiem, nie wiem czy ma okno bo jak tylko sie drzwi to wyparowała z taka predkoscia ze nie macie pojecia. Na sunię jest 3 chętnych i to poważnie zainteresowanych :mrgreen:
Rozmawiałam z Panią Dyrektor i Ona trzyma reke na pulsie
A teraz niewtraxne na maxa z telefonu foty

Tu patrzcie na łapke

Mordeczka

Renia - Pią 25 Lip, 2008 20:32

popatrzcie na przednia łapkę

Fanfan z rodziną - Pią 25 Lip, 2008 21:23

Reńka - kawał dobrej roboty! :mrgreen:
Sunia faktycznie brudaśna, ale to nie problem. W tym wieku już się chyba nie da wyrównać tej krzywizny...ale jak ktoś niunię pokocha, to bez względu na wszystko :wink:
...reszta na PW :cool: :wink:

Renia - Pon 28 Lip, 2008 10:11

Jeszcze Magda ida ogłoszenia bo sunia jest zamknieta i wielu ludzi o niej nie wie. Zapisane są te 3 osoby ale spośród wielu można lepszy dom wybrać :mrgreen:
A ja juz sprawe schroniskowa przerabiałam i wiem jak tam sie udziela informacji :twisted: Naszczeście doskonale wiem która to Dyr :oops:
No ale wszytsko jest na dobrej drodze szczególnie że jest poważne zainteresowanie ze strony tych osób. Oby tylko zdrówko szybko doszło do normy. Noooo ach sama bym ja adoptowała ale nie mam jak i Beti by ją chciała zazdrośnica zjesc bo sunia naprawde pocieszna. ... a i PW :mrgreen:

Renia - Pon 11 Sie, 2008 12:58

No i prosze tu cisza a sunia juz dawno w nowym domku :mrgreen: tak więc można zamknac temat.
Nadia - Pon 11 Sie, 2008 20:43

To super mam nadzieję, że trafiła dodobrego domku i jest już szczęśliwa:):):)
marta_zbyszek - Sro 13 Sie, 2008 22:00

to bardzo dobra nowina :grin: