Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Powitania - Powitanie

Bacha - Pon 23 Maj, 2005 13:16
Temat postu: Powitanie
Witam wszystkich, jestem nowym użytkownikiem forum, bo dopiero je odkryłam i już cieszę się z możliwości pogadania z fanami bassetów. Moje psisko Bass ma 11 lat i jak na razie jest w bardzo dobrej formie. Jest niezbyt duży jak na basseta, był najmniejszy w miocie. Nie jest to pies wystawowy ale też nie w tym celu go kupowaliśmy. Miał być i jest członkiem rodziny, wywalczył sobie oczywiście pozycję najważniejszej osoby w domu i robi z nami co chce. Jest rozpuszczony do granic możliwości, ale jak to basset wcale nie jest uciążliwy. Nasze łóżko uważa za swoje, uwielbia przytulanki i wspaniale "pachnącą" suszoną watróbkę, którą życzy sobie dostać po każdym powrocie ze spaceru. Nie uznaje suchej karmy (świetna do rzucania) ani jedzenia z puszki, prowadzę więc oddzielną kuchnię dla pana psa. Jedzenie to rytuał polegający na uprzednim upolowaniu kawałka mięska wyjętego z miski. Uwielbia słodycze, których trudno mu czasem odmówić bo sami wiecie...te oczy!
To na poczatek tyle, postaram się wysłać kilka zdjęć w najbliższym czasie.
Pozdrawiam wszystkich
Bacha

A oto i zdjęcia:

A właśnie że nie pokażę pyszczka :)

No już dobrze...tak wyglądam.
admin

Mirka - Pon 23 Maj, 2005 13:20

witam Was serdecznie,11-lat no,no :shock: to juz słuszny wiek,przesyłamy całuski :D :D
Kasia :) - Pon 23 Maj, 2005 13:34
Temat postu: Re: Powitanie
Bacha napisał/a:
... uwielbia przytulanki i wspaniale "pachnącą" suszoną watróbkę, którą życzy sobie dostać po każdym powrocie ze spaceru. Nie uznaje suchej karmy (świetna do rzucania) ani jedzenia z puszki, prowadzę więc oddzielną kuchnię dla pana psa. ..

no no, to zupełnie jakbym czytała o naszym Fredzie! :D :D :D

Witam Cie Bacha serdecznie! Czekamy na obiecane fotki (chociaż mały avatarek)! :P
Pozdrowionka dla Ciebie i Bassa

Bacha - Pon 23 Maj, 2005 13:40

Dziękuję za tak szybki odzew i bardzo się cieszę, że wszyscy właściciele bassetów są na ich punkcie zwariowani, w większym gronie raźniej. Podpowiedzcie jak wysłać zdjęcia?
Ewa z Matyldą i Bobem - Pon 23 Maj, 2005 13:56

Witamy z Matyldą - rekonwalescentką nowego kolegę!!!
Faktycznie wszyscy jesteśmy zwariowani na punkcie swoich Kłapouszków, ale warto!! One są takie kochane!
Już drugi raz na Naszym Kochanym Forum czytam o suszonej wątróbce, wcześniej nic nie wiedziałam. Mani przysmakiem są suszone żwacze wołowe (potocznie nazywane przez nas śmierdzielami). Muszę poszukać nowego przysmaczku!
Pozdrawiam bardzo serdecznie!!
PS - skąd jesteście? dorzucę Was do statystyki i do mapy polskich bassetów

Bacha - Pon 23 Maj, 2005 14:16

Pochodzimy z południa Polski z Krosna ale od 8 lat mieszkamy w Warszawie. Tak więc Bass jest bardziej warszawiakiem. Na szczęście mieszkamy w takim miejscu (w bloku na Bemowie) że łąka o krok i jest gdzie spacerować. Wprawdzie spacery teraz krótsze bo szybko się nasz pies męczy ale chodzi chętnie.
Ewo, dopiero dołączyłam do forum więc nie wiedziałam o Twoich i Matyldy kłopotach ale cieszę się, że wszystko dobrze. Bass też miał operację (rok temu - przepuklina) rozumiem co przeżywałaś.
Suszone żwacze też dobre ale wątróbki przebijają wszystko głównie smrodem - też nazywane są przez nas śmierdzielami.
Pozdrowionka

Ewa z Matyldą i Bobem - Pon 23 Maj, 2005 14:28

Bemowo - moje prawie rodzinne strony!!!
Prawie, bo ja z Chomiczówki jestem, ale od 13 lat mieszkam w Konstancinie.
:D :D :D

Dorota - Pon 23 Maj, 2005 15:07

Witamy serdecznie nowego BassetFana:)) Pozdrawiam
Agata - Pon 23 Maj, 2005 15:23

I my się cieszymy, że w W-wie jest więcej bassetów.

Pozdrawiamy serdecznie nowego kolegę
Agata wraz z całą Polaną

Miła od Gucia - Pon 23 Maj, 2005 21:19

Witamy, jesteśmy po wstępnej rozmowie co do przyjazdu na Zjazd, strasznie zapraszamy, czekam na informacje i szybciutko dopiszę do listy uczestników Zjazdu. A prosiaczka Lubi, oprócz wątróbki ?
Bacha - Pon 23 Maj, 2005 21:28

Dzięki za zaproszenie, bardzo chciałabym pojechać na zjazd, ale nie wiem czy nam się uda. Jak tylko wyjaśnią się nasze sprawy to zaraz się dopisuję, wiem że do końca maja, postaram się zdąrzyć.
Prosiaczka? to znaczy uszki? Nie, ale lubi np. owoce, surowa marchewkę a najbardziej wszystko to co nie najlepiej służy psim żoładkom.
Pozdrowienia

Bartmen - Pon 23 Maj, 2005 22:38

Witamy serdecznie w bassetlandi :thx
Arleta - Wto 24 Maj, 2005 07:10

Cześć :) Razem z wszystkimi witam wsród basseciarzy !!!!!
Chyba Bass jest najstarszym pieskiem na forum - ...witamy

Ania - Wto 24 Maj, 2005 09:19

Witajcie! :D Wątróbka, słodycze i awersja do suchej karmy..skąd ja to znam! Nie jesteście sami! Pozdrawiam serdecznie Anka i Megy!