Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Tematy techniczne / działanie forum - Porządki na forum

Krzysiek - Pon 10 Lis, 2008 14:48
Temat postu: Porządki na forum
Witam
W dniu dzisiejsym została przeprowadzona konserwacja forum polegająca na kontroli zawartości, przesunięciu, usunięciu i wyczyszczeniu niektórych tematów oraz małych zmianach w konfiguracji.
Najistotniejsze zmiany dotyczą działu "Zwierzęta w potrzebie" ponieważ jest on ostatnio bardzo "popularny" i wrzucane są tam przeróżne tematy nie do końca zgodne z profilem, które potem "zaśmiecają" go. Od teraz dział ten będzie często sprawdzany pod kątem zawartości, a posty bez odpowiedzi przez 30 dni będą automatycznie usuwane. Do działu tego proszę wpisywać TYLKO tematy dotyczące konkretnych zwierząt w potrzebie - np. "Zuzia szuka nowego domu" a nie "Organizujemy akcję..." Mam pomysł.." itp.
Tematy w których zwierzak uzyska pomoc dzięki forumowiczom będą przenoszone do działu "Zakończone adopcje", natomiast tematy które zakończą się inaczej ( np. sprzedaż na Allegro ) pozostaną w dziale do czasu automatycznego usunięcia.
Oba działy są widoczne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (wszystkich) aby było wiadomo kto deklaruje pomoc lub zgłasza potrzebującego.
Tematy nie wiążące się z żadnym z działów proszę zamieszczać w dziale pozatematycznym.
Dział "Sprawy papierkowe" ze względu na "zerowe" zainteresowanie został połączony z "wystawami", a dział "Ogłoszenia" całkowicie usunięty. Osoby chcące przedstawić swoją ofertę szczeniaków mogą skorzystać z działu ogólnego opisując swoje psiaki i przy okazji podając stosowną informację - nie jako ofertę komercyjną.
Dział SBB proszę traktować jako odrębną część oddaną do użytku grupie osób które się organizują - w części otwartej można sobie poczytać o ich planach i działaniach, zapytać o szczegóły itd. Nie dopuszczalne jest "komentowanie" działalności tej grupy - jeśli chcesz coś zmienić w ich planach to się do nich przyłącz - jeśli nie chcesz - nie odzywaj się - historia oceni czy postępują dobrze czy błędnie. Poza działem SBB członkowie tej grupy są zwykłymi użytkownikami i podlegają takim samym prawom jak każdy inny - oznacza to również że poza tym działem mają być przez innych użytkowników tak postrzegani ( jako równi sobie ).
Po ostatnich nieporozumieniach jakie zaszły na forum będę monitorował bieżące tematy i tylko ja w tym czasie decyduje czy ktoś jest "niegrzeczny" - mam nadzieję że te parę dni despotyzmu uspokoi Wasze nerwy i przypomni Wam że to forum zawsze było i jest dla wszystkich miłośników bassetów równe.
Wszelkie uwagi jakie będziecie chcieli mi przekazać poza forum proszę wysyłać (TYLKO) na mail forum@bassety.net lub PW
Pozdrawiam i życzę spokojnego użytkowania forum.
Admin Krzysztof Szpicki
P.S.
Przepraszam za długą przerwę, ale musiałem przebrnąć przez setki tematów i tysiące postów, a na pewno znajdę jeszcze takie które przegapiłem i powinny być przeniesione.

Miła od Gucia - Pon 10 Lis, 2008 15:17

Krzysiu, bardzo dziękuję za wyjaśnienia. Bardzo wyraźnie i rzeczowo ujęte. Deklaruję ze swej strony przestrzegać wszystkiego, co tu napisałeś, bo ze wszystkim się zgadzam.
Ja bym nawet te informację dodała jako aneks do regulaminu. Ale ja tylko tak skromnie, teraz mi to przyszło do głowy. Już się nie wcinam. Idę czytać zaległe psoty.

Hubertus - Sob 24 Sty, 2009 21:55

Przyszedł czas na małe zmiany.
Aby uporządkować kwestię publikacji różnego typu ogłoszeń założyłem dodatkowy dział "TABLICA OGŁOSZEŃ" http://forum.bassety.net/viewforum.php?f=26

kilka prostych zasad obowiązujących w tym dziale ( http://forum.bassety.net/viewtopic.php?t=1992 )

Cytat:
Dział ten służy do publikowania dowolnego typu ogłoszeń.
Jeśli chcesz coś kupić lub sprzedać to jest to właściwe do tego miejsce ;)
Jeśli czegoś szukasz lub chcesz coś ogłosić to zrób to również tutaj.

Starajmy się publikować ogłoszenia związane tematycznie z naszym forum.
Nie róbmy tutaj giełdy samochodowej czy też komputerowej ;)

Ogłoszenia uznane za niewłaściwe, szkodzące wizerunkowi forum lub też nie spełniające powyższych kryteriów będą usuwane przez Administratora forum.

W uzasadnionych przypadkach dopuszczalne są drobne odstępstwa.

i najważniejsze:
TEN DZIAŁ SŁUŻY OGŁOSZENIOM - NIE PROWADZIMY TU DYSKUSJI

Kolejna dosyć istotna zmiana - utworzyłem dział "ŚMIETNIK"
http://forum.bassety.net/viewforum.php?f=27

Będą tam lądować tematy, które z jakichś względów zostały uznane za zbędne i ostatecznie usunięte. Pozostaną tam do wglądu dla innych forumowiczów.

No to chyba tyle na dziś ;)

Miła od Gucia - Sob 24 Sty, 2009 22:38

No to ja mam już pierwszą prośbę, w celu zrobienia porządku.

W temacie "Galeria Bassetów..."
proszę usunąć wszystkie posty poniżej.
Wszystkie sugestie i uwagi forumowiczów wykorzystałam, naniosłam, poprawiłam i zostawiamy tylko samą galerię.
Wszyscy tam wypowiadający się, wiedzieli wcześniej, że posty zostaną usunięte po dopracowaniu galerii.
W miarę potrzeby będę galerię aktualizować.

Hubertus - Sob 24 Sty, 2009 22:59

postów nie usunąłem - wydzieliłem je do oddzielnego wątku http://forum.bassety.net/...p?p=28574#28574
Miła od Gucia - Sob 24 Sty, 2009 23:04

super, dziękuję
Hubertus - Pią 30 Sty, 2009 13:13

w dniu dzisiejszym ograniczyłem dostęp do większości działów dla osób zarejestrowanych

łatwo je rozpoznać - na głównej stronie nie widać informacji o ostatnio opublikowanym poście do momentu aż się nie zalogujemy.

Mirka - Pią 30 Sty, 2009 13:14

aaaaaaaaaaa to dobrze widzę bo myślałam już że mam omamy :~

Hubert pprzepraszam że poprawiam ale
dostep jest ograniczony chyba dla niezarejestrowanych :roll:

madzialinka - Pią 30 Sty, 2009 13:23

Świetny pomysł, popieram w 100%
Może by tak jeszcze ukryć shoutboxa?

Hubertus - Pią 30 Sty, 2009 13:24

to może

"w dniu dzisiejszym ograniczyłem dostęp do większości działów tylko dla osób zarejestrowanych" ? :P

co innego jakbym napisał "ograniczyłem osobom zarejestrowanym" :P

Asia i Basia - Pią 30 Sty, 2009 13:28

No, to bym "dymila" :lol:
A jaki cel mialo ukrycie tych a nie innych i w ogole tematow?

Miła od Gucia - Pią 30 Sty, 2009 13:39

nic nie rozumiem, jak nic tempa jestem :cry: :cry: :cry:
Mirka - Pią 30 Sty, 2009 13:40

Asiu ,jak to po co :?:
żeby podglądacze nie widzieli o czym sobie piszemy :?:
tak mi sie wydaje....ale ja dzisiaj trochę nieprzytomna jestem :oops:

Miła od Gucia - Pią 30 Sty, 2009 13:55

Mirka, a czyżby Vel Bonuś nie dał Ci spać ? :lol:
Asia i Basia - Pią 30 Sty, 2009 14:02

Ale tam, chyba to ma jakis glebszy sens czy sie myle. Kazdy moze sie zalogowac i juz bedzie mogl czytac wszystko, wiec to zadne zabezpieczenie. Tematy najbardziej ostatnio wybuchowe sa widoczne - czarna magia. Szkoda, bo ja np czesto czytalam nie logujac sie z braku mozliwosci (np. w pracy). Jeszcze ukryc Shout box to rozumiem, ale reszta cala to dla mnie zagadka. A teraz nici, no ja mam nadzieje, ze Hubert po krotce wyjasni sens tej decyzji. Nie piszemy az takich rzeczy, ze by nie mogl tego kazdy czytac, a chyba nie boimy sie "gosci", bo i czemu. Bez paranoi :lol: .
Renia - Pią 30 Sty, 2009 15:13

Ja uważam, że decyzja jest słuszna. Popieram.
Hubertus - Pią 30 Sty, 2009 21:33

powody są prozaiczne - nie mam ochoty kolejny raz czytać czy też wysłuchiwać, że "osoby nie związane z forum" coś komuś powiedziały czy zrobiły.
Poza tym osoby, które wszczynają awantury lub też prowadzą agresywne dyskusje lubią podglądać przebieg różnych tematów bez konieczności logowania się - w tej sytuacji ktoś taki będzie musiał się uwidocznić
Ostatni powód - nie mam ochoty gościć tu osób, które w napadzie złości odeszły z forum. Po co ma się ktoś tu szwendać w poszukiwaniu kolejnej afery?

a jak ktoś z osób, które opuściły forum ma ochotę z siebie durnia robić to niech zakłada nowe konto mail, nowe konto na bassetach i niech udaje, że jest nowym userem - jest mi to obojętne.

Co do widocznych działów to pozostawiłem

wystawy - temat dość ważny dla każdego zainteresowanego wystawami
zwierzęta w potrzebie - to powinno być dostępne dla każdego
zakończone adopcje - skoro powyższy to ten również ;)
humor - no cóż... tu się śmiejemy i żartujemy ;) afery raczej tu nikt nie odnajdzie ;)
tablica ogłoszeń - jak każda tablica powinna być ogólnodostępna
regulamin / zasady forum - regulamin też powinien być dostępny dla każdego nowo przybyłego

tak więc "Tematy najbardziej ostatnio wybuchowe NIE SĄ widoczne" - no chyba, że coś przeoczyłem?

Asia i Marek napisał/a:
Szkoda, bo ja np często czytałam nie ługując się z braku możliwości (np. w pracy).

dlaczego nie możesz się zalogować w pracy? :?:

Asia i Basia - Pią 30 Sty, 2009 21:53

Dziekuje za odpowiedz, Hubert.

Co do logowania sie w pracy, to roznie bywa, niektorzy szefowie niechetnie udostepniaja swoje komputery do prywatnych spraw - moglam sobie zagladac w "miedzyczasie", a tak z logowaniem to bedzie trudniej. Ale cos wymysle :mrgreen:

Hubertus - Pią 30 Sty, 2009 22:23

troszkę nie rozumiem jaka jest różnica między wchodzeniem na stronkę bez logowania i z logowaniem (tzn pod kątem widoczności tego dla twoich szefów).
Przecież w obu przypadkach jeśli twoja firma prowadzi monitoring tego co robisz na komputerze Twoje poczynania będą zarejestrowane bez względu na to czy się zalogujesz czy tez nie.

Nie chciałbym nikomu z aktywnych forumowiczów utrudniać życia w jakikolwiek sposób ;)
bynajmniej nie to było moją intencją :roll:

Asia i Basia - Pią 30 Sty, 2009 22:30

Moi szefowie to informatycy :cry: Nie chcialabym, zeby czytali moje wpisy :lol:
Nie przejmuj sie, poradze sobie :lol: Najwyzej przestane chodzic do pracy :lol:

Hubertus - Pią 30 Sty, 2009 22:48

eeej no ;) przecież jak się wylogujesz to nic nie przeczytają ;)

ale jest wyjście - nic nie pisz (w godzinach pracy) to i wpisów nie będą mogli czytać ;)

Miła od Gucia - Pią 30 Sty, 2009 22:49

Asia,to od kiedy rzucasz pracę ? Dobre, uśmiałam się.
Kasia :) - Pią 18 Wrz, 2009 07:32
Temat postu: Porządki na forum
Ja z góry przepraszam bardzo za "czepialstwo" ale może by tak dokonać pewnych porządków na forum?

Nie wiem, jak jest w innych działach, ale w dziale "Powitania" np. jest straszny bałagan...
17 razy istnieje temat "Witam" założony przez użytkownika "koala" i wszystkie są z 18 grudnia...
tak samo temat "Nowa załoga u Eviki i Dariusza" założony przez Evikę - 6 razy...

poza tym, mam pytanie, dlaczego temat "Zuza" funkcjonuje w dziale Powitań jako "Ważny temat" (jest przyklejony)...

tak jak wspomniałam, nie jest moim celem czepianie się, lecz zwyczajnie, takie namnożenie tego samego jest chyba bezcelowe i wprowadza niepotrzebny zamęt.

Miła od Gucia - Pią 18 Wrz, 2009 07:46

Tak wiemy, o tym, i szeroko omawialiśmy ten temat na zlocie.
Zrobimy porządki, ale mamy pewne plany, więc chwilowo jest jak jest.

Dorti - Pią 18 Wrz, 2009 07:57

Bardzo dziękujemy za sugestie
ale myślę, że moderatorzy mają tego świadomość
i sprostają swoim zadaniom :grin:

Asia i Basia - Pią 18 Wrz, 2009 08:11

Moderator dziekuje za sugestie, chwilowo czeka na decyzje odgorne.
Batus - Pią 18 Wrz, 2009 08:18

Tak tak, z porządkami czekamy na głos Wielkiego Brata
Kasia :) - Pią 18 Wrz, 2009 11:38

ależ naprawdę, nie musicie mi tak chóralnie odpowiadać... ;)
Dorti - Pią 18 Wrz, 2009 11:55

Kasia :) napisał/a:

Chór to grupa a w grupie siła :wink:

Mirka - Pią 18 Wrz, 2009 14:25
Temat postu: Re: Porządki na forum
Ja z góry przepraszam bardzo za "czepialstwo" ale może by tak dokonać pewnych porządków na forum?

Nie wiem, jak jest w innych działach, ale w dziale "Powitania" np. jest straszny bałagan...
17 razy istnieje temat "Witam" założony przez użytkownika "koala" i wszystkie są z 18 grudnia...
tak samo temat "Nowa załoga u Eviki i Dariusza" założony przez Evikę - 6 razy...

poza tym, mam pytanie, dlaczego temat "Zuza" funkcjonuje w dziale Powitań jako "Ważny temat" (jest przyklejony)...

tak jak wspomniałam, nie jest moim celem czepianie się, lecz zwyczajnie, takie namnożenie tego samego jest chyba bezcelowe i wprowadza niepotrzebny zamęt.

sorry Kasia ,ale tak ten post odbieram jako czepialstwo :~
a mały zamęt jeszcze nikomu nie zaszkodził... :wink:

Asia i Basia - Pią 18 Wrz, 2009 15:17

Juz sie Mirka przyzwyczailam ;) Na szczescie o porzadkach decyduje kto inny, dla informacji powstale bledy byly skutkiem technicznego niefunkcjonowania forum w tamtym okresie ( temat KOALA i EVIKA), a i rowniez mojego braku (temat ZUZA ) technicznego obycia na wstepie mojej kariery moderatora. Probowalam bledy usunac, niestety z marnym skutkiem. Dlatego tez temat porzadkow w moim ogrodku zostawie gorze. Jesli Kasiu w trakcie przeszukiwania forum w poszukiwaniu bledow natkniesz sie na jakies zaniedbania wstrzymaj sie z ocena, proponuje najpierw kontakt z moderatorem danego dzialu.
Kasia :) - Pon 21 Wrz, 2009 07:03

Dorti napisał/a:

Chór to grupa a w grupie siła :wink:

święta racja Dorota, święta racja...

Asia i Basia napisał/a:
Jesli Kasiu w trakcie przeszukiwania forum w poszukiwaniu bledow natkniesz sie na jakies zaniedbania wstrzymaj sie z ocena, proponuje najpierw kontakt z moderatorem danego dzialu

masz rację Asiu, oczywiście, zapewne najpierw powinnam skontaktować się z moderatorem odpowiedzialnym za dział, mój błąd :oops:

Fanfan z rodziną - Pią 17 Wrz, 2010 14:00
Temat postu: Pytanie dotyczące usuniętego tematu
:!:
Asia i Basia - Pią 17 Wrz, 2010 15:25

[quote=]
"Fanfan z rodziną"]Chciłabym uzyskać informacje na nurtujący mnie temat.
W PW odczytałamm następującą wiadoomość:
"Napisany przez Ciebie temat: "Bajka o Mini Mini" w forum: "Tematy różne" został przesunięty do forum: "Usunięte i zamknięte" Link do tematu: http://forum.bassety.net/viewtopic.php?t=2775 "

Proszę o wyjaśnienie tego kroku. Zwracam się z tym do szefów głównie dlatego, że na forum istnieje wątek ostrzegający przed może nie podobnym, ale tożsamym problemem. Mam na myśli ostrzeżenie Dorti o ewentualnych, acz niedoszłych właścielach szczenięcia z jej hodowli.
Różnica problemu polega na tym, że Dorota przestrzega przed naginaniem, jako hodowca. Ja swój wątek stworzyłam na potrzeby psa z adopcji. Tym samym uważam, że mój dotyczył psa w większej potrzebie, niż sprawa..umówmy się - niejako prywatna.
Skoro już ostrzegamy przed kłamstwem czy kombinowaniem, to róbmy to na tej samej płaszczyźnie. Nie wybiórczo. W końcu to nie jest prywatne forum.
No..chyba, że jest, a ja będąc tu od 5 lat to przeoczyłam.

Bardzo proszę o wyjaśnienie tej sprawy.[/quote]

Nie trzeba zglaszac problemow do szefow Madziu, mamy w kazdym dziale moderatora, ktory wyczerpujaco odpowie na kazde pytanie dotyczace jego dzialu. Przenoszenie tematow zamknietych odbywa sie poza tym , przynajmniej w moich dzialach zawsze po konsultacji z gora. Trafilo na mnie , wiec niniejszym informuje, ze rozpoczelam jesienny przeglad moich dzialow. Twoj post, w zwiazku z tym, ze byl tematem zamknietym zostal przeniesiony do Dzialu Zamknietych. Zrobilam tak nie tylko z Twoim watek, ale i z innymi zamknietymi tematami. Prosze mi nie insynuowac prywatnosci, daleka jestem od tego, polecam natomiast niewybiorcze przegladanie forum. Jestem moderatorem, niezaleznym i obiektywnym. Sprawdzilam jeszcze raz Twoj przeniesiony temat, jesli uwazasz, ze Marta powinna znalezc sie na "czarnej liscie" umiesc krotka informacje kto i dlaczego w Dziale Ogloszenia, tak jak zrobila to forumowiczka Dorti (od tego mamy ten dzial).

Abstrahujac od tego cytuje kocowke twojej "Bajki":

"Jeśli można zwracam się z prośbą do administracji o zablokowanie tego tematu. Niech jednak powisi. "
Uznalam, ze pol roku wiszenia to okres wystarczajacy. JEsli uwazasz te osobe nadal za zagrazajaca jakiemukolwiek psu kieruje do dzialu ogloszen. Choc o ile znam jej sytuacje jeszcze dlugo bedzie niegrozna.

Grzegorz - Pią 17 Wrz, 2010 15:33

zgodnie z Twoja sugestia przeniosłem 'Bajkę o Mini Mini " do ogłoszeń , Magda tego nie zrobi bo nie ma uprawnień. Trudno go bedzie znaleźć - ale jest .
Asia i Basia - Pią 17 Wrz, 2010 15:35

No i czy nie mozna tak od razu po kolezensku jak przystalo na bywalcow na jednym wspolnym forum ? Czy kolega tez juz robi porzadki jesienne ;) ?
Fanfan z rodziną - Pią 17 Wrz, 2010 15:38

Asia i Basia - Pią 17 Wrz, 2010 15:43

Juz spiesze z odpowiedzia. Temat zostal przywrocony przez moderatora Grzegorza, a Dzial ogloszen nie dotyczy tylko hodowli, zajrzyj tam jeszcze raz prosze. Nie rozumiem roli forumowiczki Dorti w tej, znacza ja rozumiem,ale inny czytajacy moze nie, wiec mysle, ze przywrocenie watku powinno Cie zadowolic. JEsli bedziesz miala jakies pytania dotyczace dzialow przeze mnie prowadzonych serdecznie zapraszam, pozdrawiam Asia i BAsia

Przepraszam, ale to moj pies ma na imie BAsia, ja mam na imie Joanna (tak kwoli przypomnienia ) ;)

Miła od Gucia - Pią 17 Wrz, 2010 16:02

Jeśli temat powrócił ponownie do działu ogłoszeń proponowałabym go uściślić, przed kim ostrzegamy w ogłoszeniu. Wiele osób nie wie o co chodzi. My temat znamy, znamy nick Marty, ale wielu czytającym nie wiele to mówi.

Co do ogłoszenia Doroty, Jej ostrzeżenie ukazało się niedawno, i po jakimś czasie zostanie przeniesione lub zaktualizowane.

Natomiast Twoje widniało od 03 lutego 2010 i tak jak prosiłaś "Niech jednak powisi".

Fanfan z rodziną - Pią 17 Wrz, 2010 16:35

Asia i Basia - Pią 17 Wrz, 2010 17:28

Nie ma sprawy, tak tez myslalam, ze to nie ze zlosliwosci ;)
Jaga - Wto 28 Wrz, 2010 07:42
Temat postu: Moje wątpliwości dotyczące tzw. porządków
Prowadziłam korespondencję na PW z Asią i Basią ale ponieważ nic mi jej odpowiedź nie wyjaśniła - podobnie jak jej post w TABLICY OGŁOSZEŃ - zgodnie z jej sugestią piszę na otwartym.
Otóż:
- jeśli nowy dział "MÓJ BASSET" dotyczy wszystkiego co jest związane z moim psem, to dlaczego nasze wakacje pozostały w dziale "O BASSETACH" skoro dotyczą nie wakacji z psem w ogóle, ale z naszymi psami i jest to element życia naszych psów?

- a z drugiej strony - jeśli dział "MÓJ BASSET" ma zawierać wizytówki naszych psów, to szczerze mówiąc ani temat Cerci ze szczeniakami, ani nasze wakacje nijak się do tego mają - podobnie jak 99% tematów zawartych w tym dziale (chyba że ja inaczej pojmuję definicję słowa wizytówka :~ ) ;

- po co zostały połączone nasze tematy wakacyjne w jeden - nie wydaje mi się żeby istnienie trzech takich tematów było jakimś problemem - stare tematy "spadały" jako mniej aktualne, a na górze pozostawał ten najbardziej aktualny - krótszy, łatwiejszy do przeglądania - komu to przeszkadzało?

- dlaczego znikły tematy dotyczące naszych wakacji z Afrą, Karolem i Cerą i nigdzie ich nie mogę znaleźć?

- dlaczego do tematu "Cera + Arda + Aros = rodzina głodów (WIELKICH)" na początku zostały wklejone zdjęcia Afry i Karola z innego wątku, które nijak się mają do tematu wątku - czy jest jakiś limit w ilości zakładanych tematów?

- i wreszcie - po co na siłę scalać tematy - wszem i wobec wiadomo, że im dłuższy temat tym gorzej się go czyta, więc po co? - znów się nasuwa pytanie - czy jest jakiś limit w ilości zakładanych tematów?

Mam wrażenie, że te "porządki" wcale nie uporządkują forum :roll:

gocha - Wto 28 Wrz, 2010 08:02

W wątku moich psów nie ma" początku " Mani , nie ma całej historii adopcji, pierwszych zdjęć i opisów, wątek zaczyna się jakiś rok później jak Mania już jest duża.
W zakończonych adopcjach też Mani nie znalazlam :shock:

Asia i Basia - Wto 28 Wrz, 2010 08:42

Jaga napisał/a:
Prowadziłam korespondencję na PW z Asią i Basią ale ponieważ nic mi jej odpowiedź nie wyjaśniła - podobnie jak jej post w TABLICY OGŁOSZEŃ - zgodnie z jej sugestią piszę na otwartym.
Otóż:
- jeśli nowy dział "MÓJ BASSET" dotyczy wszystkiego co jest związane z moim psem, to dlaczego nasze wakacje pozostały w dziale "O BASSETACH" skoro dotyczą nie wakacji z psem w ogóle, ale z naszymi psami i jest to element życia naszych psów?

- a z drugiej strony - jeśli dział "MÓJ BASSET" ma zawierać wizytówki naszych psów, to szczerze mówiąc ani temat Cerci ze szczeniakami, ani nasze wakacje nijak się do tego mają - podobnie jak 99% tematów zawartych w tym dziale (chyba że ja inaczej pojmuję definicję słowa wizytówka :~ ) ;

- po co zostały połączone nasze tematy wakacyjne w jeden - nie wydaje mi się żeby istnienie trzech takich tematów było jakimś problemem - stare tematy "spadały" jako mniej aktualne, a na górze pozostawał ten najbardziej aktualny - krótszy, łatwiejszy do przeglądania - komu to przeszkadzało?

- dlaczego znikły tematy dotyczące naszych wakacji z Afrą, Karolem i Cerą i nigdzie ich nie mogę znaleźć?

- dlaczego do tematu "Cera + Arda + Aros = rodzina głodów (WIELKICH)" na początku zostały wklejone zdjęcia Afry i Karola z innego wątku, które nijak się mają do tematu wątku - czy jest jakiś limit w ilości zakładanych tematów?

- i wreszcie - po co na siłę scalać tematy - wszem i wobec wiadomo, że im dłuższy temat tym gorzej się go czyta, więc po co? - znów się nasuwa pytanie - czy jest jakiś limit w ilości zakładanych tematów?

Mam wrażenie, że te "porządki" wcale nie uporządkują forum :roll:

Juz odpowiadam. W korespondencji pw zapytalam, czy moge scalic watki wakacyjne i polaczyc z waszym tematem. Odpowiedz dostalam praktycznie zadna. Nie podoba Ci sie watek Moj Basset, bo jest powieleniem tematu Powitania, temat wakacji jesli jest wizytowka powinien byc razem z wakacjami scalony, ale jestes przeciwniczka scalania, a tak na dobra sprawe to temat o cercii to nie wizytowka tylko szczenieta. Sorry, ale logiki w tym nie bylo zadnej dla mnie , dlatego scalilam tylko watek o wspolnym temacie WAKACJE i do reszty nawet sie nie dotykalam, bo szczerze mowiac to wasz temat ma balagan jeden z wiekszych na forum. Jak to sie stalo, ze tak jest ? Mnie sie nie pytaj, temat ciagnie sie od lat, wiec ... Odpowiem krotko :
stworz "wizytowke" waszej rodziny i waszych psow, umieszcze ja w dziale MOJ BASSET, podaj logiczna i rozsadna propozycje podzielenia Waszego tematu o Cercii, a zobacze co z tym poczac, i taka moja rada, ktora dostalam ja tutaj, czytaj forum bez patrzenia kto co pisze, tylko co pisze.

Gosiu, co do Twojego watku uwierz , ze przy tysiacach postow, przez ktore przebrnelam , nie pamietam czy w ogole w Twoim bylam. Zaraz tam zagladne, popatrze co mozna zrobic, jesli masz juz jakas propozycje jak to poprawic prosze daj znac.

Zaznaczam, to wstepny podzial, wlasnie dlatego teraz ciesze sie na informacje, co u kogo mozna poprawic, polepszyc. Dopiero teraz moze to zaczac nabierac ksztaltu. U mnie samej tez balagan, nawet nie mialam czasu w swoim podworku posprzatac ;) I tak jeszcze bedzie przez chwile, bo czasem i ja musze sie spac polozyc ;) Powoli, balaganu z kilku lat w tydzien nie posprzatam ;)

Zaznaczam, swiadomie i celowo usuwalam tylko posty o tresci niezgodnej z regulaminem, posty o martwych linkach przez nikogo nie komentowane, posty duble lub nie wnoszace nic do tematu. Kasowanie calych watkow, tematow dotychczas z mojej strony miejsca nie mialo i bez konsultacji z gora i forumowiczem danego tematu miejsca nie mialo i miec nie bedzie.

Miła od Gucia - Wto 28 Wrz, 2010 08:45

gocha napisał/a:
W wątku moich psów nie ma" początku " Mani , nie ma całej historii adopcji, pierwszych zdjęć i opisów, wątek zaczyna się jakiś rok później jak Mania już jest duża.
W zakończonych adopcjach też Mani nie znalazlam :shock:

Gosiu czy o ten temat chodzi ???

http://forum.bassety.net/viewtopic.php?t=625

znalazłam Go w dziale jako zamknięty, teraz jest w zakończonych adopcjach.

Nie ja go tam przenosiłam, bo to nie były czasy mojej działalności.

Chętnie temat teraz opiszę i wstawię odpowiednie linki o dalszych losach Mani.

gocha - Wto 28 Wrz, 2010 08:56

Tak Bogusiu , chodziło mi o to żeby temat Mani był w zakończonych adopcjach, cała historia, tak jak inne bassety. Nie mam pojęcia dlaczego znalazł się w "zamkniętych" i kto to zrobił.
Natomiast nie ma "środka" czyli opisu od chwili jak po Manię pojechałam, nawet tam napisałam, że dalsze losy już w nowym Mani temacie i tego właśnie nie ma.Był tam opis podróży, pierwsze chwile w domu i pierwsze zdjęcia, temat był dość długi.
Po co Bogusiu linki, niech temat będzie tak jak wszystkich, całe losy psa od początku, czyli od pierwszej chwili w domu.

Miła od Gucia - Wto 28 Wrz, 2010 09:18

Twój temat, którego szukasz jest w dziale..

http://forum.bassety.net/...highlight=#9005

teraz sama zdecyduj co chcesz żeby z nim zrobić.

gocha - Wto 28 Wrz, 2010 09:30

Bogusiu proszę dołącz ten cały temat na sam początek do "Mania i Ignaś", bo to jest początek bassetów u mnie (obecnych bassetów), a tam właśnie brakował ten pierwszy rok.
Chociaż jeszcze brakuje prawie rok, zdjęcia i opisy dalszych losów, ale myślę, że się znajdzie i dołączysz.

Jaga - Wto 28 Wrz, 2010 09:42

Asia i Basia napisał/a:
Odpowiedz dostalam praktycznie zadna. Nie podoba Ci sie watek Moj Basset, bo jest powieleniem tematu Powitania, temat wakacji jesli jest wizytowka powinien byc razem z wakacjami scalony, ale jestes przeciwniczka scalania, a tak na dobra sprawe to temat o cercii to nie wizytowka tylko szczenieta. Sorry, ale logiki w tym nie bylo zadnej dla mnie , dlatego scalilam tylko watek o wspolnym temacie WAKACJE i do reszty nawet sie nie dotykalam, bo szczerze mowiac to wasz temat ma balagan jeden z wiekszych na forum. Jak to sie stalo, ze tak jest ? Mnie sie nie pytaj, temat ciagnie sie od lat, wiec ... Odpowiem krotko :
stworz "wizytowke" waszej rodziny i waszych psow, umieszcze ja w dziale MOJ BASSET, podaj logiczna i rozsadna propozycje podzielenia Waszego tematu o Cercii, a zobacze co z tym poczac, i taka moja rada, ktora dostalam ja tutaj, czytaj forum bez patrzenia kto co pisze, tylko co pisze.

Odpowiedź dostałaś jaką dostałaś bo - jak napisałam - mam wątpliwości co gdzie powinno być. Nie wyjaśniłaś mi moich wątpliwości tylko scaliłaś tematy - po co?
Jakiego bałaganu dopatrujesz się w temacie Cerci?
Bardzo proszę zostaw temat Cery bez zmian - nie chcę żebyś cokolwiek tam łączyła, dzieliła czy co tam jeszcze - to jest wątek o Cerci i jej szczeniakach i niech tak zostanie!
Odnośnie całego działu "MÓJ BASSET" - tak, uważam dzielenie działu "O BASSETACH" na dwa odrębne działy za niepotrzebne i tylko wprowadzające zamęt- mam do tego prawo.

Asia i Basia napisał/a:

Zaznaczam, swiadomie i celowo usuwalam tylko posty o tresci niezgodnej z regulaminem, posty o martwych linkach przez nikogo nie komentowane, posty duble lub nie wnoszace nic do tematu. Kasowanie calych watkow, tematow dotychczas z mojej strony miejsca nie mialo i bez konsultacji z gora i forumowiczem danego tematu miejsca nie mialo i miec nie bedzie.

Co nie zmienia faktu, że co najmniej dwóch wątków nie ma!

Asia i Basia - Wto 28 Wrz, 2010 09:48

Ok, innej odpowiedzi sie po Tobie nie spodziewalam, w zawiazku z tym , ze temat jest o szczeniakach przeniose go d oSzczeniat, a Wy jesli dojdziecie do wniosku, ze chcecie miec w nieptrzebnym dziale MOJ BASSET "wizytowke" serdecznie zapraszam :)

Dobrze, ze dostaje tez takie wiadomosci, bo by mi sie odechcialo tego forum.
"Dziękuję,że tak interesujesz się i dbasz o porządek na bassecim Forum - jest ciekawe,czytelne i w ogóle uwielbiam czytać wszelkie historie tu zamieszczane."
Dziekuje ;)

Grzegorz - Wto 28 Wrz, 2010 10:02

Aros ,Arda i Cera duże głody są nasza wizytówką i prosze nie przenosić go do innego działu. Jako wizytówka Naszej trójki jest w odpowiednim miejscu - Mój basset.
Renia - Wto 28 Wrz, 2010 10:04

Asia czyli przeniosłaś temat moich pań do działu "mój basset" jako "wizytówkę" moich suk ale ja mam założony jeden temat o Beti a teraz i o Zorce razem.
Czyli mam rozumieć że muszę założyć nowy temat o dziewczynach bo poprzedni jest potraktowany jako przedstawienie bassetów? Szczerze to nie chce mi się zakładać kilku tematów dla moich dziewczyn w temacie o bassetach mogłam znaleść wszytsko a teraz nie wiem gdzie szukać tematów o codziennym życiu bassetów bo np. mój wątek właśnie to teraz by przedstawiał ale czy warto tam pisać co się u Nas dzieje skoro to dział tylko do przedstawiania bassetów?
A dział powitania czemu będzie służył?

Jaga - Wto 28 Wrz, 2010 10:07

Asia i Basia napisał/a:
Ok, innej odpowiedzi sie po Tobie nie spodziewalam

no comments

Asia i Basia napisał/a:

w zawiazku z tym , ze temat jest o szczeniakach przeniose go d oSzczeniat

Kiedy nasze szczeniaki były szczeniakami - działu Szczenięta jeszcze nie było. W chwili kiedy powstał, Bogusia zdecydowała, że nie będzie tam przenosiła tego wątku, bo nasze szczeniaki są już duże i to by było bez sensu. Jak widać "nie wie prawica co robi lewica".
Ciekawe kiedy temat zostanie całkiem usunięty jako nieaktualny, bo przecież szczeniaki nie są już szczeniakami :evil: .

Asia i Basia - Wto 28 Wrz, 2010 10:07

Wiecie co, dogadajcie sie w koncu z Jaga czego wy chcecie, Jaga pisze, ze ten dzial, w ktorym chcecz zeby byly wasze psy to zly dzial i niepotrzebny, Ty ze tak, ona ze to szczeniata, ty ze wizytowka, jak dojdziecie razem do jednego spojnego wniosku powiadomcie Krzysztofa, niech sprawdzi ten watek i podejmie decyzje, ja sie o to targowac wieczne nie bede. Podwazacie kazda moja decyzje, jaka by nie byla. Oddaje decyzje w tej sprawie Administracji.
Jaga - Wto 28 Wrz, 2010 10:10

Asia i Basia napisał/a:
Oddaje decyzje w tej sprawie Administracji.

dzięki bogu :!:

Asia i Basia - Wto 28 Wrz, 2010 10:11

Boga w to nie mieszaj ;)
Miła od Gucia - Wto 28 Wrz, 2010 10:27

gocha napisał/a:
Bogusiu proszę dołącz ten cały temat na sam początek do "Mania i Ignaś", bo to jest początek bassetów u mnie (obecnych bassetów), a tam właśnie brakował ten pierwszy rok.
Chociaż jeszcze brakuje prawie rok, zdjęcia i opisy dalszych losów, ale myślę, że się znajdzie i dołączysz.

Już to zrobiłam, wedle życzenia.

I dodam, że za sugerowane przez Was USUWANIE tematów czy postów z lat wcześniejszych nie odpowiadam. Nie usunęłam na stałe żadnego tematu.

Miła od Gucia - Wto 28 Wrz, 2010 10:37

Myślę, że dla orientacji pozostałych forumowiczów, z dalszymi pracami poczekajmy.

Ukaże się prezentacja moderatorów, będą przedstawione przez Administratora jasno określone zasady funkcjonowania i działania, zakresy obowiązków.

Będzie nam łatwiej i ze zrozumieniem pozostałych użytkowników pracować dalej nad forum.

Miła od Gucia - Wto 28 Wrz, 2010 10:42

Ja założyłam temat Gustawa w dziale Mój Basset.
I tam zostanie, i będę wszystko co dotyczy jego tam dopisywała.
Gustaw, po prostu Gustaw i wszystko co jego dotyczy, czy zwał to prezentacją czy wizytówką, czy inaczej.

Asia i Basia - Wto 28 Wrz, 2010 10:43

Reniu, Twoje dziewczyny sa w jednym temacie, tak maja chyba wszyscy, ktorzy adoptowali, czy dolaczali do swoich rodzin nowe psy, indywidualnych watkow kazdego psa z rodziny raczej nie ma nikt na forum. Ja mam wrazenie, ze tu zachodzi jakies niedomowienie. Ta tu tzw wizytowka jest chyba odbierana jako typowe przedstawienie, a to nic innego jak watki o waszych psach, o zyciu z nimi, o ich przygodach (choroby, wychowanie, wystawy itp powinny ladowac w odpowiednich dzialach). I to wszystko. W zwiazku z tym Twoj watek o Beti i Zorce jest jak najbardziej na swoim miejscu i wedlug mnie nie musisz zadnego nowego zakladac. Kontynuuj ten,pilnujac by posty o tematyce wyzej wymienionej umieszczane byly w odpowiednich dzialach.
Renia - Wto 28 Wrz, 2010 10:44

Miła od Gucia napisał/a:
Ja założyłam temat Gustawa w dziale o Bassetach.
I tam zostanie, i będę wszystko co dotyczy jego tam dopisywała.
Gustaw, po prostu Gustaw i wszystko co jego dotyczy, czy zwał to prezentacją czy wizytówką, czy inaczej.

właśnie o to mi chodzi Bogusia. Też tak zakładałam temat.
To ja proszę,żeby temat moich dziewczyn też był w dziale o bassetach bo mój temat tego dotyczy.

Miła od Gucia - Wto 28 Wrz, 2010 10:48

Reniu ja się poprawiłam edytowałam w dziale
Mój Basset
przepraszam, pomyliłam działy
Mój basset ma być

Fanfan z rodziną - Wto 28 Wrz, 2010 15:08

Miła od Gucia - Wto 28 Wrz, 2010 20:01

a możesz dokładnie zacytować pw,
usunięty czy przesunięty czy zamknięty.

Fanfan z rodziną - Wto 28 Wrz, 2010 20:10

Asia i Basia - Wto 28 Wrz, 2010 22:29

Taki temat istnieje nadal, nie zostal usuniety.
http://forum.bassety.net/viewtopic.php?t=2488
Problem moze lezec w tym, o czym pisal Krzysztof, ze przy scalaniu moze skasowac jakis z postow. Moze trafilo akurat na Twoj post. Nie da sie tego niestety odwrocic. Dla informacji autorem tego tematu nie jest Batus, Batus byl autorem tematu Wspomnienie, Twoj temat mial tytul Maly basset-duzy basset, temat polaczylam przy scalaniu, a Batus "zostal" jego autorem, bo do jej tematu scalalam posty o tej tematyce. Czysto techniczna sytuacja, nie mialam na to wplywu. Teraz juz wiemy dlaczego tak sie dzieje i bedziemy unikac scalania tematow. Dlatego prosba - zanim rozpoczniecie nowy watek sprawdzcie prosze czy juz nie ma tematu o danej tresci, oszczedzi to nam takich przykrych sytuacji. JEsli ktos jeszcze utracil watek w podobny sposob przepraszam, ale ja tez dopiero sie tego ucze, zawsze mozna dopisac utracona tresc.

Miła od Gucia - Sob 01 Sty, 2011 22:28

No to ja z Nowym Rokiem zabrałam się ostro do pracy za swoje działy, a mam tego trochę.
Pouzupełniam, co mogłam.

Chcę Wam powiedzieć, że mam sporo obowiązków na forum. Choć tego tak nie traktuję jako obowiązki, lubię to co robię.

Oprócz tych wszystkich prac, wymienionych jako moderator i admin. merytoryczny, dochodzą, te prace, których nie widać, a są wykonywane. Sami zobaczcie.

Administracyjne prace techniczne
• sprawdzam czy ktoś nowy się zarejestrował i wpuszczam na forum (lub nie wpuszczam tych od seksów)
• usuwanie dubli
• przenoszenie i scalanie tematów

Galeria porzucony - pokochany
• Prowadzenie galerii porzucony – pokochany , wymaga szperania, przerabiania zdjęć, kto, kiedy

Adopcje
• przygotowywanie indywidualnych umów adopcyjnycj dla danego basseta, i przesłanie dalej do osób z forum, które podpisują umowę z adoptujacym,
• odbieranie poczty e-mailowej w sprawie adopcji bassetów i nie tylko, udzielanie odpowiedzi
• w swoich działach zwierzęta w potrzebie, uaktualniam, przenoszę, wstawiam linki odnoszące do wcześniejszych i czy dalszych losów
• śledzenie wątków na dogo, przedruki
• współpraca z forum Lucyny, przedruki
• przygotowywanie Podziękowań, łącznie z wysyłaniem do zainteresowanych (gwoli wyjaśnienia dodam, że podziękowania przygotowuję z przyjemnością i wszelkie koszty wydruku, laminowania i znaczków pokrywam ze swoich prywatnych pieniędzy - to tylko wyjaśnienie)

Solenizanci
• uzupełnianie listy nasi solenizanci
• bieżące uzupełnianie rocznej listy solenizantów (usuwanie, dodawanie)
• przygotowywanie życzeń urodzinowych psiakom i nam (tym, którzy w profilu mają wpisaną datę urodzenia)

Tęczowy most
• prowadzenie tęczowego mostu, uaktualnianie

Bassecie konto
• sprawdzanie wpłat na konto bassecie
• uzupełnianie konta na forum
• dokonywanie przelewów
• prowadzenie pełnej rachunkowości, wydruki przelewów itd. (cały segregator).

Z innych różnych: wszelka pomoc przy wstawianiu zdjęć i innych technicznych.

Także jak widzicie, na forum jestem codziennie i służę pomocą i radą.

Jeśli coś scalam, rozdzielam czy przenoszę, nie robię tego bez powodu, proszę o więcej zaufania.

To co, rozpoczynamy Nowy Rok - powodzenia i miłego pobytu na forum wszystkim życzę.

Asia i Basia - Nie 02 Sty, 2011 10:54

Bogusiu, z mojej strony moge Ci zaofiarowac pomoc, gdyby taka byla potrzebna, ja jestem w pelni z Twojej pracy na forum zadowolona i pelna podziwu, ze to ogarniasz. JA rowniez zycze wszystkim Modom owocnego Nowego Roku i oby byl spokojniejszy niz zeszly ;)
Grzegorz - Pon 03 Sty, 2011 06:43

Te dwa ostatnie posty to chyba nie w tym temacie - całkowicie nie na temat - w szczególnosci ten Bogusi - - prosze o przeniesienie go np, do Tematów Róznych - art. 7 i 10 Regulaminu Forum - , bo diametralnie odbiega od tematu.
Krzysiek - Pon 03 Sty, 2011 20:51

Grzegorz napisał/a:
Te dwa ostatnie posty to chyba nie w tym temacie - całkowicie nie na temat - w szczególnosci ten Bogusi.

Miła od Gucia napisał/a:
... zabrałam się ostro do pracy za swoje działy...

A tematem są "porządki na forum" - więc w czym rzecz? Czy Ty aby nie przesadzasz Grzegorz? Można by szukać różnych "dziur w całym" w tej wypowiedzi, ale na pewno nie tego że całość nie pasuje do tematu :shock:
K.

Grzegorz - Wto 04 Sty, 2011 06:00

No własnie nie " chciałem szukac dziury w całym ". Dlatego poprosiłem o przeniesienie posta.
"Porzadków na forum " dotyczy pierwsze zdanie . Potem to juz jest prywatna reklama piszacej w swojej skromności osoby z której wynika że bez niej to forum nie istnieje , gdyz tyloma rzeczami na nim się zajmuje - może bardziej ten post pasuje do " Kto tu " rządzi" " - ale na pewno nie do "Porzadków na forum ". Jesli nie artykuły z Regulaminu przytoczone przeze mnie to może ten - art. 20 i 22.

lora - Wto 04 Sty, 2011 08:33

Cytat:
Potem to juz jest prywatna reklama piszacej w swojej skromności osoby z której wynika że bez niej to forum nie istnieje , gdyz tyloma rzeczami na nim się zajmuje - może bardziej ten post pasuje do " Kto tu " rządzi" " - ale na pewno nie do "Porzadków na forum "

A ja z przyjemnością zapoznałam się z kompetencjami Miłej i zasadami, którymi kieruje się przy porządkowaniu działów. Teraz wiem do kogo zwrócić się z określonymi problemami, kto odpowiedzialny jest za ew. poprawki i jaka jest ich podstawa.
Dobrze jest gdy wiadomo dlaczego "porządek" właśnie "tak" został zrobiony i przez kogo.

Jeśli to możliwe, to prosiłabym Grzegorzu abyś Ty również napisał co należy do Twoich kompetencji.
Po ostatnich wydarzeniach i dyskusji o "dziale zamkniętym" od zadań technicznych, chciałabym to wiedzieć, aby nie wyciągać pochopnych i niesprawiedliwych wniosków.

Nie jest moim zamiarem Cię obrazić czy urazić, nie ma w mojej wypowiedzi złośliwości, dlatego mam nadzieję, że taki post z Twojej strony się pojawi.

Magda i Rudolf - Wto 04 Sty, 2011 09:43

Grzegorz napisał/a:
No własnie nie " chciałem szukac dziury w całym ". Dlatego poprosiłem o przeniesienie posta.
"Porzadków na forum " dotyczy pierwsze zdanie . Potem to juz jest prywatna reklama piszacej w swojej skromności osoby z której wynika że bez niej to forum nie istnieje , gdyz tyloma rzeczami na nim się zajmuje - może bardziej ten post pasuje do " Kto tu " rządzi" " - ale na pewno nie do "Porzadków na forum ". Jesli nie artykuły z Regulaminu przytoczone przeze mnie to może ten - art. 20 i 22.

Ale prawdą jest, że to wszystko Bogusia robi i pilnuje w tym porządku. Na pewno nie pisała tego dla chwały tylko informacyjnie przy okazji uaktualnienia prac na forum i po co znow szukac dziury w calym ??

Grzegorz - Wto 04 Sty, 2011 10:33

lora napisał/a:

Jeśli to możliwe, to prosiłabym Grzegorzu abyś Ty również napisał co należy do Twoich kompetencji.
Po ostatnich wydarzeniach i dyskusji o "dziale zamkniętym" od zadań technicznych, chciałabym to wiedzieć, aby nie wyciągać pochopnych i niesprawiedliwych wniosków.

Nie jest moim zamiarem Cię obrazić czy urazić, nie ma w mojej wypowiedzi złośliwości, dlatego mam nadzieję, że taki post z Twojej strony się pojawi.

I tak tego nie odbieram ............... w dziale "KTO TU RZĄDZI " pisałem o sobie , poczytaj .....

gocha - Wto 04 Sty, 2011 10:42

Ja nie będę popierać żadnej strony, ale wyszczególnianie też mi się wydawało dziwne.
Prace należące do administratora wykonywali wszyscy admini do tej pory i nikt o tym nie trąbił, taka funkcja, trudna zresztą i czasochłonna.
Co do moderowania to wszyscy moderatorzy wykonują podobną pracę, to , że Bogusia ma jej więcej wynika z moderowania wielu działów, na co się zgodziła i" robi z przyjemnością i chętnie"
To odpowiedź Lora na Twoje pytanie, każdy moderator ma określoną pracę do wykonania, często jest tej pracy dużo, (patrz chociażby Asia i Basia tuż przed świętami, ile pracy miała w "tematach różnych"), z własnej woli i chęci.
Świetnie, że moderatorzy sprawdzają się i wykonują swoją pracę dobrze, ale ja odebrałam ten post podobnie jak Grzegorz, jako hymn pochwalny.
Nikogo nie chcę urazić, cenię pracę innych, ale wszyscy na tym forum , którzy wykonują jakiś kawałek pracy robią ją dobrze, wszyscy godząc się na administrowanie czy moderowanie wiedzą jakie z tego wynikają obowiązki.

Chyba faktycznie ten wpis lepiej by wyglądał w dziale "kto tu rządzi", tam się przedstawiają moderatorzy.

gocha - Wto 04 Sty, 2011 13:12

Dodam tu jeszcze , żebym nie była posądzona o stronniczość, że nie muszę słodzić Asi (Asia i Basia), bo wielokrotnie mamy odmienne zdania, ale akurat ona przed świętami włożyła masę pracy w "kalendarz adwentowy", pomysł był świetny i wybiegał daleko poza obowiązki moderatora. To tylko wyraz mojego uznania, zresztą nie tylko mojego.
lora - Wto 04 Sty, 2011 14:31

Cytat:
pisałem o sobie , poczytaj .....

O.k. znalazłam. Co prawda nadal nie wiem jaki jest Twój zakres obowiązków, ale pewnie mam sobie przeczytać post Krzysztofa w dziale "KTO TU RZĄDZI " o prawach i obowiązkach.

Ja jestem za tym, żeby otwarcie mówić/pisać o pracy i wkładzie osób zaangażowanych w forum. I nie ma dla mnie znaczenia jaki nick nosi osoba zaangażowana, bo nie znam nikogo z Was.
Na forum są działy, gdzie zakres obowiązków wykracza poza ramy określone w dziale "Kto tu rządzi" i miło byłoby gdyby to nie były anonimowe obowiązki. I nie chodzi o "świecznik". Wszyscy lubimy gdy nas doceniają, więc i my doceńmy pracę innych. Chociażby nie umniejszając im.

Uważam, że kalendarz adwentowy był niesamowity :grin: Piękny i wspaniale poprowadzony. Z prawdziwa przyjemnością codziennie do niego zaglądałam. :grin:

Dobrze Gocha, że o nim wspomniałaś :grin:

Miła od Gucia - Pon 16 Kwi, 2012 08:27

Informuję, że temat

Jak pies z kotem...

z działu "Babiniec"

został przeniesiony do działu "O bassetach"

tam bardziej pasuje :lol: :lol:

Miła od Gucia - Czw 30 Sie, 2012 07:01

Śledząc wpisy w temacie Rabanka i Sonaty
doszłam do wniosku, że oba tematy trzeba połączyć.
Dyskusja wokół obu psiaków, wspólne zdjęcia Rabana i Sonaty wspólne wydatki i te powielające się posty w odrębnych tematach i u Sopnaty i u Raba
jakoś tak nijak to się miało :lol: :lol:

teraz Sonia i Raban - są razem :lol:

RABAN i SONATA

madziaa - Sro 06 Lut, 2013 12:56

nie wiem czy to tu powinnam pisać ale kurcze nie obrażajmy się proszę.
Znalazłam się tu bo chciałam mieć kontakt z ludźmi którzy mają takiego samego "bzika" jak ja. Którzy pomogą mi swoim doświadczeniem i swoją mądrością jaką zdobili żyjąc z bassetami.
Emi jest moją pierwszą bassetką zakochałam się w niej i chciałam poznać jakie odczucia mają inny, jak sobie radzicie z chorobami, złośliwościami psimi, upartością naszych skarbów.
Nie chce byśmy się tu obrażali, dość przykrości jest w życiu, niby profil każdego z nas to nasza sprawa, nasza wizytówka ale hmm bardzo przykro mi się zrobiło jak weszłam na profil ani123.
Mi też pewno nie wszystko się podoba jestem tylko człowiekiem każdy ma swoje zdanie ale kurcze wyrażajmy je nie obrażając nikogo. Każdy ma prawo tu pisać ale pamiętajmy że to co tu umieścimy świadczy o nas samych. I ja pisząc teraz tu swój wywód biorę za niego odpowiedzialność w całości. Napisałam Ani na pw bo wiem że ma zakaz, pisze to po raz kolejny by każdy z nas zastanowił się dwa razy nim umieści coś takiego jak Ania.
Nie uważam się za głupią, pewno nie są one skierowane konkretnie do mnie ale jestem członkiem tej społeczności i takie słowa mnie zabolały.

Czikosz - Sro 06 Lut, 2013 16:40

Madziaa... Jak czytam to, co wypisujesz, to mnie aż du*a boli.
madziaa - Sro 06 Lut, 2013 17:10

Sylwia co TY piszesz??? Kultury i szacunku każdy ma prawo pisać co uważa, używaj jakiś normalnych słów dobrze bo takie coś do niczego nie prowadzi
Czikosz - Sro 06 Lut, 2013 17:20

Czepiasz się jakichś obrazków w profilu.

Jak Ci się bardzo nudzi to polecam zabawę z psem, przynajmniej będzie z tego jakiś pożytek a nie siedzenie na forum i szukanie zaczepki.

Powinnaś się wykazać kulturą i być ponad to, a tu co? Jedyne, co z tego wiem, to że boli Cię wszystko i nic... Dobrze, że znasz angielski, chociaż w dobie Wujka Google wszystko jest możliwe!

Marynia - Sro 06 Lut, 2013 17:57

Sylwia proponuję Ci,żebyś zanim coś napiszesz najpierw pomyślała :idea: :?:
Magda i Rudolf - Sro 06 Lut, 2013 18:04

Przeciez to nie pisze Czikosz
koluś - Sro 06 Lut, 2013 18:10

Magda i Rudolf napisał/a:

Hmm a kto niby??? :shock:

Magda i Rudolf - Sro 06 Lut, 2013 18:13

A domysl sie :shock:
jabluszko520 - Sro 06 Lut, 2013 18:14

no prosze, nie mogla prowadzic swojego starego tematu ”bo szef czyta” a moze takie rzeczy wypisywac i pomyslec, ze dorosla osoba moze dac tak soba manipulowac
Magda i Rudolf - Sro 06 Lut, 2013 18:16

jabluszko520 napisał/a:
no prosze, nie mogla prowadzic swojego starego tematu ”bo szef czyta” a moze takie rzeczy wypisywac i pomyslec, ze dorosla osoba moze dac tak soba manipulowac

I slowa na d... i tym podobne, przyszla prawniczka jesli sie nie myle?? a szef jak przeczyta i co wtedy?

Czikosz - Sro 06 Lut, 2013 18:16

To strażnik Teksasu!
Magda i Rudolf - Sro 06 Lut, 2013 18:18

Czikosz napisał/a:
To strażnik Teksasu!

Haha, uwazaj , bo straznikiem teksasu moze okazac sie twoj szef :mrgreen:

jabluszko520 - Sro 06 Lut, 2013 18:20

jabluszko520 napisał/a:

I slowa na d... i tym podobne, przyszla prawniczka jesli sie nie myle?? a szef jak przeczyta i co wtedy?

oj chyba już czyta ;)

Czikosz - Sro 06 Lut, 2013 18:26

Od jakiegoś czasu mam wrażenie, że uwiesiliście się na jedną osobę i będziecie niedługo przecinki liczyć, żeby się tylko doczepić. W jakim celu był post Madzi? Czy aby nie miało to służyć kolejnej bezowocnej kłótni na forum?
madziaa - Sro 06 Lut, 2013 18:34

Nie post był po to by wyrazić swoje zdanie, nie można być obojętnym na to co się tu dzieje, jestem forumowiczem i to co piszemy świadczy o nas pamiętaj nie tylko my czytamy to forum. Chciałam pokazać że ja zwykła, szara dziewczyna nie chce byśmy się tu obrażali, bo to zdjęcie nie jest ani śmieszne ani związane z forum. To nasze forum to Nasze basset
Czikosz - Sro 06 Lut, 2013 18:45

To chciałabym jako osoba zainteresowana wysłuchać Cię teraz. Co Cię dotyka w obrazku, podpisie czy jak to określimy - jest to zupełnie obojętne - który ma sobie tam w podpisie Ania czy ktoś tam.
jabluszko520 - Sro 06 Lut, 2013 18:46

Czikosz napisał/a:
To chciałabym jako osoba zainteresowana wysłuchać Cię teraz. Co Cię dotyka w obrazku, podpisie czy jak to określimy - jest to zupełnie obojętne - który ma sobie tam w podpisie Ania czy ktoś tam.

wystarczy przeczytać parę postów wyżej

Czikosz - Sro 06 Lut, 2013 18:50

Jest obrazek taki:

Http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/c48.0.403.403/p403x403/578113_430545427014590_939416042_n.jpg

Oraz taki:

Http://img62.imageshack.us/img62/1904/29848s.jpg

Widzisz może różnice między nimi? Moim zdaniem nie ma, jedyna różnica to portal na którym zamieszczamy.

Czikosz - Sro 06 Lut, 2013 18:52

Droga Jabluszko520, chciałabym aby wytłumaczyła mi to Madziaa. Niepotrzebne mi odesłanie do tekstu powyżej.
jabluszko520 - Sro 06 Lut, 2013 20:25

Czikosz napisał/a:
Droga Jabluszko520, chciałabym aby wytłumaczyła mi to Madziaa. Niepotrzebne mi odesłanie do tekstu powyżej.

:lol:

p.s.
13. Jeśli zapomnieliście o czymś w poście, nie piszcie nowego, jest opcja „EDYTUJ”. Można edytować własne, wysłane już posty, oraz kasować je o ile nikt na nie jeszcze nie odpisał.
http://forum.bassety.net/viewtopic.php?t=4922

jabluszko520 - Sro 06 Lut, 2013 21:13

Czikosz napisał/a:
Smerfastycznie. Powinnaś mnie za to ukarać!

o tym to ja decyduję :wink:

koluś - Pią 08 Lut, 2013 14:59

dobrze że jest taki dział, gdzie można napisać, co komu na serduszku leży :roll: i posty nie giną ;)

madziaa napisał/a:
nie wiem czy to tu powinnam pisać ale kurcze nie obrażajmy się proszę.
Znalazłam się tu bo chciałam mieć kontakt z ludźmi którzy mają takiego samego "bzika" jak ja. Którzy pomogą mi swoim doświadczeniem i swoją mądrością jaką zdobili żyjąc z bassetami.
Emi jest moją pierwszą bassetką zakochałam się w niej i chciałam poznać jakie odczucia mają inny, jak sobie radzicie z chorobami, złośliwościami psimi, upartością naszych skarbów.
Nie chce byśmy się tu obrażali, dość przykrości jest w życiu, niby profil każdego z nas to nasza sprawa, nasza wizytówka ale hmm bardzo przykro mi się zrobiło jak weszłam na profil ani123.
Mi też pewno nie wszystko się podoba jestem tylko człowiekiem każdy ma swoje zdanie ale kurcze wyrażajmy je nie obrażając nikogo. Każdy ma prawo tu pisać ale pamiętajmy że to co tu umieścimy świadczy o nas samych. I ja pisząc teraz tu swój wywód biorę za niego odpowiedzialność w całości. Napisałam Ani na pw bo wiem że ma zakaz, pisze to po raz kolejny by każdy z nas zastanowił się dwa razy nim umieści coś takiego jak Ania.
Nie uważam się za głupią, pewno nie są one skierowane konkretnie do mnie ale jestem członkiem tej społeczności i takie słowa mnie zabolały.

no właśnie Madziaa, pomyśl czy powinnaś akurat tu pisać, od załatwiania prywatnych spraw jest chyba PW, które zresztą wysłałaś Ani123, a nie temat "Porządki na forum", który powinien chyba służyć kwestiom merytorycznym? a jak napisałaś, profil każdego z nas to wyłącznie nasza sprawa, nikt nikogo "nie zmusza" do zaglądania na czyjś profil. a skoro wysłałaś PW, to po co jeszcze tutaj o tym pisałaś? i co takiego Ania123 umieściła na swoim profilu, bo według mnie jest to tylko śmieszny obrazek, nic ponad to więc o co Ci chodzi? przykładowo JAKA JEST według Ciebie RÓŻNICA między tymi dwoma obrazkami:

http://i45.tinypic.com/11uzu43.jpg%5B/IMG
(uwielbiany obrazek z profilu Miłki na Facebooku)

a

http://i50.tinypic.com/15na7wo.jpg%5B/IMG
(bulwersujący obrazek z profilu Ani123)

?

różnica jest praktycznie... żadna, a jeden obrazek Cię rani, a drugi Ci się bardzo podoba???

skoro nie utożsamiasz się z tekstem z obrazka, to co Ciebie jako Magdalenę w nim tak dotknęło? przecież jak słusznie zauważyłaś, każdy jest tylko człowiekiem, a ludzie różnią się od siebie, przec co mogą mieć odmienne zdania na jakiś temat, bo według mnie ogólnie mówiąc światopogląd czy poczucie humoru to kwestia subiektywna raczej...? nie zauważyłam, żeby Ania123 swój obrazek z podpisu skierowała do konkretnej osoby - z imienia, nazwiska czy nicka forumowego...

i jaki to ma związek tzw. "obrażaniem" (się czy kogoś) czy miłością do psów w tym przypadku bassetów...? no chyba że chodzi o to, że każdy forumowicz powinien przyklaskiwać każdej (nieważne jak czasami bzdurnej) wypowiedzi na forum, ćwierkać i tiukać na każdy temat, chociaż czasami sytuacja wymaga czegoś innego? może powinnam (i tu podam jedynie dla przykładu ten jeden wpis) zachwycać się np. psem latającym po domu z nożami kuchennymi :shock: Wiem, powinnam dać Kolusiowi pistolet (oczywiście naładowany) i strzelać mu fotki jak biega z tym po domu i potem dać zdjęcie na forum z podpisem "fajny gangster, prawda! :mrgreen: " i tylko czekać na pozytywne komentarze ;) wydaje mi się że właśnie kilka słów czasem niestety gorzkiej prawdy pomogłoby uniknąć ewentualnych tragedii...

Czikosz napisał/a:
Madziaa... Jak czytam to, co wypisujesz, to mnie aż du*a boli.

madziaa napisał/a:
Sylwia co TY piszesz??? Kultury i szacunku każdy ma prawo pisać co uważa, używaj jakiś normalnych słów dobrze bo takie coś do niczego nie prowadzi

a Madziaa Twoje prywatne wynurzenia w tym temacie do czego niby prowadzą? swoją prywatną opinię co do obrazka umieszczonego na profilu Ani123 (jej własnym profilu) powinnaś wyrazić w PW, co zresztą zrobiłaś, więc po co jeszcze ciągniesz ten wątek publicznie? skoro każdy ma prawo pisać co uważa, a że Sylwia zrobiła to może mniej kulturalnie niż powinna, chociaż słowo jest wykropkowane i może mieć jeszcze inne znaczenie..., no cóż... to już jej osobista sprawa (zresztą została za to przykładnie ukarana ;) ) nie za bardzo rozumiem czemu mają służyć Twoje umoralniające wypowiedzi...? a pomyślałaś, że używając słowa "boże" co drugie słowo w zdaniu (nie muszę chyba przytaczać tych wypowiedzi) obrażasz czyjeś uczucia religijne... ("Nie będziesz wzywał imienia Boga twego nadaremno", nie mówiąc już o pisaniu z wielkiej litery)... no właśnie...

madziaa napisał/a:
Nie post był po to by wyrazić swoje zdanie, nie można być obojętnym na to co się tu dzieje, jestem forumowiczem i to co piszemy świadczy o nas pamiętaj nie tylko my czytamy to forum. Chciałam pokazać że ja zwykła, szara dziewczyna nie chce byśmy się tu obrażali, bo to zdjęcie nie jest ani śmieszne ani związane z forum. To nasze forum to Nasze basset

to czy to zdjęcie jest śmieszne czy nie to już subiektywne odczucie każdego z nas nie sądzisz? ;) i mogłaś to załatwić w PW. a zresztą od porządków formalnych są chyba Moderatorzy czy Administrator, więc po co się za to bierzesz? czy uważasz, że tylko Ania123 niby zapomniała, że jest to forum tematyczne poświęcone rasie basset hound? jesteś o tym przekonana, że "inni forumowicze" również o tym pamiętają...?

Hmm a kto niby??? :shock:

A domysl sie :shock:

jabluszko520 napisał/a:

ładnie to tak najeżdżać na osobę, która nie może się bronić, bo ma zablokowane konto w taki czy inny sposób...? i jeszcze insynuować jej, że dopuściła się czegoś, czego nie zrobiła, chociaż jej się to na upartego wmawia, sugeruje itp itd...?

tak z technicznego punktu widzenia zastanawia mnie fakt, jak osoba mająca zupełną blokadę konta, mogłaby się dopuścić złamania chyba punktu drugiego tak bardzo przestrzeganego przez wszystkich (w tym "innych forumowiczów") regulaminu: 2. Na forum mogą umieszczać posty i załączniki wyłącznie zarejestrowani użytkownicy i tylko we własnym imieniu. (...)??? więc tu małe pytanie do Magdy od Rudolfa, która wprost insynuuje, że Ania123 podszywa się pod Czikosz, że to ona pisze a nie Czikosz (wiem, wiem domyśliłam się ;) ) czy ma dowody na dość poważny zarzut, skoro Moderator / Administrator ma możliwość sprawdzenia

co do manipulacji, no cóż, według mnie forumowicz (jako osoba dorosła) mający nieco odmienne zdanie od "innych forumowiczów" niekoniecznie od razu jest manipulatorem czy osobą dającą się zmanipulować...???

może warto wyjaśnić w końcu merytoryczną kwestię dotyczącą ewentualnego łamania regulaminu? myślę, że znalazłoby się jeszcze kilka osób notorycznie łamiących ten regulamin... tylko czy ci wszyscy forumowicze są za to ścigani...? no właśnie, no właśnie...
na czym mianowicie polega wybiórcze stosowanie konsekwencji za łamanie tak bardzo przestrzeganego regulaminu? ;) jedni (mam namyśli tutaj tych "innych forumowiczów" ;) ) za to co piszą, obojętnie w jakim tonie i formie, nie ponoszą żadnych konsekwencji wynikających z nie przestrzegania tak bardzo przestrzeganego przecież regulaminu, a ci pozostali od razu po kilka ostrzeżeń za niby złamanie regulaminu, którego to złamania nikt inny się nie dopatrzył, blokada konta z urzędu i po sprawie?! te kryteria podziału nie do końca są jasne kto jest AJA a kto BE???

madziaa - Pią 08 Lut, 2013 22:46

Wszystko co chciałam powiedzieć na ten temat napisałam w poście wyżej. Do Ani pw napisałam, uzyskałam odpowiedź i to tyle. Dla mnie temat jest zakończony.