Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Mój basset - CHESTER jr. w akcji...i DEBI

Monka i Miro - Wto 11 Lis, 2008 21:56
Temat postu: CHESTER jr. w akcji...i DEBI
Witamy.
Przedstawiamy garść zdjęć Chestera juniora ;) .

W domu 11.11.2008
Pies gończy na spacerze....
W lesie

Pozdrawiamy
Monka i Miro

marta_zbyszek - Wto 11 Lis, 2008 22:04

zdjęcia bardzo ładne - cudo nie pies ;)
lora - Wto 11 Lis, 2008 22:37

Chesterek jest śliczny, taki mały i uroczy, a zdjęcia przesympatyczne.

A swoją drogą....
Chester - Junior to brzmi dumnie :mrgreen: Prawie jakbym babcią była :mrgreen:

Miła od Gucia - Sro 12 Lis, 2008 08:04

Świetny albumik.
Nasze psiury mają więcej fotek jak :razz:
Zdjęcia na dywanie są cudne, pięknie wygląda kolorystycznie Chester na tym tle.
On cały czas się bawi - szczypki od Gucia "żółwik".

Dorti - Sro 12 Lis, 2008 08:27

Śliczny, mały łobuziak. Poprostu do schrupania. :lol:
Asia i Basia - Sro 12 Lis, 2008 09:31

Chester ma fajnie umaszczony pyszczek, a ja to w glowe zachodze, jak to mozliwe, ze Wy macie dywany i ze Chester bawi sie tak fajnie pluszakami, u nas i jedno i drugie gleboko schowane :lol:
Monka i Miro - Sro 12 Lis, 2008 11:57

Chester junior...to tak dla odróżnienia :P .
To jakiś paradoks, że rasa nie popularna...ale o największym zagęszczeniu Chesterów :P
A Chester już nie taki mały... Jest 2 razy większy niż był jak go przywieźliśmy :shock: a brzuszek to nawet X3 :P On ma w nim studnie bez dna :shock: .
Bawi się Bogusiu dużo z tym, że ulubioną pozycją do zabawy u niego jest pozycja horyzontalna, co widać na zdjęciach, z resztą ta pozycja sprawdza się i na spacerach w lesie :P . Jego leń jest tak wielki że już mu go ciężko dźwigać :P .
Ulubiona zabawa Chestera wygląda tak: Chester łapie sznurek od "schabika"... Pan lub Pani łapie za drugi koniec, pies się kładzie.... i jazda brzuchem po dywanie :D . On tak może godzinami "się bawić" a my wymiękamy :P .
Nie wiem czy każdy basset tak ma, a mianowicie Chester może się bawić sam, ale tylko pod warunkiem, że znajdzie się ktoś kto będzie siedział i na niego patrzył... nie ma obserwatorów, nie ma zabawy samemu :shock: .
Asiu i Marku o dywan jesteśmy spokojni (jeszcze... + tfu, tfu żeby nie zapeszyć :P ) bo Chester jak jesteśmy w domu to woła kupkę na polko, a jak mu się zdarzy wypróżnić jak nas nie ma to tylko na linoleum, sika też tylko na linoleum, a noce przesypia "z czystym kontem" ;) .
Zabawki ma różnej "konsystencji" bo gdzieś czytałam że tak powinno być, więc stosujemy ;) . Pluszaki to on tylko wymamla i wypluje, nie robi im krzywdy bo z nimi śpi ;) .

Pozdrawiamy
Monka i Miro

marta_zbyszek - Sro 12 Lis, 2008 12:11

No tak pluszaki bezpieczne bo trzeba się w nocy poprzytulać.
U nas Bolo wszelkie zabawki, maskotki, sznury, kaczuszki itp ma w głębokim poważaniu - zabawki jednym słowem nie były tworzone z myślą o Bolku.
Mini natomiast kocha zabawki - ale nie te co są jej. Ona kocha zabawki dziecka. I ich nie oszczędza chwila nieuwagi i idą w pył.
O dywanach u nas to już dawno zapomnieliśmy, ale nie ze względu na załatwianie się w domu bo z tym problemu nie ma, lecz ze względu na sierść. Z parkietu czy z paneli myk myk pozamiatane a z odkurzaczem jest więcej roboty. Uczymy się od naszych pupilów lenistwa ;)
Co do zabawy samej ze sobą minka ma podobnie jak Chester junior, a bolek to z zachowania stateczny arystokrata, kostką się zajmie spaniem również las kocha ale w domu bawić się to nie za chętne.

Monka i Miro - Sro 12 Lis, 2008 12:41

No tak...kudełki, hmmmm Chester ma jeszcze krótkie to się tak w oczy nie rzucają :P .
Ten dywan już przeżył linienie naszego mieszańca z dłuższym owłosieniem, więc i to przeżyje :P
A poza tym to wynajęte mieszkanie i mimo wszystko musimy chronić parkiet a i paneli nie założymy, więc tak jakby nie mamy wyjścia :oops:

Petitka - Czw 13 Lis, 2008 19:06

Chesterek junior jest po prostu rozkoszny. Z przyjemnością bym go poprzytulała :lol: Pysiolek śliczny :grin: Czaruś przesyła łobuzerskie mordeczki :twisted:
Monka i Miro - Czw 13 Lis, 2008 19:19

Dziękujemy za wszystkie komplementy...to chyba od nich Chester tak rośnie :shock: :shock: :shock: ;) .

Nie chcemy zapeszać....ale chyba kończymy erę kupek w domu :smile: . Wczoraj po 8 godzinach w pracy było czysto :shock: , dzisiaj też :shock: . Jesteśmy dumni z naszego mózga :mrgreen: .
To chyba w podzięce za to, że jak wychodzimy to dostaje szyje z indyka i gnata :grin: . Nieważne co to powoduje, najważniejsze, że efekt przerasta nawet nas (pozytywnie) :grin: .
Hmmmmmmm..... a może to przez to, że właśnie nauczył się wskakiwać na łóżko, bo podrósł, hmmm :roll: :roll: :roll:

Monka i Miro - Nie 23 Lis, 2008 21:10
Temat postu: Chester poznaje śnieg....
A oto nowe fotki z dzisiejszego spaceru po lesie

W lesie...

:wink:

Monka i Miro - Nie 30 Lis, 2008 19:57

Dzisiejsze szaleństwa z przyjaciółką Goldenką Indi

:) 30 listopad 2008 :)

a po wszystkim, odpoczywam

Miła od Gucia - Nie 30 Lis, 2008 21:07

świetnie się komponują białe i czarne, szaleństwo widać udane.
marta_zbyszek - Nie 30 Lis, 2008 23:35

pełna rozrywka
Monka i Miro - Pon 05 Sty, 2009 18:20

Kolejna porcja zdjęć

02.01.2009

i takie....

04.01.2009

i takie....

04.01.2009

i takie....

04.01.2009

:mrgreen:

Miła od Gucia - Pon 05 Sty, 2009 19:16

Piękna galeria zdjęć, harce wspaniałe.
Trzeba korzystać dopóki jest śnieg, ja uwielbiam zdjęcia zimowe, tej pejzaże ośnieżone i szalejący bassety w towarzystwie.
A mnie właśnie Gucio zachęca do spaceru, łoł, a tu tak mroźno, ale cóż ubieramy się i idziemy da da.

Lutex - Pon 05 Sty, 2009 22:53

hihi Chester ma juz niezla kolekcje zdjec :)
Monka i Miro - Czw 29 Sty, 2009 09:32

Świeże fotki z szaleństw z Indi :)

Spacerek

Nadia - Czw 29 Sty, 2009 09:45

:wink: fajne fotki:):):) spacerki udane:)
Jaga - Czw 29 Sty, 2009 10:45

najlepsza zabawa to w tej kałuży :lol:
Miła od Gucia - Czw 29 Sty, 2009 10:55

i ja tak pomyślałam, jak otworzyłam zdjęcia, nie ma jak kałuża, co za swoboda i luz :mrgreen: :mrgreen:
Monka i Miro - Czw 29 Sty, 2009 11:21

Kałuża jakoś go za bardzo nie kręciła, stała sobie to w nią wlazł, trochę się napił ale wolał na suchym, czemu się dziwie bo kąpiel uwielbia i często szczeka na wannę żeby go przyjęła w odwiedziny :lol:. Może po prostu woli ciepło i bąbelki :mrgreen: , chociaż wtedy bardzo zimno nie było i słonko świeciło...nie wiem . Ale za to Indi była w siódmym niebie i puszczała bąbelki nosem spod wody :shock:
madzialinka - Czw 29 Sty, 2009 12:29

Chester rośnie jak na drożdżach...
Monka i Miro - Czw 29 Sty, 2009 19:12

Jak ma nie rosnąć jak on nawet na spaniu je :roll:

tu bez lampy bo nie chciałam żeby po oczach dostał :~

A tu z innej beczki fotka :lol:

Alina z Bogdanem - Czw 29 Sty, 2009 20:59

A ten drugi na zdjęciu to kto?
Monka i Miro - Czw 29 Sty, 2009 21:02

Który?? Na fotkach szalejących?? Tam jest koleżanka Chestera goldenka Indi...
Alina z Bogdanem - Czw 29 Sty, 2009 21:30

Miałam na mysli to przyciemnione zdjęcie ale dopiero teraz się przyjrzałam i widzę ,że to basset a myślałam,że jakiś cane corso czy ktoś podobny
Monka i Miro - Czw 29 Sty, 2009 21:32

To wszystko jest Chester :mrgreen:
besta - Czw 29 Sty, 2009 22:11

Ale on urósł :shock:
Monka i Miro - Czw 29 Sty, 2009 22:19

Nom :(
chodzące 20 kg i od nosa do ogona 110 cm :(
Gdzie się podziało nasze dzieciątko?? :cry:

Ten basset je pożarł :twisted: :shock: :shock: :shock: :shock:
:wink:

gocha - Pią 30 Sty, 2009 01:41

Jak to gdzie ? basset zawsze jest dzieciątkiem :grin: ,nawet jak waży 40 kg :shock:
Monka i Miro - Pią 30 Sty, 2009 07:43

Hmmm... czyli zupełnie jak z facetami.... :roll:
Jaga - Pią 30 Sty, 2009 08:15

Monka i Miro napisał/a:

no, bo faceci dojrzewają do trzeciego roku życia, a potem już tylko rosną ;) :mrgreen: :lol:

Dorti - Pią 30 Sty, 2009 08:35

Jaga napisał/a:
Monka i Miro napisał/a:

no, bo faceci dojrzewają do trzeciego roku życia, a potem już tylko rosną ;) :mrgreen: :lol:

To mi się podoba. Normalnie uśmiałam się do łez. :mrgreen:

Asia i Basia - Pią 30 Sty, 2009 09:10

Swieta prawda :lol: :lol:
Alina z Bogdanem - Pią 30 Sty, 2009 09:51

Dorti napisał/a:
Jaga napisał/a:
Monka i Miro napisał/a:

To mi się podoba. Normalnie uśmiałam się do łez. :mrgreen:

Dobre, dobre też się uśmiałam, chociaż jak się zastanowić to raczej płakać by trzeba.

Monka i Miro - Pią 30 Sty, 2009 10:15

Polać Jadze, dobrze gada!!!! :mrgreen: :cool:

Nawet mój znajomy, z którym toczę takie boje damsko - męskie nie wiedział co na to odpowiedzieć jak zacytowałam :D :D:D

besta - Pią 30 Sty, 2009 10:41

Dobre,dobre :mrgreen: :mrgreen: i do tego "swięta prawda" :razz: :lol:
Grzegorz - Pią 30 Sty, 2009 10:55

No ona to mówi z doświadczenia , ma jednego w domu.......
Nadia - Pią 30 Sty, 2009 11:00

:lol: normalnie padam :) :):) dobre:)
Monka i Miro - Pią 30 Sty, 2009 17:10

Grzegorz napisał/a:
No ona to mówi z doświadczenia , ma jednego w domu.......

Ja mam dwóch, małego i dużego + pies ( też facet ;) ) ale tak ładnie bym tego w słowa nie ubrała :lol:

Dorti - Pią 30 Sty, 2009 23:58

A co ja mam powiedzieć, jeden duży, trzech mniejszych i jeden samiec? :razz:
Monka i Miro - Sob 31 Sty, 2009 19:54

Nie wiem czy współczuć czy gratulować :mrgreen:

A suńki Ci nie przysporzą kolejnych samczyków niedługo?? :roll: :wink:

Dorti - Sob 31 Sty, 2009 20:22

A niech będą te samczyki. Zniosę to godnie. :mrgreen:
Monka i Miro - Sob 31 Sty, 2009 22:11

Asia i Marek napisał/a:
a ja to w glowe zachodze, jak to mozliwe, ze Wy macie dywany

i już teraz wiem praktycznie co autor miał na myśli :mrgreen:
najśmieszniejsze jest to że on cały czarny a linieje na biało :shock: (pomijam podwozie bo widać wychodzący z góry biały włos) i co najgorsze...mam dużo czarnych rzeczy, które po spotkaniu z Chesterem już nie są czarne :shock: trahedia.... :P

macie może jakiś uniwersalny i szybki sposób na usuwanie tych ostrych kłaczków z ubrania?? :oops:

gocha - Sob 31 Sty, 2009 23:38

Polubić :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Mirka - Nie 01 Lut, 2009 15:16

o Gosia trafna uwaga
bassecie kłaki trzeba polubić :mrgreen:

zojka - Nie 01 Lut, 2009 17:59

Ja mam w domku pięną kolekcję szczotek do ubrań ....

Myślę, czy by się nie przerzucić na kresz :lol:

Monka i Miro - Nie 01 Lut, 2009 20:41

Mirka napisał/a:
o Gosia trafna uwaga
bassecie kłaki trzeba polubić :mrgreen:

No ok ja lubię, tzn może nie tak... przyzwyczaiłam się i mi nie przeszkadza....ale jak pójde do pracy w zakudłaconych ciuchach (czarne ubranie z powbijanymi w nie ostrymi białymi kłakami :P ) to nie powiem interesantowi albo szefowi, że muszą je polubić bo i ja je lubie :mrgreen:

Albo mam kulawe szczotki albo szczotkowanie też nic nie daje :P :P

Asia i Basia - Nie 01 Lut, 2009 20:42

Do jeansow sie nie lepia, my jak w mundurkach wszyscy w jeansach pomykamy :mrgreen:
besta - Nie 01 Lut, 2009 21:19

Ja do szczotkowania ubrań używam szczotki kupionej w zoologicznym sklepie.Pierwotnie miała słóżyć do szczotkowania Besty ale się nie sprawdziła :~ . Ale do ubrań jest rewelacyjna :grin:!
zojka - Nie 01 Lut, 2009 21:46

besta napisał/a:
Ja do szczotkowania ubrań używam szczotki kupionej w zoologicznym sklepie.Pierwotnie miała słóżyć do szczotkowania Besty ale się nie sprawdziła :~ . Ale do ubrań jest rewelacyjna :grin:!

Tego nie próbowałam!
Bo te wszystkie szczotki, co je posiadam, nie dają rady! Białe kudły mają taką energię!! I tak mocno zżywają się z człowiekiem! I tak lgną do niego!! :shock:

besta - Nie 01 Lut, 2009 21:59

No ,bo to cały basset tak kocha pańcię, że za nic nie moze sie z nią rozstać :razz: Serio spróbój tej szczotki .To chyba była dla psow krótkowłosych z twardym włosiem( nie psy z włosiem tylko szczotka :cool: ).Firmy nie pamiętam ale tania to ona nie była :twisted: .Ale warta swojej ceny :grin:
madzialinka - Nie 01 Lut, 2009 22:13

U mnie do sierści sprawdza się gumowa rękawica, taka do czesania.

Do psów jest super, bo wyczesuje podszerstek, a jak się ją lekko zmoczy to z ubrań też świetnie zbiera.

Monka i Miro - Wto 03 Lut, 2009 18:23

Dzisiejsza sesja ze spacerku z dziewczynami z Dogomanii z naszych okolic i ich psiakami :)

Spacerek w Tarnobrzegu :)

Gi - Sob 07 Lut, 2009 13:36

śliczny ten chester i ta goldenka również :) fotki rewelacja
Monka i Miro - Sob 07 Lut, 2009 21:43

A tu fotki z aparatu Państwa goldenki Indi, spacerki z czwartku i dzisiaj

spacerki

moje będą troche później.... :oops:

Monka i Miro - Wto 10 Lut, 2009 19:02

Zdjęcia dziewczyn z dogo...ze spacerka z Tarnobrzega

Tarnobrzeg

Mirka - Wto 10 Lut, 2009 19:49

fajne te spacery....tak cała gromadką :lol:
Kasia :) - Sro 11 Lut, 2009 08:17

super te wasze spacerki! psy wszelkiej wielkości, wieku i rozmiaru - gwarancja świetnej zabawy i socjalizacji; a i tereny fajne do spacerków :)
Monka i Miro - Sro 11 Lut, 2009 09:04

Najważniejsze, że się ludzie znaleźli, którzy chcą to robić, bo u nas to taka straszna mentalność, że powoli traciłam nadzieje na takie spotkania.... jednak magia internetu w naszym przypadku zdziałała cuda :mrgreen: i teraz Chester ma mnóstwo psich znajomych :mrgreen: tylko szkoda, że nie ma wśród nich basseta...
Ale i to uda się zorganizować :mrgreen: czekamy na sygnał od Aliny z Bogdanem i pojedziemy na spotkanie do Zamościa na bassetowe szaleństwa :mrgreen: mam nadzieje, że już niedługo :) ja się nie mogę doczekać :oops:

Monka i Miro - Nie 15 Lut, 2009 11:49

Spacerek z 7 lutego 2009

Spacerek

Występują:
Chester - prawie basset... , Indi - goldenka, Roxi - prawie goldenka, Neron - mix sznaucerkowaty, Sara - adoptowana z dogo...mix amstafa ...

Miła od Gucia - Nie 15 Lut, 2009 12:36

Fajne fotki, jaka plejada "gwiazd" rożnych. Fajnie, że z innymi psinami taka przyjaźń.
Monka i Miro - Wto 24 Lut, 2009 19:35

Musi być dobrze zsocjalizowany na wypadek jakiegoś drugiego psa do towarzystwa :wink:

A tu fotki z niedzielnego kuligu...

Kulig

Piesy się przewiozły saniami :mrgreen:

Monka i Miro - Wto 24 Lut, 2009 19:41

A tu zaległy Walentynkowy spacerek Walentynki tylko telefon oślepił blask śniegu i ciemne wyszły :neutral:

Tu występują: prawie basset Chester, goldenka Indi, przygarnięty ze schroniska mix Collie - Pamir i "tymczasy" koleżanki z Gorzyc: mieszańce Aga (ruda ze stojącymi uszyskami), Sonet (biszkoptowy starszy pan), Syriusz (najmniejszy, mini ONek ;) ) (Aga i Syriusz już w nowych domkach, Sonet czeka, domek będzie miał za granicą i lada dzień wyjeżdża :) )

Mirka - Wto 24 Lut, 2009 19:44

a dlaczego piszesz "prawie basset" :?:
fotki sliczne,jak zwykle zazdroszczę sniegu :shock:
u nas w niedzielę napadało ,a od poniedziałku chlapa i błoto :cry:

Monka i Miro - Wto 24 Lut, 2009 20:18

Mirka napisał/a:
a dlaczego piszesz "prawie basset" :?:

dlatego, że jak pisałam basset to zaraz się pojawiał ktoś kto dopisywał, że to nie basset tylko pies w typie, więc już nie mam siły tego prostować i krócej jest mi napisać prawie, niż pies w typie basseta....

a pogoda... u nas w dzień pomału śnieg topnieje...ale że dużo napadało to jeszcze chwile upłynie zanim stopnieje do końca, może się uda jeszcze w sobotę załapać na spacer w śniegu :wink:

Mirka - Wto 24 Lut, 2009 20:24

Monka ale masz sie czym przejmować.....basset to basset żaden nie ma na czole wytatuowanej metryki :mrgreen: :mrgreen:
Monka i Miro - Wto 24 Lut, 2009 20:32

wystarczyło, że na forum się pochwaliłam :razz:
nieważne, nie chce mi się tego roztrząsać, napisze tak i mam spokój chociaż :razz:

Miła od Gucia - Wto 24 Lut, 2009 21:48

Ależ masz świetnych przyjaciół na spacery, te wszystkie psiaki szalejące - świetna sprawa. A fotki urocze - pyszna zabawa.

A zapomniałam, a co to za kulig na traktor !! a psiaki uwiązać hi hi

Dorti - Wto 24 Lut, 2009 21:59

Fotki super. Mnie zachwycił kulig. Chester szczęśliwy i zadowolony :wink:
Monka i Miro - Sro 25 Lut, 2009 08:38

Miła od Gucia napisał/a:
Ależ masz świetnych przyjaciół na spacery, te wszystkie psiaki szalejące - świetna sprawa. A fotki urocze - pyszna zabawa.

Magia internetu :mrgreen: . Wszyscy poznani przez internet :grin: przez regionalne portale i na dogo w wątku spacerowym :mrgreen:

Cytat:
A zapomniałam, a co to za kulig na traktor !! a psiaki uwiązać hi hi
.

Hahaha, znając oba psiaki to byśmy zajechali nie powiem gdzie :mrgreen: . Jak one się widzą to 80% czasu leżą się podszczypując :twisted: a później po zabawie by nas przerobiły, wskoczyły na sanie i w końcu było by tak, że to my byśmy musieli ciągnąc je na tych saniach :razz: , więc wolę już zdecydowanie traktor :cool:

Monka i Miro - Sro 25 Lut, 2009 08:41

Dorti napisał/a:
Fotki super. Mnie zachwycił kulig. Chester szczęśliwy i zadowolony :wink:

Obawiam się, że jemu się bardziej to, że przyjaciółka Indi tam była podobało niż ten kulig :mrgreen: No i poletko obsiane sarnimi i zajęczymi "orzeszkami" :shock: wrrrrrrrrrrrrr :evil:

Batus - Sro 25 Lut, 2009 11:18

Ale świetne towarzystwo na spacery :) Fajne fotki, sama przyjemność z kilkoma psami sobie wyjść do lasu, super!
Monka i Miro - Nie 29 Mar, 2009 10:04

Fotki z piątku i soboty :wink: 27-28.03
zaraz jedziemy robić kolejne :twisted:

Lucy - Nie 29 Mar, 2009 10:26

:neutral:
Monka i Miro - Nie 29 Mar, 2009 15:38

Białasek to Golden Retriever Indi :wink: przyjaciółka Chestera :)

A tu dzisiejsze Fotki

Miła od Gucia - Nie 29 Mar, 2009 15:54

miło się ogląda takie fotki, zabawa przednia, ale widziałam, że Chester z białaskiem się nie szczypie. Proszę taka grupa psów i jak świetnie się "dogadują"
Monka i Miro - Nie 29 Mar, 2009 16:22

Fakt, on i Indi od małego się znają i mają do siebie specyficzny stosunek... Ona na nim się uczyła uszy gryźć i później inne psy miały przefikane bo je bolało a jego nie :razz: . Inna sprawa, że ona jest dominantka i np. o dołek w lesie czy o patyka strasznie warczy a on ją olewa :mrgreen: jak gdyby nigdy nic :razz: i próbuje jej wybić z głowy głupie pomysły latając i szczekając :razz: ( przy żadnym innym psie tak nie robi... ma prawidłowe CS-y ;) ) no i tylko między sobą tak się bawią na leżąco, z innymi psami tak nie ma :smile:

Mam nadzieje, że nowy portal społecznościowy psiarzy DOG MEET DOG poszerzy grono naszych psich znajomych spacerowych :mrgreen:

Asia i Basia - Nie 29 Mar, 2009 16:27

A co to za portal, bo mi sie link nie otwiera? Fajne zdjecia, dobrze, ze macie taka fajna ekipe. To bardzo wazne, zeby psy socjalizowac od malego.
Monka i Miro - Nie 29 Mar, 2009 17:06

Literówka sie w adres wkradła ale już link działa... w razie kłopotów tu podaje "wersje pisaną" adresu portalu: www.dogmeetdog.pl
Monka i Miro - Nie 29 Mar, 2009 17:09

Asia i Marek napisał/a:
To bardzo wazne, zeby psy socjalizowac od malego.

Tak, zwłaszcza, że chcemy za jakiś czas adoptować psa... i Chesterowi dzięki socjalizacji będzie łatwiej go zaakceptować....

Aleksander - Nie 29 Mar, 2009 19:54

Piękne zdjęcia. jak patrze na Chestera a zwłaszcza na jego mordkę to jest identyczna jak naszego Morfeusza. Ciekawe czy jest tez taki wariat jak nasz.
Monka i Miro - Nie 29 Mar, 2009 20:13

Aleksander napisał/a:
Ciekawe czy jest tez taki wariat jak nasz.

Zależy co konkretnie autor ma na myśli :razz:

Aleksander - Nie 29 Mar, 2009 20:23

Wieczny szczeniak biegający z piłeczką i chcący się ciągle bawić. a tak w ogóle to Chester nie tylko z mordki jest podobny do Morfiego ale z całej aparycji
Monka i Miro - Pon 30 Mar, 2009 08:08

Nie, Chester taki nie jest... :wink:
To jest typ leżakowaty ;) . Za piłeczką biega ale woli przeciąganie i noszenie patyków (nie aport tylko po prostu łażenie z kijem w pysku - albo kilkoma kijami, jego rekord to 4 szt :razz: )
Po tych dwóch spacerach (sobota - niedziela) + wizyta Indi i Baksia w sobote wieczorem to jak wczoraj wróciliśmy o 15, jak poszedł spać od razu, wstał tylko coś przekąsić i na siku na dosłownie 15 minut... i dzisiaj na spacer trzeba go było na grzbiecie po ziemi ciągnąć żeby wyszedł rano przed pracą :mrgreen: :mrgreen: - to przenośnia, ale faktycznie z łóżka się sturlał po ciasteczko na ziemi... i później zaległ na podłodze i nie chciał iść tylko ziewał i chciał żeby ktoś poszedł za niego :razz:

Miła od Gucia - Pon 30 Mar, 2009 08:53

hi hi, trza mu towarzystwa
Lucy - Czw 02 Kwi, 2009 19:15

:twisted:
Monka i Miro - Pon 06 Kwi, 2009 19:48

No nie da się go podnieść jak się położy, bo się dziad przez ręce przelewa :shock: :shock: tak się skurczybyk jakoś układa, że za Chiny ludowe się go nie da ani podnieść ani unieść :shock: Musze się opierać na najniższych instynktach....czyli żarełko :twisted:

A tu nowe fotki z dzisiejszych zabaw nad rzeką FOTKI :mrgreen:

Miła od Gucia - Pon 06 Kwi, 2009 21:43

Ale utaplane, hi hi. A ten mały piesek jaki fajny.
Monka i Miro - Wto 07 Kwi, 2009 07:45

Miła od Gucia napisał/a:
A ten mały piesek jaki fajny.

pewnie, że fajny...ale start miał nie najlepszy i mało brakło a by go z nami nie było
Wątek Baksia

gocha - Wto 07 Kwi, 2009 21:51

Ta mała psinka wygląda zupełnie tak samo jak Tośka mojej córki jak do nas trafiła :shock:
Monka i Miro - Sro 22 Kwi, 2009 18:29

gocha napisał/a:
Ta mała psinka wygląda zupełnie tak samo jak Tośka mojej córki jak do nas trafiła :shock:

Może to jakaś rodzina?? :twisted:
I jak ta adopcja?? Udało się??

A tu fotki z dzisiejszego spaceru... Spacer po wale ... kto zgadnie ile piesków liczy nasza grupa spacerowa?? :twisted:

Miła od Gucia - Sro 22 Kwi, 2009 18:46

Liczyłam i liczyłam i już mi się troiło, tu kita taka sama, tam też.
Naliczyłam (po znakach szczególnych) 7 sztuk psiorów.
Bo jakbyście stanęli sobie razem w grupie ze piesami to nie byłoby problemu :mrgreen: :mrgreen:

Spacerek świetny

Lucy - Sro 22 Kwi, 2009 18:47

:?:
Monka i Miro - Sro 22 Kwi, 2009 18:57

Miła od Gucia napisał/a:

Naliczyłam (po znakach szczególnych) 7 sztuk psiorów.

Nie, to nie jest dobra liczba :)

Cytat:
Bo jakbyście stanęli sobie razem w grupie ze piesami to nie byłoby problemu :mrgreen: :mrgreen:

to byście teraz nie mieli zabawy ;)

Cytat:
Spacerek świetny

Tak jest codziennie na tygodniu, zbiórka o 17 :mrgreen: w weekendy w innych godzinach i w innych miejscach...

Monka i Miro - Sro 22 Kwi, 2009 18:57

Lucy napisał/a:

Cztery pieski?

Nie :mrgreen:

Cytat:
Czester bardzo zmeznial ostatnio,prawda?

hmmm... nie wiem...dla mnie on cały czas taki sam, hmmmm
musiałabym chyba gdzieś wyjechać żeby zobaczyć różnicę, albo na zdjęciach porównać...

Cytat:
ile wazy?

ok 25 kg... teraz śpi po spacerze... ale jak wstanie to go zważę ;)

Lucy - Sro 22 Kwi, 2009 19:38

Monka i Miro - Sro 22 Kwi, 2009 19:56

Nie :)
Monka i Miro - Sro 22 Kwi, 2009 20:07

Lucy napisał/a:

ile wazy?

Wstał dziad.... zważyłam... równo 25 kg :)

gocha - Sro 22 Kwi, 2009 20:24

Monka pytasz o adopcję tej molosowatej suni ?
W czwartek ma zdjęcie szwów , a w sobotę moja kuzynka odwozi ją do Warszawy i z tamtąd ją odbierają nowi właściciele.
Myślę, że wszystko będzie ok. Zojka sprawdziła domek, ludzie na suńkę czekają, dzwonią, są już ze wszystkim przygotowani na jej przyjęcie. Na pewno będzie dobrze.

Monka i Miro - Sro 22 Kwi, 2009 20:27

gocha napisał/a:
Monka pytasz o adopcję tej molosowatej suni ?
W czwartek ma zdjęcie szwów , a w sobotę moja kuzynka odwozi ją do Warszawy i z tamtąd ją odbierają nowi właściciele.
Myślę, że wszystko będzie ok. Zojka sprawdziła domek, ludzie na suńkę czekają, dzwonią, są już ze wszystkim przygotowani na jej przyjęcie. Na pewno będzie dobrze.

Tak, o nią pytam :)
Super, że się wszystko poukładało :)
Gratuluje sprawnej akcji :) .
Ja wioze w sobote jamnika z Katowic, hmmm... :mrgreen:
Fajnie jest pomagać psiakom :wink:
Pozdrawiam.

Lucy - Czw 23 Kwi, 2009 11:14

Monka i Miro - Czw 23 Kwi, 2009 12:37

11 sztuk :)

Chester - basset
Dino - DON
Mira - Ast
Mila - Golden
Shira - Husky
Vega - Malamut
Nero - ON
Borys - Terrier rosyjski
Poker - biszkoptowy szorstkowłosy mix
Ares - terrierowaty mini mix
Reks - ciapkowaty mix

Monka i Miro - Sro 30 Gru, 2009 00:42

świąteczne tańcowanie :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=h99aRelK_fQ

narobiło nam się troche zaległości zdjęciowo filmikowych z Chesterowego żywota... ale nadrobimy :twisted:

Miła od Gucia - Sro 30 Gru, 2009 02:48

no super zabawa,
i podkład muzyczny ekstra

zojka - Sro 30 Gru, 2009 09:52

Fajniste :grin:
gocha - Sro 30 Gru, 2009 23:15

Na początku filmiku to one naprawdę w parach" tańczą", fajnie Wam to wyszło :grin:
Asia i Basia - Sro 30 Gru, 2009 23:18

Super filmiki, faktycznie tancza w parach :)
Lutex - Nie 03 Sty, 2010 16:34

to troszke zrzucily po swietach podczas tych zabaw :)
Monka i Miro - Pią 08 Sty, 2010 08:25

gocha napisał/a:
Na początku filmiku to one naprawdę w parach" tańczą", fajnie Wam to wyszło :grin:

Tylko szkoda że suczka z suczką a pies z piesem... :roll:

Jak znajdę chwilę to zgram swoją wersję tego "tańca" bo to było Elizy, skierowane głównie na Indi i Kapi, moje nagranie jest bardziej "Cześkowe" ;)

Lucy - Pią 08 Sty, 2010 09:57

:!:
Monka i Miro - Czw 28 Sty, 2010 21:02

Nie wiem czy tak całkowicie :roll:
Już 3 raz antybiotyki bierze od początku chłodów i lekarze nie wiedzą czy to infekcje czy coś od tych wnętrzności jego biednych, w połowie lutego musimy zrobić badanie z kontrastem, zostanie mu podany świecący płyn i będzie miał zrobione kilka zdjęć RTG żeby sprawdzić czy wszystko dobrze mu przewodzi :neutral:
Ale póki co, eliminujemy jeden z czynników, tj. chłód i Chester został zaopatrzony w kurtałkę i buciki :mrgreen:

więcej fotek tutaj http://picasaweb.google.pl/seradela/Ubranko2#

Z ubieraniem trochę schodzi, ale pierwszy raz od długiego czasu widziałam go tak szczęśliwego podczas spaceru :mrgreen: , myślałam że nie będzie chciał chodzić w tym, ale jest naprawdę przeszczęśliwy :mrgreen: fikał i skakał, bo w dupkę i łapki w końcu ciepło :smile:

Lucy - Czw 28 Sty, 2010 21:06

:!:
Batus - Czw 28 Sty, 2010 21:09

Świetnie wygląda, już od dawna zastanawiam się nad takim wdziankiem, ale raczej na deszcz, bo Batus dobrze czuje się na śniegu. Można spytać gdzie kupiłaś tą kurteczkę?

Jestem w szoku, że on w tych bucikach chodzi, u nas by to nie przeszło :roll:

Miła od Gucia - Czw 28 Sty, 2010 21:11

Monka, Monka,
cudnie wygląda, jaki zadowolony.
Ja Gucia też ubieram w jego moro, ale łapy marzną.
Proszę o namiary na buty, podaj rozmiar, wszystko. Prosze.

Monka i Miro - Czw 28 Sty, 2010 21:12

Lucy napisał/a:

Moge przekleic zdjecie?

Pewnie :) , wybieraj, które chcesz z całego katalogu.

Chesterowi kupiłam rozmiar 6 z tej firmy http://www.chaba.pl/u11.php

może prowadzą też sprzedaż wysyłkową...

Miła od Gucia - Czw 28 Sty, 2010 21:12

Ja chyba założę taki temat
wdzianka, ubranka, buty i inne dla bassetów.
I po jednym zdjęciu wrzucę.
Chętnych będzie wielu

Batus - Czw 28 Sty, 2010 21:14

Fajny pomysł Bogusia, stroje gwiazdkowe, sylwestrowe i karnawałowe też będą tam pasować ;)

Monika, to jest kombinezon? Jaki rozmiar?

Nie mogę - widzieliście piżamę ? hahahaha no teraz to brakuje tylko stringów :)

Miła od Gucia - Czw 28 Sty, 2010 21:18

No właśnie, tylko nie wiem do jakiego działu przypiąć
taki byłby tytuł

Wdzianka, ubranka, buty, legowiska, miski i inne akcesoria dla basseta

Batus - Czw 28 Sty, 2010 21:20

Może po prostu "akcesoria dla bassetów"? Albo dział "zakupy", "zakupowy zawrót głowy" :)
Monka i Miro - Czw 28 Sty, 2010 21:21

Batus napisał/a:
Można spytać gdzie kupiłaś tą kurteczkę?

U naszego weta kupiłam jak dzisiaj byłam na zastrzyku, mają też tam sklep, niestety dostałam go bez opakowania, wyszedł w ubranku ze sklepu :wink: i ani rozmiaru ani firmy nie znam... kosztowało to 49 zł i mieli 2 wdzianka, jedno lżejsze, polar szczuplejszy a drugie to z grubszym polarem, ja chciałam grubsze bo Chester bardzo marznie, jutro będe na kolejnym zastrzyku mogę popytać gdyby ktoś był chętny o szczegóły

a to stronka lecznicy i sklepu, gdyby ktoś był chętny na samodzielny kontakt :wink:

http://argos.go3.pl/

Cytat:
Jestem w szoku, że on w tych bucikach chodzi, u nas by to nie przeszło :roll:

też się bałam, na początku założyłam mu buty w domu i wzięliśmy ciasteczka w ręce i łaził od jednej osoby do drugiej po ciasteczka, nie myślał o butach tylko o ciasteczkach i się przyzwyczaił :mrgreen: chociaż na początku te jego łapy to cyrki wyprawiały :twisted:

Miła od Gucia - Czw 28 Sty, 2010 21:22

a cena 1 buta ???
wszystkie 4 kupiłaś w rozmiarze 6 ?

Monka i Miro - Czw 28 Sty, 2010 21:25

Batus napisał/a:

Monika, to jest kombinezon? Jaki rozmiar?

nie wiem, bo chciałam to szybko kupić i wyjść bo Chester nie lubi tego miejsca z wiadomych względów :wink: jutro będziemy na zastrzyku to zapytam o szczegóły, rozmiar, firmę itp.

to jest derka z takim czymś co obejmuje dół psa i jest zapinane z przodu na klacie, i ma gumkę na ogon żeby się na dupce dobrze trzymało zaraz zrobię zdjęcie rozłożonego tego czegoś i wrzucę w sumie mogłam go sfotografować ubranego i do góry kołami, ale nie pomyślałam o tym... następnym razem bo już dziad śpi

Monka i Miro - Czw 28 Sty, 2010 21:29

Miła od Gucia napisał/a:
a cena 1 buta ???
wszystkie 4 kupiłaś w rozmiarze 6 ?

1 szt za 13 zl

tak wszystkie 4 buty w rozmiarze 6, pytałam czy nie mają mniejszych bo tylne łapy są mniejsze ale mieli tylko rozmiary Yorkowe, więc to odpadało, musiałam wziąść wszystkie takie... ale się trzymają, bo tam są rzepy, które dobrze obciskają łapy, biegł w nich w głębokim śniegu i po schodach i nie spadły

(fajne są po domu bo nie rysuje paneli pazurami :razz: )

I trochę był Chester zdziwiony tym szelestem, ale się przyzwyczai.

Monka i Miro - Czw 28 Sty, 2010 22:23

Ubranko po rozłożeniu wygląda tak:

tą dużą część zakłada się na grzbiet i w gumkę wkłada się ogon a ta mniejsza część od dołu spina całość dłuższe ramiona pod pachami, mniejsza część na klacie.

Lutex - Pią 29 Sty, 2010 11:35

hihi Chester wyglada njak komandos w tym wdzianku.
jak mu sie wygodnie chodzi w buciorach i jest cieplo to musi byc zadowolony na maxa :mrgreen:

Monka i Miro - Pią 29 Sty, 2010 19:43

aż prosi się żeby na plecach nalepić odblaskowo "Policja" albo "Ochrona" :twisted:

Pani nie umiała mi odpowiedzieć w sklepiku u weta jaki to rozmiar, mówiła że na oko to 6, 7 ale np na allegro ja nie widziałam takiej numeracji tylko S, L, itp...

Z uwagi na to, że robi się późno.... to...

"Stary niedźwiedź mocno śpi......" :twisted:

WIĘCEJ FOTEK TUTAJ

besta - Pią 29 Sty, 2010 23:09

Słodkie zdjącie .Śpią jak basset z .....bassetem :mrgreen:
Miła od Gucia - Sob 30 Sty, 2010 01:47

Otulony, przytulony
ależ te nasze basiory mają dobrze

Marti - Nie 31 Sty, 2010 00:16

NIESAMOWITE BASET MODELKA !!!!!
JESTWEM JAK NAJBARDZIE ZA...... :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Miła od Gucia - Czw 04 Lut, 2010 22:49

Monka, dzięki
dziś przyszły buty dla Guciora.
chciałam podejrzec jak ubrałaś Chestera w te butki
Bo ja Guciowi nakładam szwem do przodu, tym pęknięciem z przodu.
A widzę, że Chester ma odwrotnie, ale najważniejsze, że wygodnie.

Super są te buty, materiał ekstra, mam nadzieję, że wytrzymały.
Morozy nam już niestraszne.
Tylko rano ubrać go, to będzie 10 minut następne :lol:

gocha - Pią 05 Lut, 2010 00:07

Bogusiu, a jak Gucio znosi to ubieranie i czy w ogóle w tych butach chce chodzić (czy potrafi), bo jak ja kiedyś założyłam Ignasiowi skarpetkę na skaleczoną łapę to zachowywał się jakby w ogóle tej nogi całej nie miał :wink:
Miła od Gucia - Pią 05 Lut, 2010 08:56

E, wcale nie jest tak prosto i łatwo, ściagał,
ale za radą Monki ciasteczka w drugim rogu pokoju i zapomina że w papuciach idzie, śmisznie wyglada, jak mi sie uda zrobie foty.
Co do ubranka, to widzę, że lubi, chyba czuje że mu cieplej w brzucho i nie tylko

Monka i Miro - Sro 02 Cze, 2010 22:16
Temat postu: grunt to znaleźć plusy w deszczowej pogodzie.....
Poszliśmy sobie dziś z Chesterem na spacerek po lesie...
...aż tu nagle... coś znalazłem....
.... podgrzybek.... :mrgreen:
...i tak kilka razy :wink:

a po skończonej robocie to co Chesterki lubią najbardziej.... :twisted:

Monka i Miro - Sro 02 Cze, 2010 23:29
Temat postu: "Psy na patyku" 2
Nowy sposób wyprowadzania psów... "Psy na patyku" 2 :wink:
gocha - Sro 02 Cze, 2010 23:36

No niesamowite :shock: podgrzybki o tej porze .
Czester grzybiarz, podoba mi się :grin:

Monka i Miro - Sro 02 Cze, 2010 23:46

są i kurki i prawdziwki i inne ale my byliśmy tylko ok 15 minut bo było przed deszczem i robale straszliwie gryzły :evil:
zojka - Czw 03 Cze, 2010 06:42

Ciekawe, czy u nas są ....
Miła od Gucia - Czw 03 Cze, 2010 08:21

No i po co smycz i obróżka hi hi
czy to śnieg widziałam ????

Monka i Miro - Czw 03 Cze, 2010 08:35

Miła od Gucia napisał/a:

czy to śnieg widziałam ????

tak, bo to z marca filmik.... tylko nie mam kiedy za bardzo wrzucać i zdjęć i filmików, bo co sobie siądę przy komputerze to Chester przyłazi i mówiącym wzrokiem "Co będziesz tak bezczynnie siedzieć" podrzuca mi łbem ręke do głaskania.... i tak jest za każdym razem :shock: a jedną lewą ręką ciężko obsługiwać komuter... :roll:

Monka i Miro - Czw 03 Cze, 2010 14:08

Fotki z dzisiejszego spaceru a na końcu to cośmy dziś wychodzili :wink: http://picasaweb.google.pl/seradela/Grzyby2010#
Miła od Gucia - Czw 03 Cze, 2010 14:40

Grzybobranie na całego.

Ale one unurane w tym piachu, a zadowolone.

Podoba mi się to zdjęcie jak Chester siedzi na górce.

gocha - Czw 03 Cze, 2010 16:06

Bardzo mi się podobają i zdjęcia grzybów i psiorów :grin:
Monka i Miro - Sob 03 Lip, 2010 18:56

Królik czy bullterrier??? :shock: :shock: :wink:

Asia i Basia - Sob 03 Lip, 2010 19:25

Takie grzyby? Juz teraz? Niesamowite. A fotka niezla, faktycznie ma cos i z jednego i z drugiego :)
besta - Sob 03 Lip, 2010 20:56

hybryda znaczy? :cool: :cool: :mrgreen:
moni - Sob 03 Lip, 2010 21:25

Jakoś mi na bulteriera wygląda :mrgreen:
madzialinka - Sob 03 Lip, 2010 21:35

Może nietoperz...?
Monka i Miro - Nie 04 Lip, 2010 03:55

Nie, nietoperz raczej nie :wink:

Asia i Basia - Nie 04 Lip, 2010 12:14

Nietoperka to ja mam :mrgreen:

Monka i Miro - Nie 04 Lip, 2010 12:52

Wooow :shock: :shock:
Niezła BAT Bacha :D :D

Joasika - Nie 04 Lip, 2010 14:24

Monka i Miro napisał/a:
Królik czy bullterrier??? :shock: :shock: :wink:
Obrazek

Stawiam na hazoka!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Batus - Nie 04 Lip, 2010 20:49

Aśka, niezła fota ! :)
gocha - Nie 04 Lip, 2010 21:23

Matko jedyna , Aśka co to jest HAZOK :shock: :~ ?
Joy - Pon 05 Lip, 2010 14:06

bulterioro-królik niesamowity :lol:
Monka i Miro - Pon 05 Lip, 2010 18:27

gocha napisał/a:
Matko jedyna , Aśka co to jest HAZOK :shock: :~ ?

o to samo miałam zapytać ;)

Asia i Basia - Pon 05 Lip, 2010 19:05

Dziewczyny, a co to jest Hazok?
Monka i Miro - Pon 05 Lip, 2010 19:15

Wujek google mówi, że zając :razz:
gocha - Pon 05 Lip, 2010 20:23

Aaaaaaaaaaa, to pewnie po śląsku :mrgreen:
Monka i Miro - Sob 06 Sie, 2011 19:15

Chester robi za "tatusia"

W życiu bym nie pomyślała, że będzie taki spokojny, cierpliwy i delikatny dla tej piranii co obok niego siedzi :mrgreen:
To ten biedaczek co w środę został wyrzucony z auta :~ dziś jest zupełnie innym psem :twisted:

troublemaker - Sob 06 Sie, 2011 19:27

No naprawde! Jak taki starszy brat! :) Spokojny... i piegowaty :mrgreen:
eufrazyna - Sob 06 Sie, 2011 19:46

Śliczne zdjęcie :)
Miła od Gucia - Sob 06 Sie, 2011 21:41

Fajnie razem wyglądają :lol:
I co z tym maluszkiem ? śliczny jest
a pychol widać, że zadowolony

Monka i Miro - Pon 08 Sie, 2011 18:22

Maluch zostaje u Mirka rodziców na wsi. Myślałam, ze będzie gorzej, ale to jest mądry pies i wie już gdzie ma swoje miejsce, już się jak właściciel na włościach zachowuje :mrgreen: a rośnie, jak na drożdżach :shock:
W wolnej chwili wrzucę filmik z tarmoszenia Chestera i ten obiecany z wycieczki rowerowej...

Asia i Stefan - Pon 08 Sie, 2011 21:57

Super kontrast między dostojnym bassiorem a taką kruszynką.
Ciekawam tego filmiku, miej już tą wolną chwilę niedługo :)

Monka i Miro - Wto 09 Sie, 2011 18:44

Najpierw jazda wózkiem http://www.youtube.com/watch?v=aomNS7sawtk :cool:

Później postaram się dodać tarmoszenie :wink:

Monka i Miro - Wto 09 Sie, 2011 20:07

Tarmoszenie cz. I http://www.youtube.com/watch?v=nW1Btt-b3qw :wink:
eufrazyna - Wto 09 Sie, 2011 20:14

Na rowerach, to mnie powaliło!Swietne!!! W ogóle zachwycona jestem Chestera piegami na podwoziu ;)
Monka i Miro - Wto 09 Sie, 2011 21:00

Tarmoszenie cz. II http://www.youtube.com/watch?v=4mHviY0PeEk

No taki się jakiś trafił w kropki ;)

Mirka - Wto 09 Sie, 2011 22:52

Maluch super sobie radzi z Chesterkiem
super filmiki :lol: :lol:

Joasika - Sro 10 Sie, 2011 06:14

Można by pomyśleć, że Chester zje tego maluszka, a on się z nim tak delikatnie bawi :mrgreen: :roll:
Miła od Gucia - Sro 10 Sie, 2011 18:24

Super jazda, końcówka filmu, już chciałam wołać "porwali basseta" :lol: :lol:
a maluch jest boski, Chester sobie świetnie z nim radzi i widzę, że sam też malucha zaczepia.

keter23 - Sro 10 Sie, 2011 19:20

hej jak dodawac zdjecia zeby nie wygladaly tak dziwnie jak moje??
Monka i Miro - Czw 11 Sie, 2011 17:07

No bo Chester też jest malutkim piesiem na kolanka ;) więc zaczepiał malucha ;)

keter23 a jak wyglądają Twoje zdjęcia??

Monka i Miro - Pią 11 Lis, 2011 22:07

Tydzień temu "pożyczyliśmy" piranię na spacerek, żeby "przegonić" Chestera, bo już nie ma znajomych, którzy się z nim poganiają i pomamlają, zdjęcia są słabej jakości, na dodatek teraz zauważyłam, że ktoś mi pomieniał rozmiar zdjęć :cry: ale charakter tego szczeniora myślę, że mimo wszystko oddadzą w pełni :wink:

Za jakiś czas wrzucę filmiki, jak sobie dziad mały z Cześkiem poczynał....

Chester jak zobaczył, że pirania odjeżdża, zrobił głębokie ufff :mrgreen: tak mu dał mały popalić :lol:

Miła od Gucia - Pią 11 Lis, 2011 22:37

niezmordowany Chester, fajne wesołe zdjęcia.
Monka, a jak tam z nowym domownikiem, uchyl rąbka tajemnicy :wink:

Monka i Miro - Pią 11 Lis, 2011 22:41

Szaleństwa z piranią...

http://www.youtube.com/watch?v=rdUj2PvbkQ0

http://www.youtube.com/watch?v=YEAl00sR75E

To jest totalne ADHD :shock:

A tu już podczas powrotu do domu...

http://www.youtube.com/watch?v=vmHPDCUyxuc

A teraz bardziej statycznie...

W ciężkim szoku, ze świniem na grzbiecie :shock:

Świń pilnuje kocyka :wink:

Monka i Miro - Pią 11 Lis, 2011 22:41

Jakim nowym domownikiem Bogusiu??
Miła od Gucia - Pią 11 Lis, 2011 22:43

a coś słyszałam, że pieska chcesz adoptować ???
Nie ??? źle słyszałam ??

Monka i Miro - Pią 11 Lis, 2011 22:56

Dobrze słyszałaś :mrgreen: Mopsiczkę :grin:
Ale jeszcze nie ma :sad: czekamy....

Mięliśmy już "zaklepaną" taką fajną Isię "z pazurem", to by się Cześkowi nie dała i by go ustawiła trochę... to zaczęła krwawić, pierwsza diagnoza cieczka, więc odpada, bo Czesiek do wiosny jeszcze pełnojajeczny będzie :roll: później się okazało, że to nie cieczka a guz Stickera, chwile się ucieszyliśmy, już imię jej wybraliśmy, ale troche poczytałąm, skonsultowałam ze swoim wetem, który jest chirurgiem, bo następnie on by ja leczył jakby do nas trafiła i się okazało, że kategorycznie nie da rady, bo raz, że dochodzi przy tym wyciek z pochwy i Czesiek by się wściekł (by ją lizał i chciał siadać :cry:) , a dwa, że jest zaraźliwy i przy spółkowaniu i przy lizaniu :x więc znów porażka, teraz przy sterylce wyszło, że to raczej nie guz a wypadnięta pochwa i że może podkrwawiać :( musze to skonsultować z wetem, ale pewnie nic z tego :cry: i będziemy musięli czekać na jakąś nową suczynke :cry: .
Przykro mi strasznie, bo ona była idealna, gdyby nie jej kobiece przypadłości :~

Chyba, ze ktoś już przerabiał krwawienie u suczki przy pełnojajecznym bassecie, jak sobie poradzić z samcem?? (zamykanie w osobnych pokojach zupełnie odpada). Może zapytam na głównym wątku o zdrowiu...?? :neutral:

Monka i Miro - Pią 11 Lis, 2011 23:32

Tak więc póki co, jedynym nowym domownikiem, do tej pory nie przedstawionym jest świń Pusiek :roll:

Miła od Gucia - Sob 12 Lis, 2011 14:11

cześć Pusiek
bystre oczko :lol:

Monka i Miro - Wto 15 Lis, 2011 14:03

Miła od Gucia napisał/a:
a coś słyszałam, że pieska chcesz adoptować ???
Nie ??? źle słyszałam ??

Udało się. Jutro jadę po dziewczynkę do Warszawy :mrgreen: .
Mam nadzieję, że przypadną sobie do gustu ;)

Mirka - Wto 15 Lis, 2011 14:07

matko jaki Pusiek jest cudny :lol: :shock:
Monka i Miro - Wto 15 Lis, 2011 14:12

No taki inny się nam trafił, kolorem bardziej do koszatniczki zbliżony ale jednak to świń... i chory od początku, biedak ma grzybicę. z którą walczymy od wiosny :( co się zagoi to od nowa wyłazi :/ i tabletki bierze i zastrzyki i Imaverol i nic nie pomaga :(
Miła od Gucia - Wto 15 Lis, 2011 14:14

Monka i Miro napisał/a:

Udało się. Jutro jadę po dziewczynkę do Warszawy :mrgreen: .
Mam nadzieję, że przypadną sobie do gustu ;)

super, czekamy na wieści i relację z powitania.

Dodo AiJ - Sro 16 Lis, 2011 12:31

Pusiek jest uroczy, i te oczka jak guziki :grin: :grin: i wąs szumiasty :smile:
Monka i Miro - Pią 18 Lis, 2011 11:20

Miła od Gucia napisał/a:

super, czekamy na wieści i relację z powitania.

Relacja z powitania jest bardzo krótka :roll: dziewczynka ma hiperestryfikację, czyli burzę hormonów i póki co powitanie było bardzo, krótkie i skończyło się z nosem przyklejonym pod ogonem... psiaki są rozdzielone, dziewczynka siedzi w pokoju dzieci zamknięta i czekamy aż burza minie... ehhh :x

Monka i Miro - Sro 23 Lis, 2011 22:27

Już hiperestrogenizacja minęła i wszyscy mogą być w komplecie ;)

Kilka fotek z dzisiaj :)

gotowanie żarełka...

sępiszony

jeden sępiszon ;)

sępiszon attack...

domowe przedszkolee...

Debi ze świniem...

CMOK :)

popatrz, popatrz... zjemy go czy go nie zjemy??

pocałuj żabkę w łapkę ;)

i cmok w policzek ;)

Miła od Gucia - Sro 23 Lis, 2011 22:46

o widać, że jest dobrze
Chester pewnie się zastanawia, czemu Debi ma takie krótkie uszy :lol:

besta - Sro 23 Lis, 2011 22:47

Słodziaki :grin:
watla - Czw 24 Lis, 2011 08:47

cudne trio a mopsik po prostu przecudny......
Dodo AiJ - Czw 24 Lis, 2011 09:23

cudne te przedszkolaki :grin: na pewno jest wesoło :smile:
julkarem - Pią 25 Lis, 2011 09:46

fajowo, a mopsik jaki śmiesznawy :mrgreen:
koluś - Pią 25 Lis, 2011 11:48

ale macie wesoło :lol: :lol: :lol:
Hania - Pią 25 Lis, 2011 19:48

To serduszko ....co za słodka para :lol:
Monka i Miro - Sob 03 Gru, 2011 16:36

Wesoło nie za bardzo, bo się koza z nim nie chce bawić :/ . On ją zaczepia i kombinuje... chociaż ostatnio coś się zaczyna przełamywać dziewucha :)

Kilka nowych fotek :)

Najważniejsze póki co, że się akceptują nawzajem :) i widać po Cześku, że mu pasuje to towarzystwo :)

Asia i Stefan - Sob 03 Gru, 2011 17:25

Przedostatnie zdjęcie jest genialne i zabójcze. Pięknie się sierściuchy razem prezentują, jeszcze się "dotrą" i będzie z nich nierozłączna parka.
Miła od Gucia - Sob 03 Gru, 2011 17:42

Asia mnie uprzedziła,
właśnie chciałam napisać, że parka prezentuje się cudnie
fajnie razem wyglądają, jedno i drugie robi wielkie oczy :lol:

Rogasowa - Sob 03 Gru, 2011 19:04

Jaka ta mopsia cudownie roześmiana! No nie widziałam jeszcze takiego psiego uśmiechu :D

Super razem się prezentują!:)

eufrazyna - Sob 03 Gru, 2011 19:05

Świetne są!!! A te miny mopsika- bezcenne :)
Magda i Rudolf - Nie 04 Gru, 2011 08:39

Uwielbiam mopsiki :grin: A ten mopsik na kazdym zdjeciu sie smieje :grin:
Monka i Miro - Nie 04 Gru, 2011 19:03

Specjalnie dla Magdy i innych lubiących mopsiki ;)

Śpiąca Debi ;) http://www.youtube.com/watch?v=WXdBRh85YBI

eufrazyna - Nie 04 Gru, 2011 19:06

:mrgreen: chrapie nieźle!
julkarem - Nie 04 Gru, 2011 19:07

hi hi ale daje :wink:
Miła od Gucia - Nie 04 Gru, 2011 22:47

no, hi hi
taka mała a chrapanie donośne

Monka i Miro - Nie 11 Gru, 2011 22:19

Jako, że pogoda nas ostatnio rozpieszcza, to nie marnujemy okazji do wybiegania ;) http://www.youtube.com/watch?v=wMAC0KcLCUg
gkoti - Nie 11 Gru, 2011 22:53

Chester w bassecim żywiole :wink: a Debi slicznie się trzyma nog na spacerze, na innych filmikach widziałam, a tak ogólenie to sliczna z nich parka :wink:
Miła od Gucia - Nie 11 Gru, 2011 23:54

fajna z nich parka
ale na spacerze Chester woli kije

a malunia już zdrowa ??

Gucio też ma taką koleżankę, ma na imię Nela,
Nela jak widzi Gucia to szaleje z radości

koluś - Pon 12 Gru, 2011 16:10

uwielbiam patrzeć jak basset biegnie - tak śmiesznie zarzuca dupką i jakby krzywo biegnie :mrgreen: a z mopsika to prawdziwa gwiazda ekranu :mrgreen:
Monka i Miro - Pon 12 Gru, 2011 17:41

Miła od Gucia napisał/a:
fajna z nich parka
ale na spacerze Chester woli kije

a malunia już zdrowa ??

Gucio też ma taką koleżankę, ma na imię Nela,
Nela jak widzi Gucia to szaleje z radości
[url=http://img843.images...546.jpg]Obrazek[/URL]

ha, czyli nie tylko u nas niedaleko pada mops od basseta ;) ja bym chciała, żeby Debi tak sie do Cześka cieszyła jak Nela do Gucia. Dopiero wczoraj pierwszy raz sie chwile bawili http://www.youtube.com/wa...feature=related ... po prawie miesiącu... wierze, że Czesiek ją jeszcze rozrusza :)

Debi nie była chora tylko była wysterylizowana w złym momencie i pachniała Cześkowi, ale już wszystko gra :)

Miła od Gucia - Pon 12 Gru, 2011 22:52

będzie dobrze, będą razem sypiać
Filmik się nie otwiera :cry:

Monka i Miro - Wto 13 Gru, 2011 20:45

Już powinien filmik działać...

Oni razem łażą...

razem jedzą...

i razem śpią....

tylko się razem nie bawią :evil:

Monka i Miro - Wto 13 Gru, 2011 20:57

gkoti napisał/a:
a Debi slicznie się trzyma nog na spacerze, na innych filmikach widziałam,

trzyma się tylko bez smyczy, jak się ją zapnie to zmienia się w chodzące diablę :twisted: ujada na wszystkich i wszystko, rzuca się na inne psy :shock: normalnie szok :shock:

gkoti - Wto 13 Gru, 2011 22:49

Bo te maluchy psie wszystkie tak mają, one chyba ze strachu.... :wink:
Monka i Miro - Wto 27 Gru, 2011 21:51

ona ma chyba ogólnie słaby wzrok, bo nieraz drzewo obszczekała czy inną rzecz...

a wracając do przyjemniejszych rzeczy...

z serii świąteczna sesja specjalna ;)

No nie żartuj, że mam w tym czymś wystąpić....

echhh jestem zniesmaczona...

pfffffffffffffffff.... nie dam się sfotografować...

No dobrze, ale wisisz mi ogromną kość za to...

I tylko Dinowi się podobało ;)

Monka i Miro - Wto 27 Gru, 2011 21:52

historyjka z Debi :)

Majka... tylko nie pod pachami...

No mówię Ci... mam łaskotki...

No i co narobiłaś?? hahahahaha

hahahah Chester, pomóż, bo już nie mogę...

nie mogę....

;)

Miła od Gucia - Wto 27 Gru, 2011 21:54

coraz bardziej mi się niuńka podoba
przebieranki świetne :lol:

Monka i Miro - Wto 27 Gru, 2011 21:58

myślę, że Gucio nie miałby nic przeciwko takiej towarzyszce życia :grin:
Asia i Basia - Wto 27 Gru, 2011 22:19

Ja to bym za taka mine Chesterowi ze trzy kosci dala, wszystkie wygladaja bombowo w tej opasce, ale Chester to juz odlot :) Fajna ekipa :)
Joasika - Sro 28 Gru, 2011 07:26

Monka i Miro napisał/a:
I tylko Dinowi się podobało ;)

Leżę i kwiczę... :lol:

Dino faktycznie wygląda na szczęśliwego :lol:

koluś - Sro 28 Gru, 2011 09:34

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: jakie twarzowe nakrycia głowy! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Lutex - Sro 28 Gru, 2011 10:47

sesja swiateczna odjazdowa :)
jabluszko520 - Sro 28 Gru, 2011 16:49

no nie mogę - siedzę , oglądam i sama do siebie się śmieję :lol: :mrgreen:
Kala - Pią 30 Gru, 2011 21:12

jabluszko520 napisał/a:
no nie mogę - siedzę , oglądam i sama do siebie się śmieję :lol: :mrgreen:

joooo tyyyż :D a taki mopsik to marzenie mojej siostry ;) zaraz poślę jej linka hiihi

Monka i Miro - Pią 13 Sty, 2012 23:06

Jest pysznie :)

Dawaj ogon....

Top model... :D

Haloween :P

Śpiochy I

"urwanie kapelusza z nią, jak się dorwie do tego aparatu, echhh..." ;)

Śpiochy II

śniegowe psiaki ;)

;)

wczorajsze szaleństwo.................. http://www.youtube.com/watch?v=i2TRwRXBbLU

;)

koluś - Pią 13 Sty, 2012 23:10

cudaki! :mrgreen:
Makbet - Pią 13 Sty, 2012 23:33

Normalnie siedzę i sama się do siebie śmieję z tych fotek :grin: są boskie :grin: tylko nie mogę się zdecydować, które najbardziej mi się podoba 1, 2 czy 4 :wink: rewelacja :mrgreen:
gkoti - Pią 13 Sty, 2012 23:49

haloween rewelka :lol:
Joasika - Sob 14 Sty, 2012 11:10

gkoti napisał/a:
haloween rewelka :lol:

Oooo taaaak :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Miła od Gucia - Sob 14 Sty, 2012 21:49

z czułością obejrzałam filmik
Cudna z nich parka
Chester delikatny, aż wierzyć się nie chce, jak pyskolem delikatnie łapie za łapkę Debi, za co się da, aby złapać
a Debi widzę zadowolona, nie ucieka, nawet jak ją podduszał delikatnie

A jak Chester mruczy, odgłosy oddają ich przyjaźń

Monka, one tak długo potrafią ze sobą "rozmawiać" :lol:

Monka i Miro - Nie 05 Lut, 2012 18:13

Łapie ją i skubie, zachęca do zabawy i 9 razy na 10 podejść ona jest nie wzruszona :P Chester ma ciężki orzech do zgryzienia :P i podgryza za łapki i za ogon... i doprowadzając mnie do zawału niemalże czasem otwiera paszczę bardzo szeroko i .... Debi łepek do niej wkłada :shock: :shock: :shock: A Czesław mruczy bardzo często... czy to przy zabawie, czy przy podchodach do Debi a nawet jak sie go drapie to daje tak znać żeby drapać z większym zaangażowaniem a czasami sygnalizując, że mu się podoba :) Dodając to do jego zapędów do łażenia po ławie, odnoszę wrażenie, że on chyba miał być kotem :P albo w poprzednim wcieleniu nim był :P

A dzisiaj nam się trochę ociepliło (-7 ;) ) więc wzięliśmy psy na trochę dłuższą przebieżkę https://picasaweb.google.com/103864583078575707650/Spacer5luty

Na jednym ze zdjęć Czesiek z gołą klatą :P chciał pozbyć się kurtałki :P

Miła od Gucia - Nie 05 Lut, 2012 18:20

Debi ma super kubraczek
a Czesio szaleje, uszy tylko fruwają
a gdzie bytu Czesia ???

Monka i Miro - Nie 05 Lut, 2012 18:27

Buty rano i wieczorem, w południe było dosyć ciepło, więc nie brałam butów... i był problem przy wracaniu, ten śnieg wszystko psuje :/ . Czesiek w ogóle jest ciepłolubny... po spacerze wędruje prosto na ciepły fotel lub na łóżko... a Debi by latała "na golasa" ;) i po spacerze śmiga pod balkon się kładzie, bo tam chłodek :shock:
Miła od Gucia - Nie 05 Lut, 2012 18:30

fajna ta Debi
ja też w południe butów guciowi nie nakładałam, ale teraz wieczorem oj przydały się, przydały

Monka i Miro - Nie 05 Lut, 2012 18:55

U nas też nie przejdzie bez butów, dobrze, że je wymyślili, bo inaczej na zimę, bym musiała Cześka korzystania z kuwety uczyć :~. Chociaż jak po suchym chodniku chodził to nie kulił łap, tylko przez ten śnieg jest problem....

I jeszcze jedno zdjęcie wieczorową porą ;)

Jing Jang... a człek nie ma gdzie siedzieć ;)

Joasika - Nie 05 Lut, 2012 18:58

Ale fajnie śpią :mrgreen:

A jak zasuwali po tym śniegu :roll:

Monka i Miro - Pon 20 Lut, 2012 19:02

Joasika, specjalnie dla Ciebie reklama rozdrabniacza choinkowego od 1:40 min ;)

http://www.youtube.com/watch?v=Ge0Yy6Y_toc

Kilka starszych filmików....

"Uacha budziki dwa, uacha budziki... zasmarkane ;) ". Taki właśnie widok mamy jak się w weekend budzimy :P

http://youtu.be/HXK1toLKwso

O żesz ty paskudny mopsie... wyłaź stamtąd tchórzu.... ;)

http://youtu.be/AH8ppMgiwtU

Debusi edukacyjna zrypka... tylko kogo i za co?? ;)

http://youtu.be/hhDS42UhfWI

I fotki z wczorajszej wycieczki do lasu

https://picasaweb.google.com/103864583078575707650/LasLuty2012

Przyp.Moda: mala cenzurka ;)

Joasika - Pon 20 Lut, 2012 19:41

Jeeeee.....

Monka - dzięki za pacyfikatora gałązek :!:

Normalnie mi ulżyło :lol:

A Debi wymiata - cudnie sapie i fuczy, że nie wspomnę o tym szczekaniu i porannym mieleniu jęzorem :lol:

Normalnie I'm in love :lol: :lol: :lol:

gkoti - Pon 20 Lut, 2012 22:12

Ale parę to tworzą świetną :wink:
Miła od Gucia - Pon 20 Lut, 2012 22:51

mnie też ta parka przypadła do gustu,
Debi jest taka ruchliwa, taka żywotna i dupcią fajnie kręci
a Czesio na spacerach szaleje
budziki skuteczne - co ??? :lol:

Monka i Miro - Pią 30 Mar, 2012 21:31

Miła od Gucia napisał/a:
budziki skuteczne - co ??? :lol:

Tak... ale tylko w weekend :P Bo normalnie na tygodniu to towarzystwo trzeba na rękach ściągać z łóżka... i nie raz się zdarza, że ściągnięte towarzystwo wraca spowrotem na łóżko zamiast do drzwi się przemieścić :shock: :shock:

Nowe fotki i filmiki...

Miłość?? ;)
https://picasaweb.google.com/103864583078575707650/MiOsc

Debi ze świniem.
https://picasaweb.google.com/103864583078575707650/DebiZeSwiniem#5715746464371231426

Nic nowego....

Pańcia co Ty mi za konkurencję robisz?? :(

Mops stoi na regale obok książki o bassetach i się znajomi śmieją że mamy ołtarzyk :P

;)

FILM: "A a a, A a a spały sobie pieski dwa" ;) - Śpiochy ;)

http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be

Niedzielny spacer... http://www.youtube.com/wa...=1&feature=plcp

Joasika - Pią 30 Mar, 2012 22:24

W życiu bym nie pomyślała, że istnieje pies, przy który basset wyda się niemy :shock:

Debi wymiata :lol: :!:

Miła od Gucia - Pią 30 Mar, 2012 22:34

No i pokochały się, teraz to pewnie jedno za drugim się ogląda :lol:

Debi wcale nie jest zainteresowana świniem :lol: , woli pozować do zdjęcia

Ołtarzyk cudny :lol:

Śmiszna jest Debi, już pochrapywała, a Wy ją budzicie

a już myślałam, że Chester o kijoszkach zapomniał ???

Marynia - Sob 31 Mar, 2012 08:34

Debi jest rewelacyjna,bardzo fajne macie spacerki,dużo przestrzeni :mrgreen:
Monka i Miro - Sro 11 Kwi, 2012 21:47

Miła od Gucia napisał/a:
No i pokochały się, teraz to pewnie jedno za drugim się ogląda :lol:

No niestety czasem jest mega problem, jak Czesław kompletnie bez niej nie chce iść na spacer... my baby tak mamy że się dłużej zbieramy i czasem wychodzimy 5-10 min. później niż Miro z Cześkiem.... schodzimy na dół... a oni stoją pod klatką bo on siędzi i gapi się w klatkę aż Debi wyjdzie... albo jak idziemy i ja z nią pójdę na obkrętkę, bo się panna nie wypróżni byle gdzie i jak mu ona zniknie z oczu to Czesław siada i nie pójdzie dopóki jej nie zobaczy :shock:

Cytat:
a już myślałam, że Chester o kijoszkach zapomniał ???

Niestety kijoszki to jest taka miłość, za którą i umrzeć można :neutral: on nawet po kastracji jak jeszcze był otępiony to za gałąź się brał :/

Marynia napisał/a:
bardzo fajne macie spacerki,dużo przestrzeni

to prawda, mamy tu super lokalizację, na te błonia idziemy ze 3 min., biegiem ok minuty... do najbliższego lasu mogę nawet MKS-em podjechać ;)

Fotki z poniedziałkowego spacerku
https://picasaweb.google.com/113582409979825612426/DebiCzesiekIPysiek#5730041257606616466

I filmik...
http://www.youtube.com/wa...=1&feature=plcp

A teraz trochę starszych...

Tu Czesław rekonwalescent... i Debusia asystująca pielęgniarka"przy łóżku" chorego ;)

https://picasaweb.google.com/113582409979825612426/DebiCzesiekIPysiek#5722091418449696114

"miłosne"

Śpioszkowe

Oddawaj tą kość.... hipnoza... hipnoza.... :shock:

Miła od Gucia - Sro 11 Kwi, 2012 22:16

Piękna z nich parka
widzisz, jedno bez drugiego żyć nie może

piękne fotki, przeplatane promykami słońca

Chester korzonki wcina :?:

Debi nabrała ciałka, sierść ma piękną

a Pysiek, ma fajnie futro, super fryzurę :lol:
:lol:

koluś - Czw 12 Kwi, 2012 08:11

boski duet! :mrgreen:
eufrazyna - Czw 12 Kwi, 2012 09:21

Swietny duecik :)
Paulinx - Czw 12 Kwi, 2012 09:27

Hahahahahahah hipnoza o kość najlepsza! :mrgreen: Ajjjjj, fajne psiaki, wesołe takie :smile:
watla - Czw 12 Kwi, 2012 18:37

Nie moge się napatrzeć na ten duet przecudny i zazdraszczam panny mopsiczki
jabluszko520 - Pią 13 Kwi, 2012 08:44

watla napisał/a:
Nie moge się napatrzeć na ten duet przecudny i zazdraszczam panny mopsiczki

no właśnie, ja też, mopsiki są super :lol:

jabluszko520 - Pią 13 Kwi, 2012 08:46

A jak patrze na te fotki to zaraz przypominają mi się "Faceci w czerni" :lol: :lol: :lol:
Joasika - Pią 13 Kwi, 2012 21:17

Super foty :!:

Debi świetnie wychodzi rola poduchy :lol:

A fota z hipnozą kości powalająca :lol: :roll:

Monka i Miro - Pon 25 Cze, 2012 17:38

Przypomnimy się trochę, bo widzę, że przeskoczyliśmy na drugą stronę ;)

Garść fotek z wczoraj https://picasaweb.google.com/113582409979825612426/Rzeczka24062012 ;)

i filmiki...

1 cz. http://www.youtube.com/watch?v=lXBu93gyl5E
2 cz. http://www.youtube.com/watch?v=rtcYQRNb2-8
3 cz. http://www.youtube.com/watch?v=B_E1Y8lsSmM

Przy okazji zapytam, jak długo Waszym psom wciągały się woreczki i czy któremuś się nie wciągnął do końca?? Bo Czesław od stycznia już chyba powinien mieć worek z głowy?? A niestety tak nie jest....

Lutex - Wto 26 Cze, 2012 13:27

super spacer :) i piach i rzeczka i las - wszystko na raz :mrgreen:
Asia i Basia - Wto 26 Cze, 2012 17:28

Chyba Wasze psy bardzo lubia kapiele w rzeczce, nie ma sie co dziwic,rzeczka czysta jak lza,nic lepszego nie ma dla ochlody.
Monka i Miro - Wto 30 Kwi, 2013 23:01

Przypominamy się :)

Przytulaski :)

Gupi Chester :)

Wołowinka

https://plus.google.com/u/0/photos/103864583078575707650/albums/5858267816556968625

Spacer

http://www.youtube.com/watch?v=Y_tou6dko4E

Inny spacer

http://www.youtube.com/wa...e&v=9QANMbtrgmU

Hobbit

http://www.youtube.com/watch?v=330kRW2RG-8

Zimowy spacer

http://www.youtube.com/watch?v=EnB2TvDWikc

:)

Joy - Wto 30 Kwi, 2013 23:32

Ojeej, mopsik ♥ ślicznie razem wyglądają! :wink:
Marynia - Sro 01 Maj, 2013 07:51

Piękne fotki,filmy rewelacyjne,Chester Hobbit powala :mrgreen:
Joasika - Sro 01 Maj, 2013 10:50

Hehehehe...

Pięknie pasztet japę rozpłaszcza :mrgreen:

Spożywanie kości wyględne :lol: :mrgreen:

A wtrynianie nosa w dziurę w ziemi i kopanie jest the best of the best :lol: :lol: :lol:

Miła od Gucia - Sro 01 Maj, 2013 17:32

z przyjemnością pooglądałam
Debi jak się zabiera za tak wielką kochę :lol:
Debi wypiękniała i jest rozkoszna, kręcidupka :lol:

A Chester, ten to ma energię, aż niesamowite, że basset :lol:

gkoti - Pią 03 Maj, 2013 10:29

Jak Chesterowi dobrze w tym przebraniu hobbita, hihi, a Debi tak slicznie tą dupcią zamiata, napatrzeć sie nie mogę :wink: Śliczna parka- przypomina mi Flipa i Flapa :wink:
zojka - Wto 07 Maj, 2013 10:50

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Monka i Miro - Pią 13 Gru, 2013 22:41

Mikołaje :)

nasze powiększone stadko ;)

Zdecydowanie więcej jest ostatnimi czasy gadżetów z mopsami niestety :/ .

https://plus.google.com/photos/107706648066964865719/albums/5954425668966478785?authkey=CKz8n4uM_PbT4gE

Debisławie nie spodobały się nowe, kolejne "nasze" mopsy ;) , na fotkach również "kłótnia" kto w tym roku ma być Mikołajem :P

Joasika - Pią 13 Gru, 2013 22:57

Aaaaaa....Debi jest the best :!: :mrgreen:

Oczywizda Chester też należy do grona pasztetów wybitnych (zwłaszcza w tej wyględnej mikołajowej czapeczce :mrgreen: )

Monka i Miro - Pią 13 Gru, 2013 23:06

Bercie pozazdrościł czapeczki :D ;)
Miła od Gucia - Sob 14 Gru, 2013 00:08

ja już myślałam, że to maluchy prawdziwe hi hi
no Mikołaje superaśne
fajnie, że zajrzałaś ze swoją cudowną ferajną
Debi w kartonie mnie się podoba, z wywalonym jęzorkiem
a Chester to już dostojny Mikołaj

madziaa - Pon 16 Gru, 2013 07:58

Też pomyślałam że to maleństwa, a tu taka niespodzianka, a Mikołaje bombowe !