Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Wystawy - Wystawa - Rzeszów luty 2009

Monka i Miro - Sob 20 Gru, 2008 20:08
Temat postu: Wystawa - Rzeszów luty 2009
Wybieramy się w lutym na wystawę do Rzeszowa, oczywiście tylko w roli obserwatorów i mam pytanie odnośnie tego czy możemy pojechać z Chesterem czy tylko sami?? Nie chodzi mi o wystawianie psa bo nie ma papierów a tylko o to czy może wejść tam nie zgłoszony pies też żeby poobserwował i zobaczył innych uchatych :wink: . Nie odsyłajcie mnie do regulaminów tylko z Waszego doświadczenia jak to w praktyce wygląda?? :roll:
Miła od Gucia - Sob 20 Gru, 2008 21:16

Monka, ja z Gustawem zawsze chodzę na wystawę w Gorzowie. Ostatnio to nawet Gucio się załapał do zdjęcia z medalistami.
Atmosfera bardzo przyjazna, i poznaliśmy osobiście przesympatycznych ludzi i ich bassety.

Oto dowód, ja w zielonej bluzeczce ze swoim Guciem - bezpapierowym - wśród wystawianych bassetów.

i miałam też okazję poznać Jaśka i jego Pana.
Lubię chodzić na nasze gorzowskie wystawy.
Przy wejściu zawsze Pani pyta - o basset na wystawę - a my na to nie, nie i kupujemy bilet i grzejemy prosto na stanowiska basseciarzy. A w tym roku to byliśmy z Guciem gwiazdami, było przedstawianie ras dla odwiedzających wystawę.
Idziemy sobie z Guciem, a tu słyszę z megafonu, możemy Panią prosić z tym bassetem. Gucio robił rundę jak na wystawie a ja o nim opowiadałam.
Także Monka - na wystawę.

Monka i Miro - Sob 20 Gru, 2008 21:21

Dzięki, dzięki za info!! :) :mrgreen: To w lutym podbijamy z Chesterem Rzeszów :P .
A coś musimy mieć ze sobą tam?? Książeczke szczepień czy coś takiego??

Miła od Gucia - Sob 20 Gru, 2008 21:25

Ja zawsze zabieram książeczkę Gucia, oczywiście zabierz.
No i miseczkę, wodę i dużo pieniędzy hi hi
ja na wystawach zawsze coś muszę Guciowi kupić.
Ostatnio kupiłam mu czapeczkę i przysmaki.

Monka i Miro - Sob 20 Gru, 2008 22:01

Dziękujemy Bogusiu!! Jesteś WIELKA!! :)
lotta - Nie 21 Gru, 2008 11:11

A ile kosztuje taki bilet na wystawę? Wiem, że na pewno to zależy od wystawy i jej zasięgu, ale tak mniej-więcej...
Fanfan z rodziną - Nie 21 Gru, 2008 11:12

Nie na każdą wystawę można wejść z psem, który nie jest zgłoszony. W Katowicach strasznie tego przestrzegają, ale zauważyłam, że spokojnie można wepchnąć czworonoga na wystawę, która odbywa się na powietrzu, a nie w hali. I to chyba dobry pomysł, bo w zamkniętym pomieszczeniu jest harmider i tłok, a dodatkowe psy zwyczajnie wystawiającym przeszkadzają.
Lucy - Nie 21 Gru, 2008 15:15

Nic sie nie martw :grin: Wybieram sie na te wystawe z moimi 3 bassetkami, to Was wprowadze na moj numer :lol: Nie ma sily zeby sie polapali.Na wystawach jest zawsze duzo ludzi z psami niezgloszonymi
Monka i Miro - Nie 21 Gru, 2008 18:03

Jak tylko pojawi się oficjalne ogłoszenie o wystawie to będziemy się tam dowiadywać jeszcze wszystkiego, ale gdyby robili jakieś problemy to z chęcią skorzystamy z Twojej propozycji :D .
Miła od Gucia - Nie 21 Gru, 2008 20:30

W Gorzowie bilet kosztował o bagatelo 3 zł.
lotta - Nie 21 Gru, 2008 22:02

jeny... myślałam, że min. 15 zł :)
Monka i Miro - Pon 22 Gru, 2008 10:57

Fanfan z rodziną napisał/a:
Nie na każdą wystawę można wejść z psem, który nie jest zgłoszony. W Katowicach strasznie tego przestrzegają, ale zauważyłam, że spokojnie można wepchnąć czworonoga na wystawę, która odbywa się na powietrzu, a nie w hali. I to chyba dobry pomysł, bo w zamkniętym pomieszczeniu jest harmider i tłok, a dodatkowe psy zwyczajnie wystawiającym przeszkadzają.

No ok... niby masz rację, ale... gdzie na podkarpaciu lub w okolicach uświadczysz taką wystawę na powietrzu?? Przecież nie będę jechać przez pół Polski na pół godziny, żeby tylko sprawdzić czy Chester rośnie jak powinien i ma wszystko we właściwym miejscu i żeby on zobaczył, że są i inne uchole na tym świecie, bo u nas (na szczęście) tej rasy psa nie uświadczysz w promieniu ohoho, albo jeszcze dalej.... :roll:
Nikomu nie zamierzamy tam głowy zawracać i jeden pies w tą czy w tamtą, przy takiej ilości psów, chyba wielkiej różnicy nie zrobi?? A harmider i tłok będą kolejnym, nowym motywem w przebiegu socjalizacji Chestera.

Lucy - Pon 22 Gru, 2008 12:53

Jest to wystawa alowa bo odbywa sie w zimie. W Rzeszowie sa rowniez wystawy na wolnym poqwietrzu- 0dbywaja sie w sierpniu. Jest jeszcze wystawa w Jaroslawiu- tez na poczatku roku-oraz wystawy w Przemyslu- odbywaja sie jesienia , na stadionie.Organizowane sa rowniez wystawy w Krosnie.Hodowla basset houndow rodowodowych, pieknych jest w Twojej okolicy w Pruchniku k. Jaroslawia. Pozdrawiam. :grin:
Monka i Miro - Pon 22 Gru, 2008 13:24

Lucy napisał/a:
Jest to wystawa alowa bo odbywa sie w zimie. W Rzeszowie sa rowniez wystawy na wolnym poqwietrzu- 0dbywaja sie w sierpniu.

W rozkładzie jazdy na ten rok nie widziałam w sierpniu nic w Rzeszowie, a jedynie we wrześniu krajowa owczarków niemieckich, więc to mnie nie interesuje.

Cytat:
Jest jeszcze wystawa w Jaroslawiu- też na poczatku roku

to też halowa...

Cytat:
-oraz wystawy w Przemyslu- odbywaja sie jesienia , na stadionie.Organizowane sa rowniez wystawy w Krosnie.

to kawałek drogi jak na tą chwile, którą chciałam spędzić na takiej wystawie. Nie mamy ambicji wystawowych ani psa z rodowodem, więc nie będę wnikać w szczegóły to i długo nie posiedze...

Cytat:
Hodowla basset houndow rodowodowych, pieknych jest w Twojej okolicy w Pruchniku k. Jaroslawia.

wszystkie bassety są piękne :wink: wiem, że tam hodowla jest, a do Pruchnika mamy ponad 100 km, więc to jest już ohohohoho w porównaniu z np. labkami, yorkami i spanielami, które na każdym rogu można spotkać ;)

Lucy - Pon 22 Gru, 2008 17:19

Bassety nie sa specjalnie popularne- na szczescie dla bassetow! Natomiast wracajac do sprawy - regulamin wystaw zabrania wprowadzania na wystawe psow ktore nie sa zgloszone na wystawe .Rasowych ,rodowodowych rowniez. Po prostu zadnych psow nie zgloszonych na wystawe wg regulaminu sie nie wpuszcza :~ W praktyce bywa roznie.
Fanfan z rodziną - Pon 22 Gru, 2008 18:17

My jeszcze nie posiadając psa jeździliśmy na wystawy, które były dość daleko od nas. Między innymi właśnie po to, żeby zobaczyć bassety " w akcji". Potem - mając już psa, ale go nie wystawiając - jeździliśmy jako widzowie & kibice znajomych. Mimo, że przez pewien czas mieliśmy dwa psy, na wystawy zabieraliśmy wyłącznie wystawianego. Właśnie po to, żeby nie przeszkadzać innym. A socjalizację psa można przeprowadzić niekoniecznie w gronie kolegów tej samej rasy. Liczy się przecież kontakt z innym zwierzakiem, a niekoniecznie z samym bassetem? Poza tym - zaznaczyłam, że osobiście nie widzę problemu w ogromym towarzystwie dla psów, ale na powietrzu. A wychodząc z założenia, że " mój pies nie sprawi różnicy w tym tłumie, bo to tylko jeden" człowiek sam się przykłada do tworzenia harmideru. A same wystawy to ogromna frajda dla widowni, świetna rozrywka dla całych rodzin i możliwość spotkania się w gronie znajomych. Serdecznie polecam :)
Monka i Miro - Pon 22 Gru, 2008 21:32

Dlatego też na samym początku prosiłam o nie odsyłanie do regulaminów tylko do praktycznej strony tego typu atrakcji, więc pojedziemy bez piesa. Grupę socjalizacyjną mamy jest w niej golden retriever, wyżeł rosyjski, husky, alaskan malamute, owczarek niemiecki, amstaf, buldog i dwa kundelki no i szczeniaczka miesiąc młodsza goldenka Indi. Tamte dorosłe psy nie zwracają większej uwagi na Chestera a z Indi się zawsze może powściekać, więc wie jak się zachowywać w grupie, jeszcze, bo nie wiem co będzie jak zacznie dojrzewać... i nie chodziło mi o socjalizowanie go tam z psami tylko w warunkach, których nie zna czyli harmider i tłok... no ale ok, jakoś to przeżyje :P
madzialinka - Wto 23 Gru, 2008 08:44

Ja na wystawę wolę wybierać się bez psa. Mogę wtedy spokojnie pooglądać inne rasy, porozmawiać i nie jestem uzależniona od humorów Enigmy. Poza tym moja Eni próbuje bawić się z innymi psam, co jest uciążliwe i przeszkadza wystawiającym. Do klatki nie mam sumienia jej pakować, więc wszędzie chodzi z nami.

Jeszcze jak nie miałam psa, regularnie bywałam na wystawie w Białymstoku - spędzałam tam cały dzień, pies pewnie by się szybko zmęczył i znudził.

Ozzy - Sob 10 Sty, 2009 16:57

Zgloszene psy: :smile:
Chamrad Ales - Eminescu z Valachitu - posrednia
Dudek Magdalena
Lach-Gradecka Izabela
Rupniewska Teresa
Samuelisova Milena
Skalski Waclaw

Ozzy - Pon 09 Lut, 2009 19:15

Mario Turguesa Playa CACiB, BOB
http://img136.imageshack..../dsc0391ib6.jpg
A já Ozzy :smile: , CAC
http://img5.imageshack.us/img5/4310/dsc0373nb8.jpg

madzialinka - Pon 09 Lut, 2009 19:54

Gratulacje!
Mirka - Pon 09 Lut, 2009 19:54

Ozzy brawo :!: :!:
pięknie wyglądacie tak razem :oops: :roll:

Ozzy - Pon 09 Lut, 2009 20:03

Mirka napisał/a:
pięknie wyglądacie tak razem :oops: :roll:

Děkuji, bez Ozzyho bych nebyl nic... :smile:

Tymek - Pon 09 Lut, 2009 20:22

Ozzy,brawa!!!!
gocha - Pon 09 Lut, 2009 20:49

Wielkie gratulacje :lol:
Monka i Miro - Pon 09 Lut, 2009 20:51

Byłam i widziałam i nawet wymizialiśmy OZZYego :mrgreen:
Piękny jest :mrgreen: taki skórzasty :mrgreen: jak biegnie w kłusie to normalnie oszałamiający widok...jakby lewitował :mrgreen: CUDO!! :mrgreen:
reszta psiaków oczywiście też :mrgreen: prawie wszystkie wymizialiśmy :mrgreen:
Cudny był też Giness, który nie startował a ma już Championat, taki ogromny i cierpliwy byczek czarny :mrgreen: mam słabość do trikolorów, strasznie mi się podobał :mrgreen:

Miła od Gucia - Pon 09 Lut, 2009 21:35

Strasznie się cieszymy, Ozzy gratulacje.
Kasia :) - Wto 10 Lut, 2009 08:18

Monka, o tym co w Regulaminie Wystaw - już było (patrz post Lucy), na różnych wystawach, w różnych oddziałach jest to różnie przestrzegane. Na wielu wystawach widziałam mnóstwo psów "poza-katalogowych" co łatwo dało się stwierdzić, chociażby po tym, że były to kundelki.
Jeśli chodzi o wystawę w Warszawie - podchodzą do tematu dość restrykcyjnie, zwłaszcza, że przy wejściu zawsze jest wet, oglądający książeczki (lub zaświadczenia), ale im bliżej końca wystawy, tym bardziej przymykają oko :wink: , a jeśli chodzi o cenę biletów... Bogunia - 3 zł ??? no to bosko, bo w Wawie bilety są po 10 i 20 ... :~ (ja nigdy nie płace, właże na indeks asystenta :~ )

a jeszcze jedno...

Monka i Miro napisał/a:
Grupę socjalizacyjną mamy jest w niej golden retriever, wyżeł rosyjski, husky, alaskan malamute, owczarek niemiecki, amstaf, buldog i dwa kundelki no i szczeniaczka miesiąc młodsza goldenka Indi.

co to jest wyżeł rosyjski ???????

Jaga - Wto 10 Lut, 2009 11:12

Ozzy napisał/a:
A já Ozzy :smile: , CAC
http://img5.imageshack.us/img5/4310/dsc0373nb8.jpg

GRATULACJE :!: :grin:

besta - Wto 10 Lut, 2009 13:27

GRATULACJE :!: :lol:
Monka i Miro - Wto 10 Lut, 2009 17:43

Kasia :) napisał/a:
Monka, o tym co w Regulaminie Wystaw - już było (patrz post Lucy), na różnych wystawach, w różnych oddziałach jest to różnie przestrzegane. Na wielu wystawach widziałam mnóstwo psów "poza-katalogowych" co łatwo dało się stwierdzić, chociażby po tym, że były to kundelki.
Jeśli chodzi o wystawę w Warszawie - podchodzą do tematu dość restrykcyjnie, zwłaszcza, że przy wejściu zawsze jest wet, oglądający książeczki (lub zaświadczenia), ale im bliżej końca wystawy, tym bardziej przymykają oko :wink: , a jeśli chodzi o cenę biletów... Bogunia - 3 zł ??? no to bosko, bo w Wawie bilety są po 10 i 20 ... :~ (ja nigdy nie płace, właże na indeks asystenta :~ )

a jeszcze jedno...

Monka i Miro napisał/a:
Grupę socjalizacyjną mamy jest w niej golden retriever, wyżeł rosyjski, husky, alaskan malamute, owczarek niemiecki, amstaf, buldog i dwa kundelki no i szczeniaczka miesiąc młodsza goldenka Indi.

co to jest wyżeł rosyjski ???????

Byliśmy bez Chestera... w Rzeszowie bilety były po 10 zł, dzieci od 6 lat 5 zł, młodsze za darmo...
Z tym wyżłem to pomyłka bo szybko pisałam a później nie zauważyłam pomyłki... Borys jest oczywiście terierem rosyjskim... jest na ostatnich zdjęciach w poście wątku Chester jr. w akcji z Sob 07 Lut, 2009 21:43...ten czarny wielki misiek ;)

Gi - Wto 10 Lut, 2009 22:34

kurkaa... noo... a tak chcialam sie wybrac na tą wystawe i niestety nic z tegoo :(
zojka - Sro 11 Lut, 2009 00:32

GRATULACJE :mrgreen:
zojka - Sro 11 Lut, 2009 00:34

KURKA ... to nie do tego tematu post ... :shock: :shock:

Może jednak dopasujecie jakoś te gratulacje do kontekstu ? :roll: :oops:

Monka i Miro - Sro 11 Lut, 2009 07:57

zojka napisał/a:
KURKA ... to nie do tego tematu post ... :shock: :shock:

Może jednak dopasujecie jakoś te gratulacje do kontekstu ? :roll: :oops:

Wystarczyło edytować poprzedni post ;)

Kasia :) - Sro 11 Lut, 2009 08:09

Monka i Miro napisał/a:
Z tym wyżłem to pomyłka bo szybko pisałam a później nie zauważyłam pomyłki... Borys jest oczywiście terierem rosyjskim... jest na ostatnich zdjęciach w poście wątku Chester jr. w akcji z Sob 07 Lut, 2009 21:43...ten czarny wielki misiek ;)

hihihi, tak mi sie zdawało bo chwile potem obejrzałam wasze fotki ze spacerku i zobaczyłam wielką czarną cuudną futrzastą mordziache CTRa .... boooski ... i sama sobie odpowiedziałam (tylko zapomniałam posta przeedytować :oops: )

Ozzy - Sro 11 Lut, 2009 15:14

Tylko CWC...

madzialinka - Sro 11 Lut, 2009 15:36

Ozzy napisał/a:
Tylko CWC...

Biedaczek, a miska z wodą na zewnątrz...
Ciekawe jak wyglądałby Ozzy, gdyby nie dostał tego CWC ;)

Gi - Sro 11 Lut, 2009 15:45

:) a tak chciałam zobaczyc kto wygra... moze innym razem
Mirka - Sro 11 Lut, 2009 16:23

Madziu o tym samym pomyslałam :lol:
biedny Ozzy...zamkniety w klatce bez wody :twisted:
bo tylko CWC .....ZDOBYŁ :lol: :lol: :lol: :~

Ozzy - Sro 11 Lut, 2009 19:30

madzialinka napisał/a:

To jasne

Mirka - Sro 11 Lut, 2009 19:41

hihihihihii :lol:
biedaczek na szczęście zdobył to CWC :lol:

Dorti - Sro 11 Lut, 2009 20:59

Ozzy napisał/a:
madzialinka napisał/a:

To jasne
[url=http://img140.images....th.jpg]Obrazek[/URL]

A to dobre. Biedny Ozzy. :grin:

Miła od Gucia - Sro 11 Lut, 2009 21:52

Dobre, Ozzy wiedział co go czeka, więc się postarał.
Lucy - Sro 11 Lut, 2009 22:25

Ozzy zdecydowanie zasluzenie otrzymal CWC- idzie na czempiona Polski :wink: Bardzo,bardzo podoba mi sie ten pies. Czy ma juz uprawnienia hodowlane?
Ozzy - Czw 12 Lut, 2009 14:51

Lucy napisał/a:
Ozzy zdecydowanie zasluzenie otrzymal CWC- idzie na czempiona Polski :wink: Bardzo,bardzo podoba mi sie ten pies. Czy ma juz uprawnienia hodowlane?
Děkuji, mi se také líbí. :smile:
Uprawnienia hodowlane (chovný svod) tak, ma od 28.6.2008 .
Co do championa, ma juz CWC z Rybnika, Zabrze i teraz Rzeszow, ale to za 4 miesacy i trzeba jest 6 i wieciej. :sad:
:smile: