|
Nasze Bassety Klub Miłośników Basset Hound i podobnych. |
 |
Zakończone adopcje - Beniamin/Bahus Maluszek szuka domku/Tęczowy Most
AgaElbląg - Sob 30 Maj, 2009 22:01 Temat postu: Beniamin/Bahus Maluszek szuka domku/Tęczowy Most Witam Was kochani ten oto maluszek 3,5 miesiąca szuka domku ,Pan który chce go oddac twierdzi że nie ma warunków ,bardzo małe mieszkanie kupił pieska bo bardzo podobają mu sie bassety ale powiedział że strasznie duży rośnie i dlatego musi go oddac -chyba nie ma bassetów miniaturek no nie Piesek przebywa w Lesznie nr GG 4343493 Miejscowości już dobrze nam wszystkim znane ,to jest koło Daleszyna (gdzie znowu pojawiają się ogłoszenia o szczeniakach )
Miła od Gucia - Sob 30 Maj, 2009 22:03
Czy on jest do oddania za darmo, czy do sprzedania ???
czy ma dokumenty i skąd pochodzi ??
Miła od Gucia - Nie 31 Maj, 2009 07:34
Aga odezwij się, jest Pani Marzena z Leszna, która chętnie przygarnie bassiorka.
Jeśli coś więcej wiesz o psiaku Aga daj znać.
Czy masz telefon do tych Państwa ?
AgaElbląg - Nie 31 Maj, 2009 09:18
Tam pan chce za niego jeszcze dopłate 350 zł ,ja zobowiązałam sie go wykupic ,trzeba tylko troszeczke zaczekac .Piesek jest bez rodowodu a telefon moge podac wieczorkiem bo zostawiłam wczoraj swój u znajomej musze po niego jechac
AgaElbląg - Nie 31 Maj, 2009 09:18
jeszcze pare zdjęc ,zdjęcia są jakieś dziwne ale jak sie na nie kliknie to jest o.k
Miła od Gucia - Nie 31 Maj, 2009 10:11
Aga, ja już nic nie rozumiem, mówiłaś, że chcą oddać basseta za 50 zł
AgaElbląg - Nie 31 Maj, 2009 10:54
tak ale wiesz że ja to sie nie lubie przyznawac bo potem ludzie boją sie że będą mi musieli oddac itd. a to nie o to chodzi w tym wszystkim kasa to nie wszystko a wręcz bardzo mało w stosunku do tego co mamy w środku
Miła od Gucia - Nie 31 Maj, 2009 11:17
Aga, Pani Marzena z Leszna już się zarejestrowała, ale nie może zalogować.
Agaa, jeśli zapłaciłaś za psa, to napisz, bo będzie wiadomo co i jak.
Pani Marzena jest psem zainteresowana.
AgaElbląg - Nie 31 Maj, 2009 11:46
słuchajcie jutro będe za niego mogła zapłacic i wtedy moge dalej pisac
Kamoos - Nie 31 Maj, 2009 12:37
http://www.allegro.pl/ite...ukuje_domu.html
To chyba ten psiak.
paulinazarebska - Nie 31 Maj, 2009 13:34
Wiadomo już coś w sprawie pieska?
Batus - Nie 31 Maj, 2009 14:47
Aga, czy Ty masz zamiar go wykupić i ewentualnie zatrzymać ? Nie bardzo rozumiem o co chodzi, a skoro piszesz na formu to może to trochę wyjaśnij :shock:
Renia - Nie 31 Maj, 2009 16:37
No właśnie też nie bardzo rozumiem co tu się dzieje.. robi się jakieś zamieszanie
AgaElbląg - Nie 31 Maj, 2009 19:03
a więc po pierwsze psiaka chciałam i chcę wykupic ,na początku sprawa była taka że miał on byc prezentem dla mojego chrześniaka a i przy tym ja bym tu sobie go czasami odwiedzała bo jak wiecie mój Szaman to rozbujnik więc do siebie psiaka nie miałam zamiaru brac bo jeszcze jakieś nieszczęście by sie stało .Niestety nie mogłam uporac sie z transportem ,po prostu to kawał drogi na początku było mówione że mój kuzyn tata od chrześniaka pojedzie no ale miał wypadek auto do kasacji dobrze że moje bo mam odszkodowanie a i tak nie jeżdziłam bo jestem beztalencie do samochodu ,a to spadek po mężu :twisted: więc kasa sie przyda ,no i skoro już tamtemu panu głowe zawracałam to sobie pomyślałam że już go wykupie bo on taki biedniusi a i kasa jak widzicie sie znalazła ,no to niech idzie do adopcji a jest taka miła pani dzisiaj z nią rozmawiałam która marzy o takim psinie ,ma ogród no i dobre serce .Chyba temat dośc dokładnie przedstawiłam ,tylko czekam bo jutro ma byc ta kasa na koncie za te odszkodowanie.A coś z siecią dzisiaj ponoc wiele osób nie mogło sie ze mną połączyc
Batus - Nie 31 Maj, 2009 19:12
Aga, to Ty miałaś samochód? nawet z kierowcą? A ja tu męża po Monę w podróż wysyłam jak sami mamy cieńko z kaską oj oj
Asia i Basia - Nie 31 Maj, 2009 19:39
A to w jakim celu tu to ogloszenie, bo mial byc dla rodziny (cale szczescie, ze szwagier przezyl), a skoro jest jakas pani i tak chetna to nie bardzo rozumiem zamieszanie.
Miła od Gucia - Nie 31 Maj, 2009 20:31
Może ja troszkę dopiszę.
Jeśli Aga chce wykupić psa i go oddać w dobre ręce. To może to zrobić.
Ogłoszenie o maluszku się ukazało, bo początkowo myślałam, że piesek jest do oddania.
Jutro się zaloguje Pani Marzena, która pieska chce przygarnąć.
Także w sumie, to już będzie sprawa między Paniami.
Ale chciałabym aby Pani Marzena z nowym bassetem gościła na naszym forum.
Oczywiście, płatnych ogłoszeń nie wstawiamy, to znaczy, nie wolno nam kopiować ogłoszeń płatnych z internetu.
Ale zawsze można się zainteresować psem, sytuacje są różne.
No choćby Neronik - macie przykład, już jest w nowym cudnym domku, a nie wiadomo gdzie by trafił, czy Mona.
Każdy przypadek jest inny.
Jedno jest ważne, powtarzam, nie wolno kopiować ogłoszeń płatnych, ale losy psa możemy śledzić, a nieraz i pomóc.
Asia i Basia - Nie 31 Maj, 2009 20:41
Dzieki Bogusiu za info.
Batus - Nie 31 Maj, 2009 21:17
No tak, miejmy nadzieję, że będzie happy end
AgaElbląg - Nie 31 Maj, 2009 21:53
tak ,tak tylko wtedy ta małpa też nie chciała jechac pożyczałam im bo u nas stał bez użytku a oni zawsze biednych strugali , jakbym mogła to bym wtedy pojechała a mogłam jak i teraz moge ,także odrazu wpłacam na bassecie konto i pokrywam wasze straty ,buziaczki
Dorti - Nie 31 Maj, 2009 22:04
Tak sobie czytam ten temat i przypomniał mi się taki mały drobiazg.
Po akcji z Monką, Mirka wspomniała, że chce zwrotu kasy za przewóz i prosiła o wpłacenie tych pieniążków na konto bassecie. Jak się okazało jaką sytuację finansową ma AgaElbląg to dała sobie z tym spokój.
A teraz wychodzi na to, że Adze wiedzie się chyba nieżle skoro wykupuje kolejnego psiaka.
Nic z tego nie rozumiem.
Ja tak tylko skromnie przypominam, że pomagamy psiakom w potrzebie, bidulom znalezionym na ulicy, w schroniskach itp.
Nie bardzo wiem co mam o tym myśleć.
AgaElbląg - Pon 01 Cze, 2009 09:25
wiecie co a dajcie wy mi spokuj ,prosze mnie z tego forum usunąc ,kasae za przejazd wpłace ,jak mam dobra chęci i tak sie zdarzyło że i kase miałabym teraz mogłabym pomóc to sie z wami nie da ,rezygnuje z tego forum i już prosze mnie zostawic w spokoju
AgaElbląg - Pon 01 Cze, 2009 09:29
Dane kontaktowe Kontrahenta
Dane osobowe zostały usunięte
gdyż sam zainteresowany ich na naszej stronie nie umieścił, ani nie mamy zgody na umieszczanie danych
joania - Pon 01 Cze, 2009 09:48
Szkoda że z chęci pomocy wychodzą tylko awantury i po co ?
maciej - Pon 01 Cze, 2009 10:21
to moj pierwszy post na forum wiec witam wszystkich serdecznie chcialem sie dowiedziec co z tym psiakiem, kto go ma i jak wyglada sprawa przekazaniem psa, trzeba go odkupic, odebrac od kogos czy jak ? chyba nie do konca rozumiem obecnej sytuacji
Renia - Pon 01 Cze, 2009 11:14
Nie wyszły awantury tylko jakiś chaos wprowadzony nie potrzebnie, niestety Aga napisała coś tak chaotycznie że ja dalej nic nie rozumiem i tyle.
AGA PISZ MNIEJ CHAOTYCZNIE bo nikt nic nie rozumie i stąd biorą się nieporozumienia a pozatym tego co Ty nie napiszesz trzeba sobie samamu dopowiedzieć!
Batus - Pon 01 Cze, 2009 11:52
Dla mnie to też jest niezrozumiałe, co, jak, po co i dlaczego?
Aga, wiemy, że masz szczere chęci, ale niektóre rzeczy przeczą same sobie i dlatego trudno zrozumieć o co na prawdę chodzi z tym psem? Można odnieść czasem wrażenie, że wprowadzani jesteśmy w błąd - bez obrazy.
Może tak jest, bo odbywa się to więcej poza forum lub na pw?
Czy ten piesek jest potrzebujący czy po prostu ktoś go kupi ? Piszesz, że chciałaś dać prezent dziecku, ale piesek na prezent? Oby się nie znudził
agad - Pon 01 Cze, 2009 12:13
To chyba nie jest dobry pomysl z wykupieniem. Tylko nakreca sie koniunkture. Jak facet nie chce psa to niech go po prostu odda. Jasn, ze mozemy sie zlozyc, ale lepiej przeznaczyc pieniadze na psy, ktore trzeba leczyc. Osobiscie jestem przeciwna wykupywaniu i sponsorowaniu takich typow. Mysle, ze go odda, niech bedzie za symboliczna 1zl.
Dorti - Pon 01 Cze, 2009 12:35
agad napisał/a: | To chyba nie jest dobry pomysl z wykupieniem. Tylko nakreca sie koniunkture. Jak facet nie chce psa to niech go po prostu odda. Jasn, ze mozemy sie zlozyc, ale lepiej przeznaczyc pieniadze na psy, ktore trzeba leczyc. Osobiscie jestem przeciwna wykupywaniu i sponsorowaniu takich typow. Mysle, ze go odda, niech bedzie za symboliczna 1zl. |
Całkowicie się zgadzam i poperam.
Miła od Gucia - Pon 01 Cze, 2009 12:39
Ach, sama już nie wiem, co tu napisać.
Aga z Elbląga, psa chce kupić prywatnie, ze swoich prywatnych pieniędzy.
Po wykupieniu tego psa chce oddać w dobre ręce.
Takie ręce się akurat trafiły w Lesznie (pies by nie był transportowany).
To jest jakby poza nami, forumowiczami.
Ale pisane na forum, aby nowa opiekunka basseta pozostała wraz z psem na tu na forum.
Też widzę, ze się juz zakręciłam.
Przynajmniej ja taka wersję znam.
Pani Marzena z Leszna ma dobre warunki i chętnie psa przyjmie.
Asia i Basia - Pon 01 Cze, 2009 13:23
No to nie ma co wnikac, poczekamy na zalogowanie sie nowego basseta i jego wlascicieli na forum.
AgaElbląg - Wto 02 Cze, 2009 10:41
SZczęśliwego zakończenia nie będzie dla tego psa ,pan go uspi i już ,a ja go nie mam zamiaru wykupic a pani co o niego9 dzwoni ma tam adres tego pana może sobie go wykupic 300zł to mały pieniądz ,jak sie chce miec psa trzeba miec pieniądze chocby na samą karme bo przeciez pies resztek nie jada to nie świnia ,to ostatni mój post i prosze już do mnie nie dzwonic nie pisac
Mirka - Wto 02 Cze, 2009 11:10
miałam się nie wypowiadać ale wypowiedzi p.Agi z Elblaga
sa co najmniej dziwne :shock:
delikatnie mówiąc...............reszte dopowiemy sobie indywidualnie :~
Miła od Gucia - Wto 02 Cze, 2009 12:05
Proszę, nie martwcie się, psiak nie zostanie uśpiony.
A cała ta sprawa lada moment zakończy się happy endem.
I będziemy mogli zakończyć ten "nieszczęśliwy, niejasny" temat.
agad - Wto 02 Cze, 2009 12:11
Dziwne to wszystko bardzo! W kazdym razie za uspienie psa tez trzeba zaplacic i mysle, ze jego obecny wlascicel bedzie bardziej chetny oddac go za darmo, jesli ktos poniego przyjedzie i zabierze. Nie mozna w ten sposob grac na ludzkich uczuciach. Nie rozumiem Agi z Elblaga, ale jedno jest pewne - opusczenie przez nia forum wcale mnie nie zmartwilo.
Mirka - Wto 02 Cze, 2009 12:12
pani Ago z Elbląga
jak dla pani 300zł to"mały pienądz"
to moze jednak zwróci pani koszt paliwa
w kwocie 70 zł na konto bassecie
za transport Mony
bo 70zł to pewnie dla pani grosze wiec nie bedzie problemu :wink:
Renia - Wto 02 Cze, 2009 12:16
No teraz to już nic nie kumam.
Po co Pani pisze coś czego nikt nie rozumie a potem oburza się jak jakaś 15 latka???
A 300 zł to dużo i to chyba dorosła osoba powinna wiedzieć.
MarzenaSroda - Sro 03 Cze, 2009 14:36
Witam! Dzisiaj zakonczy sie maluszka sprawa!! Jedziemy go kupic dzieki kochanej Bogusi.
Wieczoram napisze jak maluch sie zaklimatyzował ,wstawie pierwsze zdjecia. Pozdrawiam
Jestesmy bardzo szczesliwi ze ta sprawa sie skonczyla pomysnie dla Basiora.
Dorti - Sro 03 Cze, 2009 16:54
No to z niecierpliwością czekamy na wieści :wink:
Mirka - Sro 03 Cze, 2009 17:17
i fotki duzo fotek :lol:
Magda i Rudolf - Czw 04 Cze, 2009 13:48
Jak tam maluszek, jakies wiesci?
Miła od Gucia - Pią 05 Cze, 2009 08:59
Jeśli macie problemy z wstawieniem zdjęć, proszę wyślijcie mi ne e-maila, ja wstawię. Ciekawa jestem jak mu u Was.
Miła od Gucia - Pią 05 Cze, 2009 17:08
DALSZE LOSY BENIAMINA
W DZIALE "O BASSETACH' temat: "Beniamin wita z nowego domu"
http://www.forum.bassety....cab649d96#36857
Miła od Gucia - Czw 23 Lut, 2012 09:52
Odszedł za Tęczowy Most
Beniamin Bahus TM
|
|