Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

O bassetach... - Balbina w ciąży

Agata - Nie 17 Lip, 2005 22:29
Temat postu: Balbina w ciąży
No dobra, powiem Wam - Balbina jest w ciąży :lol:
Nie pisałam wcześniej, bo nie byłam pewna, ale teraz.........
Co prawda na USG nie dojechałyśmy, bo potworne upały nam na to nie pozwoliły - bałam się wozić Bisię w taki upał, ale brzuch jest wielki i cycochy jak u krowy dojnej :wink:
Przewidywany termin porodu to 31 lipiec, czyli już za 2 tygodnie :!:
No zobaczymy jak Jaszczurka się spisze 8)
No to może będzie nas więcej na Polanie :?: :?: :?: :lol: :lol: :lol:
Trzymajcie kciuki :!:

Kasia :) - Pon 18 Lip, 2005 07:23

No to ja życze kolejnej jedenastki :lol: i niedługo będziecie mogli stworzyć całą lige :lol: :lol: :lol:

Ale poważnie - powodzenia i uważaj na jaszczura! A jak rodzina sie powiększy to znowu wpadne, musze zobaczyć te ... zaraz... teraz jest 5 dorosłych, 11 maluchów + kolejne ... dajmy na to włąsnie 11 :wink: , Agata wyobrażasz sobie na Polanie prawie 30 bassetów? Toż to zupełnie jak na zlocie! Całusy K.

Dorota - Pon 18 Lip, 2005 08:44

No to gratulacje:) A swoja droga Agatko jak wy sobie dacie rade z taką ilością psiaków na polanie??:) Przypuszczam że bedzie wesoło:)
Arleta - Pon 18 Lip, 2005 10:11

NO AGATKO najpierw to CI gratuluje, bo tego przeciez chciałas i udało sie ale zarazem Ci wspołczuje - bo bedziesz miała zbieznośc dwóch miotów.
No ale tez Ci zazdroszcze tyle bassecików i bassetów to musi byc przezycie.

Agata - Pon 18 Lip, 2005 10:15

Oj roboty jest, nie ukrywam :wink:
Rano wstaję i pierwsze to wynoszę maluchy na dwór i sprzątam nocne kupki i wymieniam kocyki. Jak skończę sprzątać to robię im jedzonko, stawiam a w tym czasie dolewm wody do wszystkich dorosłych misek łącznie z kózką Zuzią, którą też wyprowadzam na trawkę z zagródki.
Wracam a tam u maluchów nowe kupki po jedzonku. Sprzątam i wpuszczam do nich Agrafkę, by posprzątała resztki jedzenia - w tym czasie jak Ahoj sprząta to maluchy przyczepione są do cycochów popijając jedzonko mleczkiem. Potem szykuję jedzenie dla dużych psiaków i muszę stać przy nich i pilnować, bo czasem się pokłócą - szczególnie Zielona zachowuje się jak pies ogrodnika :twisted:
Zabieram michy i idę do maluchów, które właśnie się przebudziły i znów
11 - ście kupek........
Dzień jak co dzień :lol:
A najgorzej jak zacznie padać deszcz, wtedy bieganie z całą jedenastką do ich pokoiku, a jak przestanie to z powrotem. :lol:
A jeszcze ile czasu daje się dzioby wszystkim - to pochłania najwięcej czasu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

joania - Pon 18 Lip, 2005 16:12

Gratulacje i więcej siły , ciekawa jestem w takim razie w jakim składzie przyjedziesz na następny zlot?To że Balbinka w ciąży to Twój mąż póścił parę z ust na zlocie.
teraz Agata potrzebna Tobie jeszcze większa moc -----NIECH MOC X 2 BĘDZIE Z TOBĄ :thx :thx :thx :thx

agnieszka - Wto 19 Lip, 2005 07:37

gratulacje dla Balbiny. Nie moge sobie wyobrazic tylu bassetów razem i to przewaga tych malutkich
Jeszcze raz gratuluję!!!!!!!!!!!!!

Miła od Gucia - Wto 19 Lip, 2005 11:22

Agata, zastanwiam się skąd w Tobie tyle sił ? Jestem pełna podziwu, bo nawet nie możesz poleniuchować, bo i kiedy ? Jak tu cała sforka.
Agata - Wto 19 Lip, 2005 15:45

Wierz Bogusiu, ja bardzo, bardzo lubię leniuchować, ale teraz nawet mi się nie chce. Jestem naprawdę szczęśliwa. Może to głupie, ale uwielbiam to, uwielbiam wszystko co jest ze zwierzakami związane, nawet zbieranie kup 8)
To jest wszystko super sprawa - gdy idę do kózki Zuzi, która jak mnie widzi macha ogonkiem jak pies, gdy trzy koty ganiają się bawiąc w berka po drzewach, gdy Balbina dostaje mrugaczka kradnąc kanapkę ze stołu, bo wie, że zaraz zarobi w pałę, gdy stawiam wagę i ważę maluszki, gdy szalejemy z Gumką, Groszkiem i Agatką i gdy patrzę na Agrafkę jak wylizuje brzuszki swoim dzieciakom - WTEDY CHCE MI SIĘ ŻYĆ :!: :!: :!:

I PRZENIGDY Z TAKIEGO ŻYCIA NIE ZREZYGNUJĘ :!: :!: :!:

Agata - Nie 24 Lip, 2005 21:21

BŁAGAM TRZYMAJCIE KCIUKI - BALBINA RODZI :!: :!: :!:
JUŻ JEDZIE LEKARZ, BISIA MA PARCIA, WODY ODCHODZĄ A JA DOSTAŁAM STRASZNYCH DRESZCZY I JESTEM PRZEZROCZYSTA ZE STRESU.
STRASZLIWIE SIĘ BOJĘ...

JAK PIERWSZY MALUCH WYJDZIE DAM ZNAKA

Arleta - Nie 24 Lip, 2005 21:52

Ale niespodzianka :shock: trzymam kciuki Agatko za Ciebie , za Balbinke i maluszki. TRZYMAJCIE SIE WSZYSCY!!!!!
Agata - Nie 24 Lip, 2005 22:20

JEST PIERWSZY - CHŁOPAK :!:
CZARNY Z BIAŁYM SZALICZKIEM.

PAN DOKTOR ŻYJE - JESZCZE GO BISIA NIE ZAGRYZŁA :lol:

Agata - Nie 24 Lip, 2005 22:35

JEST DRUGI - CHŁOPAK - BICOLOR :lol: :lol: :lol:

DOMINIKA WRAZ Z PANEM DOKTOREM ODBIERAJĄ PORÓD, JA NADAL SIĘ TRZĘSĘ, ALE JESTEM NIESAMOWICIE SZCZĘŚLIWA :lol: :lol: :lol:

Miła od Gucia - Nie 24 Lip, 2005 22:39

Agata, powodzenia, trzymaj małą choć za uszkiem, nie trzęś się bedzie dobrze, ciekawe ile bedzie, jeszcze troche poczekam, nie ide spać.
Agata - Pon 25 Lip, 2005 00:12

JEST TRZECI - CHŁOPAK :lol:
WIELKI, CZARNY - WCALE MU SIĘ NA ŚWIAT NIE SPIESZYŁO I PAN DOKTOR MUSIAŁ POMAGAĆ, JEST DUŻY, WIĘC BYŁ PROBLEM ALE ..... :lol: :lol: :lol: JEST NAS WIĘCEJ I CZEKAMY CO CZAS PRZYNIESIE........

Agata - Pon 25 Lip, 2005 02:48

JEST DZIEWCZYNKA - BICOLOR :lol:

I NA TYM KONIEC, BO BISIA ZACZĘŁA BYĆ W STOSUNKU DO LEKARZA BARDZO AGRESYWNA, NIE DAJE PODEJŚĆ DO SIEBIE, WIĘC PAN DOKTOR POJECHAŁ I .......... ZOSTAŁYŚMY SAME A SZCZENIAKI ZOSTAŁY W BRZUSZKU - CZY PRZEŻYJĄ NIE WIADOMO. JUTRO MAM PRZYJECHAĆ DO KLINIKI I W RAZIE CZEGO CIĘCIE.

Miła od Gucia - Pon 25 Lip, 2005 07:13

Agatka, zasnęłam, nie doczekałam informacji, ale już jak widzisz rano sprawdzam, napisz co dalej. A jak ta trójeczka się czuje. Pozdrawiamy i życzymy powodzenia. Ależ taka sytuacja jest stresująca i nerwowa, wcale Ci się nie dziwię że się trzęsłaś.
Agata - Pon 25 Lip, 2005 07:20

SŁONECZKO WYSZŁO A MY DALEJ RODZIMY, I NIESTETY GODZINĘ TEMU URODZIŁA SIĘ SUNIA, ALE MARTWA. BYŁA BARDZO DUŻA.
TO JESZCZE NIE KONIEC BO BISIA MA DALEJ PARCIA.
MUSIAŁAM ZOSTAWIĆ JĄ SAMĄ SOBIE, BO GDY TYLKO ZAGLĄDAM DO POKOJU ONA WARCZY I SIĘ WSTRZYMUJE. SZCZERZE MÓWIĄC MYŚLAŁAM, ŻE BĘDZIE BARDZO ZMĘCZONA I WTEDY DA SOBIE POMÓC, ALE NIESTETY JEJ KONDYCJA JEST TAKA SAMA JAK NA POCZĄTKU PORODU. MI NIE DAJE SIĘ ZBLIŻYĆ A MALUSZKI OTACZA WYJĄTKOWĄ TROSKĄ. DOMINIKA PADŁA A JA CZEKAM NA KOŃCÓWKĘ I CHYBA DŁUGO SOBIE JESZCZE POCZEKAM...

Agata - Pon 25 Lip, 2005 07:38

ALE NUMER :shock:
NAPISAŁAM POSTA I WESZŁAM DO POKOJU - A TU BISIA NAGLE SIĘ NAPIEŁA I ZA JEDNYM PARCIEM WYSZŁY DWA JEDEN CZARNY I NATYCHMIAST ZA NIM BICOLOR :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
BIŚKA ODGRYZŁA PĘPOWINKI, WYLIZAŁA MALUCHY A ONE PODPEŁZŁY DO CYCOCHÓW :lol:
JEST JUŻ 6 MALUSZKÓW :lol:
TYCH OSTATNICH PŁCI NIE ZNAM, ZOBACZĘ PÓŹNIEJ.
CZEKAM DALEJ, NA RAZIE PARĆ NIE MA - ZOBACZYMY CO CZAS PRZYNIESIE :wink:

Arleta - Pon 25 Lip, 2005 08:23

Kurcze to jak realcja na żywo super!! czekamy dalej na wyniki
Bacha - Pon 25 Lip, 2005 08:24

Agatko, trzymamy kciuki i czekamy na wieści. Odpocznij trochę bo przypłacisz zdrowiem ten poród!!!!
Dorota - Pon 25 Lip, 2005 08:32

Trzymam kciuki ! Czekamy na dalsze wiesci! Pozdrowionka i buziaczki:*
Agata - Pon 25 Lip, 2005 08:32

Dzięki Bacha, ale ja jeszcze aż tak nie jestem zmęczona, poza tym banda jedenastu właśnie otworzyła oczy i czeka na michę :lol: :lol: :lol:
Mirka - Pon 25 Lip, 2005 09:11

Agatko,otocz wielka troskiliwoscia Bisię,ucałuj szczeniaczki.trzymamy kciuki,żeby sie tylko wszystko dobrze skończyło ,czekamy na same pomyślne wieści.
Kasia :) - Pon 25 Lip, 2005 09:12

:P :P :P A JA JE SŁYSZAŁAM !!! Przed chwilą zadzwoniłam do Agaty pogratulować maluchów a tam w tle piski i inne dźwięki :lol:
straszne z nich piszczaki :lol:

Gratulacje dla Balbinki i jej sześciorga kolorowych dzieciaków!

Tylko tego maleństwa któremu sie nie udało żal :cry: ja miałam to samo.

Pozdrowionka!
Oczywiście niedługo wpadne obejrzeć nowych mieszkańców Polany i znowu potarmosić sie z rozbrykaną jedenastką na "C"! :D
a propos!
Czy ja dobrze kojarze i nowe maluchy są na "D" ???

Agata - Pon 25 Lip, 2005 09:40

Tak Kasia :lol: maluchy na D :lol:
Zaplanowane są imiona dwa - Dee Dee i Dexter, co dalej jeszcze nie wiemy...

CHYBA TO JUŻ KONIEC :!:
BALBINA WSTAŁA, WYLIZAŁA MALUCHY, SIEBIE I PODŁOGĘ A TERAZ USNĘŁA. ŚPI A MALUCHY PRZY CYCOCHACH.
BISIA JEST JUŻ BARDZO SPOKOJNA. ZACHOWANIE JEJ TAKIE JAKBY KONIEC :!:
JEŚLI WYJDZIE TYLKO NA MAŁE SIUSIU TO ZABIERAM JĄ DO PANA DOKTORA, KTÓRY SPRAWDZI, CZY W BRZUSZKU NIC NIE ZOSTAŁO.
I TEGO NAJBARDZIEJ SIĘ BOJĘ, BO WSZYSTKIE SZCZENIĘTA RODZIŁY SIĘ BEZ ŁOŻYSK. WODY PŁODOWE BYŁY TAK ZIELONE, ŻE CAŁA WYKŁADZINA ZMIENIŁA KOLOR...
CO PRAWDA NA SIUSIU, ZNAJĄC BALBINĘ, MOŻE WYJŚĆ DOPIERO JUTRO :?

Arleta - Pon 25 Lip, 2005 14:52

MOJE GRATULACJE AGATKO masz chyba najliczniejsza hodowle teraz bo o ile dobrze policzyłam to obecnie zamieszkuje u Ciebie 21 basseteó. Ale frajda . Pozdrawiam - ukochaj maluszki od leszczyniaków
atka__ - Pon 25 Lip, 2005 18:23

Pięknie ,pięknie, pieknie ...ja to musze zawsze coś przegapić :cry: !!! faktycznie to było jak relacja na żywo :D . Gratuluję i życzę duzo sił!!!!!! z pewnoscią bedzie jej potrzeba. Jmie Dee Dee to super imie ,bo Dee Dee to moja ulubiona postać z bajek ...myśle ze otrzyma to imię bystra :wink: dziewczyneczka (jak dobrze zrozumiałam to jest tylko jedna suczka :oops: ), a imię Dexter to pewnie jakiemuś mędrusiowi nadasz hehehehe byle by Ci Polany na Laboratorium nie przerobił hehehehehe Pozdrowionka ..i wszystkiego dobrego :D ......zdjecia czekamy na zdjęcia :!: :thx
antek - Pon 25 Lip, 2005 19:00

to ja też pozwolę sobie o podanie kilku imion...De Niro,Dumbo,Duduś,Doro,Denis rozrabiaka,Dylan,Dodi ,Doro dla suczek Dolores (ale musi to być śliczna czarnulka)Delfina,Delicja,Dolly,Duffy,Donna,Drama,Debbie,Donatella,Doda,Damulka,Djuna
Krysia i Donat - Pon 25 Lip, 2005 19:45

Ha ha ha Kasiu :!:
Ty je słyszałaś, a my je widzieliśmy :thx
Właśnie wróciliśmy od Agaty, faktycznie na Polanie aż roi się od bassetów
(to już 22 sztuki, że o trzech kotach, Toli i kózce Zuzi nie wspomnę)
Maluszki prześliczne :P trzy bicolorowe - rudziutko białe i trzy tricolorowe-umaszczenie Balbiny. Jak je oglądaliśmy (oczywiście tylko jednym okiem, żeby mamusi nie stresować) to zaraza tak burczała jak by nas chciała żywcem zjeść :twisted:

atka__ - Pon 25 Lip, 2005 20:04

Krysia i Donat :D no faktycznie ten Wasz piesek to "dwa w jednym'...mysle ,ze sie nie pomyliłam ...opowiadaliscie mi o tym piesku....chiba :oops: na 99% sie nie pomyliłam :D ....Pozdrowionka :lol: ,czy on juz jest u Was w domku?? To córcia Agrafki tak??????
Krysia i Donat - Pon 25 Lip, 2005 20:24

Tak Atka to jest nasz Czort :!: :!: Jest jeszcze pod opieką Agrafki i strasznie rozrabia mimo że ma dopiero pięć tygodni. Dziś pogryzł dużą plastikową butelkę :!: No a poza tym to oczywiście synek nie córcia.
Agata - Pon 25 Lip, 2005 20:49

OJ TAM - SŁYSZELIŚCIE, WIDZIELIŚCIE A JA JE WŁAŚNIE ZWAŻYŁAM

I TAK TO WYGLĄDA

dziewczynka bicolor - 438
dziewczynka bicolor - 283
chłopiec bicolor - 233
chłopiec czarny - 323
chłopiec czarny - 356
chłopiec czarny - 309

WEŹCIE POD UWAGĘ, ŻE TO SĄ TOTALNE WCZEŚNIAKI, KTÓRE URODZIŁY SIĘ O TYDZIEŃ ZA WCZEŚNIE :!:
SĄ MIĘDZY NIMI DUŻE RÓŻNICE WAGOWE, ALE... :lol:

A DO ANTKA - BĘDZIE DUMBO, NA STÓWĘ BĘDZIE - SUPER IMIE, ANTEK - SUPER
DZIĘKI :thx NIESAMOWICIE MI SIĘ PODOBA :lol: :lol: :lol:
DUDUŚ NIE MOŻE BYĆ, BO DUDUŚ TO ZLOTOWY KOTEK, KTÓREGO ZNALAZŁAM NA STACJI BĘZYNOWEJ WRACAJĄC ZE ŚLESINA, ALE DUMBO :wink:

P.S. KRYSIA I DONAT - DZIĘKUJĘ ZA POMOC :!:

Olcia - Pon 25 Lip, 2005 20:55

Ha ha....no i mamy 23 pieski.To chyba rekord nad rekordami.......
Hi hi....Tak myslałam,ze mamusia odrazu je zwazy...
Cos mi sie wydaje ze jezeli jest sunia bikolor to pewnie zostanie z nami... :thx

Krysia i Donat - Pon 25 Lip, 2005 20:59

Agata a Drań to co :thx
Pamiętaj, że mamy szczęście do dobierania imion do charakterów :wink:

Olcia - Pon 25 Lip, 2005 21:08

Hi.....hi mamusiu masz wpisana w profilu złą liczbe bassetów.....jedenascie plus szesc.........
To chyba naprawde jest rekord :thx
Ha...ha jak one wszystkie pomieszcza sie do łóżka......

Miła od Gucia - Pon 25 Lip, 2005 21:45

Agatko, a może udałoby się tak te wszystkie zliczone przez forumowiczów psiątka na jednym zdjęciu umieścić. Wiem, wiem trudno. Ale zdjęcie byłoby super.
atka__ - Pon 25 Lip, 2005 23:06

Hihihihi Ola o tym łózku to i ja zaraz pomyslałam sobie :lol:
Krysia i Donat ..oczywiście, ze synek hehehe oczywiscie ..no cóz z wrazenia ..pomyliło mi się :lol:
Pozdrowionka jak zawsze no i zdjecia my chcemy zdjecia :!: :!: :!: :!:

Niormalnie u Agatki teraz jest żłobek, bo o przedszkolu to mówić nie można .... za małe dzieciaczki :lol: :D

Kasia :) - Wto 26 Lip, 2005 06:27

Atka, przedszkole i złobek w jednym! :) bo te starsze straszliwie dokazują! ale słoooodkie są! uszate, tłuściutkie i rozbrykane :lol:

Hi, hi hi Bogusiu, wszystkie na jednym? ... hi hi hi... ostatnio próbowałyśmy z Agatą :) starałam sie zrobić maluchom kilka fotek ale część mi wyszła "niebałdzo" - ciut rozmazane, przesłąłąm wszystko do Agatki i teraz od niej zależy czy pokaże dzieci światu! :lol:

Glowacz - Wto 26 Lip, 2005 07:22

Niesamowita sprawa z tymi "waszymi" porodami Agata...
My z Ania spedzilismy wczorajszy wieczor na pogaduchach na temat maluchow.....
No i chlopak bicolor o ktorym marze od dawna.....ale jeszcze nie teraz....
Gratulacje i trzymamy kciuki za malcow..

Agata - Wto 26 Lip, 2005 07:26

Tak bym chciała Kasiu, ale nie umiem :roll:
Piotr wyjechał, a to on zawsze wrzucał fotki na forum.
Ale dziś jak czas pozwoli, pomęczę się, bo w końcu muszę się stać niezależna od mądrzejszych komputerowych rąk :lol:
A jak już się w końcu nauczę...
Chyba, że mi się nie uda to uśmiechnę się do Twojego Misia Kasiu :wink:

Kasia :) - Wto 26 Lip, 2005 08:07

a uśmiechaj sie uśmiechaj - prosze bardzo :D
ale jakby co, to gdzieś tu na forum jest temat o publikowaniu fotek - spróbuj :D

Agata - Wto 26 Lip, 2005 08:52

mądrala :wink:
atka__ - Wto 26 Lip, 2005 09:46

heheheh Agata powodzonka ...z całą pewnoscią Ci sie uda (no jak którys kabelka nie przegryzie hihihihi :lol: ), my trzymamy kciuki ..bo chcemy przedszkolaków zobaczyć.
Swoja droga to ja, by wstawic ..małego Bazylcia pod nickiem meczyłam sie odkąd sie na forum zalogowałam hihihihi, ale sie udało po..wielu "kurde znowu nic" :evil: . Mysle ze Tobie pojdzie szybciej ..Powodzonka ..i Pozdrowionka jak zawsze :thx

Krzysiek - Wto 26 Lip, 2005 17:08

No tak
Jak ja mam awarię sprzętu to tu się takie rzeczy dzieją i oczywiście o niczym nie wiem :(
Ale się ta bassecia rodzina powiększa :D :D:D Gratuluję i zdrowia im życzę.

A co do fotek:
Agata napisał/a:
Tak bym chciała Kasiu, ale nie umiem...
...A jak już się w końcu nauczę...
Chyba, że mi się nie uda to uśmiechnę się do Twojego Misia Kasiu :wink:

..to chciałbym tyko grzecznie przypomnieć że jest jeszcze na forum ktoś taki jak administrator, który również potrafi wkleić fotki :?
Pozdrawiam
Krzysiek.

Agata - Wto 26 Lip, 2005 17:37

Dzięki Krzysiu, skorzystam :!: :lol:
A przez chwilę mam mądre ręce, które mi w tej sekundzie pomogą :lol:
Więc oglądajcie maluchy na D :lol: :lol: :lol:
Zdjęcia kiepskie jakościowo, ale tyle co mi moja zaborcza jaszczurka zrobić pozwoliła.

[b]Pierwsza doba życia -

joania - Wto 26 Lip, 2005 17:53

Agata ale szok :shock: prawie wypadły mi gałki oczne jak dowiedziałam się o drugim wielkim buuum, człowieka nia ma na forum jeden dzień i proszę takie cudowne wiadomości, szczeniaczki mniam,mniam przesliczne , ale muszę przyznać że Balbinka wyglada dostojnie , Powiedz jak sobie dajesz radę ze średniakami, noworodkami , starszakami i ciotkami ,
CUDA, CUDA I JESZCZE RAZ CUDA, ale Ty wiesz że ja to bym ukradła tylko tę jedną :wink: :wink:
Agatko jak zwykle powtórze NIECH MOC BĘDZIE Z TOBĄ I WAMI WSZYSTKIMI
CAŁUSKI W PYCHA I W POLIKA

joania - Wto 26 Lip, 2005 18:08

normalnie idę się poryczeć, bo są taki no nie wiem , piekne porostu
i się wzruszyłam sory , ale tak jakoś mam , że się rozczulam
fajowe , jeszcze sobie troszkę popatarzę

Agata - Pon 01 Sie, 2005 20:57

To znów ja [Buba] i zdjęcie dziewczyny - Dafi.
PS. Jaszczurka Balbina jeszcze mnie nie zjadła :D

Ewa z Matyldą i Bobem - Wto 02 Sie, 2005 10:36

Dafi jest cudna!!! Ucieleśnienie moich dziecięco-młodzieżowo-dorosłych marzeń!! No prawie, bo ja zawsze marzyłam o facecie bicolorze, ale i tak cudo jakich mało!!
Pooglądałam i szaloną Jedenastkę z Polany, są chyba teraz w najfajniejszym wieku!
I po co mi było iść na urlop?!? Ominął mnie poród omalże on-line (dzięki Agata za tel. i SMS-ki). I teraz na oglądanie zdjęć mam mało czasu, bo po urlopie urwanie głowy!!
Piękne, są po prostu piękne!!!

Krzysiek - Wto 02 Sie, 2005 22:46

Ciąg dalszy w nowym temacie "Szczeniaki na Polanie"
admin