Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Mój basset - GOLDIE, cz. I

marynia - Pią 06 Kwi, 2007 17:33
Temat postu: GOLDIE, cz. I
Witam serdecznie wszystkich,mam na imię Maria,pół wieku życia za sobą,emeryturę od grudnia i piękną dwu letnią bassetkę Goldie.Mieszkam w Głubczycach w woj.opolskim.Niestety mimo,że kocham zwierzęta to zupełnie się na nich nie znam.W miarę możliwości dokładnie czytam wasze opinie i staram się korzystać z nich tak jak umiem.Mam nadzieję,że będziecie mnie wspierać swoimi radami.Z okazji świąt życzę Wam i Waszym rodzinom wszystkiego najlepszego,pozdrawiam.
Aleksander - Pią 06 Kwi, 2007 18:34

Witamy i serdecznie pozdrawiamy. Tu Aleksander Dagmara Morfeusz i Demeter.
Agata - Pią 06 Kwi, 2007 20:52

Witaj Marynia :D
Zdrowych i pogodnych Świąt !!!

pozdrawiamy Cię serdecznie
Agata i reszta...

Miła od Gucia - Pią 06 Kwi, 2007 21:00

Witaj w gronie śliniaków. Napisz więcej o swojej suni.
marynia - Sob 07 Kwi, 2007 19:26
Temat postu: jeszcze raz witam
Witam ponownie,poniewaz jeszcze nie bardzo umiem poruszac sie po forum,to w tym miejscu podziekuje za mile przyjecie i zyczenia i przedstawie moja Goldie.Sunia urodzila sie3 grudnia 2004r,jej ojciec to Eldorado Stary Kon a matka jest Tessa Burbon Nefer,umaszczenie tricolor,bezwzgledu na to jakich ma rodzicow jest przepiekna,moja wspollokatorka zostala w styczniu poniewaz z roznych przyczyn nie mogla zostac w poprzednim domu,ale mozemy tam regularnie jezdzic i jesli zajdzie taka koniecznosc bede mogla ja tam zostawic,bo wszyscy ja nadal kochaja,wydaje mi sie ze warunki ma bardzo dobre,robimy spacery przynajmniej godzinke trzy-cztery razy dziennie a od niedawna regularnie prawie caly dzien jestesmy na dzialce,z ktorej Goldie niechetnie wraca do domu,mam nadzieje ze regularnie bede mogla o niej opowiadac jak tylko opanuje umiejetnosc wchodzenia na forum(czekam na wskazowki jak to robic)mam tez zdjecia ale oczywiscie nie umiem je wyslac,strasznie sie rozpisalam,pozdrawiam
Bacha - Sro 11 Kwi, 2007 11:53

Witaj, miło w tym świecie młodości spotkać równolatkę. Jesteśmy tutaj "klanem seniorów" tak my jak i nasze bassety. Pozdrawiamy serdecznie Bass, Fina i Bacha i Leszek
marynia - Sro 11 Kwi, 2007 17:42
Temat postu: podziekowania
dzieki za miłe słowa,niestety wśród basseciarzy jestem "niemowlakiem" ale będę się starać,żeby przede wszystkim nie zawieść Goldie
marynia - Pią 11 Maj, 2007 20:11
Temat postu: fotki goldie

[niewidzialna ręka pozdrawia ;) ]

Miła od Gucia - Sob 12 Maj, 2007 08:47

I na końcu śpioch - oczywiście kanapowiec. Ładne zdjęcia.
marynia - Sob 12 Maj, 2007 16:11

Witam miło mi ze się zdjęcia podobają,nie wiem jednak gdzie zrobiłam błąd,chociaż wprowadzałam je przy pomocy osoby,która ma większe pojęcie na ten temat niż ja,ze trzeba je odczytywać,może ktoś mi podpowie,dzękuję i pozdrawiam
Ewa z Matyldą i Bobem - Wto 15 Maj, 2007 16:16

Śliczna dziewczynka :) Widać, że nieźle zakumplowała się z yorczkiem - ta pogoń jest świetna :) Czy to też Wasz domownik?

Pozdrawiamy serdecznie :)

marynia - Wto 15 Maj, 2007 20:18

Witam serdecznie,cieszę się bardzo że moje słoneczko się podoba,york-to też suczka sąsiadka z działki,kiedy Goldie miała ciążę urojoną to się bardzo Ranią opiekowała i można było spokojnie robić spacery bez smyczy w tej chwili jest to nie możliwe bo chce się z nią bawić tak jak ze swoim kolegą bokserem-Rockim też z sąsiedniej działki(zdjęcia pokażę innym razem)i boimy się,że może zrobić jej niechcący krzywdę i dlatego wspólne spacery odbywają się niestety na smyczy,ale myślę że mimo to są przyjaciółkami,pozdrawiam wszystkie basseciki i ich właścicieli.
Asia i Basia - Sro 16 Maj, 2007 17:27

Spiaca Goldie bardzo podobna jest do naszej Bachy.
Marynia - Pią 30 Paź, 2009 20:44
Temat postu: Witam ponownie
Witam ponownie wszystkich forumowiczów,ponownie bo jakiś czas temu byłam na forum.Mam na imię Maria,ale dobrzy znajomi mówią do mnie Marynia,mieszkam w małym mieście w woj.opolskim i od 3 lat mam piękną,rozpieszczoną do granic możliwości :oops: 5 letnią bassetkę Goldie.Jest pierwszym w moim życiu psem,dlatego bardzo często czytam Wasze forum,aby jak najwięcej dowiedzieć się o tej rasie.Pozdrawiam wszystkich.
Miła od Gucia - Pią 30 Paź, 2009 20:49

Witaj Marynia, zapraszamy serdecznie do naszego grona.
Dorti - Pią 30 Paź, 2009 20:50

Witamy serdecznie Marynia :wink:
Batus - Pią 30 Paź, 2009 21:23

Witamy :)
besta - Pią 30 Paź, 2009 21:35

I my witamy :grin:
Joasika - Pią 30 Paź, 2009 21:41

No witamy!!! :mrgreen:
madzialinka - Pią 30 Paź, 2009 22:48

Witamy!
Renia - Sob 31 Paź, 2009 08:32

Mirka - Sob 31 Paź, 2009 09:47

dzień dobry :mrgreen:
Marynia - Sob 31 Paź, 2009 16:30

Witam wszystkich serdecznie i dziękuję za miłe przywitanie.
Marynia - Sob 31 Paź, 2009 16:47
Temat postu: Goldie
Jeszcze raz witam wszystkich w imieniu Goldie i swoim własnym.Przy pomocy Miły(wklei fotki,bo sama jeszcze mam problemy z techniką komputerową)chcę Wam pokazać jak spędziłyśmy dzisiejszy dzień.Po porannym spacerze i śniadaniu pojechałyśmy do położonej na granicy z Czechami małej wsi.Poszłyśmy na spacer nad rzekę Opę,Po drodze Goldie obwąchała dokładnie każdy zakamarek mając nadzieję,że przy okazji znajdzie jakiś smakowity kąsek.Nic z tego,nie udało się.Ponieważ dzisiejszy dzień był piękny to zamiast do domu pojechałyśmy na działkę,tam spędzamy najwięcej czasu.Teraz odpoczywa czekając na kolację i wieczorny spacer.
Miła od Gucia - Sob 31 Paź, 2009 18:51

No to wstawiamy

Batus - Sob 31 Paź, 2009 20:48

Goldi, ale miałaś fajną jesienną wycieczkę, świetne fotki :)
gocha - Sob 31 Paź, 2009 23:09

Witaj, witaj i opowiedz nam więcej o Goldi, może zdjęcia jakieś.
Marzanna - Nie 01 Lis, 2009 23:35

Witamy serdecznie.
zojka - Pon 02 Lis, 2009 07:38

Lucy - Pon 02 Lis, 2009 21:58

:!:
Marynia - Wto 03 Lis, 2009 15:54

Jeszcze raz dziękuję za miłe powitanie,i proszę zwracajcie się do mnie po imieniu.O Godie pisałam już 2 lata temu więc teraz w skrócie.Imię Goldie Nefer urodziła się 3.12.2004,do drugiego roku życia mieszkała u mojego brata,a od 3 lat jest u mnie.Od roku mieszkamy z moją mamą więc Golducha jest podwójnie rozpieszczana.Bardzo dużo czasu spędzamy na działce lub na długich spacerach.Pozdrawiamy siostry,braci,kuzynki i kuzynów,koleżanki i kolegów z basseciego klanu oraz ich właścicieli.
Madzik - Wto 03 Lis, 2009 20:47

Basseciarnia wita.
Asia i Basia - Sro 04 Lis, 2009 10:46

Witamy i my :)
Marynia - Czw 05 Lis, 2009 16:38

Witam wszystkich,dzisiaj był piękny,słoneczny dzień więc postanowiłam,że pojedziemy na działkę,a że Miła nauczyła mnie wrzucać fotki spróbuję to zrobić.Jeśli nie wyjdzie spalę się ze wstydu :oops:
najpierw spacer aleją lipową :lol:

potem wzdłuż ogrodzenia :arrow:

przegląd działki zrobić :mrgreen:

na spacer iść :lol:

z wodopoju skorzystać :!:

z kolegą pogadać :grin:

do sąsiada zajrzeć :!:

pilne sprawy załatwić :oops:

i wrócić do domu :lol:

Życzę miłej niedzieli :lol:

Magda i Rudolf - Czw 05 Lis, 2009 20:31

Swietne fotki! A sunia jaka ciekawska, wszedzie musi wlozyc nochala :mrgreen:
gocha - Nie 08 Lis, 2009 20:22

Piękna fotorelacja :grin:
Marynia - Wto 10 Lis, 2009 14:31

Podwórkowe harce z Brutusem psem sąsiadów najlepszym kolega trochę przytulanek[/URL
madzialinka - Wto 10 Lis, 2009 18:58

Z Goldi kluseczka, a kolega Brutus ma takie groźne imię, a to piesek malutki... :)
Marynia - Czw 12 Lis, 2009 22:12

Powiedziałabym raczej klucha :mrgreen:
Mirka - Czw 12 Lis, 2009 22:20

okraglutka panienka z tej Twojej Goldie :lol:
Marynia - Czw 12 Lis, 2009 22:35

to prawda,chociaż już ją trochę odchudziłam,teraz waży ok.32 kg,niestety nie mogę kontrolować regularnie jej wagi bo żaden wet w moim miasteczku takowej wagi nie ma a dżwiganie jej i ważenie na łazienkowej(to pomysł weta)nie służy dobrze mojemu kręgosłupowi
gocha - Sob 14 Lis, 2009 22:52

Ale śliczna kluseczka :grin:
Marynia - Nie 15 Lis, 2009 21:37

Witam,dzisiaj była piękna,słoneczna niedziela więc wybrałyśmy się do lasu na wycieczkę a tam cisza,spokój i te zapachy szelest liści pod łapami a jakie kolory no i towarzystwo Rani Czego więcej chcieć.Jutro tez jest dzień oby był tak piękny jak dzisiejszy tego Wam życzę.
besta - Nie 15 Lis, 2009 21:50

Spacerek cudo.Nie ma to jak basset w lesie(no chyba,ze basset w łóżku :wink: :razz: )
gocha - Pon 16 Lis, 2009 00:19

Piękna słoneczna spacerkowa relacja, a i modelka niczego sobie :wink:
Miła od Gucia - Pon 16 Lis, 2009 07:58

Jesienne bassety,
super spacerek

Marynia - Sob 21 Lis, 2009 22:21

Witam,ostatnio coraz częściej robimy sobie z Golduchą wycieczki na wieś,ale to chyba zasługa pięknej pogody bo dziś znów tam pojechałyśmy.Było super,a potem jeszcze spacer na działkach ze znajomymi i ich sunią i tak nam zeszło pół dnia.Ja padłam a młoda jeszcze poszalała na wieczornym spacerze z Brutusem.
nad rzeką

w polu

wzdłuż rzeki

w zaroślach

z kolegą

już nie mam łańcucha,jestem wykąpany,ostrzyżony i bardzo szczęśliwy

tylko trochę popatrzę

fajowa z nich para :lol:
Miłej niedzieli.

zojka - Sob 21 Lis, 2009 22:27

Super wypad
Pierwsze zdjęcie jest szczególnie fajne ...

gocha - Pon 23 Lis, 2009 00:24

Dobrze ma dziewczyna z tymi "wsiowymi"spacerami, samo szczęście dla basseta buszować po krzaczorach i polu.
Mirka - Pon 23 Lis, 2009 10:59

moje po spacerach tez padaja jak kawki :razz:
a jakim cudem ta kudłata sliczność
mogła być na łańcuchu :cry:

Marynia - Pon 23 Lis, 2009 16:23

Ano tym sposobem,że właściciel tłumaczył to ucieczkami psinki i nie pomogły żadne prośby. Ale znalazła się jedna osoba(przy okazji jej podziękuję)która ma dobry wpływ na gospodarza no i nie ma łańcucha.Zebyście widzieli jakie szczęście jest w oczach łobuziaka,aż serce rośnie.
Asia i Basia - Wto 24 Lis, 2009 10:04

A ona nie goni tego ptactwa? Bacha by tak nie posiedziala przy wolno latajacych kurkach i kaczuszkach.
Renia - Wto 24 Lis, 2009 14:59

Piękny spacer :)
Aż zazdroszczę :oops:

Marynia - Wto 24 Lis, 2009 15:45

Pewnie by i pogoniła :mrgreen: ,ale to nie jej pierwszy pobyt na wsi,już się z ptactwem oswoiła, no i ma zakaz bo inaczej nie wpuszczą nas za płot.
madzialinka - Sro 25 Lis, 2009 00:01

Na zdjęciu z ptactwem ma taką piękną, dostojną minę. Śliczna jest kluseczka.

Ja zawsze chciałam mieć takiego "solidnego", prawdziwego basseta. Mam za to dwa razy po 22kg, czyli w sumie ilość ciałka się zgadza :)

Marynia - Wto 01 Gru, 2009 16:40

Piękny listopad za nami,powoli trzeba zamieniać polne spacery na miejskie po parku.Dzisiaj po raz kolejny byłyśmy na długim spacerze,ale przegonił nas deszczyk.Trudno,poradzimy sobie :lol:A oto parę fotek z ostatnich dni:

uwielbiam chodzić bez smyczy :lol:podejrzewam,że moja pani też

tyle przestrzeni dookoła

ciekawe co w trawie piszczy :?:

a co mi tam, pochodzę sobie po zbożu :oops:

trochę poryję :twisted:

a to mój ulubiony zagajnik

w sezonie przychodzimy tu na czereśnie,porzeczki,śliwki
Pięknego,słonecznego grudnia życzę i udanych spacerków : :lol:

Miła od Gucia - Sro 02 Gru, 2009 09:18

Goldie ma wspaniale z tymi spacerkami, i wygląda na bardzo zadowoloną.
Łapa od Gucia

Marynia - Sob 12 Gru, 2009 16:01

Witamy,grudzień zaczął się smutno,deszczowo,pochmurno,dni są krótkie dlatego dla poprawienia nastroju(mam nadzieję,że tak będzie) parę fotek-wspomnień z Goldie w roli głównej :mrgreen:

wakacyjnie :lol:

chuliganka :oops:

akrobatka :!:

sjesta...

przymiarka do roli babci :grin:

biorę udział w akcji"poczytaj mi babciu" :mrgreen:

zbieram drzewo na grill

po kąpieli...

wykoopkana,wysiusiana,wykąpana,najedzona :lol: pora spać

Miła od Gucia - Sob 12 Gru, 2009 17:36

Fajne, ale to z piłką na nosie i kółeczkiem, jak nic, akrobatyka sportowa.
Wszystkie są świetne, ile zdjęć tyle różnych "postaci".
A w tej chustce jedwabnej to i ja bym chciała.
Całuski dla Goldie

zojka - Sob 12 Gru, 2009 22:12

Rzeczywiście sunia o wielu twarzach.
Każda cudna.
Mnie się podoba w różu :grin:
no i chuliganka jest boska

Batus - Sob 12 Gru, 2009 23:26

Goldie to urodzona modelka, czy to w chuście, okularach, nawet z piłką na nosie jej dobrze ;) Fajne zdjęcia :)
gocha - Nie 13 Gru, 2009 02:27

Ale jaka grzeczna modelka :wink: , u mnie by taka sesja chyba nie przeszła :mrgreen:
Zdjęcia śliczne, ładnie się sunia prezentuje w każdej postaci :grin:

Marynia - Nie 13 Gru, 2009 10:50

Miło mi,że się podoba.Niestety Goldie nie lubi być fotografowana,muszę kombinować i robić fotki z zaskoczenia i bardzo szybko :lol:
Marynia - Sro 23 Gru, 2009 16:37

Wczorajszy dzień był szary,bury i nijaki,chociaż od czasu do czau zaświeciło słonko,razem z topniejącym śniegiem ulotniła się przedświąteczna atmosfera :sad:
Jedyna korzyść z takiej pogody to długi spacer :lol:

gdzie ta zima :?:

:sad: :sad: :sad:

śniegu,śniegu dużo poproszę :lol:

Marynia - Pon 18 Sty, 2010 17:38

Ja i mój pies :mrgreen: też mam basseta :lol:

Dorti - Pon 18 Sty, 2010 18:29

Ależ dziewczyna ma kompana :grin:
ale to chyba bicolorek i płaszczowy :razz:
Pozdrawiamy.

Miła od Gucia - Wto 19 Sty, 2010 08:29

I z warkoczykiem, bo ma kokardkę :lol: :lol:
Karolina - Sro 20 Sty, 2010 22:26

A czemu Goldie nie m takiej pieknej kokardki :?: Wygladałaby w niej rewelacyjnie :mrgreen:
Marynia - Czw 21 Sty, 2010 14:48

Prawdę mówiąc robiłam zdjęcie w pośpiechu :oops: ,następnym razem jej przypnę :lol:
Marynia - Sob 30 Sty, 2010 23:33
Temat postu: poranne wstawanie
Tak sobie śpię :lol:

przebudzenie :evil:

rozciąganie :lol:

czochranie :mrgreen:

twardy grunt pod stopami :lol:

Jestem gotowa do wyjścia,czekam tylko na pańcie :lol: miłych spacerów sobie i Wam życzę :mrgreen:

gocha - Sob 30 Sty, 2010 23:34

Tradycyjny, standartowy basset pościelowy :grin:
Marti - Sob 30 Sty, 2010 23:38

NO BA :!: BASECIA MĄDROŚĆ NA WYGODNYM JAK NAJLEPIEJ.....
besta - Sob 30 Sty, 2010 23:50

Basset pościelowy :mrgreen: :mrgreen: .Skąd ja to znam? :roll: :grin: :grin:
Miła od Gucia - Nie 31 Sty, 2010 13:11

Ale jej dobrze, w tych pięknych błekitach pościelowych
Marynia - Pon 01 Lut, 2010 17:31

Dzisiaj pięknie świeciło słoneczko przy temp.-4,więc udałyśmy się z Goldą po raz pierwszy w tym roku na działkę,było super,niestety spacer w śniegu totalnie nas wykończył :mrgreen: ,po powrocie do domu skonsumowałyśmy obiad w postaci placków ziemniaczanych :mrgreen: po czym Goldunia padła i śpi kamiennym snem,a ja z bólem mięśni siedzę przy komputerze :?:

najpierw musiałyśmy się na działkę dostać :evil:

potem z działki poszłyśmy na spacer :lol:

nie było lekko :lol:

no i nie mogło zabraknąć spaceru Aleją Lipową :!:

Udanych spacerów wszystkim życzymy :lol:

Mirka - Pon 01 Lut, 2010 19:05

wszystkie foty cudne......ale ta sesja poscielowa..... :mrgreen:
konwalia - Pon 01 Lut, 2010 19:14

Ale fajna dziewczynka. Super w tym śniegu wygląda jakby :)
Marynia - Nie 21 Lut, 2010 17:49
Temat postu: W poszukiwaniu wiosny!!!
Dzisiaj od rana pięknie świeciło słoneczko :lol: i dlatego po obiedzie wybrałyśmy się z Golduchą na działkę poszukać wiosny :mrgreen:
Zobaczcie sami czy się udało :?:

Życzymy miłego poniedziałku :lol:

Mirka - Nie 21 Lut, 2010 20:36

i co czuć juz wiosnę :?:
fotki jak zwykle sliczne :lol:

gocha - Nie 21 Lut, 2010 21:16

Podoba mi się Goldi w roli poszukiwacza-tropiciela :grin:
Marynia - Pon 22 Lut, 2010 17:47

Oj czuć,czuć tym bardziej, że od kilku dni mamy piękną słoneczną pogodę :lol: choć noce jeszcze mrozne :sad:
Marynia - Sob 27 Lut, 2010 18:05

Wiosennie się zrobiło , to zabrałam Pańcie na działeczkę :mrgreen:

nawet nie wiecie jak tęskniłam za słońcem,żeby kości powygrzewać :mrgreen:

i w krzaczorach poszperać :mrgreen:

Po powrocie pojadłam,popiłam i sobie drzemkę strzeliłam przed wieczornym spacerkiem :lol
Miłej niedzieli koleżankom i kolegom oraz ich Państwu życzę :lol:

Miła od Gucia - Sob 27 Lut, 2010 19:55

Dziękujemy, my tez na łące byliśmy.
Dobrze ma Goldie z Tobą.
A wracając do spacerków, to się zastanawiam, co ja bym robiła, gdybym Gucia nie miała, pewnie bym przed telewizorem zalegała, a z domu wychodziła tylko po zakupy.
A tak to i człowiek dotleniony.
Ja już 22 lata spaceruję.

Marynia - Nie 28 Lut, 2010 16:14

Bogusiu mnie się też tak wydaje,że ma niezle :grin: .Goldie miała dom z ogródkiem zanim do mnie przyszła,ta działka to tylko namiastka tego co było przedtem :sad: .Na działce obie czujemy się dobrze.W grudniu minęły 3 lata jak jestem na emeryturze :mrgreen: ,a w styczniu 3 lata jak mam Goldie :mrgreen: i też nie wiem co bym zrobiła gdyby nie wspólne spacery.
Marynia - Nie 14 Mar, 2010 18:56

A u nas już prawie wiosennie,pierwsze kwiatki zakwitły :lol:

a Goldie szuka innych oznak zbliżającej się małymi krokami :sad: wiosny

Miła od Gucia - Nie 14 Mar, 2010 18:57

Faktycznie, a jakie to kwiatki przy drzewku ???
Marynia - Nie 14 Mar, 2010 19:06

To są "ranniki" :lol:i już widać tulipany
moni - Nie 14 Mar, 2010 19:17

U nas w Łodzi sypie od rana z małymi przerwami,A gdzie tu wiosna br....br,Pierwsze tulipany przykrył śnieg, oj dużo śniegu :!: :roll:
Marynia - Wto 13 Kwi, 2010 18:33

Dzisiaj w smutny,deszczowy dzień Goldie kontynuowała rozpoczęte wczoraj polowanie na myszy :mrgreen:
ale wielkie pole

chyba coś tu jest :?:

muszę sprawdzić :lol:

ostatecznie deszcz nas przegonił i zniesmaczone wróciłyśmy do domu :sad:

Joasika - Sro 14 Kwi, 2010 06:25

Fajne fotki :mrgreen:
Pogoda coś ostatnio nie dopisuje :roll:
Nasza Berta, to tylko na siku i inne takie wychodzi i zaraz potem słychać jej donośne szczekanie: "Ja chcę do domu!" :mrgreen:

Miła od Gucia - Sro 14 Kwi, 2010 07:10

no właśnie, psy też się "zagubiły" z tą pogodą.
Nie wiedzą, zmieniać futro na letnie czy nie ????

Goldie, ma w nosie pogodę, ona szuka, szuka , szuka...

Marynia - Pią 16 Kwi, 2010 20:01

Dzisiejszy dzień na działce :mrgreen:
z Ranią-sąsiadką

raz na siedząco :mrgreen:

raz na leżąco :mrgreen:

a po południu na łowy

w pozycji stojącej

leżąc

tyłem :shock:

bokiem

a na koniec małe czochranko :mrgreen:

I tak minął kolejny dzień :lol:

gocha - Pią 16 Kwi, 2010 20:02

Nareszcie sobie może pannica wśród kwiatków na słoneczku poleżeć po tej długaśnej zimie.
Do twarzy :mrgreen: jej na tej trawce.

domelcia - Sob 17 Kwi, 2010 10:03

superek, ale powiedzcie mi bo to już nie pierwsze takie zdjęcia widzę, co Wy z trawą robicie, że taką bujną i zieloniutką macie??? u mnie po zimie takie byle co z ziemi wystaje i jakoś wystartować specjalnie nie chce. Jeden sekret już podejrzałam basset ryjący ogródek :wink: ale co pozat ym ? :)
Marynia - Sob 17 Kwi, 2010 10:41

Goldie nie ryje trawę na działce :lol: tylko w zbożu na polu,co do trawy to niestety zawsze na wiosnę muszę mocno(bardzo mocno) ją wygrabić,w tamtym roku sypałam saletrę wtedy ma piękny zielony kolor ,ale za to rośnie jak szalona,dlatego w tym roku dałam nawóz,a na koniec widłami napowietrzałam :mrgreen:
Marynia - Sro 28 Kwi, 2010 14:23

A my wczoraj miałyśmy sesję zdjęciową,najpierw w sadzie :mrgreen:

czereśnie już kwitną :lol:

trochę sobie pokrzyczę :oops:

a potem na działce :mrgreen:

Miłego dnia wszystkim życzę :lol:

domelcia - Sro 28 Kwi, 2010 14:38

super foteczki !!!

jedno mnie tylko zastanawia... jakim cudem przy bassecie tak piękna, kwiecista działka?? :shock: u mnie to chyba nawet kaktusom by się oberwało... :oops:

moni - Sro 28 Kwi, 2010 14:58

Mnie też od razu przyszło na myśl to samo co Dominice,Po prostu sa jeszcze porządne bassety.
Dorti - Sro 28 Kwi, 2010 17:27

Gdyby nie ta strzałka to wygląda jak klon mojej Lussi :shock:
Patrzę i patrzę no i patrzę :roll:
Normalnie to samo, jota w jotę :wink:

troublemaker - Sro 28 Kwi, 2010 17:49

A ja tez o dzialke chce zapytac? Jak to sie wam udalo? U nas tesciowej dzialka odrazu odczuwa przyjazd Krowki :mrgreen:
Marynia - Sro 28 Kwi, 2010 19:31

[quote="domelcia"]super foteczki !!!

jedno mnie tylko zastanawia... jakim cudem przy bassecie tak piękna, kwiecista działka?? :shock: u mnie to chyba nawet kaktusom by się oberwało... :oops: [/quote

początki były trudne,Goldie zwiewała na inne działki,no to niestety musiałam ją przywiązywać,a teraz przyjeżdżamy ok.11 i robimy spacer,potem sunia odpoczywa a ja pracuję,w między czasie krótki spacerek i przed wyjazdem długi spacer,po południu jesteśmy mniej więcej od 15.30 i scenariusz ten sam,dzień kończymy długim spacerem,Goldie nie depcze kwiatów,nie załatwia się na działce i ma wyznaczone miejsca gdzie może sobie ryć do woli,a ja pracuję powoli bez pośpiechu,tak żebyśmy obie były zadowolone :mrgreen:

Miła od Gucia - Sro 28 Kwi, 2010 19:31

Piekne fotki, takie relaksujące, tyle zieleni, kwiatów no i Gwiazda foto
Marynia - Sro 28 Kwi, 2010 19:32

Dorti napisał/a:

Dorotko Goldie jest z hodowli pod Częstochową,a Lussi skąd pochodzi :?:

gocha - Sro 28 Kwi, 2010 20:11

Masz bardzo dobrze wychowanego basseta :grin: , albo ona wie, że w kwiatkach jej do "twarzy" i dlatego nie niszczy :lol:
Marynia - Sro 28 Kwi, 2010 20:34

zastanawiam się tylko, kto ją tak wychował :?: :mrgreen: bo cosik mi się wydaje,że w żaden sposób to nie mogłam być ja :!: :!: :!: :mrgreen: czyli w grę wchodzi druga opcja,że w kwiatkach jej do "twarzy" :oops:
Dorti - Sro 28 Kwi, 2010 21:09

Marynia napisał/a:
Dorti napisał/a:

Dorotko Goldie jest z hodowli pod Częstochową,a Lussi skąd pochodzi :?:

Ona są z tej samej hodowli - Nefer
rodzice Lussi to: o.Eldorado, m.Hera

a jeśli chodzi o zachowanie Goldi na działce to tu też jest klonem Lussi
u mojej mamy na działce chodzi tylko ściezkami, kwiatki wącha nochalkiem bardzo delikatnie i wogóle grzeczna z niej dziewucha :wink:

Marynia - Sro 28 Kwi, 2010 21:23

[

Ona są z tej samej hodowli - Nefer
rodzice Lussi to: o.Eldorado, m.Hera

a jeśli chodzi o zachowanie Goldi na działce to tu też jest klonem Lussi
u mojej mamy na działce chodzi tylko ściezkami, kwiatki wącha nochalkiem bardzo delikatnie i wogóle grzeczna z niej dziewucha :wink:[/quote]

rodzice Goldie to:o.Eldorado,m.Tessa Burbon

i zachowanie na działce identyczne :mrgreen:

to by oznaczało,że są siostrami :?: Goldie ur.się 03.12.2004

Dorti - Sro 28 Kwi, 2010 21:26

Lulcia urodziła się 21.08.2003r a u mnie zjawiła się pod koniec pażdziernika :wink:
Marynia - Sro 28 Kwi, 2010 21:31

o to ona tak jak ja "lew" :mrgreen: no to niech będzie,że przyrodnia siostra :wink:
Marynia - Sro 09 Cze, 2010 15:45

Oj dawno mnie tu nie było :oops: niestety w tym czasie troszeczkę sobie pochorowałam :sad: ,ale jest już dobrze,miałam przegląd techniczny,troszkę schudłam :mrgreen: no i całymi dniami siedzę na ogródku
no pańcia chodż już na ten spacer :wink:

Mirka - Sro 09 Cze, 2010 16:08

najwazniejsze że juz zdrowa jesteś
slicznie masz na działeczce,tyle kwiatów
miałyby Bono co wyrywać :lol:

gocha - Sro 09 Cze, 2010 17:02

Goldi to w ogóle taka kwiatkowa dama, zawsze pozuje w uroczych miejscach :grin:
Dobrze, że już zdrowa.

Molly i Gosia - Sro 09 Cze, 2010 18:37

milo slyszec ze Goldie wrocila do zdrowka
Marynia - Sro 09 Cze, 2010 21:49

Mirka napisał/a:
najwazniejsze że juz zdrowa jesteś
slicznie masz na działeczce,tyle kwiatów
miałyby Bono co wyrywać :lol:

Goldie jedną z dziur wykopaną przez siebie by mu pożyczyła :mrgreen: ,mieliby zajęcie przynajmniej na chwilkę :mrgreen:

Marynia - Sro 30 Cze, 2010 21:56

Witajcie,witajcie,poszłam sobie dzisiaj na działeczkę,upał straszny no to usiadłam w cieniu

patrzę goście przyszli,kawkę piją,ciasteczka jedzą,myślę sobie a może by tak o jedno poprosić

oczy słodkie zrobiłam

szyję wyciągnęłam jak najdłużej umiałam

no i w końcu dostałam to co chciałam :mrgreen:
a jak do domu wrociłam to powiedzieli,że prosiaczek jestem a nie basset :wink:

Mirka - Sro 30 Cze, 2010 22:17

wszystkie fotki jak zwykle
przeurocze bo i modelka przeurocza
ale ta ostatnia fota :mrgreen:
swinka chrum chrum :lol: :lol:

gocha - Sro 30 Cze, 2010 23:22

Super opowieść :grin: , a świnka Goldi przepiękna :grin:
Ale macie fajne pomysły :mrgreen:

domelcia - Sro 30 Cze, 2010 23:46

prosiaczek jest rozbrajający :D
Batus - Czw 01 Lip, 2010 05:46

Słodka ta Wasza świnka :)
Asia i Basia - Czw 01 Lip, 2010 06:53

Usmiech sam sie pojawia na twarzy od rana. Swinka rewelka :)
Marynia - Czw 01 Lip, 2010 13:18

Dzięki,dzięki,mamy jeszcze inne zwierzątka,może uda się zrobić foty :mrgreen:
Joasika - Pią 02 Lip, 2010 08:46

Cuuuudne prosiątko :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Czekamy na kolejne foty!!!

besta - Pią 02 Lip, 2010 15:23

Wszystkie zdjęcia fajne ale prosiak jest suuper :grin:
Marynia - Czw 05 Sie, 2010 22:39

Niestety maseczki poszły jako prezenty i nowych fotek nie będzie :sad: Będą za to zdjęcia z moich pierwszych długich wakacji :lol: Pańcia zabrała mnie na piękne Kaszuby nad jezioro Jasień

rozpoznanie terenu

sprawdzenie poziomu wody

zapoznanie z okolicznymi mieszkańcami

pańcia pozwalała mi łazić wszędzie,ale musiałam być w zasięgu jej wzroku :wink:

a to nasza przyczepa(niestety wynajęta)

a to wyrko,w 2/3 zajęte przeze mnie :wink:

a tu z panią

kiedy była ładna pogoda chodziłam nad wodę

czasami robiłam za ratownika,choć nie lubię wody,o pływaniu nie wspomnę :mrgreen: ale ci dwaj za mną dobrze pływali :wink:

kiedy było bardzo gorąco,pani robiła mi okłady

kiedy było zimno i padało przykrywała ciepłym kocem

zachody słońca były piękne,tylko fotograf kiepski :mrgreen:

często chodziliśmy na spacery do lasu

ale jak się pańci pomyliły kierunki i chodziliśmy w kółko,to padłam

ciąg dalszy nastąpi,spokojnej nocy :lol:

gocha - Czw 05 Sie, 2010 22:43

Ale śliczna fotorelacja :grin: , bardzo ładne miejsce nad tym jeziorem i ludzi chyba mało to i odpoczynek fajny :grin:
Joasika - Pią 06 Sie, 2010 06:34

Oj, Goldie, ale Ci dobrze.

Pańcia się troszczy i rozpieszcza.

Tylko powiedz jej, żeby z nawigacją chodziła, żebyś się nie przemęczała chodzeniem :wink: :mrgreen:

Dorti - Pią 06 Sie, 2010 07:32

Piękne zdjęcia i Goldzia zadowolona :wink:
A miejsce faktycznie bardzo urokliwe :grin:

eufrazyna - Pią 06 Sie, 2010 08:12

Sliczne zdjecia, ten zachod slonca z bassetem-rewelacja :smile:
Marynia - Pią 06 Sie, 2010 08:39

Gosiu ludzi rzeczywiście mało,bo mieliśmy to szczęście albo pecha,że w weekend padało i nie było tych najbardziej wrzeszczących :lol:
Asiu po prostu muszę się zaprzyjaznic z lasem :lol:
Dorotko te jeziora niedaleko Bydgoszczy są,za Bytowem :lol:

Mirka - Pią 06 Sie, 2010 10:18

piękne wakacje......ach aż się rozmarzyłam
bo ja całe lato w domu :cry:
Goldi na tle zachodzacego słońca śliczna :lol:

Dorti - Pią 06 Sie, 2010 10:34

Marynia napisał/a:
Gosiu ludzi rzeczywiście mało,bo mieliśmy to szczęście albo pecha,że w weekend padało i nie było tych najbardziej wrzeszczących :lol:
Asiu po prostu muszę się zaprzyjaznic z lasem :lol:
Dorotko te jeziora niedaleko Bydgoszczy są,za Bytowem :lol:

Aaaaa
to już wszystko wiem
dzięki :wink:

domelcia - Pią 06 Sie, 2010 13:29

Goldi ale CI Pańcia wywczasy superaśne zafundowała! zazdraszczam!
Marynia - Pią 06 Sie, 2010 18:48

[quote="domelcia"]Goldi ale CI Pańcia wywczasy superaśne zafundowała! zazdraszczam![/quote
Tak się złożyło,że znalazł się sponsor i obu nam wyjazd zafundował :mrgreen:

Marynia - Pią 06 Sie, 2010 19:25

A to druga część naszego wypadu,ale już nad morzem,gościła nas moja bratanica,ale najbardziej z naszej wizyty a raczej Goldi :lol: zadowolony był Rubi :mrgreen:
przywitanie było serdeczne i głośne

przywiązali nas a sami poszli na plażę :sad:

w końcu ulegli moim prośbom :wink: i wzięli mnie na plażę,posadzili jak jaką księżniczkę i pilnowali żebym się nie przegrzała za bardzo :mrgreen:

a wieczorem przyczaiłam się i pilnowałam namiotu :wink:

niestety pożegnanie było smutne

Rubi jeszcze przez kilka dni tęsknił,Goldi zresztą też,ale niedługo pojedziemy do Katowic to być może znów się spotkamy :?: Bałam się tego wyjazdu,ale Goldi spisała się na 9,gdyby nie robiła pobudek o 5-6 rano dostała by 10.
Największym problemem była długa,męcząca i gorąca(wysiadła klima :cry:)podróż,ale i tak wróciłyśmy zadowolone już myśląc o następnych wakacjach :wink:

Miła od Gucia - Sob 07 Sie, 2010 21:31

Wspaniałe wakacje.
Zdjęcia i opisy bardzo mi się podobają.
Tak zachód słońca nastraja, a Goldie pięknie wygląda.

Marynia - Sob 14 Sie, 2010 13:41

Choć powiem Ci coś na uszko :mrgreen:

Batus - Sob 14 Sie, 2010 13:48

"Przestań udawać, że Ty też jesteś bassetem, tylko ja mogę chodzić tak nisko ziemi :razz: "
Marynia - Sob 14 Sie, 2010 14:02

Batus napisał/a:
"Przestań udawać, że Ty też jesteś bassetem, tylko ja mogę chodzić tak nisko ziemi :razz: "

Oooo,no nie,to by był brak taktu ze strony Goldy :mrgreen: to raczej rozmowa o uczuciu:oops: tym bardziej,że Rubi bardzo się o nią troszczył :lol:

Batus - Sob 14 Sie, 2010 14:05

O, to miło, kwitnie miłość? :) Nasz też ma dziewczynę, mieszka obok :P
Marynia - Sob 14 Sie, 2010 14:12

Psiurom też się coś od życia należy :wink: żeby tylko Golda była mniej zaborcza :mrgreen:
Asia i Basia - Sob 14 Sie, 2010 16:53

Odlotowa fotka, super uchwycony moment:) I tak sobie mowisz o uczuciach gadaja ?
gocha - Sob 14 Sie, 2010 17:10

Maryniu, a tak odnośnie tych uczuć :oops: to jak z cieczką Goldi ? mam nadzieję, że Ci niespodzianki na zlot nie zrobi :grin:
Marynia - Nie 15 Sie, 2010 07:31

gocha napisał/a:
Maryniu, a tak odnośnie tych uczuć :oops: to jak z cieczką Goldi ? mam nadzieję, że Ci niespodzianki na zlot nie zrobi :grin:

Właśnie minął tydzień i zaczynamy ją ostro pilnować,bo się chłopaki zaczynają zlatywać na podwórko,a i Goldie dostaje "swędziawki"i np.dzisiaj już przed 6 leciałam z nią na spacerek :wink:

gocha - Nie 15 Sie, 2010 08:23

Pilnuj, pilnuj, amory jej zaraz przejdą i na zlocie będzie mogła dziewczyna bezstresowo brykać :grin: fajnie, że tak się udało z tą cieczką zdążyć przed zlotem.
eufrazyna - Nie 15 Sie, 2010 08:23

Swietne to zdjęcie :grin: Tak sobie, nisko zawieszeni, szepczą na uszko...
Joasika - Wto 17 Sie, 2010 19:57

No, ja myślę, że zdążysz!!!

W końcu jesteśmy umówione na zlot :mrgreen:

A fota superaśna!!!

Marynia - Sro 18 Sie, 2010 08:23

Joasika napisał/a:
No, ja myślę, że zdążysz!!!

W końcu jesteśmy umówione na zlot :mrgreen:

A fota superaśna!!!

Zdążę,zdążę,zadzwonię ,dzień wcześniej muszę jeszcze jechać do Krakowa :wink:

Marynia - Sro 22 Wrz, 2010 20:12

Wszyscy chodzą na spacery,robią sobie fotki :wink: to ja się też pochwalę :oops: Od paru dni mamy piękną,słoneczną pogodę i znów czas spędzamy na działce.Przerwę między pracami na grządkach wykorzystujemy na spacery :razz:
na miejsce,gotowa,start :lol: spod działki sąsiadki

na początek małe czochranko :razz:

hej pańcia,chyba nie chce mi się iść :wink:

no dobra idę,idę :sad:

poczekaj,coś znalazłam :?:

ty mała,gdzie idziesz,to nie twoja działka

jak ona może to ja też :mrgreen:

Batus - Sro 22 Wrz, 2010 20:19

No proszę jaki beztroski dzień miała Goldie, fajna relacja ;)
Asia i Basia - Sro 22 Wrz, 2010 20:36

Fajnie sie oglada takie zdjecia z podpisami :)
domelcia - Sro 22 Wrz, 2010 20:39

czochranko super!!!
Marynia a sprawdziłaś, czy aby to czochranie nie było w czymś konkretnym? mnie się tak Stówa ostatnio potarzała... zostało jedno wyjście po powrocie do domu - wanna!

Marynia - Sro 22 Wrz, 2010 20:46

Takich "czochranek" na każdym spacerze po kilka jest :smile: ,jeśli jest coś konkretnego to kocie koopy,ale jak nie zauważę to ona je raczej konsumuje :oops: z wielka przyjemnością :wink:
ania123 - Sro 22 Wrz, 2010 20:47

zazdroszcze takich slonecznych spacerkow, u nas juz prawie zima ;)
gocha - Sro 22 Wrz, 2010 21:00

Fajna fotorelacja :grin: , a ta koleżanka przed Goldi to prawie basset :lol: (kolorystycznie)
Dorti - Sro 22 Wrz, 2010 21:35

Oj ta Golducha :wink:
piękny dzionek spędziła :grin:
Pozdrawiamy Maryniu serdecznie.

Joasika - Czw 23 Wrz, 2010 06:23

No czochranko bomba!!!

Nasza Berta też tak wydziwia i na początku myśleliśmy, że to tylko ona, ale po zlocie bassetów stwierdzam, że ten typ tak ma :mrgreen:

I fajnie,że ma, bo się zawsze uśmiejemy z tych bertowych dyskusji przy okazji czochranka :lol:

Może się, Maryniu, wybierzemy któryś weekend razem na spacerek... :?:

Marynia - Czw 23 Wrz, 2010 18:48

Asiu mówisz i masz,podaj miejsce(u mnie lub u Ciebie :?: ),datę i godzinę :mrgreen: kawkę dobrą tez wypijemy :wink:
troublemaker - Czw 23 Wrz, 2010 19:06

Jak u was zielono i cieplo :)Fajne zdjecia Zadowolona dziewczynka jest :smile:
Marynia - Czw 23 Wrz, 2010 19:24

Dzisiaj na działce spotkałyśmy WIELKIEGO miłośnika bassetów, zrobił sobie sesję zdjęciową z Goldie :mrgreen: niestety nie mam tych fotek :sad:
Miła od Gucia - Pią 24 Wrz, 2010 12:27

szkoda, bo jak taki miłośnik, może trafi na nasze forum, Maryniu ???
Gucio śle całusa Goldie :oops:

Marynia - Pią 24 Wrz, 2010 18:32

Bogusiu nie omieszkałam mu wspomnieć o forum,mam nadzieję p.Robercie,że nas pan znalazł :mrgreen:
Marynia - Sob 25 Wrz, 2010 19:34

Po poobiedniej sjeście :mrgreen: I część na balkonie,II cz.na kanapie :razz:

pańcia zabrała mnie na spacer do lasu :sad:

jeśli myślicie,że chciało mi się łazić po lesie

to się mylicie :mrgreen:

odmawiam dalszego spacerowania :razz:

natychmiast wracamy

Ooo :!: miejsce do grilowania

może coś zostawili :?:

tu też nic nie ma :sad:

posiedzę sobie :lol:

wiecie co zgodziłam się wejść na krótko do lasu

żeby pańcia się nie obraziła i zaraz potem pojechałyśmy,gdzie?oczywiście na działeczkę :mrgreen:

Marynia - Sro 06 Paź, 2010 17:25

Moje dzisiejsze buszowanie w zbożu :mrgreen:
łażenie:lol:

szukanie :?:

wąchanie :wink:

nadsłuchiwanie :lol:

rycie :oops:

leżenie :mrgreen:

Mirka - Sro 06 Paź, 2010 17:46

Goldi Twoja Pańcia traktuje Cie jak królewnę
balkonik,lasek,działeczka,spacerki
i jeszcze marudzisz :mrgreen:

Joasika - Sro 06 Paź, 2010 18:25

No weź, Goldie, zostaw chociaż coś dla kretów!! :mrgreen:
Miła od Gucia - Sro 06 Paź, 2010 19:29

Buszowniczka, lubię Wasze spacery oglądać
Marynia - Sro 06 Paź, 2010 19:40

Dzięki,ja lubię nasze spacery zwłaszcza te polne,one dają nam obu wolność :lol:
Marynia - Pon 11 Paź, 2010 18:29

Mireczko,jeśli myślisz że tylko Twoja Ducha zawłaszcza łoże swojej pańci to się mylisz :lol: a to jest dowód :mrgreen:

cała jestem w kwiatuszkach :lol:

dzisiaj byłyśmy bez auta,mała awaria i lekka stłuczka :sad: i dlatego wybrałyśmy się na prawie 1,5 godzinny spacer do parku :lol:
trochę czasu spędziłyśmy nad stawem :wink:

a potem poszłyśmy do niedżwiedzia :lol:
trochę sobie popiłam :wink:

porozglądałam się

ooo patyk znalazłam

w liściach pogrzebałam

chodz pańcia do domu zimno się robi :lol:

Joasika - Pon 11 Paź, 2010 18:35

Ale fajowe :mrgreen:

Ty Maryniu, powinnaś oprócz woreczków jeszcze grabie nosić, albo takie specjalne okulary,

żeby Cię pracownicy Zieleni Miejskiej nie mogli rozpoznać! :lol: :cool:

Marynia - Pon 11 Paź, 2010 18:42

Joasika napisał/a:
Ale fajowe :mrgreen:

Ty Maryniu, powinnaś oprócz woreczków jeszcze grabie nosić, albo takie specjalne okulary,

żeby Cię pracownicy Zieleni Miejskiej nie mogli rozpoznać! :lol: :cool:

O kochana jeszcze trochę to ja cały sprzęt ogrodniczy będę ze sobą taszczyć,problem w tym,że mnie każdy pozna w cokolwiek bym się nie przebrała bo Golda jedyna i niepowtarzalna jest w naszym miasteczku :oops:

Miła od Gucia - Pon 11 Paź, 2010 19:22

cudna historyjka, jak zawsze
a kto się "stłukł" ???

Marynia - Pon 11 Paź, 2010 19:32

Cofnęłam auto na parkingu i w tym czasie cofała młoda dziewczyna,twierdzi że mnie nie widziała,stuknęłyśmy się lekko du...i,mnie to będzie kosztowało ok.150 zł a ją chyba więcej.Problem polega na tym,że w środę pochowała brata i właśnie wracała z cmentarza ja zresztą też.Była z mamą znam je obie i znałam brata,obie w okropnym stanie.Nie robiłam problemu,jakoś to załatwimy,są gorsze rzeczy na tym świecie.
Mirka - Wto 12 Paź, 2010 08:54

o i tez w poprzek sie uwaliła
powiedz mi jeszcze że Goldi
warczy straszliwie
jak chcesz ja przesunąc
a będe sie doszukiwać pokrewieństwa :mrgreen:

Marynia - Wto 12 Paź, 2010 16:31

Mirka napisał/a:
o i tez w poprzek sie uwaliła
powiedz mi jeszcze że Goldi
warczy straszliwie
jak chcesz ja przesunąc
a będe sie doszukiwać pokrewieństwa :mrgreen:

no nie zawsze,ale zdarza jej się szczerzyć kły :mrgreen:

Marynia - Sob 23 Paź, 2010 17:45

Pani zabrała mnie dzisiaj na wieś :lol: ,a tam niespodzianka :?: przyjechał też Rubi :mrgreen:

i wszędzie za mną łaził :lol:
ja w krzaczory

on też :wink:

no to wlazłam w trawy :lol: a on na to,że poczeka

wreszcie chwila ulgi :wink:

no i znowu jest

kto się ze mną pobawi :?:

to chyba żarełko Rubiego :oops:

mam go dość :!: proszę zabierz mnie do domu

No i pojechaliśmy,ale w środę znów umówiliśmy się w tym samym miejscu :mrgreen:

Miła od Gucia - Sob 23 Paź, 2010 21:29

Twoje historyki i opisy są rewelacyjne
czy zabrałaś ja do domu ??? :lol:
:lol:

Joasika - Nie 24 Paź, 2010 14:42

Biedny Rubi...

On tu odstawia Cichego Wielbiciela, a Goldie jak typowa kobieta - kręci nosem! :roll:

Super fotorelacja!!!

Marynia - Nie 24 Paź, 2010 15:53

Miła od Gucia napisał/a:
Twoje historyki i opisy są rewelacyjne
czy zabrałaś ja do domu ??? :lol:

Zabrałam,zabrałam, czy miałam jakiś wybór :wink:

Marynia - Nie 24 Paź, 2010 15:56

Joasika napisał/a:
Biedny Rubi...

On tu odstawia Cichego Wielbiciela, a Goldie jak typowa kobieta - kręci nosem! :roll:

Super fotorelacja!!!

Asiu,Rubi był tak napastliwy :oops: ,że Goldie schowała się w aucie :mrgreen:

Mirka - Nie 24 Paź, 2010 17:43

Marynia napisał/a:
Joasika napisał/a:
Biedny Rubi...

Super fotorelacja!!!

Asiu,Rubi był tak napastliwy :oops: ,że Goldie schowała się w aucie :mrgreen:

Bono w stosunku do Dusi tez bywa upierdliwo-napastliwy a ona ucieka przed nim pod łóżko,
Bono tam nie wlezie za nia bo za grubą ma d..ę

Marynia - Wto 23 Lis, 2010 15:10

Wczoraj wróciłyśmy do domu po tygodniowym pobycie w Katowicach :smile:
świeciło słoneczko,więc trzeba było trochę kości wygrzać :lol: bo zima tuż,tuż :sad:
zwłaszcza staruszkowi Luckiemu to potrzebne

posesji trzeba było dopilnować :lol:

Lucky dżentelmen :wink: odstapił mi swoje miejsce na kanapie

Było nam smutno się rozstawać,ale za jakiś czas znowu tam pojedziemy :wink:

Joasika - Wto 23 Lis, 2010 15:20

Ale Wam fajnie było....

Pewnie Goldie zadowolona z tak dżentelmeńskiego traktowania :wink: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Marynia - Wto 23 Lis, 2010 16:11

Goldie było bardzo fajnie,o Luckym nie wspomnę, :lol: mnie dużo mniej fajnie :wink:
Mirka - Wto 23 Lis, 2010 17:15

dobrze macie że od czasu do czasu
macie dokad jechać poleniuchować
w doborowym towarzystwie :lol:

Marynia - Wto 23 Lis, 2010 17:19

Miruś,rzecz w tym że psiury leniuchowały,a ja miałam zajęcie przy fajnym młodym człowieczku,wnuczku mojego brata :lol:
Mirka - Wto 23 Lis, 2010 17:21

Marynia napisał/a:
Miruś,rzecz w tym że psiury leniuchowały,a ja miałam zajęcie przy fajnym młodym człowieczku,wnuczku mojego brata :lol:

to też fajnie(no chyba fajnie) :mrgreen:

Marynia - Sro 01 Gru, 2010 20:32

Od czasu do czasu trzeba sobie przypomnieć jak wygląda legowisko :razz:
chyba trochę za krótkie :wink:

i tak tu nie śpię :mrgreen:

moni - Sro 01 Gru, 2010 21:43

No pewnie. Do spania mam łóżko pańci :lol: :lol: :lol: :lol:
Joasika - Sro 01 Gru, 2010 23:12

No bo gdzie bym tam na takim twardym, maławym i w ogóle niewygodnym legowisku spała, jak mam szerokie, milusie łóżeczko z prywatnym-osobistym termoforkiem do dyspozycji :!: :mrgreen:
Marynia - Sob 04 Gru, 2010 16:16

Słoneczno-mrozna dziś sobota,więc pańcia postanowiła dokopać się :evil: do bram garażu,wyjechać autem z owegoż garażu i pojechać wraz ze swą ukochaną Goldusią :wink: na działeczkę :lol:
pańcia wydeptywała ścieżkę :razz:,żeby księżniczka w zaspy nie wpadła :wink:

co to za spacer :?: bez zaglądania w każdy zakamarek :wink:

duża ilość śniegu mi nie straszna :lol:

i tak sobie idę,idę

oj,nic nie widzę :sad:

no teraz to mogę sobie pobiegać(czyt.poślizgać się) :lol:

a kogoż to moje piękne oczy widzą :?: toż to Rania :mrgreen:

nie chce się bawić :cry:

pańcia nawet ścieżkę na działce odśnieżyła :lol:

i to wszystko dla mnie :mrgreen:

Udanych spacerków Wam życzę

Mirka - Sob 04 Gru, 2010 16:18

piękną zimę macie na działce :shock:
ale to chyba jeszcze nie czas na przekopanie grządek :?: :mrgreen:

Marynia - Sob 04 Gru, 2010 16:23

O Mireczko,ja porządny :wink: działkowiec zdążyłam przekopać wszystko co się dało :mrgreen: a zimę mamy rzeczywiście piękną(nie dot.chodników i ulic :sad: )
Miła od Gucia - Sob 04 Gru, 2010 22:45

Maryniu jak zawsze komentarze ciekawe i piękne fotki.
Ależ ta Goldi ma wspaniałą Pańcię, nawet jej drogę udeptała no no

Joasika - Wto 07 Gru, 2010 10:56

Hihihi...Goldie wygląda w tym śniegu jak ogromna dżdżownica z kłapciastymi ucholami :mrgreen:
Marynia - Sro 15 Gru, 2010 17:13

A my właśnie wróciłyśmy z Opola,po niezaplanowanej wizycie u weta :sad: Goldie na urodziny dostała od pani z zaprzyjaznionego sklepu zoologicznego ucho wędzone.Ona zwykle bawi się uszami,ale tym razem zjadła,ja też od czasu do czasu daję jej łapki wędzone,nie wspomnę o smakołykach znalezionych w śniegu :evil: No i wczoraj rano zwymiotowała śniadanie,a dzisiaj była powtórka.Po konsultacji telefonicznej,odkopaniu garażu wyruszyłyśmy w drogę.Istny półtoragodzinny koszmar.Pani Goldie zbadała-diagnoza niestrawność,dostała zastrzyki,zalecenie na dziś-dieta.Przy okazji została zważona(niestety nie schudła,ale optymistyczne jest to,że nie przytyła),było też czyszczenie uszu i doopska oraz obcinanie pazurków(choć w zasadzie nie było potrzeby).Teraz bidulka śpi o suchym pysku(ale to dla jej dobra).Przed nami wieczorny spacer.
Joasika - Sro 15 Gru, 2010 17:44

Oj Goldie, Goldie...Ty mały łakomczuchu!

I trzeba Ci było tego :?:

Mam nadzieję, że dieta szybko zadziała, bo trzeba przecież jeszcze przed świętami potrenować :wink: :lol:

Miła od Gucia - Sro 15 Gru, 2010 20:05

Ja już nie kupuję tych uszu wędzonych, Gustaw je lubił, ale potem dziwnie zlizywał podłogę, jadł trawę.
Goldie spij i zdrowiej.

Mirka - Sro 15 Gru, 2010 21:44

biedna Goldunia...zdrowiej maleńka :cry:

ja moim tez nie daje takich wynalazków wędzonych
nie dość że zawsze jest awantura z pokazywaniem zębów jeden drugiemu
to jeszcze zdrowiu szkodzi :~

besta - Sro 15 Gru, 2010 23:01

Zdrowiej psinko.
Ja też nie daję tych wedzonych gryzakow,moje po nich zawsze chore były :sad:

Marynia - Wto 21 Gru, 2010 17:17

Ja już mam nauczkę i już jej tego świństwa nie dam,ale na spacerach muszę uważać ,dwa dni temu ktoś wyrzucił kości,a wczoraj kaszankę,a temu żarłokowi w to graj.Wymioty pojawiły się dwukrotnie,jestem po konsultacji telefonicznej z wetem,jeśli sytuacja się powtórzy to czeka nas podróż do Opola :sad:
Dzisiaj wykorzystałyśmy piękną pogodę i udałyśmy się na działkę :lol:
a ja lecę :lol:

lecę,bo chcę :wink:

z rozpędu,działki pomyliłam :oops:

jak stąd wyjść :?:

ale śniegu napadało :shock:

moja pańcia ulepiła bałwana :lol: co ona małe dziecko jest :?:

no i mnie z tym potworem zdjęcie zrobiła :evil: kto ją o to prosił :?:

gocha - Wto 21 Gru, 2010 17:19

Goldie jak zawsze super modelka, a i bałwan niczego sobie :mrgreen:
Miła od Gucia - Wto 21 Gru, 2010 19:03

a jaki kapelusz ma bałwan, Pańcia zdolna jesteś
Marynia - Wto 21 Gru, 2010 19:08

Przypomniałam sobie stare,dobre czasy :wink: tylko wtedy zamiast klamerek używało się marchewki,kamyczki albo węgiel :mrgreen: ale zabawa super,polecam
Miła od Gucia - Wto 21 Gru, 2010 19:10

Słyszałam, że dorosłym dobrze robi, powrót do dzieciństwa. To daje poczucie wolności.
Marynia - Wto 21 Gru, 2010 19:15

Dokładnie tak jest :lol: podobnie się czuję, bawiąc się z wnukiem mojego brata w piaskownicy :oops: :mrgreen:
gocha - Wto 21 Gru, 2010 19:16

Nasz tegoroczny bałwan własnie tak wygląda jak Maryniu piszesz. Pozwolę sobie wkleić zdjęcie. Może nie jest najpiękniejszy, ale własnoręcznie z Wandą lepiłyśmy :mrgreen:
Czy o takiego Ci chodziło ?

Marynia - Wto 21 Gru, 2010 19:26

O właśnie,to jest wspomnień czar :lol: Muszę przyznać,że Wasz jest przystojniejszy :wink: Jutro jak będzie ładna pogoda,to lecę swojego udoskonalać :razz:
Marynia - Wto 21 Gru, 2010 19:28

A może jakiś zlocik w zimie,pieski będą sobie hasać,a my bałwany lepić :mrgreen:
Marynia - Nie 26 Gru, 2010 15:11

Przy świątecznym stole :lol:

tylko żarełka brak :razz:

Miła od Gucia - Nie 26 Gru, 2010 19:08

o pomarańczko na widoku :lol:
Batus - Nie 26 Gru, 2010 21:55

Jak elegancko dama siedzi no no :)
Joasika - Pon 27 Gru, 2010 09:47

Ech, Goldie...Ty to masz świetną Pańcię... :!:

Maryniu :!:

Serdecznie dziękujemy za przecudną kartkę z życzeniami - jest zachwycająca :!: :mrgreen:

Domyślamy się, że to Oryginal Handmade... :shock:

Marynia - Pon 27 Gru, 2010 18:12

pierwsza przymiarka :razz:

druga przymiarka :oops:

troszkę jakby za wąski był,bo Golda to klucha :oops: ale coś się wymyśli :idea: no i pozostało wykończenie :lol:

gocha - Pon 27 Gru, 2010 18:38

Fajnie wyszło, jak jest za wąski to dorób długi pasek i wszyj na brzuszku, w ten szew który już jest.
Marynia - Pon 27 Gru, 2010 19:47

Dokładnie o tym myślałam,dzięki :mrgreen:
Marynia - Wto 18 Sty, 2011 19:21

Po nocnych przymrozkach :sad: ,wczoraj i dzisiaj było pięknie i słonecznie :lol: ,no to my oczywiście hop na działkę :lol:
pańcia podprowadziła babci chodniczek i dała go mnie,żeby mi 4 litery nie zmarzły :wink:

niektórzy musieli pracować :sad: :a niektórzy odpoczywali :wink:

Dorti - Wto 18 Sty, 2011 19:42

Maryniu ależ z niej dama
i do tego na dywaniku :roll: :wink:
Pięknie wygląda.

zojka - Wto 18 Sty, 2011 19:43

Matko!!
Gdzie Wy mieszkacie, na Hawajach?!

My ziemi w kolorze ziemi, a szczególnie ziemi w kolorze zieleni nie widzieliśmy od listopada!!! :shock: :shock: :shock:

Jeszcze wczoraj odgarnialiśmy tony śniegu!!!!!

zuza i gabi - Wto 18 Sty, 2011 19:44

I to na jakim dywaniku,czerwonym :grin: Normalnie Gwiazda :mrgreen:
zojka - Wto 18 Sty, 2011 19:50

zuza i gabi napisał/a:
I to na jakim dywaniku,czerwonym :grin: Normalnie Gwiazda :mrgreen:

U nas takim dywanikiem sanie można wyściełać :shock:

Maryniu!
ZAZDRASZCZAM!!!!!

Joasika - Wto 18 Sty, 2011 19:55

A przepraszam - Goldie wypoczywa, czy odlatuje... :mrgreen: :?:
Marynia - Wto 18 Sty, 2011 19:56

zojka napisał/a:
Matko!!
Gdzie Wy mieszkacie, na Hawajach?!

My ziemi w kolorze ziemi, a szczególnie ziemi w kolorze zieleni nie widzieliśmy od listopada!!! :shock: :shock: :shock:

Jeszcze wczoraj odgarnialiśmy tony śniegu!!!!!

Zojeczko, u nas odwilż od początku roku i nawet śladu nie ma po śniegu.W ciągu dnia temperatura ok. +7-8 st.Wolałabym po śniegu spacerować zamiast taplać się w błocku :sad:
te Hawaje to południe woj.opolskiego.

Marynia - Wto 18 Sty, 2011 19:58

Asiu Goldie chciała odlecieć,ale 4 litery za ciężkie :mrgreen:
zojka - Wto 18 Sty, 2011 20:05

A u nas biało, że aż oczy bolą.
Teraz jest odwilż i śnieg zamienił się w lód. Spacerować po nim trudno. Po tym lodem płyną rzeki stopionej wody. Jest wilgotno, brzydko i na dodatek dżdży.
Ja to wolę, jak nie ma mrozów.....

Mirka - Wto 18 Sty, 2011 21:02

normalnie wiosna :shock: :shock:
a Goldusia to gwiazda na czerwonym dywanie :mrgreen:

Miła od Gucia - Sro 19 Sty, 2011 08:18

Pierwsze o czym pomyślałam, to też o latającym dywanie, miał podobne wzory hi hi
Goldie podleć tu to Gucia :lol:
Maryniu, styczeń, a Ty już pracujesz, co o tej porze na działce robisz przy drzewkach ??

Marynia - Sro 19 Sty, 2011 18:11

Oj gdyby się dało latać,to bym Was wszystkich odwiedziła :wink:

Bogusiu jeśli nie ma przymrozków i jest słoneczna pogoda to w grudniu,najdalej w styczniu należy pobielić drzewka.I to właśnie robiłam :lol: Poza tym bardzo często jestem na działce z Goldie,ona tam może sobie poganiać bez smyczy,obok są pola,no i spacer zwykle jest dłuższy :lol:

Marynia - Wto 15 Lut, 2011 19:11

Dzisiejszy spacer jak zwykle za miastem,znudziło nam się spacerowanie w mieście :wink:

finał jak zwykle na ogródku :lol:

Miła od Gucia - Wto 15 Lut, 2011 20:50

w ogródku i na zaczarowanym dywaniku.
Ja też wolę na łąki, ale Gustaw ciągnie w bloki szperacz, zżeracz jeden.

zojka - Sro 16 Lut, 2011 07:21

My w mieście umieramy!!
Tyle tam zapachów i atrakcji, że psy nas prawie rozrywają. Rufek biegnie do przodu, Tosia stoi w miejscu i każdy milimetr kwadratowy wącha dwukrotnie, a Tola ... jeszcze nie wiem :roll:

Za to w polach...raj!
Dlatego rozumiemy Goldie i jej pańcię

Joasika - Sro 16 Lut, 2011 07:55

Nasza dostojna Goldie i jej magiczny dywanik :mrgreen:

No pięknie :!:

eufrazyna - Sro 16 Lut, 2011 07:57

Fajna ona jest z tym dywanikiem :)
Marynia - Wto 01 Mar, 2011 19:38

A to nasz wczorajszy spacer,teraz już prawie codziennie jedziemy za miasto i wałęsamy się po polach :mrgreen: ,a potem odpoczywamy na ogródku :lol:

no i oczywiście zbieramy patyki na grilla :mrgreen:

Dorti - Wto 01 Mar, 2011 19:39

Ależ ona przemierza pola i łąki :wink:
Pięknie :grin:
Pozdrawiamy Maryniu :wink:

Marynia - Wto 01 Mar, 2011 19:48

No tak,Goldie łazikuje po polach,a ja w tym czasie grzęznę w błocie :mrgreen:
My też Was serdecznie pozdrawiamy,buziaczki ślemy :lol:

gkoti - Wto 01 Mar, 2011 19:51

Goldi byłaby super towarzyszką dla Leniuszka- ten też zawsze dorwie jakiś konar, czasami pomagam mu podnieść, nie odpuści, taszczy równo...aż złapie nowy trop :lol: Super pannica :lol:
zojka - Wto 01 Mar, 2011 20:00

Maryniu przemierzacie pola podobnie jak my.
Tylko u nas jeszcze śniegu po pachi :cry:

Kondycja się wyrabia, prawda?

I Goldie taka gospocha, co to niesie do domku wszystko :lol:

Marynia - Wto 01 Mar, 2011 20:13

Powiem wam,że mam dosyć spacerów w mieście,strasznie mnie to męczy,dlatego uciekam na pola i na ogródek,od czasu do czasu do lasu :lol: No i rzeczywiście kondycja nawet,nawet :mrgreen: Rzeczywiście przydałby się Leniuszek do towarzystwa i do pomocy :wink:
gocha - Wto 01 Mar, 2011 20:34

Lubię oglądać zdjęcia z Waszych spacerków :grin:
No to może pomyśl o jakimś towarzyszu dla Goldusi :wink:

domelcia - Wto 01 Mar, 2011 23:52

no sobie Goldi malutkiego patyczka znalazłaś ;)
zgadzam się z Tobą Maryniu, po mieście to udręka, a na tych polach to raj a nie spacer ( przynajmniej dla parów, mnie z wózkiem się ciężko przedzierać przez błocka, ale co tam, dajemy radę). Pozdrawiamy cieplutko!

troublemaker - Sro 02 Mar, 2011 00:05

Jakie Goldie ma spacery... :) Pozazdroscic tylko :) A kijaszek faktycznie nie z najmniejszych hehehe
Joasika - Sro 02 Mar, 2011 07:59

No ba :!: Kijaszek idealny :!: :mrgreen:

Patrzcie tylko na jej uśmiech :!: :lol:

Miła od Gucia - Sro 02 Mar, 2011 08:27

Po patyku widać, że grill będzie dużyyyy,
Goldie pewnie lubi dobrze wypieczone, to musi być dużo drzewa :lol:
Pozdrawiamy Maryniu i całus w nochalek od Guciola dla Goldie

Marynia - Sro 02 Mar, 2011 18:41

gocha napisał/a:
Lubię oglądać zdjęcia z Waszych spacerków :grin:
No to może pomyśl o jakimś towarzyszu dla Goldusi :wink:

Gosiu myslisz,że nie myślałam,niestety nie ma mozliwości choćby z tego względu,że mieszkam nie na swoim,no i muszę myśleć o tym,że gdyby coś mi się stało to co z psiurami :?: :sad:

Marynia - Wto 22 Mar, 2011 14:54

Wiosna ach ta wiosna :lol:
można już wody z mini-mini oczka się napić :wink:

nawet dobra :lol:

z Ranią na spacer iść :lol:

no i dobrego znajomego spotkać :mrgreen:

domelcia - Wto 22 Mar, 2011 17:54

w towarzystwie zawsze weselej :D
myziaki dla Goldi!

Joasika - Wto 22 Mar, 2011 21:15

No nareszcie wiosna :!:

Ja Ci się, Goldie nie dziwię - sama bym pohasała z kumplami :wink:

Choć tak wody z oczka, to bym raczej nie degustowała... :lol: :wink:

Marynia - Pią 01 Kwi, 2011 20:16

W środę byłyśmy na wsi,to teraz rzadkość bo od roku nie mamy już do kogo jezdzić :cry:
najpierw zwiedzanie wszystkich znanych miejsc :lol:

potem jak zwykle buszowanie w krzakach :wink:

potem tropienie :?:

Ooo ktoś tu grillował,może coś jeszcze zostało :?:

patrzcie jak udaje,że ryby łowi :mrgreen:

może trochę odpocznę :lol:

domelcia - Pią 01 Kwi, 2011 20:35

no Goldi Ty to jesteś spacerowiczka!!!
a co to za rzeczka?? mój pan mąż pyta ;)

gocha - Pią 01 Kwi, 2011 21:06

Fajne zdjęcia i opisy, no to Pańcia, sweterek na zimę był, to teraz pora pomyśleć o twarzowej czapeczce na wiosnę :mrgreen:
Marynia - Pią 01 Kwi, 2011 21:12

domelcia napisał/a:
no Goldi Ty to jesteś spacerowiczka!!!
a co to za rzeczka?? mój pan mąż pyta ;)

Domelciu to jest rzeka graniczna Opa,po drugiej stronie już są Czechy,a właściwie to Morawy :lol: te działki należą do mieszkańców Krnova.
Oj Gosiu nie podpuszczaj mnie :wink: mnie dwa razy nie trzeba mówić :mrgreen:

gocha - Pią 01 Kwi, 2011 21:14

No na avatarku ma taką twarzową czapeczkę, a tu na słoneczku z gołą głową, pomyśl, pomyśl i choćby berecik jakiś zrób :mrgreen:
Marynia - Pią 01 Kwi, 2011 21:18

To już raczej tą czapeczkę poszukam,bo berecik to już trzeba umieć zrobić :oops:
Joasika - Sob 02 Kwi, 2011 08:17

No, Pańcia, weź.... Zrób Goldie ten berecik :mrgreen:
Marynia - Czw 07 Kwi, 2011 16:55

A tak się czochramy :mrgreen:
http://www.fotosik.pl/video/9fb80de2bf83af39.html

domelcia - Czw 07 Kwi, 2011 16:59

błeheheheh :D mam nadzieję, że to ot tak na zwykłej trawce. Moje tak robią ale obowiązkowo w "czymś" ;) a potem obowiązkowo wanna :mrgreen:
Miła od Gucia - Czw 07 Kwi, 2011 17:33

poleż, czochraj, lewy boczek, poleż, czochraj, prawy boczek,
wszystko zamierzone, to jest wolność i swoboda

Batus - Czw 07 Kwi, 2011 18:35

Jakie błogie lenistwo, fajnie :) Pogodę masz taką ładną Maryniu, zazdroszczę, bo u nas jesień chyba dziś przyszła - deszcz, wiatr, ciemno brrr
Marynia - Czw 07 Kwi, 2011 20:30

Pięknie było,ale wiał silny wiatr,teraz nadal wieje i deszcz popadał :(
eufrazyna - Czw 07 Kwi, 2011 20:37

Piękne czochranki :)
Joasika - Pią 08 Kwi, 2011 10:00

Łomatko :!:

Jaka u Was zielona trawa :!:

A Goldie pięknie się czochra, hihihi....

Sama bym się tak poczochrała.... :mrgreen:

zojka - Pią 08 Kwi, 2011 14:34

Kabaret :mrgreen: :mrgreen:
Marynia - Pią 08 Kwi, 2011 15:48

Joasika napisał/a:
Łomatko :!:

Jaka u Was zielona trawa :!:

A Goldie pięknie się czochra, hihihi....

Sama bym się tak poczochrała.... :mrgreen:

Asia przyjeżdżaj,możesz się czochrać,trawa teraz po promocyjnych cenach jest :mrgreen:

Joasika - Sro 20 Kwi, 2011 07:46

Kochana Maryniu :!:

Wczoraj dostaliśmy Twoją przecudną kartkę z życzeniami: :mrgreen:

Serdecznie dziękujemy :!: :!: :!:

Marynia - Pią 22 Kwi, 2011 11:54

Przedświąteczny relax pod forsycją :mrgreen:
http://www.fotosik.pl/video/dd2c46e06c38f9fe.html

Wesołych Świąt :lol:

eufrazyna - Pią 22 Kwi, 2011 12:50

No relax pierwsza klasa :)
gocha - Pią 22 Kwi, 2011 12:55

Prawdziwie świąteczny filmik, do "twarzy" Goldi w tych rabatkach :grin:
Batus - Pon 25 Kwi, 2011 17:40

Jaka piękna karteczka!!!
Marynia - Pon 09 Maj, 2011 14:17

Pańcia kupiła mi nowe legowisko,a stare wywaliła na działkę :sad:
no i co się tak patrzysz,rób zdjęcie i spadaj :wink:

dasz mi wreszcie spokój z tymi fotkami :?:

Dorti - Pon 09 Maj, 2011 14:20

Spadaj bom leżę w słonecznikach :mrgreen:
Ślicznie, pozdrawiamy :wink:

Batus - Pon 09 Maj, 2011 15:18

A jaka mina dumna ojeeej ... hi hi
gocha - Pon 09 Maj, 2011 15:20

Piękne zdjęcia, jak zawsze :grin: , a Goldie wygląda jak w baseniku :wink:
Miła od Gucia - Pon 09 Maj, 2011 16:41

Dorti napisał/a:

no właśnie o tych słonecznikach, i ja pomyślałam, toż takie legowisko, tylko na działkę
będą pszczółki "zapylać" legowisko :lol: :lol:

Joasika - Wto 10 Maj, 2011 06:16

Miła od Gucia napisał/a:
Dorti napisał/a:

no właśnie o tych słonecznikach, i ja pomyślałam, toż takie legowisko, tylko na działkę
będą pszczółki "zapylać" legowisko :lol: :lol:

Można by nakręcić horror pt.: Atak Wściekłych Pszczół", hihihi.... :lol:

Goldie wygląda wielce dystyngowanie w tym legowisku na ogródku :mrgreen:

Marynia - Nie 22 Maj, 2011 14:04

Po sobotnim grillowaniu :wink: niedzielne przedpołudnie relaksowaliśmy się jak zwykle na działce :lol:
rosną te róże czy nie rosną :?:

cała jestem w orlikach :mrgreen:

Miła od Gucia - Nie 22 Maj, 2011 16:05

Rosną, rosną, tylko na kolce uważaj Goldie :lol:
zojka - Nie 22 Maj, 2011 18:55

Romantyczna, zamyślona, ukwiecona :)
Batus - Nie 22 Maj, 2011 21:00

Piękna działeczka :) Dzisiaj ładna pogoda była, przynajmniej na linii Toruń - Kalisz, widzę że u Was też...
Joasika - Pon 23 Maj, 2011 07:04

Złota w kwieciech :mrgreen:

Mizianki od Berty - koleżanki :!: :mrgreen:

eufrazyna - Pon 23 Maj, 2011 09:27

Jak zawsze śliczne zdjęcia :)
gkoti - Sro 25 Maj, 2011 13:37

Na pewno Goldi szuka nieproszonych gości-wróble, żaby...moje ganiają na działce i przeganiają, aż zgiełk się robi :lol:
Marynia - Nie 12 Cze, 2011 15:53

Tydzień temu sobotę spędziłyśmy wraz ze znajomymi nad rzeką :lol:
położyli mnie w cieniu nad rzeką

wzięli też parasol,żebym się nie przegrzała :wink:

ale żarełko,dajcie troszeczkę :oops:

to sobie sami jedzcie

byle czego jeść nie będę,ale napić się mogę,oczywiście wody :mrgreen:

a ten skąd się wziął :?:

ostatnie spojrzenie na rzekę i odjazd :sad:

Wczoraj byliśmy nad jez.Srebrnym,a dzisiaj na jez.Dużym k/Turawy :lol: a teraz sobie odpoczywam :mrgreen:

Dorti - Nie 12 Cze, 2011 16:14

Maryniu jakie one są z Lussi bardzo podobne :roll:
Bardzo, bardzo :grin:

Marynia - Nie 12 Cze, 2011 16:33

Dorti napisał/a:
Maryniu jakie one są z Lussi bardzo podobne :roll:
Bardzo, bardzo :grin:

W końcu to siostry Dorotko :mrgreen:

eufrazyna - Nie 12 Cze, 2011 16:41

Bardzo lubię patrzeć na Twoje zdjęcia, bardzo :)
Mirka - Nie 12 Cze, 2011 18:18

eufrazyna napisał/a:
Bardzo lubię patrzeć na Twoje zdjęcia, bardzo :)

ja tez ...taki spokój z nich emanuje :lol:

zojka - Nie 12 Cze, 2011 18:28

.... i miłość .....
Miła od Gucia - Nie 12 Cze, 2011 19:11

Tak i ja lubię opowiastki Maryni o Goldie

Ten kocyk obiadowy zajęty w całości przez Goldie, uśmiałam się :lol: :lol:

Joasika - Pon 13 Cze, 2011 06:32

Taaa...gdzie basset, tam dziwnym trafem zaczyna brakować miejsca dla ludziów :wink: :mrgreen:
Marynia - Wto 14 Cze, 2011 21:35

W sobotę pojechaliśmy nad Jez.Srebrne k/Turawy,przepiękne miejsce :lol:
gdzie mnie ciągniesz :?:

idziemy do wody :lol:

no i patrz,weszłam do wody :mrgreen:

pochodzę sobie przy brzegu

idziemy dalej

jeszcze tu sprawdzę wodę,a ty czekaj na mnie

może trochę z góry popatrzymy na wszystkich :lol:

wreszcie sobie odpocznę

Miła od Gucia - Wto 14 Cze, 2011 21:42

Maryniu, Wy zawsze gdzieś w trasie, zwiedzacie, i zawsze razem
Goldie wygląda na zadowoloną :lol:

zojka - Sro 15 Cze, 2011 05:53

Bo Goldie jest zadowolona :mrgreen:
Takie klimaty wprawiają w zachwyt :grin:

Joasika - Sro 15 Cze, 2011 06:51

Sama bym się potaplała w takiej wodzie...mmmm....

Przypomniały mi się zeszłoroczne wakacje na Warmii....

Mirka - Sro 15 Cze, 2011 07:18

Miła od Gucia napisał/a:
Maryniu, Wy zawsze gdzieś w trasie, zwiedzacie, i zawsze razem
Goldie wygląda na zadowoloną :lol:

dlatego Marynia ma taką świetną figurę :wink:

Marynia - Czw 21 Lip, 2011 20:23

Byłyśmy dzisiaj z wizytą u Joasiki i Jej rodzinki,zostałyśmy serdecznie przywitane za co bardzo dziękujemy.
A oto jak Goldie zwiedza dom gospodarzy :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=vPGhNHz8IV0

Miła od Gucia - Czw 21 Lip, 2011 20:30

Fajnie, musiała wszystkie kąty obwąchać, tym bardziej, że w domu psie zapachy.
Marynia - Czw 21 Lip, 2011 20:47

A to wspomnienie upalnych dni,kiedy to spacerowałyśmy aleją lipową szukając cienia :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=wkcTaLbtw9A

Miła od Gucia - Czw 21 Lip, 2011 21:04

no normalnie nie może się dziewczyna załatwić, przeszkadzają jej, co przysiądzie to coś ją zaniepokoi
fajnie kręci pupą :lol:

Marynia - Czw 21 Lip, 2011 21:10

Miła od Gucia napisał/a:

fajnie kręci pupą :lol:

no jak prawdziwa "dama" :oops: :wink:

troublemaker - Czw 21 Lip, 2011 22:10

Pupa naprawde lata na boki :) Swietna jest.. taka dostojna :)
racuchkasz - Czw 21 Lip, 2011 22:13

fajny węszyciel :D :D:D
Mirka - Pią 22 Lip, 2011 09:52

Godusia wkroczyła do Joasikowego
domku jak inspekcja z sanepidu,
co by sprawdzić ile kurzu jest w kątach :mrgreen:

Joasika - Pią 22 Lip, 2011 10:30

Mirka napisał/a:
Godusia wkroczyła do Joasikowego
domku jak inspekcja z sanepidu,
co by sprawdzić ile kurzu jest w kątach :mrgreen:

Ciiiicho Mirka, ciiiiicho...

Bo się wyda :lol: :!:

Marynia - Pią 22 Lip, 2011 10:43

A popatrzcie tylko jaka Berta spokojna,a jaka przyjazna, nic a nic ja to nie obeszło :wink:
Marynia - Czw 04 Sie, 2011 14:18

Dzień dzisiaj mimo,że słoneczny to jednakowoż śpiący,a oto dowód :mrgreen: http://www.youtube.com/watch?v=Etabfs6ArXk
Mirka - Czw 04 Sie, 2011 14:21

Goldi spi i przy okazji słucha co w trawie piszczy :mrgreen:
Miła od Gucia - Czw 04 Sie, 2011 16:44

Już chciałam napisać, śpi snem kamiennym, jak nagle się ożywiła :lol:
Joasika - Czw 04 Sie, 2011 19:02

No bo to sjesta jest :mrgreen: :!:

Kto to widział w upały po podwórku latać :roll:

Się w cieniu leży i się śpi :cool: :mrgreen:

Marynia - Wto 09 Sie, 2011 19:52

Ostatnio znowu dość często jezdzimy na wieś nad rzekę,w ub.weekend postanowiliśmy pobyć tam parę dni,pogoda w kratkę,ale wróciliśmy zadowoleni :) w tym tygodniu znów się tam wybieramy :wink:
a oto i nasza rzeka

po drugiej stronie mieszkają nasi sąsiedzi Czesi :lol:

znowu mnie tu przywiezli

jak zwykle trzeba skorzystać z wodopoju :wink:

no to co innego,właściwe miejsce dla mnie :lol:

A w niedzielę czekamy na super fajnych gości :?: i już się cieszymy :lol:

eufrazyna - Wto 09 Sie, 2011 20:07

Swietne są te Wasze zdęcia, jak mawia Zojka- zazdraszczam :grin:
domelcia - Sro 10 Sie, 2011 10:40

Maryniu a co to za rzeczka ( mój pan mąż wędkarz pyta :) )?
I przeca ogólnie wiadomo, że najlepsze miejscówki są w cieniu na miękkim leżeniu ;)

Joasika - Sro 10 Sie, 2011 11:42

Pięknie tam....ech....

Już się nie mogę doczekać, kiedy pozwiedzam osobiście te tereny :mrgreen:

Marynia - Sro 10 Sie, 2011 14:52

domelcia napisał/a:
Maryniu a co to za rzeczka ( mój pan mąż wędkarz pyta :) )?

Dominika to jest górska rzeka(góry opawskie) na granicy polsko-czeskiej.Nasi sąsiedzi Czesi rok rocznie wpuszczali do niej narybek pstrąga,ale ponieważ co niektórzy(czyt.Polacy)dość regularnie kłusowali to w tym roku posucha,tak przynajmniej mówią znajomi wędkarze.

Asia w niedzielę po ulewie,woda w rzece przybrała i niosła wszystko co po drodze spotkała,zabrała też naszą lodówkę turystyczną z żarełkiem :wink: :mrgreen:Tu gdzie Golda siedzi jest wiejska mini-plaża :mrgreen: my mamy zamiar przysposobić sobie inne miejsce :lol:

Marynia - Czw 29 Wrz, 2011 19:10

Witajcie,witajcie,trochę było nam smutno,ale postanowiłyśmy cieszyć się każdym dniem,więcej czasu spędzać na spacerach tak jak dzisiaj :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=nKA1f_Rd2No
http://www.youtube.com/watch?v=UULybYHFBCY
http://www.youtube.com/watch?v=MZ3HUT6ksjg

Marynia - Czw 29 Wrz, 2011 19:58

Na wieczornym spacerze spotkałyśmy naszą sąsiadkę z Dianą i jej synem Antkiem :wink:
Goldie z Antkiem

[b]Diana

Miła od Gucia - Czw 29 Wrz, 2011 21:02

Maryniu
Goldusia wcześniej też tak przysiadywała na spacerkach ?
Kochana Goldusia, zdrówka życzymy wraz z Guciem
a Antek i Dianka fajni przyjaciele Goldie

Marynia - Pią 30 Wrz, 2011 13:39

Miła od Gucia napisał/a:
Maryniu
Goldusia wcześniej też tak przysiadywała na spacerkach ?

Wczoraj zobaczyła sąsiada z działki i dlatego nie chciało jej się iść,była ciekawa kto to jest?
Czasami siada i wciąga zapachy z pola,a tak to raczej nie przysiada jeśli nie ma czegoś interesującego w pobliżu :lol:

Marynia - Pią 30 Wrz, 2011 18:13

I dzisiejszy spacer,ale już alejkami działkowymi :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=M8bwvvemBu8

Joasika - Pią 30 Wrz, 2011 19:25

Rekonesans posesji :cool:
Miła od Gucia - Pią 30 Wrz, 2011 20:14

pięknie wygląda Wasza działeczka jesiennie
A Goldie hi hi się uśmiałam z dupki, w prawo, w lewo, w prawo, w lewo
zalotnica :lol:

Marynia - Wto 04 Paź, 2011 18:43

Nadrabiamy zaległości w pokazywaniu fotek :oops:
jakiś czas temu-impreza w Katowicach

ćwiczę uśmiech do castingu "Top Model"

puszystych nie przyjmują,więc postanowiłam zostać :?: :?: :?:
tajną agentką

a to już ostatni pożegnalny weekend,Joseph wkrótce wyjeżdża :cry:
jez.Srebrne w Turawie

Była cudowna pogoda,z niecierpliwością czekam na następne wakacje :wink:

Dorti - Wto 04 Paź, 2011 19:07

Goldi to ma życie :mrgreen:
Pozdrawiamy :wink:

Miła od Gucia - Wto 04 Paź, 2011 21:32

Będziecie tęsknić za Jo
uważam na top modelkę jak najbardziej się nadaje, co nie znaczy, że może być super agentem, fajne fotki :lol:
całuski

eufrazyna - Sro 05 Paź, 2011 06:36

Mayniu, ja uwielbiam zdjęcia, które robisz Goldie :)
Kala - Sro 05 Paź, 2011 06:48

ale superaśne fotki :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: modelka z dziewczynki jak ta lala ;)
Asia i Stefan - Sro 05 Paź, 2011 07:02

Goldie imprezowała przy piwku? Jakoś mi do niej wino bardziej pasuje :) Uśmiech ma piękny, ale dobrze, że się nie dostała do Tap Madl, bo oni tam kobiety targają za piersi ;)
Pozdrówcie Joe dziewczyny, niech szybko wraca

Marynia - Pon 17 Paź, 2011 18:17

W niedzielne popołudnie wybrałyśmy się do sadu w pobliżu działek,dawno nas tam nie było,Goldie tak się podobało,że wolała się kłócić niż spacerować :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=_Y75ScEeiwg
po dłuższych pertraktacjach postanowiła wrócić na działkę :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=zUnrX13Dbv4

Dzisiaj z kolei pojechałyśmy na naszą wiejską działkę,żeby skończyć zaczętą w piątek robotę :sad:
zaczęło się od wodopoju :lol:

Następnie ruszyłyśmy zobaczyć co się pod naszą nieobecność zmieniło :lol:

a kiedy okazało się,że wszystko jest na swoim miejscu wróciłyśmy,żeby pańcia mogła popracować :wink:

Miła od Gucia - Pon 17 Paź, 2011 20:45

to ci awanturnica :lol: :lol: :lol:
fajnie tam, tak kolorowo, jesiennie
Goldie wyspacerowana
a Ty co tam porabiałaś przed zimą :?:

Asia i Stefan - Wto 18 Paź, 2011 06:13

Zdjęcie przy wodopoju mi się strrrasznie podoba, piękna, wręcz cudna okolica! A Goldie ma piękne tereny na spacery, nie dziwię Ci się Maryniu, że tak lubisz tam jeździć. Też bym lubiła :) A nad czym tak pracowałaś? Porządki w ogrodzie przed zimą?
Marynia - Wto 18 Paź, 2011 08:07

Kobiety działkę rekreacyjną tam kupiliśmy nad sama rzeką,tam gdzie Goldie wodę pije,cieszę się bo to moja rodzinna wieś :lol: ,roboty full,korzenie wykopywałam :evil:
Hania - Wto 18 Paź, 2011 09:47

Ale macie fajnie :)Pozdrowienia dla Ciebie Maryniu,Goldi i Jo
Marynia - Wto 18 Paź, 2011 11:20

Co prawda nie w temacie,ale takie raki można zobaczyć w rzece :lol:

Dorti - Wto 18 Paź, 2011 14:21

Ale raczysko :shock:
Mirka - Wto 18 Paź, 2011 14:39

Marynia napisał/a:
Obrazek

wielka rzadkosć w Polskiej rzece zobaczyc raka :shock:

mychaNora - Wto 18 Paź, 2011 18:00

Marynia napisał/a:
Obrazek

Ło matko!! To one jeszcze są w naszych wodach :?: :?: :?:
Ten jest prześliczny - zdjęcie też.

Joasika - Sob 22 Paź, 2011 16:51

Piękne zdjęcia - zwłaszcza te z rakiem :!: Znaczy się w rzecze woda bardzo czysta, bo raki rejterują ze ścieków :mrgreen:
Marynia - Pon 14 Lis, 2011 19:45

A ja się muszę pochwalić :oops: dzisiaj Golducha była ważona i co :?: ano schudła,od marca do dzisiaj ubyło jej 1,8 kg,obecna waga to 33 kg,walczymy dalej,trzymajcie kciuki :mrgreen:
Joasika - Pon 14 Lis, 2011 20:03

Brawo Goldie :!:

Tak trzymać :mrgreen:

Tylko przypadkiem nie schudnij tak, żebyś musiała dwa razy wchodzić i zaszczekać, coby Cię Pańcia zauważyła :wink:

ania123 - Pon 14 Lis, 2011 20:59

super :)
ale kurcze strasznie trzeba uwazac z tymi babami
Kropka byla taaka chudzinka a teraz widze ze juz zaczyna byc jakby troszke za duzo!

Hania - Pon 14 Lis, 2011 22:59

Goldi koleżanka z pokoju trzyma za Ciebie kciuki :mrgreen:
Dasz rade :lol:

Marynia - Pon 19 Gru, 2011 17:38

A to dzisiejszy spacerek na działce :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=Yfhl6e6RM6s
http://www.youtube.com/watch?v=rs70H9QrWw4
i powrót ze spacerku
http://www.youtube.com/watch?v=G7_YyxInPe8

Joasika - Pon 19 Gru, 2011 17:47

Marynia :!:

U Was już śnieg :?: :?: :?: :shock:

A u nas tylko mokro i wietrznie... :roll:

Goldie - ta Pańcia, to Cię rozpieszcza tymi spacerkami :mrgreen:

Bernard - Pon 19 Gru, 2011 18:18

Cześć Goldusia :wink: ,a co u was zima :shock:
Marynia - Pon 19 Gru, 2011 20:16

A tam zaraz zima :wink: ,gdzie nie gdzie śladowe ilości śniegu :sad:
tubcia - Pon 19 Gru, 2011 20:34

u nas też jesiennie ,w sobotę zastanawiałam się czy trawy nie skosić :) ale jak pomyślałam ,że sąsiadom ubaw zrobię zrezygnowałam a widok na ogródek mam wiosenny ,malwa mi zielone liście wypuściła :)
Miła od Gucia - Pon 19 Gru, 2011 22:42

Śnieg, widzę śnieg, :shock:
wszyscy spragnieni śniegu :lol:
Bardzo lubię Goldusię oglądać, ona tak cudnie pupą zarzuca.
Fajne te wasze spacerki
Jak Goldie zaczęła chlipać wodę, Gustaw podniósł głowę znad poduszki :lol:

Marynia - Czw 22 Gru, 2011 16:55

Dzisiaj pojechałam na wieś na groby moich dziadków,oczywiście zabrałam ze sobą Guńdzie,żeby nasza babcia mogła w spokoju przygotowywać żarełko świąteczne :wink:
Zapaliłam znicze i pojechałyśmy na naszą działeczkę :lol:
Przywitały nas wiejskie pieski,głośno szczekając,większość z nich została przygarnięta przez dobrych ludzi bo ci źli je wyrzucili :(
http://www.youtube.com/watch?v=2MHkzjoVE9A
potem przywitał nas kogut głośnym pianiem,kury i kaczki :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=_KZiNNRxczE
w końcu dotarłyśmy na działkę i nad rzekę :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=VG9kmTgwBqg
http://www.youtube.com/watch?v=aehoslSVYMs

Miła od Gucia - Czw 22 Gru, 2011 18:40

wszystkie psiaki ze wsi się odezwały, jak taka laska przeszła główną drogą :lol:

Koguty to kiedyś piały rano, a teraz ??? ależ miał pianie piękne :lol:

Maryniu serce mi zamarło jak Goldie stała na tym lodzie i chlipała wodę :shock:

Marynia - Czw 22 Gru, 2011 19:27

Miła od Gucia napisał/a:

Maryniu serce mi zamarło jak Goldie stała na tym lodzie i chlipała wodę :shock:

Bogusiu tam jest bardzo płytko (to efekt suszy jesiennej),można spokojnie przejść na drugą stronę,niektórzy rowerami przejeżdżają :mrgreen:Gdyby było głęboko nie pozwoliłabym jej się zbliżyć do rzeki :lol:

Miła od Gucia - Czw 22 Gru, 2011 19:29

To teraz rozumiem Twój spokój :wink:
Goldie chodź ....
wiem, że sama byś prędzej weszła do wody, niż Goldie miałaby się stać krzywda :lol:
Ucałuj Golduche od Guciola

Marynia - Czw 22 Gru, 2011 19:34

Ja już ją kiedyś ze stawu wyciągałam,zachciało jej się pić i wpadła do wody,brzeg był dla niej za wysoki,doopsko za ciężkie,no to ja nogawki do góry i do śmierdzącej wody żeby gadzinę wyciągnąć i obie mokre wracałyśmy do domu :mrgreen:
Dziękujemy za buziaczki,i Guciolkowi też całuski przesyłamy :oops:

eufrazyna - Czw 22 Gru, 2011 20:09

Lubie bardzo Wasze zdjecia i filmy :) Bardzo!
Joasika - Pią 23 Gru, 2011 13:59

Goldie - turystka :mrgreen:
Marynia - Nie 08 Sty, 2012 16:16

5 lat temu w moim życiu pojawiła się dwuletnia Goldie :lol: Jej pojawienie się nie było przemyślaną decyzją,nawet nie wiedziałam co to za rasa :oops: Tak szczerze powiedziawszy,gdybym wtedy trafiła na forum i trochę poczytała,to nasze drogi by się nie zeszły.Siedziałam sobie wczoraj wieczorkiem i zastanawiałam się kiedy minęło te 5 lat i co pojawienie parówy w moim życiu zmieniło,ano wiele,o negatywach nie będę pisała bo nie warto :wink: a pozytywy no cóż uwielbiam tą swoją parówę,nie oddałabym jej za nic na świecie( choć czasem jest wkurzająca :wink:) no i udział w 2 zlotach(zwłaszcza ten ostatni był dla mnie szczególny) i poznanie WSPANIAŁYCH LUDZI tzn.WAS,no i już pamiętam,że to co prowadzę na spacer to basset,wiem też troszkę więcej o bassetach choć wciąż za mało.
Joasika - Nie 08 Sty, 2012 18:21

Maryniu :!:

Pięknie napisałaś. I tak to jest z tymi naszymi zwierzakami.

Nie zawsze jesteśmy do końca przygotowani na to, co mogą nam wymyślić, ale i tak je kochamy :!: :mrgreen:

Bernard - Nie 08 Sty, 2012 19:24

Marynia napisał/a:
5 lat temu w moim życiu pojawiła się dwuletnia Goldie :lol: Jej pojawienie się nie było przemyślaną decyzją,nawet nie wiedziałam co to za rasa :oops: Tak szczerze powiedziawszy,gdybym wtedy trafiła na forum i trochę poczytała,to nasze drogi by się nie zeszły.Siedziałam sobie wczoraj wieczorkiem i zastanawiałam się kiedy minęło te 5 lat i co pojawienie parówy w moim życiu zmieniło,ano wiele,o negatywach nie będę pisała bo nie warto :wink: a pozytywy no cóż uwielbiam tą swoją parówę,nie oddałabym jej za nic na świecie( choć czasem jest wkurzająca :wink:) no i udział w 2 zlotach(zwłaszcza ten ostatni był dla mnie szczególny) i poznanie WSPANIAŁYCH LUDZI tzn.WAS,no i już pamiętam,że to co prowadzę na spacer to basset,wiem też troszkę więcej o bassetach choć wciąż za mało.
Maryniu ten ostatni zlot, dla mnie też był szczególny :mrgreen: :wink: Pięknie napisałaś o Goldie :roll: takie same odczucia mam co do Benka.Niesamowite jest to ,ze jessteśmy częscią wielkiej ,fantastycznej ,basseciej forumowej rodziny :wink: Pozdrowienia dla Ciebie i Goldie,do zobaczenia za rok w pokoju hehehee
:wink: :mrgreen:

Asia i Stefan - Pon 09 Sty, 2012 13:32

Aś Maryniu prawdę napisała, w samo sedno uderzyłaś tymi słowami o Goldusi. No i o zlocie :D Nie zapominaj, że jeszcze wiesz, że bassety kradną jedzenie, ślinią się na potęgę i wychowują swoich właścicieli :)
Miła od Gucia - Pon 09 Sty, 2012 14:44

Cóż mam dodać, do przedmówców
wzruszyłam się :lol:

Marynia - Wto 10 Sty, 2012 17:35

Dzisiaj było szczepienie,czyszczenie 4 liter,obcinanie pazurków i co najważniejsze ważenie i niestety ze wstydem przyznam,że waga poszła w górę :oops:
Miła od Gucia - Wto 10 Sty, 2012 17:37

a o ile, ile ??
bez wstydu napisz :lol:
popatrz, a tyle ma spacerów i idzie jej w dupsko :lol:

zojka - Wto 10 Sty, 2012 17:45

Maryniu, zgadzam się z Tobą w zupełności.
Ja też mogłabym te słowa napisać ....

Marynia - Wto 10 Sty, 2012 18:07

Miła od Gucia napisał/a:
a o ile, ile ??
bez wstydu napisz :lol:
popatrz, a tyle ma spacerów i idzie jej w dupsko :lol:

Bogusiu,prawie 1,5 kg,jak na ironię moja mama stwierdziła dzisiaj rano,że Goldusia chyba schudła :evil:
Chyba,że się błoto przykleiło w czasie spaceru i stąd ta waga :wink:

Marynia - Czw 12 Sty, 2012 21:27

Od 2 tygodni prawie codziennie jeździmy na wieś,robią nam ogrodzenie i musimy pracowników codziennie zabierać do domu.Wczoraj była piękna pogoda więc jak zwykle łaziłyśmy z Golduchą po wsi, prawie 3 godziny na powietrzu :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=KB09rEsSH8U
posłuchajcie proszę śpiewu ptaków :lol:
Po spacerze Golda polazła nad rzekę,wlazła w krzaczory i zjechała do wody,całe szczęście,że złapałam ją za obrożę bo popłynęłaby do Czech :wink: Dzisiaj unikała wizyty nad rzekę :mrgreen:

besta - Czw 12 Sty, 2012 21:41

Czyli mądry basset po szkodzie :cool:
Miła od Gucia - Czw 12 Sty, 2012 21:42

Maryniu, co ona tam podżerała na drodze ??
Maryniu, Ty mnie o zawał przyprawisz historiami Goldie :lol:

Bernard - Czw 12 Sty, 2012 21:57

Marynia napisał/a:
Od 2 tygodni prawie codziennie jeździmy na wieś,robią nam ogrodzenie i musimy pracowników codziennie zabierać do domu.Wczoraj była piękna pogoda więc jak zwykle łaziłyśmy z Golduchą po wsi, prawie 3 godziny na powietrzu :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=KB09rEsSH8U
posłuchajcie proszę śpiewu ptaków :lol:
Po spacerze Golda polazła nad rzekę,wlazła w krzaczory i zjechała do wody,całe szczęście,że złapałam ją za obrożę bo popłynęłaby do Czech :wink: Dzisiaj unikała wizyty nad rzekę :mrgreen:
Do czech to Golda ma za darmo :wink: :mrgreen:
Joasika - Pią 13 Sty, 2012 07:23

Uwielbiam oglądać te Wasze spacerki :mrgreen:

Ściski dla Goldusi :!:

A tak w ogóle, to kiedy się znowu spotkamy :?:

Dziewczyny co chwilę jakieś integry powodują, a my jakoś na bakier ostatnio.... :cry:

julkarem - Pią 13 Sty, 2012 10:15

jezu jak ona grzecznie pomalutki idzie, z Jogim to niemożliwe :mrgreen:
koluś - Pią 13 Sty, 2012 12:55

no prawdziwa dama na spacerze! :mrgreen: i jak dystyngowanie coś tam zżarła po drodze :mrgreen:
Marynia - Pią 13 Sty, 2012 16:33

Miła od Gucia napisał/a:
Maryniu, co ona tam podżerała na drodze ??
Maryniu, Ty mnie o zawał przyprawisz historiami Goldie :lol:

Bogusiu ja chodzę za nią krok w krok,nie martw się nic jej się nie stanie :mrgreen:
Jak myślicie co basset może podżerać na spacerze ? Goldie głównie zjada qpy :wink:
Asiu jestem otwarta na propozycje,a jak zrobimy ogrodzenie i zrobi się ciepło i może już trawka będzie to czekamy na Twoją ekipę,może Szyszeczka z Sandi też się z wami zabierze :mrgreen:

Dorti - Pią 13 Sty, 2012 16:39

Maryńka, super spacer
a Golducha to dzielna dziewczyna jest i zawsze sobie radę da
Lulcia też tak ma :wink:

Marynia - Sob 14 Sty, 2012 19:10

Tak było u nas w środę :mrgreen:

a tak dzisiaj :mrgreen:

Joasika - Sob 14 Sty, 2012 19:46

Jeeej...A u nas tak samo :shock:

Odsłaniam rano okno, a tu zawierucha :shock:

gkoti - Sob 14 Sty, 2012 20:22

A u nas zawierucha od wczoraj, można powiedzieć, że zasypani, bo drogi już zawiane, i tam, gdzie mamy górki, to niet przejazdu wnet i cały czas równo sypie i zawiewa, nawet nie bylo jak aparatu otworzyć, żeby pstryknąc :wink:
besta - Sob 14 Sty, 2012 21:11

U nas też śnieży od wczoraj :smile: .Przydałby się mróz.
Marynia - Pon 16 Sty, 2012 17:57

Dzisiaj jak co dzień znów wypad na wieś i tam 2-3 godziny łażenia i grzebania w ziemi :sad:
http://www.youtube.com/watch?v=zpvYTD078Oo
spacerek wrzucę potem,żebyście zobaczyli jaka Goldie grzeczna i jak mnie słucha :oops:

Joasika - Pon 16 Sty, 2012 18:02

Rety, rety :!:

Czy aby Goldie nie dokopała się do Chin :?:

Marynia - Pon 16 Sty, 2012 19:19

Niestety z przykrością muszę przyznać,że na spacerach zimowych Golda w ogóle mnie nie słucha i maszeruje tam gdzie ją nos poniesie lub tam gdzie chce :oops:
http://www.youtube.com/watch?v=A8vkKBfNxZ0
http://www.youtube.com/watch?v=LNOurF1ddiY

koluś - Pon 16 Sty, 2012 19:22

Marynia napisał/a:
Niestety z przykrością muszę przyznać,że na spacerach zimowych Golda w ogóle mnie nie słucha i maszeruje tam gdzie ją nos poniesie lub tam gdzie chce :oops:

bo to bassetka w końcu :!: :shock: :mrgreen: :razz:

Miła od Gucia - Nie 26 Lut, 2012 20:52

Goldie jest po sterylizacji,

o sterylce Goldie można poczytać w temacie:

Goldie, zabieg sterylizacji, trzymamy kciuki

luluamelu - Nie 26 Lut, 2012 22:20

[quote="koluś"]
Marynia napisał/a:

.........przeca to najzupełniej normalne zachowanie u basseta....dziwne by bylo gdyby sluchała bezwarunkowo kazdej komendy i kazdą wykonywała w ulamku sekundy bez ociagania... :mrgreen:

gkoti - Pon 27 Lut, 2012 09:31

Ładnie spaceruje :lol:
Marynia - Pon 27 Lut, 2012 09:36

Odprężę się jak jej szwy ściągną,bo ona nie potrafi chodzić wolno,dostała jakiegoś przyśpieszenia i trudno ją przystopować,chyba jestem nadwrażliwa :wink:
Dzisiaj ostatnia dawka antybiotyku :lol:

Marynia - Pią 02 Mar, 2012 20:21

Fajnie mi pod tym stołem :wink:

na kanapie jednak zdecydowanie lepiej :mrgreen:

Miła od Gucia - Pią 02 Mar, 2012 21:10

Kochana Goldusia
a jak zerka spod tego krzesła :lol:

Joasika - Pią 02 Mar, 2012 22:00

Goldie jak królowa :mrgreen:
Marynia - Sob 03 Mar, 2012 17:20

Goldie od b.pańcia wyżebrała lody :wink:

eufrazyna - Sob 03 Mar, 2012 17:47

Ja bardzo lubie patrzec na spiace bassety. One tak ufnie spia :) Mnie Tola pod tym wzglede rozwala, ona tak pracowicie spi ;) Podobnie jak Goldi :)
Miła od Gucia - Sob 03 Mar, 2012 18:22

Nie ma jak to z kubeczka, lody czy jogurcik dokończyć :lol:
Batus - Sob 03 Mar, 2012 20:47

eufrazyna napisał/a:
Ja bardzo lubie patrzec na spiace bassety. One tak ufnie spia :) Mnie Tola pod tym wzglede rozwala, ona tak pracowicie spi ;) Podobnie jak Goldi :)

mnie rozczulało dokładnie to samo, zawsze mówiłam że Batus tak uczciwie śpi, właśnie tak śpią bassety, pracowicie ;)

Joasika - Sob 03 Mar, 2012 21:53

No, ja się Goldie nie dziwię - też bym tak wylizywała kubek z lodami z Grycana :lol:
Marynia - Czw 15 Mar, 2012 16:00

Dzisiaj byłyśmy znowu na wsi,tym razem robiłyśmy odbiór techniczny wykonanych prac i nie tylko :wink: no więc mamy już ogrodzenie :mrgreen: Przy okazji trzeba było połazikować :wink:

Ooo,mam patyk

popilnuję go

ale dużo wody

pańcia nie pozwala mi tu wchodzić

to moje ulubione miejsce,tu mogę być

co to za zapach

poleżę na słoneczku,popilnuję działki

Joasika - Czw 15 Mar, 2012 20:05

Jej...ależ Opawica się podniosła :shock:

Ale widzę, że Goldie już całkiem wróciła do normy :mrgreen:

Tylko gdzie ona ten patyczek podziała... :?: :lol:

Marynia - Czw 15 Mar, 2012 20:18

Asia poziom wody już opada,ponoć jak w środku wsi zator się zrobił to myśleli,że znów będą pływać.
Goldie wróciła do WIELKIEJ normy :wink: A patyczek zostawiła tam gdzie go znalazła.
Na tych zdjęciach widać,że Golduch już siwieje :shock:

Miła od Gucia - Pią 16 Mar, 2012 08:36

Maryniu, wizę, że prace postępują
skoro teren ogrodzony - to już włości Wasze

jak kiedyś mówiłaś o tej działce, myślałam, że to mrzonki

a tu proszę - gratuluję wytrwałości i dążenia do celu

eufrazyna - Pią 16 Mar, 2012 08:49

Ja sie powtorze- Marynia uwielbiam zdjecia Goldie, zawsze sa takie fajne i cieplutkie :)
Gosia B - Pią 16 Mar, 2012 12:01

:mrgreen: :mrgreen: no proszę i będzie miała jeszcze basen pod noskiem :mrgreen: :mrgreen:
gkoti - Pią 16 Mar, 2012 17:01

Goldunia to ma dobrze- takie tereny na własność, tylko jej pozazdrościć :wink: i takie ładne okolice do spacerowania. Widac, że pannica w formie dobrej :wink:
Marynia - Wto 20 Mar, 2012 21:20

Zwykle zanim pójdziemy na działkę robimy spacer aleją lipową,albo idziemy na pola.Dzisiaj poszłyśmy na pola.Nasz spacer można by podzielić na 3 etapy :wink:
1 etap to zastanawianie się nad tym czy w ogóle warto iść na ten spacer :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=aCwDaLeAeFc
http://www.youtube.com/watch?v=cng5qBR16Ng
2 etap to podjęcie decyzji,że jednak idziemy :mrgreen:
http://www.youtube.com/wa...=3&feature=plcp
http://www.youtube.com/wa...=2&feature=plcp
3 etap to powrót na działkę,picie wody i odpoczynek a ty pańcia bierz się do roboty :mrgreen:
http://www.youtube.com/wa...=1&feature=plcp
Ponieważ mamy niepełnosprawny aparat czasami film jest w kolorze różowym :oops:

zuza i gabi - Wto 20 Mar, 2012 21:58

Dziewczynka jest fantastyczna :grin: uwielbiam oglądać z nią filmy :mrgreen:
Miła od Gucia - Wto 20 Mar, 2012 22:01

Maryniu, Goldie ma cudownie na działeczce, te piękne tereny, tyle wolności spacerków
ale się zaparła przy tym kopaniu, tam musiało coś być, ciekawe co ???
Maryniu, a co rośnie na tych polach ???

no i fajnie, na koniec obeszła legowisko i położyła się obok :lol: :lol:

ania123 - Wto 20 Mar, 2012 22:10

wszystkie czesci fajne ;D
Marynia - Wto 20 Mar, 2012 22:33

Miła od Gucia napisał/a:
Maryniu, Goldie ma cudownie na działeczce, te piękne tereny, tyle wolności spacerków
ale się zaparła przy tym kopaniu, tam musiało coś być, ciekawe co ???
Maryniu, a co rośnie na tych polach ???

no i fajnie, na koniec obeszła legowisko i położyła się obok :lol: :lol:

Myślę Bogusiu,że głównie na tych polach są myszy,być może nornice i na pewno krety :lol:
Na tym jednym polu rzepak(pięknie pachnie latem),a na drugim jakieś zboża :oops: trochę dalej ziemniaki na frytki,to są pola po pegeerowskie.Dopóki nie pokropią chemią będziemy po tych polach łazikować :lol:
To prawda dzisiaj zrezygnowała z legowiska i chodniczka,ale było ciepło więc lepiej jej było na trawce :lol:

Joasika - Sro 21 Mar, 2012 07:45

Ha!

Bo Goldie sobie śpiewała "Tu na razie jest ściernisko, ale będzie San Francisco!
A tam, gdzie to kretowisko będzie stał mój dom!"

A po takim planowaniu, to suszy... :mrgreen:

Marynia - Pon 09 Kwi, 2012 18:55

Święta nie święta spacer musi być.W wietrzną niedzielę zaliczyłyśmy pole rzepakowe,a po spacerze tylko wanna mogła pomóc w zmyciu przylepionej ziemi :mrgreen:
http://www.youtube.com/wa...=5&feature=plcp
dzisiaj zaliczyłyśmy pole ze zbożem
http://www.youtube.com/wa...=4&feature=plcp
i polne ścieżki
a,że pogoda dziś piękna zahaczyłyśmy o działkę

Joasika - Wto 10 Kwi, 2012 14:43

Jeeej....ale u Was już zielono :shock:

I na działce kwiatuchy ślicznie wzeszły...

A Goldie - spacermistrz :lol:

Łapa od Berty :!:

Marynia - Nie 22 Kwi, 2012 16:34

Pogoda w kratkę,więc my też w kratkę robimy wypady na działkę :wink:
słoneczko nieśmiało wyjrzało,to się trochę wystawię :wink:

pańcia trawę posiała,to sprawdzam czy już rośnie :lol:

no i gdzie idziesz,poczekaj na mnie

no idę już

trawki sobie pojem

idę dalej

Miłego wieczorku wszystkim życzymy :mrgreen:

ania123 - Nie 22 Kwi, 2012 16:44

ale tam u was pieknie :)
Miła od Gucia - Nie 22 Kwi, 2012 17:05

brakuje tylko leżaczka i drineczka :lol:

Maryniu, piękną masz działeczkę
a Goldie wśród tych pięknych, kolorowych kwiatów wyglądaj jak z bajki :lol:

my też życzymy miłego wieczorku :lol:

Marynia - Nie 22 Kwi, 2012 17:14

Dziękuję :oops: Bogusiu jeszcze chwilka i zaczniemy leżakowanie i drinkowanie :wink:
julkarem - Nie 22 Kwi, 2012 18:46

u Ciebie to chociaz tulipany pięknie stoja, a u mnie wlaśnie dzisiaj nakryłam Jogiego bo chodzi i obrywa kwiatki :evil: :evil: :evil: normalnie ręce opadają :cry:
Joasika - Nie 22 Kwi, 2012 19:42

Wyględnie :!:

I jaka trawka zielonaaaaa...i kwiatuszki rosną....

A Goldie sumiennie pracuje w ogródku leżakując trawkę :lol:

besta - Nie 22 Kwi, 2012 19:55

Piękny ogródek. Bardzo mi się ten wasz kawałek świata podoba :lol:
eufrazyna - Pon 23 Kwi, 2012 06:12

Maryniu, zapraszam usilnie do mnie! razem z Goldie, niech ona przetrenuje moje bassiory w kwestii uzywania ogrodka :grin: A Ciebie wykorzystam do ciezkich robot siejaca/grabiaco/ sadzacych :mrgreen:
Sliczne zdjecia, ja bardzo lubie ogladac Wasz watek :)

Kala - Pon 23 Kwi, 2012 06:55

o rany Maryniu u Was juz parwdziwa wiosna :) :) aż sie rozmarzyłam...
Marynia - Pon 23 Kwi, 2012 08:14

Anitko,Goldie juz tak ma,że nie niszczy rabat kwiatowych,ale w czasach kiedy miała ciąże urojone strasznie ryła dziury,więc jej do tego celu wyznaczyłam miejsca gdzie mogła to robić :lol:

Daga bez tego kawałka "świata"chyba bym świra dostała :wink:

Aga ja uwielbiam pracować na działce(teraz mam 2),w czwartek wiejską działkę czyściłam z kamieni(dlatego ciężka praca mnie lubi :wink:) ,dzisiaj jadę sadzić kwiaty i zabezpieczać ogrodzenie,coby Goldie nie przyszło do głowy uciekać.

No tak u nas już wiosna na całego,choć pogoda w kratkę :lol:

Marynia - Pią 04 Maj, 2012 18:49

Wykorzystujemy piękną pogodę i każdą wolną chwilę poświęcamy na pracę na naszej wiejskiej działce,jutro siejemy trawkę,żeby Golda miała miękko pod kuferkiem :mrgreen:
pańcia ciężko pracuje więc muszę pilnować,żeby mogła sobie pojeść

w tle widać efekt naszej pracy :wink:

julkarem - Pią 04 Maj, 2012 19:53

wiem co to znaczy zagospodarować tak duzy teren,ale opłaca się ta praca wierz mi :wink:
gkoti - Pią 04 Maj, 2012 20:59

Wow, ale grzecznie Goldusia pilnuje, na pewno też dostała smakołyka za to? :lol:
jabluszko520 - Sob 05 Maj, 2012 18:51

Ha ha ona pewnie za darmochę tego nie pilnuje :lol: :lol: :lol:
eufrazyna - Sob 05 Maj, 2012 20:13

Goldie, jak ja Ciebie lubie :)
Joasika - Sob 05 Maj, 2012 21:26

Dzielna Goldie :mrgreen: :!:

A Pańcia jaka dzielna... :roll: :!: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

racuchkasz - Nie 06 Maj, 2012 21:01

oj tak bassety to idealne stróże ogniska domowego w postaci grila :mrgreen:
Marynia - Nie 20 Maj, 2012 13:37

Dziękujemy za miłe słowa i prezentujemy następne filmiki :lol:
tak wrzeszczę na działce :wink:
http://www.youtube.com/wa...=4&feature=plcp

tak zbieram patyki na grilla :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=EqVBKY0f9Vg
to mój wieczorny spacer wokół Ratusza :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=kzWjVsaH08s
a po spacerze zabawa z Brutusem [b]( film zawiera sceny drastyczno-erotyczne :oops: )
http://www.youtube.com/watch?v=b1omaJ6CRbo
filmiki słabej jakości bo robione telefonem :oops:

gkoti - Nie 20 Maj, 2012 16:09

Goldunia, jak ty ślicznie się bawisz z tym ogromnym kawalerem :wink: jesteś super panna :wink:
eufrazyna - Nie 20 Maj, 2012 16:44

Goldi pies pracujacy :) fajnie te patyki zbiera :)
zojka - Pon 21 Maj, 2012 06:32

eufrazyna napisał/a:
Goldi pies pracujacy :) fajnie te patyki zbiera :)

Sunia mądra, pracowita i do domu ciągnie wszystko.
Dla Pańci na grila :lol:

Joasika - Pon 21 Maj, 2012 08:31

A ja w pracy nie mogę obejrzeć :cry:

Wrócę do domciu, to se pooglądam, a co :!: :mrgreen:

Kamoos - Pon 21 Maj, 2012 09:48

Większego patyka nie było ? :lol: Zabawa z Brutusem super :smile:
Miła od Gucia - Pon 21 Maj, 2012 16:28

Uwielbiam Golduchę
gwiazda filmowa nam rośnie :lol:

Joasika - Wto 22 Maj, 2012 05:47

Się najlepiej obszczekuje na czerwonym dywaniku :mrgreen: :!:

A gałęzie się nosi najlepiej, jak Pańcia dopomoże :lol:

Nie, żebym była jakaś uprzedzona, ale po imieniu Brutus spodziewałam się większych gabarytów :lol: :lol: :lol:

Acha! No i pięknie Goldusia kręci dupką na spacerku - taka zalotnica :mrgreen:

Marynia - Wto 22 Maj, 2012 20:04

Zdjęcie z serii "ale nudy " :wink:

A to wodne fotki,dzisiaj był tak upalny dzień,że chłodziłyśmy się w rzece,poziom wody bardzo niski i dlatego Goldie odważyła się wejść do wody :mrgreen:

Joasika - Wto 22 Maj, 2012 20:12

Jeeee....faktycznie rzyka suchawa :shock:

I pomyśleć, że moje smarki w zeszłym roku po pas, a nawet po szyję się tam taplały :shock:

gkoti - Wto 22 Maj, 2012 21:48

Goldusia- ty piękna Gwiazdeczko, dzisiaj było gorąco, a tobie dobrze w tej wodzie :wink:
julkarem - Sro 23 Maj, 2012 09:55

ale jak ona wie, żeby w ogródku trawki nie przygniatac to się kładzie na płytkach :mrgreen:
Hania - Sro 23 Maj, 2012 20:49

Goldusia z Ciebie to prawdziwa gwiazdeczka :wink:
Marynia - Pią 01 Cze, 2012 12:49

W czasie zabawy Goldie pycholem nadziała się na patyk,próbowałam zobaczyć,ale nic szczególnego nie widziałam.Wieczorem była bardzo markotna.zadzwoniłam do jednego weta,nie odebrał,zadzwoniłam do drugiego,proszę przyjść jutro rano powiedział.Tak się wk....m,zadzwoniłam do weta z Raciborza,polecił dać antybiotyk,a że takowego nie miałam to dałam aspirynę,noc była spokojna.Rano pojechałam do Raciborza. Żeby dobrze zobaczyć co się w paszczy dzieje trzeba było dać "głupiego jasia".Ponieważ Goldie miała kamień,wet zaproponował czyszczenie tegoż pod narkozą.Zęby zostały wyczyszczone,a przy okazji niestety 4 usunięte bo się ruszały,pod językiem jest małe skaleczenie od patyka.Przy okazji obcięliśmy pazurki,wyczyścili pupkę.Oprócz tego wet przyjrzał się małemu guzkowi na głowie,kazał nie ruszać i obserwować czy rośnie.Teraz Niunia śpi.
eufrazyna - Pią 01 Cze, 2012 15:44

To Goldi zaliczyla leczenia!Poglaszcz ja ode mnie :)
BASSiBAWARIA - Pią 01 Cze, 2012 20:31

oj Goldi,Goldi uffffffffffffffff
Asia i Basia - Sob 02 Cze, 2012 13:45

To zaliczyla pelna odnowe bilogiczna, czy ona aby tego patyczka tak na zlosc nie pogryzla, co by sie pieknego bialutkiego uzebienia i mani/pedicure nie dorobic ;)
Jak ona sie dzisiaj czuje, doszla juz do siebie?

Marynia - Sob 02 Cze, 2012 14:09

Niby doszła,po tym jak w miarę oprzytomniała okazało się,że ma rozwolnienie,jakieś takie krwiste,latałyśmy mniej więcej co 2 godziny,po każdym "załatwieniu"przemywałam jej doopsko rumiankiem,w końcu zadzwoniłam do weta,powiedział że jeśli nie będzie poprawy mam rano przyjechać,ostatni raz wyszłyśmy ok.2,ale tylko na siusianie,do rana spała,ja też tyle że w pełnym rynsztunku przygotowana do wyjścia.Rano było lepiej,znów tel.do weta,kazała podać ryżyk+mięsko drobiowe+marcheweczka.Na razie spokój,teraz po obiedzie śpi,chyba nic ją już nie boli bo zaczyna żarcia na podwórku szukać,a tego ci u nas pod dostatkiem bo jakiś idiota resztki wyrzuca :evil:
Batus - Sob 02 Cze, 2012 14:28

Kurcze, głupi patyk a okzuje się niebezpieczny, dobrze że nic się nie stało poważniejszego...a i wypiękniała na lato dziewczyna :)
Joasika - Sob 02 Cze, 2012 15:22

Asia i Basia napisał/a:
To zaliczyla pelna odnowe bilogiczna

No ja się zgadzam z powyższą wypowiedzią :mrgreen:

Maryniu, a ludziów do spa też zabierasz... :?:

Bo ja bym się chętnie podpięła :mrgreen: :wink:

Marynia - Sob 02 Cze, 2012 17:53

Joasika napisał/a:
Asia i Basia napisał/a:
To zaliczyla pelna odnowe bilogiczna

No ja się zgadzam z powyższą wypowiedzią :mrgreen:

Maryniu, a ludziów do spa też zabierasz... :?:

Bo ja bym się chętnie podpięła :mrgreen: :wink:

Asia, jak ja będę miała przegląd zwłaszcza szczęki(usuwanie kamienia) to chętnie Cię zaproszę :wink:

Marynia - Pon 25 Cze, 2012 18:48

Powoli zagospodarowujemy działkę na wsi :lol: Spędzamy tam większość czasu :lol:

Goldie testuje nowe miejsce nad rzeką i jak widać jest niezadowolona :wink:

wręcz znudzona :lol:

za to łózko całkowicie jej odpowiada :wink:

podłoga też niczego sobie zwłaszcza w upalne dni :mrgreen:

eufrazyna - Pon 25 Cze, 2012 19:15

Powtorze sie, ale uwielbiam te Wasze zdjecia :) I dzialki zazdraszczam, ze tak pieknie ogarnieta :)
Joasika - Pon 25 Cze, 2012 21:36

Noooo...Goldie, to teraz Pani na Włościach pełną gębą :mrgreen:
Kala - Pią 29 Cze, 2012 15:50

działeczka piękna :) a ile serca i pracy pewnie trzeba w nią włożyć !
Miła od Gucia - Nie 29 Lip, 2012 21:34

piękna Goldie

Marynia - Pon 30 Lip, 2012 13:57

Ta piękna Goldie poszła pod płot sąsiadów wielką niespodziankę zostawić ;)
a tak spędza czas na wiejskiej działce :mrgreen:
pod wierzbą

pracuj pańcia,pracuj nie leń się,wszystko widzę :mrgreen:

koluś - Pon 30 Lip, 2012 14:14

haha basset wylewający się z posłania :D standard :D
Joasika - Pon 30 Lip, 2012 15:48

koluś napisał/a:
haha basset wylewający się z posłania :D standard :D

Hihihi...na to samo zwróciłam uwagę :mrgreen:

Dobrze, że legowisko miękkie i się jej nie wpija :lol:

koluś - Pon 30 Lip, 2012 15:58

dla basseta żadne posłanie nie jest przecież za duże! :D a i do za małego też wlezie! :mrgreen:
Asia i Basia - Pon 30 Lip, 2012 18:13

Pieknie tam u Was :)
Miła od Gucia - Pon 30 Lip, 2012 18:21

piękna sceneria i nawet posłanie w kwiaty :lol:
gkoti - Pon 30 Lip, 2012 21:49

No i jak na księżniczke przystało, nawet cały dwór w kwiatach :wink: ale ci dobrze Golduniu :wink:
julkarem - Pią 03 Sie, 2012 12:43

Super :D :D
JolaP - Pią 03 Sie, 2012 20:43

Proszę wymiziać Goldi ode mnie :) Łapka od Uncji :)
zuza i gabi - Pią 03 Sie, 2012 21:00

JolaP napisał/a:
Proszę wymiziać Goldi ode mnie :) Łapka od Uncji :)

I ode mnie też poproszę :grin:
Uwielbiam filmiki Z Goldi :mrgreen:

Marynia - Nie 05 Sie, 2012 19:29

Goldie wymiziana :mrgreen:
Weekend spędziłyśmy na wsi :mrgreen:
żeby nie było mi za gorąco to oprócz wierzby do dyspozycji miałam jeszcze parasol :wink:

przyjechali goście Melody z Essen ze swoim pańciostwem i ich córkami :lol:

dziewczynki złowiły raki,a potem z powrotem wypuściły do rzeki :lol:

potem przyszedł następny gość,ale zapomniałam spytać jak ma na imię,zrobię to następnym razem jak będzie szedł ze swoim małym panem do rzeki :wink:

śpiwór jest mój

i tylko mój

chodź,pobawimy się :lol:

wolę tą małą :wink:

Miła od Gucia - Nie 05 Sie, 2012 19:51

ale kusisz Maryniu tą piękną posiadłością :lol:
Joasika - Nie 05 Sie, 2012 21:32

Ale Goldie miała imprezę :!:

A ilu gości :!: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

eufrazyna - Nie 05 Sie, 2012 23:09

Ja sie powtorze, ale uwielbiam Twoje zdjecia :)
Marynia - Pon 06 Sie, 2012 08:11

Miła od Gucia napisał/a:
ale kusisz Maryniu tą piękną posiadłością :lol:

wpadaj,kiedy tylko chcesz :mrgreen:

Marynia - Pon 06 Sie, 2012 08:11

Joasika napisał/a:
Ale Goldie miała imprezę :!:

A ilu gości :!: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

cały czas czekamy na was :mrgreen:

julkarem - Wto 07 Sie, 2012 10:25

Ta Goldie to ma naprawde luksusy, parasolka + legowisko + trawka i kumple dla rozrywki :mrgreen:
Marynia - Pon 17 Wrz, 2012 18:15

Ostatnie podrygi lata,dziś świeciło słoneczko i wiał dość silny wiatr,mmimo to spacerek zaliczony :wink:
już idę :mrgreen:

watla - Pon 17 Wrz, 2012 18:19

Goldunia na włościach :grin:
Miła od Gucia - Pon 17 Wrz, 2012 19:45

watla napisał/a:
Goldunia na włościach :grin:

dobra partia :grin: :grin:

Joasika - Pon 17 Wrz, 2012 20:02

A jaki ogródek piękny :mrgreen: :!:
Makbet - Pon 17 Wrz, 2012 20:12

Joasika napisał/a:
A jaki ogródek piękny :mrgreen: :!:

To pewnie dzięki fachowo przeprowadzanym przez Goldie inspekcjom :lol:

gkoti - Pon 17 Wrz, 2012 22:08

Spaceruj Goldunia, spaceruj, ruch to zdrowie :lol: :lol: :lol:
Marynia - Wto 18 Wrz, 2012 14:30

Spacerujemy,spacerujemy znów po polach :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=mPnzkuO7voM

zuza i gabi - Wto 18 Wrz, 2012 20:16

Goldunia jest prze kochana :mrgreen:

Pańcia na drugi raz pomóż dziewczynce wyciągnąć tego potwora z ziemi :grin:

Joasika - Wto 18 Wrz, 2012 20:21

No co za wredna mysz :!:

Nie dała się wykopać :lol: :lol: :lol:

Makbet - Sro 19 Wrz, 2012 08:36

Ja myślę, że ta biedna mysz zeszła na zawał pod wpływem fukającego nochalka i szczeków Golduchy :wink: Można by więc rzec, że polowanie zakończone sukcesem :twisted:
Marynia - Nie 30 Wrz, 2012 17:06

U nas dzisiaj "III Jarmark Anielski" na którym były poświęcone wszystkie stworzonka i te małe i te duże :lol:
Goldie w drodze na jarmark spotkała swojego kolegę Brutusa :mrgreen:
a potem wszyscy w wielkim napięciu i skupieniu (oprócz Goldie )czekali na poświęcenie :mrgreen:

Miła od Gucia - Nie 30 Wrz, 2012 18:05

To Goldusia została pobłogosławiona i poświęcona
Jak ksiądz się przyglądał Goldie ??? :lol:
Och te Aniołki, żeby były z nami zawsze
a Święty Franciszek żeby nie pozwalał na takie okrucieństwa ludzi w stosunku do zwierząt.

Marynia - Pon 22 Paź, 2012 15:29

Jechałyśmy dzisiaj na wieś,na rogatkach miasta stała Straż Graniczna i zaglądali przez lornetkę ludziom do aut,w pewnym momencie mnie zatrzymali :shock: .Oficer SG spytał czy wiem jakie wykroczenie popełniłam,a kiedy okazałam zdziwienie powiedział,że rozmawiałam przez telefon,stanowczo zaprzeczyłam,gdyż w tym momencie kiedy on spoglądał przez lornetkę ja drapałam się w prawe ucho :mrgreen: Pan sprawdził dokumenty,ostatnie połączenie z telefonu po czym nie przeprosiwszy mnie pozwolił łaskawie odjechać.
Piękna pogoda i spacer po polach wynagrodził nam to śmieszne spotkanie :lol:

miłego popołudnia

Patka - Pon 22 Paź, 2012 15:39

Pięknie, złoto, jesiennie, bassecio... :smile:
jabluszko520 - Pon 22 Paź, 2012 16:33

HA ha to lepiej sie nie drapać za uchem :lol: może po nosie bezpieczniej :lol:
zdjęcia piękne, jakie słoneczne zazdroszczę :grin:

zuza i gabi - Pon 22 Paź, 2012 18:31

Goldunia o każdej porze roku pięknie się prezentuje :grin:
Joasika - Pon 22 Paź, 2012 18:31

Był zaproponować Panu dobrego okulistę :mrgreen:

Fotki cudne - takie przestrzenie, takie widoki....mmm... :mrgreen:

koluś - Pon 22 Paź, 2012 18:44

no to fuksa miałaś! :D i fajny spacerek potem! :)
julkarem - Pon 22 Paź, 2012 19:06

hehe dobre :D upiekło Ci się ;)
Fajne fotki tej Golduchy :D a moje to zaraz pędzą dalekooooo i nie nadążam im fotek porobić :neutral:

gkoti - Wto 23 Paź, 2012 08:05

Goldunia- ty to masz dobrze dziewczyno, takie piekne tereny :wink: A panowie ze SG niech sobie kupia lepsze lornetki, bo te chyba jakiś słaby zasięg mają, skoro mylą palce od ręki z fonem, oj wstyd, wstyd Panowie :oops: ...to jak Wy chcecie nas obronić? :lol:
Marynia - Sob 03 Lis, 2012 14:12

Minęły 2 lata odkąd nie ma już Lakiego i Nuki :cry: brat stwierdził,że dom bez zwierzaczka jest pusty i smutny i tak oto pojawiła się dwumiesięczna Nuka II,jest śliczna :mrgreen: ,niestety Goldie nie okazała jakiegokolwiek zainteresowania nową koleżanką,wręcz odwrotnie pokazała kły :oops:
a oto i ona :mrgreen:

zuza i gabi - Sob 03 Lis, 2012 14:38

Jaka słodka kruszynka :grin:
Goldunia jest zazdrosna o Pańcię :grin:

zojka - Sob 03 Lis, 2012 17:01

Ale fajna jest Nuka II
Goldie na bank ją polubi ... musi minąć trochę czasu

jabluszko520 - Sob 03 Lis, 2012 17:33

Kruszynka jest jeszcze, śliczniutka, :grin:
Dodo AiJ - Sob 03 Lis, 2012 17:40

śliczna malutka :grin:
Miła od Gucia - Sob 03 Lis, 2012 17:44

Śliczna jest Nuka
popatrz, jak ktoś miał jedno czy drugiego psa, łańcuszek idzie
już bez psiej duszy w domu się nie

pokochają się, zobaczysz,
a czy one na co dzień będą razem ? czy gościnnie

Marynia - Sob 03 Lis, 2012 17:56

Miła od Gucia napisał/a:
Śliczna jest Nuka

Niestety nie będą razem,ale wybieram się do brata na parę dni,min.małą pilnować (1-2 dni) no i Goldie będzie miała okazję w starym domku pomieszkać i po ogrodzie pobaraszkować :lol:
Oj nie wiem czy Golda polubi małą,dopóki Nuka nie będzie się do niej pchała będzie dobrze :lol:

zojka - Sob 03 Lis, 2012 18:04

Marynia napisał/a:
Miła od Gucia napisał/a:
Śliczna jest Nuka

Niestety nie będą razem,ale wybieram się do brata na parę dni,min.małą pilnować (1-2 dni) no i Goldie będzie miała okazję w starym domku pomieszkać i po ogrodzie pobaraszkować :lol:
Oj nie wiem czy Golda polubi małą,dopóki Nuka nie będzie się do niej pchała będzie dobrze :lol:

Maryniu, moja Tosia też tak reagowała na Tolę. Warczała, tupała, pokazywała zęby. Dopóki nie uznała, że Tola wie, kto rządzi. Potem odpuściła.
A Nuka to maluszek .. tym bardziej jest nadzieja, że się dogadają!

Marynia - Sob 03 Lis, 2012 18:12

zojka napisał/a:
Marynia napisał/a:
Miła od Gucia napisał/a:
Śliczna jest Nuka

Maryniu, moja Tosia też tak reagowała na Tolę. Warczała, tupała, pokazywała zęby. Dopóki nie uznała, że Tola wie, kto rządzi. Potem odpuściła.
A Nuka to maluszek .. tym bardziej jest nadzieja, że się dogadają!

Oby tak było,a mała jest taka śliczniusia,jak ją wzięłam na ręce to tak się tuliła,a brat cały przeszczęśliwy :mrgreen:

Joasika - Nie 04 Lis, 2012 11:17

Ale słodka :mrgreen:

I taka MALUTKA :shock:

madziaa - Nie 04 Lis, 2012 11:21

słodziak :)
Marynia - Nie 18 Lis, 2012 21:47

W ub.tygodniu jeździłyśmy przez kolejne 3 dni na wieś,robota była,no i była okazja do łazikowania :lol:

wczoraj spacerowałyśmy na działce miejskiej z naszą sąsiadką Ranią,przy okazji karmiłyśmy koty bo są małe i głodne

a dzisiaj po długiej przerwie znów wlazła w rzepak,ale nie zabrałam aparatu :oops:

Miła od Gucia - Nie 18 Lis, 2012 21:51

Goldi przyłapana na kupkanych czynnościach :lol: :lol:
a poza tym, widzę, że spacerek udany :lol:

Joasika - Nie 18 Lis, 2012 21:56

Hehehehehe....

I znowu wpierdziela patyk :lol:

Wam to dobrze - nieustannie się dotleniacie, a nasza Berta przeszła na zimowy tryb: "siusiu i spierdzielam do ciepełka spać" :lol:

Całuchy i mizianki dla aktywnej koleżanki :!:

zuza i gabi - Nie 18 Lis, 2012 21:58

Fajna Ona jest,lubię ją oglądać jak coś zwęszy,i jak szczeka :grin:
mizianki dla Golduni :grin:

Marynia - Nie 18 Lis, 2012 22:03

dzięki,Asia to nie patyk tylko jakieś mało smakowite zielsko chwyciła i jej nie smakowało :wink: jakby to qpa była o to by była dopiero zadowolona,przez ta aktywność to mi mało ręce z zawiasów nie wyskoczyły :roll:
besta - Nie 18 Lis, 2012 22:09

Joasika napisał/a:

Wam to dobrze - nieustannie się dotleniacie, a nasza Berta przeszła na zimowy tryb: "siusiu i spierdzielam do ciepełka spać" :lol:

Moje mają tak samo :evil: Besta potrafi podnieść głowę i popatrzeć wzrokiem pt.No i czego tu się śpi i trawi!

jabluszko520 - Nie 18 Lis, 2012 22:14

Zazdroszczę spacerku, moja też straaasznie leniwa a tu jedzonko trawki, qpka na świeżym powietrzu zazdrościć :lol: super
gkoti - Nie 18 Lis, 2012 22:51

Goldunia- ty to masz superowo, a Pańcia jeszcze lepiej :wink: :wink: :wink:
Lutex - Wto 20 Lis, 2012 12:36

piekny spacerek :)
Asia i Stefan - Wto 20 Lis, 2012 17:16

Goldie Stef Ci tej działeczki i tego zielska bardzo zazdrości! :)
Ucałuj swoją Pańcię od Pańci Stefa :*

Marynia - Wto 20 Lis, 2012 20:06

Pańcia z Goldie zapraszają Stefcia z Pańcią,bierzcie namiocik i śmigajcie do nas letnią porą :mrgreen:
Marynia - Pon 26 Lis, 2012 16:54

W końcu udało się wrzucić filmiki uffff :wink:
przypadkowe spotkanie z Brutusem na porannym spacerze :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=N4ul6yIKUXs
nie wiem czemu te filmy są "do góry nogami" :oops:
spacer we mgle :mrgreen:
a może jeszcze jeden z działki miejskiej :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=6Ged0b0iJN4

julkarem - Pon 26 Lis, 2012 18:05

Ewidentnie widać że przydałby się Goldusi towarzysz na codzień :D
Fajnie się bawią a Brutus jaki psotnik :mrgreen:

madziaa - Pon 26 Lis, 2012 18:42

trochę głowa boli jak się ogląda jak się ogląda :razz: ale warto i jaki piękny ma głosik no no
zuza i gabi - Pon 26 Lis, 2012 18:52

Super filmiki,a Goldunia jaka delikatna dla Brutuska :grin:
Marynia - Pon 26 Lis, 2012 20:18

julkarem napisał/a:
Ewidentnie widać że przydałby się Goldusi towarzysz na codzień :D
Fajnie się bawią a Brutus jaki psotnik :mrgreen:

Gdybym miała dom z ogródkiem to byłoby full zwierząt,ale obecne warunki niestety nie pozwalają na to :cry:

Marynia - Pon 26 Lis, 2012 20:19

zuza i gabi napisał/a:
Super filmiki,a Goldunia jaka delikatna dla Brutuska :grin:

Bo Brutus to najlepszy jej kolega i może robić co chce,a jaki zazdrosny :mrgreen:

Joasika - Pon 26 Lis, 2012 20:38

Noooo...Paweł Nastula wiele by się mógł od Goldie nauczyć :mrgreen:

Na drugi filmiku mgła jak w horrorze-normalnie strach oglądać, jak Goldie tak odważnie spaceruje :lol: :wink:

A trzeciego filmiku nie mogę obejrzeć - pisze, że jest prywatny :roll:

Marynia - Pon 03 Gru, 2012 16:58

W ubiegłym tygodniu wykorzystałyśmy maksymalnie fajną pogodę spacerując jak zwykle po polach.Potem odpoczynek na działce,pewnego dnia okazało się,że Rania idzie na spacer i mimo zmęczenia Goldie zdecydowała się iść jej śladem :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=5s9iDu6eGOE

zuza i gabi - Pon 03 Gru, 2012 19:49

Jak Ona ładnie podskakuje jak sarenka :grin: jest cudowna :grin:
Joasika - Pon 03 Gru, 2012 23:10

Ale fajnie drybdała :mrgreen:

A ten strzał uryną normalnie mnie powalił :lol:

Marynia - Sob 08 Gru, 2012 14:09

-8 na dworze i piękne słoneczko zmobilizowało nas do wyjazdu na wieś,a tam obowiązkowo spacerek :mrgreen:
https://www.youtube.com/w...wqa4EGw&index=1
troszkę fotek też zrobiłyśmy :wink:
https://picasaweb.google.com/103115850131318212039/GoldieNaWsi?authkey=Gv1sRgCJbW9onbx4n7tgE

madziaa - Sob 08 Gru, 2012 14:15

widzę, że już zdrówko wróciło. Jaki dostojny głos ma Goldunia porządne szczeknięcie :wink: a i faceta potrafi ustawić (super powarkuje sobie) a i Ty kochana masz super głosik :lol:
Marynia - Sob 08 Gru, 2012 14:20

Ten piesio w lecie mało się nie powiesił na płocie, a ja mało z tego powodu zawału nie dostałam,leciałam tak szybko,żeby go ratować, że nie zauważyłam furtki i biegłam dookoła,sąsiadka jak mnie zobaczyła i moją minę sama się wystraszyła :shock:
madziaa - Sob 08 Gru, 2012 14:24

dobrze że nic Mu się nie stało hmm
Miła od Gucia - Sob 08 Gru, 2012 19:01

Goldie upatrywała gęsi na święta :lol:
zuza i gabi - Sob 08 Gru, 2012 22:42

O jej Ja to się nie mogę napatrzeć na Goldunię :grin: tak ponętnie kręci tą swoją dupką i ogonek zawsze wyprostowany jak antenka :grin:
gkoti - Nie 09 Gru, 2012 10:33

Ale Goldi to świetna pannica- nie pogonila ostro adoratora, tylko grzecznie mu mowiła- "odczep się" :wink:
Marynia - Czw 27 Gru, 2012 13:32

Wskoczyłam sobie na twoją kanapę pańcia :razz:

i trochę na niej posiedzę :mrgreen:

może nawet sobie na niej pośpię :?:

odsunęli fotel od stołu :evil:

Wrzuciłam te fotki na "Garnek",jedna z oglądających osób pod zdjęciem gdzie Goldie ziewa umieściła taki wpis "ale ma dobrze wyżełek na kanapce" :mrgreen:

Miła od Gucia - Czw 27 Gru, 2012 14:29

ale cudnie wygląda, zawsze ją oglądam w terenie
a tu proszę - kanapowiec
ziewająca Goldie, moje ulubione zdjęcie :lol:

zuza i gabi - Czw 27 Gru, 2012 15:36

Ale Ty wyżełku basseci masz dobrze u tej Pańci swojej :grin: i jakiego masz cudnego pluszaka do przytulania :grin:
jabluszko520 - Czw 27 Gru, 2012 17:21

Ach, wyżełku odsunęli ci fotel? i teraz się nudzisz? biedactwo :lol:
gkoti - Czw 27 Gru, 2012 17:29

Goldunia, to powinnaś dostać medal za wyżełka, jedyny w swoim rodzaju, hihi :wink:
Batus - Czw 27 Gru, 2012 21:18

Wreszcie wiemy jaką rasę mamy, a my tu o jakichś bassetach ciągle... ;)

Goldi wygląda na baaardzo zrelaksowaną, fajne zdjęcia :)

Joasika - Czw 27 Gru, 2012 22:44

Ojjjj....

No to się wyjaśniło!

Czyli co roku jeździmy na zloty wyżełków :lol: :!:

madziaa - Pią 28 Gru, 2012 07:33

Powinnyśmy zmienić na Nasze wyżełki :mrgreen: :razz: cóż za nietakt z Goldi wyżełka robić
Śliczna jesteś Goldi i tak na prawdę jak na Ciebie patrze to jak bym moją Emi widziała. Na łóżeczku leżysz taka dostojna dama, hmm super.
Marynia jak Goldi tak pilnuje choinki to możesz mieć problem jak będziesz chciała ją rozebrać :lol:

zojka - Pią 28 Gru, 2012 09:11

Jak tak patrzę - to sobie myślę "rzeczywiście wyżełek"!
I wzrost, i pęcinki, i waga :mrgreen: Nie mówiąc już o umaszczeniu :shock:

Wyżełek - wyżerek :D
Piękny kanapowiec

Marynia - Sro 09 Sty, 2013 12:43

Zawsze po południu wychodzimy na spacerek na podwórko,bo tu Goldie może sobie pochodzi ć luzem,wczoraj wyjątkowo miły był to spacerek po świeżo padającym śniegu :)
http://www.youtube.com/watch?v=GyJ54tjWbtg
niestety wieczorem padał deszczyk i dziś zamiast śniegu jest błoto :(

Miła od Gucia - Sro 09 Sty, 2013 13:04

Goldie z nosem przy śniegu
szuka, szuka, aby coś poświątecznego znaleźć :lol:

madziaa - Sro 09 Sty, 2013 13:21

Goldi jaka zadowolona :wink: ogonek cały czas radośnie merda, a paparazzi krok w krok ściga naszą piękność :lol:
gkoti - Sro 09 Sty, 2013 15:50

Spacerek po takim śnieżku to bajka dla tych naszych jamniorów :wink: Mnie się cosik wydaje, że Goldunia schudła, czy mam rację???? a może mnie sie tak przestawia w oczach, bo Leniuch mi przytył, hihi.........
Marynia - Sro 09 Sty, 2013 16:03

Niestety Grażynko ale ostatnimi czasy Goldie znów przytyła i to aż 1kg,co potwierdziło się dzisiaj przy okazji szczepienia :sad:
Joasika - Sro 09 Sty, 2013 22:03

Nieustannie mnie zadziwia, jak te nasze pasztety są w stanie coś wyniuchać pod śniegiem :roll:

A Goldie ambitnie orze ten śnieg :mrgreen:

Marynia - Sob 12 Sty, 2013 13:07

Właśnie przypomniałam sobie że zaczynamy 6 rok bycia ze sobą :mrgreen: jak ten czas szybko leci,za szybko :lol:
Ładna dziś pogoda więc śmignęłyśmy na działeczkę :wink:

Jutro mamy w planach do wyboru, albo wycieczkę do lasu,albo na wiejską działkę :mrgreen:

jabluszko520 - Sob 12 Sty, 2013 13:26

:) Życzę, aby takich lat było dużo, dużo więcej :mrgreen:
Zdjęcia śliczne, Goldunia jak ci ładnie w sweterku.

madziaa - Sob 12 Sty, 2013 13:28

No bo już chciałam krzyczeć że Marynia zapomniała ubrać Ślicznotki. Dużo najlepszego Goldi piękne zdjęcia widzę był miły spacerek
Marynia - Sob 12 Sty, 2013 13:35

Madziu ja Goldie ubieram tylko w bardzo silne mrozy na rannych i wieczornych spacerach,dzisiaj ją ubrałam dlatego ze byłyśmy dłużej na dworze niż zwykle :mrgreen:
Patka - Sob 12 Sty, 2013 14:00

Ale Wyżełek coś niezbyt szczęśliwą ma minkę po założeniu sweterka?? Czyżby gryzł pod szyjką?!? :mrgreen:
Joasika - Sob 12 Sty, 2013 14:20

Jejku, jaka ona już siwiusia :sad:

Ale za to pięknie jej w zimie :mrgreen:

...zresztą w sweterku też... :wink: :mrgreen:

ania123 - Sob 12 Sty, 2013 15:08

kiedys musze sprobowac czy moje sie dadza ubrac w sweterek :)
Marynia - Sob 12 Sty, 2013 17:05

Patka napisał/a:
Ale Wyżełek coś niezbyt szczęśliwą ma minkę po założeniu sweterka?? Czyżby gryzł pod szyjką?!? :mrgreen:

Goldie ucieka przed aparatem,dlatego taka mina,ona lubi być ubrana,sweterek niegryzący jest :mrgreen:

Miła od Gucia - Sob 12 Sty, 2013 17:46

słodki śnieżny nosek :lol:
Piotr i Beno - Sob 12 Sty, 2013 18:09

Ciekawe dlaczego ten sweterek nie jest w kolorach
zielono-żółto-różowym :roll:

Miła od Gucia - Sob 12 Sty, 2013 18:32

Piotr i Beno napisał/a:

te kolory Marynia zarezerwowała na Twoje skarpetki Piotruś :mrgreen:

Marynia - Sob 12 Sty, 2013 20:13

Miła od Gucia napisał/a:
Piotr i Beno napisał/a:

te kolory Marynia zarezerwowała na Twoje skarpetki Piotruś :mrgreen:

no właśnie i jestem w trakcie kompletowania kolorków,na razie posiadam żółty i kawałek zielonego :razz:

Piotr i Beno - Sob 12 Sty, 2013 20:19

Hi, hi. Wot zołzy jedne :x
Ale gdyby Goldi ubrać w takie kolorki to nie było by
człowieka ani psa, który by się nie obejrzał :wink:

Miła od Gucia - Sob 12 Sty, 2013 20:20

Piotr i Beno napisał/a:

a to dlatego chciałeś w takich kolorkach, żeby się za Tobą oglądać :lol: :lol:

Piotr i Beno - Sob 12 Sty, 2013 20:23

A co mi tam. Każdy sposób dobry :wink:
Ale Beno to chyba by pękł ze śmiechu :twisted:

jabluszko520 - Sob 12 Sty, 2013 20:24

:lol: :lol: :lol:
Marynia - Sob 12 Sty, 2013 20:32

Piotr i Beno napisał/a:

I bez tego się za nami oglądają,w całym mieście nie ma takiego duetu :mrgreen:

madziaa - Nie 13 Sty, 2013 12:08

Sweterki Maryni są boskie moja Emi jak tylko widzi, że biorę sweterek w rękę od razu szczeka i się cieszy :) a na spacerku idzie dumna ogon do góry normalnie hrabina tak jej się sweterek podoba. Śliczna jesteś Goldi taka prawda pozdrawiamy Was dziewczynki serdecznie
Marynia - Wto 15 Sty, 2013 15:03

Postanowiłyśmy dzisiaj,że pojedziemy na spacer za miasto,jak to zwykle bywa łaziłyśmy po polu rzepakowym tym razem przysypanym śniegiem,było super :mrgreen:
http://www.youtube.com/wa...wqa4EGw&index=1
teraz po dłuższym odpoczynku idziemy odprowadzić autko do garażu i znów pospacerować :lol:

zuza i gabi - Wto 15 Sty, 2013 20:11

Moja kluseczka kochana :mrgreen: jak ja wam zazdroszczę tych terenów do spacerowania :roll: :wink:
Joasika - Wto 15 Sty, 2013 20:52

Uwielbiam patrzeć, jak Goldie pakuje nochal głęęęęęębooooookooooo w jakąś dziurę albo śnieg :mrgreen:

Ona jest obłędna :mrgreen: :!:

jabluszko520 - Wto 15 Sty, 2013 21:57

hihi o matulko ona po same oczęta zanurzyła się w śniegu :shock: :lol:

jaka klusia z niej, jest śliczna :grin:

Miła od Gucia - Wto 15 Sty, 2013 23:15

Kręcidupka
gdyby nie nadzieja, że coś znajdzie "do jedzenia"
to pewnie by tyle nie dreptała
Goldie jak Gustaw wychodzi po to aby coś znaleźć z pyskiem przy samej ziemi :lol:

madziaa - Sro 16 Sty, 2013 07:32

nie no Goldi jest po prostu nieziemska :) , uwielbiam patrzeć jak Ona węszy super macha ogonkiem, Miłka ślicznie nazwałaś Jej dreptanie.
Super dziękujemy za fajny filmik i pozdrawiamy

madziaa - Czw 17 Sty, 2013 12:38

Łał Maryniu ale masz fajowskie zdjęcie pod postami no no dopiero zauważyłam ale jest super pięknie się Goldi na nim prezentuje SUPER !!
zdolne tu mamy dziewczyny :lol:

Marynia - Sob 19 Sty, 2013 15:56

Goldie jest zachwycona Waszymi wpisami i bardzo dziękuje :oops:
My się zimy nie boimy i na wieś jeździmy :mrgreen:

madziaa - Sob 19 Sty, 2013 16:50

Piękna jesteś Goldi śliczna no spacerujcie Marynia spacerujcie ruch to zdrowie a my z Emi pod kołderką :P
Joasika - Sob 19 Sty, 2013 17:55

Goldie to ma fajnie - Pańcia ją w tyle ciekawych miejsc zabiera... :mrgreen:
Miła od Gucia - Nie 20 Sty, 2013 10:46

Goldie ma za sobą sporo przebytych kilometrów :lol:
Goldie buziaki :lol:

zojka - Pon 21 Sty, 2013 10:51

Patrzę .... i tęskniem za bassetem :cry:
Lutex - Czw 24 Sty, 2013 15:10

pieknie Goldie wyglada na tym sniegu :) no i ladny teren na spacerki :)
Marynia - Czw 07 Lut, 2013 17:41

Śniegu nie ma,za to błota pod dostatkiem zwłaszcza na polu,a my z Goldie właśnie po tym błocku spacerujemy :mrgreen:
a tak wyglądają buty w trakcie spaceru :oops:

jak wygląda Goldie nie chcielibyście wiedzieć :razz:

madziaa - Czw 07 Lut, 2013 17:54

ło matko to jak muszą wyglądać łapki Goldi i brzusio :razz:
jabluszko520 - Czw 07 Lut, 2013 18:39

heh u nas też takie błoto, jak Majka wraca to masakra , współczuję dla ciebie , bo Goldie to pewnie nie przeszkadza :lol: :wink:
gkoti - Czw 07 Lut, 2013 19:39

Marynia napisał/a:
Śniegu nie ma,za to błota pod dostatkiem zwłaszcza na polu,a my z Goldie właśnie po tym błocku spacerujemy :mrgreen:
a tak wyglądają buty w trakcie spaceru :oops:
[url=http://images50.foto...ecm.jpg]Obrazek[/URL] [url=http://images33.foto...34m.jpg]Obrazek[/URL]

Maryniu, u mnie to samo, tylko w "podwójnym wydaniu" :wink: czyli 8 łap :mrgreen:

Joasika - Czw 07 Lut, 2013 19:51

Marynia napisał/a:

A właśnie, że chcemy :!: :mrgreen:

Pokazuj nam tu zaraz brudasa :!:

Zaraz mi się humor poprawi, jak popatrzę na Bertę :lol:

Asia i Basia - Nie 02 Mar, 2014 23:28

Dalsze przygody Goldie

T U T A J