|
Nasze Bassety Klub Miłośników Basset Hound i podobnych. |
 |
Mój basset - BUBA w nowym domku
AnonymeNails - Czw 14 Sty, 2010 21:34 Temat postu: BUBA w nowym domku Witajcie ponownie . Już możecie nas troszkę kojarzyć z powitań, ale jako , że Bubus zadomowił się u nas to i my postanowiliśmy się zadomowić na forum:).
U Bubolka wszystko świetnie, przyjechał do nas z zapaleniem spojówek, ale dostał kropelki ze świetlika i antybiotyk dicortinett ( o ile czegoś nie pokręciłam) i już ma piękne, blade ślepka. Jeśli chodzi o charakter, to Buba jest prawdziwym aniołkiem - załatwia się tylko na spacerach, nie podsikuje w domu, niczego, co mu nie wolno, nie gryzie, jest w dobrym kontakcie z naszymi szczurkami, nie wyje, nie szaleje podczas jazdy samochodem... Prawdziwy basset idealny . Oczywiście, i na całe szczęście, jest totalnym szaleńcem, wulkanem energii. Wszędzie go pełno i nieustannie słychać tupot pazurków o panele, za to jak śpi- to śpi jak kamień. Jako typowy basset ciągle jest spluty, ciągle nienażarty, można z nim robić dosłownie co się chce.. Za to jak napadnie go leń, to tylko " tu mnie zanieś, tam mnie podrap". Przy misce preferuje pozycję siedzącą, o ile nie leżącą. Na spacerkach trochę szarpie oraz... boi się plakatu kobiety na witrynie sklepowej, za każdym razem gdy go mijamy podczas spaceru pojękuje, pofukuje i trzeba go przekonać, że to nie jakiś straszny wielkolud:). Jeśli chodzi o komendy, to już rozumie słowo "nie". potrafi siadać i warować . Cud, miód i orzeszki. A oto Bubuś podczas snu etc.:
Ostatnie zdjęcia przedstawiają jedno z ulubionych miejsc Bubusia, w którym lubi sobie polegiwać ...chwilami, jednak nie jest to jego właściwe legowisko .Mianowice... Bubek obrał sobie za swoje lokum fotel nakryty specjalnie dla niego kocykiem blisko okna, z którego uwielbia wyglądać co chwila. Zawsze, gdy wracam z uczelni, a narzeczony z pracy, już z drugiego końca ulicy słyszę jak Bubek głośno szczeka, a w oknie widać jego słodki łebek:). Niestety, z racji tego, że zdjęcia robię telefonem a nie aparatem i nie zawsze mam dobre światło, to na razie nie byłam w stanie zrobić zdjęc Kłapoucha przy oknie.
Za błędy, jeśli są, przepraszam.
Pozdrawiamy Bubuś i reszta
Miła od Gucia - Czw 14 Sty, 2010 22:02
Witaj Angelika.
Widać, że jest poprawa w achowaniu Bubusia.
Zapraszamy, piszcie, pytajcie.
Bubuś jest bardzo ładny, jako super, wybieram zdjecie pierwsze, super pozycja
gocha - Czw 14 Sty, 2010 22:07
Śliczny jest :grin:
Żeby zdjęcia były lepiej widoczne , większe, jak wstawiasz z "fotosika" to zacznij od "moje zdjęcia", później jak już zapiszesz odpowiednie zdjęcie to pod spodem jest napis "pobierz pozostałe kody" jak już pobierzesz to skopiuj takie co jest napisane, że na forum i 500 coś tam i wklej na bassety i wtedy zdjęcie będzie duże.
A jeszcze, pięknego legwanka macie :grin:
AnonymeNails - Czw 14 Sty, 2010 22:58
Tak, poprawa jest ogromna:) Musiała się psina przyzwyczaić, uspokoić. W końcu to duży cios, zmiana domku, otoczenia, rozdzielenie z dotychczasowymi czworonożnymi... Ze mnie taka panikara jest, więc musiałam sobie pohisteryzować na początku...:) Dziękuję bardzo za opis wstawiania zdjęć z fotosika, jeśli o to chodzi, to zupełnie się na tym nie znam
Asia i Basia - Pią 15 Sty, 2010 10:09
Piekny pies, fajnie, ze nie sprawia Wam klopotu. Pewno wie, ze mial duzo szczescia, ze do Was trafil. Trzymamy kciuki, coby taki grzeczny pozostal. On teraz ma na imie BUBA ?
AnonymeNails - Pią 15 Sty, 2010 13:04
Tak - Buba, Bubuś, Bubolek etc.
Buba - Pią 15 Sty, 2010 15:38
Buba wita Bubę :!: :!:
AnonymeNails - Pią 15 Sty, 2010 15:44
A to zaskakująca informacja :twisted: Wita Buba Bubę :lol:
Nadia - Sob 16 Sty, 2010 23:26
Śliczny psiak:)
|
|