|
Nasze Bassety Klub Miłośników Basset Hound i podobnych. |
 |
Zakończone adopcje - 4 BASSETY - CHUDZINY DO ADOPCJI/ adoptowane
Agataw - Nie 28 Lut, 2010 20:00 Temat postu: 4 BASSETY - CHUDZINY DO ADOPCJI/ adoptowane Na siostrzanym forum wołają o pomoc.
http://bassety-adopcje.pl/viewtopic.php?t=303
Mirka - Nie 28 Lut, 2010 20:08
czytałam juz o tej akcji u Lucynki na forum
myslę że trzeba mieszek Lucy wesprzeć finansowo :!:
gocha - Nie 28 Lut, 2010 20:11
porozmawiajcie z Lucyną, bo ja mam informacje "pocztą pontoflową" z poprzedniego tygodnia, że wszystkie psiaki zostały wykupione.
zojka - Nie 28 Lut, 2010 20:11
Trzeba coś pomyśleć ...
tak mi się wydaje
Bidule
gocha - Nie 28 Lut, 2010 20:41
Tak, psiaki są już w klinice, podobno były w strasznym stanie, brudne, śmierdzące, niedożywione.
Teraz trzeba im szukać domków i pomóc finansowo. Wszystkie będą sterylizowane i pies kastrowany, zaraz po wykonaniu potrzebnych badań. Brakuje pieniądzy na zabiegi, jest już spora kwota, ale cały czas brakuje, a to 4 psy do zabiegu.
Myślę, że powinniśmy pomóc z naszego "zapasu"
Jak sądzicie?
Madzik - Nie 28 Lut, 2010 21:18
Czy to są te cztery sztuki które Agata z Polany z Magdą Smutasową i innymi wywalczyli? Czy to te?
Agataw - Nie 28 Lut, 2010 21:21
Jasne, jesteśmy za.
gocha - Nie 28 Lut, 2010 21:26
Tak to te :cry:
Mirka - Nie 28 Lut, 2010 22:47
Madzik napisał/a: | Czy to są te cztery sztuki które Agata z Polany z Magdą Smutasową i innymi wywalczyli? Czy to te? |
tak to te i pomoc finansowa bardzo potrzebna,kazdy grosz sie przyda ........ więc może
sie włączysz.....:wink:
Joasika - Pon 01 Mar, 2010 07:30
Dziewczyny!
Wysłałam wczoraj grosik na konto Naszych Bassetów dla tych bidul.
Nie jest tego wiele, ale przy obecnych i czekających wydatkach na więcej mnie nie stać.
I zaraz się biorę za rozsyłanie wici w sprawie znalezienia im domów :cool:
Miła od Gucia - Pon 01 Mar, 2010 07:52
Jestem za wsparciem finansowym i nie tylko, a także za włączeniem się w szukanie domków.
Ja poinformuję wszystkich chętnych do adopcji (tych z kajecika).
Podajcie kwotę jaką możemy wspomóc.
Przy tych zabiegach czterech basseciatek biednych ja proponuję na teraz 500 zł.
A co Wy na to ?????
Agataw - Pon 01 Mar, 2010 08:36
Jestem za
Dorti - Pon 01 Mar, 2010 08:40
Oki :wink:
gocha - Pon 01 Mar, 2010 08:57
Ja też się zgadzam.
Magda i Rudolf - Pon 01 Mar, 2010 10:32
Jak najbardziej za
Asia i Basia - Pon 01 Mar, 2010 10:59
Jesli zostaly wykupione od pseudohodowcow jestem przeciwna, jesli odratowane w inny sposob jestem za. Uwazam tez ze 500 zlotych przy stanie konta to za duzo. Sa trzy organizacje jesli sie nie myle biorace udzial w tej akcji.
Mirka - Pon 01 Mar, 2010 11:09
Asiu zgadzam się z Toba w 100% :~
Lucy - Pon 01 Mar, 2010 12:45
Asia i Basia napisał/a: | Jesli zostaly wykupione od pseudohodowcow jestem przeciwna, jesli odratowane w inny sposob jestem za. Uwazam tez ze 500 zlotych przy stanie konta to za duzo. Sa trzy organizacje jesli sie nie myle biorace udzial w tej akcji. |
Jest oczywiste ,ze doskonale sobie poradziny bez "wsparcia"z waszego konta!
I zauwaz ,ze zadna z nas nie wyciagneła reki po wasze pieniadze.,same zadeklarowałyscie pomoc.... nie żebramy tutaj, a ty asiu nie jestes łaskawca ,ktory rozdaje datki wedle swojego "widzi mi sie".
Akurat jezeli chodzi o mnie ,to nie jest mi potrzebna zadna pomoc z twojej strony.
I wypowiadajac sie w taki sposob ,nie mnie obrazasz i dyskredytujesz ,,tylko swoje kolezanki z forum ,ktore wczesniej zadeklarowaly wsparcie ,kierujac sie odruchem serca dla tych psow , naprawde dreczonych.
Datki powinny byc dobrowolne wiec prosze osoby ktore chca wesprzec te psy , o kontakt na moje Pw.
Oswiadczam ,ze pieniedzy "forumowych " nie przyjme.
Psy sa ewidentnie w potrzebie,tak samo jak te ktore tam zostały a ktore na pewno nie zostana pozostawione bez pomocy.
Dla zainteresowanych , tutaj jest wiecej informacji.
http://www.forum.bassety....p?p=20542#20542
:!:
Mirka - Pon 01 Mar, 2010 13:12
Lucy napisał/a: | Asia i Basia napisał/a: | Jesli zostaly wykupione od pseudohodowcow jestem przeciwna, jesli odratowane w inny sposob jestem za. Uwazam tez ze 500 zlotych przy stanie konta to za duzo. Sa trzy organizacje jesli sie nie myle biorace udzial w tej akcji. |
I zauwaz ,ze zadna z nas nie wyciagneła reki po wasze pieniadze.,same zadeklarowałyscie pomoc.... nie żebramy tutaj, a ty asiu nie jestes łaskawca ,ktory rozdaje datki wedle swojego "widzi mi sie".
Akurat jezeli chodzi o mnie ,to nie jest mi potrzebna zadna pomoc z twojej strony.
I wypowiadajac sie w taki sposob ,nie mnie obrazasz i dyskredytujesz ,,tylko swoje kolezanki z forum ,ktore wczesniej zadeklarowaly wsparcie ,kierujac sie odruchem serca dla tych psow , naprawde dreczonych.
Datki powinny byc dobrowolne wiec prosze osoby ktore chca wesprzec te psy , o kontakt na moje Pw.
Oswiadczam ,ze pieniedzy "forumowych " nie przyjme.
Psy sa ewidentnie w potrzebie,tak samo jak te ktore tam zostały a ktore na pewno nie zostana pozostawione bez pomocy.
Dla zainteresowanych , tutaj jest wiecej informacji.
http://www.forum.bassety....p?p=20542#20542
:!: |
no i jak zwykle potraktowałas nas z góry
nie rozumiem takiego podejścia do sprawy
po to jest forum żeby na nim dyskutować i tyle. :~ :cry:
gocha - Pon 01 Mar, 2010 13:17
Dziewczyny, a ja podtrzymuje swoje zdanie i uważam, że powinniśmy pomóc finansowo tym psiakom. Wykupione już zostały, nie nasza to sprawa za czyje pieniądze.
Teraz kazdego z nich czeka operacja, leczenie.
Powinno się im dać szansę wyleczenia i godnego życia w nowych domach, bo te bidy na to zasługują, a do tego są potrzebne pieniądze.
Miła od Gucia - Pon 01 Mar, 2010 13:27
Po przeczytaniu postów o czterech bassetach, napisałam i ja.
Potem po Waszych odpowiedziach, zadzwoniłam do Lucy, deklarując naszą chęć pomocy finansowej i pomocy w szukaniu domków.
To ja w Waszym imieniu zaproponowałam Lucy pomoc.
Tak jak to wynikało z opisów.
Agataw - Pon 01 Mar, 2010 13:30
Jestem tego samego zdania.
Miła od Gucia - Pon 01 Mar, 2010 13:33
Zapomniałam napisać, że pieniądze z konta basseciego byłyby przeznaczone, na pomoc w kosztach sterylki i kastracji. Czy nie na to zbieramy pieniądze.
Można mnie było tylko z kwotą przystopować, nie 500 a np. 200.
Batus - Pon 01 Mar, 2010 13:35
Bogusia, i bardzo dobrze zrobiłaś, bo chyba przez telefon najlepiej porozmawiać i rozwiać wszelkie niedomówienia i nadinterpretacje. A może po 100/psią głowę byłoby bardziej okej? Dorzucę grosik...
Asia i Basia - Pon 01 Mar, 2010 13:37
Lucy napisał/a: |
I wypowiadajac sie w taki sposob ,nie mnie obrazasz i dyskredytujesz ,,tylko swoje kolezanki z forum ,ktore wczesniej zadeklarowaly wsparcie ,kierujac sie odruchem serca dla tych psow , naprawde dreczonych. :!: |
Oj, jak to boli uslyszec inne zdanie niz swoje.
Wiesz Lucy, poproszono nas , czlonkow forum, zeby otwarcie pisac w temacie dotyczacym "forumowych" pieniedzy. Uczynilam to i czy Ci sie moje zdanie podoba czy nie jest mi obojetne. Takie moje zdanie jest i go nie zmienie. Twoj sposob zalatwiania tego typu spraw juz nie raz budzil dzikie dyskusje, szkoda, bo nie o to w tej calej pomocy chodzic powinno. Ja pomocy Tobie w tym przypadku nie oferowalam, wiec i nie ma czego odrzucac. Kto chce niech sle, na tym forum mamy wolnosc wyboru. Przyzwyczailam sie juz do Ciebie, wiec nie dziwi mnie ten atak akurat na mnie, jakbym to ja jedyna byla tego zdania. Ale coz, czegos sie czepic trzeba. Mimo wszystko zycze tym biedom aby znalazly dobre domki. Z pomoca Wasza czy Nasza.
gocha - Pon 01 Mar, 2010 14:15
Bogusiu, jeżeli jesteś z Lucy w kontakcie to porozmawiaj i zapytaj czy możemy przesłac jednak jakąś kwotę z forum, czy każdy ma to zrobić oddzielnie, a może od Ciebie w naszym imieniu(imiennie), nie wiem sama, wiem, że psiaki wymagają leczenia i sterylek, a na to są przeznaczone nasze pieniądze.
Psiaki już są wykupione, nie mieliśmy w tym udziału, więc nie możemy mieć dylematów, one teraz wymagają pomocy, muszą trafić do nowych domów zdrowe.
Miła od Gucia - Pon 01 Mar, 2010 14:27
Dobrze, porozmawiam.
zojka - Pon 01 Mar, 2010 22:03
Nie wiem, czy dobrze rozumiem, ale nikt nie chce pieniędzy z naszego forum :shock:
To się nie wychylajmy.
Po Twojej odpowiedzi Lucy sie mi zrobiło głupio.
Zupełnie nie rozumiem, dlaczego jesteś niemiła ...Ktoś chciał pomóc, ktoś miał inne zdanie ... można było spokojniej.
Masz rację o pomoc trzeba prosić. My wciskamy się na siłę.
Madzik - Pon 01 Mar, 2010 23:24
Mirka napisał/a: | Madzik napisał/a: | Czy to są te cztery sztuki które Agata z Polany z Magdą Smutasową i innymi wywalczyli? Czy to te? |
tak to te i pomoc finansowa bardzo potrzebna,kazdy grosz sie przyda ........ więc może
sie włączysz.....:wink: |
Pewnie, ze tak! Rozmawiałam już wczoraj z Agatą - psiaki z jej opisu są w złym stanie: zarobaczone i smierdzace (nie będę też mówiła czym były karmione bo do teraz zbiera mi się na wymioty) i prosiłam ją o numer konta na jaki mogłabym wpłacić pieniądze by wspomóc te bidy.
Nie rozumiem Waszych niesnasek (powyzej). Według mnie jak ktoś chce pomóc to niech pomaga nie oczekuje oklasków, a jak nie chce pomagać to niech temat przemilczy. I wszyscy będą zadowoleni.
Mirka - Pon 01 Mar, 2010 23:48
no to przemilcz
a swoje przemyslenia skreśl na forum Agaty
joania - Wto 02 Mar, 2010 08:00
Madzik zgadzam się z Tobą w 100%, Mirka po co ten jad ?. Oczywiście teraz będę maiła dogadane :wink:
Fanfan z rodziną - Wto 02 Mar, 2010 08:05
Joania ma rację. Lucy - czy mogę dostać jakieś namiary na konto? Też wrzucę grosika..na leczenie, sterylki etc. Biedne psiaki.
Mirka - Wto 02 Mar, 2010 08:30
joania napisał/a: | Madzik zgadzam się z Tobą w 100%, Mirka po co ten jad ?. Oczywiście teraz będę maiła dogadane :wink: |
joania nie znasz sprawy nie komentuj
Mirka - Wto 02 Mar, 2010 08:34
prosze moderatora o zamknięcie tematu
dalsza dyskusja mija się z celem
lora - Wto 02 Mar, 2010 10:10
Ja mam pytanie:
Czy to są te 4 bassety, które mają ogłoszenie na Ale.gratka z ceną 2700,-
Jeśli ktoś może udzielić mi odpowiedzi, to bardzo proszę .To dla mnie bardzo, bardzo ważne.
joania - Wto 02 Mar, 2010 10:20
joania - Wto 02 Mar, 2010 10:25
te są z allegro ale ta sama cena była licytowana , może facet dał ogłoszenie na róznych portalach , on zdaje się jest z Gąsawy czy coś takiego.
gocha - Wto 02 Mar, 2010 10:40
Tak to są te psy , które były wystawione do sprzedaży, więcej szczegółowych informacji na ich temat uzyskasz na forum bassety .pl osoby stamtąd się tymi psami zajmują.
lora - Wto 02 Mar, 2010 11:11
Słuchajcie oni wystawiali tam też suczkę basseta. Mieli takie śliczne zdjęcie suni na tle błękitnego nieba. Uwierzcie mi, że w rzeczywistości ta sunia to był obraz nędzy i rozpaczy: małe, chude, pogryzione i śmierdzące. Z pyszczka śmierdziało jej jakąś przebrzydłą kwasotą, a szczeniaczki jak mają 7tyg. to raczej pachną.
Madzik - Wto 02 Mar, 2010 14:54
joania napisał/a: | Madzik zgadzam się z Tobą w 100%, Mirka po co ten jad ?. Oczywiście teraz będę maiła dogadane :wink: |
Tym razem ja się zgadzam z Joanią i pewnie znów będę miała dogadane (zaczynam się przyzwyczajać bom młody forumowicz :wink: ). Też nie rozumiem po co tyle jadu skoro tu chodzi o pomoc, ale ok, wszystkiego rozumieć nie muszę. A sprawę znam tak samo jak Joania.
Asia i Basia - Wto 02 Mar, 2010 15:41
Na stronie pierwszej tego tematu macie link na forum pilotujace tej "akcji". Jesli sprawe znacie i uwaznie czytalyscie to wiecie jak pomoc.
Grzegorz - Sro 03 Mar, 2010 07:01
Tak jak juz powiedziałem w innym temacie są tacy co są na róznych forach i jest im z tym dobrze ( nie mącą!). Nie możemy im zabronić takiego postepowania a także nie możemy im zabronic dysponowania ich pieniedzmi - chcą wpłacać na te 4 bassety niech wpłacają to ich sprawa- tak więc odsądzanie od czci i wiary chyba Fanfana, Joasiki czy też Madzik jest w tym momencie nie na miejscu!,Przypominam że to na Nas ,jako Forum ,się te Panie obraziły a jeśli te osoby prywatnie chcą to zrobić to ich juz prywatna sprawa! Nie ma tu takiej reguły " jak wejdziesz miedzy wrony to kracz jak i one " - każdy ma prawo do swojego zdania .
Idea Naszego Forum od jego zarania zawsze była jedna jesteśmy dla wszystkich miłośników bassetów ogólnodostepni ! Po zadymie pomiędzy forami ( gdy wyleciałem z Agaty forum ) to tamto forum zrobiło sie dla dla wybranych - my nie zatracilismy nic z Naszej istoty. Do nas kazdy może przyjśc , życ wśród Nas i odejść kiedy chce. Może więc niech każdy podejmie decyzje w swoim zakresie czy chce , gdzie chce itp.
Jesli jednak ktoś otwarcie na Naszym Forum złamie Regulamin - to zostaną w stosunku do Niego wyciągnięte surowe konsekwencje. Co zostało dokonane!
Ot po prostu róbmy swoje !
I kończąc tą bezproduktywna dyskusję - proszę jako drugi Moderatora o zamkniecie tematu !
Madzik - Sro 03 Mar, 2010 08:37
Dziękuję Grzegorzu.
|
|