Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Ambulatorium - nie je , nie pije, ma biegunkę

basiulka - Pon 01 Mar, 2010 13:49
Temat postu: nie je , nie pije, ma biegunkę
Witam,
mam ogromny problem z Bertą. Dzisiaj po pracy biegnę z nią do lekarza. Ale może ktoś miał już taki przypadek i może mi trochę nakreślić sprawę. W piątek wieczorem Berta dostała rozwolnienia. Podałam jej Laremid, bo zazwyczaj pomaga przy tego typu sprawach. W sobotę miała jeszcze rozwolnienie. Wieczorem strasznie napinała brzuch a w nocy dostała krwawienia z odbytu. To było straszne. Smród przeokropny. Od wczoraj nie je i nie pije. W niedzielę żaden wet nie jest dostępny, a dzisiaj biedna musi czekać aż z pracy nie wrócę. Bardzo się denerwuję. Myslę, że pewnie coś zjadła na trawniku pod blokiem, bo ludzie różne rzeczy wyrzucają a ona mimo,że na smyczy zawsze potrafi coś wywęszyć i schrupać.

Batus - Pon 01 Mar, 2010 13:51

Wet wet wet! Daj proszę znać co dalej, jak pies po Twoim powrocie z pracy?
Asia i Basia - Pon 01 Mar, 2010 14:00

Bacha miala podobnie, byla to psia "jelitowka", pedz lepiej do weta. Moze to inne swinstwo sie przyplatalo. Co wet to wet.
gocha - Pon 01 Mar, 2010 14:08

Jak najszybciej do weta i daj znać co z sunią.
Magda i Rudolf - Pon 01 Mar, 2010 14:12

O kurcze, tylko wet :!:
Daj znac co z sunia :~

Batus - Pon 01 Mar, 2010 21:41

I jak sunia, jakie wieści ?
Grzegorz - Wto 02 Mar, 2010 06:26

Nie chę żle krakać ale smród przy braku łaknienia ............śmierdzi mi parvowirozą.....
lora - Wto 02 Mar, 2010 11:29

Kiedyś moja owczarka zeżarła skrzydło kurze z pierzem i jej gdzieś w jelitach utknęło. Dostała biegunki krwotocznej i wymiotów. Wet nazwał to krwotocznym zapaleniem jelit. Przez tydzień 2 razy dziennie chodziłam na kroplówki, bo co do pyska, to zaraz zwracała: leki, jedzenie, wodę. Smród był odrażający z rozkładającej się krwi. Bardzo się bałam, że suka z tego nie wyjdzie, ale gdy już było wiadomo, że będzie dobrze wet. powiedział, że gdyby to był bezpański pies przeleżałby tydzień w rowie i wielce prawdopodobne, że sam by się wykaraskał.
Tylko konsultacje z Weterynarzem i to sumiennym.

Madzik - Wto 02 Mar, 2010 14:48

Wiadomo coś o psie? Jak on się czuje?
Batus - Sro 03 Mar, 2010 08:56

Haj, Basiulka, daj znać co z Twoją Bertą? :cry:
gocha - Sro 03 Mar, 2010 09:19

Co z suńką, napisz coś.