Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Wystawy - Poznań wystawa

Agata - Pią 23 Wrz, 2005 15:50
Temat postu: Poznań wystawa
Z kim Groszek pobawi się w Poznaniu :?:
Buba - Sob 24 Wrz, 2005 10:31

Ze mną (Gustawem) :lol:
Benka-Bozenka - Wto 27 Wrz, 2005 18:58

Groszek spotka sie z Lucky
pozdrawiam Agatko

Agata - Sro 28 Wrz, 2005 07:36

Benka-Bozenka napisał/a:
Groszek spotka sie z Lucky

To super, bo tęskni za nią :lol:
Ale ja najbardziej, bo daaawno się nie widziałyśmy Bożenko :evil:

Evika - Pon 24 Paź, 2005 13:28

hej, no kto tam jeszcze przybedzie do Poznania .. bo zgloszonych jest 25 bassetow...
Buba - Wto 25 Paź, 2005 17:51

Gustaw jedzie :wink:
Evika - Wto 25 Paź, 2005 18:31

no to suuuper !!Pozdrowionka :D
agnieszka - Sro 26 Paź, 2005 08:53

Lunka tez przyjedzie, alet tylko jako widz
agnieszka - Sro 26 Paź, 2005 08:55

tak bardzo się cieszymy, ze poznamy inne baseciki i ich właścicieli
Agata - Sro 26 Paź, 2005 09:09

agnieszka napisał/a:
Lunka tez przyjedzie, alet tylko jako widz

Super, w końcu się spotkamy :lol:

Arleta - Sro 26 Paź, 2005 09:23

Ale załuje ze nas nie bedzie ale niestety mam szkolenie w ten wystawowy weekend.
Wszystkim zyczymy oczekiwanych sukcesów i pięknych medali

agnieszka - Sro 26 Paź, 2005 11:18

my też bardzo się cieszymy, nasza Lunka chyba oszaleje ze szcześcia tyle kumpli na raz - euforia murowana. już niemożemy się doczekać!!!!!
Agata - Sro 26 Paź, 2005 11:25

Arleta - no co Ty :?
A ktoś inny z Koriną nie może pojechać, aby ją wystawić !

Arleta - Sro 26 Paź, 2005 12:32

Agatko - Ja nie zamierzałam wystawiac Koriny w Poznaniu ale cały czas twierdziałm ze pojedzimy towarzysko kibicowac innym - no i na piwko po waszych zdobytych sukcesach. Ale siła wyzsza szkolenie - i niestety.
Agata - Sro 26 Paź, 2005 13:47

Arleta napisał/a:
Agatko - Ja nie zamierzałam wystawiac Koriny w Poznaniu.

A szkoda, wielka szkoda :?
Bo Korina idzie jak burza i zasłużenie, bo rośnie i rozwija się jak :shock:
To duża wystawa i duża konkurencja - ale nie dla niej :wink: Bo szanse miała by ogromne :!: Szkoda Arletko, wielka szkoda :?

Agata - Pią 28 Paź, 2005 13:12

Do Poznania jedziemy w składzie - Buba, Alex, ja i Piotr ; Gustaw, Groszek i Omen. Ciekawe jak będzie w podróży :wink:

Wczoraj z Omenem byłam na "skubaniu" :?
Wygląda OKROPNIE :!: Tatiana prawie cały puch mu wyskubała :(
I tego pięknego kędziorka na główce również :(
Wszyscy powiedzieli, że Omen wygląda teraz jak prawdziwy spaniel :wink: Ale mi się taki nie podoba :?
Całe szczęście, że loczek odrośnie :thx
A wiosną przed wystawą znów skubanie :(

Szkoda, że człowiek musi ingerować w naturę :roll:
W tak piękną naturę w Omena przypadku :wink:

Dziś zgwałcę Piotra, by wkleił kilka fotek. Ale to już w innym temacie - Nowy psiak na Polanie.

Arleta - Pią 28 Paź, 2005 13:15

Nie przesadzaj Agatko napewno Omenek jest fajowy i śliczny

PS Piotr juz wie co go dzisiaj czeka :lol: :lol: :lol: :shock: :shock: :lol:
ale moze przzed zrób mu te naleśniki aby facet siłe miał :lol: :lol:

Agata - Pią 28 Paź, 2005 13:21

Arleta napisał/a:
ale moze przzed zrób mu te naleśniki aby facet siłe miał [/i]:lol: :lol:

On tych Twoich naleśników nie może mi podarować :lol:
Jak będzie grzeczny i ładnie wklei fotki, to zrobię mu te naleśniki wg Twojego przepisu, niech ma :wink:
Ale on kiedyś powiedział, że i tak do Ciebie na naleśniki pojedzie 8)

Arleta - Pią 28 Paź, 2005 13:26

Oj Agatko - moje drzwi sa dla niego otwarte moze wpadac kiedy cche i naleśniki tez sie znajdą :lol:
Walczcie ostro na wystawie i czekam na relacje

Agata - Pią 28 Paź, 2005 18:45

Dziękuję Arletko w imieniu Piotra !!!

Proszę trzymaj mocno kciuki za Grosia i za debiut szczeniaczka Omenka :D

Patrycja - Wto 01 Lis, 2005 12:55

Jezeli nam sie uda to z Mamba tez sie zjawimy a wlasciwie" przemycimy sie"
agnieszka - Sro 02 Lis, 2005 08:08

Patrycja napisał/a:
Jezeli nam sie uda to z Mamba tez sie zjawimy a wlasciwie" przemycimy sie"

byłoby fajnie gdybyście przyjechali z Mambą - Lunka tez będzie, także będzie silna ekipa

Arleta - Sro 02 Lis, 2005 19:13

Agnieszko czy Ty wystawiasz Lunke - w Poznaniu zadebiutuje?
agnieszka - Sro 02 Lis, 2005 20:41

nie, my jedziemy tylko jako widzowie. Lunka niestety na dzień dzisiajeszy nie umie nawet postawy wystawowej. także nie dla niej ring. mamy nadzieje, że w końcu kiedys nauczy się postawy i bedziemy mogli ją w przyszłym roku wystawić. Ale jedziemy, zobaczyc jak wyglądają takie wystawy no i zobaczyc sie z Pania Teresą i jej baleronikami i oczywiście z wszystkimi znajomymi z forum.
Mirka - Czw 03 Lis, 2005 08:32

Fajnie napisałaś "Lunka nie umie na dzień dzisiejszy nawet postawy",Dusia zaliczyła 7 wystaw i tez nie stoi w ringu :) :) poza ringiem owszem i to ładnie,a jak ma sie pokazać ,to ech szkoda gadać,ale ten typ tak chyba juz ma :D :D
agnieszka - Czw 03 Lis, 2005 12:34

To mnie kochana troche pocieszyłaś, bo miałam już wrażenie, ze będziemy jeździć na wystawy tylko jako goście specjalni:))))
Buba - Czw 03 Lis, 2005 21:37

Gustaw i postawa...hahahaha!!!! Groszek też się uczył tego chyba rok..Agata ma pełno papierków z zapiskiem "brak obycia wystawowego:"
Ale nadrabiają ocenami doskonałymi :thx

Buba - Sob 05 Lis, 2005 09:22

Wyczytałam że do Poznania jedzie 25 bassetów! Będzie niezła ekipa. Jak zwykle największa konkurencja w młodzieży/psy..
A zaraz po nas na tym samym ringu Bloodhound`y

Evika - Sob 05 Lis, 2005 11:10

no zobaczymy jak bedzie ,ja osobiscie bardzo sie ciesze na spotkanie znajomych basseciarzy i bloodhoundziarzy - w tym mojego pupila Bonda !!Do zobaczenia jutro !! :D
Dariusz - Nie 06 Lis, 2005 18:05

No i wystawa w Poznaniu-przeszła do historii!!!!
Wiekszość z nas pewnie chce jak najszybciej o niej zapomnieć!!!!!
Atmosfera przy ringu wspaniała :thx i tylko dla niej warto było przyjechać!!!
Mam wrażenie ,że w dniu dzisiejszym sędzinie- rasa basset hound była całkowicie obca.....sporo psiaków zostało skrzywdzonych oceną i lokatą
(nie chodzi mi o naszą sunię)
Zdaniem wielu porównanie w psach-powinno wyglądać inaczej!!!!
Co z tego,że Gladiator prezentował sie wspaniale-jak również młody Groszek
żaden z nich nie zdobył CACIBU ani res.CACIBU!!!!!!!!!(jestem pod wrażeniem tych psiaków)
A co do reszty ocen to szkoda gadać!!!!!!!!!
Gdyby to była pierwsza"człowieka "wystawa to nie byłoby takiego niesmaku!!
Nawet znajomi z Niemiec byli w ciężkim szoku!!!!!!
Psy wygrał Dyzma a rasę wzięła sunia Kalina-wszystko w rekach pani Rupniewskiej.

ps.fotek mam sporo-ale są zbyt ciemne-liczymy na Bubę :thx

Kasia :) - Nie 06 Lis, 2005 18:46

Dariusz napisał/a:
Mam wrażenie ,że w dniu dzisiejszym sędzinie- rasa basset hound była całkowicie obca.....

niestety Dariuszu, takie rzeczy się zdarzają... zbyt często...
i nie tylko w rasie basset hound! a kto sędziował? i jakie wogole były wyniki? ma ktoś całą stawke??? no i fotkiiii!!!! plose

Evika - Nie 06 Lis, 2005 18:57

witam ,no coz ..sedziowala p.Magdalena Musiał ...a fotki - ma na pewno Buba.. musze sie pozbierac to napisze szczegoły .. w rezultacie bałaganu na ringu dostalam np. karte oceny suni z II lok. z klasy posredniej / uwaga z wpisanym cwc !!!!/ szok! teraz musze prosic o moje papiery oddzia; poznanski ...
Kasia :) - Pon 07 Lis, 2005 08:44

Evika napisał/a:
.. w rezultacie bałaganu na ringu dostalam np. karte oceny suni z II lok. z klasy posredniej / uwaga z wpisanym cwc !!!!/ szok! teraz musze prosic o moje papiery oddzia; poznanski ...

no to akurat nie jest wina sędziego czy też wynik jego (jej) niewiedzy lecz raczej wina sekretarza, który zapewne zwyczajnie pomylił papiery :roll:
ale fakt, teraz czeka Was odkręcanie tego wszystkiego...chociaż, Evika - nie wiem czy dobrze zrozumiałam - Wy macie czyjąś kartę? to znaczy że ktoś ma Waszą, a może by tak zwyczajnie się wymienić?

agnieszka - Pon 07 Lis, 2005 08:51

mY bylismy z Lunką również na wystawie, ale czysto towarzysko. Prawdę mowiąc bylismy pod wrażeniem, wszystkich bassetów ( były sliczne i każdy w swoim rodzaju). Nie mielismy takich spostrzeżeń jak inni, może poprostu dlatego, ze niebraliśmy udziału i nie wchodziliśmy na ring.. Lunka na poczatku była strasznie stremowana, az jej nie poznawaliśmy, ale później już się oswoiła i było ok!!!!!!!!
Nie mogłam prawde mówiąc rozpoznac balleroników z forum i ich włascicieli z wyjąctkiem Groszka i Festivala
Pozdrawiam

Evika - Pon 07 Lis, 2005 09:20

a propos karty !!
Karte ja mam oryginal kogos innego ,ten ktos ma jej kopie / czyli kopie swojej/ a ja nie mam wcale !!
natomist nie iwem czy zwrocilas Kasiu uwage na fakt wpisania cwc dla suni z II lokata !!!
Pozdrawiam
A Lunka jest sliczna !!

Agata - Pon 07 Lis, 2005 12:42

Witam po długiej przerwie, wiem że początek nie na temat, ale chciałam podziękować Asi i Ewie od Matyldy i innym za troskę o mnie.
Dziewczyny - wszystko jest ze mną ok. jestem zdrowa. Jedyne co to taka ilość roboty mnie zawaliła, że nie wiedziałam w co ręce włożyć, ale już się prawie ze wszystkim uporałam :thx Przepraszam, że się nie odzywałam :?

A teraz już na temat.
To co napisał Dariusz to święta prawda :!:
Ja byłam w szoku. Mimo tego, że Grosio zdobył złoto i CWC :thx i jestem z tego powodu bardzo zadowolona, to szokiem było dla mnie ocenianie pozostałych bassetów. Może ja się nie znam :?
Ale jeden z bassetów, który dla mnie miał rażącą wadę wygrał młodzież :shock: A przy tym wygrał z przepiękną suką, która spokojnie by mogła wygrać całą rasę. To była dla mnie jakaś jedna wielka pomyłka i :shock:
Każdemu podoba się coś innego i sędziom również, ale jeśli pies mocno odstaje od wzorca to przy tak fantastycznej konkurencji nie powinien tym bardziej wygrać :shock:
Poza tym nie dyskryminując innych wystaw - Poznań to nieprzeciętna wystawa i coś takiego właśnie tu, na tej właśnie wystawie :shock:

Jednej z przepięknych suk, sędzina wpisała w kartę oceny - .....za luźne palce. Przepraszam, ale ja we wzorcu o czymś takim nie czytałam jak palce, ale o ogonie jaki powinien mieć basset tak.

A co do ogonka, to mój Grosio przed wejściem na ring go opuścił :(
Pani sędzia kazała mi go puścić z ringówki i rozbawić aby biegał swobodnie po zielonym dywaniku, ale jak na złość Grosio był tak zaspany jak to Darek określił :lol: , że miał w nosie zabawę.

Po zejściu z ringu ogonek pięknie się uniósł i Grosio zaczął bawić się z Gustawem i innymi bassetami 8) Kochany mój niuniuś 8) Pańcia dmuchała 300 km a chłopczyk taki numer wywinął :wink:
Kochane moje maleństwo 8)

Omen zadebiutował i ............ dostał swój pierwszy pucharek.
Został najpiękniejszym szczenięciem w rasie cocker spaniel angielski. Był porównywany jeszcze z dwoma innymi szczeniętami.
Sędzina była nim zachwycona - powiedziała, że Omen jest wyjątkowy :!: Że jest przepiękny, i jeśli będzie dalej tak się rozwijał to wyrośnie z niego cudo :!:
To było bardzo miłe :thx

Buba - dawaj zdjęcia :!:

Agata - Pon 07 Lis, 2005 13:07

Ja najbardziej byłam zdziwiona dwoma ocenami, zdziwiona to mało - zszokowana to odpowiednie słowo :!:
res.CACIB i Zwycięstwo Młodzieży.
To było baaaaaaaaaaaaaaaaaardzo dziwne ocenianie, bardzo dziwne :?

Ale pewnie się nie znam :wink:

Dariusz - Pon 07 Lis, 2005 14:25

Witaj w klubie Agato-"tych co sie nie znają" :wink: :wink: :wink:
Wygrana w psach powinna byc całkiem inna :!: :!: :!:
O sukach nie wspomnę-aby nie byc posądzony o stronniczość!!!!!!!!!!!!
Ale faktycznie człowiek mało co sie zna...........hahahah
Ta sędzina ma kapitalne przebłyski w sędziowaniu-ale wczoraj tego błysku u niej zabrakło -a szkoda!!!!!
Zobacz na naszym ringu nie było wogóle braw-czy to przypadek?????Chyba jednak nie!!!!!!!!

Pozdrawiam

Kasia :) - Pon 07 Lis, 2005 15:01

Evika napisał/a:
nie iwem czy zwrocilas Kasiu uwage na fakt wpisania cwc dla suni z II lokata !!!

zwróciłam, zwróciłam, właśnie o tym pisałam, że to raczej nie jest wynik niewiedzy sędziego lecz nieuwagi sekretarza - pochrzanił karty przy wypisywaniu, CWC wpisał na karte tamtej suki i źle wydał dokumenty - u mnie na ringu takie rzeczy też często sie zdarzały, tyle że zwykle ludziska przychodzili po ocenie "tu chyba zaszła jakaś pomyłka" i wszystko udawało się odkręcić.

A wiesz... hi, hi... sama kiedyś wpisałam "NSwR" psu, a suni "Najlepszy pies" ... :oops: no cóż, nikt nie jest doskonały! na szczęście państwo odkręcili co ja pokręciłam! :D

Evika - Pon 07 Lis, 2005 15:33

Kasiu,masz racje -nikt nie jest doskonały ,oczywiscie z tym cwc to nie chodzilo o sedzine ! Tylko akurat na tym ringu gospodarz byl do .... kitu ,stad cale zamieszanie.. ale zle to swiadczy o randze wystawy .. prawda ??
Kasia :) - Pon 07 Lis, 2005 22:45

Evika napisał/a:
.. ale zle to swiadczy o randze wystawy .. prawda ??

prawda, zgadzam się!

ale, ale, tak piszecie to to, to tamto, i, że na przykład :
Agata napisał/a:
jeden z bassetów, który dla mnie miał rażącą wadę wygrał młodzież A przy tym wygrał z przepiękną suką, która spokojnie by mogła wygrać całą rasę.(...) jeśli pies mocno odstaje od wzorca to przy tak fantastycznej konkurencji nie powinien tym bardziej wygrać...

no to ja chce to w końcu zobaczyc!!! gdzie te zdjęcia???

Dariusz - Pon 07 Lis, 2005 23:46

Kasiu mi "siadł" aparat(kilka zdjęć jest w Cieka......z życia FESTIVALA-liczę na zdjęcia Buby(bo robiła) :lol: :lol:
Buba - Wto 08 Lis, 2005 12:07

Jestem...musiałam się w robocie odkopać z papierów, Muszę Was troszkę rozczarować. Nie mam dobrych zdjęć..ale za to MAM FILMY.
Zaraz prześlę je do admina, a on już na pewno znajdzie sposób na ich umieszczenie i oglądanie na forum.
Mam film z młodzieży/psy bo tam szedł Gustaw i na firmie widać właśnie to odstępstwo od wzorca innego psa.
Uwaga cytat z wzorca rasy zamieszczonego na stronie Klubu Basseta w Polsce

"OGON:
Dobrze osadzony, dość długi, mocny u nasady i zwężający się ku końcowi, na spodniej stronie porośnięty umiarkowaną ilością twardego włosa. W ruchu łagodnie wzniesiony, szablasto wygięty. Nigdy nie zakręcony, ani pionowo noszony"

Zwracam uwagę na "nigdy nie zakręcony"

i cytuję dalej

"WADY:
Wszelkie odchylenia od powyższego wzorca powinny być traktowane jako wady obniżające ocenę w zależności od stopnia ich nasilenia"

No..ja miałam wrażenie że Pani sędzia przeczytała po łebkach wzorzec :shock:

Ale i tak jestem zadowolona z Gustawa! Poszedł po ringu PIĘKNIE. Z postawą troszkę gorzej, ale już NIE SIADAŁ tak często tylko stał. Co prawda musimy popracować nad tylnymi łapami w postawie.
No i nie ma wpisu na karcie "brak obycia wystawowego" Więc dla nas same sukcesy. A że, pani sędzia miała inne gusta/lub ich brak trudno.
Ludzie są tylko ludźmi - newet sędziowie :wink:

Mirka - Wto 08 Lis, 2005 12:28

No to kto :?: tz.jakie psy :?: wygrały Poznań,wogole napiszcie jakie są wyniki wystawy :D bo z tego co czytam :shock: to wszyscy bardzo zadowoleni :shock: a jeszcze badziej oburzeni :D :D ,nic nie rozumiem
Dariusz - Wto 08 Lis, 2005 14:03

Mirko-pisałem kto wygrał psy i suczki-"tygrysy"pani Rupniewskiej

Buba-Twój "tygrysek"prezentował sie wspaniale-masz racje co do ogona tamtego balerona(przykro mi powiedzieć-pies zasługiwał tylko na ocenę bardzo dobrą-i to jest max.ocena w jego przypadku)jest mi żal tym bardziej,że znamy jego właścicieli.

A sędzina cóż pisałem ................
Ja zrezygnowałem z bycia asystentem-a wzorzec rasy znam-z kolei Evika powinna w przyszłym roku podejść do egzaminu sędziowskiego(i przez to często prowadzimy w domu dyskusje dotyczące rasy naszych "tygrysów"jak i
robimy porównania z wystaw poszczególnych psiaków)

Serdecznie pozdrawiam :thx

Kasia :) - Wto 22 Lis, 2005 13:32

no i co? afera była a zdjęc jak nie było tak nie ma ... :(
Buba - Wto 22 Lis, 2005 19:30

sa filmy na FTPie. tylko nie wiem czy wszyscy otworzą, sa w programie Quick Time