Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Zakończone adopcje - LADY piękna sunia z Białej, obecnie na dt/szuka domu stałego

paulinazarebska - Czw 16 Wrz, 2010 20:41
Temat postu: LADY piękna sunia z Białej, obecnie na dt/szuka domu stałego
Lady to 6 może 7 letnia sunia.Jest śliczną,subtelną,miłą i spragniona kontaktu z człowiekiem sunią,która została wyrzucona w marcu 2009r i jest cały czas w schronisku,niestety Lady ma guza na brzuchu :cry:

Mirka - Czw 16 Wrz, 2010 20:59

Paulinko jak Ty sie zajęłaś jej losem
to może byc jej tylko lepiej,
masz szczęśliwą rękę :smile:

paulinazarebska - Czw 16 Wrz, 2010 21:15

Mirka napisał/a:
Paulinko jak Ty sie zajęłaś jej losem
to może byc jej tylko lepiej,
masz szczęśliwą rękę :smile:

przed Lusią miała być u mnie właśnie Lady :lol: ale Lusia była bardziej potrzebująca..po pierwsze to ta łapka,po drugie była zdominowana i zastraszona..a niedawno się dowiedziałam,że Lady ma guza :cry:

Miła od Gucia - Pią 17 Wrz, 2010 06:42

Ja też potwierdzam, Twoją szczęśliwą rękę,
Podnoszę temat,
i całym sercem wspieram.
To musiałby by być ktoś, kto się zajmie sunią i jej leczeniem - prawda ???

paulinazarebska - Pią 17 Wrz, 2010 09:43

Miła od Gucia napisał/a:
Ja też potwierdzam, Twoją szczęśliwą rękę,
Podnoszę temat,
i całym sercem wspieram.
To musiałby by być ktoś, kto się zajmie sunią i jej leczeniem - prawda ???

tak,trzeba Lady leczyć,a w schronisku..ciężko z tym :cry:

eufrazyna - Pią 17 Wrz, 2010 10:10

Paulina,a jakiego rodzaju jest ten guz?Mojej Mamy Misia tez miala guz,podczas zabiegu sterylki wycieto i to i mala juz bryka wesolo.Na pewno u Lady tez da sie cos zrobic.Piekna Pani Psica z niej :) Zauwazylyscie,ze jest kilka takich specyficznych typow kundelkowych ?:) Lady jest dla mnie z typu,ktory z Mama nazywamy "Martinowym"(jak nasz pies,ktory odszedl kilka lat temu,kundelek zgarniety z ulicy,byl z nami 15 lat).Trzymam za Lady kciuki,a jak cos bedzie potrzebne,to w nastepnym m-cu znow cos mi sie pewnie uda doslac na bassecie konto,to moze przyda sie i pani Psicy?
Paulina ma rzeczywiscie dobra reke i przede wszystkim dobre serce :)

paulinazarebska - Pią 17 Wrz, 2010 10:13

ten guzek jest na listwie mlecznej..dzwoniłam do P.prezes,ale nie mogłam się dodzwonić,więc wysłałam e-maila,żeby się czegoś dowiedzieć
Magda i Rudolf - Pią 17 Wrz, 2010 10:35

Paulina, a moze jakis domek tymczasowy udalo by sie dla niej zorganizowac? No sliczna jest ta sunia, ak jej dobrze z oczu patrzy ze az zal.
Miła od Gucia - Pią 17 Wrz, 2010 10:39

Widzisz Paulinko, ile wpisów, nie zostawimy Cię samej, zapewne pomożemy na ile będziemy mogli.
paulinazarebska - Pią 17 Wrz, 2010 10:42

Magda i Rudolf napisał/a:
Paulina, a moze jakis domek tymczasowy udalo by sie dla niej zorganizowac? No sliczna jest ta sunia, ak jej dobrze z oczu patrzy ze az zal.

bardzo nie mam gdzie ją umieścić..ja mam jeszcze Lusię..

paulinazarebska - Pią 17 Wrz, 2010 20:28

rozmawiałam z P.prezes schroniska i ma porozmawiać z wetem o Lady,ma ją obejrzeć..i ewentualny koszt takiego zabiegu
paulinazarebska - Sob 18 Wrz, 2010 09:37

jeszcze jedno zdjęcie Lady :lol: Jak się ją głaszcze to aż mruży oczka ze szczęścia!

Magda i Rudolf - Sob 18 Wrz, 2010 11:00

Lady musi znalezc domek, jest sliczna!
Asia i Basia - Sob 18 Wrz, 2010 12:44

Fajna, i ma takie dobre, cieple spojrzenie.
paulinazarebska - Sob 18 Wrz, 2010 13:40

Lady musi znalezc domek, jest sliczna!

ona jest kochana,zawsze jak jestem w schronisku to Lady wygrzewa się na słoneczku,a jak zobaczy człowieka..cieszy się,skacze,a przy głaskaniu mruży oczka ze szczęścia :!: Jest w niej tyle ciepła i radości,pomimo tej samotności :cry:

Magda i Rudolf - Sob 18 Wrz, 2010 13:45

Kurcze najlepiej jakby znalazla gdzies tymczas , dowiedzielibysmy sie wtedy wiecej o niej. Moze jakis platny tymczas? mysle ze tu tez pare osob by dolozylo grosik na suczke. Ja jej moge zrobic ogloszenia na Trojmiasto na przyklad.
Dzialaj Paulina i daj znac co i jak, szkoda mi suni bardzo, taki fajny piesek :sad:

paulinazarebska - Sob 18 Wrz, 2010 13:51

Ja mam miejsce w hoteliku u Murki..jestem chyba piąta,więc może ona by tam poszła,ale potrzebne są pieniążki :cry:
Magda i Rudolf - Sob 18 Wrz, 2010 15:20

A jakie to sa koszta?
paulinazarebska - Sob 18 Wrz, 2010 15:23

A jakie to sa koszta?

Koszty (z wyżywieniem)
mały piesek 10zł/doba
średni 12zł/doba
duży 15zł/doba

Lady jest taka średnia

Magda i Rudolf - Sob 18 Wrz, 2010 15:34

I mialabys miejsce dla niej tam? bo czytalam ze chyba sie czeka, i ze jak ma sie swoja karme to taniej?
paulinazarebska - Sob 18 Wrz, 2010 15:35

I mialabys miejsce dla niej tam? bo czytalam ze chyba sie czeka, i ze jak ma sie swoja karme to taniej?

miejsce mam :wink:

Magda i Rudolf - Sob 18 Wrz, 2010 15:38

Ja osobiscie deklaruje miesieczna stala wplate na sunie, jak trzeba bedzie to znajde jeszcze jakiegos sponsora,z reszta poczekajmy na Bogusie bo Bogusia dzisiaj na wyjezdzie jest.
Kochani, mam nadzieje ze jakos suni pomozemy i nie zostawiamy Pauliny samej :smile:

paulinazarebska - Sob 18 Wrz, 2010 15:39

Ja osobiscie deklaruje miesieczna stala wplate na sunie, jak trzeba bedzie to znajde jeszcze jakiegos sponsora,z reszta poczekajmy na Bogusie bo Bogusia dzisiaj na wyjezdzie jest.
Kochani, mam nadzieje ze jakos suni pomozemy i nie zostawiamy Pauliny samej :smile:

Dziękuje Ci bardzo.. :lol:

Magda i Rudolf - Sob 18 Wrz, 2010 15:41

Alez nie ma za co :smile: :wink:
Magda i Rudolf - Sob 18 Wrz, 2010 15:55

Paulina, moglabys tez moze suni zalozyc watek na dogo,moze jakies wplaty by przyszly, i jakies allegro?No i najlepiej jak by ja lekarz zobaczyl...
Mirka - Sob 18 Wrz, 2010 16:11

jakby co to się dołożę :~
paulinazarebska - Sob 18 Wrz, 2010 17:11

Paulina, moglabys tez moze suni zalozyc watek na dogo,moze jakies wplaty by przyszly, i jakies allegro?No i najlepiej jak by ja lekarz zobaczyl...

temat na dogo jej założyłam http://www.dogomania.pl/t...trzebuje-pomocy!
Rozmawiałam z P.Prezes ma porozmawiać z wetem i ma Lady obejrzeć

Magda i Rudolf - Sob 18 Wrz, 2010 17:17

Ale sliczny ma banerek :smile:
paulinazarebska - Sob 18 Wrz, 2010 19:16

Jestem po rozmowie z p.prezes schroniska,2 października Lady jest umówiona na zabieg usunięcia guza, w schronisku jest izolatka,w której Lady może przebywać po zabiegu.Jeśli są osoby chętne pomóc psinie,to każda pomoc jest mile widziana.Jeśli będę znała szczegóły,to na bieżąco będę pisać
Miła od Gucia - Sob 18 Wrz, 2010 20:14

Jeśli ktoś z forumowiczów chce pomóc suni, zapraszamy.
Ja osobiście deklaruję na dziś 50 zł.
przeleję na konto bassecie z dopiskiem Lady.

Proszę innych użytkowników naszego forum, o wypowiedź dotyczącą mojej propozycji.

Wsparcie finansowe w kwocie 100 zł na Lady z konta basseciego, pomijając indywidualne wpłaty.

O wypowiedzi proszę w temacie
http://www.forum.bassety....t=3282&start=30

paulinazarebska - Sob 18 Wrz, 2010 20:27

bez względu na wielkość środków finansowych bardzo serdecznie dziękuję w imieniu Lady i innych bialskich psiaków za przekazaną i obecnie deklarowaną pomoc
NA WAS ZAWSZE MOŻNA LICZYĆ!!!!!

paulinazarebska - Pon 20 Wrz, 2010 08:50

Lady przejdzie też zabieg sterylizacji
Magda i Rudolf - Pon 20 Wrz, 2010 13:55

Wystawilam sunie na Trojmiasto
http://ogloszenia.trojmia...ogl2994241.html

Lady , znajdziesz domek zobaczysz :smile:

paulinazarebska - Pon 20 Wrz, 2010 14:46

Wystawilam sunie na Trojmiasto
http://ogloszenia.trojmia...ogl2994241.html

Lady , znajdziesz domek zobaczysz :smile:

dziękuje :grin:

Miła od Gucia - Wto 21 Wrz, 2010 08:19

Paulina, podaj mi proszę na pw numer konta, i już możesz dysponować pieniążkami.

I tak, od miłośników bassetów 100, od Magdy i Rudolfa 120, od Mirki 30, od Miły 50.
Razem wyśle Ci 300 zł.

paulinazarebska - Wto 21 Wrz, 2010 08:29

bardzo serdecznie wszystkim dziękuje za pomoc,takiej sumy się nie spodziewałam..bardzo bardzo dziękuje!!! Mam nadzieje,że pomożemy Lady i znajdzie psina szczęśliwy i kochający domek :mrgreen:

Dzisiaj będę rozmawiała z p.prezes

Miła od Gucia - Wto 21 Wrz, 2010 19:10

Paulinko, przelew "poszedł".
Jutro powinnaś mieć pieniążki na koncie.

paulinazarebska - Sro 22 Wrz, 2010 11:31

Miła od Gucia napisał/a:
Paulinko, przelew "poszedł".
Jutro powinnaś mieć pieniążki na koncie.

potwierdzam wpłatę,dostałam przelew :mrgreen:

paulinazarebska - Czw 23 Wrz, 2010 08:08

zdjęcia Lady,są robione dzięki muzzemu(nick z dogo),który robi zdjęcia psiakom w potrzebie,zgodził się pojechać do schroniska w Białej i oto nasza piękna Lady :mrgreen:

Magda i Rudolf - Czw 23 Wrz, 2010 08:52

Sliczne zdjecia, pozwole je sobie sciagnac do mojego ogloszenia :smile:
paulinazarebska - Czw 23 Wrz, 2010 12:01

kopiuję podziękowania dla Was od p.prezes schroniska,nie mogła się zalogować na forum,więc przysłała mi na e-maila :grin:

Biała Podlaska 23.09.2010

Klub Miłośników Bassetów

Szanowni Państwo!!

Wolontariusze Stowarzyszenia Przyjaciół Zwierząt „AZYL”
i Schroniska dla bezdomnych zwierząt w Białej Podlaskiej składają najserdeczniejsze podziękowania za udzieloną pomoc – wsparcie finansowe naszej podopiecznej Lady, która będzie operowana 02 października 2010r.
Państwa zrozumienie, wrażliwość na psią niedolę i pomoc finansowa stwarza szansę na uratowanie tej pięknej, kochanej suni Lady od cierpienia i nieuniknionej śmierci.
Po prostu dziękujemy...

Z wyrazami uznania i nadzieją

Ewa Pawłowicz
Prezes Stowarzyszenia
Przyjaciół Zwierząt
„AZYL”

eufrazyna - Pią 24 Wrz, 2010 07:57

Mam nadzieję,że domek się prędko znajdzie dla Lady :)
Miła od Gucia - Pią 24 Wrz, 2010 11:38

jest i oryginał.
Bardzo dziękujemy za podziękowanie.

paulinazarebska - Pią 24 Wrz, 2010 12:10

i ja również bardzo dziękuje za pomoc dla Lady :!:
paulinazarebska - Nie 26 Wrz, 2010 19:31

.......................
paulinazarebska - Sro 29 Wrz, 2010 15:06

W sobotę Lady - o ile nie będzie komplikacji-zostanie zoperowana...Będzie ją operowało dwóch wetów i ...trzymajcie kciuki,żeby ten guz nadawał się do ciachnięcia!
eufrazyna - Sro 29 Wrz, 2010 21:55

Bardzo trzymam kciuki za Panią Psicę :) Będzie dobrze :)
Magda i Rudolf - Pią 01 Paź, 2010 13:21

Paulina, Lady ma jutro operacje :?: :sad:
Mirka - Pią 01 Paź, 2010 13:41

oj trzymam mocno
będzie dobrze......... :cry:

Joasika - Pią 01 Paź, 2010 14:17

Ja też trzymam kciuki!
paulinazarebska - Pią 01 Paź, 2010 15:26

Paulina, Lady ma jutro operacje :?: :sad:

tak,jutro.. :cry: Oby ten guz nadawał się do wycięcia i nie był groźny..

Asia i Basia - Pią 01 Paź, 2010 19:33

Trzymamy pazurki i kciuki za Lady.
eufrazyna - Pią 01 Paź, 2010 20:20

Daj znać proszę, jak już będzie po, trzymamy kciuki za Lady.
paulinazarebska - Pią 01 Paź, 2010 20:49

jutro wieczorkiem zadzwonię do p.prezes i zaraz Wam napiszę:)
paulinazarebska - Pią 01 Paź, 2010 21:11

Lady była też w trakcie cieczki..nie wiem,czy już jest po :roll: Jutro wieczorem wszystkiego się dowiem
Miła od Gucia - Pią 01 Paź, 2010 22:39

Będzie dobrze, przy takiej energii tylu ludzi z forum i opiece Pauliny, dziewczyna da radę
gocha - Pią 01 Paź, 2010 22:48

Trzymamy kciuki za pomyślną diagnozę i udaną operację.
paulinazarebska - Sob 02 Paź, 2010 17:18

Rozmawiałam przed chwilą z p.prezes i z Lady nie jest dobrze,oprócz tego guza ma jeszcze kilka na brzuchu Wet chce ją poobserwować i zobaczyć czy one rosną..
Magda i Rudolf - Sob 02 Paź, 2010 19:23

Trzymamy kciuki caly czas :sad:
paulinazarebska - Nie 03 Paź, 2010 19:29

zabieg został przeniesiony na środę,ale w tej sytuacji nie wiem czy będzie :roll: Czekamy na decyzję weterynarza :oops:
eufrazyna - Nie 03 Paź, 2010 20:23

To czekamy. Mam nadzieję,że wszystko będzie ok. Trzymaj się Lady!
paulinazarebska - Nie 03 Paź, 2010 20:46

eufrazyna napisał/a:
To czekamy. Mam nadzieję,że wszystko będzie ok. Trzymaj się Lady!

ja też mam taką nadzieję :lol: w środę będę w schronisku..

paulinazarebska - Wto 05 Paź, 2010 08:44

wet powiedział,że z usunięciem tego dużego guza nie ma problemu,ale martwią go te małe rozsiane na brzuchy..jest podejrzenie,że to rak :cry: :cry:
Magda i Rudolf - Wto 05 Paź, 2010 13:32

Biedna malutka :cry: I co teraz Paulina?
paulinazarebska - Wto 05 Paź, 2010 15:07

Biedna malutka :cry: I co teraz Paulina?

nie wiem :roll: jurto będę,to jeszcze porozmawiam z p.prezes

eufrazyna - Wto 05 Paź, 2010 21:11

Trzymaj się Paulina i uściskaj Lady. Mam nadzieję, że to nie jest to co podejrzewają :cry:
paulinazarebska - Sro 06 Paź, 2010 19:27

byłam dzisiaj w schronisku i widziałam Lady :lol: Jest w boksie z Jamniczką,dogaduje się z nią dobrze.Jest świetna,przyjacielska,radosna..ale bardzo wychudła :cry:
paulinazarebska - Pią 22 Paź, 2010 13:17

dawno tu nie pisałam,nikt też nie zagląda..
więc tak,zabieg Lady będzie na dniach,czeka tylko na termin,bo mamy niestety masę kociaków w gab.gdzie robi się zabiegi :roll: Jest ryzyko,że guz odrośnie,ale miejmy nadzieje,że NIE :!:

Miła od Gucia - Pią 22 Paź, 2010 13:24

trzymamy kciuki
myślimy i sercem jesteśmy z Wami

Mirka - Pią 22 Paź, 2010 13:31

paulinazarebska napisał/a:
dawno tu nie pisałam,nikt też nie zagląda..
Jest ryzyko,że guz odrośnie,ale miejmy nadzieje,że NIE :!:

oj Paulinko zagladam tu zagladam
no to znowu zaczynamy trzymać kciuki :wink:

paulinazarebska - Pią 22 Paź, 2010 14:34

trzymać mocno kciuki :!: :lol:
Joasika - Nie 24 Paź, 2010 11:00

Ja też trzymam kciuki z całą moją ekipą :grin:
Magda i Rudolf - Nie 24 Paź, 2010 12:45

Trzymamy!ja caly czas pamietam o malutkiej :smile:
luluamelu - Nie 24 Paź, 2010 22:47

...to ja tez trzymam! :wink:
eufrazyna - Nie 24 Paź, 2010 23:01

Trzymamy i pamiętamy :)
paulinazarebska - Wto 26 Paź, 2010 20:14

w tym tyg Lady ma zabieg!,potem będzie musiała być w jakimś ciepłym pomieszczeniu,a nie w boksie..bardzo przydałby się dt :cry:
Magda i Rudolf - Sro 27 Paź, 2010 11:15

A moze jakis hotelik? nie wiem co tu poradzic za bardzo.. :cry:
paulinazarebska - Sro 27 Paź, 2010 11:42

A moze jakis hotelik? nie wiem co tu poradzic za bardzo.. :cry:

hotelik? Najkorzystniejsza cena jest u Murki,i nie jest tak daleko..Ale na razie nie ma miejsc,jestem 4 w kolejce

eufrazyna - Sro 27 Paź, 2010 18:56

Paulina, a nie ma jakiegoś innego, zaufanego hoteliku? Nawet jeśli trochę więcej kosztuje?
paulinazarebska - Sro 27 Paź, 2010 19:13

eufrazyna napisał/a:
Paulina, a nie ma jakiegoś innego, zaufanego hoteliku? Nawet jeśli trochę więcej kosztuje?

innych zaufanych nie znam..hotelik u murki(znam też p.Kasię) znam,bo pomagałam psu,bardzo choremu,który tam był,potem musiał być w klinice w Lublinie i byłam u niego(jest już za TM)..Dlatego ja stawiam na ten :grin: Gdyby nie Lusia,to Lady byłaby u mnie!

aniapiotr - Sro 27 Paź, 2010 21:14

Jest jeszcze hotelik u Ani z Brodnicy, ja mam dom rodzinny w okolicach, z Warszawy mogłabym dowieźć, tylko tam kolejka ;/
paulinazarebska - Sro 27 Paź, 2010 21:34

aniapiotr napisał/a:
Jest jeszcze hotelik u Ani z Brodnicy, ja mam dom rodzinny w okolicach, z Warszawy mogłabym dowieźć, tylko tam kolejka ;/

no właśnie,wszędzie ta kolejka..

aniapiotr - Sro 27 Paź, 2010 22:49

o, nie ma kolejki i 24.10 było miejsce wolne....

"Cennik dla dogomaniackich psiaków:
Psiaki małe - do 300zł/miesiąc
Psiaki średnie (do kolana) - 350zł/miesiąc
Psy duże -400zł/miesiąc

- przyjmujemy psy z przynajmniej 3/4 uzbieranymi deklaracjami stałymi

W cenę jest wliczone wyżywienie- sucha karma klasy premium.
Psiaki mają opiekę weterynaryjna, nie ma problemu ze zrobieniem sterylizacji.
Hotel nie dolicza opłat za dojazd do weterynarza."

eufrazyna - Czw 28 Paź, 2010 05:48

Dziewczyny, co robimy? Damy radę pomóc? Ja byłabym za i wpłacałabym co m-c 20 zł na Lady.
Magda i Rudolf - Czw 28 Paź, 2010 06:35

Ja daje 50zl, dajmy dalej szanse tej suni, dzieki nam zostanie zoperowana :cry:
paulinazarebska - Czw 28 Paź, 2010 07:59

i ten hotelik jest w Brodnicy? Wielka szansa dla niej,tylko damy radę??
aniapiotr - Czw 28 Paź, 2010 08:03

no, 5 km od Brodnicy.
paulinazarebska - Czw 28 Paź, 2010 08:07

a jest jakiś wątek tego hoteliku,może jakiś kontakt?
aniapiotr - Czw 28 Paź, 2010 08:17

na dogo Ci wyślę :)
paulinazarebska - Czw 28 Paź, 2010 08:33

słuchajcie,rozmawiałam z p.Markiem-kierownikiem schroniska,owszem to byłaby wielka szansa dla Lady,ale jak ona pojedzie po zabiegu?,może potem będą komplikacje (bo guz może odrosnąć!) i będzie potrzeba dużo więcej pieniążków..A w Warszawie(w hoteliku)są większe koszta,u nas w schronisku można zrobić po kosztach,ja znam jednego weta(on tam kiedyś pracował,i ja kilka razy już umawiałam psiaki na sterylki,zrobił to za 150 zł.W schronisku Lady nie będzie w boksie,tylko w pomieszczeniu,ja może porozmawiam z jedną z wolontariuszek,żeby zabrała ją do domku :wink: ) I umówiłam się z nim tak: Jeśli ktoś mógłby dawać jakieś deklaracje,to ja będę dawać na Lady,kupywać karmę,może jakieś ciepłe posłanko....i p.Marek będzie wiedział o tym,ona co prawda ma wirtualną opiekę,ale będzie miała też moją :!:

Co wy na to,bo ja już nie wiem co mam robić,nie powiem,że nie mam stracha :roll: bo nigdy nie miałam psa w hoteliku..

Mirka - Czw 28 Paź, 2010 08:38

Paulinko a może pani u której była Lusia,by sie zaopiekowała Lady :~ :?:
paulinazarebska - Czw 28 Paź, 2010 08:40

Mirka napisał/a:
Paulinko a może pani u której była Lusia,by sie zaopiekowała Lady :~ :?:

pogadam z nią :mrgreen:

Magda i Rudolf - Czw 28 Paź, 2010 09:26

Paulina, a jakie to by byly koszta za taka opieke jak piszesz?
paulinazarebska - Czw 28 Paź, 2010 09:32

Paulina, a jakie to by byly koszta za taka opieke jak piszesz?

na pewno spore,znam hotele,gdzie musisz płacić za wszystko..Wyciągnięty został przez nas z Białej Fifi do hoteliku,i za wszystko Pani chciała kasę,był tam 2 miesiące,a wyciągnęła 500 zł! Trochę nie ufam hotelikom..

eufrazyna - Pią 29 Paź, 2010 07:28

Paulina, Ty jesteś najbliżej i Twój osąd sytuacji jest na pewno najlepszy. Jeżeli uważasz, że tak dla suni będzie najlepiej, to ja podtrzymuję swoją deklarację, że będę te pieniądze co m-c przekazywać.
paulinazarebska - Pią 29 Paź, 2010 08:29

eufrazyna napisał/a:
Paulina, Ty jesteś najbliżej i Twój osąd sytuacji jest na pewno najlepszy. Jeżeli uważasz, że tak dla suni będzie najlepiej, to ja podtrzymuję swoją deklarację, że będę te pieniądze co m-c przekazywać.

dzięki,ja najbliżej nie mieszkam..jest jedna os,ale jakby to powiedzieć,hmm..z pieniążkami na operację Lady zostałam sama..Wy mi pomogliście i jestem Wam bardzo wdzięczna :mrgreen:
i tak naprawdę,to Lady miałaby już dawno ten zabieg,ale mieliśmy bernardynkę,która znalazła dt w W-a i Pan chciał,żeby została wysterylizowana,a było jeszcze kilka suczek sterylizowanych,więc Lady została wypchnięta..i to ta osoba zorganizowała sterylkę(nie będę mówić nicku z dogo),ale żeby przynajmniej dołożyła trochę :twisted:

Mirka - Pią 29 Paź, 2010 09:02

eufrazyna napisał/a:

dzięki,ja najbliżej nie mieszkam..jest jedna os,ale jakby to powiedzieć,hmm..z pieniążkami na operację Lady zostałam sama..Wy mi pomogliście i jestem Wam bardzo wdzięczna :mrgreen:
i tak naprawdę,to Lady miałaby już dawno ten zabieg,ale mieliśmy bernardynkę,która znalazła dt w W-a i Pan chciał,żeby została wysterylizowana,a było jeszcze kilka suczek sterylizowanych,więc Lady została wypchnięta..i to ta osoba zorganizowała sterylkę(nie będę mówić nicku z dogo),ale żeby przynajmniej dołożyła trochę :twisted:

ja nic z tego juz nie rozumiem :~
czy to znaczy te pieniądze
ktore wysłalismy na Lady zostały
przeznaczone na inne psy i dla Lady
teraz juz nie ma :?:

Magda i Rudolf - Pią 29 Paź, 2010 09:04

No wlasnie ja tez juz nic nie rozumiem :roll:
paulinazarebska - Pią 29 Paź, 2010 09:06

Mirka napisał/a:
eufrazyna napisał/a:

ja nic z tego juz nie rozumiem :~
czy to znaczy te pieniądze
ktore wysłalismy na Lady zost
ały
przeznaczone na inne psy i dla Lady
teraz juz nie ma :?:

nie nie Mireczko,pieniądze na zabieg dla Lady zawiozłam i osobiście dałam kierownikowi,czekają schowane na operację.Tylko po prostu mogła już dawno go mieć,ale..

paulinazarebska - Pią 29 Paź, 2010 09:07

a teraz mamy 10 kociaków z mamą,w tym 5 półdzikich dla których szukamy dt,bo schronisko jest już przepełnione :cry: I kociaki są trzymane w gab.,gdzie robione są zabiegi
paulinazarebska - Czw 11 Lis, 2010 20:53

mam informacje o Lady :mrgreen: info z dogo

Byłam dzisiaj u Lady.Wymiziałam sunieczkę,ale czasu na spacerek nie było,bo zabierałam ze schronu Kudiego,a robiło się już ciemno...
Rozmawiałam o niej z kierownikiem.Sunia jest taka jak zawsze-łagodna,lgnąca do człowieka przytulanka.Wciąż czeka na zabieg,którego do tej pory nie można było przeprowadzić,bo organizowano salkę operacyjna i szpitalik.Prace zostały już zakończone i podobno w najbliższym tygodniu Lady na 100 % będzie miała wycięty ten guz.Oby jak najszybciej, a wtedy może ktoś ją przyjmie-taka łagodną i bezkonfliktową- do BDT...Tak sobie marzę...

Miła od Gucia - Wto 07 Gru, 2010 23:46

Paulinko przeniosłam Lady jak prosiłaś do "zakończonych",
ale pisz co u niej, pisz.
A co z tematem, co mogę dopisać. Bo jest dalej jakby potrzebująca.

paulinazarebska - Sro 08 Gru, 2010 09:36

Miła od Gucia napisał/a:
Paulinko przeniosłam Lady jak prosiłaś do "zakończonych",
ale pisz co u niej, pisz.
A co z tematem, co mogę dopisać. Bo jest dalej jakby potrzebująca.

Lady jest tymczasowo u wolontariuszki (być może nie za długo..)ale na razie nie jest w boksie tylko w domku.Co z operacją? Czeka,jest wesoła,ma apetyt,jest radosna :grin:

Miła od Gucia - Wto 11 Sty, 2011 23:04

Lady 11.01.2011 r. odeszła za Tęczowy Most.