|
Nasze Bassety Klub Miłośników Basset Hound i podobnych. |
 |
Mój basset - BADI Banan -spaniel
Dorti - Nie 28 Mar, 2010 23:21 Temat postu: BADI Banan -spaniel Badi przebywał w schronisku, wcześniejsza jego historia T U T A J
Oj sama jeszcze jestem w szoku.
Wracalismy już z Sarą jak zadzwoniła do mnie pani Ewa, która jest pielęgniarką w mojej przychodni weterynaryjnej. Światna babeczka. Ma swirka na punkcie spanieli.
Temat Badiego wałkowałyśmy od początku, ona również szukała mu domku.
Dzisiaj pojechała do schroniska, zeby poznać go osobiście i wyszli z niego już razem :grin:
Badi teraz ma na imię Banan, ma powycinane wszystkie kołtuny, pani Ewa musiała zrobić to sama bo dziś fryzjer nie chciał psa przyjąć a mały był cały skołtuniony. Do tego został wykąpany pod prysznicem wraz ze swoją pancią . Poznał swoje nowe koleżanki, 2 spanielki Maję i Jagodę oraz 7 kotów, które wogóle go nie wzruszają.
Normalnie się poryczałam jak słuchałam tej relacji przez telefon.
Kamień z serca, chłopak jest szczęśliwy :wink:
Asia_Ginger - Pon 29 Mar, 2010 01:40
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, to najcudowniejsza wiadomość jaką mogłam usłyszeć! Strasznie się cieszę!
gocha - Pon 29 Mar, 2010 02:01
Bardzo, bardzo się cieszę. Powodzenia piesiu :grin:
Joasika - Pon 29 Mar, 2010 06:49
HURRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jakże się cieszę!!!!!
Jak usłyszeliście potężny huk, albo poczuli drżenie, to nie trzęsienie ziemi - kamień mi z serca spadł!!! :lol:
Miła od Gucia - Pon 29 Mar, 2010 06:55
PANI PIELĘGNIARKO - z całego serca dziękujemy za dobre serduszko.
Bądźcie razem szczęśliwi.
Serdecznie pozdrawiam Panią i łapa od Gucia dla całej ferajny czworonożnej
Batus - Pon 29 Mar, 2010 07:34
Świetna wiadomość, powodzenia na nowej drodze piesku...
Magda i Rudolf - Pon 29 Mar, 2010 09:23
No to Badusiu hopsaj do zakonczonych adopcji szybciutko szczesciarzu :smile: :smile:
troublemaker - Pon 29 Mar, 2010 14:17
No nareszcie! Powodzenia pieseczku Oby ten odm byl juz twoim na zawsze.
Dorti - Pią 02 Kwi, 2010 08:54
Mam nowe wieści o Badim - Bananku :wink:
Pani Ewunia chce się zarejestrować aby móc napisać coś o swoim nowym członku rodzinki.
No lekko nie jest ale, że Banan trafił w odpowiedzialne ręce to zaczęła się juz z nim praca.
Szczegóły opisze właścicielka. Twarda jest łatwo się nie podda :wink: .
Banan potrafi pokazać zębiska, zaczął gonić koty co do tej pory nie miało miejsca :shock:
Pani Ewa ma wybieg dlas swoich spanielic a z Banankiem wychodzi na regularne spacerki bo dziadyga nie załatwi się na posesji
A ja wczoraj miałam okazję go wytarmosić. Wychodząc z przychodni zauważyłam pana, który siedział na ławeczce a koło jego nogi siedział złoty spaniel.
No i już wiedziałam, ze to nasz niuniek.
Jest uroczy, sierść mięciutka, pachnący, zero kołtunów, wylizał mnie, dupcia chodziła jak nakręcona, no słodziak straszny :grin:
Nic już więcej nie piszę, musze coś zostawić dla Pani Ewy. :wink:
Mirka - Pią 02 Kwi, 2010 09:11
najwazniejsze że trafił w odpowiednie ręce
nigdy nie jest łatwo na poczatku,w końcu wprowadzamy
do rodziny nowego "osobnika"
trzymam mocno kciuki za Badusia
i czekam na nowe fotki :lol:
Asia i Basia - Pią 02 Kwi, 2010 13:43
Trzymamy kciuki za nowa Pancia, zeby sobie z rozbojnikiem poradzila i czekamy na wiesci i fotki
Miła od Gucia - Sob 03 Kwi, 2010 13:05
Super wieści, a to łobuz, krygował się w schronisku, a trafił do domu, to pokazał co potrafi, oj Badi, Badi.
Pańciostwu życzę wytrwałości, to wspaniałe, że Badi święta spędzi uż z Wami.
Asia_Ginger - Sob 03 Kwi, 2010 21:57
Baduś nie rozrabiaj tam za bardzo!
Już sobie wyobrażam jak psiak musiał się męczyć w schronisku w kojcu, skoro w ogrodzie nie chce się załatwić, tylko musi wyjść gdzieś na zewnątrz... :neutral:
Banan - Czw 08 Kwi, 2010 10:23
witam wszystkich serdecznie.jestem nową mamą Badiego i po wielkich trudach udalo mi sie tu dostac i do was napisac.Badi juz po swiętach w nowym domu,objadł sie jajkami białą kielbaską no i roznymi słodkosciami choc wiem ze nie powinien...ale on tak łaqdnie prosi....jest z nim troche klopotu bo postanowil nas zdominowac ale my sie nie dajemy...jest po pierwszej sesji psychologicznej...Pani Dorotko jeszcze raz dzieki...za tą pomoc kupie Badiemu wypasione wyrko...kochamy go bardzo jak resztę naszych dzieci psich kocich i ludzkich...a on potrafi tez kochac i okazuje nam to.....bardzo nie lubi jak wychodze z domu i nie chce mnie wypuscic i wtedy pokazuje zębiska...mam jednak na niego sposob i to ratuje moj tyłek od pogryzienia...nie moge pisac dluzej bo w niedziele mam egzamin i musze sie pouczyc...ciesze sie ze moglam cos napisac i przepraszam za błędy.... Ewa
Miła od Gucia - Czw 08 Kwi, 2010 10:41
Witaj Ewunia
cieszę się, że udało Ci się zalogować.
Pisz, pisz o Badim, zdjęcia też poprosimy (pomożemy w wstawianiu).
Nie dajcie się Badiemu :wink:
Bardzo się cieszę, że Badi jest w tak wspaniałym domu.
Dorti - Czw 08 Kwi, 2010 10:46
No super, ze się udało cos napisać
Jak będą nowe fotki Bananka to proszę przesłać na maila a ja wstawię na forum.
Chłopak ma wielkie szczęście, że trafił do Pani :wink:
Magda i Rudolf - Czw 08 Kwi, 2010 11:09
Cieszymy sie i dziekujemy za domek dla Badusia!
Pozdrawiamy serdecznie :smile: :smile:
Estera - Czw 08 Kwi, 2010 20:00
Pani Ewuniu!!! Cieszę się, że udało się zalogować. Cieszę się, że psiak znalazł dom
Niech się zdrowo chowa i będzie grzeczny
Na forum bywam rzadko, bo nie mam czasu na internet, ale będę do Was zaglądać. Pogadamy sobie jak się spotkamy, znając moje zwierzaki to niestety niebawem
Wszystkiego dobrego Wam życzę i oby dziewczyny pokochały Bananka całym serduchem ze wzajemnością
gocha - Czw 08 Kwi, 2010 20:09
Miło się czyta posty od rozsądnych ludzi, którzy w psie widzą coś więcej niż tylko zabawkę do głaskania.
Bardzo się cieszę , że do Was trafił, powodzenia życzę we wzajemnych kontaktach.
Będzie dobrze, to tylko kwestia czasu i zrozumienia :grin:
Asia_Ginger - Czw 08 Kwi, 2010 21:11
Pani Ewo witamy i dziękujemy za cudowny domek dla Badusia vel Bananka.
Proszę tam psiakowi szepnąć na uszko żeby nie rozrabiał, bo to bardzo nieładnie tak zęby pokazywać kochanej Pańci! :lol:
Trzymam kciuki za egzamin. :wink:
Banan - Wto 13 Kwi, 2010 10:47
pani Asiu-Ginger...egzamin zdany ale tylko na trzy z plusem...winne sa moje psy ktore nie pozwolily mi sie skupic na nauce tylko na sobie.....oczywiscie to zart....Banan dopiero po drugim tygodniu w mojej rodzinie odzyskal wigor...w pierwszych dniach zachowywal sie tak jakby mial ze sto lat a tera bawi sie rozrabia dokazuje z Majka i Jagoda ile wlezie...kochamy go bardzo i on nas tez bo nam to okazuje...ciesze sie ze podjelismy decyzje o zabraniu go do domu...pozdrawiam i lecę do nauki bo egzaminow cdn
Miła od Gucia - Wto 13 Kwi, 2010 12:02
trzymamy kciuki za zdanie egzaminów.
Zdasz, na pewno zdasz
Dorti - Wto 13 Kwi, 2010 13:37
Trzymam kciuki bardzo mocnoooo :wink:
Wszystko pójdzie dobrze :grin:
Asia_Ginger - Czw 15 Kwi, 2010 00:00
Ważne, że zdany! :wink:
Trzymam kciuki nadal!
Cieszę się bardzo, że Bananek czuje się już jak u siebie. :smile:
Dorti - Pią 16 Kwi, 2010 07:38
Wczoraj widziałam się z Ewunią i usmiałam sie po pachy.
Ewa stwierdziła, że Badi-Banan to najlepsze co jej się trafiło :grin:
Gdyby nie miała męża to wyszłaby za niego za mąż :razz:
To jedyny pies w domu Ewki, który ma zasady i ich nie łamie.
Załatwia się tylko na spacerkach, nie na posesji a juz wogóle w domku.
Na kanapę wskoczy tylko na wyrażne pozwolenie panci, jego posłanko jest święte.
Jak Ewa siada na nie to chłopak cyk, koła do góry i teraz się bawimy :wink:
Wszyscy są nim zauroczeni.
Z uwagi na to, że Banan ma obcięty ogonek to non stop kręci dupcią, co właścicieli rozbraja bo pozostałe 2 spanielice mają długie ogonki i właśnie nimi machają :razz:
Pies ma życie jak w Madrycie i nareszcie trafił swój na swego :lol:
Pozdrawiam Cię Ewunia goraco.
Magda i Rudolf - Pią 16 Kwi, 2010 11:15
Super, ale sie ciesze :smile:
Asia_Ginger - Pon 19 Kwi, 2010 01:18
Cudowne wieści!
A Bananek to prawdziwy dżentelmen z zasadami!
Latające dupki spanieli z kopiowanymi ogonkami są bardzo pocieszne. Sama mam taką w domu. Niesamowity widok, szczególnie w terenie, gdy psiak wyczuje ptaszory albo myszy, cała dupinka lata. :lol:
Miła od Gucia - Nie 26 Wrz, 2010 14:38
Banan - Sro 06 Paź, 2010 09:24
witam wszystkich po dlugiej nieobecnosci...wynika to z braku czasu...praca szkola i zwierzaki....i czasem dzieci pani Bogusiu juz dawno nie spotkalo mnie cos tak milego jak poczta od pani...ryczalam caly wieczor bo Judyta przyniosla mi list ze skrzynki wieczorem...w lecznicy tez wszyscy sa wzruszeni.....no moze oprocz szefów ale to osobna historia :lol: Banan czuje sie swietnie i tak sie rozbestwil ze hej......jest strasznie kochanym psem i nigdy nawet przez chwilke nie zalowalam ze przywiozlam go do domu...nawet wtedy kiedy wrocil po 5 min nieobecnosci tak szczesliwy i wytazany w ludzkim gówienku.....a teraz dotarl do nas Cypis i zastanawiam sie czy moje serce jest na tyle rozciągliwe zeby pomiescic wszystkie te stworzenia...kocham bardzo Banana i czasem patrze na niego i mysle sobie jakby sie skonczyl jego pobyt w schronisku...moze nigdy by nie wrocil do domu.......Bogusiu jeszcze raz dzieki za dyplom....pozdrowienia dla Gucia od moich...caluje po
Dorti - Czw 07 Paź, 2010 15:16
To czas przedstawić rodzinkę Badiego - Bananka oraz Cypiska :wink:
od lewej : Judyta, p. Ewa oraz Mikołaj a na kolankach Cypis i Banan
Mirka - Czw 07 Paź, 2010 15:21
Dorti toż to Cudeńkowy Cypis :shock:
i on zamieszkał z Banankiem ze schroniska
Dorti - Czw 07 Paź, 2010 15:23
Mirka napisał/a: | Dorti toż to Cudeńkowy Cypis :shock:
i on zamieszkał z Banankiem ze schroniska |
no, już dawno tylko czekałam na fotki :wink:
Mirka - Czw 07 Paź, 2010 15:25
no zobacz jak się zaciesniaja więzy forumowo-cudeńkowo-schroniskowe
Magda i Rudolf - Czw 07 Paź, 2010 15:47
oo jaka fajna parka :grin:
Miła od Gucia - Czw 07 Paź, 2010 17:44
Piękna rodzinka, bardzo ładnie wszyscy wyglądają na zdjęciu w tych uściskach :lol:
Banan - Czw 07 Paź, 2010 18:29
o kurcze...pani Dorotko...gdybym wiedziala ze te fotki tu bedą to bym choć fryzjera zaliczyla...cudowne są reakcje ludzi tu mieszkających na tym forum...jestem wzruszona tak fajnym,spontanicznym zainteresowaniem..pozdrawiam wszystkich...Ewa
Asia i Basia - Czw 07 Paź, 2010 21:24
A my jak sie cieszymy, ze mamy takich fajnych forumowiczow nawet jak sa nieuczesani, serducha maja jak z zurnala Witamy Cypiska i cala bananowa Rodzinke
|
|