|
Nasze Bassety Klub Miłośników Basset Hound i podobnych. |
 |
Zakończone adopcje - Alba 2-letnia sunia do adopcji/
aniapiotr - Czw 04 Lis, 2010 16:57 Temat postu: Alba 2-letnia sunia do adopcji/ Czy mogę umieścić nowy temat w dziale zwierzęta w potrzebie ?
Robiąc ogłoszenia dla Milorda natknęłam się na ogłoszenie : http://ale.gratka.pl/oglo...zka_2_lata.html
"BASSET HOUND śliczna sunia 2 letnia wysterylizowana bardzo grzeczna łagodna czysta uwielbia dzieci szukam dla niej dobrego domu Bydgoszcz tel. 698695581"
Napisałam do pani i otrzymałam informację, że pani chciała przekazać psa do adopcji w dobre, odpowiedzialne ręce. Zaprosiłam panią na forum.
Zdjęcia suni, na razie z alegratki, ale poprosiłam o więcej.
gocha - Czw 04 Lis, 2010 17:08
Zadzwoniłam do pana Leszka, który był zainteresowany adopcją suni , ma dać znać córce, która jest u nas zarejestrowana (basulkaKaja)
Dorti - Czw 04 Lis, 2010 17:28
W ogłoszeniu jest podana też miejscowość Łochowo a to jest koło Bydgoszczyi tam właśnie, czasami rodzą się szczenięta bezpapierowe.
basulkaKaja - Czw 04 Lis, 2010 17:36
Bardzo dziękuję za informację, tato skontaktuje się z właścicielką suczki. Pozdrawiam.
gocha - Czw 04 Lis, 2010 17:43
To prosimy o informacje czy adopcja doszła do skutku, powodzenia :grin:
basulkaKaja - Pią 05 Lis, 2010 12:27
Jutro jedziemy odwiedzić Albę i jej włacicielkę- ogromnie się cieszę!!! :grin: Mam nadzieję, że wrócimy całą rodziną w komplecie - z bassetkiem! Oczywiście dam znać jak sprawa się zakończyła.
gocha - Pią 05 Lis, 2010 12:35
Bardzo się cieszę i trzymam kciuki za powodzenie "akcji", czekamy na wieści :grin:
lora - Pią 05 Lis, 2010 12:45
Wspaniale, że kolejny bassecik znalazł nowy dom :grin:
Czy ktoś wie dlaczego sunia była do oddania?
basulkaKaja - Sob 06 Lis, 2010 15:54
Alba - śliczna, spokojna, o ufnym spojrzeniu i pogodnym charakterze sunia jest już z nami!!! :grin: Na nasz widok od razu przybiegła się przywitać, posikała się z radości jak szczeniak :wink: cały czas podczas rozmowy z właścicielką siedziała przy nas- od razu poczułam, jakbym znała ją od szczeniaka.W drodze powrotnej leżała przytulona do mnie - spokojna i zrelaksowana zasnęła. Czuję, jakby zawsze była z nami. Na wejściu "ochrzciła" mieszkanie - pewnie z emocji.... :wink: Spisaliśmy umowę z właścicielką - zobowiazałam się co jakiś czas wysłać zdjęcie Alby i udzielać informacji, jak piesek się ma.
Chciałam bardzo podziękować za przekazanie informacji o tym,że piesek jest do adopcji. Jesteśmy bardzo szczęśliwi, że Alba znalazła u nas nowy dom.
gocha - Sob 06 Lis, 2010 16:01
No to i ja bardzo się cieszę, bo powiem szczerze jak dzwoniłam do Was to nie wiedziałam czy się zdecydujecie, bo Tato chciał młodszą suńkę
Dobrze, że się dogadaliście i że Alba do Was tak szybko przylgnęła.
Moja nieśmiała prośba, bardzo bym chciała , chociaż raz na jakiś czas, dajcie znać co u suni i może zdjęcia jakieś :grin:
A może w ogóle zagościcie na dłużej na naszym forum ?
Witamy Albę i zapraszamy do naszego grona :grin:
Mirka - Sob 06 Lis, 2010 16:03
super wiadomość :lol: :lol:
basulkaKaja - Sob 06 Lis, 2010 16:25
Bardzo dziękuję za zaproszenie. Zacznę chyba od Tęczowego Mostu - pożegnam obie Kaje. Ostatnia odeszła od nas 1 września - i wtedy zapadła decyzja - żadnego psa, nie chcemy przez to przechodzić kolejny raz :cry: Ale jak ktoś przez całe życie mieszkał z psami, to dom bez nich jest potwornie smutny i pusty. Pojawiła się myśl - może jednak.... Może mniejszy piesek, mieliśmy kiedyś jamniczkę, może beagla... Ale to nie basset !!! 16 lat z bassetami jednak wpływa na psychikę człowieka :wink: Zaczęliśmy szukać suczki (zawsze mieliśmy baby), znalezlismy kontakt do Państwa, potem bardzo szybki odzew - i jest Alba. Taka spokojna, ufna, łagodna. Cudny psiak!!
eufrazyna - Sob 06 Lis, 2010 18:15
Wspaniale! :grin:
Kamoos - Sob 06 Lis, 2010 18:21
Kolejna szczęśliwa psina :smile:
Miła od Gucia - Sob 06 Lis, 2010 18:46
Tempo załatwiania, decyzji niesamowite, bardzo się cieszę, że sunia będzie z Wami.
Oczywiście zapraszamy zostańcie z nami wraz z Albą.
U nas jest wesoło i porad wiele.
Tu Cię zrozumiemy, bo ludzie, którzy nie mają bassetów, nie potrafią zrozumieć dlaczego jesteśmy tacy szaleni na punkcie swoich psów i za co je tak kochamy.
Bardzo Cię proszę o fotkę Alby już w Waszym domu, umieszczę Was w naszej galerii.
Marynia - Sob 06 Lis, 2010 19:11
Super wiadomość,oby takich nowin było jak najwięcej :lol:
aniapiotr - Sob 06 Lis, 2010 22:33
Bardzo się cieszę
basulkaKaja - Sob 06 Lis, 2010 22:41
Jutro wrzucę kilka zdjęć. Psica obwąchała już wszystkie kąty i śpi na ulubionym miejscu naszych psów - rozciągnięta wzdłuż kaloryfera :smile: oj, bassety lubią ciepełko! Je i pije normalnie - bez stresu.Jest spokojna i pogodna. Na razie nie wykazuje jakiś oznak tęsknoty - zobaczymy jutro, jak obudzi się w nowym miejscu. Dziś miała dzień pełen wrażeń - ale zniosła go bardzo dzielnie!
Dziękuję za zaproszenie na forum - faktycznie, tylko ktoś kto ma(miał) basseta może zrozumieć innego basseciarza :grin: Czesto się zdarzało, że gdy opowiadałam komuś niezorientowanemu, co nasze psy zrobiły, jak potrafią się zachować - to patrzył na mnie jak na wariatkę, z powątpiewaniem kiwając głową. :grin: Ale bassety takie właśnie są- i za to je kochamy!
Joasika - Nie 07 Lis, 2010 15:20
basulkaKaja napisał/a: | Czesto się zdarzało, że gdy opowiadałam komuś niezorientowanemu, co nasze psy zrobiły, jak potrafią się zachować - to patrzył na mnie jak na wariatkę, z powątpiewaniem kiwając głową. :grin: |
Nooo.... Na mnie nie tylko patrzą
Ile razy już słyszałam, że powinnam się iść leczyć :lol:
gocha - Nie 07 Lis, 2010 15:43
Ile razy już słyszałam, że powinnam się iść leczyć :lol:[/quote]
Jak większość z nas :lol:
basulkaKaja - Nie 07 Lis, 2010 15:57
Alba - zachowuje się, jakby od zawsze mieszkała z nami. Jest spokojna, je normalnie, tylko załatwia się dość często w mieszkaniu... Ale myślę, z tydzień, dwa i załapie rytm spacerów - na razie wychodzimy z nią co 2 godziny - w poprzednim domu sama wychodziła na taras za potrzebą :wink: Bardzo lubi mizianie, głaskanie - ale to cecha wrodzona bassetów :grin: Próbuje wrzucić zdjęcia - ale nie wchodzą spróbuję później.
Miła od Gucia - Pią 12 Lis, 2010 16:58
basulkaKaja
przysłała mi zdjęcia na e-maila
wstawiam i dziękuję za fotki
gocha - Pią 12 Lis, 2010 17:12
Zadzwoniłam. Sytuacja wygląda tak , Państwo sunię adoptowali, przywieźli do domu i okazało się, że sunia nie jest wysterylizowana, jest po szczeniętach, ma poważną wadę genetyczną, którą przekazuje szczeniętom i nabywcy mieli pretensje wobec czego sunia nie nadaje się do hodowli. To był powód do oddania suni.
Teraz dlaczego została zwrócona, ponieważ nie można jej było zostawić nawet na chwilę samej, Alba wyła i tęskniła za innymi psami, bez przerwy.
Ona nigdy nie była sama, była zawsze w stadzie psów i nie potrafi znaleźć się w rodzinie gdzie nie ma innego psa.
Tam gdzie mieszkała całe swoje życie jest hodowla , są tam buldożki, mopsy, bassety i jeszcze jakieś inne.
Państwo sunię odwieźli, bo nie dawali rady z jej tęsknotą za innymi psami. Pan który odebrał Albę przyrzekł, że już nigdy dalej suni nie oddadzą.
Tyle mi wyjaśniła, z płaczem, "basulkaKaja", myślę, że resztę sama napisze.
basulkaKaja - Pią 12 Lis, 2010 17:19
Witam.
Sprawę suni, naszym pobycie u nas i jej poprzednich właścicielach przedstawiłam już gosi i Miłej od Gucia. Alba musi być tylko i wyłącznie w domu z innymi psami i wciąż przebywajacymi w domu domownikami. To była dla nas bardzo trudna decyzja.
luluamelu - Pią 12 Lis, 2010 19:34
Szkoda....ale bywa i tak... :sad:
alexis1983 - Sro 24 Lis, 2010 15:12
Nie bardzo to wszystko ogarniam To gdzie jest teraz Alba??
Miła od Gucia - Sro 24 Lis, 2010 16:14
w swoim domu, została odwieziona do domu, i Lucyna ją zarezerwowała. Szukamy jej domu.
|
|