Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Mój basset - Pan Basset TEODOR

kerni - Sro 01 Gru, 2010 22:07
Temat postu: Pan Basset TEODOR
wcześniejsze losy Teodorka T U T A J
------------------------

No to czas na opis Teodorka.
Basset juz pewnie znany wem z działu adopcji może z duma pokazać sie tutaj.

Pies jest bardzo piekny, wzbudza ogólne zainteresowanie na ulicy, lubi bardzo kontakt z ludzmi, garnie sie do wszystkich psów.
Jest bardzo dobrze wychowany i ulorzony, widać ze poprzedni własciciele poświecili mu w tym temacie mase czasu.
Teo bardzo lubi sie bawić, przytulać i jest skory do wszelkich pieszczot. Jest przy okazji leniwy, ale nie przeszkadzaja mu długie spacery.
Jest cholernie inteligentnym zwierzakiem i ma bardzo pasujace mi usposobienie.

Naturalnie musi być zawsze tam gdzie ja, spi ze mna w łóżku (albo rozciaga sie na cala długość swojego cielska, albo zwija w kólke obok glowy.

powoli bede aktualizował zdjecia i wrzuce też filmy z zabawy;)

Wizyta u babci

killing maskoty

opis zbedny :lol:

z małym Pepkiem

spora nadwaga (34,8kg)

wizyta Teodorowego prywatnego wet'a i pazurki

i jakieś male foto z parku

Teodor dostal kilka zabawek, gania z nimi po całym domu i chowa w rozne miejsca, czasem można się zdziwić gdzie cwaniak coś wcisnol, albo obudzic zobsliniona koscia czy gumowym kogutem koło twarzy.

Basior po wizycie siostry został zdiagnozowany, miał poczatek alergi pokarmowej (z tym już sobie poradziliśmy), lekki stan zaplany przednich łapek (o ile nie pomieszałem czegoś, ale leki już zamówione, beda w sobote) i poczatek problemów ze stawami (kuracja też zaczyna sie w sobote).
Pozatym okaz szcześcia i radości.

Dorti - Sro 01 Gru, 2010 22:12

Piękniutki Teodorek :grin:
A z bassetem nigdy nie będziesz anonimowy :wink:

Miła od Gucia - Sro 01 Gru, 2010 22:13

Takie teksty uwielbiam czytać.
Życzę Wam powodzenia na "nowej drodze" hi hi
dzięki za wieści i foty

eufrazyna - Sro 01 Gru, 2010 22:16

Nie będziesz anonimowy z bassetem, to prawda :)
kerni - Sro 01 Gru, 2010 22:26

wkleilem wiecej zdjec w 1 poscie;)
lora - Czw 02 Gru, 2010 08:58

Wspaniały Teodorek jest jak bum-dy-dy-dy.
Podoba mi się :grin: Oj, jak on mi się podoba :grin:

Cytat:

Basseciarz pełną gębą :mrgreen: Strasznie się cieszę, że ma fajny dom.
Życzę Wam wszystkiego naj... na "wspólnej drodze życia" :grin:

Asia i Basia - Czw 02 Gru, 2010 09:08

Dobre wiesci, zobaczysz, basset to niesamowite stworzenie :)
pati - Czw 02 Gru, 2010 14:23

Cytat:

to juz wiadomo,ze Teodor zawladnie wszystkim :mrgreen:

kerni - Sro 08 Gru, 2010 20:54

Teo ciagle jest wesoły, dieta przykazana przez Panią wet. nam mocno nie wychodzi.
Mi za to przyrasta tkanka miesniowa od znoszenia Teodora z 2 pietra, wchodzi juz sam :mrgreen:

Tedzik bardzo lubi snieg, nie mam zdjec z parku a szkoda, biega swobodnie bez smyczy i ładnie choć troche głosnio (warczy i poszczekuje) bawi sie z innymi psami.

Jest z niego ogromny pieszczoch, uwala sie przed kazdym na plecy, zaliczył już odwiedziny u znajomych łacznie z mała imprezka, i jest to da niego bezproblemowe, a nawet cieszy sie, lubi jak duzo sie wokól niego dzieje.

Dzisiaj dobitnie przeszkadzał kolezance w praniu :mrgreen:

Joasika - Sro 08 Gru, 2010 21:10

Jakbym naszą Bertę widziała :!: :lol:

Cóż...bassety tak mają i za to je kochamy :mrgreen:

Cudny ten chłopak, cudny...

Miła od Gucia - Sro 08 Gru, 2010 21:15

może też chciał skorzystać z kąpieli pralniczej ??
dobrze mu u Was, to widać, taki luz blues :lol:

Dorti - Sro 08 Gru, 2010 21:17

poprostu Teodor jest bardzo dobrze wychowany
i wie, że w pracach domowych trzeba pomagać
w praniu również :razz: :wink:

kerni - Sro 08 Gru, 2010 23:08

http://www.youtube.com/watch?v=8wJizi_3uLc

krótki filmik z Teodorem w roli głównej :wink:

Miła od Gucia - Sro 08 Gru, 2010 23:49

Teodor widzę zadomowił się na dobre.
I ma towarzystwo psiaków.
Ale przyznasz, że są niezmordowane, jak już zabaweczka pójdzie w ruch nic tylko zachęcają do zabawy.
Pozdrawiam

pati - Czw 09 Gru, 2010 01:09

a my idziemy z Teodorkiem na spacerek w sumie to juz dzisiaj :mrgreen: Zobaczymy jak bardzo bedzie zaczepial pare razy wieksza od niego swoja nowa doża kolezanke Dorianne. mam nadzieje ze sie polubia :wink:
Miła od Gucia - Czw 09 Gru, 2010 08:56

udanego spacerku, i czekamy na relacje jak było.
magnolia81 - Sob 11 Gru, 2010 18:50

Jaki słodziak :grin: Witamy cię Teodorku w Szczecinie.
kerni - Wto 04 Sty, 2011 19:23

wracamy z Teodorem do internetowego życia ...dorobiliśmy się nowego komputera na raty i od razu prezentujemy mały spyfoto:

eufrazyna - Wto 04 Sty, 2011 19:25

Fajne piesule :) A to zdjęcie w locie, to mistrzostwo :)
gocha - Wto 04 Sty, 2011 20:00

Fajne, śnieżne zdjęcia, a latający Teodor super :mrgreen:
pati - Sro 05 Sty, 2011 01:41

sliczne kluski :mrgreen:
kerni - Pią 18 Mar, 2011 09:23

Witam ponownie, dawno nas tu z Tedkiem nie było co nie oznacza, że u nas cisza

żyjemy dość intensywnie, Tedzik codziennie zażywa godzinnych spacerów przez co udało nam się poprawić jego linie ...troszkę schudł i wydaje mi się że obecnie jego nadwaga to tylko z 3kg :wink:

Zdarzyło mu się nasikać 3x do wspólnego łóżka, tak wiec dostał prywatny kojec z wyhaftowanym imieniem. Do gustu przypadły mu też 2 ekopufy które kupione były specjalnie dla niego, zanim jeszcze trafił do mnie.

Tedko ma też masę zabawek które chowa w każdym zakamarku mieszkania. Na spacerze bierze w pyska każdego patyka.

Odwiedziliśmy ostatnio rodziców, Tedkowi bardzo spodobały się kury, siedział i patrzył się na nie godzinami, trochę mniej spodobały mu się konie za to zaprzyjaźnił się z gromadą psów rodziców.

Troche foto:

1 nagroda w konkursie MOTOR

Tedzik jako model do portfolio

tutaj ja z Tedzikiem, relaks w trakcie sesji

no i to co Tedzik lubi najbardziej ;)

Batus - Pią 18 Mar, 2011 09:28

Fajne fotki, gratuluję wygranej w konkursie! :)
Kala - Pią 18 Mar, 2011 09:34

hahaha ostatnie zdjęcie mnie rozbroiło ;) fotki rewelacyjne :D
Miła od Gucia - Pią 18 Mar, 2011 10:23

cudowne wieści, super fotki, jestem pod wrażeniem, również gratuluję.
Te dwie pufy mnie rozbawiły, faktycznie jedna by było za mało, jak on cudownie się rozłożył.
Cieszę się, że się odezwałeś.
Pozdrawiam serdecznie

Ania i Piotr - Pią 18 Mar, 2011 10:55

Czyżby Tedzika znużyło granie na konsoli? :mrgreen:
Bo jesli mnie oczy nie mylą to przytulił się dolną partią ciała do kontrolera? Czy to może był celowy zabieg cenzury? :razz:

kerni - Pią 18 Mar, 2011 11:06

cenzury nie było celowej, Tedko i tak nie ma jaj już ...pad spadł prawdopodobnie z poduchy, bo służą też do wspólnego grania i oglądania tv, wtedy Tedzik układa mi się morda na brzuchu i śpi przytulony
gkoti - Pią 18 Mar, 2011 11:24

sesja foto super, fotki prześliczne :wink: ale i modele....obadwa...super :lol:
Lutex - Pią 18 Mar, 2011 12:04

hihi piekne fotki
kerni - Wto 29 Mar, 2011 11:32

W ten weekend Tedzik pomagał naprawić mi auto kolegi :wink:

i poczuł w sobie siłę amstafa :mrgreen: :lol: :lol: :lol:

zuza i gabi - Wto 29 Mar, 2011 13:56

hi hi Tedzik zdobywca COLI :grin:
Super pies :mrgreen:

Dorti - Wto 29 Mar, 2011 14:01

Luzak z Tedzika :wink:
gkoti - Wto 29 Mar, 2011 14:34

NO...jest boski w tej gonitwie za butelką plastikową :lol: A swoją drogą to wszystkie te nasze basiory chyba tak za tymi butelkami szaleją?Mój leniuch tez żadnej nie przepuści :lol:
VADER - Wto 29 Mar, 2011 19:34

szaleją, szaleją my już chowamy wysoko po tym jak wróciłam kiedyś do domu, a tam wszędzie na ścianach, szafkach, drzwiach rozpryskana woda mineralna gazowana, dobrze, że nie jakiś słodki napój :lol: Vader wbił zęby w nabuzowaną butelkę i fontanna na całego.

A zaczęło się od tego jak on fajnie bawi się butelkami, nawet potrafi odkręcać zakręcone!! :lol:

gkoti - Wto 29 Mar, 2011 19:43

Już widzę, jakby Cola wyglądała na ścianach i przyklejone od słodkiego do podłogi bassety :lol: :lol: :lol:
Joasika - Sro 30 Mar, 2011 06:26

Ufff....

Odetchnęłam z ulgą - nasza Berta tak nie potrafi :wink: :lol:

A swoją drogą gigant z Tedzia - wywija ta butelką jak samuraj kataną :roll: :mrgreen:

Rogasowa - Pią 01 Kwi, 2011 11:43

Moja mała żadnej butelce nie odpusci.. oczywiście najciekawsza jest zakręcona.. i ciekawa do czasu az sobie sama da radę z odkręceniem.. Kiedyś tak wylała mi olej rybny na łóżko. Cała pościel do wyrzucenia.. a łóżko do dziś ma swój rybny zapaszek :roll:
kerni - Sro 11 Maj, 2011 00:56

Ludzie i luziska!!!!
Drodzy znajomi i nieznajomi,

Zwracam się do Was z prośbą o pomoc. Jakiekolwiek, nawet najmniejsze wsparcie finansowe lub rzeczowe (narzędzia, narzędzia elektryczne, pasza, słoma, siano itp.). Mój dobry przyjaciel, Tomek Głodowski wraz z rodziną znalazł się w bardzo trudnej sytuacji. W nocy z piątku na sobotę (5-6 maja) doszło do podpalenia, stajni w Lipniku pod Stargardem Szczecińskim. Szczęście w nieszczęściu, udało się w porę wyprowadzić wszystkie zwierzęta na zewnątrz. Spłonęło całe dwa piętra stajni, na których znajdowało się jedzenie dla koni oraz narzędzia i sprzęty niezbędne do utrzymania zwierząt. Budynek nie nadaje się do użytku, gdyż ściany nie mają podparcia a i nie wiadomo, czy nie grozi mu zawalenie. Ocalało jedynie 7 boksów zewnętrznych a koni jest kilkadziesiąt, do tego dochodzą psy i kozy. Zwierzęta zostały dosłownie bez dachu nad głową. Trwające dochodzenie uniemożliwia zbudowanie nawet prowizorycznego zadaszenia boksów.

Rodzina nie może liczyć na żadne odszkodowanie, ponieważ jest jedynie dzierżawcą. Całość ewentualnej rekompensaty otrzyma prawny właściciel ziemi i budynków. Są zdani tylko na siebie, a w tej sytuacji ledwo wystarcza im na utrzymanie siebie. Oczekiwana jest odpowiedź w sprawie prośby wsparcia od władz gminy, nie wiadomo jednak, jak zostanie ona rozpatrzona.

Nie prosimy o pomoc dla samej rodziny. Najbardziej potrzebną i nie cierpiącą zwłoki jest pomoc dla koni. Straciły one wszystko. Potrzebne są pieniądze na wyremontowanie innego budynku, który mógłby stać się dla nich nowym domem. Nawet najmniejsza kwota w połączeniu z innymi małymi kwotami tworzy dużą sumę. Potrzebna jest pomoc we wszelkiej postaci!

Jednocześnie chcielibyśmy podziękować wszystkim, którzy już teraz dobrowolnie i bezinteresownie pomagają w uprzątnięciu tego, co pozostało po pożarze i wspierają Państwa Głodowskich w powolnym i trudnym powrocie do codziennego życia. Dzięki nim udało się ocalić meble i inne przedmioty z części mieszkalnej.

Proszę przekażcie to wydarzenie swoim znajomym i znajomym znajomych.

Wszystkie osoby, organizacje i instytucje chcące pomóc mogą kontaktować się pod numerami telefonu:

Krzysztof Głodowski 517-776-652

Tomasz Głodowski 781-899-876

glodowski.tomasz@gmail.com

konto do wpłat:
Allianz Bank Polska S.A.
90 2480 0002 2025 0079 7971 0001
Patrycja Wawrzynowska
ul. Koński Kierat 12/1
70-563 Szczecin

O całym wydarzeniu można przeczytać w:

http://24kurier.pl/Aktual...idp=1&idx=71589

http://www.radio.szczecin...idp=1&idx=71589

Miła od Gucia - Sro 11 Maj, 2011 10:46

Kerni, jako, że założyłeś wątek w dziale zwierzęta w potrzebie, a tu jest treść powielona, ze względu na dramat sytuacji, trochę pobędzie tekst w Twoim temacie, a potem go usuniemy.
Natomiast w dziale zwierzęta w potrzebie oczywiście zostanie.

kerni - Sro 11 Maj, 2011 18:09

ok, dziekuje
kerni - Sro 18 Maj, 2011 18:02

i znowu odwiedzam tą stronę z niezbyt dobrymi wieściami :cry:

właśnie wróciłem z Tedzim od weterynarza ...miałem nadzieje, że ma lekkie problemy sercowe, bo ostatnio trochę narzekał na spacery i często musiał odpoczywać.

Przedwczoraj, podczes porannego przeciągania strasznie zawył z bólu i zaczoł sie trześć, po chwili rozjechały mu sie tylne łapki i znowu zawył.
Dzisiaj cały dzień czuł się dobrze, biegał i się cieszył, mimo to pojechaliśmy na rentgen.

Okazało się, że Tedzik ma bardzo zaawansowaną spondyloze odcinka lędzwiowo-krzyżowego z papurzymi dziobami i zmiany w stawach kolanowych (wyrośle kostne).

Zmiany w kręgosłupie są bardzo blisko nerwów, weterynarz powiedział, że utrata czucia i sprawności tylnych łapek to przy takim stadium zaawansowania rzecz nieunikniona.
Dodatkowo powiedziała, że w swojej praktyce jeszcze nigdy nie spotkała się z tak zaawansowanym schorzeniem u tak młodego psa. :cry:

Od dziś rozpoczynamy z Tedzikiem walkę ze schorzeniami ...mam nadzieje że uda sie zahamować postęp choroby

ania123 - Sro 18 Maj, 2011 19:06

o kurcze, przykro mi...
najgorsze ze w tej chorobie mozna tylko leczyc objawy
a co weterynarz powiedzial, ze teraz to do konca zycia leki przeciwzapalne i przeciwbolowe?
czytalam ostatnio ze hydroterapia daje dobre efekty..
ale jestem w szoku ze taki mlody pies, no i to nie jest choroba czesto spotykana u bassetow..
az nie wiem co powiedziec
przykro mi bardzo i mam nadzieje ze jakos sie da to opanowac i ograniczyc bol i dyskomfort

gkoti - Sro 18 Maj, 2011 19:18

No rzeczywiście...wieści niewesołe :cry: mam tylko nadzieję, że jakoś da się to podleczyć, zaleczyć i będzie w miarę normalnie funkcjonował. Życzę duuuuużo zdrówka!
gocha - Sro 18 Maj, 2011 19:59

Biedny Tedzio, zdrówka życzymy.
Asia i Basia - Sro 18 Maj, 2011 20:43

Cholerka, nie slyszy sie to za dobrze. Pisz koniecznie, moze uda sie opanowac to chorobsko. Trzymam kciuki za Teodzia.
Miła od Gucia - Sro 18 Maj, 2011 21:26

Jestem z Wami w walce ze schorzeniem Teodorka.
Ja płakałam razem z Gustawem, jak tylne łapy odmówiły mu posłuszeństwa.
Walczcie, a my będziemy Was wspierać.

Joasika - Czw 19 Maj, 2011 06:22

Kurczę, biedny Teodor :sad:

Trzymajcie się i walczcie o niego :!:

Trzymamy kciuki.

eufrazyna - Czw 19 Maj, 2011 06:28

Mam nadzieję, że się mu polepszy. Dawaj znać, jak idzie leczenie może warto byłoby też opisać w dziale ambulatorium Tadziowy przypadek ku przestrodze innych i żeby wiedzieli co robić?
kerni - Pią 10 Cze, 2011 19:55

Tedzio i ja

i moje ulubione

i na koniec film na rozluźnienie:

http://www.youtube.com/wa...drec_grec_index

Kala - Pią 10 Cze, 2011 20:19

boskie fotki :mrgreen: a ostatnie powala...
Dorti - Pią 10 Cze, 2011 20:25

Fantastyczne zdjęcia a ten co na pierwszym planie miodzio :wink:
gkoti - Pią 10 Cze, 2011 20:39

Wygląda Teodorek ślicznie, a jak się czuje?mam nadzieję, że jest już lepiej :wink:
Asia i Basia - Pią 10 Cze, 2011 20:55

Alez odlot reporterka :) Swietny pomysl :)
A jak czuje sie model ;) ? Czy juz mu lepiej ?

Miła od Gucia - Pią 10 Cze, 2011 21:00

jakby film oglądała czarno-biały
witajcie po przerwie

kerni - Sob 11 Cze, 2011 01:44

Tedzio czyje się ciągle taka samo dobrze, czasem widać, że coś go zaboli, ale ogólnie tragedii nie ma ...może przez świadomość tego co mu dolega zacząłem zwracać bardziej uwagę, wydaje mi się, że chodzi trochę bardziej sztywnie i mocno zaczął zarzucać tyłkiem

jako model czuje się wieśmienicie ...pomaga w sesjach zdjęciowych z kilku letnimi dziećmi

zojka - Sob 11 Cze, 2011 06:43

Fantastyczne zdjęcia.
Z przyjemnością się je ogląda.

Świetnie razem wyglądacie :oops: :mrgreen:

kerni - Wto 14 Cze, 2011 09:42

znudzony Tedzio:

rozbawiony Tedzio:

zdziwiony Tedzio:

zmęczony Tedzio:

Miła od Gucia - Wto 14 Cze, 2011 09:51

Och Tedzio
kocham cie :oops: :oops:
cudne foty

julkarem - Wto 14 Cze, 2011 09:56

Fajne fotki :)
Asia i Stefan - Wto 14 Cze, 2011 09:58

Ja też chcę zobaczyć buuuu :( :( :( mi się żadne w temacie Teodora nie wyświetlają
Joasika - Wto 14 Cze, 2011 12:05

asia i maciej napisał/a:
Ja też chcę zobaczyć buuuu :( :( :( mi się żadne w temacie Teodora nie wyświetlają

Żałuj - są przecudne :!: :mrgreen:

Miła od Gucia - Wto 14 Cze, 2011 12:10

Joasiu
administracja dba o samopoczucie podopiecznych :mrgreen: :mrgreen:
i zadbała coby Asia zdjęcia zobaczyła :lol: :lol:

Asia i Stefan - Wto 14 Cze, 2011 12:33

Administracja jest kochana :)
domelcia - Wto 14 Cze, 2011 13:22

superrrr zdjęcia...
Drogi Teodorze - piękny z Ciebie basior!

kerni - Czw 30 Cze, 2011 06:52

i Ted znowu pomaga w robieniu auta, tym razem mojego ...szykujemy sobie auto na rajdy :mrgreen:

Miła od Gucia - Czw 30 Cze, 2011 06:57

A ile Tedzio sobie życzy za dniówkę ???
kerni - Czw 30 Cze, 2011 07:09

zazwyczaj jakieś kawałki pizzy :wink:
grejsi - Czw 28 Lip, 2011 20:49

ach, to u Ciebie ma niską stawkę. u mnie za wszystko czegoś żądał ;) A serio, to kochany psiak. mam wciąż jego zabawki które muszę dowieźć, ale myślę że oddamy w poniedziałek. A najlepsze jest to, ze mi go brakuje jak achh ;)
Miła od Gucia - Czw 28 Lip, 2011 21:20

Ciekawe czy Tedzio polubi nową dziewczynę :?: :lol:
Tedzio to szczęściarz

grejsi - Wto 02 Sie, 2011 23:47

W oczekiwaniu na ładne zdjęcia Norki:
moni - Sro 03 Sie, 2011 11:17

Ale super fotka.Czy te nasze parówy nie sa przekochane :lol: :lol: :lol:
Joasika - Sro 03 Sie, 2011 11:26

I jakie muzykalne :!: :mrgreen:
Dodo AiJ - Sro 03 Sie, 2011 12:37

Oooooo....ależ słodziak z niego :smile: ciekawe czy disco czy poważnej mjuzik słucha :smile:
Kala - Sro 03 Sie, 2011 16:09

obstawiam Beethovena :lol: chłopak mi na intelektualistę wygląda ;)
Marynia - Sro 03 Sie, 2011 20:10

O,a ja myślę,ze to rockman całą paszczą :mrgreen:
racuchkasz - Sro 03 Sie, 2011 22:21

no co wy... nie widzicie na stole stoi karotka/pyszczycho widać zmęczone życiem/muza gra aby przypomnieć sobie wczorajszą noc.. chłopak prosto z balangi wrócił :lol:
zojka - Czw 04 Sie, 2011 08:51

racuchkasz napisał/a:
no co wy... nie widzicie na stole stoi karotka/pyszczycho widać zmęczone życiem/muza gra aby przypomnieć sobie wczorajszą noc.. chłopak prosto z balangi wrócił :lol:

I spokojniutki jazzik leci .... mmmmm

Kala - Czw 04 Sie, 2011 16:39

racuchkasz napisał/a:

hahhaa faktycznie ;) jak ja mogłam tej karotki nie zauważyć?? :roll:

kerni - Sro 10 Sie, 2011 20:39

super fota :D

ja dodam jeszcze kilka z ostatniego weekend'u

Tedzio odwiedził woodstock, i o ile czwartek i piątek bardzo mu się podobały, był szczęśliwy ...bo co chwile ktoś się nim zachwycał i ustawiały kolejki do głaskania ...to w sobotę już przy publice 700tys ludzi zrobiliśmy odwrót na kemping ... ominął nas koncert Prodigy ale i tak było bardzo fajnie

Miła od Gucia - Sro 10 Sie, 2011 20:42

a mnie "Tatry" odwiedzili po woodstocku i mówią, że widzieli tam basseta.
Ale świat mały i to pewnie Tedzia.
Na forum się znacie "watla" i "tatar" - hi hi - szkoda, że się nie "zgadaliście".

No Tedzio, koncertowy chłopak - super fotki, pełny luz

ania123 - Sro 10 Sie, 2011 20:55

to sie nazywa zsocjalizowany pies ;)
kerni - Sro 10 Sie, 2011 21:07

powiem szczerze, że bardzo się bałem go brać, ale przerósł moje najśmielsze oczekiwania ...ale i tak, wiem że w przyszłym roku zostanie już w domu
Joasika - Czw 11 Sie, 2011 06:15

kerni napisał/a:
powiem szczerze, że bardzo się bałem go brać, ale przerósł moje najśmielsze oczekiwania ...ale i tak, wiem że w przyszłym roku zostanie już w domu

Ja byłam z roczną wtedy córeczką na Woodstocku - młoda budziła powszechne zainteresowanie (prawie jak basset :lol: ).

Ale 700 tysięcy luda :?: :shock: :shock: :shock:

watla - Czw 11 Sie, 2011 18:25

Widziałam bicolora prowadził jakiegoś blond chłopaka pod sceną i wyglądał na bardzo zadowolonego./basset oczywiście/ szkoda że nie zdążyłam zagadać być może to Teodor.Fajnie było by wypić pifo w Waszym towarzystwie ale może w przyszłym roku...Tedzia w domu zostawcie bo to niedobre miejsce dla zwierząt / dla dzieci też sprawdziliśmy osobiście :wink: /
kerni - Czw 11 Sie, 2011 19:09

dokładnie to ten bicolor i ten blondynek :wink:

Joasika napisał/a:

Ale 700 tysięcy luda :?: :shock: :shock: :shock:

Policjanci z Komendy Wojewódzkiej w Gorzowie wstępnie podsumowali tegoroczną edycję przystanku Woodstock. Mimo rekordowej liczby uczestników - w Kostrzynie bawiło się około 700 tys. osób - impreza okazała się najbezpieczniejszą w historii całego festiwalu.

grejsi - Nie 14 Sie, 2011 13:01

Najlepiej, jak Tedziu z kernim dopiero wpadli, mokry cały Tedzik ale radość jak zwykle :D
ja myślałam zeby zabrać Norkę, ale nie zdecydowałam się, wolałam by się oswoiła.
tymczasem czeka nas wyprawa Teo-Nora ;)

kerni - Pon 15 Sie, 2011 21:33

zdjęcia z dzisiejszej randki Tedzika i Nory :mrgreen: :wink:

Miła od Gucia - Pon 15 Sie, 2011 21:37

nie wytrzymam, lody im kupili hi hi
fajne spotkanie lodowe :lol:

dominik - Pon 15 Sie, 2011 22:11

Ale rozpieszczane są te pieski :lol: :lol: :lol: :lol:
niedługo chodzić nie będą mogły, bo takie grube będą!!! :lol: :lol:

Asia i Stefan - Wto 16 Sie, 2011 06:19

Lody, lody dla ochłody :) Na zdjęciach widać, że bardzo smakowały. I ten wzrok Teodora mówiący "Ależ ja Cię kocham za tego loda, wręcz ubóstwiam!!!!! I już się wafelka doczekać nie mogę :) "
kerni - Sob 20 Sie, 2011 11:42

jako że Tedzio zgubił smycz, a obróżka zaczeła już jakiś czas temu żyć własnym życiem ...dzisiaj Tedzio dostał nowy zestaw zabawkowo obróżkowy

na początku zabił chrumkając świnke

Mirka - Sob 20 Sie, 2011 13:17

kerni napisał/a:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

jako że Tedzio zgubił smycz, a obróżka zaczeła już jakiś czas temu żyć własnym życiem ...dzisiaj Tedzio dostał nowy zestaw zabawkowo obróżkowy

na początku zabił chrumkając świnke

obróżka wypasiona :shock:
a że chrumka przy śwince to nic dziwnego
my tu mamy klub chrumkających :mrgreen: :mrgreen:

portenito4 - Sob 20 Sie, 2011 13:29

ale super zdjęcia! te ze świnką i wcześniejsze z lodami! zazdrość!!!;-)
Miła od Gucia - Sob 20 Sie, 2011 14:18

i od ryjka zaczął świnkę, a co :lol:
to to prezent przedni - ładna obróżka

eufrazyna - Sob 20 Sie, 2011 15:02

Świetne fotki :)
kerni - Sob 20 Sie, 2011 15:50

źle napisałem, nie chrumkając a chrumkającą :wink:
eufrazyna - Sob 20 Sie, 2011 16:08

:mrgreen: Fajne foty :)Bardzo lubie bassecie spotkania :grin:
grejsi - Sob 20 Sie, 2011 23:24

Tedzik nie tylko zjadł swojego loda, ale iNory w sumie bo ta się wstydała ;-) chyba jeść przy Tedziu :D (wdomu wcina, choć teraz już nie dajemy jej jak na początku:) ) ale poza lodami orzechowymi dostał jeszcze kilka wafelków ;)
a obróżka fajowa ;)

Joasika - Pon 22 Sie, 2011 11:37

Teodor :!: Ty potworze :!:

Zagryzłeś chrumkającą świnkę :?: :?: :?: :lol:

mychaNora - Pon 22 Sie, 2011 16:05

Teodor!! Przystojniaku - śliczną masz obróżkę :lol:
kerni - Pon 26 Wrz, 2011 20:04

mały up ...Tedzio korzysta z ostatnich podrygów lata tej jesieni i plażuje :mrgreen:

grejsi - Pon 26 Wrz, 2011 21:19

wrócił opalony? :D
gkoti - Pon 26 Wrz, 2011 21:28

:lol: :lol: :lol:
Dorti - Wto 27 Wrz, 2011 07:01

grejsi napisał/a:
wrócił opalony? :D

i zrobił się tricolor :?: :razz:

Joasika - Wto 27 Wrz, 2011 07:23

I tak bez kremu ochronnego :?: :?: :?:
Miła od Gucia - Wto 27 Wrz, 2011 07:38

cześć Chłopaki, miło Was widzieć :lol: , pozdrawiam
Asia i Stefan - Wto 27 Wrz, 2011 08:47

No fakt, bardzo miło Was widzieć, ale kurka ja protestuję, więcej zdjęć!więcej zdjęć!!! :)
Kala - Wto 27 Wrz, 2011 16:37

Asia i Stefan napisał/a:
No fakt, bardzo miło Was widzieć, ale kurka ja protestuję, więcej zdjęć!więcej zdjęć!!! :)

i ja się do protestu przyłączam :twisted:

Joasika - Wto 27 Wrz, 2011 19:44

O :!:

To się grupa protestujących powiększa, bo do niej dołączam :mrgreen: :!:

To co :?: Jakaś mała pikieta.... :?:

Kala - Wto 27 Wrz, 2011 19:53

Joasika ja to już namalowałam nawet transparenty :D :D :D
grejsi - Sro 28 Wrz, 2011 01:30

już wiemy, skąd bierze się określenie "podpalany" :D
kerni - Wto 04 Paź, 2011 10:53

kolejne genialne wcielenie Tedzika :mrgreen:

Asia i Stefan - Wto 04 Paź, 2011 10:58

Mi się zdjęcie nie otwiera, buuuu :(
Miła od Gucia - Wto 04 Paź, 2011 12:40

czy Tedzio teraz jest spawaczem ???
No tak, praca uszlachetnia :lol:

koluś - Wto 04 Paź, 2011 15:11

Tedzik jest boski! i jaki wszechstronny :mrgreen:
Mirka - Wto 04 Paź, 2011 16:01

kerni napisał/a:
Obrazek

kolejne genialne wcielenie Tedzika :mrgreen:

spawacza ....zwłaszcza takiego....zatrudnię od zaraz :mrgreen:

gkoti - Sro 05 Paź, 2011 07:27

Pomysł na fotke...hihi, nietypowy :lol: Boki zrywać!Zobaczcie, co my z tymi naszymi bassiorkami odstawiamy :wink: czasami to sama sie zastanawiam, czy to nam nie powinno się zrobić galerii...zakręconych właścicieli, waryjatów od bassetów :lol: :lol: :lol: Ale jakie to miłe :wink:
Lutex - Sro 05 Paź, 2011 12:36

no tym razem Tedzik musial sie wykazac mega cierpliwoscia :mrgreen:
zojka - Czw 06 Paź, 2011 05:49

Ale że pusty łeb tak sobie siedzi w tej masce :shock:

Bassiory są niesamowite. Są tak ciekawskie, że zgodzą się na wszystko, żeby sprawdzić co to. Siedzi małpiszon w masce i czeka, co będzie dalej...

I jeszcze pomyślałam o zaufaniu. Jakie on musi mieć zaufanie do pana, że zgadza sie na takie cuda, :mrgreen:

Joasika - Czw 06 Paź, 2011 15:13

A ja bym chciała wiedzieć, co on spawał... :?:

Bo może można Tedzia wynająć do prac precyzyjnych w gospodarstwie... :?:

Na moje oko się nada - to ile bierze za godzinę :?:

Mam nadzieję, że fachura nie ceni się zbyt wysoko :wink:

kerni - Czw 06 Paź, 2011 19:12

Tedzio drogi nie jest, problem w tym, że na 30min pracy przypada 10h snu :mrgreen:
Joasika - Pią 07 Paź, 2011 06:37

Damy radę - Berta będzie go wspierać w drzemce :wink: :mrgreen:
pati - Sro 12 Paź, 2011 18:37

pati - Sro 12 Paź, 2011 18:37

w zwiazku z tym, ze Pat udostępnił spacerowo Tedunia pare fot, niestety komórkowych. Ted chyba z kazdym dniem jest cudowniejszy :mrgreen: rozkochał w sobie i ogólnie rasie moja koleżankę, ktorą nam towarzyszyła :wink:

profil:

pati - Sro 12 Paź, 2011 18:58

czy te oczy moga klamac...

daj mi co tam masz!

albo sam sobie wezme

spacerowalem...

gryzlem wiekszy od siebie patyk

i ziewałem robiąc smieszne miny

pati - Sro 12 Paź, 2011 19:00

a na koniec zakochanej we mnie od pierwszego wejrzenia Anecie podawalem łape. Taki ze mnie dżentelmen :mrgreen:

[/URL]

eufrazyna - Sro 12 Paź, 2011 20:01

No prawdziwy gentalmen :) I jaki przystojny...
moni - Sro 12 Paź, 2011 20:18

Ślicznosci :lol: :lol:
kerni - Sro 12 Paź, 2011 21:09

Tedzik mi powiedział, że bardzo mu sie podobało :wink:
Joasika - Czw 13 Paź, 2011 12:25

I ten wzrok w którym wszystkie osobniki płci żeńskiej się zakochują.... :mrgreen:
Miła od Gucia - Czw 13 Paź, 2011 12:36

Tedzik, ale ty masz cudownie, takie piękne Ciocie zabierają cię na spacerki
Pozdrawiamy Cię Anetko

gkoti - Czw 13 Paź, 2011 12:47

A ja myślę, że to ciocie mają cudownie, bo mają takie właśnie towarzystwo, za kawalerem takim to nie tylko panny się rozglądają....hihi :wink:
kerni - Czw 13 Paź, 2011 19:59

Miła od Gucia napisał/a:
Tedzik, ale ty masz cudownie

szczególnie jak sam sie poczestuje ze stołu 6 schabowczakami :razz: :lol:

Miła od Gucia - Pią 14 Paź, 2011 07:44

a co będzie czekał na zaproszenie
naprawdę zeżarł 6 schabowych ????
hi hi hi ha ha ha
to co Tobie makaronik się ostał ???

koluś - Pią 14 Paź, 2011 07:49

Tedzik jest śliczny!
pati - Pią 14 Paź, 2011 08:42

Miła od Gucia napisał/a:
Tedzik, ale ty masz cudownie, takie piękne Ciocie zabierają cię na spacerki
Pozdrawiamy Cię Anetko

Aneta pieknie dziękuje :wink: mówie Wam, ona kiedyś dołączy do basseto zakręconych :mrgreen:

Żaden, absolutnie żaden facet nie ma takich oczu jak Teodor. Ale nie tylko kobiety sa w nich zakochane, mężczyźni też sie zachwycają. Tak jak mowiłyscie, z bassetem nie można być anonimowym :cool:

Co do schabowych, myśle ze Teo dba o linię swojego własciciela i jego wspollokatorow :lol:

eufrazyna - Sob 15 Paź, 2011 08:12

:mrgreen: Racja, z bassetem nie jest się anonimowym, nas cała okolica zna, bo jak idziesz na spacer z dwoma, to Ciebie nikt nie przeoczy ;)
mychaNora - Wto 18 Paź, 2011 18:19

kerni napisał/a:
Miła od Gucia napisał/a:
Tedzik, ale ty masz cudownie

szczególnie jak sam sie poczestuje ze stołu 6 schabowczakami :razz: :lol:

Teodor!!!! No nie bądź takim samolubem - jednego trzeba było zostawić dla innych :mrgreen:

kerni - Nie 18 Gru, 2011 13:21

wczoraj jadąc przez przedmieście Szczecina trafiliśmy z Tedim na sobowtórkę :wink:

Marynia - Nie 18 Gru, 2011 15:23

WOW,ale spotkanko,a jakie bassiorki fajne,Teodorek pewnie mile zaskoczony tak nieoczekiwanym spotkaniem :mrgreen:
Mirka - Nie 18 Gru, 2011 16:10

a może tam zamiast płotu jest lustro :shock: :razz:
eufrazyna - Nie 18 Gru, 2011 16:58

2 bassiory :)fajnie :)
Miła od Gucia - Nie 18 Gru, 2011 17:36

no proszę, jednak pełno jest poukrywanych bassiorków
trzeba było ich na forum zaprosić :lol:
a jak Tedzio się miewa ?

gkoti - Nie 18 Gru, 2011 21:00

Ale numer, klony cy cóś?ale byłaby jazda, jakbym ja z moimi białasami spotkała jeszcze taką białaskę....obcy i tak nie rozróżniają do dzisiaj, czy to Leniuch, czy Blanka, a jak by była trójca???????? :lol:
Asia i Stefan - Pon 19 Gru, 2011 09:21

Super spotkanie. Nie wiem czy też tak macie, ale jak ja gdzieś jakiego bassiora widzę, to mi się zawsze papa cieszy i nie mogę nie podejść, nie pogadać albo do paszteta, albo do właściciela. A Tedor jak zareagował? Na zdjęciach widać, że chyba mu się podobało ;)
Joasika - Pon 19 Gru, 2011 13:25

Bliźniaki normalnie :shock:

To ci spotkanie :!: :mrgreen:

Miła od Gucia - Pon 19 Gru, 2011 14:38

Ja bym tą drogą codziennie chodziła na spacery :lol: :lol:
Bernard - Pon 19 Gru, 2011 16:53

Mirka napisał/a:
a może tam zamiast płotu jest lustro :shock: :razz:
no właśnie i nas Kerni w ciula robi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
kerni - Nie 27 Maj, 2012 12:24

100lat nas tu nie było ...ogólnie wszystko w porządku, Tedzisko zdrowe i lekko przekarmione :mrgreen:

tu ze swoim flatmate w dorodze na mazury

tu już mazury

tu na stanowisku chilloutowo-obserwacyjnym

a tu stylówa

Marynia - Nie 27 Maj, 2012 13:14

Boskie fotki,zwłaszcza to balkonowe cudne,no i ostatnie fajowe,agenci Piotr i Beno mają konkurencję :mrgreen:
Miła od Gucia - Nie 27 Maj, 2012 14:36

kanapa na balkonie dla psów - nie wytrzymam :lol:

Tedzio na Mazurach ??
super

eufrazyna - Nie 27 Maj, 2012 15:08

Pan Basset Teodor ma wspaniale zycie, ja tez chce na Mazury!
Joy - Nie 27 Maj, 2012 15:11

świetnie mu w tych okularach :lol:
Joasika - Nie 27 Maj, 2012 19:40

Teodor to ma dobrze :mrgreen:

A fota w okularach obłędna :lol: :lol: :lol:

gkoti - Nie 27 Maj, 2012 21:12

Super Tedzik, a już jako Agent -zabójczo przystojny, nie ujmując drugiemu Agentowi :lol: :lol: :lol:
jabluszko520 - Pon 28 Maj, 2012 08:17

gkoti napisał/a:
Super Tedzik, a już jako Agent -zabójczo przystojny, nie ujmując drugiemu Agentowi :lol: :lol: :lol:

zgadzam się :wink: :lol:

koluś - Pon 28 Maj, 2012 17:31

widać, że Tedzik ma nie tylko dobrego optyka! :mrgreen: cudny Tedzik!
kerni - Nie 17 Cze, 2012 18:47

kolejne Teodorowe wycieczki, Szczecin->Piotrków->Sandomierz->Stalowa Wol.->
Opole Lub.->Lublin->Włodawa->Szczecin, 4 dni

gdzieś na trasie, chyba w Łodzi

Sandomierz, Teo zrobił tam szał na planie zdjęciowym jakiegoś filmu (Ojciec Mateusz może?)

zbiornik retencyjny pod Włodawą

We Włodawie spotkaliśmy Basseciego sobowtóra Teodora, zdjęcia jednak nie mam tym razem ;)

koluś - Nie 17 Cze, 2012 20:09

hahaha rasowy podróżnik z Tedzia! :mrgreen:
eufrazyna - Pon 18 Cze, 2012 04:59

Widać, że lubi jeździć :)
kerni - Wto 19 Cze, 2012 08:31

eufrazyna napisał/a:
Widać, że lubi jeździć :)

lubi węszyć i łazić w nowym terenie ...w aucie śpi, teraz miał do wyboru
dwa miejsca

albo z przodu na specjalnie powiększonym przednim fotelu, albo z tyłu
na legowisku.

Jechał tam, gdzie po postoju sam wskakiwał :wink:

Naturalnie w hotelu spał w łóżku (w nawiasie, strasznie ciężko w tamtym rejonie znaleźć
pokój z psem)

kerni - Nie 22 Lip, 2012 19:35

Asia i Basia - Nie 22 Lip, 2012 20:32

SWietne :lol:
Joasika - Nie 22 Lip, 2012 21:52

Jeeeeeee....mam Tedzika/Kropka :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :!: :!: :!:
kerni - Nie 08 Gru, 2013 13:36

Heja wszystkim

Dawno nas nie było na forum, widzę, że cześć zdjęć uciekła, to dodam nowych.

Ogólnie to Tedzisko zdrowe, nadwaga w miarę rozsądnie kontrolowana :wink:

tutaj na małym festiwalu muzycznym w strefie chilloutu

spanie pod kamperem na strefie namiotowej

leniwa niedziela na balkonie

letnie piwko na dachu ;]

pierwsze letnie kąpiele

niecodzienne spotkanie

posiadówa w parku

nie ważne jakim kosztem, byle na przekór wejść tam gdzie nie wolno ;]

standardowy widok poranny ...

i widok wieczorny

no i w licznych wyjazdach

a na koniec, Tedzisko i jego ulubiona poducha

jabluszko520 - Nie 08 Gru, 2013 14:44

Ale cudny bassior! :lol: :mrgreen: Zdjęcia są świetne :D
Asia i Basia - Nie 08 Gru, 2013 17:05

Ale ptak :) Widac, ze super wpasowal sie w Wasze zycie, super foty,widac, ze Teodor zyje pelna geba ;)
Miła od Gucia - Nie 08 Gru, 2013 22:39

lubię jak adoptowane psiaczki się odzywają choć co jakiś czas :lol: :lol:
Tedzio, to młodzieżowiec i pifko i jezioro i spotkania, no super sobie wiedzie życie. Nie narzeka na nudę.
Dzięki Patryk, pozdrawiam serdecznie

madziaa - Pon 09 Gru, 2013 08:34

aż się serce raduje widząc takie szczęśliwe pasztety :)
gkoti - Pon 09 Gru, 2013 14:48

Szczęśliwy basset, to piękny basset... Tedziu- ty jesteś prześliczny i przeuroczy... :lol:
Miła od Gucia - Wto 10 Gru, 2013 23:07

Tedziki, Patryki
pieniążki dotarły, konto bassecie zasilone (patrz temat konta) dzięki :lol:

Miła od Gucia - Sob 27 Gru, 2014 20:40

Tedzik jaki prezent dostał

Joasika - Sro 31 Gru, 2014 20:05

Wypas!

I niech teraz spróbuje podróżować incognito :buha:

Miła od Gucia - Pią 08 Sty, 2016 20:57

Tedzia dawno nie było,
proszę oto i Tedzio
wtopił się w kocyk

jabluszko520 - Pią 08 Sty, 2016 21:02

ale piękne foto - jak malowany! <3
Joasika - Sob 09 Sty, 2016 17:02

A i wzorek podobny ;)
RicoSB - Nie 10 Sty, 2016 21:26

a więc to prawda. Bassety mają kamuflaż kocykowy :)
klusia - Wto 12 Sty, 2016 22:49

jaki on piękny :cmok:
madziaa - Sro 20 Sty, 2016 13:33

Jak pięknie się komponuje z kocykiem, prawie się z nim zlał :)
Miła od Gucia - Sob 21 Kwi, 2018 23:06

Teodor Tedzik pozdrawia

Miła od Gucia - Wto 13 Kwi, 2021 20:26

TEODOR zwany Tedzikiem odszedł w wieku 15 lat.
Patryk, Pańcio Patryk Kerner napisał:
Dzisiaj w nocy odszedł Tedzik. W śnie, nie męczył się, normalnie zasną i już rano się nie obudził. Przed snem zjadł jeszcze kolacje... i wyglądało że się dobrze czuł do samego końca.
Był wyjątkowy i mądry... i ta swoja mądrość utrzymał do ostatniej chwili, chwiał się i przewracał, włóczył nogami, ale zachował "trzeźwość umysłu" i dobre wychowanie do końca, nie wiem jak to opisać. Po prostu miał swój silny charakter który pozwolił mu tyle przeżyć, uparty i robiący wszystko po swojemu.
````````````````````````````````````````
Patryku dałeś mu piękne cudowne życie, byliście taką inną wyjątkową parą.
Tedzik to jedna z pierwszych adopcji formowych. Patryk adoptował Tedzika w 2010 roku, byli ze sobą 11 lat, nie rozstawali się, Tedzik uczestniczył w życiu towarzyskim Patryka, wyjazdach, zajęciach, Tedzik był nawet na Festiwalu w Woodstock. Tedzik uwielbiał samochody, wylegiwanie się na balkonie. Był cudownym wyjątkowym bassetem.
Patryku Patryk Kerner, tulimy Cię, smutek ogarnął Twe serce. Bardzo nam przykro.