Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Ambulatorium - SIERŚĆ - wredna pchła

racuchkasz - Nie 12 Cze, 2011 22:35
Temat postu: SIERŚĆ - wredna pchła
takie oto wredne stworzenie nęka naszą dzidzie.. jak z tym walczyć dzidzia ma 5 mięsięcy i lekarz zabronił nam stosować szamponów czy tego typu silnych środków aczkolwiek mały strasznie się wygryza :x kąpaliśmy go w mydle dla dzieci w szarym ale na nie wiele się to zdało.. kiedy będzie można użyć jakiegoś silnego specyfiku?? i jakiego?
besta - Nie 12 Cze, 2011 22:48

A wet nie dał jakiegoś srodka do zakropienia?U 5 miesięcznego psiaka można już stosować preparaty przeciwpchelne i przeciwkleszczowe.Taki Fiprex albo Frontline zabija pchły w ciągu 24 godz.Moją bestę wet zakropił jak miała ok.3 mies.(użył sprayu).
W przyszłym tyg.odbieram mojego Camaro i też zamiaruję zakropić go przeciw pasożytom,bo nasza posesja przy samym lesie i kleszczy tam dostatek.Spytaj weta o taki środek na pewno dobierze coś dla szczeniaka.

Dorti - Pon 13 Cze, 2011 07:46
Temat postu: Re: wredna pchła
racuchkasz napisał/a:
takie oto wredne stworzenie nęka naszą dzidzie.. jak z tym walczyć dzidzia ma 5 mięsięcy i lekarz zabronił nam stosować szamponów czy tego typu silnych środków aczkolwiek mały strasznie się wygryza :x kąpaliśmy go w mydle dla dzieci w szarym ale na nie wiele się to zdało.. kiedy będzie można użyć jakiegoś silnego specyfiku?? i jakiego?

Sorki ale dla mnie wet jakiś niedouczony :roll:
Jest cała masa środków na pchły, które można stosować u 2 m-cznego szczeniaka.
Zmieńcie lekarza :wink:

asiunia194 - Pon 13 Cze, 2011 10:00
Temat postu: :(
do jakiego weterynarza chodzisz?
przecież wasze maleństwo się męczy z tą wstrętną pchłą:(

Asia i Basia - Pon 13 Cze, 2011 15:06

Wylapujcie ile sie da, ale w tym wieku juz o ile pamietam mozna stosowac preparaty. Woda pchly nie wygnasz. I nie zapomnijcie o wypraniu, tudziez wyczyszczeniu poslania psa. Pchly na psa wchodza tylko na "posilek", poza obiadami koczuja niestety w otoczeniu (kanapy, legowiska, dywany brrrr.....).
racuchkasz - Czw 30 Cze, 2011 20:59

problem zażegnany.. :mrgreen: