|
Nasze Bassety Klub Miłośników Basset Hound i podobnych. |
 |
Mój basset - BUźKA- dla przyjaciół "Parówka"
Lolek - Pon 10 Paź, 2011 10:06 Temat postu: BUźKA- dla przyjaciół "Parówka" Witam wszystkich:) Dość rzadko bywam na forum, czas na to często nie pozwala. Witaliśmy się już w Powitaniach, ale w końcu postanowiłam przybliżyć forumowiczom osobę naszej Buni. Sunia ma już prawie dwa lata, nadal rozrabia jak mały szczeniak i jest przy tym rozbrajająca. Skruszoną miną potrafi rozśmieszyć każdego komu coś zbroiła. Ksywkę nadał jej mój tato, kiedy ją pierwszy raz zobaczył skomentował jako "małą, pocieszną, owłosioną parówkę" Broniliśmy się przed tym rękami i nogami, ale parówcia się tacie spodobała i tak już zostało.
Mam nadzieję,że uda mi się wrzucić tutaj parę zdjęć i napisać jeszcze co nieco. Pozdrawiamy wszystkich i ślemy buziaki na poprawę pogody
Asia i Stefan - Pon 10 Paź, 2011 10:12
Parówka siedzi i pilnuje domku? :)Dobry piesek!
Miło Was witać i oglądać. Jak tylko czas pozwoli, prosimy o więcej zdjęć, zawsze fajnie popatrzeć też na bassecich człowiekuff
Buźka dla Buźki!
Joasika - Pon 10 Paź, 2011 13:50
Cudowna wędlinka - ten rozmarzony wzrok, mmm.....
moni - Pon 10 Paź, 2011 14:00
Paróweczko kochana te oczy mówią wszystko.Buziole od mego paszteta Banana :lol: :lol: :lol:
koluś - Pon 10 Paź, 2011 14:31
no bo przecież to rasowa Parówka! śliczny piesek
gkoti - Pon 10 Paź, 2011 15:19
Jeszcze nie widziałam parówki z takimi pięknymi oczami :wink: Prawdziwa księżna wsród Parówek, witamy serdecznie i czekamy na więcej foteczek :wink:
Miła od Gucia - Pon 10 Paź, 2011 18:27
Cześć Paróweczko,
minkę ma taką jakby na parówę czekała.
Lolek przyznaj się ile dziennie paróweczek schodzi
zojka - Wto 11 Paź, 2011 20:56
gkoti napisał/a: | Jeszcze nie widziałam parówki z takimi pięknymi oczami :wink: Prawdziwa księżna wsród Parówek, witamy serdecznie i czekamy na więcej foteczek :wink: |
Ja też zwróciłam uwagę na oczy. Piękne i takie mądre.
Śliczna sunia :grin:
mychaNora - Wto 11 Paź, 2011 21:58
Najpierw widać oczy a potem basseta . Śliczna psinka :!:
Lolek - Sro 12 Paź, 2011 22:31
Pięknie dziękujemy za wszystkie miłe słowa i komplementy :smile: parówki wciąga jak spaghetti, ale najbardziej przepada za domowym ciastem- zostaw na stole kawałek placka, a wyparuje, nawet nie wiesz kiedy. Czasem mam wrażenie,że ma brzusisko jak worek bez dna - ciągle toto głodne:D Wysyłam małą porcję zdjęć Pozdrawiam wszystkich
Lolek - Sro 12 Paź, 2011 22:36
Z serii: "No co, przecież dopiero piłam"
Lolek - Sro 12 Paź, 2011 22:51
Spacerowe
Lolek - Sro 12 Paź, 2011 22:55
Reszta kudłatego towarzystwa
eufrazyna - Czw 13 Paź, 2011 08:09
Swietne foteczki, a ten kroliczek na ostatnim to cudo!
Joasika - Czw 13 Paź, 2011 12:23
Jak ona cudnie patrzy :!:
Normalnie rasowa modelka - potrafi przyjmować idealne pozy do zdjęć :!:
A króliczek śliczny i drugi piesio też :!: :grin:
Miła od Gucia - Czw 13 Paź, 2011 12:39
Mi fotki przypominają takie malowane obrazy, te kontury :lol:
a zwierzyniec super, króliczek biel nad biele - wizir się chowa
i piękny senior :lol:
julkarem - Czw 13 Paź, 2011 13:50
słodkie te zwierzaczki, tez mielismy kiedyś królika "barana" był bardzo mądry
Lolek - Pon 17 Paź, 2011 21:48
Mądry i cwany klatkę umeblował po swojemu i broń Cię Panie Boże żeby mu coś przestawić. Zacznie tupać nogą mówiąc "Uciekaj zołzo niedobra, co mi na złość robisz?" i zacznie ustawiać jeszcze raz :smile:
Lolek - Wto 25 Paź, 2011 10:06
Witam wszystkich bassecich Forumowiczów. Korzystając z nadmiaru wolnego czasu jaki mam teraz ( studiuję zaocznie i niestety nadal szukam pracy), coraz częściej przebywam na forum. Dzisiaj zrobiła nam się piękna pogoda, więc wszyscy domownicy wzięli się za gruntowne porządki w domu i ogrodzie. Zwierzaki na czele z Buźką oczywiście pomagają nam jak mogą- uciekając po ogrodzie z sekatorem ( nie wiem czemu on się Buźce, aż tak spodobał) lub wynosząc drewno z drewutni. Wczoraj przygotowaliśmy się na Halloween, wycinając duża dynię, w czym psiaki nam czynnie pomagały Liczę na to,że uda mi się zdobyć parę zdjęć naszych pracusiów, to je tutaj wrzucę Mam nadzieję,że u Was też tak pięknie świeci Słonko, Pozdrawiam
julkarem - Wto 25 Paź, 2011 10:08
Super ,ale Buźka jest podobna do mojego Jogiego :wink:
Asia i Stefan - Wto 25 Paź, 2011 10:34
Buźka na bardzo poważną wyszła, patrząc na minę dyni obok Bardzo grzecznie leży, nie włączył jej się żaden dewastator?
Lolek - Wto 25 Paź, 2011 11:16
Akurat zaciekawił ją aparat fotograficzny więc na zdjęciu mina poważna- badawcza
faktycznie, obwąchała dynię z każdej strony, ale nie zainteresowała się nią za bardzo. Stwierdziła,że jest nieszkodliwa, a tym bardziej niesmaczna, więc tym razem dała jej spokój :twisted:
Joasika - Wto 25 Paź, 2011 14:01
Buźka :!: Bardzo gustowne zdjęcie z tą piękną dynią masz :!:
Normalnie, nie mogę się zdecydować, która z Was ma fajniejszą minę :lol:
Miła od Gucia - Sro 26 Paź, 2011 09:06
świetne zdjęcia, Buźka taka dostojna, a dynia ma fajowe dwa zęby :lol: :lol:
Lolek - Sro 26 Paź, 2011 09:28
Dziękujemy niestety nie zrobiłam zdjęć żeby Wam pokazać jak Buźka ładnie pomaga w sprzątaniu. Jednak sekator można uznać oficjalnie za zaginiony- Cholera jedna chyba go gdzieś zakopała normalnie :razz:
Lolek - Sro 26 Paź, 2011 09:50
A- i pogodę wypaplałam . Wczoraj Słońce gorące, a dziś ponuro. W ten weekend zmieniamy czas ludziska :~
Joasika - Sro 26 Paź, 2011 20:46
Nie martw się - po wiosennych roztopach sekator wychynie spod ziemi :lol:
Lolek - Pią 08 Cze, 2012 10:00
Dzień dobry wszystkim forumowiczom, dawno tu nie zaglądaliśmy Sporo się zmieniło przez pół roku. Z powodu wprowadzki narzeczonego zwierzyniec rozbestwił się doszczętnie i nie idzie nad nim zapanować. Z Parówci zrobiła się już całkiem dojrzała kobietka. Parę tygodni temu odkryła w końcu swój instynkt "łowczy". Codziennie rano poluje na wszystkie gryzonie zauważone na podwórku, kiedy uda jej się jakiegoś dorwać z zadowoleniem w oczach biednie do Pańci ze zdobyczą w pysku, żeby się pochwalić lub zostawia biedną nadgryzioną myszkę na tarasie, coby się pańciostwo ucieszyło z rana Groźby i prośby nie pomagają, mali lokatorzy nie mają lekko. Strach pomyśleć co będzie jak kot sąsiadki przyjdzie nas odwiedzić :shock: Nasz biały uszak Teddy niestety zachorował i nas opuścił. Po jakimś czasie zamieszkał z nami drugi króliczek, o wdzięcznym imieniu Zenon (Tato, nadał mu ksywę Arbuz, całkiem do niego pasuje, bo jest taki okrągły).Wrzucę dzisiaj parę zdjęć tych naszych milusińskich. Mamy nadzieję,że u Was kochani też wszystko dobrze. Pozdrawiamy wszystkich dwu- i czworonogów. Całusy
koluś - Pią 08 Cze, 2012 10:18
czyli wszystko w jak najlepszym porządku :!:
eufrazyna - Pią 08 Cze, 2012 16:06
Jakie fajne zdjecia, a krolik przesliczny, slodziak puchaty jeden :grin:
Miła od Gucia - Pią 08 Cze, 2012 16:08
fajnie, że jesteście, zdjęcia takie pogodne i radosne
jabluszko520 - Pią 08 Cze, 2012 19:49
Ha ha, na ostatnim zdjęciu "Drzemka" czy ten psiak się nie połamie? Ale sobie pozycję do snu wynalazł :lol: :lol: :lol:
Joasika - Pią 08 Cze, 2012 20:49
jabluszko520 napisał/a: | Ha ha, na ostatnim zdjęciu "Drzemka" czy ten psiak się nie połamie? Ale sobie pozycję do snu wynalazł :lol: :lol: :lol: |
Zbasseciał :!: :lol:
Ale fajnie śpiochają te stwory
Arbuz wymiata - pierwsze widzę, żeby królik tak spał :lol: :lol: :lol:
Lolek - Sro 10 Paź, 2012 17:48
Dobry wieczór wszystkim lato przeszło i nadchodzą chłody. Psiaki zdrowe, królik też chowa się dobrze, zżerając średnio dwa nowe kable tygodniowo (szczególnie upodobał sobie te od sprzętu komputerowego). Ogarnął nas jesienny szał przetworów i zwierzaki nie odstępują nas na krok - a może coś pysznego spadnie ze stołu?
Korzystając z ostatnich chwil ciepełka spacerujemy, zwiedzamy okolice i zbieramy wszystko co da się zamarynować lub przetworzyć na nalewkę polecam szczególnie wszelkie przepisy dyniopochodne- mniam
A jak macie się Wy i Wasze czworonożne pociechy?
Pozdrawiamy- Karolina oraz cała dwu i czworonożna ferajna
Miła od Gucia - Sro 10 Paź, 2012 18:07
Miło Was znowu oglądać
co za dynia - olbrzym
Parówka prezentuje się pięknie
Zwierzyniec masz okazały i uroczy
o nochalu nie wspomnę
pełen zachwyt :lol:
Lolek - Sro 10 Paź, 2012 18:43
dziękuję pięknie :smile:
Jest to dynia olbrzymia- prezent od kochanej przyszłej teściowej, a nasionka kupione na allegro Coś mi się wydaje, że w przyszłym roku założymy własną plantację, ta wielka pomarańczowa kula ładnie prezentuje się na tle jesiennych kolorów, zupy z niej będzie na pół roku i masę nasionek, więc chętnie się podzielę
domelcia - Sro 10 Paź, 2012 18:47
To jak już będzie ta plantacja, to ja wpadnę na rabuchę w końcu mam przez płot
a MODEL na pierwszym zdjęciu to wygląda jakby się wylegiwał w dynii
Lolek - Sro 10 Paź, 2012 18:58
Oczywiście zapraszam na bassetowe dynioszabrowanie
zuza i gabi - Sro 10 Paź, 2012 20:56
Śliczny masz zwierzyniec :grin: piesio na pierwszym zdjęciu,który chowa się za dynią ma piękne umaszczenie :grin:
watla - Czw 11 Paź, 2012 07:28
Bardzo ładne psiaki i fotografie. Dynia przeoogromna. Ja na razie jestem na etapie hodowli dyń miniaturek - ozdobnych, ale w przyszłym roku pokuszę się posadzić te duuuże. Pozdrawiam.
jabluszko520 - Czw 11 Paź, 2012 12:42
Jeju jaka dynia! Tez w przyszłym roku sobie posadzę, bo jest mega efekt! Psiaki urocze, "model" ma śliczne umaszczenie, grzywa jak u lwa. super :lol:
Lolek - Nie 14 Paź, 2012 12:13
Pięknie dziękujemy za wszystkie komplementy
Z dynią już się rozprawiliśmy, na początku nie mieliśmy pojęcia jak zabrać się do podzielenia jej na mniejsze kawałki, ale Pańcio wpadł na kaskaderski pomysł sturlania dyni z tarasu. Zanim zdążyłam ta opcję przemyśleć dynia zrobiła głośne -BUM i ukazała swe przepastne wnętrze :twisted:
Roboty z nią było w cholerkę i trochę, ale daliśmy radę. Niestety Pasztety nie wykazały większego zainteresowania całym zamieszaniem
Pozdrawiamy - zadyniowana ferajna :grin:
Rogasowa - Pon 15 Paź, 2012 12:13
Mama moja ma podobny problem, kupiła nasionka dyniaka który na początku puścił oogromne liście a zero owocow, jak zaczeły rosnąć (!) wczoraj zerwali największa ważącą ok 60kg! Wydaje sie podobna do twojej tylko jeszcze dłuższa. Cała rodzinka została obdarowana przez nas dyniakami, hihi. A zważyliście może waszą?
Lolek - Pon 15 Paź, 2012 17:07
Nasza ważyła około 40 kg zobaczymy jak to będzie w przyszły roku - zostawiłam nasionka i posadzę na wiosnę
Lolek - Pon 25 Mar, 2013 13:33
Witam wszystkich wraz z całą moją "zwierzobandą".
Czas szybko leci i już niedługo Wielkanoc. Niestety aura na zewnątrz bardziej przypomina bożonarodzeniową, ale my nie dajemy się śniegom i mrozom. Parówka nam trochę przybrała, żeby jej cieplej w zimie było, więc w trosce o figurę Jaśnie Pani odkrywamy wciąż nowe i pełne ciekawych zapachów zakątki okolicznych lasów. Poniżej kilka zdjęć z naszych zimowo/ wiosennych wojaży
jabluszko520 - Pon 25 Mar, 2013 13:57
Robicie piękne zdjęcia, a na tym ostatnim, te oczka jak koraliki, śliczne psiaki :*
a z tą zimą to naprawdę już przegięcie, niech sobie idzie daleko
madziaa - Pon 25 Mar, 2013 14:11
Śliczne foteczki na prawdę :-)
zojka - Wto 26 Mar, 2013 06:00
Wiosenno-zimowe zdjęcia przepiękne
Joasika - Wto 26 Mar, 2013 07:55
Ale fajowe
A mnie sią najbardziej podobają te psie tyłeczki
Lolek - Sob 03 Maj, 2014 18:20
Dzień dobry Kochani :smile: Nie odwiedzaliśmy forum od wieków i strasznie nam z tego powodu przykro powoli w miarę możliwości będziemy się starali nadrabiać zaległości. U nas wszystko po staremu, cała Zwierzobanda ma się dobrze, dołączył do nas nowy koleżka - rudy kot Leon.
Ściskamy forumowiczów, basseciaki kiziamy za uszkiem i mamy nadzieję, że wszyscy mają się dobrze,
Karola, Maćko i zwierzaki :grin:
gkoti - Sob 03 Maj, 2014 18:32
Piękny ten Wasz trójkąt bermudzki- jaka zgoda i wygoda na dywaniku
Miła od Gucia - Sob 03 Maj, 2014 18:45
Fajnie, że jesteście
a drugie zdjęcie
rozumiem, że to już po kolacji
cudownie razem wyglądają
Joasika - Sob 03 Maj, 2014 20:16
Jakże znajomy widok w kuchni
A Trójkąt Bermudzki jest bezbłędny :lol:
jabluszko520 - Sob 03 Maj, 2014 20:35