Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Mój basset - BUźKA- dla przyjaciół "Parówka"

Lolek - Pon 10 Paź, 2011 10:06
Temat postu: BUźKA- dla przyjaciół "Parówka"
Witam wszystkich:) Dość rzadko bywam na forum, czas na to często nie pozwala. Witaliśmy się już w Powitaniach, ale w końcu postanowiłam przybliżyć forumowiczom osobę naszej Buni. Sunia ma już prawie dwa lata, nadal rozrabia jak mały szczeniak i jest przy tym rozbrajająca. Skruszoną miną potrafi rozśmieszyć każdego komu coś zbroiła. Ksywkę nadał jej mój tato, kiedy ją pierwszy raz zobaczył skomentował jako "małą, pocieszną, owłosioną parówkę" :P Broniliśmy się przed tym rękami i nogami, ale parówcia się tacie spodobała i tak już zostało.
Mam nadzieję,że uda mi się wrzucić tutaj parę zdjęć i napisać jeszcze co nieco. Pozdrawiamy wszystkich i ślemy buziaki na poprawę pogody :)

Asia i Stefan - Pon 10 Paź, 2011 10:12

Parówka siedzi i pilnuje domku? :)Dobry piesek!

Miło Was witać i oglądać. Jak tylko czas pozwoli, prosimy o więcej zdjęć, zawsze fajnie popatrzeć też na bassecich człowiekuff :D
Buźka dla Buźki!

Joasika - Pon 10 Paź, 2011 13:50

Cudowna wędlinka - ten rozmarzony wzrok, mmm.....
moni - Pon 10 Paź, 2011 14:00

Paróweczko kochana te oczy mówią wszystko.Buziole od mego paszteta Banana :lol: :lol: :lol:
koluś - Pon 10 Paź, 2011 14:31

no bo przecież to rasowa Parówka! :mrgreen: śliczny piesek :mrgreen:
gkoti - Pon 10 Paź, 2011 15:19

Jeszcze nie widziałam parówki z takimi pięknymi oczami :wink: Prawdziwa księżna wsród Parówek, witamy serdecznie i czekamy na więcej foteczek :wink:
Miła od Gucia - Pon 10 Paź, 2011 18:27

Cześć Paróweczko,
minkę ma taką jakby na parówę czekała.
Lolek przyznaj się ile dziennie paróweczek schodzi

zojka - Wto 11 Paź, 2011 20:56

gkoti napisał/a:
Jeszcze nie widziałam parówki z takimi pięknymi oczami :wink: Prawdziwa księżna wsród Parówek, witamy serdecznie i czekamy na więcej foteczek :wink:

Ja też zwróciłam uwagę na oczy. Piękne i takie mądre.
Śliczna sunia :grin:

mychaNora - Wto 11 Paź, 2011 21:58

Najpierw widać oczy a potem basseta :mrgreen: . Śliczna psinka :!:
Lolek - Sro 12 Paź, 2011 22:31

Pięknie dziękujemy za wszystkie miłe słowa i komplementy :oops: :smile: parówki wciąga jak spaghetti, ale najbardziej przepada za domowym ciastem- zostaw na stole kawałek placka, a wyparuje, nawet nie wiesz kiedy. Czasem mam wrażenie,że ma brzusisko jak worek bez dna - ciągle toto głodne:D Wysyłam małą porcję zdjęć :) Pozdrawiam wszystkich
Lolek - Sro 12 Paź, 2011 22:36

Z serii: "No co, przecież dopiero piłam"
Lolek - Sro 12 Paź, 2011 22:51

Spacerowe
Lolek - Sro 12 Paź, 2011 22:55

Reszta kudłatego towarzystwa ;)
eufrazyna - Czw 13 Paź, 2011 08:09

Swietne foteczki, a ten kroliczek na ostatnim to cudo! :)
Joasika - Czw 13 Paź, 2011 12:23

Jak ona cudnie patrzy :!: :mrgreen:

Normalnie rasowa modelka - potrafi przyjmować idealne pozy do zdjęć :!:

A króliczek śliczny i drugi piesio też :!: :grin:

Miła od Gucia - Czw 13 Paź, 2011 12:39

Mi fotki przypominają takie malowane obrazy, te kontury :lol:
a zwierzyniec super, króliczek biel nad biele - wizir się chowa
i piękny senior :lol:

julkarem - Czw 13 Paź, 2011 13:50

słodkie te zwierzaczki, tez mielismy kiedyś królika "barana" był bardzo mądry :)
Lolek - Pon 17 Paź, 2011 21:48

Mądry i cwany ;) klatkę umeblował po swojemu i broń Cię Panie Boże żeby mu coś przestawić. Zacznie tupać nogą mówiąc "Uciekaj zołzo niedobra, co mi na złość robisz?" i zacznie ustawiać jeszcze raz :smile:
Lolek - Wto 25 Paź, 2011 10:06

Witam wszystkich bassecich Forumowiczów. Korzystając z nadmiaru wolnego czasu jaki mam teraz ( studiuję zaocznie i niestety nadal szukam pracy), coraz częściej przebywam na forum. Dzisiaj zrobiła nam się piękna pogoda, więc wszyscy domownicy wzięli się za gruntowne porządki w domu i ogrodzie. Zwierzaki na czele z Buźką oczywiście pomagają nam jak mogą- uciekając po ogrodzie z sekatorem ( nie wiem czemu on się Buźce, aż tak spodobał) lub wynosząc drewno z drewutni. Wczoraj przygotowaliśmy się na Halloween, wycinając duża dynię, w czym psiaki nam czynnie pomagały ;) Liczę na to,że uda mi się zdobyć parę zdjęć naszych pracusiów, to je tutaj wrzucę ;) Mam nadzieję,że u Was też tak pięknie świeci Słonko, Pozdrawiam :)
julkarem - Wto 25 Paź, 2011 10:08

Super ,ale Buźka jest podobna do mojego Jogiego :wink:
Asia i Stefan - Wto 25 Paź, 2011 10:34

Buźka na bardzo poważną wyszła, patrząc na minę dyni obok :) Bardzo grzecznie leży, nie włączył jej się żaden dewastator? :D
Lolek - Wto 25 Paź, 2011 11:16

Akurat zaciekawił ją aparat fotograficzny ;) więc na zdjęciu mina poważna- badawcza ;)
faktycznie, obwąchała dynię z każdej strony, ale nie zainteresowała się nią za bardzo. Stwierdziła,że jest nieszkodliwa, a tym bardziej niesmaczna, więc tym razem dała jej spokój :twisted:

Joasika - Wto 25 Paź, 2011 14:01

Buźka :!: Bardzo gustowne zdjęcie z tą piękną dynią masz :!:

Normalnie, nie mogę się zdecydować, która z Was ma fajniejszą minę :lol:

Miła od Gucia - Sro 26 Paź, 2011 09:06

świetne zdjęcia, Buźka taka dostojna, a dynia ma fajowe dwa zęby :lol: :lol:
Lolek - Sro 26 Paź, 2011 09:28

Dziękujemy :) niestety nie zrobiłam zdjęć żeby Wam pokazać jak Buźka ładnie pomaga w sprzątaniu. Jednak sekator można uznać oficjalnie za zaginiony- Cholera jedna chyba go gdzieś zakopała normalnie :razz:
Lolek - Sro 26 Paź, 2011 09:50

A- i pogodę wypaplałam :mrgreen: . Wczoraj Słońce gorące, a dziś ponuro. W ten weekend zmieniamy czas ludziska :~
Joasika - Sro 26 Paź, 2011 20:46

Nie martw się - po wiosennych roztopach sekator wychynie spod ziemi :lol:
Lolek - Pią 08 Cze, 2012 10:00

Dzień dobry wszystkim forumowiczom, dawno tu nie zaglądaliśmy :) Sporo się zmieniło przez pół roku. Z powodu wprowadzki narzeczonego zwierzyniec rozbestwił się doszczętnie i nie idzie nad nim zapanować. Z Parówci zrobiła się już całkiem dojrzała kobietka. Parę tygodni temu odkryła w końcu swój instynkt "łowczy". Codziennie rano poluje na wszystkie gryzonie zauważone na podwórku, kiedy uda jej się jakiegoś dorwać z zadowoleniem w oczach biednie do Pańci ze zdobyczą w pysku, żeby się pochwalić lub zostawia biedną nadgryzioną myszkę na tarasie, coby się pańciostwo ucieszyło z rana :) Groźby i prośby nie pomagają, mali lokatorzy nie mają lekko. Strach pomyśleć co będzie jak kot sąsiadki przyjdzie nas odwiedzić :shock: Nasz biały uszak Teddy niestety zachorował i nas opuścił. Po jakimś czasie zamieszkał z nami drugi króliczek, o wdzięcznym imieniu Zenon (Tato, nadał mu ksywę Arbuz, całkiem do niego pasuje, bo jest taki okrągły).Wrzucę dzisiaj parę zdjęć tych naszych milusińskich. Mamy nadzieję,że u Was kochani też wszystko dobrze. Pozdrawiamy wszystkich dwu- i czworonogów. Całusy :)
koluś - Pią 08 Cze, 2012 10:18

czyli wszystko w jak najlepszym porządku :!: :mrgreen:
eufrazyna - Pią 08 Cze, 2012 16:06

Jakie fajne zdjecia, a krolik przesliczny, slodziak puchaty jeden :grin:
Miła od Gucia - Pią 08 Cze, 2012 16:08

fajnie, że jesteście, zdjęcia takie pogodne i radosne
jabluszko520 - Pią 08 Cze, 2012 19:49

Ha ha, na ostatnim zdjęciu "Drzemka" czy ten psiak się nie połamie? Ale sobie pozycję do snu wynalazł :lol: :lol: :lol:
Joasika - Pią 08 Cze, 2012 20:49

jabluszko520 napisał/a:
Ha ha, na ostatnim zdjęciu "Drzemka" czy ten psiak się nie połamie? Ale sobie pozycję do snu wynalazł :lol: :lol: :lol:

Zbasseciał :!: :lol:

Ale fajnie śpiochają te stwory :mrgreen:

Arbuz wymiata - pierwsze widzę, żeby królik tak spał :lol: :lol: :lol:

Lolek - Sro 10 Paź, 2012 17:48

Dobry wieczór wszystkim :) lato przeszło i nadchodzą chłody. Psiaki zdrowe, królik też chowa się dobrze, zżerając średnio dwa nowe kable tygodniowo (szczególnie upodobał sobie te od sprzętu komputerowego). Ogarnął nas jesienny szał przetworów i zwierzaki nie odstępują nas na krok - a może coś pysznego spadnie ze stołu?

Korzystając z ostatnich chwil ciepełka spacerujemy, zwiedzamy okolice i zbieramy wszystko co da się zamarynować lub przetworzyć na nalewkę :) polecam szczególnie wszelkie przepisy dyniopochodne- mniam :mrgreen:

A jak macie się Wy i Wasze czworonożne pociechy? :)
Pozdrawiamy- Karolina oraz cała dwu i czworonożna ferajna :D

Miła od Gucia - Sro 10 Paź, 2012 18:07

Miło Was znowu oglądać
co za dynia - olbrzym
Parówka prezentuje się pięknie
Zwierzyniec masz okazały i uroczy

o nochalu nie wspomnę
pełen zachwyt :lol:

Lolek - Sro 10 Paź, 2012 18:43

dziękuję pięknie :smile:
Jest to dynia olbrzymia- prezent od kochanej przyszłej teściowej, a nasionka kupione na allegro :) Coś mi się wydaje, że w przyszłym roku założymy własną plantację, ta wielka pomarańczowa kula ładnie prezentuje się na tle jesiennych kolorów, zupy z niej będzie na pół roku i masę nasionek, więc chętnie się podzielę ;)

domelcia - Sro 10 Paź, 2012 18:47

To jak już będzie ta plantacja, to ja wpadnę na rabuchę :) w końcu mam przez płot ;)
a MODEL na pierwszym zdjęciu to wygląda jakby się wylegiwał w dynii :mrgreen:

Lolek - Sro 10 Paź, 2012 18:58

Oczywiście zapraszam na bassetowe dynioszabrowanie :)
zuza i gabi - Sro 10 Paź, 2012 20:56

Śliczny masz zwierzyniec :grin: piesio na pierwszym zdjęciu,który chowa się za dynią ma piękne umaszczenie :grin:
watla - Czw 11 Paź, 2012 07:28

Bardzo ładne psiaki i fotografie. Dynia przeoogromna. Ja na razie jestem na etapie hodowli dyń miniaturek - ozdobnych, ale w przyszłym roku pokuszę się posadzić te duuuże. Pozdrawiam.
jabluszko520 - Czw 11 Paź, 2012 12:42

Jeju jaka dynia! Tez w przyszłym roku sobie posadzę, bo jest mega efekt! Psiaki urocze, "model" ma śliczne umaszczenie, grzywa jak u lwa. super :lol:
Lolek - Nie 14 Paź, 2012 12:13

Pięknie dziękujemy za wszystkie komplementy :)
Z dynią już się rozprawiliśmy, na początku nie mieliśmy pojęcia jak zabrać się do podzielenia jej na mniejsze kawałki, ale Pańcio wpadł na kaskaderski pomysł sturlania dyni z tarasu. Zanim zdążyłam ta opcję przemyśleć dynia zrobiła głośne -BUM i ukazała swe przepastne wnętrze :twisted:

Roboty z nią było w cholerkę i trochę, ale daliśmy radę. Niestety Pasztety nie wykazały większego zainteresowania całym zamieszaniem ;)

Pozdrawiamy - zadyniowana ferajna :grin:

Rogasowa - Pon 15 Paź, 2012 12:13

Mama moja ma podobny problem, kupiła nasionka dyniaka który na początku puścił oogromne liście a zero owocow, jak zaczeły rosnąć (!) wczoraj zerwali największa ważącą ok 60kg! Wydaje sie podobna do twojej tylko jeszcze dłuższa. Cała rodzinka została obdarowana przez nas dyniakami, hihi. A zważyliście może waszą?
Lolek - Pon 15 Paź, 2012 17:07

Nasza ważyła około 40 kg :) zobaczymy jak to będzie w przyszły roku - zostawiłam nasionka i posadzę na wiosnę :mrgreen:
Lolek - Pon 25 Mar, 2013 13:33

Witam wszystkich wraz z całą moją "zwierzobandą". :)
Czas szybko leci i już niedługo Wielkanoc. Niestety aura na zewnątrz bardziej przypomina bożonarodzeniową, ale my nie dajemy się śniegom i mrozom. Parówka nam trochę przybrała, żeby jej cieplej w zimie było, więc w trosce o figurę Jaśnie Pani odkrywamy wciąż nowe i pełne ciekawych zapachów zakątki okolicznych lasów. Poniżej kilka zdjęć z naszych zimowo/ wiosennych wojaży :)

jabluszko520 - Pon 25 Mar, 2013 13:57

Robicie piękne zdjęcia, a na tym ostatnim, te oczka jak koraliki, śliczne psiaki :*
a z tą zimą to naprawdę już przegięcie, niech sobie idzie daleko :evil:

madziaa - Pon 25 Mar, 2013 14:11

Śliczne foteczki na prawdę :-)
zojka - Wto 26 Mar, 2013 06:00

Wiosenno-zimowe zdjęcia przepiękne :mrgreen:
Joasika - Wto 26 Mar, 2013 07:55

Ale fajowe :mrgreen:

A mnie sią najbardziej podobają te psie tyłeczki :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Lolek - Sob 03 Maj, 2014 18:20

Dzień dobry Kochani :smile: Nie odwiedzaliśmy forum od wieków i strasznie nam z tego powodu przykro :oops: powoli w miarę możliwości będziemy się starali nadrabiać zaległości. U nas wszystko po staremu, cała Zwierzobanda ma się dobrze, dołączył do nas nowy koleżka - rudy kot Leon.
Ściskamy forumowiczów, basseciaki kiziamy za uszkiem i mamy nadzieję, że wszyscy mają się dobrze,
Karola, Maćko i zwierzaki :grin:

gkoti - Sob 03 Maj, 2014 18:32

Piękny ten Wasz trójkąt bermudzki- jaka zgoda i wygoda na dywaniku :)
Miła od Gucia - Sob 03 Maj, 2014 18:45

Fajnie, że jesteście
a drugie zdjęcie
rozumiem, że to już po kolacji
cudownie razem wyglądają

Joasika - Sob 03 Maj, 2014 20:16

Jakże znajomy widok w kuchni :mrgreen:

A Trójkąt Bermudzki jest bezbłędny :lol:

jabluszko520 - Sob 03 Maj, 2014 20:35

:lol:
trójkąt jest mega, hihi, pełne brzuszki - czas na drzemkę

-witajcie po przerwie, miło się was czyta :mrgreen: