Nasze Bassety
Klub Mi³o¶ników Basset Hound i podobnych.

Mój basset - MAKBET po³ykacz kamyków, z³odziej kapci i po¿eracz firanek

Makbet - Nie 06 Lis, 2011 22:51
Temat postu: MAKBET po³ykacz kamyków, z³odziej kapci i po¿eracz firanek
Witam wszystkich bardzo serdecznie,

Od bardzo dawna przegl±dam Wasze posty, przygotowuj±c siê na przyjêcie basseciego potwora :lol: By³o to nasze wielkie marzenie, móc którego¶ dnia staæ siê posiadaczami pieska tej rasy. I tak w naszym zyciu, pojawi³ siê Makbet, cudowny i d³ugo wyczekiwany tricolorek :lol:
Makbecik jest z nami od tygodnia i trzeba przyznaæ, ¿e bardzo urozmaica nam ¿ycie :grin: Jutro skoñczy 4 miesi±ce i mimo, ¿e jest s³odkim szczeniakiem (zaledwie 15 kg :razz: ) widaæ w nim typowe bassecie cechy, takie jak: mi³o¶æ do pieszczot i jedzonka, nie odstêpowanie Pañciostwa na krok, spanie w coraz dziwniejszych pozycjach i oczywi¶cie s³awetny upór :lol:
Malutki jest kochany i mamy nadziejê, ¿e taki pozostanie. Gdyby jeszcze nauczy³ siê sygnalizowaæ, ¿e chce siusiu, by³oby super :o

Uploaded with ImageShack.us

Joy - Nie 06 Lis, 2011 23:27

jak± on ma genialn±, s³odk± i zbójeck± minê! ♥ uszy te¿ ¶wietnie wysz³y na drugim zdjêciu. piêkny jest :smile: witamy na forum :wink:
Joasika - Pon 07 Lis, 2011 07:34

Witamy serdecznie Makbeta i jego Rodzinkê :!:

Cieszymy siê, ¿e jeste¶cie z nami :mrgreen:

Mi³a od Gucia - Pon 07 Lis, 2011 08:52

i my siê przywitamy serdecznie
Makbet piêknie siê prezentuje

co do sygnalizowania,
Gustaw w 7 miesi±cu poj±³ o co chodzi, a tak la³ gdzie sta³ :lol: :lol:

Marynia - Pon 07 Lis, 2011 10:36

Witaj s³odki Makbeciku razem ze swoim Pañciostwem :lol:
Dorti - Pon 07 Lis, 2011 10:57

Cze¶æ Makbetos :wink:
Tak w³a¶nie witaj± Cie Cudeñka z pañci± :grin:

domelcia - Pon 07 Lis, 2011 11:05

witamy, witamy :D s³odziaku rozrabiaku :)
portenito4 - Pon 07 Lis, 2011 11:59

wita serdecznie te¿ Rudolf, który w wieku 4 miesiêcy wa¿y³ zaledwie 20 kg.;-)
cudne zdjêcia! Bassety to najbardziej superowe przytulaki na ca³ym ¶wiecie:-)

Asia i Stefan - Pon 07 Lis, 2011 12:34

Dzieñ dobry, witajcie. Piêkny ma³y s³odziak, cieszcie siê z tych 15kg, nim siê obejrzycie bêdzie ich z 30-ci :D
julkarem - Pon 07 Lis, 2011 13:24

Jaki on ¶wietny. Piêkn± ma mordkê ,a jakie spojrzenie. Cudowny.
Witamy w rodzinie basiorów :)

besta - Pon 07 Lis, 2011 16:31

Witajcie :!: :grin:
Makbet - Pon 07 Lis, 2011 21:36

Makbecik bardzo wszystkim dziêkuje za ciep³e powitanie i za lekkie po³echtanie jego basseciej pró¿no¶ci :mrgreen:
Aktualnie s³odko ¶pi, bo bardzo siê zmêczy³ jedzonkiem. Jedzonko samo w sobie jest wielkim prze¿yciem, miska znika w mgnieniu oku (no mo¿e sama miska siê ostaje, natomiast po jej zawarto¶ci nie ma ¶ladu po klikudziesiêciu sekundach) :lol: A niedobra Pañcia dzieli biednemu, wyg³odzonemu psu jedn± porcjê na 3 mniejsze i jeszcze ma czelno¶æ argumentowaæ, ¿e to dla pieska dobra, ¿e niby pies za ³apczywie je a potem ma czkawkê lub co gorsza - wymiotuje... Ale Pañcia siê nie zna wcale, Makbet przecie¿ wie lepiej jak siê misk± zaj±æ :grin:

Tak wiêc raz jeszcze dziêkujemy za mi³e przyjêcie i postaramy siê pó¼niej wkleiæ jeszcze kilka fotek, coby móc siê jeszcze lepiej zaprezentowaæ :smile:

Makbet - Pon 07 Lis, 2011 21:56

No i kilka fotek. Korzystam póki maluch ¶pi i nie domaga siê uwagi :lol:

I ostatni bonusik - nie ma to jak szczery u¶miech :lol:

Mi³a od Gucia - Pon 07 Lis, 2011 22:39

znalaz³ sobie kumpla w lustrze :lol: :lol:
troublemaker - Wto 08 Lis, 2011 08:19

Rozbrajajacy ten usmiech! :)
Asia i Stefan - Wto 08 Lis, 2011 10:10

Jaka odwaga- basset w dom i dywan na pod³odze! :)
Joasika - Wto 08 Lis, 2011 12:34

Asia i Stefan napisa³/a:

...a Pañcia ze szmat± :lol:

Taaaa....licytujemy ile czasu dywanik wytrzyma :?: :mrgreen:

besta - Wto 08 Lis, 2011 17:59

Asia i Stefan napisa³/a:

eeee tam ja mam 2 bassety i leona i mam dywany w kazdym pokoju i w przedpokoju :razz:

Makbet - Wto 08 Lis, 2011 22:52

Mi³a od Gucia napisa³/a:
znalaz³ sobie kumpla w lustrze :lol: :lol:

To prawda, tak w³a¶nie us³ysza³am pierwszy szczek Makbeta :smile: bawi³ siê z koleg± w lustrze i sobie podszczekiwa³. Lustro by³o hitem, jak Makbecik po raz pierwszy wszed³ do domu, tak bardzo siê zacz±³ cieszyæ, ¿e w domu jest jeszcze inny bassior :lol:
A po tygodniu czasem sobie do niego szczeknie, jak siê rozbawi. Czasem poczêstuje kostk± lub podrzuci ma³pkê.

troublemaker napisa³/a:
Rozbrajajacy ten usmiech! :)

Dziêkujemy :mrgreen:

Joasika napisa³/a:
Asia i Stefan napisa³/a:

...a Pañcia ze szmat± :lol:

Taaaa....licytujemy ile czasu dywanik wytrzyma :?: :mrgreen:

Co do dywaniku to... wytrzyma³ 2 dni :lol: ten w pokoju, znaczy siê. Bo dywanik przedpokojowy kwalifikuje siê do wymiany, wiêc niech sobie Makbecisko na nim poleguje do woli (a jak nie poleguje to zasikuje :razz: ). Ogólnie Makbet przyczyni³ siê ju¿ do zmiany aran¿acji wnêtrza salonu, razem z dywanem zosta³y karnie eksmitowane 2 kwiatki (które Pañcia tak lubi³a), gdy¿ stanowi³y smakowity k±sek jak piesek zostawa³ sam... Dziwnym trafem po naszej d³u¿szej nieobecno¶ci (tj. wyj¶ciu do pracy lub po nocy, gdy¿ ¶pimy zamkniêci w sypialni a Makbet sam na swoim pos³anku w salonie) psiak mia³ dolegliwo¶ci ¿o³±dkowe w postaci wymiotów z jakimi¶ zielonymi elementami... Pocz±tkowo my¶la³am, ¿e podskubuje trawê na spacerkach, ale okaza³o siê oczywi¶cie, ¿e podskubywa³ kwiatki...

Makbet - Nie 01 Sty, 2012 18:36

Bardzo dawno siê nie pojawia³am z Makbim na forum, ale jako¶ tak paradoksalnie by³am bardziej na bie¿±co z forum, kiedy nie mia³am jeszcze swojego konta (a w domu basseta) :smile: d³ugochuchy zjadacz czasu potrafi byæ bardzo zajmuj±cy...
Chcieliby¶my z Makbetem z³o¿yæ wszystkim serdeczne noworocze ¿yczenia, wszelkiej pomy¶lno¶ci i rado¶ci z ¿ycia w bassiorowym towarzystwie :smile:
A je¶li chodzi o "maluszka" to ro¶nie jak na dro¿d¿ach, a¿ nie mogê uwierzyæ, ¿e w ci±gu 2 m-cy, które jest z nami tak bardzo "zmê¿nia³" :grin: Poza tym jest kochany, ma cudowny charakterek i podbi³ serce ca³ego osiedla (przestali¶my byæ anonimowi), ka¿dy chce siê z Makbetem przywitaæ, pog³askaæ, podrapaæ, a jak którego¶ razu próbowa³am mojego upartego zwierza zaci±gn±æ po spacerze do domu na "smaczka" (bo pañcia ju¿ wie, ¿e w ¿yciu nie ma nic za darmo, szczególnie jak zwierz usi±dzie i zastrajkuje), to us³ysza³am od s±siadki z klatki obok, ¿e przez t± jego urodê musimy mu wszystko wybaczyæ. Poza tym inna s±siadka stwierdzi³a, ¿e "umiera ze ¶miechu" obserwuj±c nas z okna na spacerze z Makbetem, ze wzglêdu na jego s³awetny upór. Od lekko wstawionych jegomo¶ciów dowiedzieli¶my siê, ¿e mamy psa my¶liwskiego, który poluje na lisy a jego rasa to "baster" :lol: Ale i tak ostatni tekst by³ najlepszy "k³apouchy jest najlepszy" :lol:
Wiêc jak widaæ k³apouchy rz±dzi na osiedlu :grin:
W ci±gu 2 m-cy Makbet nauczy³ siê "siad" i "³apa", od 2 tygodni wa³kujemy "waruj", ale udaje, ¿e nie rozumie, a nauka pozycji do wystawy jest na ¿a³osnym etapie :cry: Od lutego my¶limy zapisaæ malucha na szkolenie pos³uszeñstwa ogólnego (z nadziej±, ¿e do tego czasu nie urwie mi ¿adnej rêki szarpaniem na specerkach).
Ponadto pokonali¶my robale (paskudniki jedne !!) i grzybka (z gronkowcem :sad: ) w uszkach.
Makbet jest bardzo pogodnym psiakiem, uwielbia bawiæ siê z Pañciem, tuliæ z Pañci±, kra¶æ ubrania z ³azienki (przy czym w³±cza takie tempo, ¿e ciê¿ko go dogoniæ), po spacerach miewa tzw. g³upawki i lata jak opêtany po ca³ym mieszkaniu, szczekaj±c i podrzucaj±c swoje zabawki :smile: Zjada chyba wszystko (oprócz pora, którego ostatnio chcia³ "wypakowaæ" z torby z zakupami i cytryny). Ostatnio zdarza mu siê niestety zjadaæ na spacerach... kupy, czego nigdy wcze¶niej nie robi³, ale pani wet poradzi³a nam kupiæ suszone ¿o³±dki i zobaczymy jak ta "kuracja" zadzia³a.
To chyba tak z grubsza :lol: Pozdrawiamy serdecznie i postaramy siê wkleiæ jakies aktualne fotki :smile:

Mi³a od Gucia - Nie 01 Sty, 2012 20:14

witaj,
czekamy na fotki
cieszê siê, ¿e siê uporali¶cie z chorob± Makbeta, choæ trzeba uwa¿aæ, bo to "drañstwo" lubi nawroty

co do pod¿erania tego co fe
poczytaj w temacie
Wszystko-zjadacz

zojka - Pon 02 Sty, 2012 21:23

Tak jest!!
Czekamy na zdjecia.
A ja czekam na relacje ze szkolenia :mrgreen: :mrgreen:

Makbet - Sro 04 Sty, 2012 18:51

W zwi±zku z tym, ¿e zwierz zaj±³ siê kostk± mam czas na wklejenie kilku fotek zgodnie z obietnic± :smile:

A nie bêdê z Wami gada³...

Prezent ??? Hmmm...

Nowa ma³pka do rozcz³onkowania ??? Super :lol:

Chyba siê jako¶ dogadamy...

Co by tu zmajstrowaæ ???

Ju¿ wiem : zobacz Pañcia, jak piêknie posprz±ta³em na Twój powrót :lol:

Ale dlaczego ona jest na mnie z³a ? Przecie¿ ja chcia³em tylko pomóc...

Ca³e szczê¶cie jestem taki przystojny, ¿e nie mo¿na siê na mnie d³ugo d±saæ...

No i jak bêdzie, maleñka, przecie¿ i tak wiem, ¿e mnie kochasz :lol:

Pozdrawiamy serdecznie :grin:

julkarem - Sro 04 Sty, 2012 19:16

ale on s³odki,wymiziaæ go bym chcia³a :)
Mi³a od Gucia - Sro 04 Sty, 2012 19:44

faktycznie, s³odziak
a prezent dosta³ fajowy, czy jeszcze ca³y ?

Makbet - Sro 04 Sty, 2012 19:57

julkarem napisa³/a:
ale on s³odki,wymiziaæ go bym chcia³a :)

My¶lê, ¿e Makbet nie mia³by nic przeciwko, a wrêcz by³by zachwycony takim obrotem sprawy :lol:

Mi³a od Gucia napisa³/a:
faktycznie, s³odziak
a prezent dosta³ fajowy, czy jeszcze ca³y ?

S³odziak doskonale zdaje sobie sprawê z tej swojej „s³odko¶ci”. Ma³y narcyz :lol: A co do ma³pki to jeszcze ca³a, choæ ju¿ musia³am j± ³ataæ na pleckach :smile: Tak czy siak, jest to jego ulubiona zabawka (z tych prawdziwych zabawek, ma siê rozumieæ, bo przecie¿ ka¿dy przedmiot w domu czy na ulicy jest niezwykle interesuj±cy i godny uwagi :twisted:).

Marynia - Sro 04 Sty, 2012 20:43

No w³a¶nie Pañcia,czemu jeste¶ z³a na takiego s³odziaka :wink:
Evika - Sro 04 Sty, 2012 20:57

ostatnia fotka powalaj±ca ,pozdrowienia od tatusia !!
Makbet - Sro 04 Sty, 2012 21:18

Marynia napisa³/a:
No w³a¶nie Pañcia,czemu jeste¶ z³a na takiego s³odziaka :wink:

Gdzie¿ bym ¶mia³a siê d³ugo z³o¶ciæ. Ale trza zachowaæ pozory coby zwierz ca³kiem na g³owê nie wlaz³ :lol: Wchodz±c do mieszkania jedynie zamar³am, ale jak tu siê z³o¶ciæ na takiego potwora, no poprostu nie da siê... Mimo, ¿e Makbet staje siê coraz bardziej pomys³owy je¶li chodzi o zagospodarowanie czasu wolnego pod nieobecno¶æ Pañsciostwa :twisted: Zastanawiam siê czy to taki psi odpowiednik kryzysu 2-latka (za 3 dni k³apouchy koñczy 6 m-cy)...

Evika napisa³/a:
ostatnia fotka powalaj±ca ,pozdrowienia od tatusia !!

Dziêkujemy :grin: :grin: :grin:

Ja sobie co rusz podgl±dam fotki tatusia szukaj±c podobieñstwa i muszê przyznaæ, ¿e widzê spore :lol: Ostatnio nawet stwierdzi³am, ¿e Makbeci "loczek" na czubku ogonka to jeden z Numerkowych genów :grin: Szkoda, ¿e nie odziedziczy³ ³atwo¶ci i gracji z jak± tatu¶ pozuje na wystawach...
Zastanawiam siê tylko, czy waga te¿ bêdzie podoba, bo z tego co wiem, tatu¶ wa¿y grubo ponad 30 kg a Makbet ro¶nie w oczach...

Pozdrawiamy serdecznie :grin:

eufrazyna - Sro 04 Sty, 2012 22:30

Miny ma wspaniale :)
Bernard - Sro 04 Sty, 2012 23:14

Ostatnia fotka bombowa ,jak go nie kochaæ :mrgreen: :wink:
Joasika - Czw 05 Sty, 2012 14:54

Makbet - tym spojrzeniem z ostatniego zdjêcia jeste¶ w stanie wszystkich w sobie rozkochaæ na amen :mrgreen:
Makbet - Czw 05 Sty, 2012 19:26

Nie, no proszê Was, zawstydzacie mnie tymi wszystkimi komplementami... Gdybym tylko móg³, to bym siê zarumieni³ :lol: Ale tak na powa¿nie, to jestem piêkny, co nie ???

zojka - Czw 05 Sty, 2012 19:50

Bosssski
watla - Czw 05 Sty, 2012 21:28

¦licznota
Mi³a od Gucia - Czw 05 Sty, 2012 23:50

cudny, uroczy, "ciacho" :lol:
kolu¶ - Pi± 06 Sty, 2012 18:56

piêkny i skromny :mrgreen: idealne po³±czenie :mrgreen:
Makbet - Nie 08 Sty, 2012 21:31

A oto kilka fotek z dzisiejszego spacerku z Alim, rocznym bulterierem moich przyjació³, który swoj± pêdz±c± mas± powodowa³ u Makbeta momentalne roz³o¿enie na ³opatki w stylu "stary, to Ty tu rz±dzisz" :lol: Ale z Makbeta jest mimo wszystko zadziora i pod koniec spaceru sam prowokowa³ Aliego próbuj±c mu podgry¼æ uszka i ukra¶æ szyszkê :grin: Spacerek z Alim tak wykoñczy³ malucha, ¿e od godziny 15h00 ¶pi z przerwami na posi³ek i krótki spacer :grin:

Mi³a od Gucia - Nie 08 Sty, 2012 22:08

nie ma jak to zabawa z przyjacielem :lol:
bardzo fajnie siê razem prezentuj± :lol:

Asia i Stefan - Pon 09 Sty, 2012 13:18

Basset z bulisiem, jeden z moich ulubionych zestawów :)
kolu¶ - Pon 09 Sty, 2012 15:54

fajne fotki! :mrgreen: treserka kolusia mia³a m.in. mini bula - to by³a dopiero torpeda :!: :shock:
Marynia - Pon 09 Sty, 2012 15:56

Fajny spacerek w fajnym towarzystwie :mrgreen:
Joasika - Pon 09 Sty, 2012 17:29

Marynia napisa³/a:
Fajny spacerek w fajnym towarzystwie :mrgreen:

Dobre towarzystwo na spacerze to podstawa :!: (dobrej zabawy oczywizda :mrgreen: :wink: )

Makbet - Pon 09 Sty, 2012 21:35

Makbecik po zmierzeniu z "bulkow±" energi± jeszcze dzi¶ dochodzi do siebie :lol:
Dzi¶ zapisali¶my go na szkolenie, które ma siê zacz±æ na pocz±tku lutego. Jestem bardzo ciekawa czy chocia¿ w minimalnym stopniu poprawi to umiejêtno¶ci malucha i sprawi, ¿e bêdzie bardziej pos³uszny... No i ciekawe na jakie pieski trafimy (i pogodê) :lol:
Pozdrawiamy :smile:

julkarem - Wto 10 Sty, 2012 11:40

¿yczymy powodzenia na szkoleniu, bêdzie napewno OK :grin:
gkoti - Wto 10 Sty, 2012 18:07

To ponownie sprawdzi siê basset na szkoleniu, ciekawe- uparto¶æ, czy jego ciekawo¶æ zwyciê¿y....a mo¿e ...lenistwo?¿yczê powodzonka na szkoleniu :wink:
kolu¶ - Wto 10 Sty, 2012 18:13

hehe, my te¿, du¿ooooo powodzenia... i cierpliwo¶ci! :mrgreen: pamiêtam jak to by³o z kolusiem...
Oliwcia188 - Czw 12 Sty, 2012 17:07

Jaki on cudowny , jest taki piêkny , ¿e jak raz na niego spojrzysz to ju¿ nie mo¿esz przestaæ;P
Makbet - Pi± 13 Sty, 2012 22:44

Dziêkujemy za mi³e s³owa :smile: O szkoleniu postaram siê informowaæ w miarê na bie¿±co. Sama jestem niezwykle ciekawa co z tego wyniknie. Bo basset i szkolenie... Bestie s± niezwykle inteligentne (jak wynika z obserwacji mojego potwora), ale zapanowanie nad ich charakterkiem wydaje mi siê raczej ma³o prawdobodone. Przecie¿ basset robi to co chce i wtedy kiedy chce, no chyba, ¿e siê go odpowiednio zachêci jakim¶ k±skiem :lol: W sumie chcia³abym, ¿eby choæ trochê nauczy³ siê s³uchaæ i ³adniej chodziæ na smyczy, nie wykrêcaj±c Pañci rêki (i nie ¶ci±gaj±c jej z górek, bo moje d³ugouche szczê¶cie ju¿ mi zafundowa³o taki zjazd na 4 literach, a to przecie¿ jeszcze szczeniê...).
Zobaczymy :lol:
A poni¿ej kilka "gor±cych" fotek z³odzieja chleba (Pañcio sobie przygotowa³ sa³atkê z chlebkiem i okaza³ siê na tyle nieostro¿ny, ¿e wyszed³ na minutkê z pokoju, co pies my¶liwski oczywi¶cie wykorzysta³ i upolowa³ przek±skê :wink: ).

kolu¶ - Pi± 13 Sty, 2012 22:46

cudny jest! pañcia nie gniewaj siê! ta ostatnia mina, jakbym kolusia widzia³a jak co¶ chapnie :mrgreen:
Makbet - Pi± 13 Sty, 2012 22:52

kolu¶ napisa³/a:
cudny jest! pañcia nie gniewaj siê! ta ostatnia mina, jakbym kolusia widzia³a jak co¶ chapnie :mrgreen:

Nie no, nie da siê gniewaæ, wystarczy spojrzeæ w te bassecie oczka, niewinne takie i wszystko cz³owiekowi mija :lol: W takich sytuacjach to staram siê nie wybuchn±æ ¶miechem, bo to niezbyt wychowawcze - reagowaæ ¶miechem na jawne przestêpstwo :wink:

gkoti - Pi± 13 Sty, 2012 23:51

Oczy na 1 i 3 fotce- zabójcze, jest przesliczny :lol:
Dodo AiJ - Pi± 13 Sty, 2012 23:57

ale s³ooodziak, cudny ,ma³y z³odziejaszek chlebka :smile: :smile:
Dorti - Sob 14 Sty, 2012 16:19

Fotki super a Makbecik jest boski :grin:
jabluszko520 - Sob 14 Sty, 2012 17:45

Makbet jeste¶ przeuroczy!
Joasika - Sob 14 Sty, 2012 18:48

Jak to :?: :?: :?:

To Pañcio tego chlebka nie przygotowa³ dla pieseczka :?: :?: :?: :shock:

Niemo¿liwe :!:

zosia15 - Sob 14 Sty, 2012 18:55

Jest przecudowny :)
Mi³a od Gucia - Sob 14 Sty, 2012 21:14

trak s³odko i niewinnie wygl±da na ostatnim zdjêciu
cudna mina

Makbet - Pi± 03 Lut, 2012 22:08

Dawno siê nie odzywali¶my z Makbetem, ale ostatnio jako¶ ma³o czasu na cokolwiek :sad: Potworek ma siê dobrze, ro¶nie ci±gle ale chyba raczej wszerz ni¿ wzd³u¿ lub wzwy¿ :grin:
Dzi¶ mia³ jaki¶ szczególny nastrój na amory, nie odstêpowa³ mnie na krok i musia³am 2 razy do utuliæ do snu (na jego legowisku). Utulenie polega³o na tym, ¿e ja le¿a³am na pod³odze (co by³o ¶rednio wygodne) a pieseczek wygodnie na swojej kanapce z g³ówk± na Pañci. No i dopóki Pañcia gila³a pieseczka to on spa³ pochrapuj±c, a jak tylko wstawa³a to Makbet za ni±. Strasznie spragnione pieszczot s± te bestie :grin:
Jutro idziemy siê zapisaæ na szkolenie i zapoznaæ z pozosta³ymi uczestnikami. Mam nadziejê, ¿e nic nam nie odmarznie :grin:
Poni¿ej kilka fotek z jednego z naszych ostatnich spacerków po lesie.

jabluszko520 - Pi± 03 Lut, 2012 22:15

Ale ta 3 fotka to normalnie... ja tak nie dam rady... :lol:
Marynia - Sob 04 Lut, 2012 09:57

Makbecik ¶liczny,fajne umaszczenie ma,fotka z Pañci± te¿ super :lol:
gkoti - Sob 04 Lut, 2012 10:17

Makbet- twoja pañcia przepukliny dostanie :wink: Alez ty masz te ¶liczne ocyska :lol:
Joasika - Sob 04 Lut, 2012 10:27

¦liczny ten Makbecik :mrgreen:

Szacun, ¿e siê Pañciostwu w takie mrozy na spacer po lesie chce chodziæ :mrgreen:

julkarem - Sob 04 Lut, 2012 16:33

a u nas tyle ¶niegu a u Was nic :shock: :evil: :evil:
Makbet - Nie 05 Lut, 2012 11:22

jabluszko520 napisa³/a:
Ale ta 3 fotka to normalnie... ja tak nie dam rady... :lol:

gkoti napisa³/a:
Makbet- twoja pañcia przepukliny dostanie :wink: Alez ty masz te ¶liczne ocyska :lol:

Korzystam z ostatnich chwil, kiedy jeszcze dajê radê go d¼wign±æ. Na chwilê obecn± wa¿y 22,5 kg. Ale dziwnym trafem co¶ tam ostatnio w krzy¿u pobolewa :wink:

julkarem napisa³/a:
a u nas tyle ¶niegu a u Was nic :shock: :evil: :evil:

Od pocz±tku tej zimy mieli¶my ¶nieg przez jaki¶ jeden dzieñ... Wystarczy³o, ¿eby zobaczyæ zdziwion± minê Makbeta. Od wczoraj co¶ tam popruszy³o, ale ba³wana nie da³oby rady ulepiæ :wink:

ania123 - Nie 05 Lut, 2012 11:30

ostroznie z tym noszeniem bassetow naprawde, ja kiedys sprobowalam podniesc oba w tym samym momencie i mi wypadl dysk i tak sie teraz mecze od kilku dobrych miesiecy :P
Evika - Sro 18 Kwi, 2012 05:28

Co tam u Makbecika i jego Pañci?? Jak tam szkolenie>> pozdrawiamy
Makbet - Nie 27 Maj, 2012 10:48

Makbecik wita wszystkich po d³ugiej przerwie. Przerwa bynajmniej nie by³a spowodowana intensywnym szkoleniem (gdy¿ w ostatnim momencie zmuszeni byli¶my zrezygnowaæ), ale ogólnym brakiem czasu...
"Malutki" miewa siê wy¶mienicie, ro¶nie, ro¶nie i ro¶nie a w ostatnim czasie gubi duuuuu¿o sier¶ci :lol: £obuzuje w granicach rozs±dku, tzn. tradycyjnie "pomaga" wieszaæ pranie (szczególnie upodoba³ sobie proces ¶ci±gnia prania w chwilê po jego zawieszeniu, co koñczy siê "przezabawn±" gonitw± po ca³ym mieszkaniu), nie wiem jakim sposobem, ale wyci±ga z kosza na brudn± bieliznê przez dziurkê na uchwyt co siê da (chyba jêzyk s³u¿y tu za swojego rodzaju haczyk) i jak wy¿ej : gonitwa po ca³ym mieszkaniu. Poluje równie¿ zawziêcie na dywanik ³azienkowy i kapcie. To ze standardów rozrywkowych. Z uporem maniaka równie¿ otwiera jedno skrzyd³o szafy w przedpokoju, sk±d wczesniej wyci±ga³ Pañcine apaszki i siê na nich k³ad³, ale odk±d apaszki zmieni³y miejsce, Makbet i tak dzia³a zgodnie ze swoimi zasadami, czyli to skrzyd³o szafy na byæ otwarte i koniec. £azi za Pañci± krok w krok, dos³ownie wszêdzie, tylko by siê tuli³ i bawi³ :lol:
Poza tym mimo, ¿e nied³ugo skoñczy 11 m-cy siku w domu przecie¿ to nic strasznego :roll: A jak Pani lub Pan s± ¼li i robi± co¶ na przekór bassetowi, to wówczas zdarza siê równie¿ tzw. "kupa na z³o¶æ". Coprawda to ostatnie to przypadki sporadyczne, ale mo¿emy na naszego ma³ego ³obuza liczyæ :twisted:
Je dos³ownie wszystko - tzn. na zasadzie "k±sków", bo ci±gle ma swoj± such± karmê RC - od surowej marchweki, poprzez b³onnik wygl±daj±cy jak trociny, kapustê pekiñsk± a koñcz±c na arbuzie.
Po 7 m-cach ¿ycia z bassetem u boku, stwiedzam, ¿e charakter maj± równie cudowny jak wygl±d choæ potrafi± daæ w ko¶æ :grin:
A teraz za³±czamy sporo fotek, ¿eby trochê nadrobiæ to milczenie forumowe...

Dywanik ³azienkowy upolowany

Tchawica - jeden z ulubionych przysmaków

Jo³ men :razz:

Tradycyjny odpoczynek "wewn±trz" spacerkowy

Pozdrawiamy :grin:

Makbet - Nie 27 Maj, 2012 11:04

No i skoro ju¿ siê rozpêdzi³am, poza³±czam jeszcze fotki z zesz³otygodniowego spacerku z bulkiem Alim :lol:

Hej stary, nie sied¼ tak, idziemy

No poczekaj na mnie

Nie no chyba ¿artujesz, ja nie umiem p³ywaæ

Ale mogê siê ewentualnie przej¶æ...

Skaczemy ???

Nie, no spokojnie, ludzie patrz±...

Jaki jestem piêkny :lol:

Nie ma to jak zabawy w piachu po wyj¶ciu z wody...

Hej stary, chod¿ szepnê Ci co¶ na uszko...

Uwielbiam siê z Tob± bawiæ :grin:

eufrazyna - Nie 27 Maj, 2012 11:09

¦liczny basset i piêkne fotki :)
Mi³a od Gucia - Nie 27 Maj, 2012 11:25

tak sympatycznie piszesz o Makbecie, ¿e te wszystkie wyczyny staj± siê wybaczane

Zdjêcie z dywanikiem super, zreszt± wszystkie fotki i opisy ogl±da siê i czyta z rozbawieniem i rado¶ci± :lol:

kolu¶ - Nie 27 Maj, 2012 11:36

hahaha ¶liczny Makbecik! :mrgreen:
Joasika - Nie 27 Maj, 2012 19:51

Có¿ za sprytna bestia :lol: :lol: :lol:

Super fotki :mrgreen:

Evika - Nie 27 Maj, 2012 20:39

Zdjêcie na dywaniku wymiata ,poka¿cie maluszka na wystawie- mo¿e wybierzecie siê do Gorzowa ?? z Zielonej blisko ??
Pozdrawiamy !

gkoti - Wto 29 Maj, 2012 13:14

Tak Makbecik! ro¶nie z ciebie prawdziwy basset o pieknym, rasowym charakterku, nie wspominaj±c o urodzie...ach, te twoje ocyska cudne :lol:
Makbet - Pon 17 Wrz, 2012 12:48

Tak jak pisali¶my w pozlotowym w±tku, od razu po zlocie pojechali¶my nad morze. By³y to nasze pierwsze wakacje z Makbetem, bardzo udane - pogoda w poniedzia³ek i wtorek by³a tak piêkna, ¿e nawet k±pali¶my siê w morzu :lol: Bez Makbecika, oczywi¶cie, on ograniczy³ siê do zanurzenia ³apek i uszek :lol: Pokocha³ za to pla¿ê i mo¿na rzec, ¿e p³a¿owa³ pe³n± mordk± :lol:

Pierwsze chwile na pla¿y

Piaskowy nochal

Tarzanie siê w piasku - jedna z ulubionych czynno¶ci

Tu¿ obok spania...

W przeró¿nych pozycjach

Kontrolne spojrzenie

I mo¿na dalej spaæ... w objêciach Pañcia

Pobawiæ siê patykiem

Zasn±æ pod prysznicem

I w ³ó¿ku (w domu mi na to nie pozwalaj± :twisted: )

I kolejne dni i spacerki

Krótki postój

I szaleñcze biegi w pojedynkê...

i z Pañciem

Podgryzanie Pañci

I strajk pt "ja ju¿ nie idê!"

przecie¿ tak mi³o siê le¿y...

Pozdrawiamy !!! :lol:

Mi³a od Gucia - Pon 17 Wrz, 2012 12:58

ale super,
mieli¶cie moc wra¿eñ
lot, potem morze
piêkne zdjêcia

du¿y plusik za miseczkê z wod±, któr± widzê ma wszêdzie Makbecisko :lol:

Marynia - Pon 17 Wrz, 2012 13:10

Och ¶liczny Makbeciku zazdraszczamy ci :mrgreen:
Makbet - Pon 17 Wrz, 2012 14:38

Teraz to sami sobie zazdraszczamy, ¿e tak dobrze mieli¶my tydzieñ temu :mrgreen:
A zlotowy zestaw mieseczek sprawdza siê rewelacyjnie :grin:

kolu¶ - Pon 17 Wrz, 2012 17:32

no baaaaaaardzo zazdraszczamy!!! cudne zdjêcia! widaæ ¿e Makbet zadowolony! :mrgreen: a pochwalcie siê gdzie byli¶cie, ¿e pies móg³ zasuwaæ po pla¿y i t± piêkn± miejscóweczk± gdzie Makbecik wylegiwa³ siê na wyrku??? :mrgreen:
watla - Pon 17 Wrz, 2012 18:17

Jak ja Wam zazdraszczam
julkarem - Pon 17 Wrz, 2012 18:42

Fajna relacja :)
Makbet - Pon 17 Wrz, 2012 20:18

kolu¶ napisa³/a:
no baaaaaaardzo zazdraszczamy!!! cudne zdjêcia! widaæ ¿e Makbet zadowolony! :mrgreen: a pochwalcie siê gdzie byli¶cie, ¿e pies móg³ zasuwaæ po pla¿y i t± piêkn± miejscóweczk± gdzie Makbecik wylegiwa³ siê na wyrku??? :mrgreen:

Byli¶my w Sarbinowie (miêdzy Ko³obrzegiem a Mielnem).

Makbecik wylegiwa³ siê na ³ó¿ku bo raz mu Pañcia pozwoli³a :twisted: Skutkiem czego w nocy wskakiwa³ i wierci³ siê uniemo¿liwiaj±c Pañciostwu spokojny sen :lol:

Joasika - Pon 17 Wrz, 2012 20:34

Ale mieli¶cie fajnie :mrgreen:

A Makbecik jest cudny :!:

Mi³o by³o poznaæ Was osobi¶cie na Zlocie i wyczochraæ Makbeta :grin:

gkoti - Pon 17 Wrz, 2012 22:12

Makbet, ty porywaczu serc ...naszych :wink: Jeste¶ prze¶liczny, poznaæ Was by³o ogromna przyjemno¶ci± :wink: a fotka pod prysznicem najlepsza, czyli prawdziwy bassior :lol:
jancio67 - Pon 17 Wrz, 2012 23:04

¦wietne zdjêcia z pewnie genialnych wakacji :smile: Makbet ¶liczny, to by³ mój faworyt na mistera zlotu :lol: Za rok siê pewnie odgryzie naszemu pasztetowi :lol:
jabluszko520 - Wto 18 Wrz, 2012 09:55

Zdjêcia ¶liczne!!! Jak ja ci zazdroszczê, ¿e mo¿esz puszczaæ luzem na otwartym terenie bassiorka, ja jeszcze siê nie odwa¿y³am....
Makbet - Sro 19 Wrz, 2012 08:47

Joasika, gkoti - nam równie¿ by³o niezmiernie mi³o poznaæ Was osobi¶cie na zlocie :grin:
Przesy³amy pozdrowienia oraz wirtualne drapanko dla Bertuni, Blaneczki i Leniuszka :smile:

jancio67 - naszym faworytem by³ oczywi¶cie Puzonik i bardzo siê cieszyli¶my, ¿e wygra³ :grin: nasz maluch musi jeszcze podrosn±æ, ¿eby móc startowaæ w takich zawodach :lol:

jabluszko520 - puszczanie Makbeta luzem na wolnych terenach czasami koñczy siê szaleñcz± gonitw± :twisted: ale nie zdarzy³o siê jeszcze, ¿eby nam uciek³ i nie mam obaw puszczaæ go w lesie, czy na ³±ce, czy te¿ na pla¿y. Nie puszczam go nigdy na osiedlu, gdzie jest wiele innych psów i spory ruch - w takich warunkach jego wybiórcza g³uchota szczególnie przybiera na sile :twisted:

Lutex - Wto 25 Wrz, 2012 16:10

musial miec bardzo meczacy dzien jak zasnal pod prysznicem :)