|
Nasze Bassety Klub Miłośników Basset Hound i podobnych. |
 |
Mój basset - SNOOKER, LOŃCIO TM, STEFAN, TOBI TM u Doroty "Volarius&
volarius - Czw 10 Lis, 2011 13:23 Temat postu: SNOOKER, LOŃCIO TM, STEFAN, TOBI TM u Doroty "Volarius& O wcześniejszych losach Snookera możecie Państwo poczytać
Snooker, roczny basset do adopcji
--------------------------edit. Miła od Gucia
SNUŚ ma się świetnie! opanował nawet sztukę latania!
Magda i Rudolf - Czw 10 Lis, 2011 15:31
Aleeeee ujecieeee, boskie :smile:
Lutex - Czw 10 Lis, 2011 16:51
on lata a moze tez i gada?
volarius - Czw 10 Lis, 2011 16:52
jasne,że gada! nie wiem jeszcze czy pływa!
Asia i Basia - Czw 10 Lis, 2011 20:13
Lewituje chlopak :shock: :lol:
Miła od Gucia - Pią 11 Lis, 2011 18:54
cudne ujęcie
Dziękujemy Pani Doroto za fotkę
i oczywiście pozdrawiamy serdecznie
koluś - Pią 11 Lis, 2011 21:39
super pies to i super zdjęcie ale się cieszę że Snooker ma tak dobrze, że aż lata z radości :lol: :lol: :lol:
Miła od Gucia - Pią 30 Gru, 2011 13:12
O Snookerze tutaj
http://bassethound-volarius.blogspot.com/
julkarem - Pią 30 Gru, 2011 18:02
super
gkoti - Pią 30 Gru, 2011 20:15
No pięknie, to mamy następną, naszą gwiazdeczkę, widać, że mu tam dobrze :wink:
Miła od Gucia - Pon 23 Sty, 2012 14:20
są nowe zdjęcia na stronce P. Doroty
zimowe bassety
widać, że Snooker zadomowiony - fajnie :lol:
Pani Doroto czy można z jedno dwa zdjęcia Snookera skopiować z Pani stronki i tu wrzucić /??
volarius - Pon 23 Sty, 2012 16:26
oczywiście!
będzie mi bardzo miło!
Miła od Gucia - Pon 23 Sty, 2012 17:27
dziękuję
to wstawiam zimowe bassety, wśród nich Snooker
koluś - Pon 23 Sty, 2012 17:34
Snooker jest w jakimś bassecim raju! tyle ma kumpli! super foteczki!
julkarem - Pon 23 Sty, 2012 19:21
super zgrana ekipa basecia
gkoti - Pon 23 Sty, 2012 20:45
Towarzystwo doborowe, ale mu się gratka trafiła :wink: Super, że mu dobrze, zresztą to widać :lol:
Miła od Gucia - Pon 23 Sty, 2012 22:13
tak, Graszka masz rację
widać, jak mu tam dobrze
Pani Doroto,
czy Snooki w dalszym ciągu ma przydomek "Połykacz kamieni" ?
czy już nie ma z tym problemu ?
Serdecznie Panią pozdrawiam
volarius - Wto 24 Sty, 2012 17:46
absolutnie!!!
po pierwsze- w zasadzie NIE MA kamieni na posesji
po drugie- ma sto ciekawszych rzeczy do robienia
po trzecie - kluch OBIŚ ( ŁOBUZ z Polany Klapouchego) by mu na to nie pozwolił, bo on musi pierwszy wszystko miec w pycholu!
Snuś ma dużo bodżców dookoła- a to oszczekac kury czy koty za płotem, a to głosic ( a robi to świetnie),że konie galopują jak oszalałe po wybiegu, a to uganiac sie za "szaloną Franią ( siostra forumowej Kropki).
To wspaniały pies i wspaniale ,że trafił do Volariusa!!!
ania123 - Wto 24 Sty, 2012 17:53
volarius napisał/a: | absolutnie!!!
po trzecie - kluch OBIŚ ( ŁOBUZ z Polany Klapouchego) by mu na to nie pozwolił, bo on musi pierwszy wszystko miec w pycholu!
|
no zdecydowanie brat Kapciuszka
Miła od Gucia - Wto 24 Sty, 2012 23:24
cudownie się czyta takie wieści :lol:
Bernard - Wto 24 Sty, 2012 23:42
volarius napisał/a: | absolutnie!!!
po pierwsze- w zasadzie NIE MA kamieni na posesji
po drugie- ma sto ciekawszych rzeczy do robienia
Snuś ma dużo bodżców dookoła- a to oszczekac kury czy koty za płotem, a to głosic ( a robi to świetnie),że konie galopują jak oszalałe po wybiegu, a to uganiac sie za "szaloną Franią ( siostra forumowej Kropki).
To wspaniały pies i wspaniale ,że trafił do Volariusa!!! | Wspaniale ,że jest w tak dobrych rękach :wink:
volarius - Pon 12 Mar, 2012 15:27
nowe wieści o Snusiu na moim bassecim blogu!
volarius - Pon 12 Mar, 2012 16:49
rozbawione basiorki!
gkoti - Pon 12 Mar, 2012 17:21
Ej, Snusiu! tylko ty nie odfruń, bo gdzie ci będzie lepiej????????? Cudowny widok rozszalałych bassiorków :wink: Ale się Snookerkowi trafiło fajnie, ten to ma dużą rodzinkę!
Miła od Gucia - Pon 12 Mar, 2012 19:35
Ujęcie rewelacyjne :lol:
sama radość z takiego widoku
jabluszko520 - Pon 12 Mar, 2012 21:02
:lol: latający basset! :lol:
Miła od Gucia - Pon 30 Lip, 2012 18:26
cytuję i wklejam z blogspota P. Doroty :lol:
SNOOKER i ŁOBUZ w jednym stoją domu
słodkie, grzeczniutkie-nie wadzą nikomu.
Te dwa chłopaki bardzo się kochają
Cały dzień różne harce wyczyniają!
besta - Pon 30 Lip, 2012 20:22
Piękne są :lol:
gkoti - Pon 30 Lip, 2012 21:51
Jak miło popatrzeć na szczęście tych psiutów :wink: Są śliczne, ale Snookerek szczególnie :wink:
eufrazyna - Wto 31 Lip, 2012 06:45
Czarnulki dwa :)fajne sa
volarius - Wto 31 Lip, 2012 09:34
Szczęśliwe to one są: posesja przekopana, zabawek mnóstwo do noszenia( choć wiele z nich nie przypomina stanu wyjściowego!), cztery koty za płotem ( ciągle te same , ale oszczekiwane zawsze od nowa), micha pełna i pyszna, Pani do ciąglęgo oblizywania i miętolenia , czego chcieć więcej?
koluś - Wto 31 Lip, 2012 09:41
Super Snuś trafił! Nie mógł lepiej!
volarius - Wto 31 Lip, 2012 17:13 Temat postu: VOLARIUS - tak to się zaczęło!
CIBORA PAPIRUSOWA DŁUGOUCHE TERRORYZATORY i moje pierwsze volariuski:BARBIE ( bicolor), BLONDIE (bicolor) i BEAUTY BABY DOLL ( tricolor)
Barbie i Baby są do dziś w domu
!
BABY
BARBIE i SO LONG and FUNNY ( Frania)
resztę już znacie: kluch OBIŚ i z odzysku- SNUŚ!
koluś - Wto 31 Lip, 2012 17:15
cudne są!
Marynia - Wto 31 Lip, 2012 18:57
Cudne,zauroczyła mnie Baby
volarius - Wto 31 Lip, 2012 19:15
W końcu to BEAUTY BABY DOLL - musi być urocza!
gkoti - Wto 31 Lip, 2012 21:42
Cudne :lol:
eufrazyna - Wto 31 Lip, 2012 23:18
Jakie pieknoty fajne
Miła od Gucia - Sro 01 Sie, 2012 09:08
ach, te bassiory,
jak w grupie, im więcej tym piękniej :lol:
Miła od Gucia - Wto 18 Wrz, 2012 19:08
Do adoptowanego Snookera, dołączyły dnia 16 września 2012 r. kolejne bassety zaadoptowane przez Dorotę
SONATKA I RABAN
o wcześniejszych losach Sonatki i Rabana możecie Państwo poczytać w temacie
RABAN I SONATA parka do adopcji/ Jadą do Volarius
teraz tu będziemy śledzić losy bassetów u Volarius
koluś - Wto 18 Wrz, 2012 19:55
Cudna parka i cudne zakończenie! Czekamy na fotki całej gromady
volarius - Sro 19 Wrz, 2012 07:54
Na fotki całej " basetlandii" musicie poczekac, mój aparat ich nie ogarnia! Są wszędzie- Snuś przeważnie oznacza brzóski, za nim Obiś, a Rabunio podpisuje się na koniec ! Chłopaki się bardzo lubią, młodsi jakby zaopiekowali się dziadziem, liżą mu oczka, zaglądają do uszu- wygląda to rozczulająco... postaram się kiedyś to uchwycić!
Wbrew moim oczekiwaniom- baby dogadują się wolniej... zrzędząca na wszystko Cibora pozostaje obojętna , dwie jej córki- stare panny Barbie i Baby Doll zajęte są głównie sobą i szukaniem jadalnych elementów posesji... a Frania stwierdziła,że jak Sonata nie chce się bawić, to ona pobawi się z chłopakami... Babci pozostaję więc ja! A koch mnie już to suczysko bardzo- reaguje natychmiast na mój głos ( jak już pisałam - ona prawie nie widzi- robiłam testy) i z prędkością , jaka może z siebie "wyczłapać" przychodzi , by sie tulić... wtedy widzi to reszta i w sekundę są już wszyscy!
Makbet - Sro 19 Wrz, 2012 08:17
Przy tak barwnych opisach, zdjęcia zdają się być zbędne :lol: Oczyma wyobraźni można zobaczyć całą scenkę :grin:
Cudownie, że psiaki się tak szybko zaklimatyzowały :smile:
Pozdrawiamy serdecznie i przesyłamy wirtualne drapu drapu dla całej ferajny :lol:
Miła od Gucia - Sro 19 Wrz, 2012 09:48
super wieści
to znaczy, że Rabuś zdradził Sonatę, na rzecz Snusia i Obisia
oj, oj Rabanisko
zojka - Sro 19 Wrz, 2012 11:23
Miła od Gucia napisał/a: | super wieści
to znaczy, że Rabuś zdradził Sonatę, na rzecz Snusia i Obisia
oj, oj Rabanisko |
No cóż, facet :shock:
Buzia mi się śmieję czytając opis całej zgrai.
volarius - Sro 19 Wrz, 2012 19:20
Ja się śmieję i płaczę na przemian... to rozczulajace , jak psy troszczą się o staruszka, a on wraz ze swoją dotychczasową towarzyszką wkomponowują się w moje wspaniałe i -jak się okazało- gościnne stadko!
eufrazyna - Pią 21 Wrz, 2012 11:12
Tak sie ciesze A Moni teskno za Rabanem...
koluś - Pią 21 Wrz, 2012 11:15
ja nie wiem, ale Rabanek jest taki śliczny, ta poczciwa mordka, on wzbudza jakieś takie odczucia opiekuńcze, jak widać u innych psów również! fajnie, że "odnaleźli" się z Sonatką i razem trafili tym razem już na stałe do nowego domku gdzie czekało na nich tyle domowników
volarius - Nie 23 Wrz, 2012 12:43
popatrzcie na dwóch wariatów: SNUŚ i RABUŚ!
koluś - Nie 23 Wrz, 2012 14:52
To się chłopaki dogadały!
Miła od Gucia - Nie 23 Wrz, 2012 15:09
waryjaty :lol: :lol: pełne radości
który, który nijak nie wiem
gkoti - Nie 23 Wrz, 2012 16:12
Super zabawowe chłopy :wink: a ja myślę, że u góry jest Snuś....?
volarius - Nie 23 Wrz, 2012 16:50
SNUŚ na górze!
jabluszko520 - Nie 23 Wrz, 2012 18:16
Haha takim to dobrze :lol:
Lutex - Wto 25 Wrz, 2012 15:55
jeny, jacy oni podobni, swietnie wygladaja
ciesze, ze Raban i Sonata odnalezli sie w twojej sforze
Magda i Rudolf - Wto 25 Wrz, 2012 16:17
Ale cudaki z nich :lol:
volarius - Nie 14 Paź, 2012 16:44
Moje dziadki spokojnie przeżyją bez występu w TTV, i tak robią za gwiazdy! Pewnie jesteście ciekawi, co u nich...
No więc-rzecz straszna - RABAN NIE KOCHA SONATY! On kocha MNIE! i tylko mnie, bezwarunkowo!
SONATA NIE KOCHA RABANA! Ona kocha fotel!
A tak powaznie- rzeczywiście- dziadek nie odstępuje mnie na krok, jak tylko ma okazję... do spania wybrał sobie gruby pled pod kaloryferem, wie,że gotuję mu najlepsze risotto z kurczakiem na świecie! wybłyszczył się na nim i zaokrąglił! no i z pewnością nie zakończył swej kariery wystawowej.Myślę ,że na początku grudnia znów pojedziemy! Tylko z uszami ciagle kłopot- wlewamy wiadra leków, jest dużo lepiej , ale jesli zbankrutuję, to własnie przez rabusiowe uszy...
Sonata - głucha i prawie niewidząca największą swoją miłością obdarzyła fotel... opuszcza go tylko w chwilach wielkiego musu lub na zapach żarełka...A ja- szanując jej uczucia- nie zmuszam jej do przebywania na dworze , by nie słyszeć jej przejmującego wycia- protestu .Cóż jej wiek i stan ma swoje prawa.Za to błyszczy, choć siwizna porasta ją coraz bardziej...
Moja reszta bandy najlepiej lubi wycie Sonaty - towarzyszą jej wszyscy- od bas barytonu OBISIA, tenoru SNUSIA , altu CIBORY , mezosopranu BABY i BARBIE po wysoki sopran FRANI! Jedynie RABAN nie dodaje głosu od siebie ( choć byłaby juz mała róznica).
Całe szczęście,że tylko lesny zwierz to słyszy i chowa się do nor!!!
Generalnie fajno jest , basetlandia daje radę...a ja cieszę się ,że tak się ta akcja zakończyła, choć rzeczywiście można było sobie to całe przedstawienie darować...
Miła od Gucia - Nie 14 Paź, 2012 20:07
dyskusję o programie przeniosłam
http://forum.bassety.net/...r=asc&start=255
gkoti - Nie 14 Paź, 2012 20:53
Pozdrawiamy Rabusie i całą resztę bandziorków :wink: oraz ich Pańcię :wink:
volarius - Sro 31 Paź, 2012 08:06
Dziś będzie o samej SONACIE! Jak już pisałam, sądzę ,że jest dużo starsza.... nie słyszy na 100% i bardzo słabo widzi... kieruje się głównie węchem... Zostawiona na dworze traci orientację, bo RABAN juz ja zdradził dla całej reszty, woli oszczekiwac okolicę , niz asystować staruszce... więc ta zawodzeniem ogłasza,że chce do domu... A w domu osiągnęła już szczyt: nie dość ,że życie spędza na fotelu, to każe serwować sobie NA NIEGO michę i spożywa na leżąco!!! Widok- bezcenny!
Myślę,że dobrze babci u mnie...
gkoti - Sro 31 Paź, 2012 08:48
Ojejku, biedna staruszka, nie może poszaleć z resztą, ale dorze że ma ciepły fotel, dobrą michę i kochana dlon, która ją uspokoi, pogłaszcze...na pewno jest szczęsliwa sunia :wink:
Magda i Rudolf - Sro 31 Paź, 2012 09:38
Fajnie czytac nowe wiadomosci o staruszkach :smile:
jabluszko520 - Sro 31 Paź, 2012 11:40
Nie no widok bezcenny, strzel fotkę z tą michą na fotelu :lol:
volarius - Sro 31 Paź, 2012 18:57
Staruszka nie jest biedna, tylko cwana, a szalec może , tylko nie chce! woli grzać d... w fotelu!
eufrazyna - Sro 31 Paź, 2012 19:57
To musi byc super widok Na pewno jej dobrze A jak tam Rabaniatko sie miewa?
koluś - Sro 31 Paź, 2012 20:10
Ahahaha micha na fotelu! Ddobra jest!
gkoti - Czw 08 Lis, 2012 15:32
A co tam słychać u naszych Gwiazdeczek :wink: ?
volarius - Pią 09 Lis, 2012 12:01
Gwiazdeczka SONATA to naprawdę babinka, zachwycona swoim miejscem w życiu i przesypiająca większość doby.Apetyt ma świetny ( i , jak się okazalo-zadnej alergii na zboza!), własciwie niewidzialna w domu, gwiazdor SNOOKER przejął stery w domu i chce robic za macho, a gwiazdor-senior RABAN udaje ,że uznaje autorytet młodości, ale nie do końca....choć i on - najbardziej lubi swój ciepły pled przy kaloryferze...
Miła od Gucia - Pią 09 Lis, 2012 12:06
oj to dobrze, że panuje ład i harmonia
miło czytać dobre wieści
pozdrawiam
Magda i Rudolf - Pią 09 Lis, 2012 12:07
Ale fajnie :grin: Pozdrawiamy :grin:
gkoti - Pią 09 Lis, 2012 13:28
No to fajnie, cieszymy się, że im tak dobrze, zasluzyly sobie na takie "ciepełko", ale maja to dzięki Pani, Pani Dorotko :wink:
Miła od Gucia - Pią 09 Lis, 2012 13:30
prosiemy o fotki
dawno nie widziałam siwuszki Sońci
i Rabaniska paniska
i reszty sfory Volariusowej
(służę pomocą przy fotach)
volarius - Pią 09 Lis, 2012 19:40
Na fotki na razie nie mam czasu, a i tło szaro-bure...ale obiecuję sesję ...
Miła od Gucia - Pią 09 Lis, 2012 19:55
volarius napisał/a: | Na fotki na razie nie mam czasu, a i tło szaro-bure...ale obiecuję sesję ... |
z uśmieszkami :lol:
jabluszko520 - Pią 09 Lis, 2012 20:48
no to ja tez czekam, jak obiecałaś
volarius - Czw 21 Lut, 2013 10:57
Pewnie jesteście ciekawi- co u nas... stadko pomniejszone o SONATKĘ, reszta - tradycyjnie- nie chce się rozmnożyc... cóż, basety będę pewnie adoptowac , a nie hodować, skoro Bozia tak chce... kolejna próba krycia Baby Doll - nic...
W marcu spróbujemy jeszcze ostatni raz Barbie...
ale nie to jest najwazniejsze- bandę basetów juz mam! Własnie brną po posesji w śniegu po gołe basecie brzuchy i chyba im z tym dobrze... kolejna próba zawołania ich do domu skończyła sie głupimi spojrzeniami...
Tylko nestorzy- Cibora i Rabunio- w domu, na kanapie -ona- na posłaniu pod kaloryfrem-on.Rabuś martwi mnie trochę... mimo lwiego apetytu- jakby wysychał, traci masę swych potężnych niegdyś mięsni... gorzej mu się chodzi, bo tylne nózki jakby cieńsze się zrobiły... no i ten nadziąślak- rośnie , ale nie bardzo jest jak go usunąć, bo oplata gałąż żuchwy... tak więc patrzę na wciąż wspaniała głowę dziadka z wielka troską...
zdjęcia- Miła obiecała wstawić!
basecia gromada Volariusa POZDRAWIA!
Miła od Gucia - Czw 21 Lut, 2013 11:14
SNOOKER- dumny pan na włościach!
OBISIOWI- śnieg w oczka pruszy...
BABY DOLL -raczej niezbyt zadowolona
BARBIE- wręcz przeciwnie
nawet dziadzio RABUNIO dzielnie sunie w sniegu!
volarius - Czw 21 Lut, 2013 11:19
Miłko! jesteś WIELKA!
jabluszko520 - Czw 21 Lut, 2013 12:11
Ależ Raban jest piękny! Reszta sfory również! pozdrawiamy serdecznie :grin:
Marynia - Czw 21 Lut, 2013 14:47
Cudne to stadko :lol:
gkoti - Czw 21 Lut, 2013 16:32
Śliczne stadko :wink: nasze Snusie i Rabusie jak dowódcy :wink: To jeżeli coś się dzieje ze zdrówkiem Rabanka, trzeba by zrobić jakieś wyniki, z niczego on nie chudnie, może jakies problemy z trzustką czy jelitami? o takie chudnięcie nie jest bez powodu, skoro je z apetytem. Pani jest weterynarzem i wierzę, że odpowiednio Pani pokieruje, aby Rabusia zdiagnozować...my to możemy sobie domniemywać...ale coś mus zrobić z tym...
Pozdrawiam serdecznie całą sforę i całuski w mokre noski :lol:
madziaa - Czw 21 Lut, 2013 17:02
Ale fajnie, kurcze bajecznie macie śliczne stadko gorąco pozdrawiamy
zojka - Czw 21 Lut, 2013 20:04
Stadko piękne
Takie zadowolone pyski mają!
volarius - Pią 22 Lut, 2013 07:58
Gkoti- coś nie da się zrobić... wyniki- a jak myslisz? to pierwsze, co robi się w takim przypadku! Niestety- nikt nie znalazł lekarstwa na starość...
Rabunio do tego ma przeszłosć, która pozostawiła slad na jego ciałku... trzustka, wątroba, nerki- niby ok, pracują , ale trawienie i wchłanianie już nie takie...
I czytaj ze zrozumieniem- RABUŚ ma NADZIĄSLAKA, miał go jeszcze przed adpcją, on rosnie , ale teraz juz nie ma jak go ruszyc, to mu z pewnością przeszkadza w mnormalnym jedzeniu...
Mimo to - dziadzio jest dzielny, radzi sobie z własnym wiekiem najlepiej , jak umie... ja trochę mu w tym pomagam...
gkoti - Pią 22 Lut, 2013 11:17
No właśnie, ja wyraziłam się jak zwykły laik, ktoś, kto biegnie do weta z pieskami, gdy coś się dzieje, a pani jest przecież fachowcem, to wie, co zrobić...Pani Dorotko- na pewno daleka byłabym od pouczania, bo Pani wie lepiej, widzi, obserwuje i rozumie ...
Życzę zdróweczka naszemu seniorkowi i mniej zmartwień :wink:
Lutex - Pią 22 Lut, 2013 12:58
oj, jaki Rabus jest piekny, jak mi sie takie czarnosci podobaja
moj staruszek Lutor tez juz zrobil sie cieplolubny - zrobi szybko co musi na spacerze, a pozniej dupsko grzeje miedzy poduszkami w domku
volarius - Nie 24 Lut, 2013 18:08
kot na horyzoncie!
gkoti - Nie 24 Lut, 2013 18:17
Ale śliczne dupencje
jabluszko520 - Nie 24 Lut, 2013 19:04
madziaa - Nie 24 Lut, 2013 19:32
:lol: ale dupcie no no :razz:
madziaa - Pią 15 Mar, 2013 09:42
Co tam słychać dobrego u naszego ulubieńca Rabana ??
volarius - Wto 19 Mar, 2013 11:10
a prosze bardzo- RABANEK w dzisiejszym sniegu
niestety- poddaję się i prosze tradycyjnie Miłkę o wstawienie zdjęć! matoł jestem...
madziaa - Wto 19 Mar, 2013 11:14
etam matoł zdarza się ja też nie umiałam wiec spokojnie Poczekamy aż Bogusia zadziała
volarius - Wto 19 Mar, 2013 11:26
I JESZCZE GDZIES WCIĘŁO MÓJ PODPIS! Bogusiu! ratuj!
jabluszko520 - Wto 19 Mar, 2013 12:20
:lol: :lol: ja podpis widze ale w poprzednim poście faktycznie go nie ma
Miła od Gucia - Wto 19 Mar, 2013 12:36
z wielką ochotą i przyjemnością
co do podpisu, sprawdzimy co tam sie dzieje :lol:
a tymczasem Panisko Rabanisko
madziaa - Wto 19 Mar, 2013 12:44
śliczny Rabanek jesteś cudny
jabluszko520 - Wto 19 Mar, 2013 12:59
to prawda jest śliczny, taki prawdziwy basseci macho
a czegóż on tak szukał w śniegu :lol:
madziaa - Wto 19 Mar, 2013 13:01
Gosiaczek no jak czego nadprogramowego żarełka :razz: :lol:
volarius - Wto 19 Mar, 2013 15:11
Kochany Rabuś! jest taki grzeczny i cichy... chyba do dziś nie wierzy w ten swój własny kaloryfer i swobodę niuchania , nawet w sniegu... tylko taki suchy się robi... ale to juz chyba tak będzie... a może trochę panikuje...
gkoti - Wto 19 Mar, 2013 15:13
Nasz kochany Dziadziuś :wink: :wink: :wink:
madziaa - Wto 19 Mar, 2013 15:13
hmm oj mam nadzieje, że to tylko panika że przed Rabankiem jeszcze długie lata życia i niuchania
Niech się chłopak jak najdłużej cieszy zdrówkiem
volarius - Pon 30 Wrz, 2013 07:13 Temat postu: Nowy członek Volariusowy LORD Na zdjęcia u mnie musicie poczekać.... Lordzio- o.k. , jakby tu był " od zawsze", RABAN wyglada jak jego ojciec... sa IDENTYCZNI!!!! KTO WIE??? wcale bym się nie zdziwiła.. i to pseudo i tamto, może "współpracowali " ze sobą....
Niestety- poza świetnym przyjęciem Lorda, u mnie dzieje sie zle- moja malutka wnusia od wczoraj w szpitalu z córką , jestesmy cały czas na telefonach, goraczka i nie wiadomo dlaczego... a na dodatek OBIŚ ma boreliozę i stan jego od czterech dni jest krytyczny...siedzę niemal cały czas przy nim- leki, kroplówki ....
Wwolnej chwili cos pstryknę, dam na bloga, a Bogusia tradycyjnie wstawi tutaj...
----
edit. Miła od Gucia
Jak LORD trafił do Volarius
zajrzyjcie do tematu
LORD do adopcji
jabluszko520 - Pon 30 Wrz, 2013 09:43
o kurczę, oby wszystko u was się szczęśliwie zakończyło, trzymam kciuki
madziaa - Pon 30 Wrz, 2013 10:12
Oj to faktycznie nie wesoły, trzymam kciuki mocno za Was
Miła od Gucia - Wto 01 Paź, 2013 22:29
Prawdziwe Lordzisko, dzięki Patuś
Dorotko, mam nadzieję, że się powoli układa
Jak wnusia ?
i co z Obisiem ??
wiem, że jesteś zajęta i zmartwiona przede wszystkim.
Życzę, aby te choróbska odeszły z Volariusowej posiadłości.
Jedzonko jest już wysłane
jak pisze Asia z Netfutter:
Josera Senior Balanse 1x15kg 140zł i Festival 1x15kg 140zł Plus 1 kg
daliśmy dwa nowe mięsna przysmaki po 100g i kalendarz. Razem do przelewu będzie 280zł.
Asiu, Pawle, dzięki za upusty i "prezenty"
volarius - Sro 02 Paź, 2013 06:22
Dziękujemy i czekamy, choć na razie kuchnia serwuje gotowane, bo Lordzik woli... na początek niech mu będzie, być może nie jadł karmy.... ale niech nie mysli- JOESRA jest pyszna i bedzie ją jadł, tylko stopniowo !
Parę fotek już na blogu- Bogusiu- w twoje ręce ! moja doba jest za krótka... Laurka w szpitalu przynajmniej do poniedziałku, ale już wreszcie dostaje konkretne leki na tą mega-infekcję, jak w związku z tym też tam koczuję...
O OBISIU- już niestety w innym dziale...
Miła od Gucia - Sro 02 Paź, 2013 07:46
madziaa - Sro 02 Paź, 2013 08:32
Słodka mordka Cieszę się, że jest u Doroty ma przyjaciół bo nie dawały mi te oczy spać
gkoti - Sro 02 Paź, 2013 08:32
Kochany Lordziku- bądź szczęśliwy w tej Volariusowej sforze , bo że dasz szczęście- to nie wątpię :wink:
volarius - Czw 03 Paź, 2013 14:20
Bogusiu- możesz spokojnie przenosić LORDZIA do części volariusowej... chyba był tu we wczesniejszym wcieleniu ! rozmawiałyśmy,że pewnie zajmie miejsce po Rabanie , jego ulubione przy kaloryferze, tymczasem odziedziczył Obisiowy odcinek kanapy. Wiedział od razu , że choć Obi nie zdążył się z nim przywitac, zostawił mu fajny kąt...
Zajęta wczorajszymi smutkami- nie podziękowałam za przesyłkę! Doszła do nas wielka paczka! bardzo jestem wdzięczna za pomoc dla LORDZIA ( bo żaden z niego LORD, to LORDZIO!)
volarius - Pon 07 Paź, 2013 08:52
No więc minął tydzień.... dużo się działo, więc nawet nie zauważyłam , kiedy.LORDZIO wpasował się idealnie.Doskonale wie, po co człowiek do pokolu wstawił kanapę i fotel , po co niesie wielką miche i po co otwierają się drzwi do ogrodu.Wie po co człowiek ma dwie ręce i żałuje,że tylko dwie... jak bymiał więcej to głaskałby naraz całego psa.Nie szczeka, nie lata jak gupek, uwaznie ogląda okolice za płotem, nawet kotów nie głosi , jak SNOOKER, który zawiadamia cały świat ,że kot na horyzoncie.
Podjęłam dobrą decyzję i myslę ,że jest z nami szczęśliwy...
Dużo asystuje RABANOWI i czaję się , by zrobic im zdjęcie razem.Coraz bardziej uważam,że te psy łączy cos więcej niż niechcianośc i moja adopcja...
jabluszko520 - Pon 07 Paź, 2013 09:05
Ale cudownie, bardzo sie cieszę ♥
madziaa - Pon 07 Paź, 2013 09:26
Miło czytać takie informację Jesteś wielka Doroto, że dajesz Mi tyle miłości i radości No i czekamy na te foteczki
julkarem - Pon 07 Paź, 2013 09:27
Super
gkoti - Pon 07 Paź, 2013 15:45
Wieści fantastyczne, powodzonka :wink:
Miła od Gucia - Pon 07 Paź, 2013 20:57
z łezką w oku czytam.
Dorotko, jak przyjdzie moment, badań, kastracji, pisz proszę
Forumowicze zdecydowali wesprzeć finansowo, jak zadeklarowali i pieniążki są na to zarezerwowane.
Ucałuj całą sforę :lol:
a Ciebie pozdrawiam serdecznie i po prostu, dziękuję
jak wnusia ?
volarius - Wto 08 Paź, 2013 07:53
Wnusia już dziś może wyjdzie ze szpitala :grin:
wszystko pomału wróci do normy...
Ze wzgledu na spokój w bandzie z kastracją możemy na razie poczekać, za to skończyła mu się ważność szczepień a odrobaczenia nie ma wcale wpisanego, więc to pilniejsze.Tabletki dla niego będę miał po 5 zł , potrzebuję 3, szczepionka skojarzona razem ze wscieklizną 70 pl.
jabluszko520 - Wto 08 Paź, 2013 09:25
volarius napisał/a: | szczepionka skojarzona razem ze wscieklizną 70 pl. |
no patrz... a nasz między szczepieniami kazał czekać,żeby trochę pies odpoczął, bo to osłabia psiaka, (także mieliśmy osobno te szczepienia, nie skojarzone)
-co lekarz to inne podejście
volarius - Wto 08 Paź, 2013 10:40
To nie inne podejście tylko jakby nieznajomość tematu lub... hmmm podwójny zarobek... Po to jest skojarzona szczepionka, by psa nie kłóć i nie stresowac dwa razy... Uzywana jest dla psów conajmniej 12 tygodniowych oraz jako powtórka corocznego szczepienia u psów dorosłych OD LAT.
Producent szczepionki doskonale wie, czy psi organizm odpowie odpornościa na taki zestaw.
Szczepionka psa NIE MĘCZY !
jabluszko520 - Wto 08 Paź, 2013 12:12
wiem, że nie męczy ale dobrze, że napisałaś o tej skojarzonej, będę o taką pytała
gkoti - Wto 08 Paź, 2013 18:43
Moje psiuty również dostają skojarzoną zawsze, wszystko w jednym szczepieniu wiosną i cena jest 50 zł, czyli też co kraj to obyczaj :wink:
Życzę zdróweczka dla całej rodzinki, wnusi i sfory :lol:
julkarem - Sro 09 Paź, 2013 18:25
gkoti napisał/a: | Moje psiuty również dostają skojarzoną zawsze, wszystko w jednym szczepieniu wiosną i cena jest 50 zł, czyli też co kraj to obyczaj :wink:
Życzę zdróweczka dla całej rodzinki, wnusi i sfory :lol: |
u mnie też taka sama moim podają
BASSiBAWARIA - Czw 10 Paź, 2013 22:22
A moje dostają rozłącznie.
Wolę 2-krotnie w odstępach 3-tygodniowych podjeżdżać do weta.
Czytałam kiedyś,iż lepiej nie łączyć tego.
Ale jak wiadomo,wszystko ma swoich zwolenników jak i przeciwników,a wybór należy do nas.
volarius - Pią 11 Paź, 2013 07:10
LORD vel LOŃCIO- odrobaczony, za 14 dni szczepienie- jedno- bo ja tak robie od 26 lat , u nas kosztuje normalnie 75-85, sama w tej chwili ze względu na rente nie mogę robić zakupów w hurtowni , byłoby wszystko znacznie taniej...) 70 płaciłam "po znajomości " ostatnio za RABANA i SNUSIA.
volarius - Czw 24 Paź, 2013 11:55
Zrobiłam trochę fotek, ale oczywiście- zostały na blogu... chyba się nigdy nie nauczę...
Minął miesiąc od przyjazdu Lońcia do Volariusa... To wystarczajaco długo , by poznać psa.Jest wspaniały, przytulański, grzeczny, cichy (!), czysty , naprawdę "niewidzialny".
Z pewnością był bity... uniesiona do góry ręka wywołuje przejmujący skowyt i natychmiastowe poddańcze wyłożenie się na plecy... a tyle juz czasu pokazuję mu, że teka ręka głaszcze, daje smakołyki...
Dzięki pomocy forumowiczów jest już odrobaczony i zaszczepiony... apetyt mu dopisuje, własnie "dojada " pierwszy worek Josery ., choć zdecydowanie woli ( a może bardziej zna) jedzonko gotowane.No to trochę i gotujemy....No to trochę i gotujemy...
jabluszko520 - Czw 24 Paź, 2013 13:11
:wink:
"no i SNOOKER, on musi być wszędzie!"
gkoti - Czw 24 Paź, 2013 13:37
Lońcio-jesteś w dobrym domku i w doborowym towarzystwie naszych "miłości" Nie boj się, tylko korzystaj z życia :wink:
volarius - Czw 24 Paź, 2013 14:45
dzięki za wstawienie zdjęć!
jabluszko520 - Czw 24 Paź, 2013 16:56
nie ma za co, jakbyś chciała w przyszłości, to napisz, wstawię :grin:
Miła od Gucia - Czw 24 Paź, 2013 19:05
Dorotko, nawet gdybyś nic nie pisała, a zobaczyłabym zdjęcia to wiemy, że dobrze psiakom u Ciebie.
A drugie zdjęcie jak Lońcu z ogonkiem "fruwa" jest super
dziękujemy
volarius - Czw 24 Paź, 2013 19:28
http://forum.bassety.net/...der=asc&start=0
u mnie po prostu uczą się fruwać!
jabluszko520 - Czw 24 Paź, 2013 19:35
Ha Ha
volarius - Czw 24 Paź, 2013 19:44
No - sami widzicie! w Volariusie bassety fruwają ( mam nadzieję ,że z radości!) :grin:
jabluszko520 - Czw 24 Paź, 2013 19:47
volarius napisał/a: | No - sami widzicie! w Volariusie bassety fruwają ( mam nadzieję ,że z radości!) :grin: |
no innej opcji nie ma :grin:
Miła od Gucia - Czw 24 Paź, 2013 20:25
:lol: :lol: coś w tym jest
świetne
Neit - Czw 24 Paź, 2013 20:49
No i teraz wiadomo po co bassetom takie długaśne uszy - do latania
madziaa - Pią 25 Paź, 2013 06:52
Super widać, że pasztecik szczęśliwy u Ciebie znalazł miłość super. Miło się patrzy na zdjęcia tak radosnego psiaka
volarius - Pią 25 Paź, 2013 07:30
Była kiedyś taka bajka o słoniku DUMBO, co latał używając swych wielkich uszu.Proponuję napisac nową -o basetach ...LOŃCIU i SNUSIU!
gkoti - Pią 25 Paź, 2013 16:03
:lol: :lol: :lol:
Miła od Gucia - Sro 27 Lis, 2013 10:21
volarius napisał/a: | Basiorek z ogłoszenia ( czy on MA IMIĘ???) mógłby u mnie zamieszkać , ale finansowo - na razie - nie dam rady
Jeżeli mogę liczyć obecnie na jakąś pomoc- to klikaj, Bogusiu! |
Tak było gdy Dorota zdecydowała się zaadoptować Lorda.
Dlatego też słowa dotrzymamy
i zamówimy karmę dla Lorda
w miarę naszych finansów na koncie bassecim.
Miła od Gucia - Pią 29 Lis, 2013 14:09
karma zapłacona, jest w drodze
155 zł, josera Festival - 1 worek.
volarius - Sob 30 Lis, 2013 08:00
Przyszła- ogromnie dziękuję! za smaczki też , choc muszę wydawac z ukrycia, bo Rabuś by chciał, ale jego ząbki- nie...dostaje za to pajdkę chlebka z pasztecikiem- tez dla niego pycha!
Chłopaki- tak do siebie podobne- nie zakochały się w sobie... może dlatego ,że Rabuś kocha już od roku kaloryfer ( teraz znów cieplutki) , i swoje posłanie, a Lońcio- kocha wszystko , co dzieje się na dworze!
volarius - Czw 05 Gru, 2013 10:43
No to pierwsza przygoda za nami! CIBORA zajęła ukochany koniec kanapy należący do LOŃCIA... Ten postanowił się zemścić, tak też zrobił... zjadł :shock: ( dosłownie, niestety) CAŁE oparcie fotela , na ktorym zazwyczaj sypiała CIBORA. A ja teraz w stresie patrzę,jak rzyga gąbką....cały zresztą zachwycony!
Nie wspomnę, jak wygląda biedny fotel...
jabluszko520 - Czw 05 Gru, 2013 10:51
żartujesz? masakra
żeby przez ten swój plan się nie rozchorował teraz....
gkoti - Czw 05 Gru, 2013 11:05
To ci Lońcio dopiero!!! pilnuje swojego jak chart
madziaa - Czw 05 Gru, 2013 11:20
ło matko ale wymyślna i bolesna zemsta
volarius - Czw 05 Gru, 2013 18:38
fotelozjadacz na razie ma się świetnie!
możecie zobaczyć na moim blogu, chyba,że ktos litosciwy wstawie tu te zdjęcia!!!
Miła od Gucia - Pią 06 Gru, 2013 08:34
Już lecę, już pędzę
co tam za płotem
LOŃCIO, BARBIE i SNOOKER
gkoti - Pią 06 Gru, 2013 08:50
Ach, te piękne dupencje
madziaa - Pią 06 Gru, 2013 09:23
Niech ludzie mówią co chcą ale bassety są najpiękniejsze Cudeńka normalnie
jabluszko520 - Pią 06 Gru, 2013 09:48
dupeczki śliczne, prawda :lol:
volarius - Wto 14 Sty, 2014 20:52
Ach . Bogusiu- trzeba LOŃCIA dopisać do mojego wątku!!!
No i trochę nowinek:
LOŃCIO, SNOOKER i RABAN W JEDNYM STALI DOMU
mili, szczęśliwi - nie wadząc nikomu!
ostatnio jednak Lońcio się zakochał
całymi dniami wył, szczekał i szlochał...
energię wytracił jedząc pół kanapy,
narażając tym samym na kolejne straty...
Bezsenne noce i domu dewastacja
decyzja podjęta- lońciowa KASTRACJA!
Tak więc - za jakiś miesiac ( aż facet " ostygnie") , bierzemy się do dzieła...
uda mi się kastrację przeprowadzić " po kosztach" ( narkoza i nici), 30-40 pln i gdyby mozna
prosić o jedzonko...
Myślę,że to po raz ostatni, bo deklarowali się wspaniali ludzie, którzy chcą wesprzeć finansowo moje adopcje...
Miła od Gucia - Sro 15 Sty, 2014 00:44
myślę, że w tej sytuacji faktycznie, lepiej go wykastrować.
My zadeklarowaliśmy, przy Twojej adopcji Lońcia, pokrycie kosztów kastracji w kwocie 150 zł i na to jest przeznaczona rezerwa.
Skoro koszty są mniejsze jak przewidywaliśmy, zamówimy karmę dla Lońcia - smacznego.
Poprosimy o fotki, fruwających bassetów :lol:
volarius - Sro 15 Sty, 2014 08:23
Teraz mamy uszczelnianie dachu, więc przez kilkanascie dni basiory musza używać nóżek , i to krótko, bo strasznie przeszkadzają...
Rozwiną skrzydła po remoncie, nie omieszkam tego utrwalic na zdjęciach...
Jedynie Rabusiowi fruwac juz ciężko- nakostniak na żebrach jest już duży i troche przeciąża mu lewy bok... ale dziadzi daje radę i przemieszcza się w swoim tempie... :lol:
volarius - Pią 17 Sty, 2014 20:30
Kochani! przesyłka dotarła! baaaardzo dziękujemy!
jabluszko520 - Pią 17 Sty, 2014 21:30
Smacznego! :smile:
madziaa - Sob 18 Sty, 2014 14:34
smacznego
gkoti - Nie 19 Sty, 2014 20:51
Smacznego nasze seniory
volarius - Sro 05 Lut, 2014 08:51
Postaram się dziś zrobic zdjęcia RABANA i LOŃCIA.Nie znamy ich przeszłości, ale coraz bardziej upewniam się w tym ,że są mocno ze soba spokrewnione.... niemal identyczne z wyglądu i zachowania... Lońcio- jakby nieco młodsza wersja.Ale jest cos, co mnie martwi: Raban ma wielkiego, odrastajacego nadziąslaka nad lewym górnym kłem... taki sam zaczyna robic się Lońciowi! :shock: Zajęta jest cała nasada kła! Zaczyna mu to przeszkadzac , więc chyba wypalimy.... ale to dziwne...
Miła od Gucia - Sro 05 Lut, 2014 08:58
wstrętne nadziąślaki
Gustaw miał dwa razy wypalane, po wypaleniu pięknie się goiło, aż byłam zdziwiona, żadnej ranki, nic się nie działo.
I wtedy o wiele lepiej mu się jadło, gdyż jedząc nieraz przygryzał sobie te nadziąślaki. Teraz stosuję maść DENTISEPT
http://fionka.pl/produkt-13519.html
volarius - Sro 05 Lut, 2014 09:39
Niestety- nadziąślak Rabana ma charakter naciekowy i odrasta..., nie rokuje to dobrze w połączeniu z wielkim nakostniakiem wyrastającym z lewej strony żeber... na razie jednak nasz dziadzio ma ogromną chec życia , a co najważniejsze- jedzenia!!! bo z chodzeniem- juz gorzej... nie kuleje na cos szczególnie, ale kroki odmierza wolno i z rozmysłem...o bieganiu, a tym bardziej fruwaniu- juz nie ma mowy... jeden stopieniek oddzielajacy go od dworu jest wyzwaniem.
jabluszko520 - Sro 05 Lut, 2014 16:58
starość jest paskudna :sad:
volarius - Sro 05 Lut, 2014 17:01
Bogusiu! tradycyjnie- pomóż! wstawiam na bloga zdjęcia chłopaków!
Miła od Gucia - Czw 06 Lut, 2014 10:08
ju, zaraz wstawię
madziaa - Czw 06 Lut, 2014 10:48
Piękne paszteciki :*
Lutex - Czw 06 Lut, 2014 11:24
ale fajne chlopaki
jabluszko520 - Czw 06 Lut, 2014 18:31
Jakie poważne mają spojrzenia :lol:
volarius - Czw 06 Lut, 2014 22:00
A :shock: nie są podobne?
jabluszko520 - Czw 06 Lut, 2014 22:37
Z umaszczenia to bardzo, ale posturę mają inną, przynajmniej tak widzę ze zdjęć. Raban jest bardziej "męski" :lol:
madziaa - Pią 07 Lut, 2014 07:47
Zgadzam się z Gosiaczkiem Rabanek wygląda bardziej statecznie choć prawda jest taka że obu Ich bym ściskała przystojniaki dwa
volarius - Pią 07 Lut, 2014 08:38
Ściskam, ściskam! RABAN teraz traci mase mięsniową... wiek odciska swoje piętno, choć głowę ma dalej wspaniałą.... LOŃCIO z pewnoscia jest młodszy, no i może z wyglądu rzeczywiście trochę zniwieściały... a co będzie po kastracji???? :razz:
zojka - Pią 07 Lut, 2014 09:14
Chłopaki są przystojne.
Oba
Miła od Gucia - Wto 04 Mar, 2014 23:05
Za Tęczowy Most odszedł RABAN
````````````````````````````````````````
Lońcio jest po kastracji
zdrówka Lońcio,
jak on się czuje Dorotko.
Proszę podaj koszty utraty klejnotów :lol: . Przelejemy pieniążki
jabluszko520 - Sro 05 Mar, 2014 11:11
Jak się czuje pacjent?
volarius - Sro 05 Mar, 2014 15:22
LOŃCIO nie zauważył braku klejnotów! dalej tokuje do kobitek, wyje, tupie, spiewa!!! :shock:
Myslę,że upłynie troche czasu, aż pogodzi się ze swoim zniewieściałym losem...
Zabieg przeszedł doskonale, choc, gdy był przyspiony - skorzystałam z okazji, by zrobic porządek z ciągle narastającym kamieniem nazębnym i - niestety- zobaczyłam że nadziąślak niestety szybko rosnie...
W każdym razie- czuje się świetnie...a ja czekam na upragnioną cisze! :razz:
volarius - Sro 05 Mar, 2014 15:23
utrata klejnotów kosztowała 50 pln.Kołnierza nie brałam , bo awaryjnie w domu mam.Antybiotyk tez mam swój.
jabluszko520 - Sro 05 Mar, 2014 16:20
Och biedaczek, nie wie co mu zrobili :razz:
gkoti - Sro 05 Mar, 2014 17:09
Lońcio- witaj w klubie bezjajcowych bassiorków zdróweczka życzymy.
P.S.
Leniuszek mówi, że to wcale nie jest takie złe, bo już nie "musi" ostrych serenad wygłaszać, a w dodatku nikt się nie śmieje z sąsiadów z jego "wieeeelgich" klejnotów, choć Pańcia bardzo lubiła jego śpiewy
volarius - Czw 03 Kwi, 2014 15:40
NUDA- od wczoraj zwana NUTKA już w Volariusie !
Jak się tu czuje - popatrzcie na zdjecia na blogu :~ , a może ktoś litościwy przeniesie je tutaj...
jabluszko520 - Czw 03 Kwi, 2014 15:55
jabluszko520 - Czw 03 Kwi, 2014 15:56
Ależ ma uśmiech :lol:
gkoti - Czw 03 Kwi, 2014 17:45
Śliczności
Miła od Gucia - Pią 04 Kwi, 2014 13:17
no fajna ta Nuda, Nuda Cuda
powodzenia
ciapek - Pią 04 Kwi, 2014 15:34
A jak się bosko wytarzała w piasku Ciapek robi tak samo ale na miejscu gdzie ja śpię
marzanna67999 - Pią 04 Kwi, 2014 18:34
ostatnie zdjęcie jest boskie, uśmiech za 1000 dolarów
Magdaa - Pią 04 Kwi, 2014 18:56
Super , wygląda na szczęśliwą . Mnie się podoba mała treserka!! Nie ma to jak zacząć od najmłodszych lat ,zwłaszcza z takim trudnym materiałem jak basset. My byliśmy dziś na spacerze i Basca wziął na smycz mały 2 latek , myślałam ,że go gdzieś wyprowadzi ,ale on chodził z nim bardzo grzecznie , byłam w pozytywnym szoku :shock:
volarius - Pią 23 Maj, 2014 15:26
http://bassethound-volari...k-baseciej.html
no to zobaczcie! nowa mieszkanka baseciego Volariusa!!!
czy to będzie najmłodszy uczestnik zlotu???
please- kto wstawi zdjęcie Bagietki tutaj?
Magdaa - Pią 23 Maj, 2014 16:39
Naprawdę śliczna!
moni - Pią 23 Maj, 2014 16:43
Cudo :serce:
Marynia - Pią 23 Maj, 2014 17:02
Śliczniutka :lol:
BasiaiHenry - Pią 23 Maj, 2014 17:46
:serce: CUDEŃKO :serce:
Miła od Gucia - Pią 23 Maj, 2014 17:58
oto i Bagietka
jest piękna
życzymy wielu cudnych i szczęśliwych chwil w Volariusowej Sforze
gkoti - Pią 23 Maj, 2014 18:49
Jaka śliczna damulka, oj- będzie oblegana na zlocie :serce:
marzanna67999 - Pią 23 Maj, 2014 20:03
o matko jakie cudo !!!!!!!!!!!!!!
olgaem - Sob 24 Maj, 2014 21:49
Identyczna jak Hasanek! tylko damulka, ślicznotka
jabluszko520 - Nie 25 Maj, 2014 09:36
ale smakowite imię a sunia jest do schrupania, po prostu śliczniutka!
volarius - Pią 15 Sie, 2014 14:21
leniwie dziś u nas
Neit - Pią 15 Sie, 2014 20:16
Fajnie tam u Was, sama bym chętnie wpadała się tak "poleniwić"
jabluszko520 - Nie 17 Sie, 2014 09:23
"Tak to moja (czyt. volarius) bassecia gromada leniuchuje 15 sierpnia.Jak święto- to święto!"
po więcej : http://bassethound-volarius.blogspot.com/
Nutka
SNOOKER i BARBIE u wodopoju
SNUŚ w całej krasie !
LONIO woli do domu
plażing w wydaniu CIBORY
BARBIE na posterunku
SNUŚ tez!
NUTKA pozuje
Miła od Gucia - Nie 17 Sie, 2014 11:48
super gromadka,
ja też bym się przyłączyła do leniuchowania
volarius - Nie 17 Sie, 2014 21:45
zapraszamy!
jabluszko520 - Wto 19 Sie, 2014 18:33
gratuluje wygranej licytacji , nie widuję cię w temacie, więc możesz nawet nie wiedzieć hihi http://forum.bassety.net/viewtopic.php?t=5462
volarius - Sro 20 Sie, 2014 09:01
super! podaj konto , odbiore na zlocie w sobote, czy mozna tez zapłacic wtedy"?
jabluszko520 - Sro 20 Sie, 2014 15:43
volarius napisał/a: | super! podaj konto , odbiore na zlocie w sobote, czy mozna tez zapłacic wtedy"? |
wpłać na konto bassecie z tego tematu, w tytule wpisz volarius/bazarek od ciapka
http://forum.bassety.net/...der=asc&start=0
dziękujemy!
Miła od Gucia - Pią 22 Sie, 2014 07:42
halo halo]potwierdzam pieniążki na konto bassecie wpłynęły
volarius- bazarek od ciapka, worek
z kopciuszkiem - 10 zł
:serce:
volarius - Pią 22 Sie, 2014 07:47
Miłecczko- czy teraz będę miała w nicku znaczek z basetem?
volarius - Pią 22 Sie, 2014 07:48
:shock: o! już mam!
Miła od Gucia - Pią 22 Sie, 2014 08:08
:serce: :serce:
masz już dawno Dorotko, od kiedy adoptowałaś bidy forumowe, no może ciut później
volarius - Pią 22 Sie, 2014 19:37
A CO DO BIDULKÓW-we wrześniu jest u nas impreza"piknik na 4 łapach" , w duźej części poświęcony adopcjom.Bedzie Kasia Pisarska.Wybieram sie z basiorkami...pokazać !
jabluszko520 - Pią 22 Sie, 2014 20:18
volarius napisał/a: | A CO DO BIDULKÓW-we wrześniu jest u nas impreza"piknik na 4 łapach" , w duźej części poświęcony adopcjom.Bedzie Kasia Pisarska.Wybieram sie z basiorkami...pokazać ! |
będziesz robila fotki? chociaz parę, chętnie byśmy zobaczyli taki piknik
volarius - Sob 23 Sie, 2014 07:39
postaram się ,muszę i tak kogoś zabrać do pomocy, a jednym z współorganizatorów jest Fundacja Ewy Noworol, w ktorej pracuje moja córka.
Miła od Gucia - Pon 22 Wrz, 2014 18:37
W imieniu Dorotki wstawiam
Dorotka pisze:
Piknik z psem- Szczodre 2014
Snuś - przedstawiciel moich adopcji....
i Laurka, moja dzielna asystentka
volarius - Pon 22 Wrz, 2014 18:39
Dostałam nawet medal !
jabluszko520 - Pon 22 Wrz, 2014 19:34
Jaki piękny piknik, zazdroszczę ogromnie I gratuluję medalu oczywiście :lol:
gkoti - Pon 22 Wrz, 2014 20:51
Gratulujemy medalu a Snus jaki dopieszczony
jabluszko520 - Wto 23 Wrz, 2014 19:32
Do rodziny Volarius dołączył Stefan.
O jego wcześniejszych losach można poczytać tutaj:
Stefan basset 8 lat do adopcji
volarius - Wto 23 Wrz, 2014 19:35
zdjęcia są- do ściągnięcia z bloga!
jabluszko520 - Wto 23 Wrz, 2014 19:39
volarius napisał/a: | zdjęcia są- do ściągnięcia z bloga! |
podrzuć mi linka , wstawię chętnie
edit. już mam
Miła od Gucia - Nie 26 Paź, 2014 15:21
BAGIETKA zadumana
NUTKA (adopcja) pilnuje kotow za plotem, jak zwykle
LONIO ( adopcja) - wpatrzony we mnie
lub przypatruje się zabawce
STEFCIO- gdzieś goni
Stefcio węszy
Miła od Gucia - Pon 27 Paź, 2014 10:35
cała dyskusja na temat Stefana wróciła do jego wątku adopcyjnego
http://forum.bassety.net/viewtopic.php?t=5509
Miła od Gucia - Czw 30 Paź, 2014 20:53
SNUŚ i jego miny
BARBIE włącza się do kłótni za płotem
SNUŚ i LONIO, głowa NUTKI i zadek BABY
nieplanowany - w kadr wszedł LOŃCIO, który coraz bardziej upodabnia się do mega-pasztetu....
Jakos początek drugiego juz roku w Volariusie raczej mu nie szkodzi.Wykastrowany, z dwukrotnie już usuwanym nadziąślakiem - jak widac ma się całkiem niezle...
oj, goni go BAGIETKA,
Miła od Gucia - Sob 29 Lis, 2014 19:19
Wieści z Dziupliny
Lońcio śpi
jego ulubione zajęcie
Stefan
Na fotelach Lońcio i Stef
dziękujemy Dorotko za fotki
widać, że bassiory mają się dobrze :lol:
Miła od Gucia - Sob 29 Lis, 2014 19:24
Magdaa - Sob 29 Lis, 2014 20:32
Każde miejsce zajęte , podziwiam ,za takie oddanie zwierzakom!
gkoti - Sob 29 Lis, 2014 23:48
Fotelowo-kanapowa okupacja cudne piesiorki sobie odpoczywają :serce:
jabluszko520 - Nie 30 Lis, 2014 14:43
Dorota, masz wszystkie fotele zajęte hihi Stefcio jaki piękniutki a Lońcio widać, że lubi odpoczywać - dziękujemy za zdjęcia :lol:
Lacota - Czw 25 Gru, 2014 18:58
Volarius ja Cię proszę Ty nam swojego Kabanka wreszcie pokaż
To jeszcze całkiem mała szyneczka jest. Daj fotki, pozwól oko nacieszyć.
Moja się staaasznie duża locha zrobiła.
Całe dni śpi przy kominku, normalnie
A jak próbuję ją odciągać to gryzie i tak się pruje że masakra.
Świnie są jakieś dziwne
A już niedługo kolejne święta więc może siè doigra wreszcie :-P
volarius - Pią 26 Gru, 2014 09:58
Nasza świnka ( Pepa, oczywiście) porusza się na razie głównie po stajni, a tam światło jest kiepskie, jak na fotkę czarnego stwora) , czaję się już jakiś czas,,,jak zrobię- zaraz się pochwale!
Lacota - Pią 26 Gru, 2014 13:14
No to czekam na te foty :lol:
A my już nie możemy się doczekać kiedy zamieszka z nami mała małpka
Jeszcze trochę, ale będzie czad
Miła od Gucia - Wto 27 Sty, 2015 23:22
i są foty
Magdaa - Sro 28 Sty, 2015 06:18
Psi raj, mój Basko by tak powiedział ,gdyby umiał mówić ,tyle psów, taka przestrzeń. A Stefan nabrał ciałka ! :serce: :serce:
jabluszko520 - Sro 28 Sty, 2015 11:15
piękne foteczki
Donika - Sro 28 Sty, 2015 11:25
:serce: :serce: :serce:
jakie śliczne Ciapki
Też mi się marzy działka ze stadem biegających PULCHNYCH SERDELEK
volarius - Wto 07 Kwi, 2015 16:04
Dziś LONIO przeszedł kolejny (3) zabieg usunięcia nadziąślaka.Był wielki i otaczał kieł....Lewy górny...Wszystko przeszło dobrze, już jesteśmy w domu.Oby jak najdłużej...
Miła od Gucia - Sro 08 Kwi, 2015 15:09
Te nadziąślaki to "świństwo" odrastające,
Guciowi też się odnawiały, myślałam, że jak raz się usunie, będzie spokój, a figa.
Dorotko, ucałuj Lońcia
i życzymy powrotu do zdrówka, choć wiemy, że Lońcio to już wiekowy chłopak
pozdrawiam serdecznie Ciebie i całą ferajnę czworonożną
Miła od Gucia - Sro 08 Kwi, 2015 16:07
Oto i sam Lońcio po zabiegu i jego nadziąślak
monika22 - Sro 08 Kwi, 2015 18:22
Dzielny chłopczyk, dużo zdrówka. :serce:
Ten naddziąślak wygląda fatalnie, że też tym, naszym futrzaczkom musi się to przytrafiać
jabluszko520 - Sro 08 Kwi, 2015 20:46
ale olbrzym..., oby już się nie odnawiał
zdrówka pieseczku
gkoti - Nie 12 Kwi, 2015 17:51
no kurczę- skąd te badziewia się biorą... Lońcio- nie dawaj sie Królewiczu :serce:
volarius - Pon 20 Lip, 2015 08:31
Trochę wieści z Volariusa
Lacota - Pon 20 Lip, 2015 08:45
Volarius Ty to masz Ekipę
A Stefano zalega jak mój kuc.
Sam wstaje czy musisz go podnosić?
volarius - Pon 20 Lip, 2015 11:34
wstaje, wstaje...choć faktem jest,że głównie zalega tu itam....
Miła od Gucia - Pon 20 Lip, 2015 20:22
no ekipa ho ho
volarius - Pią 31 Lip, 2015 18:50
Bardzo dziękuję pomysłodawcom i wykonawcom za wspaniały prezent
https://www.facebook.com/...12?notif_t=like
Dziś był pracowity dzień w Volariusie- obcinałyśmy z Pauliną pazurki basetom- całe 168 ! sztuk, o nie 167, bo STEFAN jednego nie ma.
moni - Pią 31 Lip, 2015 19:05
Lacota - Nie 02 Sie, 2015 09:50
Czadowy ten kubek.
volarius - Nie 23 Sie, 2015 13:41
Po wielu dniach prób, męczenia Bogusi, pewnych zmian-UDAŁO SIĘ
Mogę znów pisać na forum, a więc PISZĘ!!!!
W Volariusie będzie się działo
Ze zlotu uciekamy w sobotę wieczorem, bo zaczynamy dyżur w izbie porodowej
BĘDĄ MAŁE BASECIE VOLARIUSKI
Szczęśliwą mamą po wielu latach bezowocnych prób zostanie BARBIE Volarius, dzielnym tatą ŁOLI Z Polany Klapouchego!'jak wygląda przyszła mama -zobaczcie http://bassethound-volarius.blogspot.com/ no chyba ,że ktoś zdolny i litościwy wklei te zdjęcia tutaj!
Nie wiem, jak dożyję tego wielkiego dnia, gdy po 7 latach znów będą basecie maluszki
volarius - Nie 23 Sie, 2015 13:44
Nie wiem , dlaczego jak kliknie się w link pojawia się napis ,że podana strona nie istnieje, ale jest zakładka strona główna i tam się otwiera.Coż , nigdy nie zrozumiem komputera....
owadomorek - Nie 23 Sie, 2015 14:08
Volarius, bo w link na końcu wkradł się przecinek Jak się go usunie to będzie ładnie
Miła od Gucia - Nie 23 Sie, 2015 18:25
przecinek usunięty , link działa (skąd Madziu wiedziałaś ?)
a foty już wstawiam
i oczywiście będziemy trzymać kciuki i łapki
wstaw temat Dorotko do działu szczeniaczków (ja Ci tam zdjęcia wstawię)
gkoti - Nie 23 Sie, 2015 20:41
śliczna mamusia
Lacota - Pon 24 Sie, 2015 06:27
Rezerwuję Wszystkie już dziś!
Wszystkie moje na miesiąc, tydzień no albo chociaż godzinę.
Takie małe, nieporadne basseciątka. Jak ja je uwielbiam.
Volarius gratuluje i trzymam kciuki.
jabluszko520 - Pon 24 Sie, 2015 12:31
gratulacje życzymy zdrówka mamusi i małym słodkościom
Miła od Gucia - Wto 01 Wrz, 2015 20:25
Wstawiam w imieniu Doroty
http://www.bassety.volari...e.php?page_id=1
Miła od Gucia - Wto 01 Wrz, 2015 21:03
Miła od Gucia - Wto 01 Wrz, 2015 21:05
jabluszko520 - Wto 01 Wrz, 2015 22:05
byłam, widziałam i miziałam - Volariusowe bassety są piękniutkie
Lacota - Wto 01 Wrz, 2015 22:51
jabluszko520 napisał/a: | byłam, widziałam i miziałam - Volariusowe bassety są piękniutkie |
jabluszko520 napisał/a: | byłam, widziałam i miziałam - Volariusowe bassety są piękniutkie
|
To prawda. Zgadzam się z Tobą Gisiu.
Ja też miałam okazję poznać osobiście Volarius i Jej Ekipe.
Volarius niesamowicie zgrane i zżyte ze sobą masz te swoje stwory.
I nie wiem skąd bierzesz tyle mocy. Szacun.
Zdaję sobie sprawę ile wysiłku kosztuje Cię opieka nad zwierzakami, których nikt inny nie chciał.
Nie każdy człowiek jest zdolny poświęcić swe życie, zdrowie, czas i pieniądze dla zwierząt.
Żyjemy w czasach gdzie liczy się tylko ja i nikt więcej.
Ty na szczęście taka nie jesteś.
Ściskam Was wszystkich i ciesze sie że mogłam Cię wreszcie poznać.
A zdjęcia są superowe.
Patka - Sro 02 Wrz, 2015 10:44
Lacota napisał/a: | Rezerwuję Wszystkie już dziś!
Wszystkie moje na miesiąc, tydzień no albo chociaż godzinę.
Takie małe, nieporadne basseciątka. Jak ja je uwielbiam.
Volarius gratuluje i trzymam kciuki. |
Dorota, a mogę też na jeden dzień przyjechać i chociaż powąchać basseciątka jak już będą?? Proooooszę....
volarius - Czw 03 Wrz, 2015 06:53
Patka- drogę znasz !
Cleopatra - Czw 03 Wrz, 2015 07:20
Och serce sie cieszy i rosnie!
Wspaniale, dziekuje rowniez za opieke nad tymi bidulkami!
Od razu od rana robi sie lepiej.
Calusy!
volarius - Pią 18 Wrz, 2015 12:34
Poniewasz doszły mnie słuchy ze zlotu ,że moje adoptowane basety są smutne , Snusiowi wbijają się pazurki , a Tobiasz ma różowy placek na głowie- wstawiam -myślę ,że uspakajające - fotki z wczorajszego wieczornego spaceru.Pominięte przy obcinaniu 160 basecich pazurków dwa boczne u Snusia- obcięte ! Placek po ropniu na głowie ( zrobił się zaraz po przyjeżdzie, nie doszliśmy dlaczego- czy to ugryzienie owada, czy uderzenie...) pięknie już zarośnięty ( jakby ktoś się przyjrzał DOKŁADNIEJ , to już wcześniej skóra była różowa i zdrowa, brakowało sierści), a czy smutne- zobaczcie sami....
Są za to szczęśliwie usmarowane, bo spacer był po polach , z wieczorną rosą.....
gkoti - Pią 18 Wrz, 2015 12:47
Kochane dzieciaczki, zdrówka
jabluszko520 - Pią 18 Wrz, 2015 13:06
RicoSB - Pią 18 Wrz, 2015 14:28
piękne te bassiory. Swoją droga obcinanie pazurów u bassetów to chyba trzeba robić szlifierką
klusia - Pią 18 Wrz, 2015 14:30
całuję mocno i ściskam każdego łaciatka,miałam przyjemność je wszystkie oprócz BARBI wygłaskać podkarmić ciasteczkami i nawet rozrabiającego Tobiaszka mogłam wygłaskać po brzuszku na zlocie Dorotka była obok naszego domku z ekipą swoją
Miła od Gucia - Pią 18 Wrz, 2015 19:12
dzięki Drotko za udokumentowane zdjęciami wyjaśnienia.
A te wywalone jęzory bardzo mi się podobają, długi spacer był co ??
volarius - Sob 19 Wrz, 2015 04:52
Spacer był "stosowny do wieku"
Lacota - Sob 19 Wrz, 2015 08:58
Zadowolone, uśmiechnięte mordki.
Bardzo lubię tą Twoją Ekipę Volarius.
volarius - Nie 20 Wrz, 2015 07:21
Lacota- tu tylko część ekipy , by zaspokoić pewne niepokoje ......
Ale zapewniam cię,że CAŁA ekipa ma uśmiechnięte mordy, pyski i ryje
inaczej być nie może, czasem i mnie zarażają tym smiechem
Lacota - Sob 17 Paź, 2015 11:16
Volarius co u Ekipy słychać?
Napisz coś, proszę.
Fotki świeże zapodaj.
Muszę to tu napisać, żeby nigdy nie umknęło
Volarius obiecała mi, że jak już będzie pewne,
że nikt inny mnie nie chce, to Ona mnie zaadoptuje
I już spokojna o przyszłość jestem.
Ja wiedziałam, że na Ciebie zawsze mogę liczyć
volarius - Nie 18 Paź, 2015 08:02
Lacota - pamiętaj ,że ja adoptuję tylko staruszki bez szans.... trochę się polansuj, może trafisz lepiej
Zdjęcia będą i ekipy i maluszków, jak tylko aparat wróci z naprawy....
gkoti - Nie 18 Paź, 2015 13:35
musisz Monika poczekac jeszcze troszkę
volarius - Czw 12 Lis, 2015 11:21
nasz jesienny spacer
Barbie- jak widać , po macierzyństwie w rewelacyjnej formie fizycznej i psychicznej... a Bagietka- sami zobaczcie
volarius - Czw 12 Lis, 2015 11:22
http://bassethound-volarius.blogspot.com
klusia - Czw 12 Lis, 2015 11:45
Zazdroszczę Paulince,moze tyle łaciatych głaskać,przytulać i w ogóle
jabluszko520 - Czw 12 Lis, 2015 13:42
Miła od Gucia - Czw 12 Lis, 2015 19:21
bassetowo Volariusowo
pięknie
a pogoda w tym roku dopisuje
gkoti - Czw 12 Lis, 2015 21:58
Normalnie same latający plamy
Lacota - Pią 13 Lis, 2015 07:54
Teraz to ja już wiem jak to jest
jak ma się bassecią Ekipę
Poczułam Wasz klimacik Volarius.
A Ty czujesz mój oddech na plecach?
czasowo czy nie ale też mam aż szttuki cztery
Nie, chyba nigdy Cię nie dogonie.
volarius - Pią 13 Lis, 2015 08:38
Lacota- nawet nie próbuj!
Stara gwardia- co ci będę tłumaczyć- ma swoje prawa , zwyczaje i narowy... średnia jest ok, a młodzi- BAGIETKA i MELANCHOLIA dają czadu ,że hej!
klusia - Pią 13 Lis, 2015 17:12
dla Doroty i całej jej bandy
Alina z Bogdanem - Wto 17 Lis, 2015 12:44
Mała zgaduj zgadula,kto jest kto na zdjęciach, Stefan czy Berta ?
Trzeba przyznać,że są jak dwa klony:
1.
2.
3.
4.
5.
klusia - Wto 17 Lis, 2015 19:19
Na pierwszy zdjęciu jest Berta na drugim Stefan,zgadłam? A nad wodą jest również Berta
Alina z Bogdanem - Wto 17 Lis, 2015 20:02
klusia napisał/a: | Na pierwszy zdjęciu jest Berta na drugim Stefan,zgadłam? A nad wodą jest również Berta |
Tak A właśnie to pierwsze zdjęcie Berty skopiowałam z galerii Volarius,któeą zamieściła ze zlotu,jako Stefana pewnie
klusia - Sro 18 Lis, 2015 10:51
ale rozróżniam jeszcze trochę i będę mistrzem w rozróżnianiu bassecików
Alina z Bogdanem - Sro 18 Lis, 2015 14:56
Ja niby też je rozróżniam,ale zdarzyło mi się na zlocie pomylić Stefka z Bertą i byłam bardzo zdziwiona,że Bertusia ma coś pod brzuszkiem oprócz cycuszków Wtedy jeszcze nie wiedziałam,że ma ona Klona
jabluszko520 - Pon 04 Sty, 2016 15:28
LORD vel LOŃCIO jest już za Tęczowym Mostem, żegnamy go w temacie http://forum.bassety.net/...p=157709#157709
Miła od Gucia - Sob 30 Kwi, 2016 21:21
Volariusowe bassety
ciapek - Sob 30 Kwi, 2016 21:35
Wspaniałe zdjęcia ,wspaniała Pańcia,wspaniałe bassety
Molly i Gosia - Nie 01 Maj, 2016 21:39
Lacota - Pon 02 Maj, 2016 10:38
Super foty.
Wiisna pełną parą. Basiorki lubią wiosnę, oj lubią.
Volarius, ale Ci Kabanek wyrósł.
Wygląda jak Tekla.
volarius - Wto 05 Lip, 2016 12:41
TOBIASZ i NUTA, papużki -nierozłączki !
jabluszko520 - Wto 05 Lip, 2016 13:26
Molly i Gosia - Wto 05 Lip, 2016 22:12
piekne seniorki
Miła od Gucia - Sro 06 Lip, 2016 06:57
Tobiasz zdradził świnkę
gkoti - Sro 06 Lip, 2016 21:02
Bassety całujące Pańcię , och...
Miła od Gucia - Pon 03 Paź, 2016 20:09
Stefo jest chory
więcej napisze Dorotka
trzymajcie kciuki i ślijcie dobrą energię Stefowi
klusia - Pon 03 Paź, 2016 21:34
RicoSB - Pon 03 Paź, 2016 22:13
przesyłamy moc pozytywnej energii. Piękne fotki i sam chciałbym taką emeryturkę !!!
Molly i Gosia - Pon 03 Paź, 2016 23:19
trzymaj sie Stefo !!!! wysylamy pozytywna energie piesczku
volarius - Wto 04 Paź, 2016 08:41
Sprawa jest poważna.Od jakiegoś czasu Stefano ma guzek na lewej pięcie.Długo był to blady, mały wisiorek, który absolutnie mu w niczym nie przeszkadzał.Od kilku tygodni zaczął intensywnie rosnąć, nabrał mocno czerwonego koloru, a na jego powierzchni pojawiły się drobne guzki.... Postanowiłam to wyciąć, okazało się jednak, że Stefan ma mocną niewydolność oddechową.Dwa razy ( w tym wczoraj) zaniechano zabiegu ze względu na jego oddech... istnieje podejrzenie ,że mogą być guzy w płucach,musimy zrobić rtg.Dziaek nie chce wychodzić na dwór, a jak wyjdzie-posika, pochodzi i kładzie się pod brzózką....
jabluszko520 - Wto 04 Paź, 2016 10:22
Stefku no co ty... chłopie zdrowiej nam tu szybciutko.
ŁucjaLuna - Wto 04 Paź, 2016 16:55
Jak mawia mój "osobisty" Pan Doktor - "Nie udała się Bogu starość" - trzymamy kciuki i wysyłamy mnóstwo pozytywnej energii
Lacota - Wto 04 Paź, 2016 18:45
Zdrówka Stefku, dużo zdrówka życzę
Molly i Gosia - Wto 04 Paź, 2016 22:07
duuuuzo zdroweczka zyczymy Stefku !!!!!
moni - Sro 05 Paź, 2016 09:22
Stefanku ,trzymaj się.Przesyłamy pozytywna energię
gkoti - Sro 05 Paź, 2016 20:39
Stefciu- trzymkaj sie kochany seniorku, zdrowiej szybko , bo w nast roku znowu sobie pobiegasz po ogrodzie
volarius - Czw 06 Paź, 2016 07:44
W poniedziałek kolejne podejście, najpierw badania
jabluszko520 - Czw 06 Paź, 2016 09:46
volarius napisał/a: | W poniedziałek kolejne podejście, najpierw badania |
kciuki trzymane dajcie ze Stefem znać jak badania wyszły
Lacota - Pon 10 Paź, 2016 16:55
Dorota co u Stefka słychać?
Jak wyniki badań?
Ściskaj szczyla ode mnie.
Wszystkie ściskaj
volarius - Czw 13 Paź, 2016 10:15
Badań nie było , bo towarzystwo sie rozkaszlało! a mówiłam dziadom,że nie można ciągle biegać, jak pada deszcz , no i tarzanie sie w błocie to już raczej nie przejdzie bez echa
Molly i Gosia - Pon 31 Paź, 2016 11:03
jak Stefo sie miewa czy juz sa jakies wyniki ?
jabluszko520 - Wto 01 Lis, 2016 17:33
Molly i Gosia napisał/a: | jak Stefo sie miewa czy juz sa jakies wyniki ? |
podbijam
klusia - Wto 01 Lis, 2016 21:03
Zdrowiej Stefciu !!!!
madziaa - Sro 02 Lis, 2016 10:07
Co tam u Was Dorcia? Jak Stefan?
Miła od Gucia - Sro 02 Lis, 2016 10:36
Dorotko
wiem, że ze Stefciem źle.
Czy jest coś, w czym możemy pomóc,
Jeśli jakieś dodatkowe badania, czy cokolwiek jest potrzebne
daj znać,
wesprzemy Stefana finansowo, wesprzemy też dobrym słowem.
Wiem, że robisz wszystko co możliwe, ale gdyby
jesteśmy pamiętaj i dla Stefanowi choć tak pomożemy, pokrywając koszty, czego trzeba.
Pozdrawiam
e_kelma - Nie 06 Lis, 2016 20:58
Chciałabym zapytać o zdrowie Stefcia
volarius - Sob 12 Lis, 2016 15:57
Witam was wszystkich baaardzo!Badania podstawowe Stefcia są ok! Niestety- nikt do tej pory nie wymyslił leku na starośc...Jest kiepsko, bo dziad się bardzo uzjadliwił.Atakuje bez ostrzerzenia, jak daję mu jedzenie, to musze stać bez ruchu aż zje, bo się boję,że odgryzie mi nogę.Na serio- nie jest to fajne i nie wiem , co jest tego powodem.... rzuca się też na inne psy, choć do tej pory spali na jednej kanapie.Kanapy połowę zjadł...Zjadł również swój ulubiony fotel, sika i k...pa gdzie chce, głównie na środku pokoju.... ech...no i do tego chudnie w oczach....O wycięciu guza na razie nie myślę, bo chyba nie on jest tu najwazniejszy... martwi mnie to zmienione zachowanie i chudnięcie przy mega-apetycie.Z kim o nim rozmawiam, to kazdy mówi - no tak , stary, adoptowany, nie wiadomo, jakie miał zycie i co przeszedł...Wiem , co JA przeszłam z nim w pierwszym roku , jak JA się cieszyłam z jego poprawy dosłownie w oczach! Teraz robię się trochę bezradna... do tego , a może własnie dlatego,że- ja jestem chora, od 10 dni na antybiotykach, trzy dni byłam całkiem bez głosu... czuję się zle i nic mi się chwilowo nie chce...
Na szczęście u mnie -mam nadzieje- to stan przejsciowy.
volarius - Sob 12 Lis, 2016 15:59
Bogusiu- dzięki za słowa wsparcia! jesteście- jak zawsze- wielcy i wielkie są wasze serca!
Po niedzieli jestem umówiona ze znajomym wetem na pogaduchy o Stefku.
Miła od Gucia - Sob 12 Lis, 2016 19:07
to czekamy na wieści, i gdyby co pamiętaj, wesprzemy
dbaj też o siebie, zdrowia życzę
Molly i Gosia - Sob 12 Lis, 2016 19:43
Pani Dorotko zdrowka i duzo sily !!!! nie dobrze ze Stefowi zmienil sie charakter i ze chudnie choc dopisuje mu apetyt ale nadal mamy nadzieje ze bedzie dobrze
gkoti - Nie 13 Lis, 2016 22:55
Dorotko- bardzo mi przykro, że ze Stefciem dzieje się nie tak... mam nadzieję, że coś zaradzisz dla staruszka... trzymam kciuki za zdrowko Twoje i Stefcia
volarius - Pon 14 Lis, 2016 11:27
U Stefana rozwija się zespół końskiego ogona Stąd trochę może być zmiana w jego zachowaniu, niestety- również chudnięcie może być zaburzeniem odżywiania mięśni na drodze neurologicznej....
Postawiłam na nogi Taja po dwóch operacjach kręgosłupa i czteromiesięcznym paraliżu całkowitym, będę walczyć i o Stefka! tylko łatwe to nie jest....
klusia - Pon 14 Lis, 2016 23:11
Wobrarzam sobie że łatwe to nie będzie, ale mam wielką nadzieję że się uda !!!! Całuski od Klusi dla Stefcia
jabluszko520 - Wto 15 Lis, 2016 11:34
oj Stefan, teraz się najeździsz po specjalistach, trzymaj się chłopie, zdrowiej raz dwa
Molly i Gosia - Wto 15 Lis, 2016 20:25
my tez trzymamy kciuki za Stefka !!!!!
volarius - Pon 21 Lis, 2016 08:45
Ponieważ trochę Stefka naprawiłam, postanowione- wsrodę będzie usuwany guz z lewej piety.Zaczyna niepokojąco się zmieniac i rosnąc.Nie można czekac... Być może jednak bede potrzebowała pomocy, dzis wszystko bede wiedzieć i skontaktuje sie z Bogusią.
Miła od Gucia - Pon 21 Lis, 2016 09:32
W tej wyjątkowej sytuacji, proszę Was o zgodę na wsparcie.
Trzymamy kciuki za operację, i życzymy Stefowi, jeszcze wielu lat w zdrowiu.
Zdaję sobie sprawę, że to trudny zabieg, nic nie można przewidzieć, tym bardziej jesteśmy z Wami.
ciapek - Pon 21 Lis, 2016 09:36
Ja jestem jak najbardziej za tym żeby wspomóc Stefcia
jabluszko520 - Pon 21 Lis, 2016 14:24
oczywiście, Tak
moni - Pon 21 Lis, 2016 18:01
TAK,TAK
Miła od Gucia - Pon 21 Lis, 2016 23:01
dziękujemy
W środę o godz. 11.oo - operacja
będziemy wspierać z daleka
Molly i Gosia - Wto 22 Lis, 2016 21:34
my tez trzymamy kciuki !!!!!duzo zdrowka Stefkowi !!!!! i cierpliwosci pani Dorocie !!!!
madziaa - Sro 23 Lis, 2016 07:26
Ja też jestem jak najbardziej za
Trzymam mocno kciuki
Miła od Gucia - Sro 23 Lis, 2016 11:01
dziękujemy, oczywiście wesprzemy
Stefcio w drodze na operację narośli przy łapce.
Stefcio ma już 10 lat
a więc sami wiecie, myślimy pozytywnie
madziaa - Sro 23 Lis, 2016 11:04
Piękny wiek, mocno trzymam kciuki, myślami jestem z Wami kochani
Miła od Gucia - Sro 23 Lis, 2016 17:31
Stefo już w domku
Guz usunięty
Dorotka napisze więcej informacji
zdrowiej Stefo
takie to było
Dziękujemy Dorotko
ŁucjaLuna - Sro 23 Lis, 2016 20:28
Straszne, biedny Stefcio. Zdrowiej nasz dostojny, piękny Staruszku
volarius - Czw 24 Lis, 2016 11:48
Dopiero dziś, ale za to dobre wieści! Stefek w super formie!!!! dobra decyzja o usunięciu guza
Wraz z odcięciem guli ubyło mu też lat...Apetyt ma świetny , a ma co uzupełniać! od ostatniego ważenia schudł 5 kg....
Będzie dobrze!
madziaa - Czw 24 Lis, 2016 12:29
Uff
Takie wiadomości lubię najbardziej, bardzo się cieszę w końcu możemy odetchnąć z ulgą.
Buziaki dla Stefana a i Ty na pewno możesz odetchnąć, cieszę się że macie już to za sobą
gkoti - Czw 24 Lis, 2016 20:12
Stefciu- cieszę się bardzo i trzymkaj się zdrowo, a swoj aPańcię Dorotkę wylizaj, oj wylizaj
Miła od Gucia - Czw 24 Lis, 2016 21:21
Niech chłopak zdrowieje
300,00 STEFAN Wsparcie na operację usunięcia guzka z łapki, badanie uszu i analizy wyników wymazu.
klusia - Czw 24 Lis, 2016 22:01
Zdrowiej Stefanku !!!!!!!!!A najważniejsze że operacja przebiegła pomyślnie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Molly i Gosia - Czw 24 Lis, 2016 22:08
super wiesci teraz tylko duuuuuuuzo zdroweczka
volarius - Pią 25 Lis, 2016 09:01
No to ucieszycie się jeszcze bardziej! Stefak maszeruje z ogonem w poziomie ( czyli leki na zespól konskiego ogona działają!!!), wcina i chyba leki , które po wymazie zapobiegawczo dostał do ucha też zrobiły swoje, plus pięknie " na śpiąco " przycięte pazurki- nie ten pies! w poniedziałek fotki.A ja mu chyba dołożę na fryzjera, by pokryć siwiznę to będzie , jak nowy!!!
Molly i Gosia - Pią 25 Lis, 2016 11:43
Miła od Gucia - Pią 25 Lis, 2016 11:59
volarius napisał/a: | No to ucieszycie się jeszcze bardziej! Stefak maszeruje z ogonem w poziomie ( czyli leki na zespól konskiego ogona działają!!!), wcina i chyba leki , które po wymazie zapobiegawczo dostał do ucha też zrobiły swoje, plus pięknie " na śpiąco " przycięte pazurki- nie ten pies! w poniedziałek fotki.A ja mu chyba dołożę na fryzjera, by pokryć siwiznę to będzie , jak nowy!!! |
Jak miło czytać,
bardzo się cieszę
i "słyszę" Twoją radość, jak bije z postu - cudnie
zuza i gabi - Pią 25 Lis, 2016 21:33
madziaa - Pon 28 Lis, 2016 08:58
Lubię czytać takie posty Wspaniale
volarius - Pon 28 Lis, 2016 16:54
Kochani! chyba karta Stefka odwróciła się w dobrą stronę ogonem merda, michę wciąga, BIEGA!!!! dziś miały być foty , od rana czekałam na poprawę pogody, az zrobiło się całkiem ciemno i zaczął padac snieg.Baterie w aparacie naładowane, jutro pstrykam bez względu na wszystko! musicie to zobaczyc!
No i jest wynik wymazu.Okazało się ,że spadła odporność i namnożyła się bacteria, która jest normalnie w środowisku , ale tu rozwineła się w chorobotwórczą i to fest ... ale na szczęscie super wrażliwa mna enrofloksacynę , którą Stefek " zaocznie" dostał do ucha już zaraz po wymazie.Działa wspaniale, a pani doktor DAŁA Stefkowi lek na całą uszną kurację! i
Miła od Gucia - Pon 28 Lis, 2016 17:35
serce się raduje
dobre wieści
zdrowiej Stef zdrowiej
podziękowania dla Pani Doktor za lek
dziękujemy Dorotko
i pstrykaj, pstrykaj
u nas też dziś śnieg spadł
ciemno buro i ponuro a do tego strasznie wieje
Marynia - Pon 28 Lis, 2016 20:23
Molly i Gosia - Pon 28 Lis, 2016 22:05
klusia - Pon 28 Lis, 2016 22:57
<Stefanku całujemy Cię mocno z Klusią
jabluszko520 - Wto 29 Lis, 2016 05:49
Stefku super wiesci bardzo sie cieszymy Dorota, ze zdrówko wraca do chlopaka, trzymajcie sie
madziaa - Wto 29 Lis, 2016 08:27
Super wieści, bardzo się cieszę i czekam oczywiście na jakieś foteczki Buziaki dla Was
Miła od Gucia - Wto 29 Lis, 2016 13:50
madziaa napisał/a: | i czekam oczywiście na jakieś foteczki |
marzenia się spełniają
i żeś się doczekała
od lewej Barbie i Stef
Stefo
Nutka mówi, nie martw się Stef, ja się Tobą zaopiekuję
zuza i gabi - Sro 30 Lis, 2016 10:07
zojka - Sro 30 Lis, 2016 11:41
I tak ma być!!
Molly i Gosia - Sro 30 Lis, 2016 14:30
volarius - Sob 07 Sty, 2017 12:22
zima w Volariusie!
http://bassethound-volarius.blogspot.com
zdjęcia na blogu- Miłeczko- wiesz, co robić! zobacz Stefana- fiu fiu fiu!
Molly i Gosia - Sob 07 Sty, 2017 20:21
Stefan napedzil tyle strachu a tu prosze az milo patrzec jak smiga po sniegu z cala gromadka slodkich paroweczek
ElenaJerry - Sob 07 Sty, 2017 20:26
Szliczne paroweczky, naprawde
Miła od Gucia - Nie 08 Sty, 2017 15:55
oczywiście wstawię
miło zobaczyć Volariusową Sforę
w zimowej szacie
pozdrawiam
Miła od Gucia - Nie 08 Sty, 2017 17:39
CIBORA, w marcu skończy 11 lat
Stefan i Nuta
NUTA w roli zimowej modelki!
STEFEK, który niedawno napędził nam tyle strachu
BARBIE Volarius- w marcu 9 lat
BAGIETKA i SNOOKER-chcą do domu!
volarius - Nie 08 Sty, 2017 17:46
i jak wam się STEFEK podoba? bo mnie baaardzo!
Patka - Nie 08 Sty, 2017 18:46
Wszystkie są piękne !!!
RicoSB - Nie 08 Sty, 2017 19:47
piękne zdjęcia modele to cud, miód i orzeszki
Miła od Gucia - Pon 09 Sty, 2017 21:08
Dorota, Ty się przyznaj
Stefowi przy okazji operacji lifting zrobili - co ?
że tak odmłodniał
dużo zdrówka na dalsze lata
Tobie też, Tobie też Dorotko
volarius - Sob 01 Lip, 2017 18:29 Temat postu: Była wiosna pełna smutku w Volariusie http://bassethound-volarius.blogspot.com
Bogusia na pewno wstawi zdjęcia
ja jeszcze nie mam siły o tym pisac......
gkoti - Sob 01 Lip, 2017 21:28
Tak mi przykro Dorotko...
Molly i Gosia - Nie 02 Lip, 2017 08:26
bardzo nam przykro wspolczujemy
Miła od Gucia - Nie 02 Lip, 2017 15:46
tak było jeszcze niedawno
dziś przed domem 10 -letnia BARBIE, 11-letni STEFAN, 3-letnia BAGIETKA
8-letni TOBIASZ i 7-letnia NUTA za domem pilnują kucyków
Pierwsza z serii odeszła , przegrywając walkę z przewlekłym zespołem jelita drażliwego i postępującym zanikiem siatkówki , BABY DOLL....
Potem musiałam podjąć najgorszą wżyciu decyzję o pożegnaniu SOOKER, niezwykle szybko rosnący włókniako-mięsak na prawej łopatce doprowadził do bólu nie do wytrzymania....
A tydzień temu odeszła CIBORA, moja pierwsza , wymarzona i wyczekiwana bassetka , mama dwóch miotów w Volariusie.....
Na razie spojrzenie na basety to ból i smutek, zwłaszcza,że te, które zostały, też , za wyjątkiem Nutki i Bagietki, pokazują swoją starość.
zojka - Sro 05 Lip, 2017 14:50
Wiem, co czujesz ...
Ból, który może zrozumieć tylko ktoś, kto go przeżył ..
Przykro mi bardzo...
Miła od Gucia - Wto 25 Wrz, 2018 19:56
Odszedł Tobiasz
tu możemy Go pożegnać
http://forum.bassety.net/viewtopic.php?t=6531
Miła od Gucia - Wto 18 Cze, 2019 21:58
Odszedł Stefan,
tu możemy Go pożegnać
http://forum.bassety.net/viewtopic.php?t=6625
|
|