|
Nasze Bassety Klub Miłośników Basset Hound i podobnych. |
 |
Wychowanie - Głuchy czy co?
Fifek - Pią 09 Gru, 2011 18:12 Temat postu: Głuchy czy co? Witajcie kochani
Piszę pierwszy raz.Mam takiego psa po wujaszku, który nie może się nim już opiekować bo sam wymaga opieki.
Pije,je i robi kupsko czyli baset w 100% "na chodzie" ale...
Gdy się go woła "Fifek" reaguje.
Reaguje też gdy woła się go w dowolny sposób ale nie reaguje na przywołanie przez gwizdanie.
Czy te psy tak mają?Czy mój egzemplarz jest jakiś wybrakowany?
Pozdrawiam
ania123 - Pią 09 Gru, 2011 19:21
a nauczyl ktos psa ze gwizdanie znaczy ze ma przyjsc, czy tak sobie gwizdzesz zakladajac ze pies bedzie wiedzial o co ci chodzi, bo przeciez psy przychodza jak sie gwizdze?
Fifek - Pią 09 Gru, 2011 20:05
Miałem do czynienia z tuzinem psów każdy przychodził albo choć reagował a toto nic a nic
ania123 - Pią 09 Gru, 2011 20:18
no to widocznie kazdego psa z tego tuzina z ktorym miales do czynienia ktos nauczyl reagowania na gwizdek, a Fifka nie
Fifek - Pią 09 Gru, 2011 20:48
Najgorsze to,że może mieć uszkodzony słuch i nie rejestrować dźwięków o określonej częstotliwości np takiej jaką emituje gwizdnięcie.Mam choć nadzieje,że łapie częstotliwość klaksonu bo inaczej boję się że jakieś auto przejedzie gamonia
Mirka - Pią 09 Gru, 2011 21:23
Fifek napisał/a: | Miałem do czynienia z tuzinem psów każdy przychodził albo choć reagował a toto nic a nic |
o to znaczy że moje bassiory tez maja uszkodzony słuch?
bo słysza tylko wtedy kiedy chca?
luluamelu - Sob 10 Gru, 2011 21:13
Bassety na ogol maja wybiorczy sluch....dawaj smakolyki i gwizdz ,moze skojarzy i zareaguje... :wink:
koluś - Sob 10 Gru, 2011 22:30
one przeważnie słyszą tylko słowo masz, lub dźwięk otwieranej lodówki lub czegoś do jedzenia, a ewidentnie głuchną na słowo chodź...
Batus - Sob 17 Gru, 2011 19:11
Uśmiałam się hihi Mój jak biegł prosto do jakiegoś jeziorka się wymoczyć był głuchy jak pień, za to jak słyszał szelest cukierków w drugim pokoju miał słuch doskonały
Joasika - Sob 17 Gru, 2011 19:46
Bo bassety wyłapują tylko dźwięki związane z żarciem - toż to oczywista oczywistość :lol: :!:
|
|