Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Zakończone adopcje - Syjamy starego typu - Oddam w dobre ręce/w nowych domkach

dragonlady - Sro 06 Cze, 2012 17:04
Temat postu: Syjamy starego typu - Oddam w dobre ręce/w nowych domkach
Moi kochani - Oddam w dobre ręce maluchy po moich własnych syjamach - zupełnie ze sobą niespokrewnionych - bez rodowodu . Odchowane, samodzielnie jedzą korzystają z kuwety i są piękne :)
Pomóżcie znaleźć dla nich przyjazny kąt :)

Rogasowa - Sro 06 Cze, 2012 17:13

Co znaczy rasowe bez rodowodu ?
dragonlady - Sro 06 Cze, 2012 17:22

Wiedziałam że zaraz będzie dyskusja na ten temat - może nie powinnam napisać rasowe tylko po kotach wyglądających jak syjamy starego typu nie posiadających dokumentacji potwierdzających ich rasowosci.
Każdy chyba wie o co chodzi i niejedno zwierze bez papierów się tu adoptuje - tak jak ja moją melkę.

Szukam dla nich domu u kogoś kto da im trochę ciepła. Wiem że nie dorwał mojej kotki inny kocur niż mój własny.

Ten temat nie ma być powodem do kolejnych dyskusji o pseudohodowlach bo w życiu bywa różnie i ja nie rozmnożyłam moich kotów z premedytacją i zaraz wykreślę nieprzemyślane słowo z textu.

tatar - Sro 06 Cze, 2012 18:13

Może wezmę jednego z jajkami (co by było co wycinać :D ) - muszę z żoną pogadać i z transportem nie wiem jak.
watla - Sro 06 Cze, 2012 18:23

Piękne.
Skoro Tatar weźmie jednego to ja chętnie go przyjmę pod nasz dach. Kocurek :lol: Prosimy o info na pw.

Asia i Basia - Sro 06 Cze, 2012 19:38

Ale piekne,gdybym nie miala bassetow, na pewno bym przygarnela, te oczy sa niemozliwe.
Joasika - Sro 06 Cze, 2012 19:41

Kurde, śliczne :mrgreen:

Mam nadzieję, że szybko znajdą nowe domu :mrgreen:

dragonlady - Sro 06 Cze, 2012 20:30

Dziękuję za wsparcie :) Póki co 4 są we wstępnym zainteresowaniu :)
jabluszko520 - Sro 06 Cze, 2012 21:00

Są śliczne, szybko znajdziesz dla nich cieplutki domek :smile:
Rogasowa - Sro 06 Cze, 2012 21:07

Nie, ja nie mialam nic złęgo na mysli.. ;) tak tylko zapytałam,
swoją drogą to "wyszły" zupełnie jak z rodziców jednej rasy ;)

Piękne są, gdyby nie chłop to na pewno bym się zdecydowała :(

dragonlady - Czw 07 Cze, 2012 12:21

Dzieki za pomoc - wszystkie maluchy juz mają dom :)
Magda i Rudolf - Czw 07 Cze, 2012 12:59

Matko jakie sliczne , no cuda poprostu :smile:
gkoti - Czw 07 Cze, 2012 13:04

Ale śliczniusie :lol: Też mam chętke na kotka, ale to chyba troszkę później jeszcze. Cudownie, że już mają domki :lol:
Miła od Gucia - Czw 07 Cze, 2012 21:35

czy temat do zakończonych już mogę przenieść ??
super, że się udało z domkami

dragonlady - Pią 08 Cze, 2012 22:34

Tak , dziękuję :)
watla - Nie 24 Cze, 2012 13:01

Dziękujemy pięknie za Pana Kotka.Pan Kotek dojechał wczoraj do naszego domku.Dzielnie przeżył podróż pociągiem.Jest śliczniutki,mięciutki i bardzo przyjazny.Wcale nas się nie bał. Zamieszkał na górze z daleka od psów. Dzisiaj byłe próba zapoznania się z psami.Niestety starcie przegrane.Tzn. psy przyjazne kotek dostał szału. Moje ręce są pogryzione i podrapane czyli w stanie opłakanym. Mam nadzieję że w końcu chłopak się przekona.
dragonlady - Nie 24 Cze, 2012 16:09

U nas miał kontakt w ograniczonym zakresie z 1 psem ale z racji tego że basset nie wykazuje stosunków przyjacielskich (stare toleruje udając że ich nie ma chyba ze zaczną biegac :P ) były raczej separowane. Moje obecne koty jako maluchy nie miały wogóle kontaktu z psami i po tygodniu juz koło siebie chodziły - troche czasu i bedzie dobrze. Niech się zdrowo chowa :)