|
Nasze Bassety Klub Miłośników Basset Hound i podobnych. |
 |
Powitania - w końcu :-)
madziaa - Wto 20 Lis, 2012 09:32 Temat postu: w końcu :-) Dzień dobry
Jestem tu już z Wami jakiś czas ale jakoś tak wyszło, że się nie przedstawiłam. Spróbuje naprawić swój błąd :wink:
Mam na imię Magdalena mieszkam w Toruniu, kocham żużel (do momentu jak nie sprowadza Golloba do Aniołów wtedy moja miłość umrze) i do szaleństwa i obłędu kocham zwierzęta.
Moja przygoda i miłość do bassetów zaczęła się bardzo, bardzo przypadkowo. Sprawdzałam wytrzymałość mojego ówczesnego chłopaka, tydzień czasu chodziłam za Nim i szczekała, Chał chał aż biedak nie wytrzymał i kupił mi drugiego pieska (pierwszy też był od Niego wyjątkowy facet). To była druga moja najlepsza decyzja w życiu, pierwsza była spanielka. Magiczny dzień nastał w zajączka dostałam moją piękną kruszynkę. Pierwsze spotkanie było mokre :lol: Emilka mnie osikała hmm nigdy nie zapomnę dźwięku pazurków na panelach jak do mnie szła.
Nie wiedziałam nic o tej rasie, ba nawet w życiu nie widziałam basseta na żywo ale sami wiecie że zakochać się bez pamięci w nich można szybko.
I tak sobie mieszkami 4 samiczki tzn. Jaffcia (spaniele), Emi (bassetka), Trusia (wredna króliczka) no i ja hmm . Od ponad dwóch lat mieszkam sama, usamodzielniłam się hmm jak to pięknie brzmi i wiecie co gdyby nie moje dziewczyny było by mi bardzo ciężko.
Emilka jest z kupiona z hodowli Guernica.
Miałyśmy z Emi małe sukcesy w wystawach, parę razy pojeździłyśmy, mamy kilka medali. Marzyła mi się gromadka kłapouchych, ale niestety Emilcia zachorowała, dopadło Ją ropomacicze. Po chorobie stwierdziłam, że nie będę Jej stresować (Jej i Jaffcia). Psinki są w sumie od szczeniaka razem i nie najlepiej znoszą rozłąkę, Emi robi za mamusie dba o czystość uszu i oczu Jaffci, choć nie bardzo lubi jak spanielka próbuje się odwdzięczyć. Także jak idzie jedna to i druga pędzi, czy to weterynarz czy wyjście na ogródek zawsze razem. Jaffcia próbuje rządzić nie zawsze Jej to wychodzi ale oficjalna wersja jest taka że w domku rządzi ruda, a Emi robi za strażnika jak się na spacerku jakiś większy pies zbliża do Jaffci wtedy Emi pokazuje zęby i na prawdę trudno Ją utrzymać.
Oj ale się rozpisałam ups przepraszam ale mogła bym tak pisać i pisać bo tyle jeszcze o Nich nie wiecie :lol:
Ciesze się, że mogę tu z Wami być
aa będą zdjęcia obiecuje ale w późniejszym terminie :wink:
Asia i Basia - Wto 20 Lis, 2012 09:48
No w koncu Witaj Madziu
jabluszko520 - Wto 20 Lis, 2012 10:37
:lol: Cześć i czołem
dawaj te zdjęcia a nie się wymigujesz :wink: a nóż się okaże, że się znamy :shock:
zojka - Wto 20 Lis, 2012 12:21
Witajcie dziweczyny!!!
I zdjęcia koniecznie proszę wstawić!
Miła od Gucia - Wto 20 Lis, 2012 12:28
Ja już Madzię poznałam, na f-ku :wink:
Witaj,
witam cały Twój zwierzyniec
bardzo się cieszę, że jesteś z nami
wkleję Wam jedno zdjęcie, z którego robiłam avatarek
Madziu mogę ????
ania123 - Wto 20 Lis, 2012 12:29
w koncu!!
czesc wklej zdjecia swoich cudnych psiaczkow koniecznie
madziaa - Wto 20 Lis, 2012 12:32
Pewnie że możesz kochana jesteś Bogusiu dziękuje.
Witajcie pokaże nas wszystkich tylko muszę się wziąć w garść :wink:
jabluszko520 - Wto 20 Lis, 2012 12:44
Haha rudzielec identyczny jakiego miałam, piękne psiaki! i jaka sierść błyszcząca, to po tych bułeczkach :wink:
Magda i Rudolf - Wto 20 Lis, 2012 12:57
Nie no to zdjecie jest boskie, witaj :grin:
Dzielna jestes :wink:
madziaa - Wto 20 Lis, 2012 13:05
Świeci się bo stale się przytula, głaskam ją więc pewno tłusta była :razz: a tak poważnie to nie wiem może od bułeczek i warzyw bo kochają warzywka w szczególności marchew. Jaffcia dodatkowo ubóstwia, kocha i dostaje obłędu jak widzi banana tak strasznie je uwielbia.
A zdjęcie robione jeszcze jak z rodzicami mieszkałam kanapa mała była a obie chciały siedzieć wiec musiały się poprzytulać.
Marynia - Wto 20 Lis, 2012 16:27
Witaj Madziu,fajniutkie masz dziewczyny,mam takie wrażenie jakbym fotki Jaffci na "Garnku"widziała
gkoti - Wto 20 Lis, 2012 16:42
Madzia, nareszcie!!!również cie widziałam na fb, a twoje damy są sliczne i wiem, wyobrażam sobie, jak je kochasz :wink: Pisz, co tam wyrabiaja i jak rozrabiają, hihi :wink:
zuza i gabi - Wto 20 Lis, 2012 19:02
Witaj Madziu :grin:
Joasika - Wto 20 Lis, 2012 20:26
Witaj Madziu oficjalnie :wink:
besta - Wto 20 Lis, 2012 22:17
Ja też witam :grin:
Jacek - Pon 26 Lis, 2012 18:25
Witamy -późno ale serdecznie.
madziaa - Pon 26 Lis, 2012 18:36
jak mi miło również witam :-)
|
|