|
Nasze Bassety Klub Miłośników Basset Hound i podobnych. |
 |
Zakończone adopcje - ELEONOR/ELEN kwarantanna na dt/ adoptowała Lacota
moni - Pon 06 Sty, 2014 12:44 Temat postu: ELEONOR/ELEN kwarantanna na dt/ adoptowała Lacota OTOZ "Animals" - Przytulisko w Dąbrówce
4 stycznia
Elenor trafiła do schroniska 3.01.14r z terenu gminy Wejherowo. Bardzo przyjazna i kontaktowa sunia.
wiecej informacji po przebytej kwarantannie pod numerem telefonu 607 540 557
Pozwoliłam sobie na udostępnienie na forum .Moze ktoś szuka
gkoti - Pon 06 Sty, 2014 14:26
No właśnie przed chwilką też zauważyłam, jaka sliczna sunieczka ...
Molly i Gosia - Pon 06 Sty, 2014 15:27
miejmy nadzieje ze sunia sie zgubila i ktos jej szuka .jest taka smutna :cry:
Miła od Gucia - Pon 06 Sty, 2014 16:23
co się dzieje w tym styczniu
dam zarz na f-k
a jutro zadzwonię do dziewczyn do schroniska
coś mi też Wejherowo się kojarzy, muszę kajety poprzeglądać
dzięki Moni :lol:
Lacota - Wto 07 Sty, 2014 07:09
Jadę dzisiaj do schroniska, znajduje się niedaleko Lęborka. Dawniej miałam fajny kontakt z ludźmi tam pracującymi, ale niestety teraz rządzi tam nowa ekipa, chociaż w razie potrzeby zawsze mi pomagają Biedna sunia, chociaż wymiziam ja troszkę
Miła od Gucia - Wto 07 Sty, 2014 07:14
o to super wieści, dowiedz się wszystkiego
:lol:
madziaa - Wto 07 Sty, 2014 07:26
czekamy na wieści z wizyty
Miła od Gucia - Wto 07 Sty, 2014 18:24
Eleonor
my ją nazwaliśmy ELEN
od dziś jest w domku bassecim.
Elen w dalszym ciągu obejmuje kwarantanna, tyle, że przebywa w domku a nie w schronisku.
Sunia została tylko odrobaczona, jej stan zdrowia nie pozwala na dalsze szczepienia. Trzeba sunię podleczyć. Niedawno miała małe. Musi dojść do siebie. Jest ładnie powiedziane "zaniedbana", po prostu śmierdzi, zęby w okropnym stanie.
Moni, taka nasza Kochana Moni "Lacota" ja przygarnęła na czas kwarantanny.
Moni pojechała do weterynarza, i tu poproszę, aby sama więcej napisała.
Ja, proszę Was o wypowiedzi w sprawie pomocy, potrzebujemy na leczenie i chcemy zapewnić Elen karmę dla suczek, które miały szczeniaki.
Dalej, pomimo, że jej nikt nie szuka, my szukamy właściciela, dziś dałam ogłoszenia o znalezieniu suni na tablice wp. na Wejherów.
Moni, kłaniam Ci się nisko (czy samochód już wywietrzyłaś ???)
I tyle wiemy o suni, tyle co nic, cycuchy świadczą o ciąży, zły stan zębów o zaniedbaniu i stan skóry i wygląd o zaniedbaniu.
taki to śmierdzielek jedzie z ciocią Moni, a jaka dumna
zapluty pyszczek
przez okres kwarantanny proszę szukajcie wszyscy domku dla tej suni. Po tym czasie sunia powinna pojechać do swego stałego domku.
Bardzo dziękujemy
OTOZ "Animals" - Pracownikom Przytuliska w Dąbrówce
gkoti - Wto 07 Sty, 2014 20:41
Biedna sunieczka, pieski poszły do sprzedaży, a suczkę wyrzucili...bo gdyby jej szukali, gdyby sie zgubiła, to juz by bylo wiadomo!!! :x No , szlag mnie trafia normalnie, co za bezduszniaki :x
Penie, że musimy pomóc Monice, sunie trzeba wyleczyć przecież to biedactwo cierpi..
Monika jest kochana, cudowna, że wzięła ją do siebie na razie
Marynia - Wto 07 Sty, 2014 20:52
Pomagamy,pomagamy
Lacota - Wto 07 Sty, 2014 20:55
Kurcze opisałam Wam historię Elen i niestety wylogowało mnie
Drugi raz nie dam rady dzisiaj. Jednym zdaniem powiem tak. To cudowna, kochana suczka i szczęśliwy ten kto ją ma
Jutro więcej na jej temat - przepraszam.
Miła od Gucia - Wto 07 Sty, 2014 21:44
ogłoszenie już jest aktywne
http://tablica.pl/oferta/...html#9d752f6a45
Moni jak pisze3sz dłuższy tekst, pisz sobie w wordzie, potem, kopiuj i wklej na forum.
Ostatnio więcej osób zgłaszało ten problem.
Molly i Gosia - Wto 07 Sty, 2014 23:26
jak tylko zobaczylam to ogloszenie na fejsie mialam watpliwosci ze ktos jej szuka sunia wyglada na bardzo zaniedbana :cry: :cry: :cry:
jabluszko520 - Wto 07 Sty, 2014 23:29
A ja życzę Elen prawdziwego, lepszego domku, i oby ten co ją "zgubił" i doprowadził do tego stanu, nigdy się nie zgłosił , wybaczcie... :sad:
madziaa - Wto 07 Sty, 2014 23:29
Też jestem tego zdania trzeba pomóc są przecież pieniążki na koncie ratujmy, pomóżmy suni.
Lacota kochana jesteś
Gosiaczek nie masz za co przepraszać zgadam się z Tobą !
Lacota - Sro 08 Sty, 2014 06:36
Witajcie! Dzień dobry!
Od czego by tu zacząć. Mam bassetkę, którą pokochałam od pierwszego wejrzenia. Nasze pierwsze spotkanie wyglądało tak, jakbyśmy się znały życie całe
Elen to cudowna, ciepła psina potrzebująca ludzkiej czułości. Nie wiem czy powinnam o tym pisać, ale nockę spędziła w moim łóżku, wtulona we mnie cała :shock: :shock: :shock: Koniec z ciasną klatką w schronisku, koniec :grin: A na FB ktoś zadaje głupie pytanie do schroniska, jakim prawem wydali mi psa? Co za bezduszni ludzie, niby Fundacja, niby dobro zwierzęcia, a tak naprawdę to nie wiem o co im chodzi. Wolą, żeby pies spał w cuchnącej klatce, odizolowany od człowieka. Szok. Wstyd
W takich chwilach to tracę wiarę, że to co robię ma jakiś sens :sad:
Wracając do Elen. Nie będę nikogo oceniać. Nie wiem z jakiego powodu pies jest zaniedbany. Czy to długa tułaczka po świecie, czy niewłaściwy dom, nie wiem, nieważne. To jak zaparkowała w moim łóżku wczoraj wieczorem dało mi dużo do myślenia. To typowo łóżkowy basset :lol: :lol: :lol: A smród jaki wokół siebie roztacza może wynikać z faktu przebywania w klatce. Pewnie załatwiała tam swoje potrzeby i stąd taki odorek. Dziś śmierdzi mniej - trochę wytarła we mnie, trochę w pościel - ha,ha,ha!!!
Wczoraj byłyśmy w gabinecie. Pani doktor prosiła tylko, aby obserwować upławy u suni. Coś sączy się z sutków, zapomniałam jak Pani doktor to nazwała. Na ten moment muszę zadbać o higienę suczki, wczoraj postanowiłam nie stresować Jej więcej, kąpiel może dzisiaj, najpóźniej jutro.
Pozdrawiam wszystkich prawdziwych miłośników zwierząt i życzę Wam dobrego dnia :lol:
Lacota - Sro 08 Sty, 2014 06:39
Zapomniałam. Chciałam jeszcze pozdrowić wszystkie bassety i bassetki też :lol: :lol: :lol: :lol:
Miła od Gucia - Sro 08 Sty, 2014 07:58
i my ściskamy i pozdrawiamy
Moni
ja też nie raz już miałam ochotę cisnąć wszystko i dać sobie spokój z tym wszystkim. To tylko wirtualny świat myślałam, ale jak dostaje po roku np. e-maila ze zdjęciem basseta, taką mordą rozradowaną i słowa ludzi, że jak oni do tej pory mogli żyć bez basseta :lol: to uwierz, wraca wiara w ludzi.
Tak jak piszesz
miejsce pierwsze : Pies, to pies jest najważniejszy
pies, który teraz śpi w łóżku, powinien być radością dla tych, którzy chcą dobra psa, a nie zgryzotą.
Moni
karma zamówiona od naszych kochanych forumowiczów, dla Elen i sforki
i wyślemy Ci grosik, żebyś miała na weterynarza i na to co najpilniejsze.
Jest na naszych forum grupa ludzi cudownych, dla mnie to niesamowite, jesteście z każdej strony chętni do pomocy. Nawet nie zdajecie sprawy ile w tym jest Waszej pomocy.
Bo jak dostaję informacje, Miłka dzwoń, jak trzeba, pisz, gdzie pojechać, w czym mogę pomóc, to jest w nas siła, i dzięki temu, dzięki temu co robimy, możemy powiedzieć, że basset każdy otrzyma od nas pomoc.
A Ty Moni, co, no co
nie było pytań,
trzeba jechać ? zresztą sama się zadeklarowałaś, na patrzyłaś czy śmierdzi czy nie, czy zabrudzi tapicerkę. Wzięłaś tę bidę, nie wszystkich na to stać.
Oj rozpisałam się, już uciekam :lol:
a jeszcze dodam, że nowi forumowicze, dopiero co zarejestrowani, ślą swą pomoc, chcą pomagać - dziekuję
madziaa - Sro 08 Sty, 2014 08:44
Monika jesteś cudowna oj jak dobrze, że udało się sunie wyrwać z klatki a ludzie niektórzy to niestety szybciej napiszą niż pomyślą (ręce opadają)
gkoti - Sro 08 Sty, 2014 09:48
Moni- jesteś Kochana,Cudowna..wiem, że sie powtarzam, ale takim ludziom jak Ty, trzeba to mówić umiziaj dziewczynkę
jabluszko520 - Sro 08 Sty, 2014 11:34
Jak ona chce być już w swoim łóżeczku, ze swoim pańcią/em. Monika, dziękuje, z całego serca i w imieniu Majki, bo ona wie bardzo dobrze co Elen przeszła, dziękuję, że po nią pojechałaś , że dasz jej kawałek swojego serducha (i kołderki :lol:) , to cudowne!
A tymi, co tak piszą to się nie przejmuj, najważniejszy jest pies, jego dobro a nie jakieś przepychanki, siedzą przed monitorami i myślą, że wszystkie rozumy zjedli, śmieszni ludzie, żal mi ich. Nikt D....nie ruszył aby pomóc psince, tylko się wymądrzają. E tam, wcale nie czytaj takich komentarzy! :grin: My jesteśmy z Tobą, pomożemy, ale to wiesz
Lacota - Sro 08 Sty, 2014 19:17
Dzięki Wszystkim za słowa otuchy
U nas wszystko dobrze. Teraz Elen dokazuje ze Snopkiem, fajna, bardzo fajna z nich para. Idealna. Elen dzisiaj już bardziej swobodna, nie zalega u mych stóp uwala się na łóżku, co znaczy (chyba), że czuje się swobodnie Zaczepia koty, myśli chyba, że robi na nich wrażenie, a one zwyczajnie mają ją w ...ogonie
W niedzielę ruszamy na miasto :lol: :lol: :lol: :lol: rozwalę cały Lębork dwoma bassetami, już widzę, jak ludzie stają jak wryci :shock: :shock: :shock:
A dodam, że mam dwa niezwykłe basecie okazy :razz:
jabluszko520 - Sro 08 Sty, 2014 19:21
no to się nazywa szpan na basseta (-ów) hihi :lol: :lol:
Lacota - Sro 08 Sty, 2014 19:26
Gosia, a Ty nawet nie wiesz, jakie bassety mają branie :lol: :lol: :lol:
Przynajmniej nie szpanuje byle czym
jabluszko520 - Sro 08 Sty, 2014 19:28
Lacota napisał/a: | Gosia, a Ty nawet nie wiesz, jakie bassety mają branie :lol: :lol: :lol:
Przynajmniej nie szpanuje byle czym |
haha to prawda :lol:
a z tym braniem to wiem, bo sama szpanuje bassetem. ...ale tylko jednym... z dwoma to już jest wypas pierwsza klasa! :lol: :cool:
Lacota - Sro 08 Sty, 2014 19:30
ha, ha, ha! Poczułam się wyróżniona
Dwa bassety-na wypasie :razz:
Czuję, że będzie zabawa
gkoti - Sro 08 Sty, 2014 19:48
Oj szpan z dwoma, szpan gdy jestem w mieście z dwójka, to sie tak usmieję z ludzi, ich miny są ...nieocenione
Asia i Basia - Sro 08 Sty, 2014 22:06
Niesamowita jestes Lacota.
Miła od Gucia - Sro 08 Sty, 2014 22:29
ja poproszę o foty z tego słynnego i budzącego zachwyt spaceru :lol:
Lacota - Czw 09 Sty, 2014 07:09
Bogusiu, foty będą - obiecuję i to takie na wypasie, jak sam spacer
A teraz ukłon w stronę Moni, która wyłapała temat. I to w sumie dzięki Niej właśnie udało nam się tak szybko pomóc Elen.
Moni dziękuję w imieniu swoim i Elen :lol: :lol: :lol:
jabluszko520 - Czw 09 Sty, 2014 10:20
Lacota napisał/a: |
A teraz ukłon w stronę Moni, która wyłapała temat. I to w sumie dzięki Niej właśnie udało nam się tak szybko pomóc Elen.
Moni dziękuję w imieniu swoim i Elen :lol: :lol: :lol: |
tak, prawda, zeby nie Moni to biedna Elen siedziałaby sama, zamknięta... ♥♥♥
martyna89 - Czw 09 Sty, 2014 10:45
Jaka śliczna :smile: i wygląda na młodziutką
a wiadomo jak długo była w schronisku?
Miła od Gucia - Czw 09 Sty, 2014 12:02
moni - Czw 09 Sty, 2014 13:15
Podziekowania dla Dari i Małgosi ,gdyz Ona po raz pierwszy podała temat ja tylko wyszukałam i zamieściłam fotkę.Bardzo sie ciesze ze zycie suni sie odmieni dzieki wspaniałym ludziom :lol: :lol: :lol: :lol:
Molly i Gosia - Czw 09 Sty, 2014 15:19
ale my nic nie zrobilysmy!!!!!! nawet gdybym byla w polsce nie moglabym wziac zadnego pieska nasza molly panicznie boi sie i jest zazdrosna juz to wiem z doswiadczenia . nawet nie umialam wkleic calego ogloszenia .bardzo sie ciesze ze sunia jest w dobrych rekach
jabluszko520 - Czw 09 Sty, 2014 15:20
A zdjęcia piękne! Spacerek pełny dobrego humorku :lol:
BASSiBAWARIA - Czw 09 Sty, 2014 23:15
Serduszko się raduje :lol:
marzanna67999 - Sob 11 Sty, 2014 16:25
Czy wiadomo co u Elen słychać???? Tęskna jestem wieści o niej :):)
Lacota - Sob 11 Sty, 2014 17:08
A więc wieści nadchodzą
Elen ,, wraca do domu, ostatni raz" :lol: :lol: :lol:
A tak na poważnie. Ma się zupełnie dobrze, wszyscy przyjęli ją serdecznie i pozwolili wejść do naszego świata. Nie ma z nią żadnych kłopotów toleruje inne psy, koty i kucyka też :grin: choć do tego ostatniego podchodzi jeszcze z dystansem, jednak nie boi się. Pewnie nie widziała jeszcze w życiu takiego stwora :shock: :shock: :shock:
Wszystko chwyta w lot. Już w czwartek została ,,sama" w domu. Wie, że wychodzę do pracy i zgadza się z tym tzn. nie walczymy przy drzwiach. W skrócie powiem, że zostaje w łóżku :razz: :razz: :razz:
I muszę dodać, że najbardziej ceni sobie towarzystwo Snoopiego, to takie dwa basecie wariaty, ale mnie kocha najbardziej :lol: :lol: :lol:
A ja cały czas mam wrażenie, że jest z nami od zawsze - jest cudowna.
gkoti - Sob 11 Sty, 2014 20:41
Oj Moni- widzę, ze Elen Cie zauroczyła, powaliła, pokonała... Kochana dziewczynka
marzanna67999 - Sob 11 Sty, 2014 21:11
Ukochałam i ja ją sobie. Wyjątkowo mi jakoś do serducha trafiła Dziękuję za wieści i czekam na jeszcze
Miła od Gucia - Sob 11 Sty, 2014 22:31
i mnie do serca "zapadła"
pragnę dla Niej jak najlepszego życia
dziękuję wszystkim za pieniążki słane dla Elen, dlatego możemy jej zapewnić:
150,00 ELEN Przelew na Monikę "Lacota" dom tymczasowy Elen z przeznaczeniem na leczenie.
210,00 ELEN Za karmę, wysyłka karmy na dom tymczasowy "Lacoty". Zamówienie karmy w Netfutter, opłata dnia 11.01.2014 r.
Lacota - Nie 12 Sty, 2014 06:08
gkoti napisał/a: | Oj Moni- widzę, ze Elen Cie zauroczyła, powaliła, pokonała... Kochana dziewczynka |
No, niestety tak właśnie jest. To wydarzyło się już tam, w schronisku, jak spojrzałyśmy na siebie. Wydarzyło się coś, o czym bardzo ładnie mówi Bogusia. O czym mówię? Domyślcie się :razz:
Lacota - Nie 12 Sty, 2014 06:18
Niedziela, godzina 6. My już nie śpimy. Jak mam wytłumaczyć tym zwierzolom, że w niedzielę można spać dłużej?! Nic nie kumają, nie rozróżniają dni wolnych od pracy Złośliwce małe, później zalegają cały dzień, a ja cały dzień trącam mułem
Dziękuję Wszystkim za pieniążki i karmę. Jesteście super. Cieszę się bardzo, że Elen trafiła do tylu ludzkich serc :grin: :grin: :grin: To wyjątkowy, bardzo kontaktowy stwór, który bardzo, ale to bardzo mnie urzeka. I te Jej oczy, to spojrzenie...mówi wszystko. Jej człowiek nie może już skrzywdzić. I nie skrzywdzi. Obiecałam Jej to :cool: ol:
gkoti - Nie 12 Sty, 2014 12:21
Moni- ty przyjedź z tą brygadą do mnie, Leniuch z Blanka ich nauczą, ile sie śpi w wolne dni- dizisaj wstałam po 9 , a jeszcze mogłam spokojnie z godzinkę sobie pospać... mam kochane psiorki pod tym względem dodam, ze wczoraj wieczorem o 18,30 ostatni spacer
Joasika - Nie 12 Sty, 2014 12:27
gkoti napisał/a: | Moni- ty przyjedź z tą brygadą do mnie, Leniuch z Blanka ich nauczą, ile sie śpi w wolne dni- dizisaj wstałam po 9 , a jeszcze mogłam spokojnie z godzinkę sobie pospać... |
Szczęściara...
Ja miałam dzisiaj pobudkę o godz.3.13, drugą o 6.11 :~
Grażynko - pakuję Bertę w karton i wysyłam do Twoich pasztetów na szkolenie :cool:
gkoti - Nie 12 Sty, 2014 13:48
Dawaj Bertolindę, a i Wy możecie również sie przeszkolić u mnie
P.S. Sorki- że zaśmiecam temat Elen
Lacota - Sro 15 Sty, 2014 05:53
Wczoraj byłyśmy u naszej Pani wetki
Wiek Jędzy został oceniony na minimalnie 5 lat.
Stan ogólny jest ok, oprócz niedowagi, jedyne 20,5 kg
Uszy lekko ,,trącają" grzybem, ale póki co mam w nich nie grzebać. Pazurki przycięte.
Pani doktor obejrzała też cycuchy, zajrzała tu i tam i nic nie wymacała, wiec pewnie coś mi się zdawało tylko :razz: Nie można ustalić jednoznacznie, kiedy miała małe, wszystko jest niby zasuszone, a wchłaniać się może nawet do pół roku.
Wszystko jest ok Wystarczy podkarmić trochę i popracować nad manierami Jędzy :razz:
Koszt wizyty 5 złotych.
Kolejna pod koniec przyszłego tygodnia.
Zdjęcia później, bo, ja nie potrafię ich wstawiać
madziaa - Sro 15 Sty, 2014 07:52
No to dobrze, że Jędza zdrowa
Miła od Gucia - Sro 15 Sty, 2014 08:39
cieszę się Moni, że ok, ale trzeba obserwować.
A koszty wizyty powalające :lol: :lol:
pozdrawiamy Panią Weterynarz
potem będziemy myśleć o sterylce, niech wydobrzeje tymczasem, nabierze ciałka
matko jedyna 20 kg to kruszyna, a wygląda na takąąąą babęęę
jabluszko520 - Sro 15 Sty, 2014 09:25
Lacota napisał/a: | Nie można ustalić jednoznacznie, kiedy miała małe, wszystko jest niby zasuszone, a wchłaniać się może nawet do pół roku.
|
Kosztów wizyty zazdrościmy! Pozdrawiamy serdecznie pania doktor i dziekujemy
A te cycuchy to faktycznie będą z pół roku się wchłaniać, u nas to też trochę czasu zajęło.
madziaa - Sro 15 Sty, 2014 11:00
Cudna mordeczka a te oczy hmmm miodzio kocham mordeczkę paszteta
Miła od Gucia - Sro 15 Sty, 2014 13:46
boją się mnie czy jak ??? no tak pazurki mi obcinali i się bali
karma doszła
i smaczki też
Minka i Elen bardzo, bardzo dziękują
jabluszko520 - Sro 15 Sty, 2014 13:49
Smacznego pieseczku
madziaa - Sro 15 Sty, 2014 14:10
Na zdrówko piękności nasza
Molly i Gosia - Sro 15 Sty, 2014 15:35
smacznego ty pieknoto !!!!
Joasika - Sro 15 Sty, 2014 18:10
Serdecznie pozdrawiam Panią Weterynarz, a Elci życzę smacznego - ma co wcinać
Lacota - Sob 18 Sty, 2014 14:37 Temat postu: Eleonor w domu Lacoty Witam! Wszystkich zainteresowanym losem Elen, pragnę powiedzieć, że decyzja zapadła. Od dzisiaj mój dom jest domem Elen już na zawsze
Miła od Gucia - Sob 18 Sty, 2014 14:45
Dalsze losy Elen w temacie
Snoopy i Elen u Lacoty
Joasika - Sob 18 Sty, 2014 15:58
Super :!:
Gratulacje :!: :!: :!: :!:
jabluszko520 - Sob 18 Sty, 2014 16:45
i ja przesyłam gratulacje ♥♥♥
jabluszko520 - Czw 23 Sty, 2014 20:27
Elen, przenoszę cię do zakończonych :grin: powodzenia!
|
|