Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Ambulatorium - ŻOŁĄDEK Brak apetytu

mati82 - Wto 22 Lip, 2014 13:57
Temat postu: ŻOŁĄDEK Brak apetytu
Moi drodzy uszaci przyjaciele, Joyce od 2 dni ma problem ze zjedzeniem połowy miski karmy, i niezbyt dużo pije, wczoraj i dziś wymiotował. Nie wiem czy jest to spowodowane upałami czy może jest chory, ktoś z was miał bądź ma podobną sytuację?? Jest to dla mnie nowe doświadczenie w zeszłym roku nic podobnego nie było.
Ania i Piotr - Wto 22 Lip, 2014 15:02
Temat postu: Re: Brak apetytu.
mati82 napisał/a:
Moi drodzy uszaci przyjaciele, Joyce od 2 dni ma problem ze zjedzeniem połowy miski karmy, i niezbyt dużo pije, wczoraj i dziś wymiotował. Nie wiem czy jest to spowodowane upałami czy może jest chory, ktoś z was miał bądź ma podobną sytuację?? Jest to dla mnie nowe doświadczenie w zeszłym roku nic podobnego nie było.

Ja po pierwsze, ze względu na kleszcze, zmierzyłabym temperaturę.

Miła od Gucia - Wto 22 Lip, 2014 18:00

skoro są wymioty, to coś jest nie tak,
tak jak Ania pisze zmierzyć temperaturę
i do weta
trudno "gdybać"
przyczyn może być bardzo wiele
od błahych, które mogą same przejść do bardzo poważnych, kiedy organizm psa sam sobie nie poradzi

Asia i Basia - Wto 22 Lip, 2014 20:20

Przyczyny moga byc rozne, od polkniecia zaby do kleszcza, jesli nadal wymiotuje i nie pije to idz do weta.
mati82 - Sro 23 Lip, 2014 20:19

temperatura była ok, dodatkowo zmusiłem Joyca do jedzenia polewając mu karmę sosem z obiadu, trochę się ochłodziło i wszystko już jest w porządku. Byłem u weta profilaktycznie na badaniach i pies jest zdrowy jak ryba. :)
Miła od Gucia - Sro 23 Lip, 2014 20:46

to dobrze, ale profilaktycznie obserwuj
jabluszko520 - Sro 23 Lip, 2014 23:05

Ze szczepieniami i odrobaczaniem jesteście na bieżąco?
-gdyby sytuacja się powtarzała to od razu idźcie do dobrego weta, nie warto czekać do ostatniej chwili, nigdy nie wiadomo czy nasz piesek np. nie połknął czegoś .