|
Nasze Bassety Klub Miłośników Basset Hound i podobnych. |
 |
Powitania - Elena i Jerry Slovakia
Miła od Gucia - Nie 19 Paź, 2014 17:11 Temat postu: Elena i Jerry Slovakia Kochani mamy nowych Gości
taki list dostałam
Elena już się zarejestrowała na forum
kto dokładnie przetłumaczy ???
cytuję list Eleny, oczywiście za Jej pozwoleniem
Dobrý deň pani Bogumila./Mila od Gucia/
Neviem písať po polsky, prosím, použite Google translator.
Volám sa Elena Moresová.Žijem na Slovensku.Neviem písať po polsky, ale rozumiem písanému textu a hovorenej reči, lebo som vyrástla v pohraničí.Veľmi som sa chcela s Vami skontaktovať. Vaš e-mail som našla na forum Nasze bassety. V lete, v júli zomrel môj milovaný basset Maxo a ja som začala v smútku surfovať na internete a našla som fórum Nasze bassety.Od vtedy pravidelne chodím na fórum a čítam o bassetoch. Maxa niekto vyhodil z auta a opustil. Mal 6 rokov keď som mu dala domov.Hladný, chudý, špinavý, ale srdečný a prítulný psík, neporazený svojim ťažkým osudom, veriaci, že raz bude lepšie. Do konca svojich dní bol taký. Nepoznala som dovtedy povahu bassetov, mala som milovanú sučku labradora menom Bruklyn .Maxo priniesol do našeho domu veľa radosti a keď zomrel, veľmi som plakala a už som nechcela ostať bez basiorka. Dnes už nežije Maxo ani Bruklyn, na oboch stále spomínam.Mám teraz basseta Jerry, ktorý hľadal nový domov, lebo žil sám na dvore kde nemali na neho čas a bol stále sám a smutný a sučku Taru, kríženec labradora a ovčiaka, ktorá prežila 6 rokov na reťazi.Čítala som celý Váš príbeh s Guciom, plakala som keď som prečítala že zomrel, plakala som znova a znova, podobne ako keď zomrela bruklyn a potom Maxo, viem ako veľmi to bolí a viem že nič a nikto nenahradí milovaného psíka aj keď dá človek domov aj lásku druhému psíkovi.V mojom srdci ostali už dve jazvy a viem, že pribudnú ďalšie a ďalšie, za každým ďalším psíkom, ale neľutujem ani jednu. Zvláštne ako môže človek milovať znova ďalšieho psíka a pritom stále smútiť za zomretým.Pomôže to, keď dá človek domov ďalšiemu psíkovi, každý si nájde svoje miesto v srdci .Viem, že ste dali domov Flipke-Majke, poznám z forum Nasze bassety príbeh Jaceka, Flapky-Agatky, Benia dlhovlasého.Prajem Vám veľa radosti s Majkou, veľa úspechov v pomáhaní psíkom, veľa šťastných koncov vhľadaní nových domovov a ďakujem za to, že som našla ľudí, ktorí milujú psíkov a špeciálne bassetov tak ako ja.
Elena Moresová, Žilina, Slovakia.
Miła od Gucia - Nie 19 Paź, 2014 17:14
i kolejny
Dobrý deň, ďakujem za odpoveď, oczywiscie budem rada ak basetiari v Poľsku budú vedieť že aj na Slovensku je basetí nadšenec.
Rada by som sa aj registrovala na fórum, ale niekde robím chybu, formulár nechce akceptovať meno užívateľa a heslo, ale skúsim znovu.Rada by som mala kontakt s basetiarmi a veľmi sa mi páči vaše forum.Možno sa naučím aj písať po poľský : -) Včera som celý večer čítala story o Monike, Snoopi, Ellen a Wojtekovi a samozrejme Tekle. ale najviac ma dojal Váš príbeh s Guciom. aj keď sa teším z nového basetka tak ešte stále sa pri čítaní o tom ako vieme smútiť za strateným priateľom rozplačem a spomínam, ale verím, že slzy liečia a tiež si poviem, že som rada, že moj Maxo už netrpí. preto je mi veľmi blízke čítať ako sa tešíte s Majou - Flipkou a ja teraz s Jerrym. Vedia dať toľko lásky tie naše bassety : -) Ešte raz ďakujem za odpoveď a posielam veľa pozdravov na fórum. elena, basset Jerry a sučka Tara
```````
Miła od Gucia - Nie 19 Paź, 2014 17:14
Z tego co czytam, to Elena się zapoznała już z naszym forum
i to rzetelnie
witaj Elena, rozgość się u nas
i pisz
bądź z nami
Miła od Gucia - Nie 19 Paź, 2014 17:21
marzanna67999 - Nie 19 Paź, 2014 17:32
Elena jak miło Cię poznać i jak miło wiedzieć, że Ty już nas znasz :serce: Witamy Cię bardzo serdecznie :lol:
jabluszko520 - Nie 19 Paź, 2014 18:48
Witajcie na forum Wyglądacie nieziemsko w piżamkach, tak wszyscy razem przytuleni :serce: cudownie
ElenaJerry - Nie 19 Paź, 2014 19:24
Witam, Cieszę się, że mogę przywitać wszystkich na forum. Czytam forum Nasze Bassets od lipca, kiedy umarł mój pierwszy basset Max.To jest w piżamie ze mną iz Bruklyn Labrador, który ma również nemám.boli moja największa miłość, która pokazała mi, co mogę psy.Teraz Basset Jerry, z czerwona piłka i Tara, umiłowani černošku.Obaja ubodzy, którzy znaleźli się w mojej domov.Pozdravujem wszystkich, proszę wybaczyć błędy, piszę przez Google tłumacz, nie mogę pisać w języku polskim, po prostu czytać i počúvať.ale w czasie może naučím.musím koniec, bo jestem w pracy, :cry: napiszę więcej jutro.
gkoti - Nie 19 Paź, 2014 21:10
Witamy i my z naszymi Leniuchami- czyli Leniuszek i Blanka. Super, że do nas dołączyłaś, masz śliczne pieski i wielkie serducho . Pozdrawiamy i czekamy na opowieści
Marynia - Pon 20 Paź, 2014 08:10
Witaj Eleno,pozdrawiamy serdecznie razem z Goldie znad czeskiej granicy z okolic Krnova
Lacota - Pon 20 Paź, 2014 10:27
My przywitamy się z Wami w Waszym ojczystym języku.
Dobrodośli na forumu.
Lep pozdrav
Joasika - Pon 20 Paź, 2014 11:05
I ja serdecznie witam z całą Ekipą
Wprawdzie jestem już bezbassecia :cry: , bo moja ukochana Berta odeszła za TM w kwietniu tego roku, ale mam nadzieję, że kiedyś znowu adoptuję jakąś uchatą bestię, bo kocham tę rasę miłością wielką.
Rozgość się na forum i zapraszamy do założenia Twojemu bassetowi tematu tutaj:
http://www.forum.bassety.net/viewforum.php?f=34
ElenaJerry - Pon 20 Paź, 2014 11:40
Witam wszystkich. Dziękuję za miłe powitanie. Musimy tylko ustalić Lacota, Dobrodošli jest chorwacki i jesteśmy ze Słowacji, bliskich sąsiadów. Rozumiem Polski, ponieważ w dzieciństwie oglądałem polskich bajek i filmów, nauczyłam się dobrze czytać, ale nie mogę napisać. Dlatego piszę przez Google Translator. ale czasami występują błędy. Słowacja jest również forum na Bassety ale nie tak sympatyczny ludzie jak znalazłem na forume Nasze Bassety. Pozdrawiam, Wojteka, Teklu, basiorki i koty
Joasika pozdrawiam. Kiedy zmarł mój ukochany Maxo więc została Tara. Ale ona nie jest basset.Życie z Bassettom jest jeszcze inna. Weselej. Mógłbym kupić szczeniaka z rodowodem, ale chciałem pomóc psu, który szuka nowego domu. I przyszedł Jerry. Mam nadzieję, że już wkrótce będzie można znaleźć nowy basset hound. Chociaż Berta zawsze pozostanie w Twoim sercu. :serce:
ElenaJerry - Pon 20 Paź, 2014 12:09
Nie mogę napisać więcej teraz. Przyszłam dzisiaj z pracy, gdzie byłem cały niedziela i moje psy nie pozwala mi pisać. Jerry popycha głową na klawiaturze i wymaga uwagi.
Bassett są psy, które naprawdę chcą cały nasz wolny czas.
Lacota - Pon 20 Paź, 2014 12:12
Ja też pisałam przez translatora i gdzieś się błąd wkradł.
Przepraszam.
Mam nadzieję, że nie użyłam jakiegoś obraźliwego słowa.
madziaa - Pon 20 Paź, 2014 13:12
My również witamy Ja i moje piękne panny
ElenaJerry - Pon 20 Paź, 2014 18:18
Nie Lacota, nic obraźliwe, wszystko jest w porządku, oczywiście. dzięki jeszcze raz za privítanie.S Tłumacz często występuje błąd, ale najważniejsze jest to, że mogę być przynajmniej trochę w kontakcie z basetiarmi.
ElenaJerry - Pon 20 Paź, 2014 18:37
Jeszcze raz wrócę do tematu drugiego basset. Nadal jestem smutna przez Max i muszę napisać trochę o nim na forum. Zanim poznałem Max, niewiele wiedziałem o Basset Hounds, i nigdy bym nie zdecydował się Basset Hound. Byłem entuzjastów labradory i pasterzy. Maxo przyszedł do mojego życia sam, ktoś wyrzucił go z samochodu i wędrował ulicą. Sam, brudny, biedny, głodny, ale niepokonani. Był wojownikiem, który wciąż wierzy w dobre zakończenie i koniec swoich dni był wojownikiem. Dał mi wiele radości i to było bardzo trudne do pożegnać. Żyliśmy razem przez 6 lat. Wspólnie oplakali Bruklyn który zmarł jako 9-letni nagle na zapalenie płuc. Wspólnie zdecydowaliśmy się zabrać do nas Tary, który mieszkał pięć lat na łańcuchu. Po sześciu latach wspólnego Maxo zmarł na raka węzłów chłonnych, w wieku około 12 lat. Maxo nie był aniołem. To był pies, który zawsze robił tylko to, co chciał. Ale jego serce biło mocno jak dzwon do mnie. Chciałem o tym wspomnieć, bo on pokazał mi o basset hound i teraz dzięki niemu nie chcę być bez basseta :serce:
ElenaJerry - Pon 20 Paź, 2014 18:43
Dziś żyjemy razem suka Tara, czarny labrador skrzyżowanie owczarka niemieckiego i Jerry, basset, który szuka nowego domu. Jego właściciele nie mają czasu dla niego i był w większości sam i smutny. Na szczęście, postanowiłi znaleźć basetovi nowy dom i tak żyjemy razem szczęśliwy i wesoły.
ElenaJerry - Pon 20 Paź, 2014 18:57
Osoba może po prostu kocham stare i nowego psa. Ale jest jedna różnica. Przynajmniej dla mnie. Dziś było o wiele bardziej martwi się o psa. Wiem, jak ciężko to boli, gdy chodzi pożegnanie i tak boję się choroby, wypadku, stracił wszystko, i wiele więcej. Ale takie jest życie miłośnikiem psów. Dobranoc wszystkim priatelom Bassettov i słodkie sny dla wszystkich psów. My już mamy.
ElenaJerry - Pon 20 Paź, 2014 19:04
Chciałam wstawić zdjęcie, ale nie wiem jak. Ktoś proszę wysłać mi instrukcje jak przesłać zdjęcia. To jest bardzo poważna sprawa udowodnić Basset Hound spania :lol:
Miła od Gucia - Pon 20 Paź, 2014 19:47
Możesz przez taki hosting
http://www.iv.pl/
a jak masz problemy wyślij mi na emaila, chętnie wstawię
ElenaJerry - Wto 21 Paź, 2014 19:31
Więc wydaje mi się, że to nadal będzie mały problem dla mnie, aby poruszać się po forum, bo zupełnie nie rozumiem wszystkie zasady. Dzisiaj chciałem oprzeć temat Jerry w "Moj basset", ale nie udało. Czy te zdjęcia do mnie to równiež nie jest łatwe. Więc proszę o cierpliwość.
jabluszko520 - Wto 21 Paź, 2014 19:46
ElenaJerry napisał/a: | Więc wydaje mi się, że to nadal będzie mały problem dla mnie, aby poruszać się po forum, bo zupełnie nie rozumiem wszystkie zasady. Dzisiaj chciałem oprzeć temat Jerry w "Moj basset", ale nie udało. Czy te zdjęcia do mnie to równiež nie jest łatwe. Więc proszę o cierpliwość. |
Eleno, tu masz swój temat http://forum.bassety.net/viewtopic.php?t=5534
ElenaJerry - Wto 21 Paź, 2014 20:00
Dziękuję bardzo.
Trochę wstyd, że za każdym razem potrzebuję pomocy. Ale powodem jest nie tylko język polski, ale również pracować z komputerami nie są dla mnie dość łatwe.
Ale cieszę się, że mogę być tu z wami.
jabluszko520 - Wto 21 Paź, 2014 20:01
ElenaJerry napisał/a: | Dziękuję bardzo.
Trochę wstyd, że za każdym razem potrzebuję pomocy. Ale powodem jest nie tylko język polski, ale również pracować z komputerami nie są dla mnie dość łatwe.
Ale cieszę się, że mogę być tu z wami. |
nie przejmuj się, jestem tu od tego aby pomagać
ElenaJerry - Czw 30 Paź, 2014 22:32
Chciałabym powiedzieć wszystkim, że dobrze czuję się z wami na forum i cieszę się, że tu mogę podzielić się z wami moim życiem z bassettem Jerrym. Nawet mogę śledzić wesołe przygody z innymi bassetami. Czuję się dobrze w wirtualny rodzinie ludzi, którzy kochają bassety. Rada czytam wesołe przygody na temat incydentów z naszymi psami. Jestem zaniepokojona niepewnym losem bassettov v potrzebie .Przykro mi, że nie mieszkam w pobliżu. Nemogę pomóc, jak chciałabym. Zrobię co najmniej co może. Pomoc finansowa. A może przychodzi czas, że będę basset w potrzebie w strefie przygranicznej i ja będę w stanie dać bassetovi tymczas, lub nowy domek.
.Lubi spędzać czas na forum. Co gorsza, nie mogę wyrzucić dzieci z ich komputerów, gdy siedzę sama w każdej chwili.
Molly i Gosia - Czw 30 Paź, 2014 23:38
Molly z panciostwem tez wita serdecznie !!!!!
jabluszko520 - Pią 31 Paź, 2014 17:57
I my się cieszymy, że jesteś z nami, każda dobra duszyczka jest na wagę złota :serce:
Magdaa - Wto 04 Lis, 2014 06:28
Eleno rzeczywiście basseciarze to wspaniali ludzie ,więc i ty do nich należysz. Planuj sobie przyjazd na zlot w przyszłym roku ,to ich poznasz osobiście polecam bardzo ! :serce:
ElenaJerry - Wto 27 Paź, 2015 18:03
Kochani, jak szybko czas mija, 19.10. rok od tego czasu jak znalazlam forum wspanialych ludzi i pieskow, dziekuje bardzo za wiele przyjemnych wspolnych chwil, nawet nie wiem jak ten rok minal
klusia - Wto 27 Paź, 2015 23:10
Niestety czas leci, u mnie będzie w grudniu rok jak będę na forum, i potwierdzam zdanie Eleny, baseciarze to wspaniali ludzie i jestem szczęśliwa że dzięki Martusi Ciapkowej jestem tu z wami
Neit - Wto 27 Paź, 2015 23:21
Basseciarze owszem może i wspaniali ale i też zdrowo szurnięci Przynajmniej człowiek czuje, że jest wśród swoich
klusia - Sro 28 Paź, 2015 16:31
prawda
ElenaJerry - Sro 28 Paź, 2015 18:36
Taaak dokladnieeeee dziewczyny
tego tak baaaardzo mnie brakowalo jak nie znalam forum, dzis jak w domku swoim sie czuje tutaj
jabluszko520 - Czw 29 Paź, 2015 16:57
hej ludzie toast!
Joasika - Pią 30 Paź, 2015 13:11
Uprzejmie informuję, że ci, co mieli basseta, też mają nie po kolei w głowie
I marzą o kolejnym, jak tylko będzie możliwość
Marynia - Pią 30 Paź, 2015 17:37
Joasika napisał/a: | Uprzejmie informuję, że ci, co mieli basseta, też mają nie po kolei w głowie
I marzą o kolejnym, jak tylko będzie możliwość |
Szczera prawda
Neit - Pią 30 Paź, 2015 18:04
Joasika napisał/a: | Uprzejmie informuję, że ci, co mieli basseta, też mają nie po kolei w głowie
I marzą o kolejnym, jak tylko będzie możliwość |
Bo zostałaś zarażona wirusem bassecim, a to jest totalnie nieuleczalne i już nic Ci nie pomoże
|
|