Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Powitania - Witam :D

Katarzyna - Pią 21 Sie, 2015 23:16
Temat postu: Witam :D
Witam SZANOWNYCH FORUMOWICZÓW, miłośników bassetów :D Mam na imię Katarzyna, mieszkam w Poznaniu.
Od zawsze kocham psy, szczególnie rozmiłowałam się w bassetach, może dlatego, że sama jestem uparciuchem :P

Prawie 4 lata temu, trafił do naszego domu upragniony basset, suczka Leia. Zawojowała wszystkich domowników swoją urodą, pozorną niezdarnością i ociężałością, no i przede wszystkim wielkim sercem <3 Niestety 27 maja b.r., po zabiegu sterylizacji, straciliśmy ją ;( Tęsknimy za nią każdego dnia, ale też i nie wyobrażamy sobie życia bez basseta :/ Jeżeli nie uda nam się żadnego zaadoptować, to na pewno kupimy malucha (zbieramy fundusze :) )

ŁucjaLuna - Sob 22 Sie, 2015 08:35

To smutne. Pozdrawiamy. Bassety to psy, które raz jak zagoszczą w serduszku to miłość do nich zostaje na całe życie. Mam tak samo...od dzieciństwa.
jabluszko520 - Sob 22 Sie, 2015 09:44

Witaj :) Zapraszamy na bassecie forum :D Część tematów już poznałaś, jeśli będziesz miała problemy z pozostałymi - pisz.

Leia - jaka piękna była, życzę ci abyś mogła zaadoptować i pomóc jakiemuś bassetowi, jak nie temu to innemu i pamiętaj, że basset sam cię znajdzie i wybierze hihi :D

Katarzyna - Sob 22 Sie, 2015 10:08

jabluszko520 napisał/a:
Witaj :) Zapraszamy na bassecie forum :D Część tematów już poznałaś, jeśli będziesz miała problemy z pozostałymi - pisz.

Leia - jaka piękna była, życzę ci abyś mogła zaadoptować i pomóc jakiemuś bassetowi, jak nie temu to innemu i pamiętaj, że basset sam cię znajdzie i wybierze hihi :D

Dziękuję za miłe słowa :) Póki co daję radę, ale oczywiście zgłoszę się w razie problemu :D

Też tak właśnie myślę, jakiś ma mnie pewnie w planie :D

Katarzyna - Sob 22 Sie, 2015 10:09

ŁucjaLuna napisał/a:
To smutne. Pozdrawiamy. Bassety to psy, które raz jak zagoszczą w serduszku to miłość do nich zostaje na całe życie. Mam tak samo...od dzieciństwa.

Pozdrawiam i ja :)
Tak, to cała prawda o bassetach <3

Magdaa - Sob 22 Sie, 2015 13:46

Witaj ! <3
Miła od Gucia - Sob 22 Sie, 2015 15:30

witaj
wiemy jak boli po stracie basseta, przyjaciela
jesteśmy po to by być z Tobą w trudnych chwilach

a może i wypełnić pustkę w Twym sercu ;)

Katarzyna - Sob 22 Sie, 2015 22:20

Magdaa napisał/a:
Witaj ! <3

Witam :D

Katarzyna - Sob 22 Sie, 2015 22:22

Miła od Gucia napisał/a:
witaj
wiemy jak boli po stracie basseta, przyjaciela
jesteśmy po to by być z Tobą w trudnych chwilach

a może i wypełnić pustkę w Twym sercu ;)

Dzięki WIEELLLKKKIIIIEEEE!!! <3

Marynia - Nie 23 Sie, 2015 08:34

Witaj,wiem co czujesz,przechodzę przez to samo,moja Goldie odeszła 2 sierpnia.
Katarzyna - Nie 23 Sie, 2015 09:11

Marynia napisał/a:
Witaj,wiem co czujesz,przechodzę przez to samo,moja Goldie odeszła 2 sierpnia.

Bardzo mi przykro, współczuję... :(

gkoti - Nie 23 Sie, 2015 21:11

Witaj Kasiu... przykro mi bardzo, że Leia odeszła... to tak boli... jest szczęśliwa za TM i rozumie, ze chcesz pomóc innej , psiej dziecince i ja przytulić do serducha :) znajdzie Cie na pewno <3
Katarzyna - Pon 24 Sie, 2015 09:03

gkoti napisał/a:
Witaj Kasiu... przykro mi bardzo, że Leia odeszła... to tak boli... jest szczęśliwa za TM i rozumie, ze chcesz pomóc innej , psiej dziecince i ja przytulić do serducha :) znajdzie Cie na pewno <3

Dziękuję za słowa otuchy... strata rzeczywiście boli okrutnie :(
Wierzę, że gdzieś jest to psisko które mnie wybrało <3

jabluszko520 - Pon 24 Sie, 2015 12:27

Nie wiem czy wiesz :D ale za parę dni będziemy mieli zlot bassetów i ich zakręconych opiekunów :D jesli chciałabyś wpaść, zajrzeć lub zostać to zapraszamy serdecznie
tematy:
luźne rozmowy czyli pytaj a dostaniesz odp ;) tu: http://forum.bassety.net/...der=asc&start=0
lista uczestników i zapisy na nią tutaj: http://forum.bassety.net/viewtopic.php?t=5702

Katarzyna - Pon 24 Sie, 2015 20:29

jabluszko520 napisał/a:
Nie wiem czy wiesz :D ale za parę dni będziemy mieli zlot bassetów i ich zakręconych opiekunów :D jesli chciałabyś wpaść, zajrzeć lub zostać to zapraszamy serdecznie
tematy:
luźne rozmowy czyli pytaj a dostaniesz odp ;) tu: http://forum.bassety.net/...der=asc&start=0
lista uczestników i zapisy na nią tutaj: http://forum.bassety.net/viewtopic.php?t=5702

Wiem, że szykujecie się do kolejnego już zlotu, wspaniale!!! Chętnie bym się wybrała, nie było by problemu gdyby Leia nadal była z nami - na wycieczkę pierwsza :D

W połowie lipca przygarnęłam sunię ze schroniska i niestety ma lęk lokomocyjny :/ Nawet 10min. podróż samochodem kończy się strasznymi nerwami, wymiotami i biegunką, więc nie mam jak tej sprawy w tej chwili przeskoczyć :( Oswajam ją z autem, ale to jeszcze potrwa.... Mam nadzieję, że za rok uda nam się Was chociaż odwiedzić i poznać :D

Niemniej życzę Wam przyjemnego spotkania w towarzystwie swoim, DŁUGOUCHYCH i NIE TYLKO :D

Miła od Gucia - Pon 24 Sie, 2015 21:37

samym przyzwyczajaniem suni do samochodu nie wiele zrobisz
musisz zastosować kurację lokomocyjną lekową
są specjalne środki
gdzieś nawet chyba mam dział na forum na ten temat

jak sunia zażyje lekarstwa, i jazda nie będzie dla niej stresująca
polubi samochód,
nie będzie wtedy jej się kojarzył z czymś złym

i co ważne, krótkie trasy i powrót do domu
ona może się bać że ją wywieziesz
a w domu czuje się bezpieczna

Katarzyna - Pon 24 Sie, 2015 22:32

Tak, masz rację, ale ona w ogóle samochodu się boi, nigdy nim nie jeździła, siedziała z trzema innymi psiakami przez ""x"lat w klatce i prawdopodobnie samo wejście do auta, źle się jej kojarzy. Oswajam ją póki co, żeby chociaż zechciała posiedzieć i nie panikować, później będę odpalać silnik i w końcu pojedziemy na krótką przejażdżkę. Mam nadzieję, że to się uda i w końcu samochód polubi :) Robi już postępy, bo reaguje na swoje imię, znaczy mniej się denerwuje. Tak radził behawiorysta, leki to ostateczność :/ Na razie dajemy tylko ziołowe, na uspokojenie....
jabluszko520 - Wto 25 Sie, 2015 12:50

trzymam kciuki za dziewczynkę, niech szybko nabierze ufności :cmok:
Katarzyna - Sro 26 Sie, 2015 15:10

jabluszko520 napisał/a:
trzymam kciuki za dziewczynkę, niech szybko nabierze ufności :cmok:

No mam nadzieję, że wkrótce się zmieni Toli stosunek do samochodu!!! Jak nie, zostaną antydepresanty, albo nie jeżdżenie - tego bym nie chciała :/

klusia - Sro 26 Sie, 2015 23:03

Witaj Kasiu:))) Z tej strony KLUSIA ze Szczecina. Ja zmoją pancią wybierałyśmy się razem na zlot,ale niestety 20 sierpnia ujawniło się u mnie ropomacicze,krwawiłam mocno od rana ,a pod wieczór moja pancia zabrała mnie do weta i niestety usg potwierdziło u mnie ropomacicze,także na drugi dzień miałam operację i z tego też powodu nie dojadę na zlot,ale za mnie tam będzie moja pancia. Powodzenia aby jakiś skrzywdzony basiek ciebie szybko wyniuchał i abyś go szybko zaadoptowała,baśiory są MEGA NAJNAJNAJ I na pewno nie będzie zazdrosny o pieska któremu uratowałaś życie:)) Pozdrawiam KLUSIA I BETA :cmok:
Katarzyna - Sro 26 Sie, 2015 23:39

Witaj Klusia i Beta :D
Czytałam o Twojej operacji, bardzo ściskałam kciuki i cieszę się, że wszystko dobrze się skończyło <3 <3 <3
Może uda mi się odwiedzić "zlotowców", było by super :brawo:
Wiem, że basiorki to najwspanialsze stworki i bardzo chciałabym jakiegoś potarmosić i przytulić... :D
Pozdrawiam i życzę zdrówka <3

klusia - Czw 27 Sie, 2015 23:19

Hej Kasiu:)) Ja już prawie spakowana na wyjazd smutno mi będzie bo KLUSIA zostanie w domu,ale to tylko dla jej dobra. siedzę jeszcze bo gotuje jedzonko dla klusi na wekeend i muszę jeszcze poczekać:))) zanim się dogotuje. Do zobaczyska :) )))) Ty masz blisko z Poznania To tobie łatwiej podjechać :yahoo
bibala - Pon 21 Wrz, 2015 07:26

hej rowniez witam wszystkich :)
klusia - Pon 21 Wrz, 2015 09:23

Witaj w naszy forum :yahoo