|
Nasze Bassety Klub Miłośników Basset Hound i podobnych. |
 |
Ambulatorium - Przeziębiony basset
Uszesa - Wto 31 Paź, 2006 09:59 Temat postu: Przeziębiony basset Witajcie,
może któs może nam podpowiedzieć, co robić. Pies nam się przeziębił, przynajmniej tak to wygląda: kicha, ma katar i chyba boli go gardło, bo tak charcze dziwacznie. Odpowiedz niby jest prosta: iść do weta, tylko problem w tym, ze nie damy rady do piatku w związku z jutrzejszym świętem i wyjazdem, a nie chce targać po Polsce chorego psula. Dlatego moje pytanie jest takie, czy można podać psu jakieś lekarstwo "we wlasnym zakresie", rutionoskorbin, wit. c itd? Może ktoś z was był w podobnej sytuacji. Ostatnio przy okazji bólów wzrostowych na forum rozgorzała dyskusja na temat podawania psom aspiryny, dlatego pomyślalam sobie, że może ktos mial doswiadczenia z podawaniem innych leków stosowanych u ludzi...
Jestem w ogole zalamana, caly czas mamy jakies problemy zdrowotne, niby niegroźne, ale ciągle siedzimy u weta. A to enostoza, a to grzyb w jednym uchu, potem w drugim, i tak dalej i tak dalej :cry:
patyk - Wto 31 Paź, 2006 10:19
Przede wszystkim zmierz psu goraczke!
Pytanie, czy jest otepialy, apatyczny, nie ma apetytu...
Mozesz podac wit. C, rutinoscorbin, calcium polfa, syrop (np. z babki).
Do picia ciepla wode. Krotkie spacery i do lozka!! , jesli objawy nie mina powinnas pojsc do lekarza.
Uszesa - Wto 31 Paź, 2006 11:26
O super, dzięki za odpowiedź. Nie ma tempratury narazie, jest troche otępiały, ale ma apetyt. Podam mu te leki i zobaczymy, mam nadzieje, ze samo przejdzie...jeszcze raz dziękuję za odpowiedź
patyk - Wto 31 Paź, 2006 13:57
Zachartuje sie maluszek , najwazniejsze, ze goraczki nie ma!
|
|