|
Nasze Bassety Klub Miłośników Basset Hound i podobnych. |
 |
Zakończone adopcje - BASSET RUDOLF (bicolor, 3 lata, rodowód) [już w nowym domu]
Marcin B - Pią 25 Kwi, 2008 11:41 Temat postu: BASSET RUDOLF (bicolor, 3 lata, rodowód) [już w nowym domu] Z bólem serca szukam kogoś kto zaadoptuje 3 letniego basseta o imieniu Rudolf.Pies rodowodowy,ogólnie zdrowy,wesoły, bardzo łagodny,nauczony czystości i umiarkowanego żebrania,cytrynowy bicolor,bojący się ucieczek.Pies ma usunięte 1jądro 1,5 roku wstecz.Powód wnętrostwo i nieuczciwość sprzedawcy,moje gapiostwo przy kupnie.Wszelkie informacje mogę udzielić przez telefon nr.604178392 ,zdjęcia mms po uprzednim podaniu nr.tel.
Mirka - Pią 25 Kwi, 2008 16:48
były jakieś telefony
jeżeli mozna zapytać to dlaczego musisz go oddać
z jakiej hodowli jest pies
gocha - Pią 25 Kwi, 2008 19:50
Renia dała namiary osobie zainteresowanej adopcją, pewnie ona Wam więcej powie.
Renia - Pią 25 Kwi, 2008 19:55
Taaaa :)
Marcin, Oczywiście pupilowi to Ty wybierzesz domek dlatego też pozwoliłam sobie dac Twój telefon
Więc moga dzwonić do Ciebie dwie osoby !!
1) Od koleżanki z dogomani 2) Darek, który pragnie przygarnac basseta.
Koniecznie nas informuj jak tam kandydaci się spisują - a my szukamy dalej
Fanfan z rodziną - Pią 25 Kwi, 2008 21:29
Ja też dodaję jeden kontakt...i też z Dogo...będzie dzwonić. Chłopak jest z Pomorza
Marcin B - Sob 26 Kwi, 2008 12:51
Nikt jeszcze do mnie nie dzwonił w sprawie Rudolfa. Powodem adopcji jest zmiana w życiu zawodowym żony i moim .Psina wymaga 2 posilków dziennie i 3 spacerów 1-między 6 a 8 rano 2-między 12 a 14 3-od 19 w górę.Pochodzi z hodowli Guernica imię rodowodowe Dumny.Gryzie tylko swoje kosci ,interesują go tylko jedzonko i pieszczoty.
Renia - Nie 27 Kwi, 2008 22:45
OK, to następny kandydat marcin odesłany do Ciebie
Informuj nas na bieżąco jak tam sprawy stoją.
Marcin B - Pon 28 Kwi, 2008 08:49
Nikt jeszcze ze mną się nie kontakował.W przypadku gdybym nie odbierał prosze przesłać sms z hasłem Rudolf albo na PW.Dziękuję za pomoc.
Renia - Pon 28 Kwi, 2008 12:09
Marcin na PW przesyłam Ci Nr telefonu, Nr gg, e-mail do sosby zainteresowanej
Ewa z Matyldą i Bobem - Pon 28 Kwi, 2008 13:00
Przeniosłam Rudolfa do ZwP, wkleiłam zdjęcia.
Mam nadzieję, że to pomoże chłopakowi w znalezieniu nowego domu
Przepięknemu chłopakowi
Fanfan z rodziną - Pon 28 Kwi, 2008 13:39
Będzie nowy domek :lol:
Ewa z Matyldą i Bobem - Pon 28 Kwi, 2008 13:40
uchylaj rąbka!!!
Fanfan z rodziną - Pon 28 Kwi, 2008 13:41
To do "powyższego" Reni :wink:
joi - Pon 28 Kwi, 2008 20:27
Żeby nie zdrowy rozsądek :razz:
już kocham tego chłopca, a Kleks nic tylko warczy ....
Renia - Pon 28 Kwi, 2008 20:30
To trzymajcie kciuki teraz za ten domek mocno mocno mocno
gocha - Pon 28 Kwi, 2008 20:32
Trzymamy i pazurki też
Kaśka - Pon 28 Kwi, 2008 20:36
Oby się udało szczęśliwe zakończenie sprawy :-)
Fanfan z rodziną - Wto 29 Kwi, 2008 14:40
No i? Wiadomo coś?
Renia - Wto 29 Kwi, 2008 17:31
No ja czekam na wiadomość od jednego kolegi Jak tylko dostane e-mail to odrazu napisze co i jak.
Marcin B - Sro 30 Kwi, 2008 07:10
Rudolfik nadal czeka :!: Już było blisko,ale właścicielka mieszkania ,które wynajmuje Pan pragnący zaopiekować się psiakiem powiedziała NNNIIIEEE :x
Renia - Sro 30 Kwi, 2008 08:48
:twisted: :twisted: :twisted:
Fanfan z rodziną - Sro 30 Kwi, 2008 18:49
Wieczorem prawdopodobnie będę miała namiary na kolejnych zainteresowanych psiakiem. Późnym wieczorem :wink:
Marcin B - Sro 30 Kwi, 2008 20:24
Oczekujemy na każdą wiadomość i pozdrawiamy.
Renia - Sob 03 Maj, 2008 13:17
Marcin podaję na PW tel do chętnego ale On mieszka w Szczecinie (((( ale może jakis transport czy coś.....
Fanfan z rodziną - Sob 03 Maj, 2008 14:51
Renia, wstrzymaj się. Mam dom ze śląska. Gosia zna szczegóły. Mam nadzieję, że skontaktuje się z Marcinem
gocha - Sob 03 Maj, 2008 15:40
Wysłałam smsa do Pana Marcina z namiarami na Magdę, napisałam to co najważniejsze, resztę pewnie Magda ustali sama. Myślę, że wszystko dobrze się uda.
Renia - Sob 03 Maj, 2008 17:01
Magda, załatwiaj bo w tym wypadku to ja to ylko wymieniłam Panów telefonami
Fanfan z rodziną - Pon 05 Maj, 2008 12:40
Słuchajcie, sprawa z domkiem dla Rudolfa wygląda tak: Renia znalazła tego człowieka ze Szczecina. Jest bardzo zainteresowany psiakiem. Z mojej strony proponuję domek w Krakowie ( dom sprawdzony przez Fundację AMICUS, która jest znana z dość gruntownego badania przyszłych zainteresowanych adopcjami - dom zgadza się na umowę adopcyjną, wizyty przed i po oraz stały kontakt ). Pan Marcin ma już kontakt ze Szczecinem, a wieczorem będzie miał kontakt z Krakowem. Sam dokona wyboru.
-----------------------------------------
Przed chwilą rozmawiałam z tymi ludźmi z Krakowa. Informacje uzyskane podczas rozmowy są według mnie prześwietne: Państwo są w domu, więc opieka gwarantowana. Mieli suczkę bassetkę z Gangu Długich. Mają jeszcze trzy inne psy, w tym jedną schroniskową bidę, mieszańca i yorka . Dom z ogrodem. I czekają na wiadomość i decyzję obecnego właściciela Rudolfa. :lol:
gocha - Pon 05 Maj, 2008 22:30
Dostałam informację od Magdy, że Rudolf jutro rano jedzie do nowego domku.
Bardzo się cieszę, że udało się mu pomóc, tu wielka zasługa Magdy i Fundacji "Amicus"
Myślę, że Pan Marcin jutro nam wszystko opisze, bo zarówno my forumowicze jak i zaangażowana w adopcję Fundacja będziemy bardzo ciekawi jak potoczą się dalsze losy Rudolfa.
Mirka - Wto 06 Maj, 2008 08:35
bardzo sie cieszę, akcja przeprowadzona wzorcowo :lol:
najwazniejsze ze wszyscy wszystko na bieżąco wiedzą :wink:
przyznam sie po cichutku że jakby zawiodly wszystkie inne domki
to byłam skłonna Rudolfa zabrać do siebie,ale dzieki dziewczynom skończyło sie inaczej :lol: :lol:
Renia - Wto 06 Maj, 2008 10:22
Mirka ... ale teraz ( po tym wyznaniu) jestes zanotowana w moim notesiku :wink:
Super, że Rudolf ma domek już i sprawa pięknie sie zakończyła.
gocha - Wto 06 Maj, 2008 11:50
Informuję Was na bieżąco. Rozmawiałam przez telefon z Panią, która ma domek dla Rudolfa. Psiak będzie przywieziony do niej dzisiaj przez Pana Marcina około 22.
Myślę, że wszystko będzie w porządku, sprawa przekazania psa i odnośnych do tego dokumentów zastała uzgodniona pomiędzy Panią Sabiną, a Panem Marcinem.
Na pewno więcej informacji przekaże nam Magda jak już się "wyrwie" z matur, bo to ona jest najlepiej zorientowana i ma bezpośredni udział w adopcji.
Fanfan z rodziną - Wto 06 Maj, 2008 12:40
cześć...wszelkie info, jak wyżej. Czekamy na 22. Wtedy będę wiedziała wszystko. Już szukam kogoś z Dogo do wizyty poadopcyjnej.
------------------------------
mam kogoś do wizyty. Muszę tylko ustalić szczegóły
Fanfan z rodziną - Wto 06 Maj, 2008 18:40
Piesek jeszcze nie dotarł do Krakowa, ale mam nadzieję, ze to kwestia chwili. Gosia zapewne potwierdzi moje słowa, ponieważ sama rozmawiała z Panią Sabiną - wszystkie kwestie "papierkowe" zostaną ustalone na miejscu i oczywiście podpisane co trzeba. Bardzo żałuję, że Panu ze Szczecina tym razem nie udało się zdobyć wymarzonego basseta, ale to zapewne kwestia czasu :wink: . Starałyśmy się, żeby całe forum było świadkiem adopcji, co w sumie dało nam gwarant, że pies trafi do najlepszego z możliwych domów, a nie zostanie "upchnięty pod ladą" dla znajomych, bez możliwości starania się o niego przez innych, jak to ma miejsce gdzie indziej, co na marginesie bardzo mi się nie podoba :~
Marcin B - Sro 07 Maj, 2008 12:04
Rudolf od wczoraj tj.22:15 jest w cudownym ,nowym świecie ma wspaniałych opiekunów i kolegów do zabawy.Przedpołudnie spędził na brykaniu w ogrodzie i poznawaniu kwiatków.Pragnę wszystkim bardzo,bardzo,bardzo podziękować za okazaną pomoc i zaangażowanie.Nie można było tego lepiej zorganizować :!: Jeszcze raz dziękuję.
gocha - Sro 07 Maj, 2008 12:20
Panie Marcinie, bardzo dziękujemy za informację. To bardzo ważne , że wszyscy są zadowoleni i że wszyscy wiedzą co się z psiakiem dzieje.
Tu na forum wszystkim zależy aby pomóc zwierzakom jeżeli zachodzi taka potrzeba, również ich właścicielom. Tak właśnie powinno wyglądać załatwianie adopcji. Bez tajemnic, oficjalnie i dla dobra zwierzaka. Wtedy nikomu nie przyjdzie do głowy, że psiakowi może dziać się krzywda.
Teraz czekamy na wiadomości z nowego domku, od Pani Sabiny.
Hubertus - Sro 07 Maj, 2008 12:54
gratulacje udanej akcji
Renia - Sro 07 Maj, 2008 13:08
ale ekstra :)
Ewa z Matyldą i Bobem - Sro 07 Maj, 2008 13:21
No cóż, nie pozostaje mi nic innego jak podziękować wszystkim zaangażowanym osobom.. Panu Marcinowi za dobrą współpracę, błyskawiczne dostarczenie zdjęć Rudolfa... i zamknąć temat, z nadzieją, że nowi właściciele odezwą się na naszym Forum
|
|