|
Nasze Bassety Klub Miłośników Basset Hound i podobnych. |
 |
O bassetach... - czynne odchudzanie Fanfana czyli dzisiejszy spacer
Fanfan z rodziną - Czw 15 Maj, 2008 22:05 Temat postu: czynne odchudzanie Fanfana czyli dzisiejszy spacer dzisiaj
m@gda - Pią 16 Maj, 2008 07:04
haha,Fanfanowi ze spaceru najbardziej przypadła do gustu pozycja fotelowa
gocha - Pią 16 Maj, 2008 07:32
Piękne zdjęcia, Fanio chyba zadowolony z takiego spacerku, Madzia on jest chyba już większy od Ciebie :shock: :grin:
madzialinka - Pią 16 Maj, 2008 08:05
Odchudzanie? A biedny pies z głodu trawę wcina
Przystojny z niego facet.
Mirka - Pią 16 Maj, 2008 08:16
śliczny pies,sliczna Pańcia......chcemy więcej :lol: :lol: :lol:
Dorti - Pią 16 Maj, 2008 08:25
Duży chłop z tego Fania.
Pięknie kontrastuje z tą zielenią. :lol:
Miła od Gucia - Pią 16 Maj, 2008 08:40
Madziu, Ty to taka kruszynka przy Faniu.
Ślicznie ujęcia, ładnie wyglądacie.
Fanfan z rodziną - Sob 17 Maj, 2008 08:23
Bo Fanfan to świetny suplement diety. Nie dość, że zmusza do ruchu...ogranicza jedzenie, bo potrafi wydrzeć z ręki ostatni kęs...nie da poleniuchować w łóżku...to w dodatku każda kobieta przy nim wygląda niespodziewanie krucho :cool: :lol: :wink: . Cieszę się, że podobają się Wam zdjęcia bandyty
Mirka - Sob 17 Maj, 2008 10:30
Ducha tez zawsze wydziera chociaz ostatni kęs........mam to dobre strony :lol: :lol:
Fanfan z rodziną - Sob 17 Maj, 2008 10:45
Mirka...nie na darmo Dusia i Fanio są podobne. W końcu nie tylko wygląd zewnętrzny ich zbliża :wink: . No...i mój pies też ma gruby ogon :razz: :lol:
madzialinka - Sob 17 Maj, 2008 16:47
Cytat: | Bo Fanfan to świetny suplement diety |
Fajnie napisane. W takim razie musisz ten suplement diety opatentować
Tylko z udostępnianiem osobom postronnym może być kłopot...
Fanfan z rodziną - Sob 17 Maj, 2008 18:58
madzialinka napisał/a: | Tylko z udostępnianiem osobom postronnym może być kłopot... |
Magda...a reflektujesz? :cool: :lol: . Chętnie ci go sprezentuję...jeszcze podwiozę z wyprawką :cool: :lol:
madzialinka - Sob 17 Maj, 2008 19:36
Z dietą problemów raczej nie mam, ale takiego przystojniaka bardzo chętnie bym przygarnęła
Co robisz, że Fanio tak ładnie wygląda? Chciałabym, żeby moja złąpała trochę masy, żeby wyglądała jak basset, a nie jamnik...
Fanfan z rodziną - Sob 17 Maj, 2008 19:52
Fanfan w styczniu ubiegłego roku ważył dwadzieścia kilka kilo. Wyglądał jak trup. To widac na zdjęciu ( link ze spotkania ). Ale za radą Grzesia wzięłam go przez Bento do wiwatu. Potem był na Royalu...teraz jest na gotowanym...żeby schudł...dla odmiany
Poza tym pewien mądry wet nas uspokoił, że muskulatura basseta rozwija się do 24 roku życia...a patrząc na Fania mam wrażenie...że jeszcze dłużej. Obecną wagę osiągnął w sierpniu ubiegłego roku. Miał 2,5 roku. Więc daj dziewczynie szanse, albo pogadaj z Grzesiem :wink:
gocha - Sob 17 Maj, 2008 19:57
Moja Mańka w wieku 6 miesięcy ważyła 14 kg, kupowaliśmy za radą weta biszkopty i pchaliśmy w nią pomiędzy posiłkami. Tak było do roku. Teraz nabrała masy (nawet chyba za dużo )i ma troszkę ponad 2 lata , a waży ponad 30 kg. Nie martw się , twoja sunia też nabierze ciałka.
madzialinka - Nie 18 Maj, 2008 15:01
Eni na wystawie w Nowym Dworze miała już troszkę ciałka, ale przez wybrzydzanie przy jedzeniu strasznie schudła.Teraz wygląda tak jak Fanio na archiwalnym zdjęciu.
Z Grzesiem gadałam, ale nie posłuchałam go i teraz mam za swoje. Żałuję i obiecuję poprawę. Uroczyście i oficjalnie oświadczam, że następnym razem kupię wór Bento.
Mam nadzieję, że skończą się problemy z niejedzeniem.
Miła od Gucia - Nie 18 Maj, 2008 18:03
I po Bento, cudna cera, to znaczy sierść :grin:
karina_wilson - Czw 22 Maj, 2008 16:37
moja Sheelunia wazy 28kg i ma 2,5 roku a Lilia w czerwcu skończy rok i wazy 26kg. Lilia jest jednak szczuplejszej budowy, jest wyzsza i dłuższa od Sheeli.
kasiadjablon - Sro 28 Maj, 2008 09:06
Fantan jest boski Nasz Albercik to kruszynka w porównaniu z Fantanem :sad: Ma 19 miesięcy a waży zaledwie 31 kg...
Renia - Sro 28 Maj, 2008 09:07
Zalediwe.... ??
Kurde moja Beti ma 4 lata i waży 23 kilo
Fanfan z rodziną - Sro 28 Maj, 2008 09:09
Przy Fanie każdy pies to kruszynka...pomijam wilczarze Magdy
kasiadjablon - Sro 28 Maj, 2008 09:12
Może go troche podtucze :razz: jeny marzą mi się te wałeczki na brzuszku - Alberta oczywiście nie moim
ewan - Sro 28 Maj, 2008 09:20
ale Fan nie jest gruby tylko olbrzymi!!!!
Gordon waży niecałe 30 kg i nie zamierzam go tuczyć
Fanfan z rodziną - Sro 28 Maj, 2008 09:24
bo Fanio to półmolos :cool:
Mirka - Sro 28 Maj, 2008 09:25
i ma gruby ogon....... :cool: :shock:
Fanfan z rodziną - Sro 28 Maj, 2008 09:26
właśnie!!!!!
madzialinka - Sro 28 Maj, 2008 11:27
Ja tuczenia nie polecam - nie warto męczyć psa.
Eni długo ważyła 22kg i wtedy na spacerach biegała aż milo. Potem gwałtownie przytyła - w ciągu tygodnia do 27kg i na spacerach już nie mogła biegać
Teraz przez niejedzenie znów schudła (myślę, że do ok 24kg) i znów wróciła jej ochota do zabawy.
Podsumowując: wolę moją szczupłą i sprawną sunię niż grubiutkiego baleronka.
Przestałam się też martwić o sędziów na wystawach, najważniejsze, że młoda jest zadowolona, a na wystawy jeździć przecież nie muszę :razz:
Ewa i Tofik - Sro 28 Maj, 2008 20:40
A czy Wy wiecie, moi drodzy, że ja tę kruszynkę (Fana nie Magdę :wink: ) to na rękach nosiłam :lol: :lol: :lol:
Mirka - Czw 29 Maj, 2008 22:14
Ewa z Magdą by Ci lżej było..... :lol: :lol: :lol:
Jaga - Pią 30 Maj, 2008 13:56
Ewa i Tofik napisał/a: | A czy Wy wiecie, moi drodzy, że ja tę kruszynkę (Fana nie Magdę :wink: ) to na rękach nosiłam :lol: :lol: :lol: |
Ja swego czasu nosiłam Karola (miał wtedy jakieś 25 kg). Dwa pietra w dół i do góry.
I najwiekszą trudność sprawiał mi odpowiedni chwyt i wstanie , bo długi i nieporęczny jakiś
Fanfan z rodziną - Pią 30 Maj, 2008 21:08
Ewcia...jeśli Cię to pocieszy, to ja Fania też czasem noszę. Rozpieściłaś tego dziecioka na potęgę...wciąż chce "na opka" :wink: . A siebie nie życzę podnieść. Wcale nie jestem taka krucha
Ewa i Tofik - Wto 17 Cze, 2008 21:01
ale na fotkach tak wyglądasz, krucho, nawet bardzo. No chyba że to zasługa Fania i że jak z nim się fotografujesz to odbiorców wprowadzasz w błąd :wink: :lol: :lol: :lol:
|
|