|
Nasze Bassety Klub Miłośników Basset Hound i podobnych. |
 |
Zakończone adopcje - DŻABA szuka domu/adoptowała Pastela
falka84 - Czw 22 Wrz, 2011 15:04 Temat postu: Szukam domu dla mojego basseta (3-letnia sunia) Witam.
Mam ogromną prośbę do wszystkich miłośników bassetów, którzy mają bądź mieli tego psa. Jestem prawdopodobnie zmuszona oddać mojego ukochanego pupila z powodów zdrowotnych. Postanowiłam umieścić to ogłoszenie na tym forum bo szczerze wierze że odwiedzają go ludzie kochający tą rasę.
Jak już wspomniałam mam kłopoty zdrowotne, mam bardzo silną alergię, z powodu której mój organizm jest bardzo osłabiony i narażony na choroby. Możliwie że jest to alergia na sierść psa, ostatnio jak byłam u weterynarza i w poczekalni naszło się trochę więcej zwierzaków to aż zaczęłam się dusić. W przyszłym tygodniu mam kolejne badania alergologiczne i dowiem się czy to jest pewne na 100%. Serce mi pęka, jednak już dziś postanowiłam zamieścić to ogłoszenie, ponieważ bardzo kocham moją przyjaciółkę i nie chce by trafiła w nieodpowiednie ręce. Chce jej znaleźć kochający dom u ludzi którzy potrafią zająć się bassetem i mają do tego warunki. Zdrowie jest ważne, bez niego też nie mogę odpowiednio się sunią zająć, a nie stać mnie na kupno mieszkania z ogrodem czy domu.
A teraz krótko o suni:
Wabi się Dżaba, 03.09.2011r skończyła 3 latka. Umaszczenie – bikolor (biało-rude). Jest bardzo radosna, uwielbia dzieci, kocha cały świat wokół siebie. Ma wielkie serducho:) Bardzo lubi się bawić, w domu jest leniuszkiem na dworze lubi pobiegać. Jest nauczona czystości w domu. Reaguje na komendy, siat, szukaj, podaj łape itd. Jak na basseta jest usłuchana. Jak już wspomniałam ma wielkie serce, dlatego chce by trafiła do osób które ją pokochają tak mocno jak ja.
W razie pytań podaje numer telefonu: 505671183
falka84 - Czw 22 Wrz, 2011 15:10 Temat postu: sunia Moja sunia
edit. Miła (aktywacja zdjęć)
tubcia - Czw 22 Wrz, 2011 17:06
jest prze śliczna ,jak tu nie kochać tej rasy
gkoti - Czw 22 Wrz, 2011 17:10
Śliczna sunieczka, podobna maścią do mojego Leniuszka, ale charakter to na pewno jak moja Blaneczka, cicha, przylepka, delikatna... :wink:
tubcia - Czw 22 Wrz, 2011 17:14
kiedyś uwielbiałam tricolor ale teraz coraz bardziej zakochuję się w krówkach :wink:
luluamelu - Czw 22 Wrz, 2011 17:58
o,cudownosci...przepiekna babeczka... :wink:
watla - Czw 22 Wrz, 2011 20:44
Śliczna jest.
Jaka smutna historia.Jednak zdrowie jest najważniejsze.Nie wyobrażam sobie nawet gdybym ja musiała podejmować takie decyzję.Myślę że na 100 % za pośrednictwem tego forum znajdzie się odpowiedzialny i kochający domek dla Dżaby.Trzymam kciuki.
Asia i Stefan - Pią 23 Wrz, 2011 06:08
Falka84 Dżaba jest śliczna, kochana i na pewno znajdzie się ktoś, kto z wielkim serduchem weźmie do siebie tą pannę. Z ogłoszeniem nie mogłaś trafić lepiej, na tym forum dzieją się cuda!
eufrazyna - Pią 23 Wrz, 2011 06:12
Zagłębie szczecińskie- już zacznij myśleć
falka84 - Pią 23 Wrz, 2011 11:56 Temat postu: Dziękuję Bardzo się cieszę za wsparcie...
Bardzo mi trudno. Moje serce mówi jedno a głowa drugie, ale najważniejsza w tym wszystkim jest Dżaba, a ja nie chce być egoistką i chce dla niej jak najlepiej bo bardzo ją kocham:)
Dziękuję za słowa otuchy i wsparcie
grejsi - Pią 23 Wrz, 2011 14:29
Dżaba jest prześliczna.
Smutna historia i wierzę, że to straszne musieć rozstać się z przyjaciółką.
Jednak powiem Ci, że jestem pod wrażeniem, że wybrałaś tą drogę. Mam nadzieję, że znajdzie się dobry dom dla Małej.
A zagłębie szczecińskie chętnie by Dżabę przyjęło, gdyby znalazł się jakiś chętny z możliwościami
Asia i Basia - Pią 23 Wrz, 2011 19:35
Alez piekna, zdrowka Tobie zyczymy.
atb28 - Pią 07 Paź, 2011 17:18 Temat postu: pomoc Dżabie Chętnie przyjąłbym sunie do siebie, dziś wreszcie udało mi się zarejestrować(witajcie)
Mieszkam w Redzie mam 5 letnią córeczkę i chętnie z żoną adoptowalibyśmy Dżabę, miałaby u nas nowy dom. Dziś rozmawiałem z Bogusią że marzy nam się Basset i pewnie łatwiej jest kupić szczeniaczka córce ale adopcja jest lepsza raz że taki szczeniaczek wymaga mnóstwo uwagi i ułożenia ,szybciej znajdzie dom. Psiak w potrzebie jest już ułożony i może sam pozostać w domu poza tym wymaga natychmiastowej opieki i miłości, w przeciwieństwie do szczeniaczków ma zazwyczaj mniejsze szanse na znalezienie nowej rodziny. Dlatego zależy nam na adopcji a zarazem rozumiem że to proces wymagający czasu i cierpliwości. Mam świetne warunki duże mieszkanie spory balkon 12 m2 na którym mogłaby się wylegiwać w sezonie jezdzimy na naszą działkę w borach tucholskich gdzie psina relaksowałaby się w ciszy z dala od miejskiego zgiełku na wspólnych spacerach do jeziora i po okolicy, W Redzie mamy rzut beretem to jednych z najpiękniejszych plaż , lasy wokoło oraz pola i łąki , mieszkamy na 1 piętrze w bloku z windą więc nie ma problemu z przeciążaniem kręgosłupa psinki. Mieliśmy kiedyś jamnika więc pod względem charakteru są podobne do bassetów i bardzo towarzyskie czasem zaborcze o uwagę co jest naprawdę słodkie pod względem tego jakie potrafią mieć pomysły.
Jeśli potrzebne są jakieś dodatkowe informacje chętnie służę pomocą : atb28@wp.pl
Czy Dżaba dobrze znosi pobyt samej w domu co prawda wcześnie zaczynam prace 0 6 rano ale w domu jestem już o 15. Czy sunia wymaga jakiejś diety czy ma uczulenia? Co uwielbia najbardziej jeść??
Prosiłbym o poważne rozpatrzenie mojej propozycji.
falka84 - Sob 08 Paź, 2011 19:48
Witam wszystkich.
Okazało się najgorsze czyli że mam jednak alergię, która się coraz bardziej pogłębia.
Dowiedziałam się o tym w zeszłym tygodniu. Bardzo dziękuję wszystkim którzy zgłosili chęć wzięcia jej do siebie, jednak moja ukochana sunia znalazła dom pod Zieloną Górą u Pani Ani. Ma towarzystwo- 2 psy (sunia Ziuta-labrador i piesek Hary-sznaucer) bardzo się polubili (nawet może za bardzo :razz: ), działkę do wychasania 1ha, dzieciaki i bardzo kochających nowych właścicieli, którzy nawet stworzyli jej lepsze warunki niż miała u nas. Cały czas utrzymuję kontakt z Anią zarówno telefonicz jak i mailowy (w wolnej chwili wyśle wam zdjęcia jak cudownie się bawi). Bardzo mi przykro że nie jest ze mną, cały czas to przeżywam ale wiem że jej lepiej i niestety mnie też (moge normalnie oddychać- lekarz powiedział mi że jeszcze troche a astymy bym się nabawiła).
Bardzo was wszystkich przepraszam że tak póżno to piszę ale maiłam trudny tydzień i szczeże musiałam się uporać z brakiem Dżaby. Nie byłam w stanie o tym mówić i pisać.
Dziei za wsparcie. Niusy w wolnej chwili będę przekazywać od Ani i Dżabonga:)
Pozdr.
Miła od Gucia - Sob 08 Paź, 2011 19:51
Bardzo Ci dziękujemy za informacje i życzymy Dżabie powodzenia i wielu radości w nowym domku
Będziemy oczywiście wdzięczni, gdyby co jakiś czas ukazały się informacje lub fotki z nowego domku.
Zapraszamy nowych Opiekunów do nas, jeśli mają ochotę :lol:
Miła od Gucia - Nie 09 Paź, 2011 16:04
dalsze losy Dżaby już z nowego domku
pod linkiem
Dżaba w nowym domu "Pastela"
poler1999 - Czw 22 Gru, 2011 22:44
a czy mogla by Pani wrzucić fotkę Dżaby
julkarem - Pią 23 Gru, 2011 19:37
a kiedyś byłą tu jakaś Dżaba, to nie ta sama ?
Miła od Gucia - Sro 28 Gru, 2011 19:48
ano masz rację
Dżabę adoptowała Pastela
zdjęcia są w temacie jak wyżej
|
|