|
Nasze Bassety Klub Miłośników Basset Hound i podobnych. |
 |
Mój basset - GERO
dora - Sro 20 Sie, 2014 16:20 Temat postu: GERO Witam
Przedstawiam Państwu naszego nowego członka rodziny, którego postanowiliśmy nazwać Gero.
Posiadamy psa rasy basset po raz pierwszy i jesteśmy nim niezwykle oczarowani.
Zapraszam serdecznie do naszej galerii!
Wiedziemy "pieskie życie"...
Mamy dwunastoletnią Bonię, której przy okazji nie daję żyć!
BASSiBAWARIA - Sro 20 Sie, 2014 16:39 Temat postu: hi szalony maluch
Miła od Gucia - Sro 20 Sie, 2014 16:53
jaki słodziak, witajcie
BasiaiHenry - Sro 20 Sie, 2014 17:39
Cukiereczek malutki*****tylko rozpieszczać i całować,bo to rasa szczególnie wymagająca miłości i pieszczot!!!A wtedy odwdzięczy się z nawiązką-zajmie całe łóżko,zeżre ulubione buty,zafafluni komputer lub po prostu beknie w twarz-ach BASSETY****SAMA MIŁOŚĆ
moni - Sro 20 Sie, 2014 18:24
Cudowny :serce: :serce: :serce: :serce:
jabluszko520 - Sro 20 Sie, 2014 19:10
Witaj słodki maluszku
Wprawdzie basseta już macie hihi ale warto sobie poczytać co was czeka http://forum.bassety.net/viewtopic.php?t=2986
Dodatkowo każdy z nas ma swój wątek, pełny bassecich pomysłów http://forum.bassety.net/viewforum.php?f=34 lektury na deszczowy wieczór więc wam nie zabraknie i możecie przy okazji przygotować się na Gera niespodzianki jakie pewnie (już niedługo) będzie wam serwował hihi
piszcie co u was, jak rośnie maluch i jaki ma charakterek - my bardzo chętnie poczytamy
marzanna67999 - Sro 20 Sie, 2014 20:34
Jak widać Gero od samego poczatku wie jak podbić wszystkie serca, bo moje już podbił Jest wymarzonym modelem jak widać na zdjęciach. Kochamy go już pewnie wszyscy tutaj bo jak nie kochać basseciego dziecka a do tego tak pozującego :serce:
Piszcie jak najwięcej, pytajcie, zawsze ktoś doświadczony a właściwie ciągle doświadczany przez swojego ulubieńca udzieli rad, wskazówek a do tego ucieszy się oglądając pięknisia Pozdrawiamy serdecznie z Jackiem i całujemy maluszka w sam środek pyszczka
MagdaR - Sro 20 Sie, 2014 20:59
śliczny basiorek
podobny do mojego Eliasha i do tego w równym wieku
kiedy dokładnie się urodził?
besta - Sro 20 Sie, 2014 21:10
My też witamy malucha
dora - Sro 20 Sie, 2014 21:30
nasz pupil urodzil sie 20 maja
dora - Sro 20 Sie, 2014 21:41
wlasnie zaczynamy z naszym maluchem pomalutku cwiczyc do wystawy ,ktora ma odbyc sie w pazdzierniku w sword-dublin.ja sie na tym wogole nie znam,ale moja corka zajmuje sie tym od 11 lat ,takze bedzie wystawiac malucha i zobaczymy co z tego wyjdzie.Bo narazie to on ma gdzies ustawianie sie.Dziekuje wszystkim za mile przywitanie.
dora - Sro 20 Sie, 2014 21:44
Mam takie pytanie czy ,trzeba podawac jakies witaminy takiemu maluchowi.Bo jak bylam tu u weteryniarza to mowil ze nie.
besta - Sro 20 Sie, 2014 21:53
Jeśli dostaje dobrej jakości,zbilansowaną odpowiednio karmę to rzeczywiście nie ma potrzeby podawać dodatkowych preparatów witaminowych.Warto natomiast podawać suplementy z glukozaminą i chondroityną.
MagdaR - Czw 21 Sie, 2014 07:41
dora napisał/a: | Mam takie pytanie czy ,trzeba podawac jakies witaminy takiemu maluchowi.Bo jak bylam tu u weteryniarza to mowil ze nie. |
właścicielką hodowli, z której wzięliśmy Eliasha (urodzony 09.05.2014) jest pani weterynarz i
podaję mu karmę EUKANUBA, a do tego dostałam od niej syrop APTO-FLEX 0,5 l (wystarczy na 100 dni po 5 ml dziennie) - przeznaczony m.in. dla ras szybko rosnących jako "odżywienie, regeneracja i ochrona aparatu stawowego"
mój piesek bardzo lubi ten syrop, podaję mu prosto do pyszczka ze strzykawki, a on to traktuje jak przysmak
gkoti - Czw 21 Sie, 2014 08:22
Cudo, cudo, cudo :serce: prawdziwy bassior z niego
dora - Czw 21 Sie, 2014 08:27
dajemy mu karme royal canin nie wiem czy to dobra karma,ale tutaj chyba jedna z lepszych .Uweteryniarza tylko ta polecaja,w sklepach zoologicznych sa nazwy ,ktorych wogole nie znamy.A mozna dawac maluchowi troche surowej wolowiny np. raz w tygodniu.
jabluszko520 - Czw 21 Sie, 2014 11:10
dora napisał/a: | dajemy mu karme royal canin nie wiem czy to dobra karma,ale tutaj chyba jedna z lepszych .Uweteryniarza tylko ta polecaja,w sklepach zoologicznych sa nazwy ,ktorych wogole nie znamy.A mozna dawac maluchowi troche surowej wolowiny np. raz w tygodniu. |
nie wiem czy małemu można podawac surowe mięsko, nie miałam szczeniorka więc poczekaj na odp kogoś bardziej doświadczonego w między czasie przejrzyj sobie ten dział http://forum.bassety.net/viewforum.php?f=14 polecam
Neit - Czw 21 Sie, 2014 11:31
Ja Zondzie dawałam surowe mięsko, ale to już z pół roku miała. I zaczęłam od żołądka wołowego z zawartością żeby sobie te wszystkie bakterie do trawienia "wyhodowała", bo czytałam ze na suchej karmie to psy mogą potem surowe źle trawić. No i oczywiście obserwacja: jak się czuje, jakie kupy robi itd. Z tego co czytałam w necie to można szczeniaki BARF-em karmić więc nie powinno zaszkodzić.
Zonda też była na Royla Canin (Junior Maxi), ale w pewnym momencie zmienił się zapach karmy (przynajmniej wg mojego nosa) i nagle totalnie przestała go jeść mimo, że wcześniej bardzo lubiła. Podobno wszelkie witaminy itd to ma, u nas sierść była zdrowa itp, za to w pewnym momencie zaczęła mi strasznie twarde kupy robić. No ale karmienie "mieszane" rozwiązało problem.
Miła od Gucia - Czw 21 Sie, 2014 11:38
Ja Guciowi od małego podawałam surową wołowinę
Joasika - Pią 22 Sie, 2014 15:41
Przeuroczy maluch
Ależ bym go wypieszczochała....ech....
|
|