|
Nasze Bassety Klub Miłośników Basset Hound i podobnych. |
 |
Zakończone adopcje - FLORCIA TM BASSETKA znaleziona, w domu Aliny od Bogdana
Aśka - Czw 07 Kwi, 2016 06:32 Temat postu: FLORCIA TM BASSETKA znaleziona, w domu Aliny od Bogdana Natrafiłam właśnie na to ogłoszenie, czy ktoś rozpoznaje?:
"03.04.2016 około godziny 23:00 została znaleziona starsza suczka rasy Basset hound.
Dwie Panie jadąc dwupasmówką z Piask tuż przed Świdnikiem wśród ekranów dźwiękoszczelnych uratowały psinkę i przywiozły ją do nas.
Suczka nie ma mikroczipu, nie znalazłyśmy też tatuażu.
Jest bardzo spokojna, śpi całymi dniami.
Jeśli ktokolwiek poznaje pieska prosimy o pilny kontakt z gabinetem wetetynaryjnym Pchełka w Świdniku.
tel z ogłoszenia OLX 669 106 070"
http://olx.pl/oferta/znal...html#8570cc8fb5
zrzuty:
zdjęcia:
Molly i Gosia - Czw 07 Kwi, 2016 10:21
bidulka taka smutna !!! na pewno znajdzie sie wlasciciel !!!
Aśka - Czw 07 Kwi, 2016 12:53
Dostałam info, że ma domek tymczasowy i jest poszukiwany właściciel,
klusia - Czw 07 Kwi, 2016 13:57
Ale właściciel się nie odezwał:((((((jeszcze
ŁucjaLuna - Czw 07 Kwi, 2016 15:40
Może nie jest zgubiona tylko porzucona...kolejna starowinka, straszny żal bidulki
Aśka - Czw 07 Kwi, 2016 16:49
ŁucjaLuna napisał/a: | Może nie jest zgubiona tylko porzucona...kolejna starowinka, straszny żal bidulki |
też mi to pierwsze na myśl przyszło. Tym bardziej, że jak ktoś ma psa 10 lat to chyba na głowie będzie stawał jak się zawieruszy... przynajmniej ja bym tak zrobiła...
klusia - Czw 07 Kwi, 2016 21:09
też tak myślę że komuś już nie pasowało towarzystwo starszej dziewczynki (((( okrutne
Miła od Gucia - Pią 08 Kwi, 2016 21:19
https://www.facebook.com/bassetyadopcje/?fref=ts
BASSETY Adopcje
Ok 8 -letnia bassetka została znaleziona na drodze szybkiego ruchu w okolicach Świdnika ..Suczka zostala zbadana w lecznicy "Pchełka",otrzymala tam odpowiednia pomoc i schronienie.Obecnie suczka znajduje sie w DT, a my szukamy jej właścicieli ...
Sunia , ktora nazywamy roboczo "FLORCIA " jest wspaniałą , grzeczną suczką, swietnie dogaduje się z innymi psami, jest posłuszna , sygnalizuje swoje potrzeby, bardzo chetnie wychodzi na spacery i grzecznie chodzi na smyczce, chętnie jezdzi również samochodem. Obecnie jest leczona z powodu zapalenia krtani.
Kontakt w sprawie suczki -509 483 909
Bassety-adopcje Dzisiaj byłyśmy u lekarza ,zeby skontrolowac stan Florci , ktora jest od kilku dni leczona z powodu paskudnego kaszlu.Wykonane zostało RTG płuc, ktore wykazało stan zapalny i inne zmiany....Na razie lekarz zmienił leczenie, Florcia dostała kolejne zastrzyki .. do kontroli w przyszly wtorek.
klusia - Pią 08 Kwi, 2016 21:34
jest piękna, tylko niestety potraktowana jak stary kalosz ((((
RicoSB - Pią 08 Kwi, 2016 22:44
naprawdę aż się płakać chcę
Miła od Gucia - Pią 08 Kwi, 2016 22:47
dziś jak jechałam autostradą ze ścianami
to od razu pomyślałam o Florci
jak ona przeżyła,
autostrada ze ściankami to pewna śmierć dla wyrzuconego z samochodu psa
ŁucjaLuna - Sob 09 Kwi, 2016 14:32
Jest przecudna. Ja mieszkam na 3 piętrze bez windy, gdyby nie to bardzo chciałabym ją mieć. Dwa bassety to poczwórne szczęście. Bidulka. Obawiam się, że "właściciel" się nie znajdzie....
RicoSB - Sob 09 Kwi, 2016 14:33
tak samo jak u nas 3 piętro bez windy. Kluska jest cudna i nawet troszkę zmiękło serduszko mojej małżonki
Molly i Gosia - Sob 09 Kwi, 2016 20:14
rany ja myslalam ze ta pieknota komus nawiala bidulka oby szybko znalazla domek
RicoSB - Sob 09 Kwi, 2016 20:54
domków jest pełno, ale nie każdy spełnia wymagania królowej
ŁucjaLuna - Nie 10 Kwi, 2016 11:39
Najbardziej rozczula mnie to zdjęcie, na którym Florcia śpi na kocyku. Przytuliłabym tą przecudną mordeczkę i kochała do końca życia.
Aśka - Nie 10 Kwi, 2016 11:47
Czyli ktoś ją wyrzucił... to się w głowie nie mieści
Asia i Basia - Nie 10 Kwi, 2016 12:52
Prosimy nie tworzyc teorii i nie osadzac. Z ogloszenia wynika, ze poszukiwany jest wlasciciel. O tym, ze bassety lubia uciekac wiemy wszyscy, o porzuceniu przez wlasciciela nigdzie informacji nie ma.
ŁucjaLuna - Nie 17 Kwi, 2016 21:08
Czy coś wiadomo w temacie ?
Miła od Gucia - Pon 18 Kwi, 2016 06:51
Podpytam dziś Lucynę, u której jest Florcia.
Ale z wcześniejszych informacji, to Florcia przeszła szereg badań
a w domu Lucyny wśród bassetów czuje się bardzo dobrze, bassety ją przyjęły serdecznie.
Dlatego też w imieniu forum Nasze Bassety wysłaliśmy wsparcie dla Florci, na to co trzeba, czy leki, czy badania, czy coś innego w kwocie 150 zł.
Dalej wiszą ogłoszenia o szukaniu właściciela.
klusia - Pon 18 Kwi, 2016 21:19
Bogusiu wielkość Twojego serca nie ma pojemnośći i miary !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kochamy Cię mocno Beta i Klusia
Miła od Gucia - Nie 01 Maj, 2016 21:12
Florcia od tygodnia mieszka u Aliny od Bogdanka
Alinki i Artura.
z lewej Berta obok Florcia
Molly i Gosia - Nie 01 Maj, 2016 21:16
Miła od Gucia - Nie 01 Maj, 2016 21:19
zapraszam do tematu Alinki
tu będą opisane dalsze losy Florci
bassety Alinki
RicoSB - Nie 01 Maj, 2016 21:32
trafiła na swoje bliźniaki i tyle Mam nadzieję, że będzie jej tam dobrze i tak już zostanie na stałe
Alina z Bogdanem - Pon 02 Maj, 2016 10:40
Florentyna mieszka u nas i ma się w miarę dobrze, chociaż wyniki badań nie są optymistyczne niestety; śledziona i wątroba są powiększone, a enzym wątrobowy fosfataza jest podwyższony jedenastokrotnie,co może oznaczać różne złe rzeczy... Nie chcę krakać, na razie podaję Florci leki, za trzy tygodnie kontrola i zobaczymy, czy jest lepiej.
Miła od Gucia - Sro 17 Sty, 2018 21:08
Florcia odeszła
Florcia za Tęczowym mostem
|
|