Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Mój basset - KROPKA i KAPCIUCH cz. 2

ania123 - Wto 06 Mar, 2012 19:29

zdjecie specjalnie dla Asi zeby pokazac ze Kapciuszek mimo swojej wagi to naprawde nadal chudzinka

pieski dostaly nowe cudne drybedy, bardzo im sie podobaja :)

tak oboje zalegaja na dywanie gdy tylko odsune stolik do odkurzania :)

na koniec pozdrawia wielki nochal

:)

[ Komentarz dodany przez: Miła od Gucia: Sro 07 Mar, 2012 22:37 ]
Część 1 przygód Kropki i Kapciuszka w temacie
KROPKA i KAPCIUCH cz. 1

Dorti - Wto 06 Mar, 2012 19:42

Co ja mogę napisać :roll:
Pięknie Aniu, pięknie :grin:
I psy i drybedy i ubrany narożnik - wszystko piękne :wink:

koluś - Wto 06 Mar, 2012 19:46

oj Kapciu! :mrgreen: no śliczny jesteś, no! :mrgreen: Kropeczka zresztą też niczego sobie babka! :mrgreen:
ania123 - Wto 06 Mar, 2012 19:51

dzie-ku-je-my
za wszystko :)

Dodo AiJ - Wto 06 Mar, 2012 19:56

heeeeee.....jakie dwa cuda :grin: :grin: piękne, śliczne, tak śpią razem basseciki :smile: a domek przystrojony cały dla psiaków :smile: eh, bassecie życie, czasem jak tak patrzę na takie cudne zdjęcia, gdzie mają psiaki takie wygody, tak są dopieszczone to myślę, że też chciałabym takim bassetem być :smile:
Miła od Gucia - Wto 06 Mar, 2012 20:51

bardzo lubię Twoje "Kapciuszki" Aniu :lol:
ślicznie wyglądają

ania123 - Wto 06 Mar, 2012 22:57

wlasnie sie pakuje na jutrzejszy wylot do Polski, i przynosze kolejne potwierdzenie ze bassety sa jak koty

keter23 - Wto 06 Mar, 2012 23:19

Hej Anka widze ze Kapciuvh leci z toba hihihi
Joasika - Sro 07 Mar, 2012 07:08

ania123 napisał/a:
wlasnie sie pakuje na jutrzejszy wylot do Polski, i przynosze kolejne potwierdzenie ze bassety sa jak koty

Tylko z tą różnicą, że kot się wszędzie zmieści :lol:

Super foty :mrgreen:

Dorti - Sro 07 Mar, 2012 07:45

Ania jak Ty możesz mieć walizkę takich rozmiarów :roll: :mrgreen:
Nic nie myślisz o tych swoich milusińskich :razz:
Gdzie je teraz spakujesz, no gdzie :?: :grin:

Kala - Sro 07 Mar, 2012 08:03

hahahahah no własnie Ania! nic nie myślisz o swoich paskudach.. jeden to się jeszcze zmieści, ale drugi?? :lol:
zojka - Sro 07 Mar, 2012 14:00

Joasika napisał/a:
ania123 napisał/a:

Tylko z tą różnicą, że kot się wszędzie zmieści :lol:

Super foty :mrgreen:

Już tam Joasika nie nagaduj!! Przecie się zmieściły!

A jak nie - to wina pańci .... po co komu za małe walizki? :shock: :mrgreen:

koluś - Sro 07 Mar, 2012 14:49

taa, Kapciu potwierdza, że ładowność walizki zbyt mała :!: :mrgreen:
Bernard - Sro 07 Mar, 2012 15:34

Jedziemy na wycieczkę bierzemy Kapcia w teczkę ,a Kapciu fiku miku narobił w teczkę siku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :wink:
wisnianol - Sro 07 Mar, 2012 17:33

... faktycznie podobne do Tytusa! Bardzo ładne pieski!!!
Pozdrowienia od TYTUSA :grin:

ania123 - Sob 17 Mar, 2012 22:14

zmeczony po spacerze synus :) odpoczal by sobie a tu jakas jedna mu przeszkadza, robi zdjecia i budzi flashem!

eufrazyna - Sob 17 Mar, 2012 23:17

Swietne te zdjecia :) Uwielbiam Twoja dwojke :) A te zdjecia wczesniejsze, z pakowaniem sie do walizki- rewelacja!
Marynia - Nie 18 Mar, 2012 09:37

Synuś pokrzycz troszkę na Pańcię coby ci nie przeszkadzała :wink: ,super fotki :lol:
Rogasowa - Nie 18 Mar, 2012 10:06

Noo kocham je że heej! ♥

Nie wiem Aniu czy to dla mnie dowód chudości synusia, no ale jak patrze to Trufli mniej się zapada jak leży boczkiem.. :P szkoda ze nie mam aparatu, cyknęłabym fotkę :P

Kapciu, nie myśl nawet o wychodzeniu z walizki! Ciocia Asia chętnie Cię ugości :) *

gkoti - Nie 18 Mar, 2012 10:47

On jest taki fotogeniczny, że nie można oczu od fotek oderwać :lol:
ania123 - Nie 18 Mar, 2012 16:32

dzieki!! :)

Asiu od Trufli to bylo zdjecie dla Asi Stefanowej, bo ona sie smieje jak mowie ze Kapciuszek to jeszcze taki szczypiorek jest :)

a dzis dla odmiany mam zdjecia nie domowe, ale spacerowe ;) (niestety niektore troche rozmazane bo robilam bez flasha)

krowki

Kapciuszek ktoremu czasem sie zdarza podniesc noge :)

latajacy Kapcio

uwielbiam go z profilu :)

czy to nie jest najpiekniejszy Kapciu na swiecie? :)

hmmm

znow profil :)

zmeczony i ucieszony pimpek

racuchkasz - Nie 18 Mar, 2012 20:53

ohh kapciu :roll:
Miła od Gucia - Nie 18 Mar, 2012 21:33

Mnie się bardzo podoba miejsce Kapcia
"okno na świat" :lol:
widzę, że macie fajne tereny spacerowe, a bassiorki mogą się wybiegać
Aniu, puszczasz je nieraz wolno, żeby poszalały ?

ania123 - Nie 18 Mar, 2012 22:12

nigdy ich nie puszczam zupelnie wolno (chyba ze na ogrodzonym terenie to puszczam), ale czasem je puszczam z 15 metrowymi linkami
boje sie zupelnie wolno je puszczac, ale te linki sa takie cienkie i lekkie ze psy ich nie czuja nawet

eufrazyna - Pon 19 Mar, 2012 06:08

Sliczny Kapciu :) I Kropecka tez :) Moze jakbys miala wieksza grupe bassiorow na spacerze, np.w lesie, to nie balabys sie puscic. W miescie ja tez nie puszczam luzem.
Kala - Pon 19 Mar, 2012 08:36

.. ale ja lubię patrzeć na te Twoje parówki :lol: a już przy zdjęciach Kapciucha wyglądającego przez okna totalnie wymiękam ;)
gkoti - Pon 19 Mar, 2012 11:25

Nie, no Kapciuszek to jest GWIAZDA :lol: Króweczka też ślicznocha, ale on wymiata wszystkich naszych kawalerów- bez obrazy :wink: -jest w nim cosik... :lol:
julkarem - Pon 19 Mar, 2012 11:29

ania123 napisał/a:
nigdy ich nie puszczam zupelnie wolno (chyba ze na ogrodzonym terenie to puszczam), ale czasem je puszczam z 15 metrowymi linkami
boje sie zupelnie wolno je puszczac, ale te linki sa takie cienkie i lekkie ze psy ich nie czuja nawet

moje tylko chodzą luzem uwielbiają to ;)

Asia i Basia - Pon 19 Mar, 2012 12:10

On to jakby dwa psy w jednym, z prawa jednolicie umaszczony, z lewa laciaty, nietypowe ma umaszczenie.
ania123 - Pon 19 Mar, 2012 21:14

no fajny Kapciu fajny :D
na zdjeciach tego nie widac, ale charakter tez ma cudny
taki synus kochany, do rany przyloz
zawsze zadowolony, bezproblemowy, jak rano po calej nocy zadzwoni budzik to maly jest najszczesliwszy na swiecie, wskakuje wtedy do nas do lozka i mowi no wstawajcie juz! budzik zadzwonil to juz trzeba wstac! ja juz wstalem! nowy piekny dzien sie zaczyna!
Kropka sie tylko przeciaga, ewentualnie przewraca z boku na bok, a Kapciuszek jest taki podekscytowany nowym dniem ze az sie chce wstac z lozka dla niego :)
bardzo czesto przychodzi sie przytulac, i jak on sie przytula to tak calym soba
Kropce wystarczy zebysmy byli obok, jak sie na niej polozy reke to wszystko co jej potrzeba
a Kapciunio nie-e, jego trzeba obejmowac, przytulac, drapac za uchem, pod broda, glaskac po brzusiu, gadac do niego, jak sie przestanie go glaskac to podbija reke nosem na przyklad :)
jak maly sie chce poprzytulac a ja leze na lozku\kanapie to on nie kladzie sie obok, tylko wchodzi NA czlowieka ;) czasem sie kladzie obok, z jego twarza centymetr od mojej i paczy :) caly czas oczywiscie machajac przy tym ogonkiem, i po oczach widac ze sie smieje. a jak paczenie nie wystarczy i ja nie zwracam na niego uwagi to zaczyna podgryzac ucho, albo kladzie glowe (najchetniej z mokrymi faflami chwile po piciu) na moja twarz :P
ogolnie to conajmniej kilka razy dziennie robi cos tak fajnego ze ja sie smieje glosno ;)
Kropka jest zupelnie inna, ona tez jest duzo bardziej samodzielna, a Kapciu to taki synus mamusi po prostu :)

ania123 - Pon 19 Mar, 2012 21:15

Asiu umaszczenie ma faktycznie nietypowe, z jednej strony jest taki typowo plaszczowy a z drugiej laciaty. ja oczywiscie wole ta laciata strone, ale do zdjec maly sie zazwyczaj ustawia ta druga :P
eufrazyna - Pon 19 Mar, 2012 21:19

No tak mu z pyska patrzy, ze wlasnie taki fajny jest :) BuBu tez ma taki charakter, taki szczesliwy przytulak, ktory kocha caly swiat :)
Dodo AiJ - Wto 20 Mar, 2012 20:05

pięknie piszesz o Kapciuszku :smile: po nim całym widać że to świetny i kochany psiak, chyba wszyscy go tu uwielbiamy :smile: :smile: Kapciu the beeeesttttt!!!!
ania123 - Sro 21 Mar, 2012 20:11

http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be
pierdoly szaleja
taki jest u nas rytual, niezaleznie od tego czy spacer trwa 15 minut, 45, czy 1.5 godziny, to po powrocie jest kilka minut szalenstwa i dopiero wtedy mozna sie zajac czyms innym :)

ania123 - Czw 22 Mar, 2012 12:16

nie wiem jak on moze siedziec tak powyginany

albo spac tak

;)

Kala - Czw 22 Mar, 2012 12:41

ooo ranyyyy pies guma :shock:
gkoti - Czw 22 Mar, 2012 12:43

Ale!!!druga fotka śpiącego paragrafika jest super :lol: :lol: :lol: Aniu-
jak opisujesz Kapciuszka, to ja widzę moja Blaneczkę, ma taki sam charakterek, dosłownie! A Leniuszek to właśnie Twoja Kropeczka, hihi :wink: Och te nasz synusie i córusie kochane :lol:

julkarem - Czw 22 Mar, 2012 13:10

ta druga fota to chyba fotomontaż masakra :wink: :mrgreen:
ania123 - Czw 22 Mar, 2012 14:12

on naprawde spi taki powykrecany i to bardzo czesto :D

ania123 - Nie 25 Mar, 2012 17:29

obserwacja na dzis: chyba tylko w domu w ktorym mieszkaja bassety okna za bardziej brudne od srodka niz od zewnatrz. przynajmniej te 'widokowe' :D
Joasika - Nie 25 Mar, 2012 20:22

ania123 napisał/a:
obserwacja na dzis: chyba tylko w domu w ktorym mieszkaja bassety okna za bardziej brudne od srodka niz od zewnatrz. przynajmniej te 'widokowe' :D

No ba :!:

I to bardzo wygodne, gdyż nie trzeba się wygibać na zewnątrz, tylko ścierą szybki pucuje się od środka :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ania123 - Sob 31 Mar, 2012 21:33

misie grzeja sie w sloncu po spacerze :)

eufrazyna - Sob 31 Mar, 2012 21:36

One sa przeswietne, te Twoje psy :)
koluś - Nie 01 Kwi, 2012 07:34

co za laba na słoneczku :mrgreen: cudne są :!: :mrgreen:
Miła od Gucia - Nie 01 Kwi, 2012 07:48

Ja się zastanawiałam na czym Kapciu siedzi, że ma tak wszystko dostosowane do parapetu. A tu patrzę, kanapa dla wygody
po raz któryś pewnie powtarzam
zdjęcia "Kapcia okno na świat" są świetne :lol:

koluś - Nie 01 Kwi, 2012 07:58

fajne to "Kapciowe okno na świat" - właśnie pomyślałam, że jak ktoś przechodzi koło tego okna i widzi wylegujące się bassiory, to niezły ma ubaw :mrgreen:
Joasika - Nie 01 Kwi, 2012 08:27

Miła od Gucia napisał/a:
Ja się zastanawiałam na czym Kapciu siedzi, że ma tak wszystko dostosowane do parapetu. A tu patrzę, kanapa dla wygody

Ja też się zastanawiałam, jak Kapciuch wygrzebuje się na ten parapet :lol:

I teraz wszystko jasne :mrgreen: :!:

ania123 - Nie 01 Kwi, 2012 10:25

hehe
Kapciu ma dwa okna tak naprawde :)
jedno w duzym pokoju, gdzie siada sobie na kanapie, opiera sie na oparciu, wyglada i rozmysla i duma
a te zdjecia sa z psiego pokoju, czyli naszej drugiej sypialni :) tam jest normalne lozko (chwilowo leza na nim uprane dywany i czekaja az pozmywam podloge w duzym pokoju zeby mogly wrocic na swoje miejsce),no i tam Kapciu pilnuje
Kapciu chodzi do tego pokoju tylko jak Kropka tam jest tak naprawde, i albo z nia spi, albo rozsiada sie wlasnie tak na parapecie i pilnuje zeby nikt Kropki nie ukradl
bo z tego okna akurat widac jak ktos do nas wchodzi do bramy :)

Kala - Nie 01 Kwi, 2012 13:34

o jaaaaaaaaaaa... z chęcią bym się razem z nimi na tym slonczku powygrzewała :D
Bernard - Nie 01 Kwi, 2012 14:44

koluś napisał/a:
fajne to "Kapciowe okno na świat" - właśnie pomyślałam, że jak ktoś przechodzi koło tego okna i widzi wylegujące się bassiory, to niezły ma ubaw :mrgreen:
Tez o tym pomyślałam :mrgreen:
Kala - Nie 01 Kwi, 2012 15:23

Bernard napisał/a:
koluś napisał/a:
Tez o tym pomyślałam :mrgreen:

święta racja :D :D :D

ania123 - Nie 01 Kwi, 2012 21:26

pokoj wczoraj jak sie kladlam spac
(wiosenne porzadki i te sprawy :p piore wszystkie reczniki, kocyki, narzutki, poduszki jakie mam i robie skladzik w jedynym poki co wypucowanym pokoju:) )

koluś - Nie 01 Kwi, 2012 21:34

hahaha, no Pańcia, w czystym lepiej się przecież leży! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
lora - Nie 01 Kwi, 2012 21:36

Poprane... to teraz trzeba pilnować, żeby nikt tych świeżutkich kocyków i poduszeczek nie ukradł. Przecież wszyscy wiedzą, że spod basseta nikt nic nie wyciągnie :mrgreen:
koluś - Nie 01 Kwi, 2012 21:59

ja to bym nie umiała się na nie gniewać! a co, jeszcze podusię trzeba dołożyć :razz:
Bernard - Nie 01 Kwi, 2012 22:31

Zostaw im juz tak :mrgreen:
ania123 - Nie 01 Kwi, 2012 22:38

hehe nie no oczywiscie ze sie nie gniewam :D
tylko myslalam ze im sie nie uda wskoczyc, bo poslania zabieraja tyle miejsca ze nie mozna najpierw normalnie wskoczyc na lozko a pozniej na poslanie, tylko z tej czesci lozka ktora nie jest przykryta zostal taki maly schodek jakby :) wiec jakos bardzo sprytnie tam musza wskakiwac

a w ogole jak tam polozylam uprane dywany, kocyki, drybedy, poduszeczki, to sie zrobilo tak fajnie i przytulnie w tym pokoiku ze sama bym tam chetnie spala :D

julkarem - Pon 02 Kwi, 2012 12:14

ostatnio sie tak zastanawialam, czy te twoje psiaki rozumieja w dwóch językach czy tylko jednym sie posługujecie? :wink:
jabluszko520 - Pon 02 Kwi, 2012 12:43

:lol: :lol: :lol:
ania123 - Pon 02 Kwi, 2012 14:45

normalnie to mowimy do nich po angielsku :)
ale jak sie czasem wsciekam to krzycze po polsku i tez wiedza o co chodzi :D

ania123 - Pon 02 Kwi, 2012 16:10

dzis odkrylam ze jednak jest cos co sie zmywa ze scian trudniej niz bassecie gluty, mianowicie stare plamy z czerwonego wina ;)

kiedys szlam do psiej sypialni z lampka czerwonego wina, poslizgnelam sie na mokrej podlodze (oczywiscie kaluza Kapciowa po piciu wody:D), i wylalam calosc na regal z ksiazkami (ktory nie ma tylu). sprzatnelam to co moglam z ksiazek i ze sciany to co bylo widoczne, ale dopiero jak dzis odsunelam regal (zabralam sie w koncu za sprzatanie duzego pokoju:D) to zobaczylam ze sa tam zacieki z wina na scianie do samej podlogi

toooo sie dopiero trudno zmywalo. wiec obiecuje ze juz nie bede narzekala na bassecie gluty na scianach :D

Kala - Pon 02 Kwi, 2012 16:23

ania123 napisał/a:
wiec obiecuje ze juz nie bede narzekala na bassecie gluty na scianach :D

poczekamy, zobaczymy ;)

Ania i co udało Ci się wyczyścić te plamy?? :shock:

ania123 - Pon 02 Kwi, 2012 16:33

Kala nie do konca, ale nie ma tragedii :) chociaz widac takie delikatne paski (ale lekko szare a nie czerwone) jakby sie przyjrzec
no ale to za regalem z ksiazkami wiec najlepsze miejsce w ktorym moglo sie to stac hehe

Bernard - Pon 02 Kwi, 2012 21:14

No widzisz, co tam gluty :mrgreen: :wink:
Kala - Wto 03 Kwi, 2012 06:55

ufff.. no to całe szczęście, że nie widać :D rozlane czerwone wino to paskudana rzecz :twisted: w takim wypadku gluty to pikus ;)
ania123 - Sob 21 Kwi, 2012 09:59

chlopaki graja w pilke:
http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be

Miła od Gucia - Sob 21 Kwi, 2012 10:10

super,
główka, podawanie, odbieranie
wszystko opanowane
Kapciu na Mistrzostwa :lol:

Marynia - Sob 21 Kwi, 2012 13:36

No ja nie wiem czy ten mecz był fair play,ponieważ jeden z graczy był na smyczy,co utrudniało przeprowadzenie szybkich akcji :wink: :mrgreen:
ania123 - Sob 21 Kwi, 2012 13:42

oj tam, nie byl na smyczy tylko ta linka ktora prawie nic nie wazy sie za nim platala, nikt jej nie trzymal i go w zaden sposob nie blokowal :D
ania123 - Sob 21 Kwi, 2012 19:40

jeszcze troche zdjec z wczoraj - chlopaki graja w pilke, Kropka (Krowka?) sie pasie albo zjada szyszki, ja biegam za wszystkimi i robie zdjecia :D

zebralismy sie do domu jak juz nic nie bylo widac ;)

Hania - Sob 21 Kwi, 2012 19:44

Piękne wasze zdjęcia.
Widzę że ktoś się przygotowuje do euro 2012 :smile:

racuchkasz - Sob 21 Kwi, 2012 20:27

oooo tak kapcia na euro 2012 może w końcu byśmy coś pograli :twisted:
Joasika - Sob 21 Kwi, 2012 21:04

racuchkasz napisał/a:
oooo tak kapcia na euro 2012 może w końcu byśmy coś pograli :twisted:

I byłaby szansa na wygraną :mrgreen: :!:

Kapciuch na Euro 2012 :!: :!: :!:

Bernard - Sob 21 Kwi, 2012 22:27

Drużyna Billów trenuje :mrgreen: :wink:
volarius - Nie 22 Kwi, 2012 07:34

Weżcie do drużyny Snusia! on świetnie drybluje.Jak przejmie piłkę , to nie odda aż do bramki.Trenuje z moim bratankiem co sobotę.Michałek przyjeżdża i Snus już czeka z piłką, taką prawdziwą do nogi!!! :grin:
Marynia - Nie 22 Kwi, 2012 09:35

No to powoli zbiera się solidna ekipa na euro :wink: :mrgreen:
ania123 - Nie 22 Kwi, 2012 10:05

volarius napisał/a:
Weżcie do drużyny Snusia! on świetnie drybluje.Jak przejmie piłkę , to nie odda aż do bramki.Trenuje z moim bratankiem co sobotę.Michałek przyjeżdża i Snus już czeka z piłką, taką prawdziwą do nogi!!! :grin:

to tak jak Kapciuch :D taki sam sposob gry ma, no i pilka nozna to zdecydowanie jego ulubiona pilka!
ma jeszcze taka jedna swiecaca ktora lubi jak sie mu rzuca, ale taka prawdziwa pelnowymiarowa pilka do nogi jest najulubiensza ;)

eufrazyna - Nie 22 Kwi, 2012 10:31

Uwielbiam ogladac Twoje bassety Ania, te zmarszczki Kapciucha- cudo :grin: ! Wiem teraz jak on moze w rzeczywistosci byc wielki, bo spotkalam jego brata na wystawie- kawal psa!
Lutex - Sro 25 Kwi, 2012 15:29

o rany i tak zlecial dzionek do wieczora na zabawie :)
zglaszam Lutora na bramke - on nic nie robi tylko lezy :shock: jak sie dobrze ulozy, to zadnego gola nie przepusci :mrgreen:

ania123 - Sro 25 Kwi, 2012 16:52

Lutex napisał/a:
o rany i tak zlecial dzionek do wieczora na zabawie :)
zglaszam Lutora na bramke - on nic nie robi tylko lezy :shock: jak sie dobrze ulozy, to zadnego gola nie przepusci :mrgreen:

:D

no to Kapciu, Snooker, Lutex, ktos jeszcze do druzyny? :D

Dodo AiJ - Czw 26 Kwi, 2012 12:39

Doduś oczywiście :grin: on już w zeszłym roku w wakacje zaczął treningi- nawet w swoim temacie ma całą sesję :grin: on byłby dobry w obronie, za nic piłki nie odda :grin:
ania123 - Wto 01 Maj, 2012 20:37

Kapciu na swojej miejscowce, co z tego ze ktos juz tam byl, w ogole mu to nie przeszkadza

i znudzony pieseczek

jabluszko520 - Wto 01 Maj, 2012 20:39

Nie , no to pierwsze zdjęcie - obłędne, haha :lol: :lol: :lol:
gkoti - Pią 04 Maj, 2012 21:09

Kapciu- niemożliwiec!!!to jego stała pozycja do obserwacji i siedzenia, jeśli dobrze pamietam, to już któres takie zdjatko, hihi, aparat :lol: Uwielbiam Go :lol:
JolaP - Nie 06 Maj, 2012 14:20

Śliczne Basiorki! :grin:
lora - Wto 08 Maj, 2012 23:21

Kapciuch umie się ...usadzić :lol:
ania123 - Nie 14 Paź, 2012 12:57

mija 6 tygodni bez psow, zostalo jeszcze 8

wczoraj przeplakalam pol dnia po obejrzeniu filmiku
http://www.youtube.com/wa...Dg&feature=plcp

nigdy wiecej takiej rozlaki, postanowione bezsprzecznie i bezapelacyjnie!

Marynia - Nie 14 Paź, 2012 13:06

Nie płakaj,nie płakaj,zobacz jak one się fajnie bawią,jakie szczęśliwe,opiekę mają dobra,a ja cię przywitają jak wrócisz do domu,jak nakrzyczą na ciebie, wtedy dopiero będziesz płakać z radości.
Prawdę mówiąc tez się za twoimi kluchami stęskniłam :mrgreen:

Joasika - Nie 14 Paź, 2012 13:09

Ale szaleją :mrgreen:

Przekochane waryjaty :mrgreen:

ania123 - Nie 14 Paź, 2012 13:39

Marynia napisał/a:
Nie płakaj,nie płakaj,zobacz jak one się fajnie bawią,jakie szczęśliwe,opiekę mają dobra,a ja cię przywitają jak wrócisz do domu,jak nakrzyczą na ciebie, wtedy dopiero będziesz płakać z radości.
Prawdę mówiąc tez się za twoimi kluchami stęskniłam :mrgreen:

no ja tez!!!

wiem ze maja dobra opieke, maz je zabiera na dlugie spacery, myje im nawet zeby :) jak zjedza i chca sie bawic to on sie kladzie z nimi na lozku i odpoczywaja godzinke razem bo inaczej ich Eivind nie potrafi uspokoic hehe

wiec wiem ze im dobrze, tylko mi kurde nie dobrze ;)

Marynia - Nie 14 Paź, 2012 13:49

no widzisz,teraz już masz z górki dasz radę :wink:
julkarem - Pon 15 Paź, 2012 09:34

Super się bawią tak jak moje, ale że ta kanapa to wytrzymuje :D
ania123 - Pon 15 Paź, 2012 10:35

anita kanapa jest glownie ich, kupiona uzywana wlasnie pod katem psow taka do zajechania hehe wiec nawet mnie nie boli serce jak na to patrze :D
julkarem - Pon 15 Paź, 2012 10:41

ania123 napisał/a:
anita kanapa jest glownie ich, kupiona uzywana wlasnie pod katem psow taka do zajechania hehe wiec nawet mnie nie boli serce jak na to patrze :D

No własnie chyba się domyśliłam :mrgreen:

ania123 - Nie 16 Gru, 2012 14:11

Kapciuszki jedza obiad :)
przedwczoraj byla baranina, wczoraj kurczak :)

jabluszko520 - Nie 16 Gru, 2012 14:41

Ale cudnie mordki pomarszczone :grin: Smacznego pieseczki :smile:
Joasika - Nie 16 Gru, 2012 17:49

Widać, że im wielce smakuje :mrgreen:
koluś - Nie 16 Gru, 2012 18:03

Zdjęcie Kapcia z jęzorem na wierzchu mówi wszystko ;D Anka,małe przekupstwo po powrocie? ;)
besta - Nie 16 Gru, 2012 19:29

Super psiaki a Kapciuch- Zmarszczuch jest cuuuuudny :grin:
madziaa - Nie 16 Gru, 2012 21:50

Boże boże jakie cudne pomarszczone mordki ale bym wyściskała oj cudne
Miła od Gucia - Nie 16 Gru, 2012 23:21

ale z apetytem wcinają
a te marszczuchy strasznie mi się podobają :lol:

gkoti - Wto 18 Gru, 2012 14:11

Są prześliczne marszczuchy :wink: Tylko już się znowu gubię- Kropka to to zdjęcie na dole, z białym kołnierzem?
ania123 - Wto 18 Gru, 2012 15:00

Kropka to ta jasniejsza ;) na zdjeciac ona je na bezowym poslaniu, Kapciuch ciemniejszy na brazowym
jabluszko520 - Wto 18 Gru, 2012 15:24

i każde pilnuje swojego kojka czy się zamieniają?
Marynia - Wto 18 Gru, 2012 16:03

Tak,tak one są cudne :mrgreen:
Asia i Basia - Wto 18 Gru, 2012 16:25

Tak, przepiekne :)
ania123 - Wto 18 Gru, 2012 17:09

jabluszko520 napisał/a:
i każde pilnuje swojego kojka czy się zamieniają?

roznie ;) Kropka zazwyczaj wybiera pierwsza poslanie bo ona jak cos dostanie to odrazu z tym biegnie i je, a maly najpierw sie bawi miesem, nosi to w gebie i sie lansuje, pozniej dopiero idzie jesc na poslanie ktorego Kropka nie zajela ;)
dzis na obiad surowy losos!

a z mniej przyjemnych wiadomosci, jutro na 9 rano jedziemy do weta, Kapciu pod narkoze i prawdopodobnie bedzie mial usuniety paznokiec :(
moj maz nie obcinal mu paznokci tak jak trzeba gdy mnie nie bylo, maly chwile przed moim powrotem do domu o cos zahaczyl na podworku, no i tak sie to konczy :\

jabluszko520 - Wto 18 Gru, 2012 17:50

o kurczę, naderwał sobie ?
trzymamy kciukasy, niech zdrowieje

ania123 - Wto 18 Gru, 2012 17:58

paluszek nie jest naderwany, tylko on zahaczyl o cos pazurkiem tym dlugim, musial to mocno pociagnac i wyglada na to ze pazurek jest poluzowany, jutro rano bedzie wiadomo na 100% bo maly tak panikowal ze nie mozna bylo w 100% stwierdzic co tam jest
rano pod narkoza to obejrza dokladnie i mozliwe ze nie jest az tak zle i dostaniemy tylko antybiotyk, ale najprawdopodobniej trzeba bedzie ten pazurek usunac :(

madziaa - Wto 18 Gru, 2012 20:39

trzymamy kciuki żeby to nie było nić poważnego no i koniecznie pisz Aniu jak będziesz miała więcej informacji
ania123 - Sro 19 Gru, 2012 10:40

juz jestesmy w domu, pazurek usuniety, mamy antybiotyk na 10 dni, maly ma zakaz dluzszych spacerow i szalenstw w tym czasie, nie wiem jak on to przezyje
zaraz biegne do sklepu kupic mu jakies skarpetki
a maly spi, co jakis czas tylko sie budzi, patrzy na mnie, macha ogonkiem i znow zasypia ;)

Miła od Gucia - Sro 19 Gru, 2012 11:47

Kapciuszku, teraz potrzebny ci kapciuszek na łapkę :lol:
zdrówka życzę, po narkozie pewnie tak sie zachowuje

julkarem - Sro 19 Gru, 2012 11:59

Biedny Kapciuch, ale da radę :D
Tak to jest, Pan Mąż został sam i same szkody ;)

koluś - Sro 19 Gru, 2012 12:20

zdrowiej Kapciu! a Pańcia się nie martw, będzie dobrze!
ania123 - Sro 19 Gru, 2012 13:45

syncio odpoczywa i dochodzi do siebie

jabluszko520 - Sro 19 Gru, 2012 13:54

Ania, jaki on jest piękny, ileż on ma tej skóry? co za fałdy, miodzio!
julkarem - Sro 19 Gru, 2012 14:18

hehe ale fajnie sobie siedzi, bidulek obabulony :D a Kropka na straży ;)
madziaa - Sro 19 Gru, 2012 14:23

jaki pomarszczony hmm cudeńko na prawdę Aniu masz cudne psiaczki.
A z łapką będzie oki jeszcze dostanie prezencik w postaci skarpetek super

ania123 - Sro 19 Gru, 2012 14:28

fajny Kapciol co? :)

Kropka go pilnuje, zeszkoczyla na chwile z kanapy bo poszla do kuchni na sniadanie, Kapciu dostal sniadanie do lozka :)

a teraz znow odpoczywa

madziaa - Sro 19 Gru, 2012 14:32

BOŻE jaki piękny pyszczek tulić Go całować i ściskać miodzio jak to Gosia pisała.
A Kropka hmm co tu dużo mówić kocha więc chce być blisko rekonwalescenta, śliczne masz mordki obie :lol:

julkarem - Sro 19 Gru, 2012 14:32

Śniegu u was , u mnie nie ma nic, deszcz wszystko zabrał
ania123 - Sro 19 Gru, 2012 14:36

fajny snieg tylko z ta lapka musimy ostroznie teraz, kupilam skarpetki takie gumowe ktore mozna nosic w domu i na zewnatrz, zeby tam mu sie nic nie dostawalo
kupialm taki zestaw 12 gumowych, chcialam kupic jakies porzadne ale babka w sklepie bardzo polecala te, no i w porzadnych skarpetkach nie bylo rozmiaru, na niego czasem XL nawet sa za male i trzeba XXL
przedwczoraj chyba wkladalam ostatnio malemu moja skarpetke na noge zeby nie lizal, autentycznie trudniej wlozyc moja skarpete na jego noge niz na moja ;p takie ma wielkie lapska

julkarem - Sro 19 Gru, 2012 14:39

ania123 napisał/a:
fajny snieg tylko z ta lapka musimy ostroznie teraz, kupilam skarpetki takie gumowe ktore mozna nosic w domu i na zewnatrz, zeby tam mu sie nic nie dostawalo
kupialm taki zestaw 12 gumowych, chcialam kupic jakies porzadne ale babka w sklepie bardzo polecala te, no i w porzadnych skarpetkach nie bylo rozmiaru, na niego czasem XL nawet sa za male i trzeba XXL
przedwczoraj chyba wkladalam ostatnio malemu moja skarpetke na noge zeby nie lizal, autentycznie trudniej wlozyc moja skarpete na jego noge niz na moja ;p takie ma wielkie lapska

łapy jak Lew :)

ania123 - Sro 19 Gru, 2012 14:46

smiej sie smiej Anita! ;)
ania123 - Sro 19 Gru, 2012 16:33

no i jednak jutro wracam do zoologicznego szukac nowych skarpet, te sa za male, mimo ze to rozmiar XL i sa najwieksze z tego modelu
dobrze ze zatrzymalam rachunek to bede mogla wymienic :P

julkarem - Sro 19 Gru, 2012 19:32

ania123 napisał/a:
smiej sie smiej Anita! ;)

ja się nie śmieje ;) ona sa świetne takie duże, jak u misia, czy pumy.U mnie Spike ma duże, ale Kapciuch ze zdjęc wydaje mi sie ze ma mega duze :) pościskałabym je i podusiła :P

ania123 - Czw 20 Gru, 2012 12:27

oficjalnie wszystkie skarpetki z zoologicznego sa na Kapciucha za male
przy mnie babka mierzyla jedne swojemu doroslemu dogowi niemieckiemu, na Kapciucha za male
wiec kombinujemy domowymi sposobami, cos sie chyba udalo, pocielam 2 pary wlasnych skarpetek ale poki co, odpukac :D dziala!

julkarem - Czw 20 Gru, 2012 12:32

ania123 napisał/a:
oficjalnie wszystkie skarpetki z zoologicznego sa na Kapciucha za male
przy mnie babka mierzyla jedne swojemu doroslemu dogowi niemieckiemu, na Kapciucha za male
wiec kombinujemy domowymi sposobami, cos sie chyba udalo, pocielam 2 pary wlasnych skarpetek ale poki co, odpukac :D dziala!

i najtaniej ;)

julkarem - Czw 20 Gru, 2012 12:32

a jak Kapcio dzisiaj sie czuje ?
ania123 - Czw 20 Gru, 2012 13:38

czuje sie super :) wlasnie sie lansuje z wolowym penisem ha ha, nie mozemy chodzic na spacery wiec kupilam im gryzaki zeby mialy jakies zajecie, Kropka juz hopla dostaje przez to ze nie moze sie z nim bawic, no ale jeszcze kilka dni i bedzie dobrze :)

jest na tabletkach przeciwbolowych wiec to moze miec jakis zwiazek z jego dobrym humorem ;p ale udawadnia to tylko jeszcze bardziej ze jednak przez ten pazurek byl mocno przygaszony, on ma 2 lata ale nadal w glowie sianko i zachowuje sie jak szczeniaczek caly czas tak naprawde, jak wrocilam do domu po 3.5 miesiaca to byl jakis spokojniejszy, myslalam ze moze troche po prostu wydoroslal, no ale nie, okazuje sie ze go po prostu bolalo, teraz widac ze nie wyrodoslal tylko nadal jest taki glupiutki jak zawsze :) i dzieki Bogu!! ha ha

jabluszko520 - Czw 20 Gru, 2012 16:29

ania123 napisał/a:
on ma 2 lata ale nadal w glowie sianko i zachowuje sie jak szczeniaczek caly czas tak naprawde,

moja jest dużo starsza a tez zachowuje się jak szczeniak, hah

cieszę się, że wraca do normy, wiem jak boli zerwany paznokieć, sama miałam zrywany , współczuję ;) dobrze, ze na przeciwbólowych jest, bo inaczej można oszaleć

ania123 - Czw 20 Gru, 2012 19:48

wczoraj maly troche sie obrazil i powiedzial ze nie bedzie ze mna gadal

i taki byl naburmuch

ale na chwile tylko :) pozniej juz bylo dobrze, spal sobie

troche sam, troche z Kropka

dzis maly czuje sie bardzo dobrze i rozpiera go energia (Kropke tez bo ona tez nie chodzi na dluzsze spacery, bo ona nie lubi bez Kapcia), wiec kupilam im gryzak i gryza

wszystkie kupione skarpetki za male, wiec Kapcio nosi moja

juz normalnie uzywa nozki, wczesniej jak ten pazur jeszcze byl to maly nie mogl nawet jesc gryzakow, probowal ale co jakis czas sie zapominal i chcial sobie pomoc raczka, wtedy go bolalo i przestawal jesc :( raz siedzialam z nim chyba godzine i trzymalam mu tchawice jak gryzl, no ale teraz moze sam :)

Marynia - Czw 20 Gru, 2012 20:01

Oj śliczny Kapciuchu,bądź dzielny,łapka szybko się zagoi i będziesz mógł śmigać na spacerki :lol:
madziaa - Czw 20 Gru, 2012 20:14

boże, boże jakie śliczne ale bym Je wyściskała oj masz cudne ta psiaki Aniu, zdjęcia bombowe jak coś nowego będziesz miała to koniecznie nam pokaż.
A łapka szybko się wykuruje i będzie dobrze, ściskamy mocno

jabluszko520 - Czw 20 Gru, 2012 21:17

Dobrej nocki , fajnego misia masz na skarpetce ;)
koluś - Pią 21 Gru, 2012 10:13

Kapciuszek księciunio ;) cudne ma łapki, więcej do miętolenia :) my w takich sytuacjach ratujemy się też tym przylepnym bandażem, który dodatkowo nie przemaka i chroni opatrunek. proszę wytarmosić parę królewską :D
ania123 - Pią 21 Gru, 2012 10:56

Domi tez o tym myslalam, ale zapytalam i nie moge uzywac tego bandaza bo ranka ma oddychac :\
ania123 - Sob 22 Gru, 2012 13:28

u nas nastapilo male przetasowanie bo Kropka nauczyla sie siedziec na Kapcia ulubionym miejscu i wygladac przez okno
i w zwiazku z tym ze jak mala tak siedzi to Kapciu nie moze usiasc na niej bo sie zeslizguje (probowal), to zaadoptowal drugie okno
wiec teraz czesto jest u nas taki widok, kazdy przy swoim ;)

tak Kropka pilnuje domu :)

jabluszko520 - Sob 22 Gru, 2012 19:31

haha słodkie paszteciaki :lol:
zojka - Sob 22 Gru, 2012 21:32

Ale piękny widok ...
Wzruszyłam się :lol:

madziaa - Nie 23 Gru, 2012 19:39

cudnie :lol:
ania123 - Nie 23 Gru, 2012 23:33

Kapciuszek nadal chodzi w skarpetkach :)

dzis na obiad wieprzowina z koscia, na poczatku maly sie troche krzywil

ale jak sprobowal to okazalo sie ze bardzo smakuje :)

Kropeczce oczywiscie bardzo smakowalo i szybko zjadla swoja porcje

i czekala az Kapciu zje, moze cos jej zostawi?

ale nie zostawil :)

Kapciu sprawdzil czy Kropka wszystko zjadla, Kropka sprawdzila czy Kapciu wszystko zjadl, i zadowoleni poszli spac

gkoti - Pon 24 Gru, 2012 22:26

Kochany Kapciuniu, bolało, ale teraz już coraz lepiej będzie, twoja Pańcia w domku, wszyscy w rodzinie są juz na miejscu, to ze szczęścia będzie się goić :wink: Jaki Ty jesteś śliczny psisko, takie Książątko Urocze :wink: Musisz być szybko zdrowy, bo Kropeczka będzie miała za mało spacerków :wink:
koluś - Wto 25 Gru, 2012 14:23

Kapciu, you're my number one! :mrgreen: słodziaki z tych Kapciuchów! ;)
jabluszko520 - Sro 26 Gru, 2012 18:26

o matulo, Majka też tak spała z szyją do tyłu :roll: :lol: gdzieś u mnie w wątku to zdjęcie jest, haha żyrafy :wink: :lol:
zojka - Pią 28 Gru, 2012 09:02

Ja w czasie wigilii opowiadałam rodzinie o Kapciu :grin:
O jego łapach i skarpetkowych problemach.

Najpierw rodzina się zdziwiła a potem przyomniała sobie łapska Rufusa. Też były wielgie, choć nie wiem, czy aż tak :mrgreen:

Batus - Pią 28 Gru, 2012 20:31

Batus też tak spał, w samochodzie zwisał w ten sposób...:P
ania123 - Sro 02 Sty, 2013 00:42

portreciki maluchow

Kropku

Kapciu

madziaa - Sro 02 Sty, 2013 01:02

powiem krótko PIĘKNOŚCI :)
gkoti - Sro 02 Sty, 2013 11:10

One są przecudne, uwielbiam te twoje pieknoty :wink:
Batus - Sro 02 Sty, 2013 15:31

Piękne są, bije od nich słodkie lenistwo :)
ania123 - Sob 12 Sty, 2013 15:09

u nas dzis zimno i spiaco

Joy - Sob 12 Sty, 2013 15:40

ale słodkie zmarszczki ♥
besta - Sob 12 Sty, 2013 16:06

Joy napisał/a:
ale słodkie zmarszczki ♥

Właśnie też sobie pomyślałam jaki on ślicznie pomarszczony

Marynia - Sob 12 Sty, 2013 17:02

Kapciuszku,ale z ciebie słodziak :mrgreen:
jabluszko520 - Sob 12 Sty, 2013 17:11

Bukiet z basseta :!:
Jest nieziemsko pomarszczony. Uroczy :grin:

ania123 - Sob 12 Sty, 2013 17:32

ha ha bukiet z basseta dobre :)
fajny pimpus co :)

madziaa - Nie 13 Sty, 2013 12:10

bukiet z basseta to dobre, Bogusia lepiej tego nie można nazwać. Śliczna mordka tylko ściskać i całować
wisnianol - Nie 13 Sty, 2013 13:33

Piękny Kapciuch... :mrgreen:
Pozdrowienia od Tytusa :wink:

Batus - Pon 14 Sty, 2013 11:54

A ja pomyślałam, że to basset w kapuście :)
ania123 - Wto 22 Sty, 2013 13:45

Kropka przejela Kapciuchowe ulubione miejsce przy oknie, wiec synciu musi sobie jakos radzic

jabluszko520 - Wto 22 Sty, 2013 13:58

Z paznokciem już wszystko oki?
madziaa - Wto 22 Sty, 2013 14:05

Boscy są cudni oja rewelka
Marynia - Wto 22 Sty, 2013 14:11

Boshe,nie wytrzymam,druga fotka to MŚ,one są boskie :mrgreen:
julkarem - Wto 22 Sty, 2013 14:22

ehhh te boskie Kropko-Kapciuchy :)
gkoti - Wto 22 Sty, 2013 14:27

Cudne ślicznoty i nie wiem, co tam jeszcze powiedzieć....bo wszystko już oklepane, ale szczere, z serca :wink:
ania123 - Wto 22 Sty, 2013 14:27

tak juz dawno :) paluszek juz w 100% ok, nie jest zaczerwieniony ani spuchniety, juz nawet pazurek zaczyna odrastac ;)
jabluszko520 - Wto 22 Sty, 2013 14:28

super, wymiętol ślicznoty koniecznie :lol:
ania123 - Wto 22 Sty, 2013 14:30

aa zaczelam pisac posta i zadzwonil dzwonek do drzwi, przyszla paczka, rozpakowalam paczke i przyszlam dokonczyc posta i wyslalam bez odswiezenia tematu hehe
wiec poprzedni post to byla odpowiedz na pytanie Jabluszko,
a teraz dziekuje wszystkim za mile slowa! :)

zojka - Wto 22 Sty, 2013 14:35

Ja wstępuję do Waszego fan clubu :mrgreen:
ania123 - Wto 22 Sty, 2013 14:41

a w paczce tak w ogole przyszly szelki (i lonze i amortyzatory i 2 obrozki dostalismy gratis :) ) z tego sklepu internetowego ktory ktos kiedys polecil w shoutboxie, dogstyle :P
juz przymierzylismy i jestem bardzo zadowolona :)

madziaa - Wto 22 Sty, 2013 14:42

ślicznie się prezentują pesinki:)
julkarem - Wto 22 Sty, 2013 14:48

a Kapcio jaką ma minę niezadowoloną :D , że mu znowu coś załozyłaś ;)
jabluszko520 - Wto 22 Sty, 2013 15:14

julkarem napisał/a:
a Kapcio jaką ma minę niezadowoloną :D , że mu znowu coś załozyłaś ;)

haha :lol:

Miła od Gucia - Sro 23 Sty, 2013 09:26

cudne bassiorki,
w nowych szelkach wyglądają jeszcze bardziej uroczo

Hania - Sob 25 Maj, 2013 20:30

co ciekawego u bassiorków słychać?