Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Mój basset - KLARA TM paskudna pięknota i BASTER piękniejszy

zosia15 - Sob 21 Sty, 2012 17:56
Temat postu: KLARA TM paskudna pięknota i BASTER piękniejszy
Wcześniejsze losy Klary w temacie
Klara do adopcji
edit. Miła od Gucia
-------------------------------
No i stało się , mamy swojego BASSETA :D
Po Klarę wyjechaliśmy o 5 rano , to było 5 godzin jazdy po naszego stwora .
O 9.56 zadzwoniliśmy do domku właścicieli Klary , " Oddali nam pieska " i dosłownie o 10.06 wyruszyliśmy do domku .Klara całą drogę spała ,oczywiście nie obeszło się bez " pachnącej " niespodzianki , po za tym podróż zniosła bardzo spokojnie . Chyba nie muszę pisać co się działo jak zajechaliśmy do domu , my do domu po prostu wpadliśmy a Klara wpadła jak do siebie . Ku naszemu zaskoczeniu nasz jamnik Kora przywitał Klarę bardzo pozytywnie , sunia od razu wskoczyła na kanapę , ale nie mogła długo tam leżeć ( nie pachniała i wyglądała za czysto , ponieważ wcześniej przebywała na podwórzu ) . Natychmiast ją wykąpaliśmy co jej się bardzo spodobało , i teraz pachnąca i czysta leży na łóżku . Mamy nadzieję że spodobał jej się nasz dom i pokocha nas równie mocno jak my ją.
Margareta , Artur , Alicja , Filip
Jamnik Kora , Kot Matylda , Kot Chłopiec
KLARA :D

Marynia - Sob 21 Sty, 2012 18:02

Z tego wnioskuję,że właściciele z wielką niecierpliwością na Was czekali i z wielką radością Was pożegnali :wink: Zachowanie Klary w/g mnie świadczy o tym,ze znalazła swoje miejsce na ziemi i ze już Was mocno kocha :mrgreen:
zosia15 - Sob 21 Sty, 2012 18:04

Nic dodać nic ująć:)Ważne że jest mam nadzieję szczęśliwa:)ja bym nie oddała w zyciu psa który ma 5 lat .
Miła od Gucia - Sob 21 Sty, 2012 18:54

Buziaki i całusy dla Ciebie Zosiu/Gosiu/Margo :lol:
bardzo się cieszę, że dzięki Wam kolejny bassecik znalazł swoje ciepłe miejsce

Joasika - Sob 21 Sty, 2012 18:55

No to teraz foteczki prosimy :mrgreen:

Cieszę się, że Wasza podróż przebiegła niemal bezproblemowo i zakończyła się pełnym sukcesem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Magda i Rudolf - Sob 21 Sty, 2012 19:28

Gratuluje slicznej suni :smile:
gkoti - Sob 21 Sty, 2012 19:31

No to się Zosiu doczekałaś, a raczej to Klarcia doczekała się swojego szczęśćia :wink:
zosia15 - Sob 21 Sty, 2012 19:35

Tak już się doczekaliśmy :)
Miła od Gucia - Sob 21 Sty, 2012 20:55

ja wstawię Ty opiszesz Zosiu

zdjęcia sobie ściągnęłam z f-ka
nie musisz wysyłać

zaraz kolejne wstawię

Miła od Gucia - Sob 21 Sty, 2012 20:56

c.d.n.

Miła od Gucia - Sob 21 Sty, 2012 20:58

jabluszko520 - Sob 21 Sty, 2012 21:01

czytam i sie uśmiecham do siebie. My też pierwszego dnia musieliśmy ją kąpać bo przez tą piwnicę brudna bardzo była. Ale napisz jak i gdzie ona tam spała?
zosia15 - Sob 21 Sty, 2012 21:05

Właścicielka mówiła że cały dzień spędzała na podwórku a na noc szła spać do domu :wink:
Teraz śpi na kanapie i nie ma zamiaru z niej się ruszać , wołaliśmy ją na siku a ona zapierała się łapkami śmiechu było co nie miara , komicznie to wyglądało :D

Miła od Gucia - Sob 21 Sty, 2012 21:10

zosia15 napisał/a:

Teraz śpi na kanapie i nie ma zamiaru z niej się ruszać , o :D

Wiesz, ona dziś tyle wrażeń miała,
z drugiej strony wcale jej się nie dziwię, że się nie chce ruszać z kanapy
może sobie myśli, że ją wyprowadzicie i nie będzie mogła wrócić

Miła od Gucia - Sob 21 Sty, 2012 21:10

zosia15 napisał/a:

może sobie myśli, że ją wyprowadzicie i nie będzie mogła wrócić

gkoti - Sob 21 Sty, 2012 21:13

To cały basset, poduszkowiec :wink: tak, boi sie, że nie wróci juz na kanapę i miękka poduszczkę, a zresztą jest jej dobrze, po co złazić, hehe :wink: Śliczna pannica :wink:
Miła od Gucia - Sob 21 Sty, 2012 21:13

zosia15 napisał/a:

może sobie myśli, że ją wyprowadzicie i nie będzie mogła wrócić :lol:

zosia15 - Sob 21 Sty, 2012 21:16

Oj to racja ,teraz śpi jak zabita .Bogusiu serdecznie Ci dziękuję za pomoc gdyby nie Ty Klara nie byłaby z nami,jesteśmy szczęśliwi i zadowoleni,dziękuję za Twoje serce i wspanialą pomoc :)jesteś WIELKA :) :oops: :lol: ♥ :!: :!: :!:
Marynia - Sob 21 Sty, 2012 21:33

Śliczniusia jest :mrgreen:
jabluszko520 - Sob 21 Sty, 2012 21:36

Jest śliczna - nie ma co do tego wątpliwości :mrgreen:

WARTO BYŁO?

-WARTO! :mrgreen:

eufrazyna - Nie 22 Sty, 2012 08:31

Fajnie :)Śliczna Pani Bassetka i imię ma takie pasujące :)
ania123 - Nie 22 Sty, 2012 11:31

cudna jest :) ona mi bardzo przypomina forumowa Nore :)
mychaNora - Nie 22 Sty, 2012 12:14

ania123 napisał/a:
cudna jest :) ona mi bardzo przypomina forumowa Nore :)

Przeglądałam wczoraj forum i doszłam do tego samego wniosku - są z Norką bardzo do siebie podobne - tak samo "ciapkowane" na torsie i umaszczenie bardzo podobne - może mają wspólnych przodków :?: :?:

zosia15 - Nie 22 Sty, 2012 16:20

Kto wie?kto wie?moze to jakies kuzynki?
Miła od Gucia - Nie 22 Sty, 2012 16:27

Zosiu
jak nocka minęła ???
jak Klara się czuje
no i Wy ? z nowym domownikiem ?

zosia15 - Nie 22 Sty, 2012 17:13

Klarka , pięknie spała całą noc po podróży . Dziś zafundowaliśmy jej pierwszy spacer w rodzinnym gronie . Klara oczywiście wsiadając do samochodu , zajęła moje miejsce czyli koło kierowcy, więc mi nie pozostało nic innego jak usiąść z tyłu . Podczas jazdy nie dała Arturowi kierować , ponieważ chciała być przytulana i wchodziła mu na kolana . Na plaży biegała jak szalona , widać że plaża i takie spacery przypadły jej do gustu , po powrocie do domu oczywiście miska opustoszała z jedzenia i Klara do tej pory śpi na kanapie w swoim malutkim pokoju ( jest w mieszkaniu jeden wolny mały pokoik który zajęła Klarusia ) .
PS . ZARAZ DODAM FOTKI ZE SPACERU :D

jabluszko520 - Nie 22 Sty, 2012 17:21

Ale fajnie! Nie tęskni, nic a nic?
zosia15 - Nie 22 Sty, 2012 17:42

Myślę że tęskni , w końcu w pierwszym domku była 5 lat , nieraz trochę popiskiuje ale od razu ją przytulamy i " tarmosimy " .

zdjęcia z spacerku po lesie:) Klara i Kora

edit. Miła od Gucia (wstawienie zdjęcia)

zosia15 - Nie 22 Sty, 2012 18:04

Teraz dodałam kilka zdjęć z naszego dzisiejszego spaceru nad morzem :)

http://imageshack.us/g/821/dsc8566e.jpg/

Miła od Gucia - Nie 22 Sty, 2012 18:04

to zdjęcia z wczoraj

jabluszko520 - Nie 22 Sty, 2012 19:29

One są cudowne, aż chce się tulić i miętosić :mrgreen: :* Masz teraz dwie paróweczki w domku :wink:

Ale masz piękne widoki.

zosia15 - Nie 22 Sty, 2012 19:38

Tak je tulimy że w końcu udusimy . Fakt morze jest piękne ale całkowicie zabrało plaże .
Miła od Gucia - Nie 22 Sty, 2012 22:52

fajne zdjęcia,
spacerek udany

julkarem - Pon 23 Sty, 2012 08:49

super fotki. Fajny domek :mrgreen: napewno Klara nawet nie śniła ,że zobaczy morze
jabluszko520 - Sro 25 Sty, 2012 11:34

Śliczna Klaro co u ciebie słychać? :mrgreen:
zosia15 - Sro 25 Sty, 2012 12:32

U Klary wszystko ok , uwielbia chodzić na długie spacery , broi,psoci,no ale na wszystko jej pozwalamy,jest kochana no tak ale ktory pasztet nie jest kochany ?
gkoti - Sro 25 Sty, 2012 12:34

zosia15 napisał/a:
,jest kochana no tak ale ktory pasztet nie jest kochany ?

to cudownie :lol: i tu masz rację, hihi

koluś - Sro 25 Sty, 2012 12:42

śliczne parówki! :mrgreen:
Miła od Gucia - Sro 25 Sty, 2012 12:44

Zosia, Małgosia
tak na wszystko jej nie pozwalajcie :lol: :lol:
fajnie, że wszystko dobrze

Zosiu Małgosiu,
kiedy idziecie do weta, mówiłaś, że pazurki będziecie obcinać
ciekawa jestem jak Klara zareaguje

całuski dla Was
buziole, gluciole od gucia :lol:

zosia15 - Sro 25 Sty, 2012 12:50

Jesteśmy umówieni na Poniedziałek ( paznokcie ma okropne , jak by nigdy nie obcinane aż ciężko jej chodzić ) no i ten " cycek " wiszący musimy sprawdzić bo jakiś dziwny jest ( miała dwa i pół roku urodziła 9 szczeniąt i niby po półtora roku zaszła w ciążę i urodziła nie żywe , tyle wiem co było jeszcze nie wiadomo ) . Teść patrzy w Klarę jak w święty obraz .
koluś - Sro 25 Sty, 2012 12:53

u nas tak samo, Koluś to pupilek większej części rodziny... :mrgreen:
zosia15 - Sro 25 Sty, 2012 12:57

Klara bardzo lubi przytulanki (po prostu wchodzi na moją 12 letnią córkę i potrafi siedzieć na jej kolanach nawet 20 minut ) a jest uparta gorzej niż osioł :D
Miła od Gucia - Sro 25 Sty, 2012 13:01

Zosiu
Klara pragnie czułości
zasmaczyła, jak tylko ją przywieźliście i spodobało się jej to.
Wcale się nie dziwię, że tak reaguje.
Ona też w ten sposób chce sie odwdzięczyć :lol:

zosia15 - Sro 25 Sty, 2012 13:05

Dzięki Tobie BOGUSIU możemy doświadczać tych jej czułości .

A jak się czuje GUSTAW ?

Całuski dla Guciola od Klary

Miła od Gucia - Sro 25 Sty, 2012 13:16

Gustaw, dzięki
właśnie drugi dzień zaraz się zrywam z pracy :razz:
bo wizyta domowa weta o 14.45
dziś kolejny trzeci i ostatni, podwójny zastrzyk.
Ale nie będę Twego tematu zaśmiecać, wieczorem napiszę w temacie Gucia

Miła od Gucia - Sro 25 Sty, 2012 13:16

Gustaw, dzięki
właśnie drugi dzień zaraz się zrywam z pracy :razz:
bo wizyta domowa weta o 14.45
dziś kolejny trzeci i ostatni, podwójny zastrzyk.
Ale nie będę Twego tematu zaśmiecać, wieczorem napiszę w temacie Gucia

Miła od Gucia - Sro 25 Sty, 2012 13:19

Zosiu, i nic mi tu już nie przypisuj
basset był z ogłoszenia
pojechałaś, zabrałaś ot i masz :lol:

julkarem - Sro 25 Sty, 2012 13:32

zosia15 napisał/a:
Klara bardzo lubi przytulanki (po prostu wchodzi na moją 12 letnią córkę i potrafi siedzieć na jej kolanach nawet 20 minut ) a jest uparta gorzej niż osioł :D

spoko u mnie Jogi też na mnie włazi wręcz,nachalny jest :mrgreen: ,ale ja to lubiem a Spike tego nie lubi, całkiem dwa inne charaktery maja moje basiorki

zosia15 - Sro 25 Sty, 2012 14:31

Ok , oby Kochany Gucio jak najszybciej wracał do zdrowia :D
zosia15 - Sro 25 Sty, 2012 14:33

Anitka , nasza też nachalna , wczoraj oglądaliśmy twoje filmiki są super :D
jabluszko520 - Sro 25 Sty, 2012 18:39

Ej no zaraz nachalna :wink: my na naszą mówimy, że ma panna swoje zdanie :mrgreen:
gkoti - Czw 26 Sty, 2012 21:36

I jak dzisiaj Klarcia ?Po wizycie u pana dochtora?
jabluszko520 - Sob 28 Sty, 2012 19:10

Klara, powiedz pańci, żeby napisała jak się czujesz :mrgreen:
zosia15 - Sro 01 Lut, 2012 09:44

Tak się zlożylo że dopiero dziś jedziemy do lekarza,po powrocie napiszę jak sie Klarcia czuje .Biega po ogrodzie,psoci co nie miara,no ale to takie słodkie że inaczej sobie nie wyobrażam :mrgreen: Tyle radości wprowadziła do domu że zastanawiam się jak mozna było ją oddać :?: Najlepsza jest jak mi się do wyra wpakuje,poprostu nie sposób ją wyprosić no i nic innego mi nie pozostaje jak ją przytulić i zapaść w blogi sen (no troszkę miejsca zostaje dla mnie).
Miła od Gucia - Sro 01 Lut, 2012 11:33

Fajnie, cieszę się
a powiedz jaka tata
zakochany w Klarze ?
Ciebie nie pytam :lol: :lol: , bo Ty z tego co czytam to mega zakochanie Cie dopadło

całuski dla Was

zosia15 - Sro 01 Lut, 2012 12:57

Bogusia,jak Ty mnie znasz :oops: pewnie ze Tata zakochany i z wzajemnością :mrgreen: ona Jego nie odstępuje na krok ,no ale o to chodziło :P
zuza i gabi - Sro 01 Lut, 2012 21:43

Zosiu masz Wielkie Serce :grin: Klarcia lepiej trafić nie mogła :grin:
Twoje posty mówią same za siebie,jak wiele masz miłości w serduszku dla zwierząt :grin:

Pozdrawiamy całą rodzinę serdecznie,i uściskaj odemnie swoje zwierzątka :grin:

zosia15 - Sob 18 Lut, 2012 15:51
Temat postu: BASTER
zanim trafił do Zosi15, możemy poczytać o Basterku w temacie
Baster do adopcji
edit. Miła od Gucia
------------------------

Ja nie wiem od czego zacząć.Może od tego że jest u nas kilka godzin a cały dom i wszystko wywrócił do góry nogami,wiele nie napisze jeszcze poza tym ze jest strasznie dorodny(prawdziwy z niego facet) i to jest męka dla nas bo on dopada moje dzieci tak że ja nie mogę sobie z nim poradzić :o władczy i baaaardzo silny :shock: zrobię fotki i wrzucę oj zapomniałabym dodać że zrył mi pół ogrodu i wyrywa drzewka!!!!

Dorti - Sob 18 Lut, 2012 16:05

Co pies to inny egzemplarz :roll:
Trzymam kciuki abyście dali radę :wink:

gkoti - Sob 18 Lut, 2012 16:17

ojej, to macie wesoło, hihi, ale będzie dobrze, on się zadomowi, pozna, Leniuszek na początku u nas też szalał, miał 9 mcy, ważył 27kg, wielki facet z niego i dzisiaj również, ale to się unormuje u niego- to szaleństwo szczęścia :wink: dacie radę, pogłaskaj go od nas mocno i cmoka w nochalka :lol:
Miła od Gucia - Sob 18 Lut, 2012 16:18

Zosiu, tak jak rozmawiałyśmy przez telefon,
pisz,
bo zaradzić trzeba od razu
bo potem może być za późno
będziemy Ci pomagać radami

na początek poczytaj ten temat
http://www.forum.bassety.net/viewtopic.php?t=2306

Mirka - Sob 18 Lut, 2012 16:19

to jest własnie urok adopcji,przywozisz do domu przysłowiowego
kota w worku,tyle ze akurat w tym przypadku byli własciciele
nie uprzedzili ze pies przejawia takie zachowania?
zyczę duzo wytrwałosci i spokoju.............dla psa to tez szok,
moze jurto bedzie lepiej :wink:

ania123 - Sob 18 Lut, 2012 16:20

wedlug mnie to nie jest szalenstwo szczescia, i na pewno nie dominacja, tylko STRES
po podrozy, w nowym domu, z nowymi ludzmi
trzeba temu psu dac czas na uspokojenie sie i oswojenie z nowa sytuacja
ale to oczywiscie nie znaczy ze mozna mu pozwalac na to co robi, a wrecz odwrotnie - konsekwentnie od poczatku pokazywac mu ze takie zachowanie nie jest akceptowane

Miła od Gucia - Sob 18 Lut, 2012 16:22

dzięki dziewczyny, proszę pomagajcie Zosi
długo z nią rozmawiałam przez telefon, pies faktycznie wykazuje dominację
ja wiem, że to pierwszy dzień

ale musimy ją wspierać
ja byłam przerażona jak opowiadała co wyczynia

Miła od Gucia - Sob 18 Lut, 2012 16:23

Zosia, a Ty pisz konkretami,
ania123 - Sob 18 Lut, 2012 16:30

Bogusiu, ale co to znaczy ze pies faktycznie wykazuje dominacje?
to ze zabral sie za wyrywanie drzewek z ogrodu to tez oznaka dominacji? czy moze stresu bo pies w nowej sytuacji nie wie co ze soba zrobic wiec po prostu wyladowuje ten stres na wszystkim pokolei...
nie mozna praktycznie kazdego zachowania psa ktore nam sie nie podoba odrazu wrzucac do worka 'dominacja'...

Gosia B - Sob 18 Lut, 2012 16:32

.... uspokoi się myślę...... Zosiu on się chyba po prostu boi i stąd ta dominacja..... będzie dobrze mam nadzieję. Niech się trochę zadomowi i zobaczy co macie mu do zaoferowania... będzie szczęśliwy zobaczysz.... pozdrawiam ciepło...
Mirka - Sob 18 Lut, 2012 16:42

Zosiu przygotuj dla Bastera tak na szybko
jakies ciche,spokojne miejsce gdzie dzieci nie beda mialy dostepu
i dzisiaj opiekuj sie nim tylko TY,
niech minie pierwszy szok,stres,niech sie wyciszy
daj mu jesc idz z nim na spacer,pogadaj do niego,pogłaskaj go,
niech poczuje sie bezpiecznie :wink:

i wyciac klejnoty....koniecznie :!:

Bernard - Sob 18 Lut, 2012 16:45

Grażynka mówi ,że jest promocja :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Miła od Gucia - Sob 18 Lut, 2012 20:30

ania123 napisał/a:
Bogusiu, ale co to znaczy ze pies faktycznie wykazuje dominacje?
to ze zabral sie za wyrywanie drzewek z ogrodu to tez oznaka dominacji? czy moze stresu bo pies w nowej sytuacji nie wie co ze soba zrobic wiec po prostu wyladowuje ten stres na wszystkim pokolei...
nie mozna praktycznie kazdego zachowania psa ktore nam sie nie podoba odrazu wrzucac do worka 'dominacja'...

ja Bastera nie określam jako dominanta, nie mam podstaw

tylko, to pierwsze zachowanie Bastera, szczególnie wykazywanie męskiej chuci i to sobie upatrzył syna Zosi.
A syn to 17 letni dorosły chłopak, ale Baster tylko czeka kiedy będzie miał okazję dorwać się do nogi.

Ja wszystko rozumiem ,pierwszy dzień, stres, to jest 19 miesięczyny pies, nie wiemy w jakim domu dokładnie był, jakie miał warunki, czego od niego wymagano
wszystko rozumiem, że trzeba czasu, miłości

ale ta jego energia mnie tak zaniepokoiła, a z drugiej strony, młodzieniec - wiadomo

to jego szaleństwo, obleciał wszystko, wszystko złapał w pysk - też to rozumiem, nowe otoczenie

będziemy czekać na informacje od Zosi i zobaczymy

wiem, że najpierw trzeba poznać Bastera, trzeba czasu

ale lepiej być ostrożnym i wykazywać już konsekwencję

jabluszko520 - Sob 18 Lut, 2012 21:32

Myśle, że kastracja tu pomoże, no i zdecydowanie i delikatnie zarazem należy mu pokazywać co wolno a co nie, musi wszystkiego sie nauczyć od nowa... pewnie tez potrzebuje się gdzies wyciszyć, bo jest zestresowany.
Asia i Basia - Nie 19 Lut, 2012 10:13

To dopiero pierwsze kroki jego z Wami i Wasze z nim. Szok dla obu stron. Baska tez ujezdza, szczegolnie Jasia, a Figa wszystkie okoliczne bassety. Dajcie sobie czas :)
julkarem - Nie 19 Lut, 2012 13:02

u mnie to Jogi z adopcji on to szaleje, co druga osoba by go oddała, nawet sobie nie wyobrażacie co to za energiczny pies. Zboczony nie jest, ale energia go rozpiera dosłownie.
Ale on po prostu taki jest, a Spike przeciwieństwo absolutne. Takze co pies to inaczej.

zosia15 - Nie 19 Lut, 2012 20:27

Dziękuję wam wszystkim :)ja napewno będę korzystać z waszych rad.Dzis Baster prawie cały dzień był na świeżym powietrzu,jak on uwielbia biegać to poprostu szok,a ja przy nim schudnę :mrgreen: Dopada nas jeszcze i osoby które są obok w wiadomym celu ale widzę że jeśli ktoś na to nie pozwala i konsekwentnie mu zabrania to on odchodzi :~ wlaśnie mi nochal wciska na klawiaturę,mam nadzieję że "ogarniemy "go trzymajcie kciuki :lol: Wkońcu on jest u nas dopiero drugi dzień to czego tu od niego wymagać :grin:
jabluszko520 - Nie 19 Lut, 2012 21:48

Trzymamy kciuki, będzie dobrze :wink:
Miła od Gucia - Pon 20 Lut, 2012 11:25

Zosiu pytałaś, jak dbać o uszy
poczytaj sobie, a jak będziesz miała pytania to w tamtym temacie pytaj

http://forum.bassety.net/...hp?t=36&start=0

Miła od Gucia - Wto 21 Lut, 2012 13:12

Zosiu
jak tam,
jak Baster
pisz, proszę :lol:

lora - Wto 21 Lut, 2012 13:48

Zosiu ja z doświadczenia podpowiem Ci, że "na dzień dobry" ustalcie, że pies nie włazi na kanapy i fotele, tylko sypia u siebie. To niewielkie wyrzeczenie, ale pozwala na dobitne pokazanie psu, że to Wy rządzicie i nie ma szans na przewodnika stada. Wystarczy, że nie wolno mu na równi z Wami siedzieć na kanapie i że MUSI Was posłuchać i iść do siebie.

Druga kwestia to jedzenie: na określoną godzinę i miska na przepisowe 15min. Kolejny przejaw Waszej dominacji-Wy rządzicie jedzeniem.

Co do krycia wszystkiego i wszystkich, to jeśli to przejaw dominacji, pomogą powyższe rady. Jeśli to problem szalejących na wiosnę hormonów, to możecie rozwiązać go kastracją, ale jeśli to nawyk tzw.nabyty(dot. reproduktorów) to kastracja niewiele da i będzie krył i bez klejnotów. Ja nie mam pojęcia co z tym zrobić. Myślę, że wtedy przydałaby się porada u behawiorysty.

Co do zniszczonego ogrodu, to obalam mit, że to stres. Moje urocze dziewczynki systematycznie "odstresowują się" przekopując mój ukochany ogródek. W zeszłym roku przycięły na a'la trawnik moją kolekcję liliowców (nigdy nie powiedziałam Zbyszkowi jakie straty poniósł nasz budżet z tego powodu :roll: ) Przy samej ziemi zjadły 3 sadzonki pięknej ,pełnej odmiany bzu w kolorze fuksjowym, a jarząb posadzony z myślą o ptaszkach zimową porą, przestał istnieć mimo ogrodzenia go do wysokości metra. Jak? Nie wiem.

Wyczyny Bastera dopisz w dziale "basset potrafi" , a potem "tylko go kochaj"

zosia15 - Wto 21 Lut, 2012 14:58

Czytam to wszystko i jestem Wam bardzo wdzięczne za pomoc :oops: On śpi ze mną,siedzi ze mą,łazi za mną poprostu ciągle jest ze mną.Chyba na za dużo mu pozwalam bo to taki malutki chłopczyk,jego nie da się nie kochac,a co do "gwałcenia" wszystkiego to sie uspokoiło,pierwszy dzień był taki przerażający :)
julkarem - Wto 21 Lut, 2012 17:39

zosia15 gdzie fotyyyyyyy BASTERA?>???????? :evil: :evil: :evil:
zosia15 - Wto 21 Lut, 2012 19:12

http://imageshack.us/gal....lqCrmafLmd3W06g

Tu są zdjęcia BASTERA :D

julkarem - Wto 21 Lut, 2012 20:33

ale on ma fajne łapki przednie, jedną biała drugą brązowa :mrgreen:
a ten klocek drzewa, to skad to ja znam, Joga ciagle roznosi po ogrodzie takie kloce i bawic sie chce

Hania - Wto 21 Lut, 2012 23:42

A ja nie modę zobaczyć fotek jakieś logowanie mi się pojawia :sad: :sad: :sad: :sad:
Mirka - Wto 21 Lut, 2012 23:45

Hania napisał/a:
A ja nie modę zobaczyć fotek jakieś logowanie mi się pojawia :sad: :sad: :sad: :sad:

mnie tez :~

Miła od Gucia - Wto 21 Lut, 2012 23:55

acha macie rację
udało mi :lol:

gkoti - Wto 21 Lut, 2012 23:59

No, teraz widzę, ale hrabia pełną gębą :lol: Śliczny skórzaczek :wink:
Miła od Gucia - Sro 22 Lut, 2012 00:00

Zosiu, a jak Klara przywitała Bastera ?
czy Tata już uwierzył, że Ty też masz basseta ??? :lol: :lol:

Miła od Gucia - Sro 22 Lut, 2012 00:00

gkoti napisał/a:
No, teraz widzę, ale hrabia pełną gębą :lol: Śliczny skórzaczek :wink:

no :lol: i drewno do kominka nosi :lol:

lora - Sro 22 Lut, 2012 00:24

A zauważyłyście, że Baster nie jest taki klasyczny smutas? Spojrzenie to ma łobuziaka :grin:
jabluszko520 - Sro 22 Lut, 2012 06:58

Tak, smutny to on nie jest :wink: :lol:
Spojrzenie - zniewalające :mrgreen: śliczny nosek!
i też ma piegi, jupi! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

zosia15 - Sro 22 Lut, 2012 07:28

Teść poprostu oszalał na jego punkcie cyt."ALE TOBIE TO SIĘ MORDA TRAFIŁA NO WYPASIONY CUDOWNY ALE MOJA KLARA I TAK NAJPIĘKNIEJSZA" przychodzi z Klarą codziennie,matko jedyna co te parówy wyprawiają,Baster tak chrapie wnocy że ja jestem w szoku że tak wogóle mozna,ma jakieś sny czy co ze tak jakby biegał :wink: trzęsie sie macha łapami jakby biegł,mam nadzieję że to nic złego. :~
Miła od Gucia - Sro 22 Lut, 2012 07:43

to fajnie, bardzo się cieszę, ze się układa :lol:
buziaki

Marynia - Sro 22 Lut, 2012 08:02

Ale śliczny Baster :lol:
besta - Sro 22 Lut, 2012 08:33

Baster fajny jest :mrgreen: .A co do biegania,szczekania,chrzakania itpprzez sen to u bassetów normalne (zresztą nie tylko u nich :wink: ).Moja trójka jak się "rozkręci) to jak orkiestra.Nieraz to nic w tv obejrzeć nie mozna ,tzn obejrzeć i owszem tylko nic człowiek nie słyszy :mrgreen: :roll:
Mirka - Sro 22 Lut, 2012 08:48

Baster jest taki Bounusiowaty........kto zna mojego Bonusia to wie co mam na mysli :wink:
Miła od Gucia - Sro 22 Lut, 2012 08:49

Mirka napisał/a:
Baster jest taki Bounusiowaty........kto zna mojego Bonusia to wie co mam na mysli :wink:

Myślisz, że Zosia to przetrzyma :lol: :lol:

Dorti - Sro 22 Lut, 2012 09:08

Ależ wielki i piękny dziadu :shock: :wink:
Cudny chłopak z szelmą w oczach :mrgreen:

Lutex - Sro 22 Lut, 2012 10:52

slodki lobuz :mrgreen:
Asia i Stefan - Sro 22 Lut, 2012 11:17

No kawał psa z Bastera :) śliczny jest, cieszę się, że się "docieracie" i jest coraz lepiej :)
Miła od Gucia - Sro 22 Lut, 2012 14:32

Mirka napisał/a:

czysty Bono - prawda ??
te oczy - zaraz coś zmaluję :lol:

koluś - Sro 22 Lut, 2012 14:36

taaa, mina na brojenie :razz: znamy to :razz: :mrgreen:
jabluszko520 - Sro 22 Lut, 2012 15:54

jesuu jaki słodziak :*
Kala - Sro 22 Lut, 2012 17:35

Cudny jest :D
BASSiBAWARIA - Sro 22 Lut, 2012 19:03
Temat postu: !
Wypaśny i dumny....z siebie :razz:
BASSiBAWARIA - Sro 22 Lut, 2012 19:06
Temat postu: ..
Fotki wypas,zwłaszcza

ta z jednym zębem i drewnem wymiata!!!!

Hania - Sro 22 Lut, 2012 21:06

Super Basterek i na pewno a widzę to po oczkach że z nim nie będzie nudy :shock:
zosia15 - Czw 23 Lut, 2012 08:09

Fakt że nudy z nim nie ma,broi jak cholera,ciągle psoci nieraz już sił nie mam do niego ale jak spojrzy na mnie i tą łepetynę wykręca to wybaczam mu wszystko :mrgreen:
gkoti - Czw 23 Lut, 2012 09:11

On jest fantastyczny :lol: A nudy to nie ma rzeczywiście, jeszcze mniej przy dwójce, gdy wracają ze spaceru w deszczu, błocie... :lol:
Miła od Gucia - Czw 23 Lut, 2012 09:59

Margo, Ty mu tak nie wybaczaj :lol: :lol:
obraź się trochę :lol: jak będzie niegrzeczny

Miła od Gucia - Czw 01 Mar, 2012 08:59

Zosiu, odezwij się
co u Was słychać, jak bassiorki
może jakieś nowe fotki
prosiemy

zosia15 - Czw 01 Mar, 2012 11:37

Bassiorki super,Klara to sie zadomowiła na dobre :roll: Baster chyba też nie narzeka,szczególnie widać to po tym co wyprawia :mrgreen: Nie skacze już,nie gwałci wszystkiego co się rusza :wink: Broi tak że nieraz mam go ochotę "udusić",ale to nic niech broi wkoncu młody chłopiec z niego.Ja poprostu oszalalam na jego punkcie kocham go tak bardzo że nie wyobrażam sobie żeby go nie było,zdjęcia łobuza wstawie potem pozdrawiam Was kochani z Basterem i Klarą :lol:
Miła od Gucia - Czw 01 Mar, 2012 12:03

to cudowne wieści :lol:
takie lubię czytać :lol:
Margo, pamiętaj, gdybyś potrzebowała jakiejkolwiek pomocy
śmiało

a teraz spokojnie czekam na fotki Pięknoty Klary i Jeszcze piękniejszego Basterka :lol: :lol:
pozdrawiam Cię serdecznie i
pozdrowienia dla Taty i życzenia zdrówka

lora - Czw 01 Mar, 2012 13:47

Wszystko jasne....Baster erotoman jak zobaczył Klarę , to się powstrzymać nie mógł i stąd te "prezentacje" potencjału. Teraz jak się zorientował, że to jego babka na stałe, to po co się starać.
Typowy facet :wink:

Wszystkiego naj... Zosiu dla Twoich urwisów :grin:

Gosia B - Czw 01 Mar, 2012 14:23

Kochani,
...jak tak czytam te wszystkie miłosne posty to myślę sobie nieśmiało, że każdy basset szuka swojego Pańcia i każdy Pańcio szuka swojego basiorka..... Matko Bosko, czasem trudno dobrać się w dobrze dobraną sforkę..... nie ma co ukrywać basiory jak ludzie wykazują się wielką indywidualną osobowością :mrgreen: w tym tkwi myślę siła Bassetów... :mrgreen:

Miła od Gucia - Czw 01 Mar, 2012 14:27

ja często chętnym na adopcję basseta mówię

"poczekaj Twój basset już Ciebie szuka..."

Gosia B - Czw 01 Mar, 2012 14:30

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: właśnie.... jak Teodor i Kerni...
lora - Czw 01 Mar, 2012 14:54

My ze Zbyszkiem często mamy takie chwile zadumanie nad naszymi bassetami.

Wczoraj gdy cały domowy gwar ucichł, patrząc jak nasze piesy śpią, Zbyszek stwierdził, że czasem wychodzi z siebie gdy obsępią go przy blacie, bo zakupy musi trzymać w zębach i rozpakować nim jeszcze zdejmie kurtkę (później nie byłoby już co rozpakować :wink: )że ciągle o któregoś się potyka, zawsze ma uślinione i zakłaczone ciuchy, a jego skarpetki kończą jako psia zabawka, ale mimo to nigdy nie zrezygnowałby z żadnego z nich, bo ON jest częścią ich stada, a one częścią jego życia. Chyba na tym polega "na zawsze".

jabluszko520 - Czw 01 Mar, 2012 16:08

lora napisał/a:

Wczoraj gdy cały domowy gwar ucichł, patrząc jak nasze piesy śpią, Zbyszek stwierdził, że czasem wychodzi z siebie gdy obsępią go przy blacie, bo zakupy musi trzymać w zębach i rozpakować nim jeszcze zdejmie kurtkę (później nie byłoby już co rozpakować :wink: )że ciągle o któregoś się potyka, zawsze ma uślinione i zakłaczone ciuchy, a jego skarpetki kończą jako psia zabawka, ale mimo to nigdy nie zrezygnowałby z żadnego z nich, bo ON jest częścią ich stada, a one częścią jego życia. Chyba na tym polega "na zawsze".

prawda, nic dodać nic ująć :mrgreen:

Bernard - Czw 01 Mar, 2012 16:18

lora napisał/a:

cudnie napisane :grin: :wink:
koluś - Czw 01 Mar, 2012 16:19

cała prawda! :mrgreen:
BASSiBAWARIA - Czw 01 Mar, 2012 17:34

lora napisał/a:

pięknie napisane-to mało....

kurcze...szukam takiego Zbyszka,znalezc nie mogę.....jesteś Lora szczęściarą.BRAWO!!!

lora - Czw 01 Mar, 2012 18:17

BASSiBAWARIA napisał/a:

kurcze...szukam takiego Zbyszka,znalezc nie mogę.....jesteś Lora szczęściarą.BRAWO!!!

W tajemnicy Ci powiem, że masz rację. Miałam farta :wink:

Czasem słyszę:
-choć szybko, szybko coś zobaczysz!
Lecę, bo wścibska baba jestem, a na miejscu słyszę:
-kurcze zobacz jakiego ładnego kota/psa mamy. Mi szczęka opada, a on na to:
-No co? Prawdę mówię. Widziałaś gdzieś ładniejszego :mrgreen:

zosia15 - Pon 09 Lip, 2012 22:28

Jutro nasza piękna Klarusia jedzie do sterylizacji . Trzymajcie Kciuki żeby zniosła to dzielnie.!!!!
Joasika - Pon 09 Lip, 2012 22:29

Trzymamy kciuki i resztę palców :mrgreen:
koluś - Wto 10 Lip, 2012 00:29

Trzymamy,mocno trzymamy!
besta - Wto 10 Lip, 2012 07:54

My też trzymamy :grin:
Miła od Gucia - Wto 10 Lip, 2012 07:55

trzymam, jestem z Wami myślami, buziaki
Kamoos - Wto 10 Lip, 2012 09:03

Trzymamy :smile:
Marynia - Wto 10 Lip, 2012 12:40

Mocno ściskamy kciuki :lol:
eufrazyna - Wto 10 Lip, 2012 14:49

Trzymamy kciuki :)
JolaP - Wto 10 Lip, 2012 16:21

Będzie wszystko dobrze :smile: Trzymam kcuki :smile:
zosia15 - Wto 10 Lip, 2012 23:16

A więc tak Klarcia jest już po wszystkim :D
Weterynarz powiedział że była bardzo dzielna i dobrze to zniosła .
Ma jeszcze pare wizyt kontrolnych i potem ściągnięcie szwów.
Teraz leży i odpoczywa :D

Miła od Gucia - Sro 11 Lip, 2012 06:52

to dobrze,
niech Klarcia regeneruje siły.
Buziaczki dla Was
czy Basterek dba o Klarcię ? :lol:

besta - Sro 11 Lip, 2012 07:16

Dobrze,że ma się dobrze :mrgreen:
Dalej trzymam kciuki na konto pełnego powrotu do formy.Zdrówka.

zosia15 - Sro 11 Lip, 2012 08:14

Baster patrzy i zastanawia sie co Klara ma za ubranko na sobie :)poza tym to tylko broi,łobuz z niego niesamowity ale kochany :)
gkoti - Sro 11 Lip, 2012 21:16

Klarciu Kochana, nabieraj szybko sił i nie daj się Basterkowi, z jajkami czy bez niech zna swoje miejsce :wink:
Miła od Gucia - Czw 12 Lip, 2012 19:40

trochę się spóźniłam ze zdjęciami
Klarcia podczas sterylki

A jak dziś Klara się czuje ???

zosia15 - Czw 12 Lip, 2012 19:42

Klara już czuje sie o wiele lepiej,w sobotę jedzie na zdjęcie szwow,jedyny problem narazie to tylko to że z Basterem nie moze broić ale chociaż chwila spokoju :)
Marynia - Czw 12 Lip, 2012 19:55

Będzie dobrze,jeszcze chwila a dziewczynka znów będzie szaleć.Teraz jestem mądra :wink: ale w lutym trzęsłam gaciami ze strachu jak Goldie była sterylizowana :lol:
zosia15 - Pią 17 Sie, 2012 16:57

Z Klarcią wszystko dobrze :) szwy pięknie się pogoiły,wróciła pięknie do zdrówka,dalej biega jak szalona i broi co nie miara,za to dziś dzień był koszmarny,byłam u weta kota uśpic,został potrącony przez auto i przetrącony kręgosłup,ponad tydzień nie było go w domu,to co dziś po jego powrocie zobaczylam poprostu powaliło mnie z nóg,odrazu do weta ale szansy nie było,kot jak lezał prawdopodobnie w krzakach czy na łace to tam już zaczął konać i dobrały się do niego robactwa i widok był przerażajacy :( także syn przeżył to bardzo(to jego ukochany kocur) zresztą jak my wszyscy,tak wiec teraz mamy jedną kociczkę,jamnika no i basseta ukochanego :)
Marynia - Pią 17 Sie, 2012 17:10

Przykro mi z powodu kota :cry:
Cieszę się,że Klarcia wróciła do formy :lol:

Miła od Gucia - Pią 17 Sie, 2012 19:27

smutna i dobra wiadomość.
Cieszę się, że z Klarcią wszystko dobrze
z powodu kotka bardzo mi przykro, ucałuj Syncia :lol:

gkoti - Pią 17 Sie, 2012 21:28

O jejku, to przezyliście koszmar, biedny kotek :cry: tak mi przykro :cry: Klarcia zuch dziewczynka.
zosia15 - Pon 27 Sie, 2012 12:10

A więc tak Mama wyjechała więc to ja na jakiś czas przejmuje stery , i postaram się jak najwięcej odwiedzać forum i pisać co u naszych bassetów ;D
Klarcia wróciła do zdrówka i muszę powiedzieć że jest bardziej chętna do zabawy z Basterem .
Nasze bassety odwiedza mały husky ( pies kolegi ) i bardzo chętnie się z nim bawią .
Za niedługo postaram się wstawić zdjęcia .

Alicja.

Miła od Gucia - Pon 27 Sie, 2012 19:47

Alu,
cieszę się, że się odezwałaś, pisz, pisz co u Was
i czekam na fotki
pozdrawiam serdecznie
i głaski dla Klarci i Basterka

gkoti - Pon 27 Sie, 2012 19:57

Pozdrowienia dla piesiów i czekamy na foteczki :lol:
Miła od Gucia - Sob 27 Paź, 2012 19:27

Klara i Baster

jabluszko520 - Sob 27 Paź, 2012 19:43

hehe, pięknie :lol:
jabluszko520 - Czw 13 Gru, 2012 06:58

I Klara z Basterem coś milczą już długo? Co tam u was?
zosia15 - Pon 19 Sie, 2013 17:43

Wracamy ! :)
Miła od Gucia - Pon 19 Sie, 2013 21:20

i to jak :wink:

oto Klarcia i Basterek

jabluszko520 - Pon 19 Sie, 2013 22:25

No w końcu! Czekaliśmy na was :lol:

Zdjęcia cudowne!

gkoti - Wto 20 Sie, 2013 09:03

Ależ uczta!!! :wink: Ślicznie wyglądają, a kubeczki jakie bombowe :wink:
Joasika - Wto 20 Sie, 2013 19:12

Fajnie szamają kostki :mrgreen:

A to małe puchato-kudłate to co :?:

zosia15 - Wto 20 Sie, 2013 19:20

To małe to Kajtuś :)
Piesek przygarnięty przez naszą znajomą - KOBIETĘ O WIELKIM SERCU :)

madziaa - Sro 21 Sie, 2013 10:20

Piękne zdjęcia widać że kości bardzo smakowały. Kajtuś też cudo taki puchaty i kudłaty
zosia15 - Sro 21 Sie, 2013 13:44

Jeśli chodzi o Kajtusia małe kudłato-puchate coś to jest cudowny. Jak na szczeniaka jest bardzo spokojny. Takie malutkie cudo a ktoś go wywalił :( pchełki go dosłownie jadły, został strasznie przez nie pogryziony ale jest lepiej ;)Jest super kolegą Klarysi i Basterka :D
jabluszko520 - Sro 21 Sie, 2013 13:47

zosia15 napisał/a:
Jeśli chodzi o Kajtusia małe kudłato-puchate coś to jest cudowny. Jak na szczeniaka jest bardzo spokojny. Takie malutkie cudo a ktoś go wywalił :( pchełki go dosłownie jadły, został strasznie przez nie pogryziony ale jest lepiej ;)Jest super kolegą Klarysi i Basterka :D

Dobrze, że do was trafił. Sliczniutki :grin:

zosia15 - Sro 21 Sie, 2013 13:48

Nie do nas :) Do naszej koleżanki która jest wielką psiarą :D
Miła od Gucia - Wto 27 Sie, 2013 07:49

jak przystało na nadmorskiego psa, Baster strój marynarza ma, a co

madziaa - Wto 27 Sie, 2013 09:06

Drugie zdjęcie jest BOSKIE !!! Prawdziwy cudny, przepiękny basior :)
jabluszko520 - Wto 27 Sie, 2013 09:51

Jessuuuu jakie słodkości!!!!!
Joasika - Wto 27 Sie, 2013 13:10

Ale Baster ma minę w tym wdzianku :lol:

Typu:

"Ratunku!!! Pańcia mnie ubrała!!! Za co????!!!!"

gkoti - Wto 27 Sie, 2013 19:45

madziaa napisał/a:
Drugie zdjęcie jest BOSKIE !!! Prawdziwy cudny, przepiękny basior :)

.... i do tego udawane oburzenie, hehe :wink:

zosia15 - Sro 28 Sie, 2013 11:24

Dzisiaj Pani listonosz przyniosła szelki dla naszego grubaska :)
Idziemy mierzyć :!:

madziaa - Sro 28 Sie, 2013 11:37

prosimy o foteczki :)
Miła od Gucia - Sro 28 Sie, 2013 12:54

zosia15 napisał/a:
Dzisiaj Pani listonosz przyniosła szelki dla naszego grubaska :)
Idziemy mierzyć :!:

ale Wy go rozpieszczacie :lol:

jabluszko520 - Sro 28 Sie, 2013 17:43

madziaa napisał/a:
prosimy o foteczki :)

dawaj foteczki pliiiiissss

zosia15 - Sro 28 Sie, 2013 18:42

Będą foteczki tylo Alicja wróci od koleżanki bo ja taka ciemna i nie umiem wstawić :)
Miła od Gucia - Sro 28 Sie, 2013 21:20

gkoti - Sro 28 Sie, 2013 21:36

Ależ piękny kawaler i jak ma dobrze, rozpieszczony na całego... ale nasze psiuty na to zasługują, są takie cudowne i kochane :wink:
jabluszko520 - Sro 28 Sie, 2013 22:07

cudnie szaleje! Zdjecia sa swietne . Dla mnie 1 i 10 bomba :lol:
Joasika - Czw 29 Sie, 2013 09:42

Czyżby na pierwszym zdjęciu chłopakowi usiłowano coś smacznego z pychola wyciągnąć :?:

To oburzające :!:
W końcu co pasztet dorwie, to jego :!: :mrgreen:

I ZAWSZE nadaje się do jedzenia :!: :lol: :wink:

Żdjęcia super - ma się chłopok jak w raju :mrgreen:

zosia15 - Czw 29 Sie, 2013 09:43

Nic w paszczy nie miał,pancia chciał pożreć tylko :)
Joasika - Czw 29 Sie, 2013 09:45

zosia15 napisał/a:
Nic w paszczy nie miał,pancia chciał pożreć tylko :)

Pańcio też jadalny :wink: :lol:

zosia15 - Nie 01 Wrz, 2013 12:52

Nasza Matyldzia dzisiaj o 10 urodziła swojego małego kotka. Na razie są dwa koteczki, ciekawe co dalej. Mam nadzieje żet o koniec.
zosia15 - Czw 05 Wrz, 2013 20:49

No to mamy 3 kotki :)Jeden rudy i 2 czarno białe :)
zosia15 - Nie 15 Wrz, 2013 22:11

No to jeszcze kilka fotek z takiego malutkiego spotkania piesków różnej rasy w Kamieniu Pomorskim,oczywiście nasze pasztety były atrakcją baaardzo dużą,ale moj Baster tak uparty że zaprezentowanie go graniczyło z cudem,a niby taaaki mądry,poznalismy kilka fajnych osób,które tak jak my kochają psiaki:)no i oczywiście dziadek z dumą reprezentował bassiory w swojej czapce:P

watla - Pon 16 Wrz, 2013 06:31

Jaka fajna impreza. :grin: Piękne fotki najfajniejsza z dobermanem. Proszę pozdrowić Pana Dziadka - wymiata w czapce. :grin:
madziaa - Pon 16 Wrz, 2013 07:01

Tak przyłączam się do pozdrowień dla Pana dziadka, klasa na prawdę. Fajne zdjęcia i śliczne pasztety
Joasika - Pon 16 Wrz, 2013 07:06

Fajne zdjęcia, ale moje ulubione, to dziadek w czapce :mrgreen:

I ja dołączam się do pozdrowień dla Pana Dziadka :!: :mrgreen:

Miła od Gucia - Pon 16 Wrz, 2013 08:25

ja też pozdrawiam całą Rodzinkę, bassety ściskam
i wyjątkowe pozdrowienia dla Pana Dziadka
i wierzę, że na X zlot jubileuszowy Pan Dziadek w owej czapce przyjedzie z bassiorkami :lol:

jabluszko520 - Pon 16 Wrz, 2013 08:26

Pan Dziadek - rewelacja! w tej czapce jest odlotowy - pozdrowienia od nas również :lol:
Marynia - Pon 16 Wrz, 2013 12:28

Super spotkanko,Pan Dziadek w czapeczce wymiata,buziaczki dla wszystkich :mrgreen:
Miła od Gucia - Sob 26 Paź, 2013 20:43

takich wiadomości nie lubię przekazywać, tak mi przykro

Dziś o 12 w dzień, nagle odeszła KLARA za Tęczowy Most

Tęczowy Most

Miła od Gucia - Pon 21 Lip, 2014 21:15

Basterek miewa się świetnie
ma do towarzystwa Leosia
też adoptowanego

Asia i Basia - Wto 22 Lip, 2014 20:25

Alez fajne zdjecie,to ostatnie, David i Goliat :D
Miła od Gucia - Wto 22 Lip, 2014 20:38

no hi hi
to mnie odprowadzali jak już wyjeżdżaliśmy
uciszały inne pieski
hi hi

Miła od Gucia - Sob 27 Gru, 2014 20:33

u Basterka wszystko dobrze
spacer nad morze

mikołajkowo

odpoczynkowo

olgaem - Pią 02 Sty, 2015 19:54

a się chłopak pięknie pomarszczył!
pozdrawiamy "sąsiada" ;)

Miła od Gucia - Pon 18 Sty, 2016 20:46

Basterek z Margo pozdrawiają

madziaa - Sro 20 Sty, 2016 11:43

Piękny bassecik, widać że prawdziwy męczyzna ;) , pozdrawiam :)
Miła od Gucia - Czw 16 Cze, 2016 22:13

u Basterka wszystko dobrze,
z Panem Dziadkiem spędza wolny czas

gkoti - Czw 16 Cze, 2016 22:43

<3 <3 <3
madziaa - Pią 17 Cze, 2016 06:45

Widzę, że sielanka :) super
Miła od Gucia - Czw 24 Mar, 2022 12:05

BASTEREK Kochany, jeden z pierwszych adopciaczków, adoptowany w lutym 20212 r. - odszedł. Żegnaj Słoneczko. Miałeś cudowne życie u Margo Bartek, Alicja Katarzyna Bartek, miałeś Przyjaciela Pana Dziadka. Kochani bardzo Was utulamy, wiem jak kochaliście Basterka. Miałam okazję i Was, i Basterka, i Pana Dziadka poznać. Daliście mu cudowne życie.