Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Mój basset - MANIA TM i IGNAś TM BASIA

gocha - Sro 07 Cze, 2006 10:07
Temat postu: MANIA TM i IGNAś TM BASIA
Mania została adoptowana ze schroniska w Poznaniu
jej wcześniejsza historia jest opisana T U T A J

Tak jak wczoraj pisałam bassetka jest już u mnie.Przejechałam 700 km, aby ją przywieżć i jesteśmy obie szczęśliwe.

Najpierw chciałam serdecznie podziękować wszystkim którzy pisali, dzwonili, oferowali pomoc i byli ze mną cały czas. Chcę również przeprosić, że na forum wypowiadałam się tak lakonicznie. Nie mogłam inaczej, musiałam zachowywać tajemnicę,dla dobra suni. Do schroniska dzwoniło wiele osób twierdząc, że są "basseciarzami",były również telefony od hodowców, wszyscy chcieli ją zabrać. Ponieważ wątek bassetki pojawił się na forum, tylko bassetów, więc dzwoniły osoby, które przypuszczalnie to forum obserwują. Niestety było wiele niestosownych propozycji co do adopcji, wiele wskazywało na pseudohodowców, dlatego nie mogłam pisać szczegółów.
Teraz już mogę podzielić się swoim szczęściem.

Bassetka już nie jest kolejnym numerem, ma imię MANIA.
Jest młodziutka, bardzo piękna i trochę zagubiona. Do schroniska trafiła nie z ulicy, ktoś ją uwiązał pod bramą. Była zabiedzona, z wielką przepukliną, z chorymi oczami. W schronisku została zoperowana, podleczona, a resztą to już ja się zajmę. Na razie jest bardzo chuda, ale je niezle.
Długą podróż zniosła całkiem dobrze, spała mi na kolanach, tylko co chwilę spoglądała ,czy na pewno jestem.W domu też zupełnie ok.Bawi się wszystkim, robi bałagan,goni koty. Cały czas próbuje złapać pieska z odbicia w lustrze w naszej sypialni.Ubaw nie z tej ziemi, szczeka na swoje odbicie i koniecznie chce wejść w lustro.
Od dzisiaj uczymy się czystości,już nam się udało dwa razy zrobić "coś"na dworku, ale w domku, to więcej jak dwa razy.Mania całą noc przespała na SWOIM ŁÓŻECZKU , może tak była nauczona i oby tak zostało.Kanapę i łóżko na razie wykorzystuję się do zabawy. Sunia zachowuje się jak typowy młody basset.Jest ufna, kochana i bardzo przyjacielska. Aż dziwne,że po takim czasie w schronisku jej psychika nie ucierpiała i ma jeszcze tyle zaufania do ludzi.Teraz właśnie temu muszę poświęcić najwięcej czasu, muszę jej pokazać, że ludzie robią nie tylko krzywdę. Teraz jesteśmy na etapie przytulanek i uczenia , co w domu wolno, a co nie.Będę pisała na bieżąco jak Mania się przyzwyczaja i jakie robi postępy.Postaram się póżniej wkleić parę zdjęć.
W każdym razie moje marzenie zostało spełnione, jestem znów właścicielką kolejnego , cudownego basseta.
Aktualnie Mania śpi na kanapie i chrapie.
Jeszcze raz wszystkim dziękuję za trzymanie kciuków. Przydało się.

Bacha - Sro 07 Cze, 2006 10:27

Tak się cieszę, tym bardziej że nasza Finka to też poznańskie schronisko. Jest już u nas 7 miesiąc i wiem ile radości daje taki pies. Mimo że nie jest taka młodziutka jak Mania bardzo szybko przystosowała się do nowych warunków. Jeszcze czasem zapomina, że nie należy załatwiać się w domu, ale już coraz rzadziej. Bardzo jestem ciekawa jak Mania wygląda, czekamy na obiecane zdjęcia. Jeszcze raz gratuluję Gocha wytrwałości i poświęcenia.
Ewa z Matyldą i Bobem - Sro 07 Cze, 2006 10:37

To co - przerzucimy może temat ze "Zwierząt w potrzebie", bo Mania już w potrzebie nie jest :)

Bardzo się cieszę, że ta adopcja jest udana, kciuki trzymaliśmy wszyscy, że hej!!
I fajnie, że Mania ma apetyt, że się bawi :)
Bobcio jest u nas 8 miesięcy, ale się nie bawi i nie lubi jak Matylda się za głośno bawi. Do dziś cały czas chodzi za mną "jak pies", ja dosłownie czuję jego oddech na łydkach. W pracy nieraz łapię się na tym żeby po swoim cieniu nie deptać :) Jak byłam prawie tydzień na szkoleniu - nie jadł, kiepsko spał...
A jak jesteśmy razem w domu lub na spacerze to on cały czas stara się zaglądać w moje oczy, jakby chciał zapytać "czym Ci dziś mogę sprawić przyjemność?" :)

Także Gosiu - jeszcze raz napiszę - cieszę się jak diabli, że i Ty masz już swój własny przyklejony cień z dłuuuugimi uszami :)

A zdjęcia KONIECZNIE!!!!

MonikaP - Sro 07 Cze, 2006 11:47

A ja powiem tylko: Nnnno :D .
Mirka - Sro 07 Cze, 2006 13:03

Dla Mani :D :D :D :D :D :D :D :D od Dusi
gocha - Sro 07 Cze, 2006 13:04
Temat postu: udana adopcja
A co trzeba zrobić, aby zmienić główny temat?A może ktoś to robi?

Byłam u weta, po poradę, bez Mani.Obejrzał książeczkę, wpisy i uznał, że jeżeli wszystko jest ok to nie ma potrzeby jej pokazywać, dopiero na kolejnych szczepieniach, czyli za około miesiąc.
Na razie Mania dużo je, żebractwo ma opanowane do perfekcji (no, basset).A teraz idziemy na długi spacerek na łąki i do lasu.

Hubertus - Sro 07 Cze, 2006 13:50

to teraz już tylko czekamy na aktualne fotki ;)
Miła od Gucia - Sro 07 Cze, 2006 22:00

Gosiu bardzo się cieszymy. A Manię musimy umieścić na liście urodzinowej. Czekam na datę. Ależ ta Mania ma szczęście - zobaczysz będzie Wam dobrze razem. Ja już sobie nie wyobrażam życia bez Gucia - choć nieraz tak mi zalezie za skórę, że się gniewam na niego, udaję. A on przychodzi i przeprasza, ale jak. Nie sposób długo się złościć. Trzymamy kciuki żeby wszystko było dobrze u Was.
gocha - Sro 07 Cze, 2006 22:18

Datę to chyba nie urodzin, tylko zaistnienia w nowej rodzinie. Kiedy się urodziła, to nie wiem, w przybliżeniu ocenił to weterynarz, ale nie precyzyjnie.
Co do problemów, to sama jestem zaskoczona, na razie żadnych i oby tak dalej.
Jesteśmy w niej już zakochani po uszy. :oops: :oops: :oops:

Aleksander - Czw 08 Cze, 2006 17:43

Wielkie gratulacje my rónież sie bardzo cieszymy , że wszystko sie tak dobrze skończyło. :thx
joania - Czw 08 Cze, 2006 20:00

Tak się cieszę że wszystko się udało :thx :thx :thx
MonikaP - Czw 08 Cze, 2006 20:31

Muszę Wam powiedzieć, że Mania po prostu na panią Gosię czekała - one były sobie przeznaczone :-) - sunia wpadła jej w ramiona, jakby po prostu tylko na parę godzin się rozstały :-).
Agata - Pią 09 Cze, 2006 17:39
Temat postu: Re: UDANA ADOPCJA!!!
gocha napisał/a:
moje marzenie zostało spełnione, jestem znów właścicielką kolejnego , cudownego basseta.

Gosiu, tak bardzo się cieszę :D
Ucałuj Manię ode mnie.
Wyrośnie z niej piękna dziewczyna.

Evika - Sob 10 Cze, 2006 17:41

Super , super !! niech chowa sie dobrze i sprawia wam jak najwiecej radosci.. :thx
gocha - Sro 14 Cze, 2006 08:33
Temat postu: Zdjęcia
Oto kilka fotek z sesji fotograficznej Mani. Prawda, że jest śliczna ?
Ewa z Matyldą i Bobem - Sro 14 Cze, 2006 11:50

No nie wiem, jak Wy, ale ja się ani trochę nie dziwię Gosi, że zakochała się w Mani :)

Bacha - Sro 14 Cze, 2006 11:54

Też się nie dziwię, jest cudna.
joania - Sro 14 Cze, 2006 13:58

Gocha masz przecudną bassetkę :thx :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:
Miła od Gucia - Sro 14 Cze, 2006 21:05

Tłuczek do ziemniaków ? No tak takie zabawki najlepsze. Kanapy opanowała wszystkie widzę. Tak, to jest prawdziwy basset. Z tego co widzę będzie rozpieszczana, ale dobrze trafiła. Gosiu po niej widać, jaka jest radosna i szczęśliwa.
gocha - Wto 24 Kwi, 2007 00:17
Temat postu: WITAM WSZYSTKICH PO DŁUUUUUGIEJ PRZERWIE
Witam Wszystkich po bardzo długiej przerwie.
Nie było mnie tak długo z powodu różnych zawirowań rodzinno-zawodowo-mieszkaniowych.Teraz już jestem i bardzo się z tego cieszę.
U Mani wszystko w najlepszym porządku.Z chudego dzieciaka wyrosła na piękną dziewczynkę.Jest silna, zdrowa i oczywiście jest najpiękniejszym bassetem na świecie.Jest w dalszym ciągu sportową wersją basseta.Uwielbia długie spacery, bieganie, wodę i szaleństwa.Posiada już wszystkie cechy typowe dla bassetów (i te lepsze i te gorsze)
Wysłałam do Ewy parę zdjęć, to pewnie jutro wklei.Teraz jesteśmy w letnim domku na wypoczynku, więc jak mi się uzbiera nowych zdjęć to się pochwalę.
Ostatnio coraz częściej nęka mnie myśl, znana pewnie wszystkim basseciarzom,jakoś tak coraz bardziej marzy mi się koleżanka dla Mańki.

Pozdrawiamy wszystkie basseciki i ich rodzinki.

kui - Wto 24 Kwi, 2007 07:04

Witam ponownie,
Asia i Basia - Wto 24 Kwi, 2007 08:12

Czesc, my sie jeszcze nie znamy, dobrze ze wrocilas, im nas wiecej tym weselej na forum. My mamy roczna Baske i tez kielkuje juz u nas mysl o towarzyszu dla niej. To zarazliwe bestyjki. Do uslyszenia i milego wypoczynku. 8)
Ewa z Matyldą i Bobem - Wto 24 Kwi, 2007 10:55
Temat postu: Re: WITAM WSZYSTKICH PO DŁUUUUUGIEJ PRZERWIE
gocha napisał/a:
Z chudego dzieciaka wyrosła na piękną dziewczynkę.Jest silna, zdrowa i oczywiście jest najpiękniejszym bassetem na świecie.

:) :) :) Oj piękna faktycznie - sami popatrzcie:

Mirka - Wto 24 Kwi, 2007 10:58

Witamy i my serdecznie ,Mania jest przecudna prosimy o wiecej zdjęć :D :D :D :D
Aleksander - Wto 24 Kwi, 2007 18:27

Witamy i bardzo się cieszymy, że nasze grono sie powiększa. A co do zaraźliwości basseciej to może coś powiedzieć bo cierpimy na ta chorobę i mamy już dwa ( ale co to są dwa, chciało by się mieć i .......)
Fanfan z rodziną - Wto 24 Kwi, 2007 18:29

...jaka rozkosznie brudaśna 8) ...widać, ze szczęśliwa :wink:
Agata - Sro 25 Kwi, 2007 00:17

No Gocha, nareszcie jesteś :D
Super !!!
Zniknęłaś na tak długo ...

pozdrowionka
Agata

Arleta - Sro 25 Kwi, 2007 15:33

I my witamy ( chociaz sie nie znamy :) ) ale z zazdrościa patrze jak Twoja Mania pływa...my ile kroć jestesmy nad jeziorkiem w słoneczny dzien to to zachecając Korine nawet słodyczmi nie da jej sie namówic na kąpiel...kąpiel to marzenie chociazby na zamoczenie łapki
gocha - Sro 25 Kwi, 2007 17:06

To prawda,że Mania uwielbia wodę, nie ominie nawet najmniejszego "żabiego jeziorka",ale jak póżniej wygląda, to aż strach pomyśleć. :oops: :oops: :oops:
Kinga&Kefir - Sro 25 Kwi, 2007 17:45

Wygląda na najszczęśliwszego basseta pod słońcem! :lol: :lol: :lol:
My też się nie znamy, ale witamy serdecznie - Kefir oraz jego stado :D

gocha - Wto 01 Maj, 2007 18:25
Temat postu: Mania i Ignaś
Oto kilka najnowszych "wczasowych" zdjęć Mani.

Mirka - Wto 01 Maj, 2007 18:46

Cudne zdjęcia ,a Mania w tej chusteczce na łepku,brak mi słów,miodzio :roll: :roll: :roll: :roll:
serdecznie pozdrawiamy Mirka i reszta ferajny :D :D :D

Miła od Gucia - Pią 04 Maj, 2007 17:16

Super dog, zdjęcia ujęcia super. Modelka laska.
Ewa z Matyldą i Bobem - Sro 09 Maj, 2007 09:55

No no no :)
Na tych fotkach widać, jak bardzo Mania zmężniała i wydoroślała przez ten prawie rok. Piękna dziewczynka. I taka zadumana...
I w chusteczce bomba :)

No i tych dłuuuugich wczasów bardzo Wam zazdroszczę - okolica jest naprawdę godna pozazdroszczenia :)

Asia i Basia - Czw 10 Maj, 2007 14:19

Super jest ta wasza Mania, kawal kobitki z niej, Baska przy niej to pchla. Wyglada na szczesliwego psa.Pozdrawiamy
gocha - Pon 14 Maj, 2007 21:22

Faktycznie Mańka jest dość potężna, ale to dopiero jak skończyła rok, przedtem była chudzielcem.Jeszcze wszystko przed Wami. Pozdrawiam.
gocha - Pią 07 Wrz, 2007 23:02
Temat postu: Mamy drugiego basseta !!! (są już fotki)
Chciałam podzielić się ze wszystkimi wspaniałą nowiną.
Mamy drugiego basseta!
Mania już nie jest samotnym, nieszczęśliwym bassetem, ma kumpla.
Jest nim Ignaś vel E.T. z Polany Kłapouchego.
Mania jest szczęśliwa, my zresztą też.
Powitanie przebiegło entuzjastycznie, tak jakby znały się od zawsze.
Są razem już 9 dni i jak na razie zdarzyła się tylko jedna "pyskówka".
Szaleją razem cały dzień, wspólne spacerki, wspólny posiłek, a potem razem przytulone idą spać.W zasadzie są już nierozłączne.
Dopiero teraz wiem naprawdę jakie to wspaniałe mieć dwa bassety.
Jak się trochę ogarnę po przeprowadzce to porobię zdjęcia.

Agata, jeszcze raz wielkie dzięki za naszego Igusia.

Aleksander - Nie 09 Wrz, 2007 07:22

gratulacje i życzymy podwójnej cierpliwości. Choć jak zobaczysz będzie to tylko podwójne szczęście. My coś o tym wiemy.
Renia - Nie 09 Wrz, 2007 08:46

Gratulacje , gratulacje ;) )))

czekamy z niecierpliwośćią na zdjęcia !!!!

gocha - Wto 18 Wrz, 2007 20:59

Oto kilka zdjęć naszych bassetów.Miłego oglądania.

Wchodzimy razem.....
[img][/img]

Wychodzimy też razem.....
[img][/img]

W oczekiwaniu na miskę,
[img][/img]

Po obiadku wypoczynek,
[img][/img]

Wspólna zabawa,
[img][/img]

Zabawa cd,
[img][/img]

Zabawa na podwórku,
[img][/img]

cd zabawy z przyjaciółką,
[img][/img]

Miła od Gucia - Wto 18 Wrz, 2007 21:23

Świetne, pierwsze i drugie zdjęcie - ubawiłam się.
natkapietruszki - Wto 18 Wrz, 2007 21:42
Temat postu: Natalka z Bąbelkiem :)
Matkooo co te Bassety w sobie mają, ze tak bardzo je kochamy? :D
Śliczne fotki, druga rządzi hehe.

Asia i Basia - Wto 18 Wrz, 2007 21:48

Wygladaja jak blizniaki, bombowe fotki, czas na zmiane ikonki z jednego bacha na dwa :wink:
Agata - Wto 18 Wrz, 2007 23:15

Gosiu, nawet nie wiesz jak ja bardzo się cieszę, że psiaki tak się dogadują, że Itek jest taki wesoły jak zawsze był, taki beztroski i szczęśliwy.
gocha - Wto 18 Wrz, 2007 23:19

Agata, ja mu czasami opowiadam o jego poprzedniej "Mamusi", żeby nie zapomniał :lol:
Agata - Wto 18 Wrz, 2007 23:37

Dziękuję Gosiu...
I ja go nigdy nie zapomnę, ten nos, co ciągle do całowania się nadstawiał...

gocha - Czw 14 Lut, 2008 19:32
Nie ma to jak wspólne śniadanko.

[img][/img]

[img][/img]

Mirka - Czw 14 Lut, 2008 19:39

to nie kury to wyrośnięte kurzyska :lol: :shock: :shock: :shock:
szczególnie te z długimi uszami :cool: :cool:

Kasia :) - Pią 15 Lut, 2008 07:48

no faktycznie te kury jakieś takie duże... co Ty im tam Gosiu dosypujesz? na sterydach jakichś lecą? :lol: a i widzę że jedne sierściuch się zaplątał nawet :mrgreen:
Ewa z Matyldą i Bobem - Pią 15 Lut, 2008 08:47

Nie ma to jak zdrowa, ekologiczna żywność ;)
A czy na cip, cip, cip reagują?

Gosia, musisz zgłosić to jako racjonalizację w rolnictwie hihihi Przecież taka duża kura to i z dziesięć jajek na raz może wysiedzieć ;)

Miła od Gucia - Pią 15 Lut, 2008 09:10

Gonia, super, zdjęcie, a te dwie z tyłu widać z zazdrością patrzą.
madzialinka - Pią 15 Lut, 2008 09:37

Patrzę na zdjęcia i widzę moją Eni - wszytkożerę z tym, że ona zjada jedzenie królika.
Wsadza głowę do klatki i wymiata wszystko - łącznie z zieleniną :)

Kasia :) - Pią 15 Lut, 2008 09:52

madzialinka napisał/a:

:shock: naprawdę? wsadza głowę do klatki? i królik nie ucieka? czy może też taki duży jak kury Gosi :lol:
i ... serio wymiata wszystko? błeee.... :lol:

gocha - Pią 15 Lut, 2008 10:51

Słuchajcie, kury są normalnych rozmiarów, tylko one wlazły blisko w aparat.
A psiory uwielbiają im kraść, niezależnie od tego co akurat kury jedzą,nawet jak wynoszę niedojedzone resztki z psich misek, to też żrą, pomimo, że przed chwilą nie chciały.
Ale dokonałam jeszcze jednego odkrycia.
Basiory zażerały się pszenicą, nie wiedziałam dlaczego, już się martwiłam, że czegoś im brakuje. A tu okazało się , że z worka z pszenicą kot zrobił sobie kibelek i dlatego żarcie było aromatyczne i smakowało.
Teraz worek już schowany, kot nauczony czystości, a psiory żrą tylko chyba z pazerności.

Jogurt - Pią 15 Lut, 2008 17:18

Kasia :) napisał/a:
madzialinka napisał/a:

:shock: naprawdę? wsadza głowę do klatki? i królik nie ucieka? czy może też taki duży jak kury Gosi :lol:
i ... serio wymiata wszystko? błeee.... :lol:

Jogurt to nawet spal z krolikiem na kanapie, nie mowiac juz o tym jak krolik wcinal bezkarnie z jego miski :lol:

madzialinka - Pią 15 Lut, 2008 18:31

Naprawdę wsadza głowę do klatki. Królica miała być miniaturką a okazała się pełnowymiarowym królikiem barankiem, królikiem gigantem, bo waży 6kg.
Nie chcę zaśmiecać tematu, więc założę nowy o bassecie i królicy i wstawię parę fotek

gocha - Sro 26 Mar, 2008 22:45
Kilka nowych zdjęć Mańki i Ignasia, robione wczoraj , już w wiosennym klimacie.

Fanfan z rodziną - Sro 26 Mar, 2008 23:24

bliźniaki
Mirka - Sro 26 Mar, 2008 23:38

a to malutkie na ostatnim zdjęciu to ani Mania ani Ignaś :shock: :shock: :shock:
czyżby maleńki bokserek :shock: :shock:

gocha - Sro 26 Mar, 2008 23:45

No prawie bokserek, moje dziecko w piątek przed świętami kupiło w schronisku (właściwie uratowała przed uśpieniem)tą sunię. Jest troszkę bokserkowata, ale tak zagłodzona i maleńka, że trudno określić, co z niej wyrośnie.Psinka ma około 2 miesięcy, waży 2 kg i nazywa się Tosia.
Mirka - Sro 26 Mar, 2008 23:47

Tosieńka śliczna taka malutka,zostanie u Ciebie oczywiście :?:
Gosia daj więcej fotek :shock:

gocha - Sro 26 Mar, 2008 23:51

Tosia będzie mieszkała z córką (moje dziecko już mieszka samo) i z jej dwoma kociczkami.
Więcej fotek jutro.

Mirka - Sro 26 Mar, 2008 23:52

czekam z niecierpliwością :roll: :roll:
madzialinka - Czw 27 Mar, 2008 07:02

Masz dwa prawie identyczne basseciory!
Jak je odróżniasz, bo chyba pomylić się łatwo na pierwszy rzut oka?

Kasia :) - Czw 27 Mar, 2008 08:02

no właśnie, nie do uwierzenia jakie one są do siebie podobne, gdyby nie te ujęcia na których załatwiają swoje ee... potrzeby fizjologiczne to w życiu bym nie umiała powiedzieć które to Mania a które Ignaś :lol: a tak wiem - Mania ma więcej białego na łapkach, karku i ogonku :mrgreen:

a to maleństwo... aż mi się ciepło na sercu zrobiło :grin: dobre serduszko ma to Twoje dziecko.... :smile:

gocha - Czw 27 Mar, 2008 08:52

Są podobne bardzo, ja na początku sama się myliłam. Teraz odróżniam bez problemu, ale znajomi mają z tym kłopot.
Mania ma więcej białego na łapkach i na końcu ogonka (dobrze Kasiu zauważyłaś), Ignaś ma szerszy biały paseczek na łebku i jest trochę większy od Mańki.
Poza tym jak stoją bokiem lub tyłem , to różni je zasadniczy szczegół, mianowicie Mani nic nie wisi na brzuszku :oops:
Zdjęcia Tosi wyślę, jak tylko mąż mnie dopuści do komputera.

Mirka - Czw 27 Mar, 2008 09:50

Gosia dawaj te fotki Tosieńki..............plisssssssssssss :lol:
Miła od Gucia - Czw 27 Mar, 2008 10:29

Tak, dawaj zdjęcia, jeszcze, a męża wyslij po zakupy. I ja ogladałam zdjęcia z rożewnieniem.
Ewa z Matyldą i Bobem - Czw 27 Mar, 2008 10:46

Gosia cudne masz bliźniaki!!
Na tym jednym zdjęciu jak siedzą i patrzą w dal... jak sklonowane :)

No i jak miło jest zobaczyć pana basseta podnoszącego łapkę przy siusianiu ;) Mój Bobcio w ogóle takich akrobacji nie praktykuje ;)

A zdjęć też chcę więcej i więcej :) I małej Tosi też :)

gocha - Czw 27 Mar, 2008 10:51

Obiecane zdjęcia Tosi:

Mirka - Czw 27 Mar, 2008 10:57

Gosiu wycałuj to psie dziecko i powiedz jej ze jest juz bezpieczna :lol:
bo w tych ramionach nic złego juz jej spotkac nie może :lol:
ukłony dla córci,jejku aż sie poryczałam :lol: :lol: :lol:

Ewa z Matyldą i Bobem - Czw 27 Mar, 2008 11:06

No dobrze mówiłam, że Mirka z czatu wyszła i tu właśnie siedzi :)

Cudeńko malutkie z tej Tosi i szczęściara naprawdę :)
I widzę, że też modna jest u Was zabawa w tropienie tropiącego ;)

Kasia :) - Czw 27 Mar, 2008 11:13

ojciu jakie maleństwo cudne :o
ale... moim zdaniem to ona ma takie... szalone iskierki w oczkach :wink:
a Ty Gocha pewna jesteś że ona u Twojej córy mieszkać będzie? :lol:

gocha - Czw 27 Mar, 2008 11:21

Wanda (moja córka)nie odda jej za żadne skarby na świecie, jest w niej zakochana po uszy, ale na jakiś czas, w razie wyjazdu, gdzie nie można psiaka zabrać, to już jesteśmy umówione :wink: .Poza tym córka zawsze do nas będzie z nią przyjeżdżała, więc będę ją miała często u siebie :grin:
Ewa z Matyldą i Bobem - Czw 27 Mar, 2008 11:23

Znaczy masz dwa i pół psa ;)
madzialinka - Czw 27 Mar, 2008 12:20

Fajnie mieć taką "babcię", która popilnuje w razie czego psiaka.

U mnie jest z tym trochę problem - rodzinka nie jest miłośnikiem zwierząt, więc często Eni jeździ z mężem do pracy. Dobrze chociaż, że jego szef jest psiarzem :)

Asia i Basia - Czw 27 Mar, 2008 15:59

Piekne sa Twoje "klonki". A ta drobinka mala to na prawde ma duzo szczescia, nie dosc, ze Pancie znalazla to i nianie na wakacje z ogrodkiem i towarzystwem. Tylko pozazdroscic!
gocha - Pią 09 Maj, 2008 18:04

Maj to piękny miesiąc. Korzystamy z jego uroków.
Bawimy się , opalamy i odpoczywamy.

Fanfan z rodziną - Pią 09 Maj, 2008 18:20

Piegowate klony :lol: .
Mirka - Pią 09 Maj, 2008 19:26

dwa piegowate nosy :lol: i robal :shock: cudne zdjecie
Tosieńka zmęzniała i urosła :lol: :lol:
wszystkie zdjecia sliczne,szkoda ze tak malo
robione chyba tym nowym aparatem :wink:
dlatego takie udane :wink:

Gosia czego ja się dowiaduje o Tobie :stawiasz ludzi do pionu jak belfer :~
i jeszcze do tego fajki palisz :shock: :shock: :shock:

Fanfan z rodziną - Pią 09 Maj, 2008 19:45

ups :oops: . Mirka, ale nie mów nikomu, bo nikt w to nie uwierzy :cool: . Gocha to święta kobita...a ja mam wybujałą wyobraźnię :wink:
Renia - Pią 09 Maj, 2008 21:46

Ja tez chcę dwa :roll:
ostatnie zdjęcie boskie!!

gocha - Pią 09 Maj, 2008 21:48

Chcecie więcej fotek ? załatwione, ale po niedzieli, bo mam gości.
Magda ja Cię mogę adoptować, ale co na to Adaś i Damian?
Matko, jaką Ty mi opinię wyrobiłas Magda , tyle ludzi to przeczyta :oops: , ale ja tam siebie lubię :lol:

Fanfan z rodziną - Pią 09 Maj, 2008 22:26

Sorry Gosia. Już poprawiłam posta.
gocha - Pią 09 Maj, 2008 23:00

Magda natychmiast wróć do poprzedniej wersji, było tak fajnie :grin:
Co Ty na żartach się nie znasz, czy myślisz, że ja taka poważna :shock:
Ja wcale nie chcę uchodzić za starą , poważną babę (zresztą taka nie jestem)

Mirka - Sob 10 Maj, 2008 07:54

Gosia co Ty zrobiłas Magdzie :?:
mam wrażenie że dziewczyna do teraz stoi na baczność
przy komputerze i poprawia posty hihihihihihi :shock:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

gocha - Sob 10 Maj, 2008 08:13

Mirka , pojęcia nie mam . Madzia jest bardzo poukładana i zdaje się, że przyszło jej do głowy, że napisała coś nie tak :shock:
Ja myślę , że to pomaturalne przemęczenie, bo tak na co dzień to Magda jest wesoła.
Magdusia ! buziaczki :lol: :lol: :lol: :lol:

gocha - Sro 14 Maj, 2008 19:30

Kilka zdjęć z dzisiejszego spaceru:

Miła od Gucia - Sro 14 Maj, 2008 21:04

Gosiu, widzę, że jedno ma szelki, a drugie obróżkę, czy to celowo ? czy tylko tak. Spacer super. My właśnie przed chwilą też wróciliśmy z łąki i Gucio już śpi.
gocha - Sro 14 Maj, 2008 21:27

Celowo Bogusiu. Mania jest taka grzeczniutka, że mogłaby chodzić bez niczego, na smyczy chodzi tylko po ulicy. Ignaś natomiast jest uciekinier i ciągnie jak koń. Musi na spacerach być na smyczy.
Przetestowaliśmy już wszystko i tylko szelki zdały egzamin, we wszystkim innym by sobie głowę urwał.

Miła od Gucia - Czw 15 Maj, 2008 06:34

Acha, wypisz wymaluj Gucio, tyle, że Gucio tak przytył, że w szelki ledwo wchodzi.
A pamiętam czasy, że kupowałam mu specjalnie bułki słodkie żeby go podkarmiać, bo był taki chudy.

Miła od Gucia - Czw 15 Maj, 2008 06:35

Acha, wypisz wymaluj Gucio, tyle, że Gucio tak przytył, że w szelki ledwo wchodzi.
A pamiętam czasy, że kupowałam mu specjalnie bułki słodkie żeby go podkarmiać, bo był taki chudy.

Mirka - Czw 15 Maj, 2008 07:25

pozdrawiamy Gosia slonecznie,pieski cudne :lol: Wy też :wink:
i chcemy jeszcze więcej zdjęć :cool:

gocha - Czw 22 Maj, 2008 12:24

Parę foteczek z zabaw na łące.

Fanfan z rodziną - Czw 22 Maj, 2008 18:21

Gocha, przyznaj się - kto się lepiej bawił na tej trawce? Ty czy psy? :roll: :razz:
gocha - Czw 22 Maj, 2008 19:32

Fotograf :oops:
Miła od Gucia - Czw 22 Maj, 2008 22:48

Ale tam macie fajnie, a jaka łąka, coś to na świeżo koszone wygląda, nie kuło Was ?
Mirka - Pią 23 Maj, 2008 07:17

Ignaś,Gocha, Mania :cool:
Mania,Gocha ,Ignaś :shock:
jak dobrze że Gocha jest zawsze w środku
przynajmniej mozna ja odróżnić :lol: :lol: :lol:
super foty,pozdrawiamy :lol: :lol:

gocha - Sob 10 Sty, 2009 02:52

URODZINKI

Oczekujemy na gości

Przyjdzie ktoś jeszcze??

Torcik

Pyszne

Były zabawy

Zasłużony odpoczynek po imprezce

zojka - Sob 10 Sty, 2009 07:40

No nie mogę!!
Swietne zdjęcia !! Oczekiwanie na gości rozłożyło mnie :)

Miła od Gucia - Sob 10 Sty, 2009 08:42

No mnie też, i te goście czworonożne, a tort - bomba.
Super balety.

Mirka - Sob 10 Sty, 2009 11:25

ale impreza ...szkoda że nas tam nie było :lol: :lol:
Lutex - Sob 10 Sty, 2009 13:59

to musiala byc superasna bibka :mrgreen:
Tymek - Sob 10 Sty, 2009 23:20

ale balanga! wszystkie zdjęcia super! musieliście się wszyscy fajnie bawić :mrgreen:
Asia i Basia - Nie 11 Sty, 2009 21:22

Gosia, czy te te Twoje klony tak ukladasz czy one tak same sie jak w lusterku ukladaja, bomba normalnie, a imprezka hoho, niezla :mrgreen:
gocha - Nie 11 Sty, 2009 21:26

Asia, one tak same z siebie i to bardzo często, zawsze śpią przytulone, albo chociaż blisko siebie :grin: , a podobieństwo , jest faktycznie :shock: pomimo, że nie są rodzeństwem.
Mirka - Nie 11 Sty, 2009 21:45

ciekawe czy moje tez tak kiedys będa spac razem...... :?:
Nadia - Wto 13 Sty, 2009 11:53

super fotki:):):)
joania - Wto 13 Sty, 2009 12:11

Super , a skąd ci goście się wzięli? :?: .Mania pokazuje pięknie wygojony brzuszek po sterylce. Cieszę się że wszystko tak ładnie wyszło bo wiesz Gosia to ja ci poleciłam lekarza i miałam trochę stresa.
gocha - Wto 13 Sty, 2009 21:37

Asiu, lekarz jest świetny , jestem bardzo zadowolona, a brzuszek to nie Mania pokazuje, tylko Ignaś hi, hi :mrgreen: ,on ma na brzuszku coś charakterystycznego, czego Mania nie ma :oops: , ale może na zdjęciu dokładnie nie widać. Zresztą Ty masz same sunie, to może się nie znasz? :lol: :lol: :lol:
joania - Sro 14 Sty, 2009 08:04

O matko Gosiu ale plama , że ja siuśka nie zauważyłam :shock: :oops:
Asia i Basia - Czw 15 Sty, 2009 07:57

Sie do lzow usmialam :lol:
Mirka - Czw 15 Sty, 2009 10:22

:lol: :lol: :lol: :lol:
ja juz wiem jak siusiak u basseta wygląda :lol: :lol:

gocha - Czw 15 Sty, 2009 12:10

Każde nowe doświadczenie jest wskazane :grin: , ja też kiedyś nie wiedziałam, bo miałam same dziewuchy :lol:
Miła od Gucia - Czw 15 Sty, 2009 21:16

Dobre, mnie się teraz też przypomniało jak Marek przywiózł Gucia. W ogóle to miała być dziewczynka i po dziewczynkę jechał. Przyjechał o 3 w nocy, ja wstaję, to to maleństwo, i widzę cycuchy, ok, i pytam jak jej damy na imię, a Marek mówi, to chłopak, a ja na to, jaki chłopak, przecie ma cycuchy :oops: :oops:
no a co chlopak nie ma cycuchów - a no ma i jeszcze sisiola ma, którego nie dojrzałam.

Asia i Basia - Pią 16 Sty, 2009 08:34

:lol: :lol: :lol:
gocha - Nie 18 Sty, 2009 01:47

A u nas zima :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

[
/URL]
[URL=http://www.fotosik.pl]

Dorti - Nie 18 Sty, 2009 10:29

Cudna zima, cudne fotki i wspaniałe mordusie. :wink:
Miła od Gucia - Nie 18 Sty, 2009 12:41

hi hi, fajne, pod choinką świetne ujęcie.
A bałwan jaki ogromniasty.

Mirka - Nie 18 Sty, 2009 13:16

Gocha psy piękne na sniegu
u mnie takiego nie ma i nie było :cry:
a ten bałwan boski,sama go ulepiłaś :?:
czy Mania z Ignasiem pomagali :?:

Nadia - Pon 19 Sty, 2009 11:24

fantastyczne :wink:
gocha - Pią 27 Mar, 2009 21:09

A oto co zastałam dzisiaj w kuchni i przedpokoju po powrocie z pracy :shock: :shock:

Miła od Gucia - Pią 27 Mar, 2009 21:15

uwielbiam taki bałaganik, Gonia co chcesz, dzieci się bawiły.
Super zrobiły porządek, a jakie minki niewinne i zadowolone

Mirka - Pią 27 Mar, 2009 21:17

ale zabawe i wyżerke to miały przednią :mrgreen:
gocha - Pią 27 Mar, 2009 21:18

Właśnie się zastanawiam czy po tej wyżerce niespodzianek nie będzie :cool:
Mirka - Pią 27 Mar, 2009 21:21

malowniczo ten bajzelek wyglada :mrgreen: :mrgreen:

teraz tylko pozostaje trzymac kciuki za zdróweczko :mrgreen:

besta - Pią 27 Mar, 2009 22:51

Smieci to chyba senne marzenie bassetów.Twoim psiakom sen sie spełnił :mrgreen: .Byle tylko na zdrowiu się nie odbiło :~
Asia i Basia - Pią 27 Mar, 2009 23:03

Niezly sajgon :lol: Ale psy na szczesliwe wygladaja z mina z serii: Ja niewinny, ja z orkiestry :lol:
Renia - Pią 27 Mar, 2009 23:13

Cudownie :) Dobrze sie Mania i Ignas sprawiły :) :mrgreen:
madzialinka - Sob 28 Mar, 2009 07:10

Patrzą się tak niewinnie, jakby te śmieci same z kosza wylazły i do pyszczków się pchały :D .
gocha - Sob 28 Mar, 2009 13:55

Na szczęści sensacji nie było, więc albo im nie zaszkodziło (śmieci były świeże :grin: ), albo się nie nażarły niczego , tylko się bawiły.A tak w ogóle to szafka pod zlewem gdzie stoi wiaderko ze śmieciami , jest najbardziej upragnionym miejscem w kuchni :shock: .
gocha - Pon 15 Mar, 2010 11:38

A tak spędzamy "wiosenne" dni

Zagryzę cię :mrgreen:

Nie dam się, odgryzę ci ucho :grin:

Dorti - Pon 15 Mar, 2010 11:57

Bassety są świetne w zapasach :mrgreen:
a jak pokazują zęby to myślą, że już są takie grożne :roll:
ze wszyscy portkami trzęsą :grin:
Śliczne zdjęcia :wink:

Joasika - Pon 15 Mar, 2010 12:39

Nooo...a rabanu narobią więcej niż kibice na meczu piłkarskim :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
gocha - Czw 03 Cze, 2010 19:35

Byliśmy na spacerku w lesie , bassety raczej brodziły i pływały zamiast iść, zalane wszystkie drogi, zobaczcie sami.

Bassiory były zadowolone, one kochają wodę i błoto

A po spacerku :grin:

Miła od Gucia - Czw 03 Cze, 2010 19:39

Faktycznie mokro, ale jak cudnie wtulone zasnęły.
gocha - Czw 03 Cze, 2010 21:34

One zawsze i w każdej sytuacji śpią przytulone do siebie :grin:
Ewa z Matyldą i Bobem - Czw 03 Cze, 2010 21:48

Wszystkie kąty w lesie sprawdzone ;)

Ale to spanie...Gosia..cuuuuudo :)

zojka - Pią 04 Cze, 2010 07:30

Kurka, rzeczywiście mokro ...

Długo je wycierałaś? Bo ja moje molestuję najsampierw ręcznikiem (ami) a potem leżą dranie i się trzęsą :roll:

gocha - Pią 04 Cze, 2010 09:04

Najpierw na dworze było wycieranie i czesanie (od razu , hurtem), do domu wlazły jeszcze wilgotne, powycierały się natychmiast na kanapach, póżniej pojadły, pobawiły się i jak widać jeszcze mokre zasnęły :grin: zresztą były zaraz przykryte kocykiem, bo jakoś tak im się przysnęło na chodniczku zamiast na posłanku.

Paulinx - Pią 04 Cze, 2010 16:20

Hehehe ładnie ładnie. ;) Kąpiele błotne ponoć są dobre na urodę. ;) I słodko śpią. Oj słooodko. :) A tej wody to faktycznie wszędzie pełno... powinno być lato słonko, wygrzewanko i wgl a tu wszędzie woooda... i podobno całe lato takie ma być zimnawe... :(
gocha - Czw 24 Cze, 2010 12:52

Dzisiaj u nas mokro i zimno, to kilka słonecznych foteczek z poprzednich dni :grin:

domelcia - Czw 24 Cze, 2010 13:20

jak popatrzyłam na trzecie zdjęcie to się zaczęłam zastanawiać jak Ty lustro na polu ustawiłaś :) i dopiero po kilku sekundach zajarzyłam, że to nie lustro :) super fotka :) zresztą wszystkie super
Miła od Gucia - Czw 24 Cze, 2010 13:29

śliczne jesteście Maniu i Ignasiu
buziole od ciotki

Mirka - Czw 24 Cze, 2010 13:32

śpia plecami do siebie
jak "stare dobre małżeństwo" :mrgreen:

Gosia czy te plotki sa w stanie zatrzymać bassiorki :?: :wink:

Joasika - Czw 24 Cze, 2010 13:37

Mirka napisał/a:
Gosia czy te plotki sa w stanie zatrzymać bassiorki :?: :wink:

No właśnie się zastanawiam, jakim cudem one jeszcze nie zrobiły przeglądu grządek :?: :roll:

gocha - Czw 24 Cze, 2010 13:40

Gosia czy te plotki sa w stanie zatrzymać bassiorki :?: :wink:[/quote]

Tak, jeszcze za płotkami jest przeciągnięty cienki drut, raz tylko na niego wlazły i od tej pory omijają.W zasadzie to nawet jak bym teraz te plotki zdjęła to pewnie by nie przełaziły tamtędy, bo już sobie wytyczyły inną trasę do biegania.

Mirka - Czw 24 Cze, 2010 13:44

a mój chłopak to nawet na murki sie wskrabie
i przełazi :shock:
ja nie wiem on taki dziwny jakiś :~

gocha - Czw 24 Cze, 2010 13:49

Bo to chlopak z fantazją :mrgreen: , a moje to widac jakieś takie za bardzo ugrzecznione :wink:
A tak na poważnie to drut jest bardzo mocno i gęsto naciągnięty i jest dość wysoko, Tośce nie przeszkadza, jak przyjedzie z wizytą to natychmiast przeskakuje.

zojka - Czw 24 Cze, 2010 18:17

Spanko synchroniczne :mrgreen: :mrgreen:
Miła od Gucia - Nie 26 Wrz, 2010 14:43

gocha - Pon 01 Lis, 2010 15:59

Dawno nas nie było, troszkę fotek :grin:

Zyjemy po basseciemu,
odwiedzamy krówki na łące

Dokuczamy kotu :wink:

Oglądamy zachody słońca :shock:

A najwięcej to spacerujemy

I tropimy

I tropimy

Czasem odpoczywamy troszkę

Pozujemy do portretów

I znajdujemy różne ciekawe rzeczy

Znów pozujemy

I bardzo się kochamy :grin:

domelcia - Pon 01 Lis, 2010 17:04

Gocha pięknie, jesiennie, cudnie po prostu!
a bassety nie miały na tego jeża czasem smaczka?? :wink:

Marynia - Pon 01 Lis, 2010 18:23

Cudne fotki,zwłaszcza "pozujemy do portretu" :mrgreen:
Miła od Gucia - Pon 01 Lis, 2010 18:26

Fotka pyszczek przy pyszczku nad jeżykiem jest świeta
eufrazyna - Pon 01 Lis, 2010 18:37

Piękne zdjęcia :)
aniapiotr - Pon 01 Lis, 2010 19:30

i znowu jeż, blee :(
gocha - Pon 01 Lis, 2010 19:44

Aniu, jeże są śliczne i bardzo sympatyczne, w dzieciństwie przez wiele lat mieliśmy jeża uratowanego i oswojonego, mieszkał z nami w domu, sam wychodził do ogrodu i żył w przyjaźni ze wszystkimi zwierzakami.
Zobacz jekie maleńkie jeże są slodkie.

domelcia - Pon 01 Lis, 2010 19:50

ło rety jaki szkrabior piękny :grin:
czadowy jest po prostu!!!
mieszkam koło lasu ale jeża LIVE to nie widziałam z 5 lat ...

aniapiotr - Pon 01 Lis, 2010 19:51

Gosiu :cry:
ja nie mogę na nie patrzeć nawet... pająki tak, myszy, szczury, węże, jaszczurki, ale jeże nie...
jak coś może mieć takie twarde kolce, a taką miękką resztę ? :(

gocha - Pon 01 Lis, 2010 19:56

Ale wiesz co, oswojony jeż nie stroszy kolców, są położone na grzbiecie i nie kłują, zresztą jeż kłuje przedewszystkim jak się zwinie, jak jest przestraszony, ale nie będę Cię przekonywać, każdy ma jakieś "strachy" i "nieluby" :grin:

Domelcia , bassiory były bardzo zainteresowane jeżykiem (był nieduży), tylko zaprzyjaźnianie im nie poszło bo kolce w nosy kuły i psiory zrezygnowały, zresztą zabrałam je szybko , bo biedny jeż pewnie mało zawału nie dostał ze strachu.

Batus - Pon 01 Lis, 2010 19:57

aniapiotr napisał/a:
Gosiu :cry:
ja nie mogę na nie patrzeć nawet... pająki tak, myszy, szczury, węże, jaszczurki, ale jeże nie...
jak coś może mieć takie twarde kolce, a taką miękką resztę ? :(

Ania, ja Cię chyba rozumiem, bo jakby ktoś pokazywał mi małego wstrętnego pajączka to jakoś by mnie to wcale nie przekonało :(

Ale mi osobiście jeżyk podoba się, śmieszny taki ;)

besta - Pon 01 Lis, 2010 20:04

No jeżu malusieńki jest śliczniutki :grin:
Magda i Rudolf - Pon 01 Lis, 2010 20:20

Sliczny jest ten jezyk, a jakie ma fajne uszka i nosek, cudny poprostu :grin:
Mirka - Pon 01 Lis, 2010 20:31

piekny jest....taki bajkowy :lol: :lol:
eufrazyna - Pon 01 Lis, 2010 20:37

Prześliczny ten jeżyk jest :) Te łapeczki i nosek i oczka :)
lora - Wto 02 Lis, 2010 08:42

Gocha, bo mnie to ciekawość zżera i wietrzę newsa. Ten jeżyk to chyba nie dziecię lasu, tylko rasowy, taki z hodowli?

Swoją drogą to jest przerewelacyjny :grin: Ślicze małe dzieciątko, sama słodycz. Jego mamusia to musi być dumna z takiego przystojniaczka :grin:

joania - Wto 02 Lis, 2010 09:13

Gosia piękne zdjęcia a jeżyk poprostu piekny Tuptuś. Fajnie mieć takie lasy koło domu. Dzisiaj moja córa wybiera sie z Magda od smutasów w wasze lasy co by psy sobie pobiegały.
gocha - Wto 02 Lis, 2010 09:15

Nie, nie , z lasu dzikusek to ten na zdjęciach z psami, zwinięty w kłębuszek.
Ten na zdjęciu to ściągnięty z internetu, bo chciałam pokazać Ani jakie małe jeżyki są sliczne, chociaż jak sięgam pamięcią to ten, którego mieliśmy dawno temu w domu też był taki maleńki, uszy wielkie i kolce mięciutkie jak szczecinka.

Renia - Wto 02 Lis, 2010 16:55

Zdjęcia piękne.. te spacery... u nas zamieszanie i na spacery nie zostaje czasu a pogoda taka piękna :( i zuźka ma znów zapalenie oskrzeli :cry:

Jeżyk ze zdjęcia to afrykański pigmejski zwany jeżem uszatym :)
Śliczny ... można sobie sprawić takiego z hodowli.

aniapiotr - Wto 02 Lis, 2010 16:56

może sobie sprawię, jako lek na fobię ?
Renia - Wto 02 Lis, 2010 17:00

:) napewno byś się przekonała jeże tylko w obronie stawiają kolce :)
Imimo słodkiego wyglądu są mięsożerne i tupią w nocy straszliwie i robią śmierdzące kupy. :cool:

aniapiotr - Wto 02 Lis, 2010 17:03

wiem, że mięsożerne, Piotrek mój karmił jeża parówkami ;)
madzialinka - Wto 02 Lis, 2010 20:57

Tak myślałam, że mały jeżyk jest nietutejszy.
Gocha, twoje piesy mają u ciebie raj na ziemi. Aż mi wstyd, że ja moim uszatym tylu zdjęć nie robię...

Kala - Sro 03 Lis, 2010 08:42

ale słodziak z tego jeżyka! w życiu bym nie przypuszczała, że są takie fajniutkie :) a zdjęcie z bassiorami i jeżykiem - rewelacyjne:)
Joasika - Sro 03 Lis, 2010 12:01

No nie!

Nie dość, że przegapiłam temat bassiorków, to jeszcze minęłam JEŻYKA!!!! :roll:

A taki fajny jest!!! :mrgreen:

Ja bym w poniedziałek przejechała samochodem takiego - nieźle musiałam manewrować

kierownicą, żeby nie potrącić kolczucha, który wleciał mi prosto pod samochód! :roll:

Ale udało się! Poleciał dalej w las :mrgreen:

A lasów zazdraszczam - u nas to takie bardziej przypominające zadrzewiony ogródek są :cry:

gocha - Wto 21 Gru, 2010 14:52

Dawno nas nie było, pora na zimowe foteczki :grin:

Wychodzimy na spacerek

Fajnie jest na śniegu w ciepłym sweterku

I po spacerku drzemka

Marynia - Wto 21 Gru, 2010 16:55

To prawda,dawno Was nie było,piękna para w pięknych sweterkach.A i spacerek widać,że udany :lol:
Gosiu,czy te sweterki są robione,czy kupne :?:

gocha - Wto 21 Gru, 2010 17:07

Własnego wyrobu :oops: Maryniu, robione na miarę.
Marynia - Wto 21 Gru, 2010 17:19

Są super,a psinki naprawdę cudnie w nich wyglądają,sama trochę robię na drutach,tylko nie wiem jak się do tego zabrać :oops: coś pokombinuję :lol:
gocha - Wto 21 Gru, 2010 17:21

Jak chcesz to wyślę Ci na PW rozpiskę, wymiary, ilość oczek itd.
Marynia - Wto 21 Gru, 2010 17:23

O super,poproszę i z góry WIELKIE DZIĘKI :lol:
zuza i gabi - Wto 21 Gru, 2010 18:43

Slicznie wyglądają w tych sweterkach,jak blizniaki :grin:
Asia i Basia - Sro 22 Gru, 2010 22:28

Ale super te kubraczki, ja tez poprosze o "przepis" ;) Zima sie dluga zapowiada, bedzie co robic ;)
gocha - Sro 22 Gru, 2010 22:31

Ok na PW Ci rozpiskę wyślę, ale łatwo nie jest :grin:
Kamoos - Sro 22 Gru, 2010 22:36

Super sweterki :smile:
domelcia - Nie 26 Gru, 2010 23:04

no pięknie wyglądają :) i ja poproszę o przepis... copradwa lewa jestem w te klocki ale mam tu takiego eksperta, który sobie napewno poradzi. pytanko tylko, czy jakaś kwestia rozmiarówki jest istotna??
zojka - Pon 27 Gru, 2010 09:49

Ja się sama zastanawiam, czy moim parówom nie zrobić takich sweterków. Ludzie we wsi pewnie by padli ze śmiechu ... ale prawdą jest, ze Rufek bardzo marznie.
gocha - Pon 27 Gru, 2010 12:38

Dominika, wysłałam Ci na PW dokładną" rozpiskę" na sweterki, rozmiar jest istotny, jak coś nie bedziesz wiedziała to pisz, postaram się pomóc :grin:
No i oczywiście czekam na zdjęcia wszystkich sweterków :mrgreen:

Jak moje chodzą w tych sweterkach to u mnie ludzie na wsi też dziwnie patrzą, jedna pani nawet z wielkim zainteresowaniem pytała o szczegóły , ale minę tez miała dziwną :roll:

Marynia - Pon 27 Gru, 2010 15:19

A ja zbliżam się do końca robótki,mam nadzieję że nie trzeba będzie robić poprawek :lol: Gosiu proponuję opatentować ten model :mrgreen:
gocha - Pon 27 Gru, 2010 16:37

No to czekam na zdjęcia Goldi w sweterku , ja właśnie kończę dla Tośki.
Agataw - Pon 27 Gru, 2010 17:17

Gosiu wpisz, proszę, mnie na listę. Wersja chłopięca i dziewczęca. Dzięęęki.
gocha - Pon 27 Gru, 2010 17:52

Wysłane :mrgreen:
gocha - Nie 10 Kwi, 2011 20:59

U nas pomimo zimnego wiatru też był spacerek, zabawy, a nawet próby opalania :grin:

ania123 - Nie 10 Kwi, 2011 21:17

alez wielkoludy :D
Agataw - Nie 10 Kwi, 2011 21:31

No tak, jak opalać się, to tylko na leżaczku.
domelcia - Pon 11 Kwi, 2011 06:09

Gocha i jeszcze mi powiedz, że Mańka z tym leżakiem to tak sama :shock: moje to kombinują z 5 minut zanim wejdą na sofę, bo im ciasno i mało miejsca a taki leżak to wcale by w grę nie wchodził.
a zdjęcie z patykiem bomba - to się nazywa uśmiech pełna gębą :mrgreen:

Joasika - Pon 11 Kwi, 2011 06:28

To zielone wiaderko świetnie się wkomponowało :wink:

Zdjęcia z leżaczkiem bezcenne :!:

Grzegorz - Pon 11 Kwi, 2011 08:04

Miska w rozmiarze odpowiednim :wink: ................. a lezaczki śa dla baleronów :mrgreen:
watla - Pon 11 Kwi, 2011 08:25

Fajna fotka z leżaczkiem.
Paulinx - Pon 11 Kwi, 2011 11:07

Fotka z patykiem wymiata :mrgreen: W ogóle fajne psiaki ;) Dużo mizianka dla nich ;p
Mojra - Pon 11 Kwi, 2011 12:09

Bardzo fajne bassety. Tez mi sie podoba fotka z patykiem :grin:
Marynia - Pon 11 Kwi, 2011 13:01

No to się psiurki wybiegały,i opał na grilla przyniosły :wink: i rekreacja jest,no po prostu super :mrgreen:
gocha - Pon 11 Kwi, 2011 17:42

Z tym leżakiem to od poprzedniego roku już tak jest. Jak tylko jest wolny to ten basior, który jest bliżej go zajmuje, a drugie, które nie zdąży , siedzi i jęczy.
Włażą same, pomimo, że łapy się osuwają, bo gąbka miękka, ale kombinują tak długo aż wlezą.
Później też jest fajnie, bo albo łapy albo dupka się zsuwa, ale to co wlazło to siedzi kamieniem mimo niewygody do momentu aż jakaś atrakcja się wydarzy, albo pańcia zgoni.
Nie wiem co jest takiego nadzwyczajnego w tym leżaku, że jest taki porządany :wink:

madzialinka - Pon 11 Kwi, 2011 19:06

gocha napisał/a:
Z tym leżakiem to od poprzedniego roku już tak jest. Jak tylko jest wolny to ten basior, który jest bliżej go zajmuje, a drugie, które nie zdąży , siedzi i jęczy.

To teraz jeszcze brakuje fotki, jak leżak jest zajęty przez pańcię :razz:

A Mania "Foczka" wygląda cudnie na leżaku - jak pluszowa maskotka.

VADER - Wto 12 Kwi, 2011 14:11

zdjęcia na leżaku rewelacja :mrgreen: ledwo się mieści ale nie odpuści :lol:
Rogasowa - Wto 12 Kwi, 2011 22:18

VADER napisał/a:
zdjęcia na leżaku rewelacja :mrgreen: ledwo się mieści ale nie odpuści :lol:

To typowo bassecie.. ledwo siedzi ale i tak nie zrezygnuje.. chociaz 100x lepiej byłoby już na podłodze :roll:

gocha - Pon 18 Kwi, 2011 16:13

Dzisiejsza sesja plażowo-portretowa :lol:

A na koniec modele się znudzili i poszli spać :mrgreen:

Magda i Rudolf - Pon 18 Kwi, 2011 16:44

one wygladaja jak blizniaki :grin:
Marynia - Pon 18 Kwi, 2011 17:20

Ale cudne fotki,4 fotka rozkoszna,a ja oczywiście nie wiem kto jest kto :oops: :?:
Marynia - Pon 18 Kwi, 2011 17:21

Wyglądają jak z obrazka,4 zdjęcie słodkie,a ja oczywiście nie wiem kto jest kto :oops: :?:
moni - Pon 18 Kwi, 2011 17:58

Alez one są sliczne i jakie fotogeniczne. po porostu cudowne :lol:
:lol:

gocha - Pon 18 Kwi, 2011 18:08

Maryniu, Mania ma drobniejszą mordkę i więcej piegów, a na zdjęciach jest z lewej strony.
Dziękujemy z komplementy :oops:

Agataw - Pon 18 Kwi, 2011 18:55

Tulfony cudownej urody.
I wreszcie mają raj - wiosna! Całymi dniami na słoneczku, kościska kumulują D. Pańcia dostarczy świeże bułeczki u kubełek wody. Resztę zwędzą same. Błogie bassecie życie.

eufrazyna - Wto 19 Kwi, 2011 07:18

O jakie fajne zdjęcia :grin:
pppolanowski - Wto 19 Kwi, 2011 10:58

są naprawde niesamowite...........
Joasika - Sro 20 Kwi, 2011 07:23

To się nazywa zdjęcia portretowe :mrgreen: :!:

Oba psiaki wysoce fotogeniczne :!:

Wyglądają, jakby zawodowo pozowały do zdjęć :roll: :!:

gocha - Czw 05 Maj, 2011 17:14

A tak Mańka i Ignaś spędzały długi majowy weekend (dokąd śnieg nie spadł :mrgreen: )

ania123 - Czw 05 Maj, 2011 17:20

ale super z czterema bassetami :D
a czy kumple Mani i Ignasia to nie jest przypadkiem Enigma i Doxi? :P

zojka - Czw 05 Maj, 2011 17:45

Ale że co?

One się rozmnożyły przez pączkowanie?
Bo 4 sztuki widzę :shock:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

A kijaszek pysznyyyyy

gocha - Czw 05 Maj, 2011 18:21

Noooo, rozmnożyły się :mrgreen:
te dwie dodatkowe sztuki to Doxi i Eni, moje sąsiadki i koleżanki moich bassetów.

zuza i gabi - Czw 05 Maj, 2011 21:01

Uwielbiam takie psie szaleństwa oglądać :mrgreen:
Super fotki,też bym chciała mieć takie sąsiadki :mrgreen:

Miła od Gucia - Pon 21 Maj, 2018 08:13

Mania odeszła
tu możemy pożegnać Manię

MANIA za Tęczowym Mostem

Miła od Gucia - Sro 06 Lut, 2019 17:42

Odszedł Ignaś,
Tu pożegnajmy Ignasia

http://forum.bassety.net/viewtopic.php?t=6578

Miła od Gucia - Sob 26 Mar, 2022 18:04
Temat postu: BASIA , Bona w domu Gosi z dniem 25.03.2022
Poproszono mnie o pomoc w znalezieniu domku dla tej 5-miesięcznej Królewny.
Suczka nazwa BASIA od wczoraj jest już w Cudownym Bassecim domku Małgorzata Ładnowska
Dom wybrałam wedle potrzeb bassetki BASI.
Dziękuję Oddającemu za zaufanie, a Gosi dziękuję za cudowny domek. Pamiętacie Gosię, wstawiłam zdjęcia Jej bassetów Mani i Ignasia. Gosia jedna z pierwszych forumowiczek, działaczka adopcyjna od lat.
Dziękujemy. Gosia zawsze brała "bidy" do adopcji, wymagające leczenia, opieki, a teraz ma takiego czorta. Powodzenia Kochani.

Miła od Gucia - Nie 08 Maj, 2022 11:27

Zaraz miną dwa miesiące Buni BASI w domku Małgorzata Ładnowska.
Basia to wulkan, wszędzie jej pełno, energia ja rozpiera. Ale co to dla Gosi, to Jej czwarty basset (Gosia adoptowała "bidy"). W domu życie wróciło do basseciego nastroju.
Straty po 2 tygodniach to zepsuty mop, zeżarta poduszka z kanapy i zasikany dywan 😁
I jedna skórzana rękawiczka też przestała istnieć
Gosia dziękujemy za domek i wyrozumiałość dla tego czorta.
Basia ma takie diabelskie iskry w oczach.
Dalsze opisy pozostawiam Gosi Małgorzata Ładnowska

tu są filmy

https://www.facebook.com/...217712011591203

Miła od Gucia - Czw 11 Sie, 2022 11:36

BUNIA nazwana Basią jest u Gosi od marca tego roku. Tak lubię, jak adopcje są udane, nie dla siebie, ale dla tych adoptowanych psiaków, że dobrze trafiły, że nie będą zmieniać kolejnego domu.
Basia to czort wcielony, w październiku skończy rok, ale tak rozbraja swoim zbójeckim zachowaniem Gosię i Jej Rodzinę, że kochają ją nad życie, ale umiar musi być, nie ma zżerania pilotów. Gosia ma doświadczenie "stara adopcyjna basseciara, i wie, że jak teraz nie skoryguje pewnych zachowań, potem będzie za późno. Uczulam też osoby które mają szczeniaczki, bassety to cudowne psiory, ale do roku musimy wymagać.
No i co patrzcie jaka ona piękna ta nasza Basia. Radzi sobie dziewczyna, sama sobie pomidorki zrywa, co się będzie prosić hi hi.
Gosiu jeszcze raz dziękuję za domek dla Basi.

https://www.facebook.com/...t739ZjFWumcV9Wl