|
Nasze Bassety Klub Miłośników Basset Hound i podobnych. |
 |
Powitania - Witam Wszystkich
renegades - Wto 30 Gru, 2008 20:40 Temat postu: Witam Wszystkich Cześć!
trafiliśmy tu w mało ciekawych okolicznościach, ale puki co wszystko wskazuje na to, że Bob zostaje w domu i bedziemy tu częstymi gośćmi
Bob 2 lata skończy 28 maja, także zdążył już nam porządnie zaleźć za skórę, bo jest u nas od 6tygodnia życia. Ani ja ani żona nie wyobrażamy sobie życia bez tej parówy wrednej i łez było sporo kiedy wyszła haniebna sytuacja (w internecie pojawiły się ogłoszenia naszego autorstwa, pewne sprawy, na które nie mieliśmy wpływu zmusiły nas do oddania pociechy, na szczęście wszystko da się jakoś obejść)
Od dwóch miesięcy mieszkamy w Wesolej dzielnicy Warszawy dosłownie i w przenośni lasów pełno do okola także długie spacery weszły już w nawyk.
Bob jest psem z przerostem miłości nad treścią :wink: kocha i cieszy go wszystko co się rusza albo co da się zjeść. Charakterek ma trudny okrutnie, uparty i ciekawski, czasami sporo nerwów kosztuje przywołanie go do porządku, na szczęście większość "porządkowych" zachowań już sobie przyswoił i tylko czasami panciom na złość robi
Jakieś fotki za malucha i teraz jak już troszke się urosło wkleje...
Pozdrawiamy Kuba, Marta i Bob
Asia i Basia - Wto 30 Gru, 2008 21:09
Super, ze Bob zostaje z Wami, nie ukrywam, ze mysli moje krazyly kolo niego :grin: Witamy na forum i czekamy na ciekawe opowiesci.
Ozzy - Wto 30 Gru, 2008 21:11
Tak Bob zůstává, to je dobře. :smile:
Vítejte na forum, třeba budeš rozumnět česky, haha :smile:
renegades - Wto 30 Gru, 2008 21:31
Ozzy damy rade
Miła od Gucia - Wto 30 Gru, 2008 21:52
Jak widzę na zdjęciu Was w uścisku, to serce pęka, że mielibyście się rozstać. Bardzo się cieszę, z zakończenia sprawy tak pomyślnie dla Was i dla Boba oczywiście.
Pozdrawiam serdecznie
Mirka - Wto 30 Gru, 2008 23:37
Superrrrrr :lol: :lol:
Lucy - Wto 30 Gru, 2008 23:47
Boze jaki on piekny,co za szczescie ze ominął go stres i niepewny los zwierzat bezdomnych. Jeszcze raz witam. :grin:
renegades - Sro 31 Gru, 2008 11:45
No nareszcie udalo mi sie wstawic fote z piszczalka zeby byla kolorowa..
Tymek - Sro 31 Gru, 2008 14:35
Witamy Boba z Pańciostwem!
Tymek miał identyczna zabawkę ale nie dotrwała do zdjęć-zeżarł całą:(
Bardzo się cieszę,że psiak zostaje z Wami,widać,że jest bardzo kochany przez Was a na pewno i Bob kocha bezgranicznie i bezwarunkowo.
Pozdrawiamy - Tymek z pańcią Gosią
Monka i Miro - Sro 31 Gru, 2008 17:10
Witamy, witamy. Piękne psisko . Dobrze, że wszystko dobrze się skończyło
Pozdrawiamy
renegades - Nie 04 Sty, 2009 00:40
odkopalem stare plyty z fotami.....
renegades - Nie 04 Sty, 2009 00:43
w jakim formacie wstawiac te foty, zeby sie kolory nie rozjerzdzaly??
Miła od Gucia - Nie 04 Sty, 2009 00:49
ale Bob przy tej skrzyneczce jest wielki, ile on waży.
co do zdjęć - odsyłam Cię do tematu
http://forum.bassety.net/...p?t=193&start=0
proszę poczytaj.
Mirka - Nie 04 Sty, 2009 00:52
śliczny ten Wasz Bob :lol:
ps. nie jestem specjalistką od wstawiania zdjęć
ale ja robie tak najpierw wrzucam na fotosika
tam zdjecia sie zmniejszaja chyba do formatu 600x800
i wklejam na forum sa wtedy ładne i wyrazne
nie wiem co zrozumiałes z tego mojego "fachowego"opisu
ale moze cos ...
renegades - Nie 04 Sty, 2009 00:54
niecale 30kg
Krzysiek - Nie 04 Sty, 2009 13:48
renegades napisał/a: | w jakim formacie wstawiac te foty, zeby sie kolory nie rozjerzdzaly?? |
To nie o format chodzi tylko o miejsce. Korzystając z forumowego albumu zawsze tak będzie, że kolory będą "nieprawdziwe" bo to oszczędność transferu - jak ktoś chce zobaczyć full wersję fotki to ją klika i ma pełny kolor. Jeśli zależy Ci na kolorowych miniaturach w postach to musisz korzystać z zewnętrznych serwerów w rodzaju fotosika, choć osobiście nie polecam ich, bo za rok czy dwa Twoje zdjęcia zginą, a te które będą zamieszczone w albumie forum ( czyli dodane jako załącznik ) będą tak długo jak samo forum będzie działało.
Wybór należy do wstawiających fotki.
Oczywiście jest jeszcze opcja "full" - posiadanie własnego serwera i wstawianie na forum linków do tych fotek - tak ja robię.
Pozdrawiam
K.
Kasia :) - Wto 06 Sty, 2009 09:35
witaj renegades
widzę że teraz będziesz musiał dzielić czas między 2 fora :wink:
z pozdrowieniami kat_ja
renegades - Wto 06 Sty, 2009 17:23
no o wozidlo dla parowy tez dbac trzeba a czas sie znajdzie.. chociaz ostatnio coraz go mniej
Ford Explorer najlepszym wozidlem dla bassetow i juz!!
Kasia :) - Sro 07 Sty, 2009 09:26
renegades napisał/a: | Ford Explorer najlepszym wozidlem dla bassetow i juz!! |
cichaj, cichaj, bo jeszcze uwierzą i wtedy na Zlotach naprawde zabraknie miejsca do parkowania :wink:
ale to fakt, standardowy Explorer mieści 3 bassety, 1 sznaucera olbrzyma, 2 miniatury, 4 dorosłych ludzi i jedno niemowle - sprawdzone
madzialinka - Sro 07 Sty, 2009 09:42
Kasia napisał/a: | renegades napisał/a: | Ford Explorer najlepszym wozidlem dla bassetow i juz!! |
cichaj, cichaj, bo jeszcze uwierzą i wtedy na Zlotach naprawde zabraknie miejsca do parkowania :wink:
ale to fakt, standardowy Explorer mieści 3 bassety, 1 sznaucera olbrzyma, 2 miniatury, 4 dorosłych ludzi i jedno niemowle - sprawdzone |
Kasiu, chyba będziemy musieli w takim razie zmienić samochód. Zastanawiam się jak upakować w Scenicu 2 dorosłych, niemowlę i dwa bassety, o bagażach już nie wspomnę...
Jaga - Sro 07 Sty, 2009 10:38
renegades napisał/a: | Ford Explorer najlepszym wozidlem dla bassetow i juz!! |
za wysoki
wystarczy Volvo 740 combi
renegades - Czw 08 Sty, 2009 00:06
i o to chodzi, ze wysoki, chociaż raz parowa sobie na wszystkich z góry popatrzy
Jaga - Czw 08 Sty, 2009 07:51
renegades napisał/a: | i o to chodzi, ze wysoki, chociaż raz parowa sobie na wszystkich z góry popatrzy |
No tak, jest to jakiś argument
Kasia :) - Czw 08 Sty, 2009 16:11
Jaga napisał/a: | renegades napisał/a: | Ford Explorer najlepszym wozidlem dla bassetow i juz!! |
za wysoki
(...) |
a tam "za wysoki"... !, robisz trap i jest dobrze
Hubertus - Czw 08 Sty, 2009 17:24 Temat postu: Re: Witam Wszystkich
renegades napisał/a: | Cześć!
trafiliśmy tu w mało ciekawych okolicznościach, ale puki co wszystko wskazuje na to, że Bob zostaje w domu i bedziemy tu częstymi gośćmi |
i ani słowa, że trafiłeś tu ciut za moim pośrednictwem :sad:
ty mi lepiej powiedz czy swojego sierściucha wozisz autem i jak pozbywasz się sierści
Hubertus - Czw 08 Sty, 2009 17:26
Kasia napisał/a: | ale to fakt, standardowy Explorer mieści 3 bassety, 1 sznaucera olbrzyma, 2 miniatury, 4 dorosłych ludzi i jedno niemowle - sprawdzone |
eeee.... a kiedy m mieliśmy tyle bydła w aucie? 3 bassety?? ja wiem, że Fred jest żywotny, no ale żeby aż za 3 psy robił?
Kasia :) - Czw 08 Sty, 2009 20:35
ło matko... chodząca skleroza... no Fred a pozostałe 2 to Bobcio i Matylda od Ewy... a do tego Aron i dwie małe czarne, a z ludziów my+ Ewcia z resztą rodzinki a wózek wylądował na dachu ---> spacer po Konstancińskich lasach kiedyś dawno :lol:
renegades - Pią 09 Sty, 2009 00:29
Hubert.. odkurzacz, kompresor, sześciopak i dużo cierpliwości :wink:
No i oficjalne podziękowania od naszej trójki za namiary na to forum
Miła od Gucia - Pią 09 Sty, 2009 00:38
Rene widzisz, bo to jest tak, "Huberty" Ci dały namiary na nas, i od razu energia poszła, że piesek zostanie z Tobą :grin: :grin:
Bardzo się cieszę, z takiego zakończenia.
I się nie ociągaj tylko pisz i fotki wstawiaj.
Kasiu, takich ludzi, to na forum więcej podsyłajcie - bo się wszystko dobrze kończy :grin:
Hubertus - Pią 09 Sty, 2009 07:06
renegades napisał/a: | Hubert.. odkurzacz, kompresor, sześciopak i dużo cierpliwości :wink: |
odkurzacz? chyba chciałeś napisać pęsetka
Jaga - Pią 09 Sty, 2009 08:16
renegades napisał/a: | Hubert.. odkurzacz, kompresor, sześciopak i dużo cierpliwości :wink:
|
Najważniejszy to ten sześciopak :wink:
a jeszcze lepiej klapki na oczy - żeby nie widzieć
Asia i Basia - Pią 09 Sty, 2009 08:19
A, to juz wiem, dlaczego "odkurzanie" auta trwa tak dlugo :lol:
besta - Pią 09 Sty, 2009 15:16
Do czyszczenia tapicerki w aucie najlepsza jest rękawica gumowa (taka do prac w ogrodzie)
lekko zwilżona wodą.Tą rękawicą "ściągamy"kudełki w zgrabną kulkę i wssss ....wciągamy do odkurzacza.To działa wiem co mówię,a jeszcze lepiej wie to mój mąż ,który to wymyślił aby życie sobie ułatwić :cool:
renegades - Wto 13 Sty, 2009 21:53
szalony
Miła od Gucia - Sro 14 Sty, 2009 20:48
fajne ujęcia, czy on ma jedno oko zielone ? :razz:
Tymek - Sro 14 Sty, 2009 23:13
ależ on słodki!
Asia i Basia - Czw 15 Sty, 2009 07:36
zielono - zolte oczy Bogusiu, fajny :lol:
Mirka - Czw 15 Sty, 2009 10:14
superasny szalony słodziak :lol:
renegades - Czw 15 Sty, 2009 22:02
oczka ma brązowe... ale żona twierdzi, ze to się nazywa miodowe :wink: