|
Nasze Bassety Klub Mi³o¶ników Basset Hound i podobnych. |
 |
Zakoñczone adopcje - sunia do oddania [Megi przebywa u Lucy][Megi w domu sta³ym]
koala - Czw 12 Mar, 2009 10:30 Temat postu: sunia do oddania [Megi przebywa u Lucy][Megi w domu sta³ym] 3 letnia sunia do ddania z gostynia
http://ale.gratka.pl/oglo...sset_hound.html
prosze dajmy jej szanse na szczê¶cie
Kasia :) - Sro 18 Mar, 2009 14:36
prosi³am - kopiujcie og³oszenia i nic... jak grochem o ¶ciane,
a teraz mine³o raptem kilka dni i pod wklejonym linkiem mo¿emy odnale¼æ jedynie tak± informacje:
"Nie znaleziono szukanego og³oszenia.
Skorzystaj z wyszukiwarki aby wyszukaæ interesuj±ce Ciê og³oszenia. "
tym samym, kolejny temat do ¶mietnika ... i nawet jakby kto¶ bardzo chcia³ nie mo¿e uczyniæ zado¶æ apelowi zamieszczonmu w powy¿szym po¶cie ...
Lucy - Sro 18 Mar, 2009 16:02
koala - Sro 18 Mar, 2009 16:10
super lucy ¿e sunia trafi³a do ciebie bo¿e to straszne co sunia musia³a tam przej¶æ okropnosc ludzka nie zna granic brak s³ów po prostu
Kasia :) - Sro 18 Mar, 2009 16:14
Lucy, bardzo Ci dziêkujê za t± wypowied¼, bardzo to smutne, jednak fantastycznie ¿e sunia nie przepad³a bez wie¶ci lecz ¿e historia ta ma happy end :grin:
Mi³a od Gucia - Sro 18 Mar, 2009 19:10
To dobrze, ¿e ta sunia jest bezpieczna.
Kasiu, namiary by³y.
Ale zniknê³y wraz z zamkniêciem forum.
Jak wiesz dane z dwóch dni forum zniknê³y, sama w pi±tek jeszcze w pracy w tym temacie pisa³am, a tego nie ma.
I koala poda³a telefon dot. tej sprawy.
gocha - Czw 19 Mar, 2009 01:01
Pop³aka³am siê jak przeczyta³am opowie¶æ Lucy o suni. To nieprawdopodobne co ta biedula prze¿y³a.
Jak to dobrze, ¿e trafi³a do odpowiedzialnej osoby kochaj±cej zwierzêta. Lucy pisz co dalej u bieduli, troszkê mniej siê boi?
Kasia :) - Czw 19 Mar, 2009 15:42
Mi³a od Gucia napisa³/a: | Kasiu, namiary by³y.
Ale zniknê³y wraz z zamkniêciem forum.
Jak wiesz dane z dwóch dni forum zniknê³y, sama w pi±tek jeszcze w pracy w tym temacie pisa³am, a tego nie ma.
I koala poda³a telefon dot. tej sprawy. |
ok Bogusiu, dziêkujê Ci za wyja¶nienie, w takim razie ze swojej strony - przepraszam koala za bezpodstawn± krytykê
Na swoj± obronê mam to, ¿e poruszy³am ten temat widz±c "apel" koali o pomoc i zero odzewu. Kliknê³am w podanego linka a tu - nie ma. Wygas³o.
Czy wykaza³am z³± wolê wykazuj±c zainteresowanie tematem?
Czy b³êdem z mojej strony by³a reakcja na "rozpaczliwe" s³owa : "prosze dajmy jej szanse na szczê¶cie " ?
Wiem ¿e forum nie by³o dostêpne przez 2 dni z przyczyn technicznych - nie znany mi by³ jednak fakt o którym piszesz Bogusiu i¿ "dane z dwóch dni z forum zniknê³y" ,
ponadto, w ostatnim czasie odwiedzam forum raczej sporadycznie - nie mia³am wiêc szansy zapoznaæ siê z pó¼niejszymi postami w tym temacie!
A moje s³owa wyra¿one we wcze¶niejszym po¶cie podyktowane by³y tym o czym ju¿ kilkukrotnie pisa³am choæby tu. Wydawa³o mi siê ¿e tak bêdzie pro¶ciej, ³atwiej i ( z góry przepraszam, za u¿yte s³owo je¶li to kogo¶ ura¿a) - sensowniej. Zbyt du¿o bowiem jest tematów zawieraj±cych linki do og³oszeñ, które ju¿ znik³y co nie daje szansy ewentualnej reakcji - zapoznania siê z tematem i pomocy.
Wiem, mój post jest byæ mo¿e nieco przyd³ugi jak na zwyk³± odpowied¼ w tym temacie.
Jednak jest to jednocze¶nie odpowied¼ na konstruktywn± krytykê skierowan± do mnie poza forum a dotycz±c± w³a¶nie mojej wypowiedzi w tym temacie.
a co do suni - wiem ¿e jest w tej chwili w "dobrych rêkach. Wiem, ¿e teraz nie stanie siê jej krzywda i ¿e dziêki Bogu kolejne psie nieszczê¶cie znalaz³o swój szczê¶liwy fina³, z czego siê bardzo cieszê.
Pozdrawiam
Mi³a od Gucia - Pon 23 Mar, 2009 19:19
Lucy, to rozumiem, ¿e Megi zostanie u Ciebie.
Czy ju¿ mniej siê boi, napisz jak po tych dniach bytu u Ciebie, czy choæ ciut mniej strachliwa.
Mi³a od Gucia - Wto 24 Mar, 2009 09:28
Lucy, czy mogê Megi umie¶ciæ w Galerii ?
Lucy - Wto 24 Mar, 2009 10:05
:!:
koala - Wto 24 Mar, 2009 10:50
dziêkuje ci ¿e tak troskliwie siê ni± zajê³a¶, , tak czekamy na fotki ale mysle ¿e niema pospiechu niech megi poczuje siê pewnie, ze juz nigdy jej nikt nie skrzywdzi
Lucy - Czw 23 Kwi, 2009 11:18
gocha - Czw 23 Kwi, 2009 12:52
Dobrze, ¿e jest ju¿ lepiej.
my¶lê, ¿e w nowym domu z czasem jej te zachowania przejd±, chocia¿ u mojej Mani trwa³o to dosyæ d³ugo, bo kilka miesiêcy. Teraz jest "normalna", ale np. strach przed dzieæmi (takimi kilkuletnimi) jej pozosta³.
Z ca³ego serca ¿yczê malutkiej jak najlepszego domu, mo¿e uda jej siê zapomnieæ o koszmarach i cieszyæ siê ¿yciem.
Lucy - Pon 27 Kwi, 2009 21:14
Mi³a od Gucia - Pon 27 Kwi, 2009 21:18
Lucy, nie wiem co Ci powiedzieæ.
Wiem, ¿e zrobisz wszystko, ¿eby niunka nie cierpia³a.
Operacja bardzo powa¿na z tego co piszesz, ale czy mimo to ona mo¿e byæ taka s³aba ?
Dzi¶ dzieñ sterylkowy u nas na forum. Gaja i Megi.
Trzymam kciuki, pisz Lucy, pisz, jak siê czuje Megi.
Przytul j± od nas, mo¿e to jej doda si³ :cry:
Asia i Basia - Pon 27 Kwi, 2009 21:35
Biedna, niech Ci zdrowieje szyciutko, trzymaj sie Lucy.
Batus - Wto 28 Kwi, 2009 08:13
trzymamy kciuki za suniê, babki to zawsze maj± przekichane, nie to co faceci
gocha - Wto 28 Kwi, 2009 09:49
Lucy to by³ powa¿ny zabieg, mo¿e ona bidulka musi po prostu d³u¿ej do siebie dochodziæ.
Pisz jak bêd± nowe wiadomo¶ci, trzymamy mocno kciuki ¿eby wszystko by³o dobrze.
besta - Wto 28 Kwi, 2009 09:52
Lucy czy ona nadal taka "lej±ca" a jakie ma spojówki?Bo mo¿e co¶ siê dzieje ?U¶ciskaj bidulkê.
Lucy - Wto 28 Kwi, 2009 19:37
Batus - Wto 28 Kwi, 2009 19:47
a co mówi± lekarze, co siê z ni± dzieje ?
To fatalnie co piszesz, ale ona na pewno nie my¶li "co jej zrobi³a¶". Jest po prostu s³aba. Zaczynam siê zastanawiaæ czy wogóle powinno siê robiæ sterylkê takim os³abionym psom po przej¶ciach tak na dzieñdobry Nie znam siê, nigdy nie mia³am ani suki ani psa z adopcji, ale kurcze, to co siê dzieje z ni± i z Gaj± to przykre
Mi³a od Gucia - Wto 28 Kwi, 2009 20:46
Lucy, trzeba wierzyæ, ¿e wyjdzie z tego, nie poddawajcie siê. Wiem, ¿e robisz wszystko co mo¿esz, wiem to.
zojka - Wto 28 Kwi, 2009 21:39
O rany!
Ale siê robi! Wczoraj by³ chyba z³y dzieñ. Nie rozumiem, co siê sta³o. Moja Tosia te¿ mi³a dreszcze i d³ugo jej nie mog³am ogrzaæ, ale po kilku godzinach by³o dobrze ...
Lucy,trzymaj siê! Biedna Ty jeste¶. I sunia te¿. Bêdzie dobrze dziewczyny ...
gocha - Wto 28 Kwi, 2009 21:57
Lucyna trzymajcie siê , my¶lami jestem z Wami.
besta - Wto 28 Kwi, 2009 22:01
Lucy trzymaj siê wierz mi doskonale wiem co prze¿ywasz,barzo Ci wspó³czuje i Megi te¿ .Ale musimy wierzyæ ,¿e bêdzie dobrze .A co mówi± lekarze jaka jest przyczyna tak z³ego stanu suczki?
zojka - Sro 29 Kwi, 2009 06:10
Jak siê czuje Megi? Mam nadziejê, ¿e ju¿ jest poprawa.
A Ty Lucy, jak siê czujesz?
Proszê o poranne sprawozdanie
gocha - Sro 29 Kwi, 2009 08:22
Lucy, co z Megi, jak Wam minê³a nocka?
Lucy - Sro 29 Kwi, 2009 08:58
:!: .
Batus - Sro 29 Kwi, 2009 09:01
Fajnie, ¿e napisa³a¶ co u Megi, co za pech Dobrze przynajmniej, ¿e wiadomo co jest grane, trzymamy za ni± kciuki ! Nie wyobra¿am sobie tych nerwów, trzymaj siê pozdrawiam
gocha - Sro 29 Kwi, 2009 09:03
Biedna ma³a, Lucy nie za³amuj siê, teraz jest pod opiek± lekarsk±, to krwawienie to pewnie efekt pozrastanych jelit.
Wa¿ne, ¿e nie jest gorzej, jak pije i siê rusza to da radê przetrwaæ najgorsze.
Trzymaj siê jako¶, na pewno jeste¶ wykoñczona, ale robisz wszystko dla dobra Megi, ona bêdzie Ci wdziêczna, ¿e przy niej by³a¶.
besta - Sro 29 Kwi, 2009 10:30
Oj biedne wy obie.Dobrze ¿e wiadomo sk±d krwawienie jak wiadomo co jest to mo¿na leczyæ a tak to w ciemno.Bêdzie dobrze.
Ja te¿ do sterylek zniechêcilam siê na razie .Mialam sterylizowaæ Bestê jak tylko Gaja wydobrzeje ,ale bojê siê i na razie odpuszczam....
Mi³a od Gucia - Sro 29 Kwi, 2009 10:58
Lucy, jest poprawa to najwa¿niejsze. Bêdzie dobrze.
¯eby pies umia³ mówiæ: "boli mnie o tu i pokaza³ ³apk±".
Pies musi znosiæ ból cierpliwie, a my nieraz nie wiemy, czy go boli czy nie. Tylko z obserwacji z zachowania.
W przypadku Megi, s± objawy choroby, ale ona jest dzielna, nie da siê. Zobaczysz Lucy, ju¿ nied³ugo bêdzie sie bawi³a na podwórku z dziewczynkami.
gocha - Sro 29 Kwi, 2009 11:57
Ja mam jeszcze pytanie. Lucy, wiem, ¿e radzisz sobie, robisz wszystko co mo¿liwe, ale napisz jak dajesz radê finansowo. Mo¿e trzebo Ci pomóc ?leczenie kosztuje, dodatkowe kroplówki, antybiotyki, wizyty u weta. Czy by³a¶ na to przygotowana?
To nasz wspólny problem, po to s± pieni±¿ki zbierane ¿eby w³a¶nie w takich chwilach z nich korzystaæ.
Co Ty na to?
Batus - Sro 29 Kwi, 2009 12:03
no w³a¶nie od rana mêczy mnie ta sama my¶l, mo¿e trzeba Was wspomóc na leczenie lub choæby witaminami na os³odê ¿ycia?
zojka - Sro 29 Kwi, 2009 12:34
Ja te¿ siê nad tym zastanawia³am .... i chcia³am tak po cichaczu siê spytaæ, coby nie wyj¶æ na ignoranta
besta - Sro 29 Kwi, 2009 12:36
No w³a¶nie Lucy? Nie sama Gaja na ¶wiecie
Mi³a od Gucia - Sro 29 Kwi, 2009 18:07
Czytam Wasze posty i ciep³o mi siê robi na sercu. Jeste¶cie kochane naprawdê. I ja w pe³ni Was popieram w sprawie pomocy Lucy.
I dlatego mam propozycjê, i Lucy, proszê Ciê nie odmawiaj, do¶æ masz wydatków, tak wiele pomagasz psiakom i wiem, ¿e nie tylko bassetom, wspomagasz nie tylko domem, sercem ale i finansami.
Jak wszyscy wiemy, na naszym koncie bassecim s± pieni±dze przeznaczone dla Lucy na sterylkê Tiny. Jako, ¿e to i tak nie nast±pi szybko, proponujê teraz przelaæ Lucy 300 z³, aby j± wesprzeæ w kosztach na wydatki zwi±zane z Megusi±.
Batus - Sro 29 Kwi, 2009 19:46
jestem oczywi¶cie za
gocha - Sro 29 Kwi, 2009 20:32
jak ju¿ pisa³am wy¿ej, jestem za pomoc± finansow± dla Lucy.
besta - Sro 29 Kwi, 2009 21:36
No oczywi¶cie -¶lij,¶lij.
Mi³a od Gucia - Sro 29 Kwi, 2009 21:45
wysy³am Lucy 200 z³, tyle kosztowa³a j± sterylka.
Lucy - Sro 29 Kwi, 2009 21:51
besta - Sro 29 Kwi, 2009 21:55
Dobrze ¿e jest ju¿ lepiej ,a jaka Megi jest ¶liczna i jak ufnie patrzy.Ile te nasze sunie musz± wycierpieæ.Dobrze ¿e zdrowiej± :grin:
gocha - Sro 29 Kwi, 2009 22:54
Lucyna , kamieñ spad³ mi z serca, ¿e jest lepiej. Mo¿e dzisiaj ju¿ siê obie wy¶picie i odpoczniecie troszkê.
¯yczê maleñkiej du¿o zdrówka.
Jakie ona ma ¶liczne ogromne oczy :shock: :grin:
Batus - Czw 30 Kwi, 2009 06:41
dobrze, ¿e ju¿ lepiej ale im tam wygodnie :wink:
besta - Czw 30 Kwi, 2009 11:17
Jak Megi -nabiera si³,krwawienie ustalo? Uca³uj j± od nas w nochalka.
zojka - Czw 30 Kwi, 2009 18:29
Lucy, co tam u Was?
koala - Czw 30 Kwi, 2009 19:50
kurcze strasznie mi jej szkoda :cry: , lucy pisz jak megi sie czuje? Czy jest ju¿ lepiej? Daj znac co u malutkiej ?
Lucy - Pi± 01 Maj, 2009 17:04
Mi³a od Gucia - Pi± 01 Maj, 2009 19:27
No jak ju¿ po murku drepcze, to ma siê lepiej. Dobre wie¶ci, takie lubiê :smile:
besta - Pi± 01 Maj, 2009 20:00
Oj jak siê cieszê ,¿e ju¿ jest dobrze .Poje malutka to przytyje :grin: Wa¿ne ,¿e zdrowieje i na spacerki chce chodziæ to znaczy ¿e sily jej wracaj±
besta - Pi± 01 Maj, 2009 20:00
Oj jak siê cieszê ,¿e ju¿ jest dobrze .Poje malutka to przytyje :grin: Wa¿ne ,¿e zdrowieje i na spacerki chce chodziæ to znaczy ¿e sily jej wracaj±
zojka - Pi± 01 Maj, 2009 20:14
Super!! Nareszcie do przodu :wink: podpasie siê maleñka, daj jej trochê czasu ...a Ty Lucy, wyluzowa³a¶ ju¿? Odreagowa³a¶ stres?
gocha - Pi± 01 Maj, 2009 20:41
Lucy strasznie siê cieszê, ¿e ju¿ dobrze, teraz zadbasz o malutk±, od¿ywisz j± i wróci szybko do si³ i zdrówka.
Kamieñ z serca, bo martwi³am siê o was obie.
Batus - Sob 09 Maj, 2009 06:57
Jak siê czuje Megi ?
zojka - Sob 09 Maj, 2009 07:03
Ja tez proszê o wie¶ci !
Lucy - Sob 09 Maj, 2009 07:23
Mi³a od Gucia - Sob 09 Maj, 2009 08:31
Bardzo radosne wie¶ci. Megi, Megi - uda³o Ci siê.
Lucy mam nadziejê, ¿e bêdziemy mogli ¶ledziæ losy Megisu, wspieraæ duchowo nowych w³a¶cicieli :wink:
zojka - Sob 09 Maj, 2009 08:44
To ¶wietne wiadomo¶ci.
Ale tak w duchu sobie my¶lê, ¿e trudno Ci bêdzie siê rozstaæ z Megi :cry:
gocha - Sob 09 Maj, 2009 09:19
Dobre wie¶ci, cieszê siê :grin:
paulinazarebska - Sob 09 Maj, 2009 18:01
Super :!: .Powodzenia Megusiu,oby wszystko by³o dobrze
Lucy - Sro 20 Maj, 2009 22:10
Monka i Miro - Czw 21 Maj, 2009 07:21
Wszystkiego dobrego Megi na nowej drodze ¿ycia!!
A Tobie Lucy wielkie pok³ony za to co dla niej zrobi³a¶!!!!
Mi³a od Gucia - Czw 21 Maj, 2009 07:28
Megi szczê¶cia w nowym domku. Powodzenia.
Lucy, nie smuæ siê, skoro wiesz, ¿e jest Megi dobrze w nowym domku.
To dobre wie¶ci.
Lucy - Czw 21 Maj, 2009 08:27
Lucy - Czw 21 Maj, 2009 11:16
medusia - Czw 21 Maj, 2009 12:14
Witamy Wszystkich jeste¶my nowymi w³ascicielami Megi czyli Kasia i Micha³.
Narazie opisze króciutko jak sie czuje Megi....
Wczoraj wieczorem Megi by³a bardzo grzeczna,spokkojnie leza³a i nas obserwowa³a,a jak wychodzilismy do innego pokoju to sz³a za nami
Na wieczornym spacerku pieknie chodzi³a na smyczce i siê za³atwi³a.
Jak poszlismy spac to po jakims czasie przysz³a sprawdzic czy spimy,po czym s³ysza³am jak chrupie jedzonko i pije wode.
Na porannym spacerku Ma³a nie chcia³a nic robic,ale w domu nie nabrudzi³a,a by³a sama 3 godzinki. Teraz jak poszlismy na spacer to zrobi³a siusiu:) i przed chwil± zjad³a od Micha³a kawa³ek miêska z rêki no i lezy sobie spokojnie
Lucy - Czw 21 Maj, 2009 12:26
Mi³a od Gucia - Czw 21 Maj, 2009 18:18
Dalsze losy Megi
w dziale "O bassetach" temat "Megi w nowym domu"
http://forum.bassety.net/viewtopic.php?t=2245
|
|