|
Nasze Bassety Klub Miłośników Basset Hound i podobnych. |
 |
Tematy techniczne / działanie forum - PW, czyli funkcjonowanie "wiadomości prywatnych"
Renia - Sob 23 Maj, 2009 22:04 Temat postu: PW, czyli funkcjonowanie "wiadomości prywatnych" Taki mam problem, że jak dostaję nową wiadomość to na forum mam poprostu napis "wiadomości prywatne" i nie ma info obok czy że mam nowe czy na inny kolor słowo "wiadomości prywatne" że coś do mnie przyszło. Mam coś popsute?
Hubertus - Nie 24 Maj, 2009 09:52
nie nie masz
Wszyscy mają ten sam kłopot. Musze poszukać innej "skórki" dla forum. Ta owszem ładnie wygląda, ale ma niestety kilka niedoróbek
Renia - Nie 24 Maj, 2009 10:36
Dzięki, myślałam że mam coś popsute
Uszesa - Wto 02 Mar, 2010 15:07
Nie mogę wysłac wiadomosci pw i równiez nie dostaje takich wiadomosci, jak mogę to naprawić?
pzdr
Krzysiek - Sro 03 Mar, 2010 00:16
Wysłałem PW testowe - proszę sprawdzić czy doszło.
Pozdrawiam
K.
Jaga - Pon 07 Cze, 2010 07:49
A ja dostałam na maila informację o nowej PW, ale w "Wiadomościach prywatnych" nic nowego nie mam
Batus - Pon 07 Cze, 2010 07:53
Może ktoś do Ciebie wysłał PW i skasował? Nie ja
Jaga - Pon 07 Cze, 2010 07:56
Ale jak można wysłać a potem skasować?
Ja wiem od kogo, tylko wiadomości nie ma (nawet pustej).
Asia i Basia - Pon 07 Cze, 2010 08:25
Czasem tak jest, niech Ci jeszcze raz wysla jak wiesz od kogo, bedziesz mogla sprawdzic czy dochodzi. Czasem te powiadomienia spoznione dochodza, wiadomosc dawno doszla a powiadomienie dopiero na drugi dzien, tak mialam niedawno.
Asia i Basia - Pon 07 Cze, 2010 09:27
Przed chwilka wlasnie tak mialam, powiadomienie przyszlo, a wiadomosci niet. I u mnie bylo tak dlatego, ze akurat bylam w poczcie, przeczytalam poprzednia wiadomosc i od razu zobaczylam te nastepna, tez przeczytalam, a powiadomienie przyszlo mimo ze wiadomosc juz odczytalam. No, maslo maslane W przyrodzie nic nie ginie
Jaga - Pon 07 Cze, 2010 09:35
Sęk w tym, że ja w ogóle nie dostałam tej wiadomości - tylko powiadomienie.
Już napisałam do nadawcy, żeby w razie co przesłał jeszcze raz.
Krzyś i Aga - Pon 07 Cze, 2010 09:45
To powinno Wam pomóc, generuje dźwięk informujący o nowej wiadomości:
##############################################################
## Mod Title: Play a sound when you get a new private message
## Mod Version: 1.0
## Author: Ti-dude
## Description: This mod will play a sound when you get a new private message.
## Opis: Kiedy dostaniemy nową prywatną wiadomość, oznajmi nam o tym dźwięk.
##
## Installation Level: easy
## Installation Time: 2 Minutes
## Files To Edit: privmsgs_popup.tpl
## Included Files: mam_dla_ciebie.wav
##############################################################
#
#-----[ OPEN ]------------------------------------------
#
/templates/subSilver/privmsgs_popup.tpl
#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
<td valign="top" class="row1" align="center"><br /><span class="gen">{L_MESSAGE}</span><br /><br /><span class="genmed"><a href="javascript:window.close();" class="genmed">{L_CLOSE_WINDOW}</a>
#
#-----[ AFTER, ADD ]------------------------------------------
#
<embed src="http://yourforum/mam_dla_ciebie.wav" hidden="true" autostart="true">
#
#-----[ SAVE/CLOSE ALL FILES ]------------------------------------------
#
# EoM
Asia i Basia - Pon 07 Cze, 2010 09:51
O maaatusiu, a coz to za hieroglify, czarna magia :shock: Jaga - powodzenia :lol:
Batus - Pon 07 Cze, 2010 13:25
Ja mam tak, że jak wysyłam do kogoś wiadomość, to jest ona w folderze "do wysłania" i wtedy mogę w niej nadal gmerać. Mogę ją nawet usunąć, ale wtedy informacja na maila już jest wysłana.
gkoti - Pon 07 Mar, 2011 20:50
Mam problem z wysyłaniem pw- słabo szło od początku, ale teraz to "zjada" wiadomość, jak ją wysyłam, niby poszła, sprawdzam, nigdzie po niej śladu nie ma, obawiam się, czy klikając kilkakrotnie nie powielam jej...nie wiem, co robić...
Batus - Pon 07 Mar, 2011 21:11
Powinnaś wpisać temat wiadomosci, bo inaczej nie wyślesz...
gkoti - Pon 07 Mar, 2011 21:21
Serdeczne dzięki, poszło :wink:
Batus - Pon 07 Mar, 2011 21:27
To fajnie, cieszę się że to tylko to
gkoti - Wto 08 Mar, 2011 08:12
Przepraszam, że zawracam głowę, jestem taki komputerowy laik- ale wiadomość jednak nie poszła, została w zapisanych i nie chce sie ruszyć, podejrzewam, że coś namotałam, może jakieś ustawienia kliknęłam , dzisiaj powtórzyłam i jest znowu w zapisanych
Dorti - Wto 08 Mar, 2011 08:27
Bo pewnie osoba do której pisałaś jeszcze pw nie odebrała.
gkoti - Wto 08 Mar, 2011 09:06
Jest ok, serdeczne dzięki :wink:
jabluszko520 - Sob 10 Gru, 2011 21:35
a ja bym chciała, żeby przyszło mi info na maila, że mam wiadomość PW - nawet nie wiem, że mam taka wiadomość
Asia i Basia - Sob 10 Gru, 2011 21:54
Musisz wejsc w ustawienia Twojego profilu pod opcje preferencje, tam zaznacz powiadamiaj o pw na maila. Powinno pomoc
Joasika - Sro 25 Sty, 2012 20:01
Nie wiem, co jest grane, ale od jakiegoś nie otrzymuję powiadomień o nowych wiadomościach na PW ani na forum, ani na maila :shock:
Asia i Basia - Sro 25 Sty, 2012 20:42
Sprawdzilam u mnie, ja mam na mail, ale tego okienka co bylo wczesniej powiadmiajacego o pw tez nie mam. W ustawieniach sprawdzilam, mam zaznaczone powiadamiaj.
Joasika - Sro 25 Sty, 2012 20:44
Ja też mam zaznaczone "powiadamiaj", ale nic mi nie przychodzi :shock:
besta - Sro 25 Sty, 2012 20:51
A ja mam odwrotnie okienko się pojawia a maila nic nie dostaję.Ale u mnie zawsze tak było.
Krzysiek - Sro 25 Sty, 2012 22:17
Witam
Jeśli chodzi Wam o "wyskakujące" okienka to ostatnie aktualizacje windowsa skutecznie je blokują. Nie wiem jak w innych przeglądarkach ale w IE9 nic nie wyskoczy
Na maila powinien każdy dostawać kto ma tą opcję zaznaczoną - chyba że jego serwer mailowy blokuje pocztę z adresu forum, ale to by wtedy żadna informacja o nowych postach też nie przychodziła.
Fizycznie nie da się tak zrobić na forum żeby część użytkowników dostawała informacje, a część nie (tzn. nie da się w ogólnych ustawieniach) więc to zależy tylko od ustawień samego użytkownika i konfiguracji jego systemu.
A ja PW nie dostałem już pół roku, więc nawet nie wiem czy mi "wyskakuje" na tym forum czy nie :razz:
Pozdrawiam
K.
Miła od Gucia - Sro 25 Sty, 2012 22:41
Już do Ciebie piszę Krzysiu :lol: :lol:
Asia i Basia - Czw 26 Sty, 2012 09:22
Ja tez hihi
ania123 - Czw 26 Sty, 2012 11:20
u mnie w skrzynce nadal wisi jedna PW ktora chcialam wyslac 11 stycznia do moni, wiec mysle ze zdarzaja sie i poslizgi z roznymi wiadomosciami, a czasem to w ogole cos moze nie dojsc, bo mam tez PW ktora chcialam wyslac do Piotra i Benka 02.01.2011
Miła od Gucia - Czw 26 Sty, 2012 11:36
ania123 napisał/a: | u mnie w skrzynce nadal wisi jedna PW ktora chcialam wyslac 11 stycznia do moni, wiec mysle ze zdarzaja sie i poslizgi z roznymi wiadomosciami, a czasem to w ogole cos moze nie dojsc, bo mam tez PW ktora chcialam wyslac do Piotra i Benka 02.01.2011 |
dopóki "moni" nie odbierze od Ciebie wiadomości, będzie ona u Ciebie w skrzynce "do wysłania".
napisz w ShoutBox, żeby moni i Piotr odebrali od Ciebie pw.
Także w skrzynce "do wysłania"
są wiadomości tak długo, dopóki adresat ich nie odbierze.
ania123 - Czw 26 Sty, 2012 11:48
aha
do Piotra juz napisalam kilka nowych a do moni po takim czasie tez sie pewnie przeterminowala
tylko tak pomyslalam ze napisze ze czasem sie cos blokuje, ale rozumiem ze to nie o to chodzi, to przepraszam ;p
Krzysiek - Czw 26 Sty, 2012 11:50
Dostałem powiadomienie na maila, wyskoczyło mi okienko :shock: i podświetlił się napis "Wiadomości prywatne", więc jest normalnie. Jedyne co to na razie dotarła tylko wczorajsza wiadomość od Bogusi, więc jakiś poślizg czasowy występuje.
Ale ze strony forum wszystko działa.
K.
Miła od Gucia - Pią 11 Lis, 2016 17:02
Przypominam
Aby wysłać wiadomość prywatną
należy wpisać temat wiadomości
Brak uzupełnienia rubryki "Temat wiadomości" spowoduje, że wiadomość nie zostanie wysłana.
Miła od Gucia - Pią 10 Lis, 2017 12:52
Zaglądajcie proszę do wiadomości prywatnych
nawet wtedy kiedy komunikat się nie wyświetla
Zauważyłam, że moje pw nie docierają do Was, to znaczy nie wyświetla się komunikat o wysłanej wiadomości
nie wiem, trzeba to będzie sprawdzić
i podobnie jest odwrotnie
mnie się nie wyświetla komunikat jak do mnie piszecie,
ale ja do pw zaglądam, przy każdym wejściu na forum
besta - Pią 10 Lis, 2017 13:28
Mnie akurat wyskakuje okienko z info o pw i dodatkowo dostaje maila z powiadomieniem ...czyli nie da rady przeoczyć
Ale zauważyłam coś innego ....o odpowiedziach w niektorych tematach dostaję powiadomienie mailem w innych nie...
Joy - Sob 11 Lis, 2017 12:57
Ja również dostaję powiadomienie na maila oraz wyskakuje mi okienko.
Przeglądarka może jednak blokować wyskakujące okienka, może dlatego niektórym się nie pokazują?
|
|