Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Tęczowy Most - Sara

Paula - Sob 09 Kwi, 2011 12:17

Sara nieżyje, disiaj rano umarła, nie wiem dlaczego nikt mi nie jest w stanie to powiedzieć jesteśmy załamane, nie wiem nawet co napisać, w domu żałoba straciłyśmy członka rodziny jest nam tak przykro że nie potrafię tego wyrazić słowami. Nie wiem co mam napisać...
Asia i Basia - Sob 09 Kwi, 2011 12:21

Matko, tak mi przykro, trzymajcie sie, moze infekcja, ja tez walczylam po sterylce, malo Basii nie stracilam. Nie wiem , co powiedziec.
Batus - Sob 09 Kwi, 2011 12:24

Tak mi przykro, jestem zszokowana tą informacją...trzymajcie się :(
Rogasowa - Sob 09 Kwi, 2011 12:34

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Nie wiem co napisać..
Paula - Sob 09 Kwi, 2011 12:38

ponoć wszystko było dobrze, nie było żadnych komplikacji, ani infekcji, więc dlaczego mój piesek nie żyje? chyba za bardzo ją kochałyśmy i za bardzo się do niej przywiązałyśmy bo jest nam bardzo ciężko Sara była wyjątkowa i nigdy już żadne zwierzę jej nam nie zastąpi. a teraz leży tam w tej zimnej ziemi a nam serce pęka na samą myśl o tym
ania123 - Sob 09 Kwi, 2011 12:41

ale jak to wszystko poszlo dobrze, pies umiera po 4 dniach i weterynarz nie potrafi powiedziec dlaczego?
nie robiliscie obdukcji?
przykro mi oczywiscie i niesamowicie wspolczuje, ale pytam bo u nas sterylka w srode!

Rogasowa - Sob 09 Kwi, 2011 12:46

Aniu wyobrażam sobie już Twój strach :cry: Sama pomyślałam jakie my mieliśmy szczęście, że wszystko poszło dobrze..
moni - Sob 09 Kwi, 2011 12:54

Paula tak jest nam przykro,czytając popłakałam się.Nie wiem co w takiej powiedzieć po prostu trzymajcie się(((((
besta - Sob 09 Kwi, 2011 13:08

Bardzo Wam współczuję :sad:
zuza i gabi - Sob 09 Kwi, 2011 13:51

Tak mi przykro :cry:
Też myślałam o sterylce,ale teraz mam wątpliwości :cry:

lora - Sob 09 Kwi, 2011 13:55

Kilkanaście lat temu w 4 dni po sterylce straciłam swoją pierwszą owczarkę. Okazało się, że jakaś opaska, czy szew puścił i suka dostała krwotoku wewnętrznego. Lekarz sam był zaskoczony i poprosił o możliwość przeprowadzenia sekcji.

Strasznie mi przykro :cry:

Marynia - Sob 09 Kwi, 2011 13:58

Jest mi bardzo smutno :cry:
Nie wiem czy teraz zechcę sterylizować Goldie :?:

Grzegorz - Sob 09 Kwi, 2011 15:26

Przykro.............
Evika - Sob 09 Kwi, 2011 16:36

Bardzo przykro............współczuję Wam bardzo, ale próbowałabym się dowiedzieć dlaczego tak się stało..
Kala - Sob 09 Kwi, 2011 17:34

współczujemy....
Miła od Gucia - Sob 09 Kwi, 2011 18:44

Paula, tak bardzo mi przykro...
Agataw - Sob 09 Kwi, 2011 19:04

Bardzo nam przykro...
gocha - Sob 09 Kwi, 2011 19:11

Paula z całego serca Wam współczuję.
Sara była mi bardzo bliska, chociaż była u mnie tylko przez parę tygodni, tak bardzo mi jest przykro , że nie wiem jak to powiedzieć.
Trzymajcie się :cry:

madzialinka - Sob 09 Kwi, 2011 19:26

Bardzo współczuję. Wiem co to znaczy tak nagle stracić przyjaciela.

Bernardyn moich sąsiadów jakiś czas temu miał operację kolana. Wszystko poszło doskonale a po kilku dniach pies rano nie wyszedł z budy. Okazało się, że zrobił mu się zator w płucach, prawdopodobnie w skutek operacji.

Magda i Rudolf - Sob 09 Kwi, 2011 19:55

Matko a co sie stało, nie mowcie tylko ze ona sterylki nie przezyla, Boze :cry:
Tymek - Sob 09 Kwi, 2011 21:23

Bardzo przykro.....
Kamoos - Sob 09 Kwi, 2011 23:30

Przykro...
gkoti - Nie 10 Kwi, 2011 09:34

Nie wiem, co mam napisać, baaardzo nam przykro :cry: Jestem teraz przerażona, bo naszą Blaneczkę czeka sterylka niedlugo...
domelcia - Nie 10 Kwi, 2011 11:41

strasznie mi przykro, współczuję Wam :cry:
eufrazyna - Nie 10 Kwi, 2011 12:03

Tak mi przykro :(
Paula - Nie 10 Kwi, 2011 12:25

Nam też jest bardzo przykro i strasznie pusto
wesołe smutasy - Nie 10 Kwi, 2011 12:57

Nam również jest bardzo przykro :cry: Sterylki mamy już za sobą - ale też i przed.... Do tej pory szło dobrze, ale...strach...
troublemaker - Nie 10 Kwi, 2011 13:09

Bardzo wam wspolczuje..
Dorti - Nie 10 Kwi, 2011 13:56

Dopiero teraz czytam i to z przerażeniem.
Wiem, ze nic już tego nie zmieni ale ja bym dociekała co było przyczyną zgonu.
Bardzo współczuję i wiem jak to boli :cry:

Paula - Nie 10 Kwi, 2011 20:04

Mogłabym zrobic sekcję i dochodzić co się stało ale czy to jej wróci życie? Mogłabym też nie wiem wykrzyczeć temu lekarzowi co o nim myślę (co chyba zrobię jednak) ale to jej też już nie wskrzesi, jest nam tak przeraźliwie pusto i smutno. My się tak bardzo do niej przywiązałyśmy. Nie wiem nawet co mam pisać.
Magda i Rudolf - Nie 10 Kwi, 2011 20:09

Paula napisał/a:
Mogłabym zrobic sekcję i dochodzić co się stało ale czy to jej wróci życie? Mogłabym też nie wiem wykrzyczeć temu lekarzowi co o nim myślę (co chyba zrobię jednak) ale to jej też już nie wskrzesi, jest nam tak przeraźliwie pusto i smutno. My się tak bardzo do niej przywiązałyśmy. Nie wiem nawet co mam pisać.

Tak bardzo ci wspolczuje, jak sie wczoraj o tym dowiedzialam to spac nie moglam w nocy, ja tez niedawno przezywalam rozstanie z moim psem i rozumiem Ciebie bardzo dobrze, tylko ze twoja sunia byla mloda jeszcze , to jest najbardziej smutne w tym wszystkim :cry:
Trzymajcie sie jakos, ból po jakims czasie troche zmaleje, ona zawsze bedzie w Waszych sercach.

Joasika - Pon 11 Kwi, 2011 18:28

Dopiero czytam...

Jestem w szoku....

Strasznie Wam współczuję...trzymajcie się... :cry: :cry: :cry:

julkarem - Pon 11 Kwi, 2011 19:13

ale bidulka :(
gocha - Pon 11 Kwi, 2011 20:59

Jeszcze raz powiem, bardzo mi przykro.
Paula, jak już dojdziesz trochę do siebie, jak będziesz w stanie napisać, to opowiedz nam co z Sarą działo się od momentu sterylki. Czy wszystko było dobrze, czy nie było żadnych niepokojących objawów. Jak to się stało, że tak nagle sunia odeszła i co sugeruje lekarz, bo przecież chyba coś próbował wyjaśnić.
Proszę o to nie dlatego żeby Ci było przykro, nie z ciekawości , tylko czasami dobrze wiedzieć co może się wydarzyć.
Wiele suczek jest już po sterylce, ale wiele jeszcze na nią czeka i myślę, że taka wiedza o ewentualnych powikłaniach czy problemach może być przydatna .

Miła od Gucia - Pon 18 Kwi, 2011 09:15