Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Tematy techniczne / działanie forum - Funkcjonowanie stronki, uwagi

Miła od Gucia - Pon 13 Lut, 2012 12:26
Temat postu: Funkcjonowanie stronki, uwagi
piszcie o swoich uwagach
łatwiej będzie Adminowi Krzysztofowi się zorientować

ale pamiętajcie, że u mnie też tak się zaczęło dziać od czasów mrozów :lol:

x e [Dzisiaj 11:01] julkarem: niewiem co sie dzieje z tym forum, posty mi znikaja, odpowiedzi puste wskakuja, masakra, odechciewa sie czegokolwiek pisania :(
x e [Dzisiaj 11:43] Asia i Basia: prosze w technicznym dokladnie opisac problem, bo po tym wpisie nie jestesmy sprawdzic, gdzei lezy problem. Z forum nic sie nie dzieje, moze cos nei tak z Twoim laczem. Chyba, ze ktos jeszcze ma problemy, prosze wtedy rowniez opisac je w Technicznym
x e [Dzisiaj 11:46] Kama: witajcie
x e [Dzisiaj 12:14] Mirka: u mnie podobnie jak u julkirem,dubluje posty,wyrzuca z systemu przy logowaniu,bardzo długo otera poszczególne tematy i dzieje sie tak tylko na tej stronie ;)
x e [Dzisiaj 12:15] Mirka: otwiera*

Asia i Basia - Pon 13 Lut, 2012 12:30

Czy duble usuwacie sami? W moich dzialach nie mam zadnych informacji o duplach. Jeden dwa na tydzien moze sie zdarzaja. U nas nie ma mrozow, ale widze, ze duzo zalezy od komputera. W domu na kazdym inaczej forum chodzi. Opisujcie na goraco problem, zebysmy mogli konkretnie temu zaradzic.
Miła od Gucia - Pon 13 Lut, 2012 12:39

Asieńko ja usuwam duble na bieżąco, nie patrze jaki, czyj dział
i usuwam ich dużo - to prawda :smile:

Mirka - Pon 13 Lut, 2012 13:17

Asia i Basia napisał/a:
Czy duble usuwacie sami?

jako zwykły, szary, uzytkownik nie mam uprawnień do usuwania ,nawet dubli,
jedynie moge "wymazać tresc i wstawic np.buzke :wink:

Asia i Basia - Pon 13 Lut, 2012 13:24

Wiem Mirka, ze nie mozecie usuwac dubli, po wyjasnieniu Bogusi wiem, juz, dlaczego tak ich u mnie malo ;) Dzieki Bogusiu :)

Dobrze by bylo przy usmiechu zostawiac choc info dubel, bedzie nam latwiej wylapac, a i uniknie sie pomylek, zy to usmiech do tematu ;)

ania123 - Pon 13 Lut, 2012 13:27

ja mam dobre lacze i dobry komputer ( i nie ma u nas mrozow ;p ) ale od jakiegos czasu u mnie tez forum chodzi bardzo wolno
Kala - Pon 13 Lut, 2012 13:54

mnie również wyrzuca z forum albo z tematu.. pojawiają się jakieś błędy i tworzą się przez to duble :) a dodam, że podobnie jak Gosia nie mam problemów z łączem, komputerem czy mrozami :roll:
Dubli u siebie nie usuwam bo zanim zdążę jakiś zauważyć już jest posprzątane przez Bogusię :)

Joasika - Pon 13 Lut, 2012 14:11

Kala napisał/a:
mnie również wyrzuca z forum albo z tematu.. pojawiają się jakieś błędy i tworzą się przez to duble :)

U mnie to samo, ale już się nauczyłam, że jak piszę wiadomość, klikam wyślij i pojawia mi się informacja o błędzie, to najpierw sprawdzam, czy się post pojawił w wątku (najczęściej jest) i dopiero wtedy, jeśli go nie ma, piszę jeszcze raz tą samą wiadomość.

Miła od Gucia - Pon 13 Lut, 2012 14:14

jeśli zauważycie, że jakiegoś tematu brakuje, lub nie możecie znaleźć, piszcie

dziś już ze trzy razy odblokowywałam tematy

Kiedy giną, to znaczy stają się niewidoczne (bo są, są)
w momencie jak ktoś wstawi pusty post.

Ja wiem, że to nie wasza wina, i nie robicie tego celowo, wiem :lol:

Kala - Pon 13 Lut, 2012 14:19

Joasika napisał/a:

U mnie to samo, ale już się nauczyłam, że jak piszę wiadomość, klikam wyślij i pojawia mi się informacja o błędzie, to najpierw sprawdzam, czy się post pojawił w wątku (najczęściej jest) i dopiero wtedy, jeśli go nie ma, piszę jeszcze raz tą samą wiadomość.

robię tak samo ;) w końcu człek uczy się na błędach ;)

besta - Pon 13 Lut, 2012 16:12

U mnie też strona otwiera się baaaaaardzo powoli,albo nie otwiera wcale i pokazuje jakiś błąd.Tak samo jest z pisaniem postów.
Marynia - Pon 13 Lut, 2012 16:18

Myślałam,ze coś jest nie tak z moim internetem,ale teraz korzystam z brata i mam tak samo jak Wy :(
Asia i Basia - Pon 13 Lut, 2012 19:10

Sprawdzilam teraz komputery w domu, chodzi wszystko jak blyskawica. No nie wiem, ale fakt , u mnie plus 5 stopni ;) Wszystko mi sie otwiera. Moze to cos na polskich laczach.
Asia i Basia - Pon 13 Lut, 2012 19:10

Teraz przy wysylaniu tej wiadomosci zawislo. Wskoczyl dubel. Posle komunikat do Krzyska, zobaczymy, czy to u nas, czy niezalezna usterka.
Krzysiek - Pon 13 Lut, 2012 19:30

Sprawdzam...
K.
Co do szybkości działania to mogłoby być lepiej, ale nasze forum z dnia na dzień jest coraz większe, a stare posty nie są usuwane tylko przenoszone do archiwum - może stąd przydługi czas wczytywania w porównaniu do małych for. Chociaż z drugiej strony 1 czy 2 sekundy to nie aż tak długo - przynajmniej u mnie tak to wygląda w tej chwili.
Posprzątałem trochę na zapleczu - zobaczymy czy to coś poprawi - powinno pomóc na pojawiające się błędy przy wysyłaniu postów.
Zgłaszajcie nadal pojawiające się problemy, będę temat monitorował.
K.
Jeszcze jedno - wyczyściłem historię tak że wszyscy mają wyzerowaną liczbę nieczytanych postów - proszę o tym nie pisać :)

Krzysiek - Pon 13 Lut, 2012 21:08

Tak na próbę post pod postem, bo widzę że są jeszcze problemy z edytowaniem...
K.
Edit
Nowy post bez błędów - to teraz edycja...
Edit2
Post edytowany zgłasza błąd mimo że wysyła się prawidłowo, tak więc do wyjaśnienia problemu, jeśli zobaczycie po wysłaniu postu błąd to sprawdźcie czy faktycznie on wystąpił, bo może post został wysłany prawidłowo jak u mnie tylko samo forum tego nie zauważyło :)
Szukam dalej...
K.
Tak wygląda ten komunikat błędu edycji - jakby ktoś nie wiedział
Kod:
Error in updating posts table

DEBUG MODE

SQL Error : 1062 Duplicate entry '0' for key 2

UPDATE phpbb_posts SET post_edit_by = '0' , post_edit_time = '0' WHERE post_id = 109685

Line : 1191
File : posting.php

koluś - Pią 24 Lut, 2012 09:57

chyba od poniedziałku strasznie wolno chodzi mi forum, tematy długo się otwierają, albo pojawia się taki komunikat i muszę odświeżać stronę:

Could not obtain topic watch information

DEBUG MODE

SQL Error : 2006 MySQL server has gone away

SELECT notify_status FROM phpbb_topics_watch WHERE topic_id = 4499 AND user_id = 1651

Line : 483
File : viewtopic.php

poza tym jak piszę w shoutboxie, to też bardzo długo ładuje wpis, jak ponownie klikam wyślij, to pojawia się komunikat: błąd kodowania zawartości

momentami chodzi dobrze, z kompem i łączem raczej nie mam problemów

Marynia - Pią 24 Lut, 2012 10:09

Mam dokładnie to samo :!:
besta - Pią 24 Lut, 2012 10:09

koluś napisał/a:
chyba od poniedziałku strasznie wolno chodzi mi forum, tematy długo się otwierają, albo pojawia się taki komunikat i muszę odświeżać stronę:

Could not obtain topic watch information

DEBUG MODE

SQL Error : 2006 MySQL server has gone away

SELECT notify_status FROM phpbb_topics_watch WHERE topic_id = 4499 AND user_id = 1651

Line : 483
File : viewtopic.php

poza tym jak piszę w shoutboxie, to też bardzo długo ładuje wpis, jak ponownie klikam wyślij, to pojawia się komunikat: błąd kodowania zawartości

momentami chodzi dobrze, z kompem i łączem raczej nie mam problemów

Mam tak samo.Tylko u mnie nie pomaga odświeżanie strony.Muszę ja zamknąc i otworzyć ponownie :roll:

koluś - Pią 24 Lut, 2012 10:11

ja też czasami po prostu zamykam stronę i otwieram od nowa, bo za długo to trwa
Mirka - Pią 24 Lut, 2012 10:31

jak napiszę post i chce go wysłać to prawie za kazdym razem wyrzuca mnie ze strony
i pojawia sie taki komunikat

phpBB by Przemo : Critical Error

Error updating sessions table

DEBUG MODE

SQL Error : 1317 Query execution was interrupted

UPDATE phpbb_users SET user_session_time = 1330075810, user_session_page = 0 , user_spend_time = user_spend_time + 139 WHERE user_id = 6

Line : 664
File : sessions.php

Dorti - Pią 24 Lut, 2012 10:49

I mnie to dotyczy :roll:
Kala - Pią 24 Lut, 2012 10:49

u mnie jest to samiutko... :( aż odechciewa mi się czasmi pisać...
julkarem - Pią 24 Lut, 2012 11:00

potwierdzam powwyższe wpisy
lora - Pią 24 Lut, 2012 13:57

julkarem napisał/a:

Niestety ja też.

jabluszko520 - Pią 24 Lut, 2012 15:56

lora napisał/a:
julkarem napisał/a:

Niestety ja też.

i ja... dodam dodatkowo, że strona/y bardzo długo się wczytuje/ą

gkoti - Pią 24 Lut, 2012 21:01

U mnie to samo
eufrazyna - Sob 25 Lut, 2012 00:13

Takoz samo. Ale po 2-3 probach sie udaje.
eufrazyna - Pon 05 Mar, 2012 07:12

Ostatnio ciagle pokazuje mi sie powyzszy komunikat i potem mam duble :(
lora - Pon 05 Mar, 2012 12:37

Faktycznie zamiast przesłanej wiadomości pojawia się komunikat. Ja też już kilka dubli zaliczyłam z tego powodu.
Asia i Basia - Pon 05 Mar, 2012 12:38

nie klikajcie po tym komunikacie, trzeba odczekac, z reguly post juz jest wyslany
Gosia B - Czw 15 Mar, 2012 13:12

U mnie też to się zdarza i jak kliknę ponownie to mam dwa takie same wpisy, więc nie klikam 2xwyślij.... forum chodzi bardzo wolno i czasem zwyczajnie sie wylogowuję bo spowalnia mi inne stronki które równolegle przeglądam....
ania123 - Sob 14 Lip, 2012 17:49

jak zwykle posty zostaly pousuwane albo poprzenoszone wiec nie wiem gdzie znalezc ten temat, ale czytalam wlasnie inne forum gdzie jest mozliwosc edytowania swoich postow, ale tylko dopoki nikt nic nie odpisal w danym temacie
moze cos takiego byloby dobrym rozwiazaniem? wtedy moznaby edytowac swoje posty chwile po wyslaniu, ale nie gdy ktos juz na danego posta odpowie

Miła od Gucia - Sob 14 Lip, 2012 20:21

ania123 napisał/a:
jak zwykle posty zostaly pousuwane albo poprzenoszone wiec nie wiem gdzie znalezc ten temat

nie jak zwykle Aniu,
tych czynności dokonał Administrator Główny.

ania123 napisał/a:
ale czytalam wlasnie inne forum gdzie jest mozliwosc edytowania swoich postow, ale tylko dopoki nikt nic nie odpisal w danym temacie
moze cos takiego byloby dobrym rozwiazaniem? wtedy moznaby edytowac swoje posty chwile po wyslaniu, ale nie gdy ktos juz na danego posta odpowie

w tej chwili jest opracowywany nowy Regulamin
i jeden z jego punktów brzmi (jeszcze nie do końca dopracowany)

16. Jeśli zapomnieliście o czymś w poście, nie piszcie nowego. Jest opcja „EDYTUJ”. Można edytować własne, wysłane już posty, oraz kasować je o ile nikt na nie jeszcze nie odpisał.

Miła od Gucia - Czw 20 Sie, 2015 11:48

dostaję sygnały, że ostatnio macie problemy z zalogowaniem się na forum.

Piszcie o problemie, jeśli tu nie możecie to na e-maila mego
poprosimy Krzysia o pomoc i sprawdzenie, ale wcześniej prosze o informacje co się dzieje, jaki jest problem i od kiedy się rozpoczął

tu mam już od Dorotki
Dorota
Bogusiu. coś mi się zablokowało na forum.Nie mogę się wylogować, ani otworzyć żadnego postu.Mogłabyś to sprawdzić.Jestem cały czas zalogowana , ale jakby zawieszona

pisze dziś też Graszka
Znowu nie idzie sie zalogowac na forum...

dziewczyny- zalogowałam sie na forum, a nie mogę otworzyć postów, czy to cos u mnie? Kręci, ale nie otwiera, wyrzuca mnie...

Gosia - u mnie bylo to samo parę razy odświeżyłam

Gosia Jabłońska wczoraj nie mogłam się zalogować, link do logowania był nieaktywny

`````````
piszcie, po tych wpisach Krzysiu będzie wiedział jak nam pomóc