|
Nasze Bassety Klub Miłośników Basset Hound i podobnych. |
 |
Mój basset - BEMOL u Janis
Janis - Wto 10 Lip, 2012 20:20 Temat postu: BEMOL u Janis Jesteście ciekawi jak Bemolek znalazł tak cudny domek? zapraszamy do tematu
BEMOL z opolskiego schroniska/Janis adopcja
------------------------------------edycja Miła od Gucia
Dla wszystkich wielbicieli Bemola:
http://www.youtube.com/wa...channel&list=UL
Mimo, że nie planowałam takiego zakończenia sprawy, zostaje u mnie na zawsze. Był w adopcji przez trzy tygodnie, POZA województwem opolskim :twisted: I wrócił. W zasadzie nie podali konkretnych powodów :twisted: I sami odwieźli
Bemuś jest bassetowym potworem, rozrabiaką, złodziejaszkiem stołowym, przylepą, zaśliniaczem prześcieradeł i poduszek, demolatorem (kanapa, 4 telefony komórkowe, kilka posłanek, kilkadziesiąt maskotek etc.), dręczycielem kur , uciekinierem i przemądrym, kochanym psiakiem :lol: Niestety okazało się, że ma dysplazję i początek zaniku mięśni w lewej, tylnej łapce :cry:, więc nie może już uprawiać swojej ulubionej dyscypliny, biegu przy rowerze, ale jakoś sobie radzi, grzecznie łyka tabletki, mam nadzieję że jeszcze długie lata będzie sprawny i szczęśliwy. Demolowania i sikania nie dało się do końca wyeliminować więc Bemuś chodzi ze mną do pracy, a czasami zostawiam go w kojcu, wybudowanym specjalnie dla niego. Pozdrawiamy forumowiczów
joi - Wto 10 Lip, 2012 20:26
chwała Ci i dzięki za Bemolka. Postuluję o ustanowienie wyróżnienia coś jak "POMÓGŁ" "WSPIERAMY" dla przecierpliwych basseciarzy . Bo to nie sztuka przechadzać się z pięknym Aronem, który nie sprawia żadnych problemów a tylko wzbudza zachwyt . Patrz joi w Siedlcach
Miła od Gucia - Wto 10 Lip, 2012 20:29
cudny, wzruszający a zarazem wesoły i radosny filmik
Bemol jest przecudny
a czy on tym szczurzątkom krzywdy nie zrobi ??? :lol:
Cóż powiedzieć..., wielki ukłon
Serpente - Wto 10 Lip, 2012 21:00
Film zachwycający!!!
Bemol cudny i....kolorystycznie to mój Czaruś a tylne, proste łapska ma jak Bazyl,świeży nabytek Joli.
Ale! jak to mówi Jola: no to co z tego, że proste? Psy, jak ludzie, różne są, a kochać je trzeba z każdymi kopytkami. Kto by się tym przejmował.....
..... zobaczylibyście naszego Gryziołka, nasze cudo wielkookie i kulawe, ale jak kochane i wesołe.
I te szczurki.....no nie wiem co by na to nasze kundlosy....
Gonitwa by była jak nic!
Janis - Wto 10 Lip, 2012 21:52
Dzięki za miłe słowa :smile: Bemolek nie skrzywdziłby muchy, kocha wszystkie stworzonka, jak już któreś uda mu się złapać to bardzo czule wylizuje :smile: Za miłość do wszystkich i wszystkiego bardzo go cenię, ma cechy psa terapeuty z tą swoją ogromną życzliwością do świata i wiecznie merdającym ogonem. Film ze szczurkami powstał przez przypadek, filmowałam maluchy, kiedy Bemol postanowił wsadzić w towarzystwo wielkiego nochala :lol:
W popłochu zbierałam oseski, bo mógłby je na przykład nadepnąć swoją malutką, delikatną stópką
gkoti - Sro 11 Lip, 2012 07:05
Bemolek jest cuuuuuuuudny i aby zdróweczko dopisywało, to radośc dla Was i dla Niego :wink: Jesteście fantastyczni, widac, jakie szczęście go spotkało :wink:
zosia15 - Sro 11 Lip, 2012 08:26
Cudownie było oglądać ten filmik,kochany i piękny Bemolek
julkarem - Sro 11 Lip, 2012 08:50
Super filmik. Jaki on jest podobny do Jogiego, tez na wysokich łapkach i szczuplutki i charakter ten sam psotnik jeden
eufrazyna - Sro 11 Lip, 2012 12:47
Jakie ona ma dlugie uszy Takie sliczne!
Marynia - Sro 11 Lip, 2012 13:50
Wzruszyłam się :lol:
koluś - Sro 11 Lip, 2012 13:54
Bemol jest super :!: i jak super trafił w końcu :!:
Janis - Sro 30 Sty, 2013 21:47
Zaczął się właśnie 3 rok mojej "Bemolowej przygody" Bemol zasadniczo nie dojrzał, ani się nie zmienił :lol: Jest szalony, radosny i kochany. Nigdy nie myślałam, że zostanę opiekunem basseta, ale widocznie tak miało być :smile: , bo jakoś razem wytrzymujemy. Psiak czuje się świetnie, objawy dysplazji na razie minęły, wróciliśmy do przejażdżek rowerowych (za zgodą weta), tyle że robimy je nie częściej niż 3 razy w tygodniu i niezbyt intensywne. Nowe przygody Bemola tutaj:
http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be
pozdrawiam serdecznie wszystkich bassetolubów :cool:
Miła od Gucia - Sro 30 Sty, 2013 21:56
Lideczko
obejrzałam dwa razy film
jaka cudowna składanka
Bemol jest uroczy
jaką ma cudną opiekę u Ciebie
pamiętam początki
miałaś tyle serca dla niego i cierpliwości
ten pies jest taki radosny
i z kumplem od Franciszka się spotyka - wzruszyłam się
i pozdrawiam bardzo, bardzo, bardzo
Marynia - Sro 30 Sty, 2013 21:57
Bemolku, masz przecudne Pańciostwo i przecudny domek,w życiu nie widziałam basseta pędziwiatra,wzruszyłam się,my też bywamy latem w Turawie może kiedyś się przypadkiem spotkamy :lol:
madziaa - Sro 30 Sty, 2013 21:58
kurcze aż się popłakałam dziękuje śliczny film. Cieszę się, że jesteście szczęśliwi, Pozdrawiam
gkoti - Sro 30 Sty, 2013 22:22
Śliczności Bemolku- ty jesteś jak "pojawiam się i znikam" :wink: Jesteś cudny, radosny i masz kogo i za co kochać, to widać... :lol:
zojka - Czw 31 Sty, 2013 11:07
Jakie piękny film
Bemol ma naprawdę szczęśliwe życie.
Dzięki pańciostwu!!
jabluszko520 - Czw 31 Sty, 2013 11:22
Piękny film, ach jak ten psiak dobrze trafił. Cudnie ma :grin:
Lutex - Czw 31 Sty, 2013 11:53
super fotki, super film i super pies
jeny jaki on jest szybki, usmialam sie jak zasuwa po polu
Janis - Czw 31 Sty, 2013 21:28
Dziękuję wszystkim za miłe i ciepłe słowa :smile: Przekazałam Bemolowi wyrazy zachwytu, nie był nimi zaskoczony :lol: On jest w ogóle bardzo pewny siebie i wylewny. Nigdy nie widziałam, żeby się czegoś bał, albo podchodził z nieśmiałością. Wszystko robi całym sobą, taki wielki naleśnik psiego entuzjazmu :wink: Próbuję go dalej szkolić, bardzo lubi się uczyć. Umie już "siad", "na miejsce", zna komendę "dość", "przestań", "do mnie" . Oczywiście wszystkie komendy działają dopóki Bemol nie jest na tropie, a kiedy już jest... to mogę ewentualnie uprawiać biegi ekstremalne, żeby go schwytać (pan Franciszek może coś o tym napisać :lol: ) Kręcenie filmików na śniegu skończyło się tym, że Bemol zniknął na 3 godziny, a ja zamiast robić, to co planowałam latałam jak wściekła po lesie. To było ogrodzone 20 ha, więc teoretycznie bezpieczny teren, a jednak udało mu się czmychnąć. Wrócił zmordowany i oblepiony śniegiem, ale bardzo szczęśliwy. W sumie to mi go czasem żal, bo rzadko może biegać bez smyczy, właśnie przez swój wielki instynkt myśliwski. Jak wpadnie w swój trans, to nie ma szans, żeby go odwołać
Będę wypatrywać bassetów w Turawie :wink: Jedynym bassetem oprócz Bemola jakiego spotykam w mojej okolicy jest uroczy Morfeusz, chętnie zapoznałabym jeszcze jakichś "długich", ale jakoś nie są one specjalnie popularne na terenie Opola. Bemol nie ma na szczęście uprzedzeń rasowych i chętnie bawi się ze wszystkimi psami. Teraz ma już trochę mniej okazji, bo zmieniłam pracę i nie jeździ ze mną do schroniska.
Marynia - Pią 01 Lut, 2013 14:16
Janis napisał/a: |
Będę wypatrywać bassetów w Turawie :wink: Jedynym bassetem oprócz Bemola jakiego spotykam w mojej okolicy jest uroczy Morfeusz, chętnie zapoznałabym jeszcze jakichś "długich", ale jakoś nie są one specjalnie popularne na terenie Opola. Bemol nie ma na szczęście uprzedzeń rasowych i chętnie bawi się ze wszystkimi psami. Teraz ma już trochę mniej okazji, bo zmieniłam pracę i nie jeździ ze mną do schroniska. |
My bywamy w Opolu w okresie wakacji,najczęściej spacerujemy w okolicy Placu Wolności,czasami nad Odrą,jeśli jest ładna pogoda bywamy nad J.Średnim lub nad jeziorem za Rybaczówką zwykle nasz wyjazd jest jednodniowy.Z tego co się orientuję w Opolu jest jeszcze kilka basiorów,a może kiedyś nas odwiedzicie na naszej wiejskiej działce razem z Morfeuszem,pozdrawiamy serdecznie :lol:
Franciszek - Pią 01 Lut, 2013 19:44
Dogonić Bemola niema szans żaden basset na świecie ,cieszymy się bardzo że nam z Orfeuszem trafił się taki kumpel jakim jest Bemol ze swoją pańcią oczywiście :grin:
Marynia dziękujemy za zaproszenie pomyślimy o tym :grin:
to i ja wrzucam filmik: http://www.youtube.com/watch?v=HPQZBrV3C9M
jabluszko520 - Pią 01 Lut, 2013 19:51
Piękne widoki - podobnie jest u nas
Marynia - Pią 01 Lut, 2013 20:14
Z Orfeuszem a nie z Morfeuszem,za gafę Orfeusza i jego Pańcia przepraszam
Śliczne paszteciki,Orfeusz ma cudne białe brzucho,a jego głos podobny jest do głosu Gucia :wink: Bemol przypomina mi trochę Bertolindę od Joasiki Macie fajne tereny do spacerków,jest gdzie szaleć :lol:
Miła od Gucia - Pią 01 Lut, 2013 21:09
cudny filmik, świetnie zrobiony, i widoki piękne i szalejące bassety
Orfi, jaki ma gustowny kubraczek :lol:
Janis - Sob 02 Lut, 2013 09:31
Franciszek napisał/a: | Dogonić Bemola niema szans żaden basset na świecie ,cieszymy się bardzo że nam z Orfeuszem trafił się taki kumpel jakim jest Bemol ze swoją pańcią oczywiście :grin:
Marynia dziękujemy za zaproszenie pomyślimy o tym :grin:
to i ja wrzucam filmik: http://www.youtube.com/watch?v=HPQZBrV3C9M |
Dziękujemy :smile: Super filmik, nawet ja się załapałam, rozczochrana, w spacerowym wdzianku :lol: Piękne zdjęcia, aura była wtedy niesamowita, aż miło popatrzeć.
Właśnie dowiedziałam się, że Morfeusz to w rzeczywistości Orfeusz Straszna gafa, przepraszam Tyle lat się spotykamy i zawsze wydawało mi się, że wołacie na niego Morfi A czego głuchy nie usłyszy, to sobie wymyśli... :wink:
madziaa - Pon 04 Lut, 2013 18:25
bardzo fajny filmik, super spacer
Janis - Czw 21 Mar, 2013 21:14
Wieści od Bemolka nienajlepsze. Schudł ostatnio i mimo zwiększania dawek żywnościowych nic się nie poprawiało. Badania krwi wykazały lekką niewydolność trzustki. Do tabletek na dysplazję dołączamy tabletki z enzymami trawiennymi przed każdym posiłkiem :cry:
Miła od Gucia - Czw 21 Mar, 2013 22:33
Ja też bardzo się zmartwiłam jak Gustaw schudł, u nas wyniki w miarę dobre.
Miejmy nadzieję, że jak szybko zareagowałaś, leki pomogą Bemolkowi, czego z całego serca życzę.
gkoti - Czw 21 Mar, 2013 22:35
Janis napisał/a: | Wieści od Bemolka nienajlepsze. Schudł ostatnio i mimo zwiększania dawek żywnościowych nic się nie poprawiało. Badania krwi wykazały lekką niewydolność trzustki. Do tabletek na dysplazję dołączamy tabletki z enzymami trawiennymi przed każdym posiłkiem :cry: |
No to nieciekawie, ale będzie ok, nie martw się. regularne stosowanie enzymów i wroci do normy...wiem, bo Leniuszek od roku jest na enzymach i będzie do konca... wcześniej robił qupy za każdym spacerkiem, 5-6 razy dziennie, teraz już się załatwia ładnie-2-3 razy...i przez zimę mi tak przytył, że teraz ma nadwagę i go "głodzę" aby pokazal troszkę linii na ciele :wink: Życzę zdróweczka dla Bemolka i Pancia- nie martw się za mocno, tylko regularnie podawaj enzymy :wink:
oczywiście przeszłam na specjalistyczną karmę- Royal Sensinitiv, mało czegoś innego, czyli "smaczków" aby...aby... :wink:
madziaa - Czw 21 Mar, 2013 22:44
Zdrówka życzymy, przyjmuje tabletki trzeba wierzyć, że szybko pomogą i będzie dobrze z Bemolkiem.
|
|