|
Nasze Bassety Klub Miłośników Basset Hound i podobnych. |
 |
Ambulatorium - ATOPOWE ZAPALENIE SKÓRY, leki, objawy, leczenie, APOQUEL
Miła od Gucia - Czw 03 Lis, 2016 11:13 Temat postu: ATOPOWE ZAPALENIE SKÓRY, leki, objawy, leczenie, APOQUEL cały czas walczymy
a Flipa mimo to się drapie, mniej, ale się drapie
akupunktura na którą chodzi to proces długotrwały, dający efekty - ale trzeba czasu
nie mogę patrzeć jak się drapie i serce mi pęka.
Ten lek nowość na rynku APOQUEL 16 mg, brała go i drapanie ustawało, wykupiłam do tej pory 3 opakowania - 20 tabletek i tyle Flipa zużyła. W momencie przerwania podawania, świad powraca
NAZWA PRODUKTU LECZNICZEGO WETERYNARYJNEGO APOQUEL 3,6 mg tabletki powlekane dla psów APOQUEL 5,4 mg tabletki powlekane dla psów APOQUEL 16 mg tabletki powlekane dla psów 2. SKŁAD JAKOŚCIOWY I ILOŚCIOWY Substancja czynna: Każda tabletka powlekana zawiera: APOQUEL 3,6 mg APOQUEL 5,5 mg APOQUEL 16 mg Oklacitinib 3,6 mg (jako maleinian oklacitanibu) Oklacitinib 5,4 mg (jako maleinian oklacitanibu) Oklacitinib 16 mg (jako maleinian oklacitanibu
SZCZEGÓŁOWE DANE KLINICZNE 4.1 Docelowe gatunki zwierząt Psy 4.2 Wskazania lecznicze dla poszczególnych docelowych gatunków zwierząt Leczenie świądu związanego z alergicznym zapaleniem skóry u psów. Leczenie objawów klinicznych atopowego zapalenia skóry u psów.
U weterynarza za 20 pastylek 16 mg zapłaciłam 183 zł i to starczyło na 20 dni.
Są opakowania 20, 50 i 100 tabletek.
Czy możecie w swoich krajach sprawdzić jak sie ceny mają
firma to Zoetis, jak link niżej
źródło
http://www.zoetis.com.pl/...jna_apoquel.pdf
Miła od Gucia - Czw 03 Lis, 2016 11:32
zdjęcie opakowania 100 tabletek
Asia i Basia - Czw 03 Lis, 2016 17:10
LINK NA CENY
Luknij Bogusie na te stronke, porownaj sobie ceny. Poczytalam na szybko o tym specyfiku. Pomysl, czy to dobry sposob. Ogladalam reportaz o takim psim "kreglarzu", twierdzil, ze wiekszosc problemow z drapaniem spowodowana jest zbyt kwasnym jedzeniem. Nie znam sie na diecie, ale moze jedzenie zmienic, kobitka na tym forum od leku pisala, ze podaje tylko strusie mieso i ziemniaki i drapanie ustalo. Z kolei inna stawia na odtrucie, oczyszczenie organizmu specyfikiem o nazwie Zeolith.
ZEOLITH
Popytaj moze weta, ten Zoetis ma duze skutki uboczne
Neit - Czw 03 Lis, 2016 18:36
Miła, a Ty Flipie jakie suple podajesz do tego barfa? Bo może dziewczynę warto wspomóc. Mi Zonda mniej się czochra po ziemi okrzemkowej. Dodatkowo teraz się odrobaczamy kroplami z orzecha czarnego i wydaje mi się, że jest poprawa (jeszcze jesteśmy w trakcie kuracji).
A w ogóle to ona się czochra jak jej się skóra wysuszy albo jak jest zestresowana.
besta - Czw 03 Lis, 2016 19:51
Jeśli chodzi o zeolit i tzw.ziemię okrzemkową zapraszam na pw służę informacjami.
Miła od Gucia - Czw 03 Lis, 2016 22:49
dziękuję
Flipa też je strusia, królika, cielęcina, łosoś, warzywa, indyk, kaczka, gęś, baraninę
odstawiłam całkowicie wołowinę
Odtruwana jest akupunkturą, ma oczyszczaną wątrobę i organizm, ma specjalne kropelki na odtrucie.
Dostaje specjalne drożdże, probiotyk i inne dodatki.
Ale od jakiego czasu zauważyłam, że na wybiegu faktycznie wcina ziemię, szuka jakichś korzonków
zredukuję to
A skórę to Flipa ma właśnie tłustawą, pomimo kąpieli
i tak to wygląda
dziękuję Wam, to cenne rady
a tę ziemię zakupię nawet lekarza nie będę pytać.
We wtorek mamy o 9 kolejną wizytę, dziś była konsultacja
Neit - Pią 04 Lis, 2016 10:52
W Szwecji cenowo wygląda tak:
https://www.apoteket.se/sok/?q=apoquel
one na receptę są.
Miła od Gucia - Pią 04 Lis, 2016 12:32
Aniuuuuu
bardzo Ci dziękuję za poświęcenie mi czasu i uświadomienie barfowe, dzięki
Neit - Pią 04 Lis, 2016 12:47
Nie ma sprawy, jak coś to pisz/dzwoń i pytaj Wiesz przecież, że my z Zondą kochamy Ciebie i Flipkę
Miła od Gucia - Sob 05 Lis, 2016 16:40
Neit napisał/a: | Nie ma sprawy, jak coś to pisz/dzwoń i pytaj Wiesz przecież, że my z Zondą kochamy Ciebie i Flipkę |
my też Was kochamy
dziś była konsultacja.
na temat produktów i żywienia
przy udziale Flipy, która przed wejście zeżarła jakieś świństwo
Miła od Gucia - Sob 05 Lis, 2016 16:44
Asia i Basia napisał/a: | LINK NA CENY
Luknij Bogusie na te stronke, porownaj sobie ceny. Poczytalam na szybko o tym specyfiku. Pomysl, czy to dobry sposob. Ogladalam reportaz o takim psim "kreglarzu", twierdzil, ze wiekszosc problemow z drapaniem spowodowana jest zbyt kwasnym jedzeniem. Nie znam sie na diecie, ale moze jedzenie zmienic, kobitka na tym forum od leku pisala, ze podaje tylko strusie mieso i ziemniaki i drapanie ustalo. Z kolei inna stawia na odtrucie, oczyszczenie organizmu specyfikiem o nazwie Zeolith.
ZEOLITH
Popytaj moze weta, ten Zoetis ma duze skutki uboczne |
Dzięki Asiu, ceny tabletek Apoqelu powalają, ceny kształtują się podobnie jak u nas.
Natomiast ten drugi link dotyczący Zeolithu mnie na niewiele się przyda nie znam niemieckiego
jedno co, to ceny zobaczyłam.
Miła od Gucia - Sob 05 Lis, 2016 16:50
besta napisał/a: | Jeśli chodzi o zeolit i tzw.ziemię okrzemkową zapraszam na pw służę informacjami. |
Daga dzięki za obszerne informacje
i zakupujemy u Ciebie
zeolit i ziemię okrzemkową
dzięki za cierpliwość do mnie
moja wnikliwość i pytania nie jednego zniechęci
a dodatkowo zapodam,
że rozmawiałam z Krysią od Hrabiego
na zlocie otrzymała od Dago zeolit proszek
i parę dni temu w rozmowie Krysia bardzo chwaliła ów proszek
mówi, że wcierała Dronikowi na łapkach w ciemne miejsca
i po tygodniu systematycznej pracy higienicznej
ciałko i sierść są normalne, nie są koloru ciemnobrązowego
Także jest zadowolona.
A my we wtorek o 9.oo
mamy kolejną wizytę, Flipa będzie "cała" zeskrobana, od uszu po pupę
wszystko zostanie wysłane do analizy, i zobaczymy jaki będzie opis.
Działamy
nie pozwolimy, aby sterydy zniszczyły jej ciało
zresztą sterydy tylko zatrzymują proces drapania, ale nie leczą, proces chorobowy jest jakby uśpiony.
A ja tak nie chcę.
ElenaJerry - Sob 05 Lis, 2016 17:13
Bogusiu, ja tez szukalam u nas w slowacji ten apoquel, tylko ze nie znalazlam, choc pisza na necie, , w aptekach nie jest, bo chyba za drogi i ludze za malo kupuja dla psiakow.
Miła od Gucia - Sob 05 Lis, 2016 19:04
Elenko to typowo weterynaryjny lek.
Dzięki Ci za zaangażowanie. Buziaki
Asia i Basia - Nie 06 Lis, 2016 17:34
Miła od Gucia napisał/a: | besta napisał/a: | Jeśli chodzi o zeolit i tzw.ziemię okrzemkową zapraszam na pw służę informacjami. |
Daga dzięki za obszerne informacje
i zakupujemy u Ciebie
zeolit i ziemię okrzemkową
|
czyli na cos sie przydal link nie taki niemiecki straszny jak go maluja mam nadzieje, ze te specyfiki pomoga. JEstem ciekawa, jak zadzialaja, Figa moja alergik do potegi, opisuj jesli bedziesz mogla przebieg kuracji. TRzymajcie sie i zdrowka dla Flipy
Miła od Gucia - Nie 06 Lis, 2016 19:54
Po przedstawieniu przez Dagę obszernych informacji na temat ZEOVETU, zdecydowałam się na zakup.
Zainteresowanym podaję właściwości Zeovetu, mam nadzieję Daga, że pozwolisz, może inni skorzystają.
linia produktów to ZEOVET.
Produkty oparte na zeolicie ....
ZEOVET proszek
skład :klinoptinolit, diatomit
200g -
kapsułki - 80 kapsułek
Działanie:
- detoksykacja organizmu
- usuwanie wolnych rodników
- wzmocnienie układu immunologicznego
- pomaga w usuwaniu piasku i kamieni z nerek
- zmniejsza wydzielanie kwasu żołądkowego
- obniża poziom kwasu mlekowego w mięśniach po wysiłku
- hamuje infekcje wirusowe, grzybicze i bakteryjne
- wspomaga wytwarzanie mazi stawowej
- regularnie stosowany działa przeciw pasożytniczo.
Produkty do pielęgnacji
ZEOVET puder groomerski (także jako proszek do wcierania w sierść i skórę przy zmianach chorobowych)
Sklad: zeolit , diatomit
NIE zawiera talku.
100 g-
200 g-
Właściwości pudru:
•produkt w 100 % naturalny i ekologiczny ulegający biodegradacji
•nadaje się do każdego koloru włosa
•nie zawiera substancji ścierających i niebezpiecznych w tym talku
•czyści, dodaje objętości, pozbawia sierść zapachu utrzymując okrywę włosową w bardzo dobrej kondycji
•łatwo się wyczesuje pozostawiając wypielęgnowaną sierść
•zapobiega sklejaniu włosów a okrywa włosowa jest jednolita, puchowa i miękka w dotyku
•po użyciu sierść ma świeży i przyjemny zapach
•dokładnie wchłania zanieczyszczenia, usuwa nadmiar wilgoci, tłuszczu i soli
•może służyć do przygotowywania zwierząt na wystawy
•ułatwia trymowanie
•działa ochronnie na pokrywę włosową i skórę
•zmniejsza ryzyko zapalenia skóry
•działa wspomagająco w leczeniu zapaleń skóry (działa jako "naturalna penicylina")
•zmniejsza ryzyko wystąpienia grzybicy
•skuteczny w rehabilitacji skóry, skaleczeń i ran
•szybko zamyka rany i likwiduje zaczerwienienia skóry
•dzięki użyciu mineralnego i naturalnego dodatku biobójczego zmniejsza ryzyko rozwoju pcheł, much i inwazji świerzbowca
````````````````
Ja zamówiłam jedno i drugie i będziemy działać, zdaję sobie sprawę, że to także wymaga czasu, ale liczę, że efekty będą.
Miła od Gucia - Nie 06 Lis, 2016 20:06
a, przy okazji rozmowy z Dagą
zamówiłam ludzki dla siebie zoolit.
Ja sobie też oczyszczę organizm z toksyn.
Powiem Wam jak działa
klusia - Nie 06 Lis, 2016 21:48
A jaka cena jest tego ZEOVET kapsułek? To ja bym dla Klusi zamówiła
Miła od Gucia - Nie 06 Lis, 2016 21:52
Beatko napisz na pw do Dagi "besty"
besta - Pon 07 Lis, 2016 10:40
klusia napisał/a: | A jaka cena jest tego ZEOVET kapsułek? To ja bym dla Klusi zamówiła |
Odpowiem
80 kapsułek-23 zł+ ok 6 zl przesyłka PP.
A zainteresowanych zapraszam na pw.
Chętnie odpowiem na pytania dotyczace ZEOVET I GRATIA.
Miła od Gucia - Wto 08 Lis, 2016 13:17
Byłyśmy dziś na 9.oo umówione do lekarza, zmiana lekarza, kolejny już trzeci doktor
Po ponad półgodzinnych oględzinach, rozmowach, analizach
doktor zdecydował, że zanim przejdziemy do kolejnych etapów leczenia, diagnozy, diety eliminacyjnej, czy Flipa jest atopikiem alergikiem
pobrał krew na badanie tarczycy
długo mi tłumaczył, że wiele psów właśnie z powodu tarczycy drapie się
oby to była tarczyca, bo leczenie spokojne i pies przestałby się drapać.
Wynik będzie w poniedziałek.
Na dziś żeby się nie drapała dostała zastrzyk odczulający.
I jemy tylko baraninę i strusia.
Przy okazji dałam kupsko Flipy do badania.
Natomiast nie robił doktor zeskrobin, bo w przypadku Flipy nie ma takiej potrzeby, bo ciałko czyste, tylko miejsca narażone na poty jest zabrązowione, i to nie jest żaden grzyb.
W dalszym ciągu akupunktura.
Jesli się okaże, że Flipa jest atopikiem, pozostaje APOQUEL
jak ja wyrobię finansowo nie wiem
w opakowaniu jest 20 tabletek na 20 dni i kosztuje 183 zł
Ale gdybać i martwić się będziemy po otrzymaniu wyniku tarczycy.
Mam nadzieję, że jak przyjadę z pracy moje dziecko nie będzie się drapać, że zastrzyk podziała.
Pokażę Wam jak się drapie, serce się kraje,
dlatego robię wszystko, co możliwe, aby jej ulżyć, bo jeszcze mi w nerwicę jaką popadnie.
tu wygryza poduszkę
flipa sie drapie list 2016
aż się złości od tego swędzenia, pyszczkiem trze
flipa sie drapie list 2016 6
flipa się drapie 1
flipa się drapie 2
flipa się drapie 3
flipa się drapie 4
flipa się drapie 5
pościel i wszystkie jej rzeczy biorę z dodatkiem płynów antyalergicznych
jabluszko520 - Wto 08 Lis, 2016 15:20
a wlasnie, Miła, tak mi sie przypomniało, że swego czasu Błażej miał straszną alergię na płyn do płukania, żadnego nie mogłam stosować, pomyśl nad tym a pierz w płynach dla niemowlaków bez dodatków do płukania, może to coś pomoże?
jabluszko520 - Wto 08 Lis, 2016 15:25
zmartwiłam, się, takie wygryzanie to choroba? Majka mnie tak wygryzuje, koce też, i poduszki, do tego szczęka zębami. Nie robi tego ciągle ale robi...
Aśka - Wto 08 Lis, 2016 20:17
Biedna Flipa widać, że jej dokucza
jabluszko520 - Wto 08 Lis, 2016 20:52
nie biedna nie biedna Flipencja ma wszystko o czym zamarzy
Miła ty na wieś ją daj, zaraz jej wszystkie alergie przejdą
Aśka - Wto 08 Lis, 2016 21:43
jabluszko520 napisał/a: | nie biedna nie biedna Flipencja ma wszystko o czym zamarzy
|
Zamienisz się z Flipą?
Miła od Gucia - Wto 08 Lis, 2016 22:12
jabluszko520 napisał/a: |
zmartwiłam, się, takie wygryzanie to choroba? Majka mnie tak wygryzuje, koce też, i poduszki, do tego szczęka zębami. Nie robi tego ciągle ale robi... |
Nie umiem dokładnie odpowiedzieć na to pytanie
ale to szczękanie i szczypanie łapek, jest powiązane z tym, że jeśli ją swędzi całe ciało, pies się denerwuje i podgryza co się da ze złosci.
Druga sprawa, że Flipa ma na łapkach zabarwienia brązowe i między paluchami też.
Jak to zaleczę, specyfikami
CORTAVANCE, Nano srebro w areozolu i to co Daga mi przyśle
to wtedy Ci odpowiem, czy to miało związek konkretnie z łapkami, czy swędzeniem całego ciała.
Dziś dałam jej spokój, bo jest taka szczęśliwa, że się ne drapie, nic ją nie swędzi
jak ona śpi
była naprawdę zmęczona tym drapaniem
także dziś ma wolne od specyfików
jabluszko520 - Sro 09 Lis, 2016 08:30
Aśka napisał/a: | jabluszko520 napisał/a: | nie biedna nie biedna Flipencja ma wszystko o czym zamarzy
|
Zamienisz się z Flipą? |
A czemu nie
Mila to poczekam, daj znac po leczeniu.
klusia - Pią 11 Lis, 2016 15:20
Męczy się Flipencja tym drapaniem (((( Ale trzymam kciuki i łapki oby wyniki dały pozytywne wyniki
klusia - Pią 11 Lis, 2016 16:43
Nie wiem czemu ale nie udaje mi się do BESTY wysłać wiadomości na priv. ( a więc Besta. proszę o kontakt mój nr 502700577,Beta i Klusia
Miła od Gucia - Pią 11 Lis, 2016 16:50
klusia napisał/a: | Nie wiem czemu ale nie udaje mi się do BESTY wysłać wiadomości na priv. ( a więc Besta. proszę o kontakt mój nr 502700577,Beta i Klusia |
Beatko
zawsze trzeba wpisać Temat wiadomości
inaczej nie wysyła
gkoti - Pią 11 Lis, 2016 21:23
Biedna Flipka- aż mnie swędzi, jak na nią patrzę Mam nadzieję, że jej coś w końcu pomoże
Miła od Gucia - Pią 11 Lis, 2016 21:50
nie drapie się od wtorku, kiedy dostała zastrzyk odczulający
jest taka szczęśliwa
a ja
razem z nią
Miła od Gucia - Wto 15 Lis, 2016 22:57
odświeżam, sprawa aktualna, po wszelkich badaniach na tym specyfiku APOQUEL Flipa musi funkcjonować, żeby się nie drapać. W zanadrzu jeszcze akupunktura, liczę, że pomoże i odstawimy lek. Ale na dziś musi przyjmować. Chwilowo zakupiłam opakowanie z 20 sztukami - koszt 190 zł 20 tabletek.
Marynia - Sro 16 Lis, 2016 13:23
Jeśli na Słowacji leku nie ma to w Czechach też,ale jak będę jechała na wieś to wstąpię do Krnova bo w Opawie skórę z człowieka zedrą,przy czym cena korony jest wysoka więc i lek może być drogi,coś podziałamy
renonn55 - Wto 22 Lis, 2016 11:14
No dokładnie, trzeba gdzieś znaleźć takie leki przecież.
madziaa - Czw 24 Lis, 2016 12:01
Kochani chciała bym pomóc Flipie a przede wszystkim Miłej. Wiem, że Maryni udało się załatwić dwa opakowania leku dla Flipy i tu moje zapytanie a zarazem prośba do Was. Czy my jako forum mogli byśmy pokryć koszt zakupu tych dwóch opakowań Apoquelu ?
Pieniążki na forum są, Flipa jest psiakiem adoptowanym więc myślę, że przesłanki ku temu są a po drugie my zawsze na pomoc Miłej możemy liczyć dlatego chciałabym abyśmy pomogli i odciążyli trochę budżet domowy dziewczyn i wsparli ich (pokryli koszt zakupu tych dwóch opakowań) co Wy na to?
Joasika - Czw 24 Lis, 2016 19:43
Jestem ZA!
Zwłaszcza, że Miłka robi baaardzo wiele dla psiaków i to nie tylko forumowych, więc
uważam, że komu, jak komu, ale Flipie się należy!
gkoti - Czw 24 Lis, 2016 19:58
Przyłączam się oczywiście na TAK
Bogunia zawsze jest- nawet jak nie może, to też pomoże
Nie ma innej opcji- Flipka forumowe dzieciątko i jeszcze z takimi przewlekłymi schorzeniami. Po to płacimy, aby ratować bidulki, ale i pomagać tym, które uratowaliśmy, jeśli jest taka potrzeba.
moni - Czw 24 Lis, 2016 21:00
Oczywiście że tak ,nie może byc inaczej
Marynia - Czw 24 Lis, 2016 21:03
Pomagamy wszystkim adoptowanym i nie tylko bassecikom,Flipie i Jej Pańci należy się pomoc i to w 100%,lek jest drogi a Flipa go potrzebuje
klusia - Czw 24 Lis, 2016 21:56
Tak i wyłącznie tak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bogusia się o nas martwi i troszczy a my nie wesprzemy jej w wykupieniu drogich leków? Absolutnie nie ma takiej opcji !!!!!! Oczywiście że tak !!!!!!!!
Aśka - Czw 24 Lis, 2016 22:05
jestem na bardzo tak! nie widzę innej opcji
Miła od Gucia - Pią 25 Lis, 2016 08:12
Bardzo, bardzo dziękuję
w imieniu swoim i Flipy
w innych okolicznościach bym się wzbraniała, teraz nie ukrywam, skorzystam ze wsparcia i jestem Wam bardzo wdzięczna.
Maryni jakimś cudem udało się załatwić dwa opakowania po bardzo korzystnej cenie.
Ja za to opakowanie, które mam w domu zapłaciłam prawie 190 zł, a Maryni będzie kosztował ponad 140, sami zobaczcie jaka różnica.
Co do Flipy
będę robiła wszystko, aby jednak uniknąć przyjmowania na stałe tego leku.
Nasze media się zachwycają, nowość na rynku, ratunek dla psów atopików.
A tak wcale nie jest, wiadomo firmom chodzi o kasę.
Fakt, że ten lek działa, drapanie ustępuje, ale jego skutki uboczne nie są obojętne.
Aga od Norci poszperała w zagranicznych czasopismach i ocenach dot. tego leku i przetłumaczyła mi.
Wcale nie jest to ach i och, pies się uzależnia od tego leku, trzeba psa kontrolować, badać co jakiś czas przy braniu tego leku.
Ale faktem jest, że jest to ratunek .
Także ja jestem zabezpieczona w ten lek, a w międzyczasie jeździmy cały czas na akupunkturę i co trzy tygodnie eliminujemy kolejne potrawy.
Jest to żmudne, ale jeśli miałoby pomóc, to warto
Akupunktura teraz polega na pobudzeniu układu immunologicznego.
Mieliśmy wczoraj jechać na kolejną sesję, ale psiak im zachorował i odwołano wizytę.
Jedziemy dzisiaj.
Jeszcze raz bardzo dziękuję.
Gdyby się okazało - czego bym sobie bardzo bardzo życzyła, że akupunktura i wyeliminowanie czegoś z żywienia spowoduje, że Flipa nie będzie sie drapać, byłabym najszczęśliwsza, a APOQUEL wówczas byłby na stanie forum (oczywiście sprawdzając datę ważności).
Ale jeśli się okaże, że Flipa będzie musiała ten lek brać na stałe ... - na teraz wykluczam taką opcję
dziękuję
dziękuję wszystkim, którzy się zaangażowali w poszykowania po tańszej cenie tego leku. Angażowaliście nie tylko siebie ale i swoich znajomych.
Bardzo bardzo dziękuję
i Klusi udało się dotrzeć do źródła, gdzie 100 pastylek można dostać za około 600 zł i podobnie u Maryni.
Dziękuję za wsparcie.
Miła od Gucia - Wto 29 Lis, 2016 13:10
Flipa ma w papierach „alergik, atopik”.
Próbowaliśmy wszystkiego, jak już pisałam, zastrzyki, leki można by dalej stosować, ale z jakim skutkiem dla jej organizmu.
Dlatego usilnie trwamy przy AKUPUNKTURZE.
Pierwszą miała wykonaną 22 września 2016 r. w Centrum Rehabilitacji Psie Ranczo Gralewo . Jesteśmy już po dziesięciu zabiegach.
Po każdej z wcześniejszych się nie drapała przez parę dni, potem następował nawrót, po ostatnich dwóch jest znaczna, bardzo znaczna i widoczna poprawa, widać efekty, Flipa się nie drapie nawet do 10 dni, być może i dłużej by się nie drapała, ale wizyty nie mogą mieć dłuższej przerwy jak 10 dni. Jest to dla mnie ogromna radość, Flipa bez leku czy zastrzyku drapała się, wręcz czochrała, a tu – taki proces zachodzi po akupunkturze. Początkowo terapia była skierowana na układ pokarmowy, teraz cała praca fizjoterapeutki z Psiego Rancza Psie Ranczo Gralewo jest skierowana na wzmocnienie układu immunologicznego i to działa. Oczywiście eliminujemy także roztocza w domu, i stosujemy diety eliminacyjne przy tym. To długi proces.
Jestem wdzięczna Psie Ranczo Gralewo
za wytrwałość i poświęcanie Flipie tyle czasu, aby jej pomóc. Będziemy kontynuować dalsze zabiegi z akupunktury, jeśli będą dalej takie efekty to będziemy się spotykać coraz rzadziej.
Pragnę z całego serca podziękować Kasi Katarzyna Halaba-Bruzdewicz za prowadzoną terapię, za życzliwość i bezinteresowność.
I teraz nie wiem jak się odwdzięczę i czym, po tylu zabiegach nie wzięli ode mnie złotówki. To niesamowici ludzie, pełni zaangażowania, pasji i serca w to co robią. Targowałam się oczywiście, ale usłyszałam w odpowiedzi coś takiego: A Ty robisz wszystko dla pieniędzy ? , no nie odpowiedziałam. "No właśnie".
Miła od Gucia - Sro 30 Lis, 2016 10:02
Maryniu
dziękuję, wczoraj odebrałam przesyłkę.
Lek jest ważny do 3 marca 2018 roku.
Dziękuję wszystkim.
Także mamy zapas, rezerwę, gdyby co odpukać.
To moje opakowanie też ma ten termin ważności, widać ta sama seria.
co tak pachnie, co tak pachnie, Flipa węszy, nosem kręci, a to smaczki, dziękuję Ciociu Maryniu
Molly i Gosia - Sro 30 Lis, 2016 14:31
Molly i Gosia - Sro 30 Lis, 2016 14:54 Temat postu: atopowe zapalenie skory dawno nie pisalam tyle chorych bassetow na forum wiec nie chcialam nasza Molly zawracac glowy . niestety musielismy zrezygnowac z naturalnego zywienia powodem jest nadmiar bialka .walczylismy z hot spotem a teraz leczymy atopowe zapalenie skory .z uszami musimy sie juz pogodzic ze co jakis czas leczymy je antybiotykiem choc byl wymaz z uszu nic w nim nie wyszlo taka urode ma nasza panienka . ten rok nie byl dla nas najlepszy mamy nadzieje ze kolejny bedzie w zdroweczku naszej ksiezniczki
Miła od Gucia - Sro 30 Lis, 2016 21:38
i co kolejna "atopiczka"
jak leczycie Gosiu
flipa na skórze nie ma żadnych zmian
Molly i Gosia - Sro 30 Lis, 2016 21:58
u nas bylo to ewidentnie od miesa wiec skonczylo sie antybiotykiem i sterydem . dodam ze po kapieli byl straszny smrod nie ten basseci bo ten jest przyjemny cale paszki pachwiny byly tluste, uszyska az bordowe wrocilismy do sprawdzonej karmy puriny choc nie ma najlepszych opinii my niestety jestesmy zmuszeni byc na niej bo od tej karmy nie miala zadnych problemow ze skora . przy miesie niestety tragedia . czy to sie Molly podoba czy tez nie ma ziarka i jest czysciutka choc jeszcze na lapkach pozostaly niewielkie zaczerwienienia w ktore wcieram make ziemiaczana i znikaja . mamy nadzieje ze nie bedzie juz nawrotow .
Miła od Gucia - Czw 01 Gru, 2016 08:30
oby pomogło, życzę tego
wiem jakie to uciążliwe
buziaki dla Was
Molly i Gosia - Czw 01 Gru, 2016 20:51
madziaa - Pią 02 Gru, 2016 07:46
Oby było wszystko dobrze, cóż począć niech piękna wcina chrupki i nie grymasi najważniejsze że nie ma problemów ze skórą
Miła od Gucia - Wto 06 Gru, 2016 09:48
Dziś przypada 20 dzień jak Flipa się NIE DRAPIE. Bez zastrzyków, bez tabletek - jestem w cudownym nastroju moje dziecko się nie drapie. Nie pisałam wcześniej, żeby nie zapeszyć. Obserwowaliśmy z Katarzyna Halaba-Bruzdewicz Kasią reakcje. W niedzielę miała już 11 akupunkturę, przed nami kolejne. Jeździmy wytrwale, i Kasi dziękujemy za wytrwałość i cierpliwość. Ale jak Kasia mówi to długi proces. Trzeba to "w środku" ponaprawiać. Będziemy oczywiście dalej Was informować, bo jak dla mnie to przełom w walce z atopią psów. Ale nie wychodzę poza. Na koniec poproszę Kasię o analizę całego procesu leczenia akupunkturą. Dodam jeszcze, że Flipa jest na barfie je strusia i baraninę.
madziaa - Wto 06 Gru, 2016 12:07
Super wieści oby tak dalej, to rewelacyjne jak by akupunkturą można było skutecznie pomagać psiakom bez tabletek, bez dodatkowego obciążania ich organizmu. Oby tak dalej laseczki bardzo, bardzo się cieszę
Molly i Gosia - Wto 06 Gru, 2016 20:34
Miła od Gucia - Sro 05 Kwi, 2017 18:31
witam w związku z tym, że Flipie pomogła akupunktura, i nie korzysta z tabletek, które zrefundowało forum, chcę je wystawić.
Termin ważności jest do marca 2018 roku
Jeśli ktoś z forumowiczów potrzebuje dla swego psa, to ustalimy formę
więc podaję
nazwa leku : APOQUEL 16 mg / 20 tabletek - dwa opakowania.
dodatkowo mam jeszcze przez siebie zakupione - w opakowaniu 15 tabletek, reszta jak wyżej.
Wskazania lecznicze dla poszczególnych docelowych gatunków zwierząt
Leczenie świądu związanego z alergicznym zapaleniem skóry u psów
Leczenie objawów klinicznych atopowego zapalenia skóry u psów.
Cena leku na rynku w granicach 180 - 200 zł za jedno opakowanie.
Miła od Gucia - Pią 07 Kwi, 2017 22:19
oczywiście pieniądze wrócą na konto bassecie
|
|