|
Nasze Bassety Klub Miłośników Basset Hound i podobnych. |
 |
Spotkania i Zloty - ZLOT III- LIPINY 2007
Grzegorz - Sob 19 Maj, 2007 07:07 Temat postu: ZLOT III- LIPINY 2007 No dobrze kochani ankieta już była, wypowiedzi i uchy i achy po II zlocie też , to teraz zróbmy wszystko by był ten III ZLOT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Termin proponuję tak jak ostatnio , po sezonie urlopowym by mieć ośrodek dla siebie , może faktycznie powtórzmy to w Lipinach, kierowniczka była O.K miejsce fajne i fajnie że takie zadupie!!!!!!!!. Dojazd , no trudno trochę daleko ale wszystkim po równo , no prawie !!!!!!!!!!!!!!!!
Do roboty , bo jak nic nie zrobimy to przejdziemy do historii a jakoś nie mam na to ochoty ......
Aleksander - Nie 20 Maj, 2007 18:40
My tez nie mamy ochoty! Bo bardzo ale to bardzo chcemy tego zlotu i właściwie nie wyobrażamy sobie jakby go mogło nie być!!!!!!!!!!!!! Czy ktoś ma namiary na ten ośrodek z zeszłego roku? Trzeba zadzwonić . Może jak obiecamy pani ,ze każdy przywiezie trochę kwiatków do posadzenia to nie będzie kłopotu.
-------------------------------------------------------------------------------
Cytat: | Moi drodzy żeby nikt nie zapomniał i żeby wszyscy widzieli, przypominam że rozpoczeliśmy wielkie odliczanie do naszego III Zlotu - spotkania. Mam prośbę do wszystkich : rozpowiadajcie wśród znajomych basseciarzy o naszym Zlocie tak abyśmy mogli się spotkać w jak największym gronie.
A oto wstępna lista osób chętnych na to przyjacielskie spotkanie:
1. Aleksander i Dagmara + 2 psy - Demeter i Morfeusz.
2. Basia i Leszek + 2 psy - Bass i Fina.
3. Jaga i Grzegorz + 3 psy - Cera, Afra i Carol.
4. Magda i Damian i Adaś +2 psy - Fanfan i Lady.
5. Agata i Paweł + 1 pies - Wilhelm.
6. Joania i .......... + 1 Pies - Gapa.
7. Marzanna i ........... + 4 psy - Gines i Klucha
8. Krysia i Donat + 2 psy - Czort i Colombo.
9.Ewa i Zbyszek + 2 psy - Matylda i Bobcio
10. Krzysiek + 2 osoby + 1 pies - Willi.
11. Ewelina i Zbyszek + 1 pies Axell
12. Bogusia i Marek + 1 pies Gucio
13. Ula i Daniel + 1 pies Figa
14. Kasia i Hubertus + 2 psy Fred i Aron
15. Agnieszka i Ola + 2 psy Bonia i Oskar
16. Marzena i Andrzej + 2 psy Emilka i Indian Summer
17. Ewa i Piotr + 2 psy Josephine i Aron
18. Gosia i Michał + Filicja
19 Krzysztof i Małgorzata + Dee Dee i Aria i Gabi
20. Magda i ....... + 2 psy
21. Kasia i Piotr i Mikołaj + Fiona
22. Monika + 3 osoby + 1 pies Jogurt
23. Yelonek + 2 psy Helenka i Joachim.
24. Kasia + Mariusz + Abi - labrador
25. Lolita + 3 osoby + 1 pies
Organizujemy III Zlot basseciarzy i ich wspaniałych psiaków w terminie 31,1,2 wrzesień w miejscowości Lipiny http://www.lipiny.prv.pl.
Gwarantujemy dobrą zabawę, rozmowy do utraty tchu na tematy bassecie (oraz inne) podziwianie i fotografowanie naszych psiaków do woli, i poznanie nowych fajnych ludzi.
Nocleg 25 zł od osoby, obiad 15 a ponadto lasy, grzyby, jezioro, ciszę (przerywaną tylko "szczekaniem" zadowolonych psiaków) . Czego można chcieć więcej?
Mam niestety nie kompletne dane ale je uzupełnię.
Wszystkich pozdrawiamy i już nie możemy sie doczekać. |
Hubertus - Nie 20 Maj, 2007 21:57
tu są wszystkie szczegóły z poprzedniego zlotu
http://forum.bassety.net/...p?t=662&start=0
Bacha - Pon 21 Maj, 2007 07:57
Termin super, ośrodek też tylko teraz kto na ochotnika zajmie się organizacją?
Uszesa - Pon 21 Maj, 2007 09:58
My też, my też nie chcemy przechodzi do historii
My 3 x tak!!!
termin jak najbardziej odpowiada, tylko zeby taki został, bo my w tej sytuacji tak rozplanujemy remont, żeby na koniec sierpnia się :lol: wyrobic
pozdrawiamy
Jaga - Pon 21 Maj, 2007 10:10
Bacha napisał/a: | Termin super, |
Aaaaa o terminie to już coś mówiliśmy? (czy sugerujecie się terminem w poprzednim roku )
Proponuję 31.08 - 02.09.
Ewa z Matyldą i Bobem - Pon 21 Maj, 2007 10:23
No i my protestujemy przeciwko przejściu do historii
Na ten rok, a właściwie na te wakacje mamy zaplanowaną pewną rodzinną rewolucję. Jak się uda to do Lipin zjedziemy całą familią
Fanfan z rodziną - Pon 21 Maj, 2007 10:27
I my się piszemy na ten zlot...termin obojętny.
Bacha - Pon 21 Maj, 2007 15:00
Jaga napisał/a: | Bacha napisał/a: | Termin super, |
Aaaaa o terminie to już coś mówiliśmy? (czy sugerujecie się terminem w poprzednim roku )
Proponuję 31.08 - 02.09. |
No tak Grzegorz napisał "jak poprzednio" 31.08-2.09 jest ok. Mam nadzieję, że nie tylko dla nas!
Aleksander - Pon 21 Maj, 2007 15:41
Tak tak i jeszcze raz tak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PO WIELKICH KONSULTACJACH Z MOJA DRUGA POłóWKA Z PEłNA ODPOWIEDZIALNOSCIA I POWAGA SYTUACJI JESTESMY W STANIE ZAJąC SIE ORGANIZAJA NASZEGO III BASSECIEGO ZLOTU
Jeszcze dzisiaj zadzwonię i zapytam czy pani by nas w ogóle przyjęła.
Ale mam małe pytanko: Kto się deklaruje na tegoroczny zlot. Już w tamtym roku było tak , ze większość ludzi przyjechało albo ze śląska albo z Warszawy lub okolic. Jeżeli sytuacja by sie powtórzyła (i nikt by sie nie zdeklarował z polski północnej) postaram sie poszukać jeszcze czegoś alternatywnego w połowie drogi miedzy śląskiem a warszawką.
Hubertus - Pon 21 Maj, 2007 18:02
Ja osobiście nie zadeklaruję się na 100%, że przyjedziemy z Kasią i całą psią brygadą (choć byśmy chcieli), ale proponowałbym pozostać przy Lipinach.
Ośrodek może i nie najwyższej jakości, ale właścicielka przyjaźnie nastawiona do czworonogów i teren też przyjazny - kto był to wie - woda, miejsce na grilla, dużo lasów, kilometry ścieżek na spacery - zdala od prawdziwe cywilizacji - trudno będzie znaleźć drugie takie miejsce.
Spędziliśmy tam z Kasią 2 tygodnie - było super - polecam wszystkim to miejsce.
Kto był na pierwszym Zlocie powinien pamiętać zniesmaczonych wczasowiczów, którzy nie mogli zdzierżyć obecności całej basseciej ferajny.
a poza tym - czy 200km od Warszawy to rzeczywiście tak daleko?
pozdrawiam
Aleksander - Pon 21 Maj, 2007 18:34
ośrodek był super i niezaprzeczalnie ekstra. To wszystko co pisałeś Hubertus działa na korzyść tego miejsca. 200 km to pestka tylko że z północy nie było nikogo a my jechaliśmy ze śląska przeszło 300 km. dlatego pomyślałem, ze można by zobaczyć jeszcze coś alterntywnego. Co do nas to i tak nawet te 300 pojedziemy tak więc jeśli innym odpowiada miejsce to nie widzę problemu.
Fanfan z rodziną - Wto 22 Maj, 2007 00:06
W takim razie i my pomożemy w organizacji tego wyjazdu. Tylko trzeba nam palcem wskazać...że TO i TO trzeba załatwić :wink:
Jaga - Wto 22 Maj, 2007 07:16
Aleksander napisał/a: | Jeszcze dzisiaj zadzwonię i zapytam czy pani by nas w ogóle przyjęła.
|
I co dzwoniłeś? Czy pani od razu krzyknęła, że absolutnie
joania - Wto 22 Maj, 2007 19:41
my też piszemy się na III zlot :!:
Marzanna - Sro 23 Maj, 2007 13:01
My też jesteśmy za i deklarujemy masowe przybycie (my i cztery psy) i chyba jakaś wyjątkowa wojna i to o wymiarze conajmniej światowym albo wszechświatowym musiałaby wybuchnąć, żeby nas powstrzymać. A jeśli chodzi o miejsce to tam gdzie zaproponujecie, tam będzie dobrze. I jeśli jakiś przydział pracy organizacyjnej zostałby i mnie wyznaczony to oczywiście nie ma sprawy, zrobię co będzie do mnie należało- proszę jedynie o kontakt.
Pozdrawiam.
Bacha - Sro 23 Maj, 2007 14:00
Cieszę się, że będzie zlot lub zlocik. Podziękowania dla Aleksandra i Dagmary, że zajmą się organizacją. Bardzo chcemy się spotkać, martwię się tylko czy pozwoli na to kondycja naszego Bassa. Starzeje się chłopak niestety. Odpukać na razie nic oprócz starości mu nie dolega ale trudno przewidzieć co się wydarzy. Prawie nie widzi i w obcym terenie jest zupełnie zagubiony. Ale od czego ma przewodników czyli nas?
Grzegorz - Sro 23 Maj, 2007 14:20 Temat postu: III Zlot Afra też już nie widzi - to będzie ich dwoje
Grzegorz - Czw 24 Maj, 2007 05:11 Temat postu: III ZLOT - Robimy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Przekazuje informację od Aleksandra , który ma chwilowy braku netu:
1.Osrodek wolny dla Nas w dniach 31.08.1-2.09. ostatni goście wyjeżdżają 31 tak więc mam go dla siebie.
2.Koszt noclegu ok.25 pln od osoby
3.Jesli będzie Nas około 20 osób to ugotuja Nam obiad .
No to Kochani nad czym sie jeszcze zastanawiać zgłaszamy sie - ilość osób i ilość psów
DO ROBOTY!!!!!!!!!!!!!![b][/b]
Jaga - Czw 24 Maj, 2007 06:41 Temat postu: Re: III ZLOT - Robimy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Grzegorz napisał/a: | Przekazuje informację od Aleksandra , który ma chwilowy braku netu:
1.Osrodek wolny dla Nas w dniach 31.08.1-2.09. ostatni goście wyjeżdżają 31 tak więc mam go dla siebie.
2.Koszt noclegu ok.25 pln od osoby
3.Jesli będzie Nas około 20 osób to ugotuja Nam obiad .
No to Kochani nad czym sie jeszcze zastanawiać zgłaszamy sie - ilość osób i ilość psów
DO ROBOTY!!!!!!!!!!!!!![b][/b] |
Kwiatki mamy przywieźć ze sobą :lol: :wink:
Bacha - Czw 24 Maj, 2007 08:05
I w ostatni dzień pobytu - wielkie sadzenie? Kwiatków oczywiście.
Marzanna - Czw 24 Maj, 2007 09:00
To my się już zgłaszamy na pewniaka:
Marzanna ,Jacek +4 psiaki.
Fanfan z rodziną - Czw 24 Maj, 2007 09:03
My też...dwie dorosłe ludzkie sztuki...jedna niedorosła...basset i "jamnik królewski" :wink: - 3 ludzi plus dwa psy
Bacha - Czw 24 Maj, 2007 09:24
To my też - 2 ludzi + 2 psy
joania - Czw 24 Maj, 2007 18:30
my też czyli dwa luda + Gapa , domek dwu osobowy z dużą łazienką , bo w zeszłym roku mieliśmy maleńką i Pan powiedział że przy zamawianiu należy zaznaczyć że ma być duża łazienka bo Pan duży :wink:
Aleksander - Pią 25 Maj, 2007 21:50
No no ja tu walczę o dostęp do neta a tu już taki bum. bardzo się cieszę. Moi drodzy no to organizujemy. tak jak już pisał Grzegorz: TERMIN III ZLOTU 31,1,2 WRZESIEN. Ośrodek do naszej dyspozycji. Nocleg 25 zł od osoby. Ci co byli w tamtym roku wiedza , że są tam domki z pełnym węzłem sanitarnym, ciepła wodą ok 4 osobowe. ale tak jak w tamtym roku domki będą na rodzinę. jeśli nazbiera się nas ok 20 osób to ugotują nam obiad w sobotę i w niedzielę (a to bardzo ważne bo tam w pobliżu nie ma żadnej innej możliwości zjedzenia czegoś ciepłego). Oczywiście są tam lasy pełne grzybów ( zabrać atlasy)Dostęp do grilla (trzeba zabrać coś na niego), no i oczywiście kwiatki. Co do kwiatków to wyjaśniam dla tych co nie wtajemniczeni, chodzi o to ,że właścicielka posadziła sobie kwiatki na takiej małej górce, która była ulubiona trasa przelotu naszych kochanych psiaków. Tak więc po kilku godzinach po kwiatkach zostało tylko wspomnienie.
Bardzo proszę oprócz deklaracji na forum o zgłaszanie chęci spotkania do mnie, bądź to mailowo aleksander666@op.pl , bądź telefonicznie 508185063.
Czekam z niecierpliwością. A i powiedźcie swoim znajomym basseciarzom , którzy nie zaglądaja na forum o tym ZLOCIE
Aleksander - Pon 28 Maj, 2007 18:13
Słuchajcie nie wiem jak traktować wasze deklaracje na zlot. ja wiem , że to jeszcze dużo czasu i że się wszystko może zdążyć, ale chciałbym wiedzieć czy te deklaracje na forum są aktualne. Dlatego jeszcze raz proszę o kontakt ze mną poza forum, żebym mógł zrobić wstępna listę chętnych na zlocik. według wstępnych ustaleń mamy 16 osób chętnych i 16 psiaków.
joania - Wto 29 Maj, 2007 11:36
Aleksander moje zgłoszenie jest pewne na 100%
Agata - Czw 31 Maj, 2007 19:03
I ja się z Wami spotkam z przyjemnością
Proszę o wpisanie mnie na listę. Co do psów, to nie wiem jeszcze czy 1, czy 2. Co do ludzi, to 2 osoby
Aleksander - Czw 31 Maj, 2007 22:07
Super Agato już wpisuje na listę. No to kto następny?????????????????
Grzegorz - Pią 01 Cze, 2007 07:29 Temat postu: Zlot No i ..... pogoniłem Agatę i widzicie jak to działa - gonić wszystkich swoich znajomych !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Aleksander - Sob 02 Cze, 2007 17:07
Moi drodzy żeby nikt nie zapomniał i żeby wszyscy widzieli, przypominam że rozpoczeliśmy wielkie odliczanie do naszego III Zlotu - spotkania. Mam prośbę do wszystkich : rozpowiadajcie wśród znajomych basseciarzy o naszym Zlocie tak abyśmy mogli się spotkać w jak największym gronie.
A oto wstępna lista osób chętnych na to przyjacielskie spotkanie:
1. Aleksander i Dagmara + 2 psy - Demeter i Morfeusz.
2. Basia i Leszek + 2 psy - Bass i Fina.
3.Jaga i Grzegorz + 3 psy - Cera, Afra i Carol.
4.Magda i Damian +2 psy - Fanfan i Lady.
5.Uszesa i .......... + 1 pies - Wilhelm. ?
6. Joania i .......... + 1 Pies - Gapa.
7. Marzanna i ........... + 4 psy - Gines, .......
8. Agata i Piotr + kilka psów.
Mam niestety nie kompletne dane ale je uzupełnię.
Wszystkich pozdrawiamy i już nie możemy sie doczekać.
Fanfan z rodziną - Nie 03 Cze, 2007 13:49
...jeszcze Adaś
Hubertus - Pon 04 Cze, 2007 07:32
Na prośbę Aleksandra listę uczestników Zlotu umieściłem na początku tego tematu. Tak więc całą aktualną listę znajdziecie w drugim poście w tym temacie.
Pozdrawiam
Hubertus
http://forum.bassety.net/...p?t=953&start=0
Krysia i Donat - Pon 04 Cze, 2007 10:08
Czy my też możemy? :wink:
Jeśli tak, no to cztery sztuki Czort i Colombo + Krysia i ja
Donat
Ps Ostatnio mało jesteśmy na Forum, ale takie życie...
Uszesa - Pon 04 Cze, 2007 13:40
DO uzupełnienia na liście:
W skład USZESÓW wchodzą: Wilhelm basset hound i jego państwo (Agata i Paweł).
Pozdrawiamy
Ewa z Matyldą i Bobem - Pon 04 Cze, 2007 15:16
Zgłaszamy się:
Na 100 % Ewa, Zbyszek, Patrycja + Matylda i Bobcio
oraz na 90 % Ania i Paweł (w komplecie z tymi samymi bassetami )
Aleksander - Pon 04 Cze, 2007 17:13
Ale się cieszę i już uzupełniam listę.
Aleksander - Wto 05 Cze, 2007 17:03
słuchajcie jak tam Polska Północna??????????? Czy spotkamy kogoś z tamtych rejonów?????????? :thx
Willy - Wto 05 Cze, 2007 17:24
Willy też przyjedzie...
Aleksander - Wto 05 Cze, 2007 17:37
Super już wpisuje na listę tylko proszę o szersze dane! :thx
Aleksander - Nie 10 Cze, 2007 21:12
Nie było mnie przez 4 dni i mam nadzieję , że nikt kto sie chciał ze mną skontaktować nie został bez odpowiedzi. Nasz lista się wydłuża mam nadzieje że to nie ostatni chętni na nasze spotkanie. Będę dzwonił jutro do ośrodka w sprawie rezerwacji. Oczywiście postaram sie zarezerwować noclegi z jakąś rezerwą. Wiadomości później.
Ulka - Sro 13 Cze, 2007 06:54
Czesc
Dawno sie nie odzywałam , ale czasem podczytuje co się tu dzieje.
My tez piszemy się na zlot. Wiec proszę dopisac do listy
Ulka Daniel i Figa
Hubertus - Czw 14 Cze, 2007 18:25
Zaprojektowałem logo Zlotu.
Jeśli będziecie zainteresowani zamówię nalepki na samochody
i może też kubki z logo.
Jak już będę znał wszystkie ceny to opublikuję zestawienie i wtedy zastanowimy się co robimy dalej
Zdjęcie nie przedstawia żadnego z forumowych bassetów (żeby nikogo nie faworyzować )
Aleksander - Czw 14 Cze, 2007 19:23
Świetnie. Nam się bardzo podoba. Hubertus daj znać ile coś takiego by kosztowało. Myślę , że to dobry pomysł.
Apropo zlotu będę dzwonił w piątek w sprawie rezerwacji - Tak więc kto jeszcze mam ochotę to czekam. Zresztą myślę , że z późniejsza rezerwacja tez nie będzie kłopotów. Mam sygnały od ludzi , którzy teraz nie mogą zadecydować czy pojada , czy nie a tez są zainteresowani dlatego będę negocjował warunki rezerwacji jak najbardziej dla nas korzystne.
Bacha - Czw 14 Cze, 2007 21:05
Logo świetne, pomysł z nalepkami i kubkami też. Podpisujemy się obydwoma rękami. Podziękowania dla Olka i Dagmary za czuwanie nad listą zlotowiczów i dla Hubertusa za projekt. Gdyby coś trzeba było pomóc to dajcie znać. Już się cieszymy na ten zlot.
Miła od Gucia - Czw 14 Cze, 2007 23:00
Hubertus, logo super, bardzo mi się podoba, takie czytelne, wyraźne, konkretne. Ekstra.
Aleksander ja jestem do Twojej dyspozycji, jeśli w czymś trzeba pomóc - to ja bardzo chętnie. Z tą dyspozycją to wyjaśnij Dagmarze o co chodzi
natkapietruszki - Pią 15 Cze, 2007 11:12 Temat postu: Natalka z Bąbelkiem :) Witajcie.
Szkoda, że ten zlocik tak daleko, my nie mamy jak się tam dostać z Bąbelkiem, niestety my nie posiadamy autka, tylko Nasi rodzice. Przykro mi, że nie będę tam mogła być z wami... W przyszłości na pewno będziemy... A tak poza tym, to mój Bąbluś nie lubi jeździć autkiem, Wasze Bassety nie mają nic przeciwko tak długim podróżom? Myślę, że jakbym mogła to jakoś bym go tam przetransportowała, z pewnością by nie żałował jakby zobaczył tyle Bassecików, jeszcze nigdy nie miał okazji, odkąd go u siebie mam... Szkoda, ze nie możemy jechać :(:(
Patrzcie jaką Bąbluś ma smutną minkę, że nie możemy jechać.
tekila - Pią 15 Cze, 2007 12:14
Super ,że jest tylu chętnych na III ZLOT ,niestety ja nie mogę do Was dołączyć moja gromadka nadal się nie zmniejsz a jeść chcą i porządek też lubią. A może na przyszły rok KALISZ najstarsze miasto w Polsce a tuż obok mamy ośrodki wczasowe ........na pięknych leśnych terenach i wody też nie brakuje.
Hubertus - Pią 15 Cze, 2007 15:36
Wszystko pięknie ładnie... tylko proszę znajdź ośrodek gdzie zaakceptują taką ilość psów.
Nie twierdzę, że Lipiny to idealny ośrodek. Powiedziałbym, że to taki ośrodek, gdzie stoją domki na kurzej łapce i lata świetności dawno ma za sobą, ale jednak kwestia przyjaźnie nastawionych do czworonogów właścicieli ośrodka jest bezdyskusyjna.
inna sprawa... czy to daleko?
ja mam do przejechania zaledwie 412 km :lol:
Jeszcze przy okazji dołączam mapkę, którą już kiedyś publikowałem przy okazji poprzedniego zlotu
Tak jak poprzednio pisałem - Te różowe kółeczka to miejscowość Lipiny. Jeśli tam traficie, to z pewnością mieszkańcy was skierują do ośrodka. Podobnie jeśli traficie do Siedlisk czy Mąkolna.
Mapka raczej nie wymaga dodatkowych objaśnień
Aleksander - Pią 15 Cze, 2007 16:39
Dzięki Hubertus za mapkę. Na pewno sie przyda bo tam trafić .... Nie wiem czy mogę ale i tak zdradzę , ze wy sie tez wybieracie tylko trochę wcześniej. A właściwie to powinienem i tak was umieścić na liście. (chyba mnie nie zabijecie). My tez mamy około 400 km do przejechania ale warto i to będę wszystkim powtarzał.
Co do przygotowań to dziękuję za dyspozycyjność - będę wykorzystywał ( żonie jakoś sie wytłumaczę).
Właśnie chciałem zapytać czy macie jakieś sugestie , propozycje? - proszę mówić.ja myśłałem o takim przewodniku bassecim - Tzn o zdjęciach naszych psiaków ich dacie urodzenia może jakiś namiarach i( miasto w którym mieszkamy - nie chce tu naruszać niczyjej prywatności). podstawowych informacjach o pieskach Co wy na to?
Czekam na propozycje!!!!!!
Ewa z Matyldą i Bobem - Pią 15 Cze, 2007 17:01
Ja w sprawie formalnej:
widzę zmianę nazwy na logo ze Zlot Bassetów na Zlot Basseciarzy
Absolutnie mi to nie przeszkadza i nie chciałabym wyjść na czepialską, ale z ciekawości pytam - czemu tak?
W ogóle logo bardzo, ale to bardzo mi się podoba I pomysł z naklejkami i innymi gadżetami też.
Co do przewodnika to pomysł też świetny
Czy to będzie coś na kształt folderu? Np. z fotkami i po dwa zdania o bassecie - tak bardziej humorystycznie czy tak serio serio?
A np. berneńczykarze wydają co rok kalendarze na biurko i sprzedają za "psi grosz" na zbożny cel - jakieś adopcje, schroniska...
Qrczę! Jak ja bym już chciała się zacząć pakować! A nie myśleć jakie jeszcze kłody mi codzienność szarobura rzuci pod nogi! Tzn. teraz Zbyszkowi rzuciła... zagipsowali mi męża i wszystko mam wywrócone do góry nogami
Ale nic to, podobno co nas nie zabije to wzmocni
Hubertus - Pią 15 Cze, 2007 18:31
Co do nazwy to zrobiłem to kompletnie nieumyślnie
Bardziej byłem skoncentrowany na wyglądzie logo aniżeli na
nazwie imprezy.
Oczywiście mogę to poprawić. Adres forum też muszę poprawić
(jest ciut nieczytelny).
Możliwe, że zaproponuję Wam jeszcze inną wersję nalepki
i potwierdzam - Ja, Kasia, Aron i Fredzio również pojawimy się
na tym zlocie psycholi
:thx
tekila - Pią 15 Cze, 2007 19:48
Wracam do tematu Zlot III jeżeli chodzi o akceptację piesków to żaden problem jesteśmy zaprzyjażnieni z naszą sunią z kierownikiem ośrodka a gmina brzeziny jest bardzo gościnna i otwarta na takiego typu imprezy jest dokładnie 24 km od Kalisza. WEJDż NA U.G BRZEZINY oczywiście wielkopolska . Ale teraz wiem , że wszystko się kręci wokół zlotu w Lipinach i na pewno będzie super bo nie ważne miejsce ale ludzie którzy tam pojada i oczywiście bohaterowie imprezy :thx
Pozdrawiam i życzę udanego ZLOTU II
Grzegorz - Sob 16 Cze, 2007 05:22 Temat postu: Zlot - natkaodpietruszki Ja cie bardzo przepraszam ale może by tak logistycznie pomyśleć jak dojechać z kimś na Zlot - Aleksander i Dagmara jadą z Żor dużym samochodem, FanFan z Jastrzebia , ja z Katowic - no wiec w czym problem - a że rzygnie sobie - no cóż trudno to się da wyczyścić ...
natkapietruszki - Sob 16 Cze, 2007 09:59 Temat postu: Natalka z Bąbelkiem :) No cóż, chętnie bym się z kimś zabrała jeśli by to nie był problem, ale nie wiem czy ktoś ma w samochodzie 2 miejsca dla Nas i jeszcze Bąbla, jeśli chodzi o to, że Bąbel nie chce jeździć samochodem to nie dlatego, że wymiotuje, po prostu nie chce do niego wsiąść, potem całą drogę szaleje i piszczy, może po prostu boi się jeździć autkiem... Nie mogę się tak po prostu wepchać komuś do samochodu. Jeśli dla kogoś rzeczywiście nie byłby to problem to przyjmę tę propozycję z wielką radością.
Hubertus - Sob 16 Cze, 2007 10:32
polecam tabletki na uspokojenie Wet z pewnością coś by na to znalazł
Wracając do tematu kubków z logo zlotu.
Koszt jednego kubka to 13 złotych.
Oczywiście kubek koloru białego z nadrukowanym logo.
Jeśli są chętni to proszę o zgłoszenia na hubnet@poczta.onet.pl
wraz z danymi kto zamawia i jaką ilość.
Ustalmy, że za tydzień zamkniemy listę i po zebraniu funduszy
zamówię kubki.
pozdrawiam
agaitosiek - Sob 16 Cze, 2007 10:33
A ja tak pytam niesmiało, czy ktoś zabiera dzieci?
Pytam bo ja sama, malutką bym zostawiła u mamy ale starsza 9 letnia to musiałabym zabrac ze sobą, no i nie wiem czy nie byłoby to problemem dla pozostałych??
No i nie mogę znalezc tych Lipin , wyskoczyło mi jak sprawdzałam ok 9 miejscowosci, a ja typowa kobitka - kierowca , pogubiłam się. Chciałam sprawdzić jaka to odległość od Wrocławia by sobie przemyslec i w razie co na bank się tez zapisac na ten zlot
Pakaya - Sob 16 Cze, 2007 10:48
Droga Agusiu!!
Też miałam z tym ogromny problem ale dzięki możliwości obejrzenia stronek z poprzedniego zlotu i szczegółowym instrukcjom Hubertusa była możliwość zlokalizowania tego miejsca tu wklejam adres stronki internetowej bo ta co jest na pierwszej stronie coś się nie chce ukazać : http://www.lipiny.prv.pl/.
Co do dzieci to Ci nie odpowiem bo takowych nie posiadam (nie licząc 4 miesięcznego potworka-uszolka Whiskiego:D)ale z tego co czytałam w forum z zeszłego roku nie ma żadnego problemu.
Pozdrawiam
Pakaya
P.S Suuuuper że Bonia się znalazła:):):):)
:lol: :o
Pakaya - Sob 16 Cze, 2007 10:51
A tu na wszelki wypadek wklejam Ci link dotyczący poprzedniego zlotu
(jest on na stronie 1 ale niemniej jednak warto go tu także wkleić):
http://forum.bassety.net/...p?t=662&start=0
Pozdrawiam
Pakaya i Whisky
Hubertus - Sob 16 Cze, 2007 10:52
Poszukaj miejscowości Sąpolno i mniejszej Mąkolno - w sumie z powyżej opublikowaną mapką nie powinno być żadnych problemów.
Co do dzieci to my z Kasią przyjeżdżamy z naszym kilkumiesięcznym bąblem Szymkiem
agaitosiek - Sob 16 Cze, 2007 11:05
Super !!!
Już wiem gdzie to jest , rzut beretem ode mnie
Tak więc moja Pola się przyda - zawsze może występować w roli opiekunki do waszego malucha
No więc ja na 100% jadę
Czyli - ja, moja POla , Oscar i BONIAAAA
Będę mogła osobiście możliwość podziękować Agatce i innym za pomoc i słowa otuchy.
Extra, już się ciesze
Fanfan z rodziną - Sob 16 Cze, 2007 11:20
My też jedziemy z pieciolatekiem :wink: . Co do przewozu Natki i Bąbla musimy wynegocjować pożyczkę większego wozu. Mam nadzieję, że rodzina wspomoże w potrzebie
natkapietruszki - Sob 16 Cze, 2007 11:27 Temat postu: Natalka z Bąbelkiem :) Byłoby super jakbyśmy mogli się zabrać z wami... Dajcie znać czy coś załatwiliście. Ale co to by musiałoby być za autko żebyśmy się wszyscy zmieścili Jak dobrze myślę, to Was dwoje, dziecko, 2 pieski, Nas dwójka i Nasz Bąbel... Byloby wspaniale. Już mi daliście cień nadziei, ze Nasz Bąbelek pierwszy raz pojawi się na zlocie Oczywiście koszty podzielilibyśmy po połowie.
Ps. Może na takie zloty należałoby wynajmować duże autobusy, wtedy byśmy zbierali wszystkich po drodze hehe...
joania - Sob 16 Cze, 2007 14:01
To ile osób już będzie? Hubertus ja dwa kubki dla Aśki i Sławka.
Hubertus - Sob 16 Cze, 2007 22:59
proszę nie zamawiajcie kubków przez posty na forum - to stworzy wyłącznie niepotrzebne zamieszanie - proszę o zamówienia wyłącznie na maila hubnet@poczta.onet.pl
a co do dzieci na zlocie...
po pierwsze... każdy facet to wieczne dziecko
po drugie... każdy basset z jego pokręconym umysłem to takie rozpieszczony dzieciak
po trzecie... wszystkie dzieci nasze są (poza Szymkiem, który jest wyłącznie mój i Kasi :lol: )
natkapietruszki napisał/a: | Ps. Może na takie zloty należałoby wynajmować duże autobusy, wtedy byśmy zbierali wszystkich po drodze hehe... |
pomysł dobry... tylko, żeby tak każdy miał rzeczywiście "po drodze"
Aleksander - Nie 17 Cze, 2007 07:24
Agnieszko bardzo się cieszymy na spotkanie i już wpisuję cię na listę.
Co do osób chętnych na zlot to na dzień dzisiejszy jest chętnych 32 osoby + 2 dzieci + 1 maleństwo Hubertusa i 29 psiaków (pod warunkiem , że Agata zabierze co najmniej 2 ).
Osobiście uważam , że to super i mam nadzieję , że jeszcze to nie koniec. Mam jeszcze w zanadrzu kilka osób zastanawiających się i układających sobie osobiste sprawy - tak więc może jeszcze ktoś z nich sobie wszystko poukłada i będzie mógł do nas dołączyć.
joania - Nie 17 Cze, 2007 09:54
To ja za kubki dziękuje bo na poczte elektroniczną wysłać nie mogę ,gdyż zepsutą mam pocztę wyjściową :cry: :?
Kinga&Kefir - Nie 17 Cze, 2007 10:26
A ja bym na przykład chciała kubek, ale nie wiem, czy mam pisać tego maila z zamówieniem, czy nie, bo jestem jedną z tych osób
Cytat: | zastanawiających się i układających sobie osobiste sprawy |
A jak nie uda mi się pojechać na zlot, to jak odbiorę moje trofeum? Czy przewidujesz, Hubercie, rozsyłanie pocztą albo inne formy "bezkontaktowe"?
Arleta - Nie 17 Cze, 2007 14:31
:shock: Czy jeszcze mozna sie zapisac? jezeli tak to z leszna 3 osoby i pies 1 moze 2.
Niedługo maluszki beda opuszczały nasz domek i moze razem z nowymi włascicielami by tez przyjechały , wiec prosze podajcie do kiedy mozna sie bedzie zapisywac, bo jak bede im reklamowac ostatni zlot na którym bylismy to chciałabym aby mieli jeszcze mozliwosc zpisania sie
Hubertus - Nie 17 Cze, 2007 15:46
Szczerze mówiąc wszystkie kubki mogą być rozsyłane, ale wtedy trzeba doliczyć koszt przesyłki.
Z drugiej strony może zamiast kubku zlotu zrobić kubek forum "Nasze Bassety" ?
Jeśli ktoś ma kłopot z wysyłką maila to proszę o zamówienia na PW poprzez forum.
Miła od Gucia - Nie 17 Cze, 2007 18:14
Jeśli chodzi o moje zdanie, to kubek z logo aktualnego zlotu mnie sie podoba. I ja poproszę o wręczenie mnie ich na zlocie.
Kinga&Kefir - Nie 17 Cze, 2007 18:22
Hubertus napisał/a: | Szczerze mówiąc wszystkie kubki mogą być rozsyłane |
Ja mówię tylko o tak zwanym "wszelkim wypadku". I też mi się baaaaaardzo podoba logo zlotu.
Hubertus - Nie 17 Cze, 2007 19:38
Mam już kilka zamówień, choć powiem szczerze - liczyłem na więcej :cry:
W przypadku wystąpienia "wypadku" oczywiście możemy indywidualnie dogadać się co do przesyłki pod wskazany adres- nie widzę problemu
W sumie na razie chętnych jest na 10 kubków (liczyłem na jakieś 30 )
Przed nami cały tydzień więc zobaczymy co on przyniesie
Aleksander - Nie 17 Cze, 2007 19:47
Arleto można się zapisywać!!!!!!!!!! Już was wpisuję na listę.
A teraz gorące wiadomości:
Ośrodek do naszej dyspozycji. Pan bardzo się cieszy na nasz przyjazd tylko trzeba:
1. Przywieźć ze sobą trochę kwiatków do posadzenia ( nasze psiaki na pewno wszystkie stratują).
2. Listy nie zamykamy : tak więc wszystkie osoby które nie mogą teraz podjąć decyzji maja jeszcze dużo czasu - ośrodek jest duży więc miejsc wystarczy dla wszystkich.
3. Musimy tylko dokładnie tydzień przed zlotem podać ilość miejsc i ilość obiadków na jakie ośrodek musi się przygotować - tu gorąca prośba piszcie do mnie tak około dwa tygodnie przed zlotem , abym mógł to zliczyć i zamówić.
4. Każdy płaci na miejscu za siebie, trzeba tylko posłać małą zaliczkę ( biorę to na siebie i na basseciarzy śląskich).
Hubertus - Nie 17 Cze, 2007 19:51
Aleksander napisał/a: | Przywieźć ze sobą trochę kwiatków do posadzenia ( nasze psiaki na pewno wszystkie stratują). |
ha ha ha.. ta właścicielka to niezła jest :lol:
a co? poprzednim razem zadeptały coś?
Szczerze mówiąc jeśli spędzimy większość czasu nad wodą to tam tylko trawa rośnie... i to w większości zadeptana
bardziej bym się martwił o ilość kup i proponowałbym zaapelować do wszystkich o zabranie ze sobą zestawów do sprzątania.
Agata - Nie 17 Cze, 2007 21:45
Olku, dopisz proszę jeszcze 2 osoby i 2 psy - Marzenę i Andrzeja wraz z EMILKĄ i INDIAN SUMMER.
Arleta - Pon 18 Cze, 2007 07:50
Hubercie.. firmia w której pracuje czesto zamawia rózne gadzety typu smycze, podkładki pod piwo- korkowe, długopisy, koszulki itd...
ilosci raczej w granicach 100 szt. moze to duzo ale ceny sa naprawde zróznicowane jezeli sie zamawia 50 a 100.
nie wiem czy masz juz wybrana agencje reklamowa , ja moge Ci przesłac ceny i propozycje od jednej z naszego regionu
Fajne trwale są np takie siatki płócienne,wilekosc typowej reklamówki z długimi u raczkami płóciennymi. Wg mnie bardzo przydatna na zakupy , bassen nawe do grzybów suszonych czesto koloru ecri i na srodku mozan by dac to logo.
Hubertus - Pon 18 Cze, 2007 08:15
Zdaję sobie sprawę, że przy zamówieniach 50-100 sztuk rozpiętość cenowa jest wyraźna. Od kilku lat pracuję w dziedzinie powiązanej z poligrafią. Co prawda zamówienia, którymi się zajmuję liczone są w dziesiątkach lub setkach tysięcy, ale wiem co masz na myśli
Na pewno zrobienie podstawek pod kubki, smyczy, torebek i kto tam wie czego jeszcze to świetny pomysł, ale jest jedno ALE...
jak do tej pory zebrałem zamówień na 8 kubków. Doliczając mnie i Kasię to w sumie 10 sztuk - ciut mało nie sądzisz?
Jeśli masz jakieś dobre kontakty i interesujące ceny, to chętnie je zobaczę
Arleta - Pon 18 Cze, 2007 08:46
no fakt mało...szkoda ...sądziłam że Wszyscy uczestnicy będą chetni.
Wysłałam zapytanie z logo do firmy i jak dostane ofertę to Ci wysle
Grzegorz - Pon 18 Cze, 2007 13:43 Temat postu: Zlot - kubki A moze faktycznie dobrym pomysłem jest logo forum basseciego z dopiskiem na dole III Zlot .....
Jak myslicie ............
Jak tak czytam powiekszajaca sie listę no to bedzie tam niezła rewolucja w IV Basseciej Rzeczypospolitej - II Walne Zgromadzenie !!!!!!!!!!!!!!!
Oj , będzie bal!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bacha - Pon 18 Cze, 2007 14:06
Oj będzie, psów doliczyłam się około 30. Żaden kwiatek nie ma szans przetrwać, w ubiegłym roku piętnastka zrównała z ziemią to co było posadzone. Tak że, kupujemy kwiatuszki i w ostatni dzień sadzimy, tuż przed wyjazdem.
agaitosiek - Pon 18 Cze, 2007 15:02
A czy wiadomo co za kwiatki mamy ze sobą zabrać. Ja jako zagorzała ogrodniczka mam problem, czy mają byc to skalniaki czy też może cośik innego, są może jakieś predyspozycje tej włascicielki tego ośrodka?
Aleksander - Pon 18 Cze, 2007 16:27
Ja tam na kwiatkach się nie znam ale skalniaki to nie były. No może po tym jak przeleciała sie po nich nasza banda to były podobne do skały ale to chyba nie to samo :thx
Wastl - Pon 18 Cze, 2007 16:50
To wpisuj nas też na listę, dojedziemy jako ostatni, jest jeszcze jeden problem, nasza Fina może miec w tym okresie cieczkę :wink:
Tak że na 99,99%, nie na 100%
Jak dojedziemy to chyba nie będziecie już :sen , bo zrobimy pobudkę
Ewa , Piotr- dwunożni
Josephina, Aron- czteronożni
pozdrawiam
Piotr
Aleksander - Pon 18 Cze, 2007 18:30
Bardzo się cieszymy i już wpisujemy !!!!!!!!!!!!!!!!!
Hubertus - Pon 18 Cze, 2007 21:48
To miło, że tym razem zainteresowanie Zlotem jest tak duże. W zeszłym roku wyglądało to kiepściutko. Trudno było zebrać chętnych i dogadać się z kimkolwiek. A teraz taka odmiana Może ludziska zrozumieli co stracili
Gosia Tochman - Wto 19 Cze, 2007 22:13
Witam serdecznie
Dawno mnie nie było ale czas jest nieubłagany i gna tak szybko...a doba ma tylko 24 h.
Felcia nam się postarzała, ale dalej pilnuje kijków, "gały" i pływa jak wydra. Oczywiście wpisujemy się na listę uczestników III Zlotu. Termin też jest ok. Nie mamy tylko pojęcia gdzie ta miejscowość się znajduje Możemy prosić o szczegóły (link na forum nie działa)
Pakaya - Wto 19 Cze, 2007 23:06
Witaj Gosiu!!
Na stronie 4 tego tematu Hubertus dołączył szczegółową mapkę oraz ja dołączyłam link bo rzeczywiście ten,kory jest na pierwszej stronie nie działa tu Ci go wklejam:
http://www.lipiny.prv.pl/.
no i czwarta stronka tam jest mapka.
Pozdrawiam
Pakaya i Whisky
Hubertus - Sro 20 Cze, 2007 08:13
heh.. właśnie miałem napisać to samo
MAPKA JEST NA 4 STRONIE w tym temacie... a inna sprawa, ze link działa bezproblemowo. Może mieliście jakiś kłopot z połączeniem.
tu bezpośredni link do mapki
http://img455.imageshack....adojazduyx2.jpg
pozdrawiam
joania - Sro 20 Cze, 2007 10:35
Gocha ale superowo że się zapisaliści musimy nadrobić zaległości .I oddam w końcu Wam aparat :wink:
Hubertus - Sro 20 Cze, 2007 18:34
przedstawiam drugą propozycję logo, przy czym zaznaczam, że mnie osobiście podoba się ta poprzednia
tak jak poprzednio zdjęcie przedstawia psa spoza naszego forum
Fotki celowo publikuję takie duże, w razie gdyby ktoś miał ochotę sobie wydrukować we własnym zakresie
DUDI DOG`S - Sro 20 Cze, 2007 20:18
witam i proszę o wpisanie na listę zjazdowiczów 2 osoby i 3 bassety z Dudi Dog`s a i kubek też nam się przyda
Bacha - Czw 21 Cze, 2007 08:15
Hubertus, a nie można basseta z drugiego logo wstawić do pierwszego bo logo lepsze ale bassecik ładniejszy ten drugi. Moim zdaniem oczywiście.
m@gda - Czw 21 Cze, 2007 16:53
Witam
Prosze nas też wpisać na listę dwie osoby ile psiaków nie wiem napewno dwa ale moze być większa ilość :twisted:
Gosia Tochman - Czw 21 Cze, 2007 22:53
joania napisał/a: | Gocha ale superowo że się zapisaliści musimy nadrobić zaległości .I oddam w końcu Wam aparat :wink: |
Joaniu - jeszcze raz dzięki za info o zlocie. Już nie możemy się doczekać. Codziennie Feli opowiadam gdzie to nie pojedzie i z kim to się nie spotka
Hubertus - Pią 22 Cze, 2007 13:39 Temat postu: III ZLOT - KUBECZKI Oto lista aktualnych zamówień na kubki.
Łącznie zebrało się tego 39 sztuk. Proszę sprawdzić czy kogoś nie pominąłem
Kasia i HUbert 2
Bogumiła od Gustawa 2
Agnieszka Wiśniewska 1
Andrzej Filipek 2 (przesyłka)
Asia i Marek 2 (prawdopodobnie przesyłka)
Kinga od Kefira 1
Bacha 2
Ewa z Matyldą i Bobem 4
Ewelinka 2
Grzegorz 3 (lub 4)
Anna Rowińska 2 (przesyłka?)
Aleksander 2
Krysia i Donat 2
Piotr (Wastl) 2
Natalia 1 (przesyłka)
Gosia, Michał i Felka 1
Fanfan z rodziną 2
krzysztof i Małgorzata z dudi dog`s 2
Arleta 1
Lidia 2
Jaga - Pią 22 Cze, 2007 16:01
Połączyłabym ten napis (z ostatniej propozycji) z tamtym bassetem (z pierwszej propzycji) .
Fanfan z rodziną - Pią 22 Cze, 2007 19:38
Magdę pominąłeś :wink: ...chyba znowu mi poczta szwankuje. Poproszę też dwa
DUDI DOG`S - Pią 22 Cze, 2007 22:00
krzysztof i małgorzata z dudi dog`s to powietrze? :lol: 2 kubki
Miła od Gucia - Sob 23 Cze, 2007 10:04
Jaga napisał/a: | Połączyłabym ten napis (z ostatniej propozycji) z tamtym bassetem (z pierwszej propzycji) . |
I moja pierwsza myśl też taka była.
Aleksander - Sob 23 Cze, 2007 11:41
Nie było mnie kilka dni a tu proszę jaki bum. Kochani ,którzy wpisują się na listę bardzo proszę o przysłanie mi na pw lub na aleksander666@op.pl szczegółów abym mógł uzupełnić dane - wasze imiona i imiona psiaków no i jakiś kontakt.
Co do mapki to Hubertus bardzo proszę może by się dało ta mapkę kleić na początku naszego tematu tak aby nikt nie musiał jej szukać.
A co do loga to pierwszy mi sie bardziej podobał ale właściwie jest mi wszystko jedno.
Arleta - Sob 23 Cze, 2007 17:44
i jeszcze dla nas 1
Krzysiek - Nie 24 Cze, 2007 00:07
Fanfan z rodziną napisał/a: | ...chyba znowu mi poczta szwankuje. |
Z tą pocztą to nie do końca prawda. Z przyczyn technicznych wszyscy dostali maila z adresu admina, ale to tylko adres nadawczy serwera z forum, a odpowiedzi wysłane na zasadzie "odpowiedz" trafiają nie do Hubertusa tylko do mnie i ja je dopiero dosyłam do niego. Może to powodować że co nieco się pogubi w takim zamieszaniu. Dlatego też lepiej będzie jeśli wszyscy będą zamawiali kubki pisząc od razu na adres hubnet@poczta.onet.pl zamiast korzystać z opcji "odpowiedz" lub adresu admin@bassety.net
Oczywiście te maile które przyjdą na mój adres pośle dalej, ale to jest związane własnie z ryzykiem zaginięcia - korzystam z forwardingu w tym wypadku.
Pozdrawiam
Krzysiek.
Miła od Gucia - Wto 26 Cze, 2007 13:30
Ja jestem na etapie odnawiania kontaktów z bassetami gorzowskimi. Być może powiększą listę. Zobaczymy.
Hubertus - Wto 26 Cze, 2007 22:45
Mam bardzo ważną kwestię do poruszenia. Mamy jeszcze dość dużo czasu do Zlotu więc i ten problem powinniśmy spokojnie przedyskutować.
Chodzi o temat cieczek na Zlocie.
Przeglądałem posty z pierwszego Zlotu i odświeżyłem sobie sytuację jaką tam mieliśmy - była tam suczka z cieczką.
Z pewnością Buba mogłaby wam coś więcej na ten temat powiedzieć.
To właśnie Buba i Alex cierpieli z tego powodu najbardziej.
Ja osobiście nie wyobrażam sobie kolejnej takiej sytuacji.
Nasze psy nie specjalnie reagują na cieczki, ale choćby jadący z nami Bob i Matylda jak najbardziej tak. W sumie to reaguje Bob, ale Matylda na tym cierpi, bo on zaczyna ją "napastować".
Przyjeżdżamy tam zaledwie na 3 dni. Suczka z cieczką z pewnością zakłóci "spokój" wśród psiaków.
tak więc uważam, że należy wykluczyć ze Zlotu suczki z cieczką
mam nadzieję, że nikt z tego powodu nie ucierpi, ale dla dobra ogółu powinniśmy podjąć taką decyzję.
Mój post to tylko apel do was. Przemyślcie sprawę i napiszcie co o tym myślicie.
Hubertus - Wto 26 Cze, 2007 22:51
Tak więc mamy już 37 kubków do zrealizowania
Niedługo przedstawię wam cenę nalepki na samochód i przejdziemy do realizacji projektu :thx
Wastl - Wto 26 Cze, 2007 23:35
A może by ładne koszulki z tym logo z kubka, też by była fajna pamiątka i super wygląd całej grupy z basiorami :lol:
Pozdrawiam
Piotr
Grzegorz - Sro 27 Cze, 2007 05:56 Temat postu: Zlot No już nie przesadzajmy!!!!!!!!!!
Cieczkę da się zamaskować preparatami zapachowymi , sam pamietam jak W.Stan , by skończyc Interchampionat wystawił Żabę na ringu w krakowie w bardzo zaawansowanej cieczce - i co , nic sie nie działo a wokół rozbuchanych reproduktorów było bez liku.
Na pierwszym Zlocie była suka w cieczce ale wiecej zamieszania robiła jej włascicielka ni i jeden foks - a całej reszcie to bardziej lub mniej wisiało!!
Tak więc nie dramatyzowałbym - jakoś to przezyjemy, grunt by własciciel "cudownie " pachnącej miał odpowiednie środki maskujace i już !!!!!!!!!!!!!!
Wszak spotykamy sie raz do roku .......szkoda by było by ktoś nagle nie przyjechał .,
Hubertus - Sro 27 Cze, 2007 08:32
Cytat: | Na pierwszym Zlocie była suka w cieczce ale wiecej zamieszania robiła jej włascicielka ni i jeden foks - a całej reszcie to bardziej lub mniej wisiało!! |
Co do tego to nie upraszczał bym tej sytuacji aż w takim stopniu. Nawet jeśli tylko jedna osoba miała kłopot to miała go wyłącznie z powodu suczki z cieczką. Jej basset dostawał fioła i całą noc urządzał śpiewy, a fox.. no cóż jakby nie patrzeć też był uczestnikiem zlotu.
Ja osobiście jestem przeciwny ale jeśli uważacie, że można to zamaskować i nie bezie kłopotu, to może warto spróbować.
Jeśli sytuacja z pierwszego zlotu powtórzy sie i na tym, to będziemy wiedzieć co robić na kolejnym zlocie
Grzegorzu proszę nie wkładaj mojej wypowiedzi do kategorii "przesady".
Ja tego za taką nie uważam.
Marzanna - Sro 27 Cze, 2007 08:44
My też chcemy 2szt.
I popieramy pomysł koszulek(jeśli da radę go zrealizować)
Grzegorz - Sro 27 Cze, 2007 12:52 Temat postu: Zlot No dobrze juz dobrze , aleś się zrobił wrażliwy - to była tylko taka gra słów..........
Hubertus - Sro 27 Cze, 2007 15:00
no to chyba grasz w ataku z takim rzędem wykrzykników
W sumie zaproponowałem ten zakaz wyłącznie z tego powodu, że przed pierwszym zlotem dostawałem również PW z prośbami właśnie o taki zakaz.
Zostawmy sprawę tak jak jest i zobaczymy w trakcie zlotu. Ktoś się zapowiadał, że prawdopodobnie pojawi się z cieczką, ale chwilowo zbytnie rozleniwienie mnie ogarnęło, żeby przeczytać wszystkie posty w tym temacie
a tak jak prosił Aleksander - mapkę dojazdu do zlotu dodaję na początku tematu.
Miła od Gucia - Sro 27 Cze, 2007 19:01
Hubertus, a logo, jak będzie w ostatecznej formie. Zrobiłabym trochę egzemplarzy w większym formacie, co by ośrodek oplakatować. Jak już pisałam, mnie osobiście podobał się bardziej pierwszy wzór psiaka, a napis z drugiego projektu.
PS. A i avatarek byś nowy wstawił, bardziej aktualny, w tym wieku maleństwo rośnie i bardzo się zmienia.
Hubertus - Sro 27 Cze, 2007 20:17
Tak tylko czy interesuje was kwota za koszulki rzędu 25 zł za sztukę?
niestety w tej okolicy plasują się ceny za koszulki z nadrukiem.
Hubertus - Sro 27 Cze, 2007 20:19
Tak logo zostaje w pierwszej wersji - tylko napis poprawię na ZLOT BASSETÓW.
Ja już z tego rozpędu nawet napis na auto zrobiłem "niewłaściwy"
ale wiadomo o co chodzi
A avatarek.. owszem mały rośnie jak na drożdżach, ale co ja na to poradzę, że ta fota mi się podoba
Aleksander - Sro 27 Cze, 2007 21:47
Ja jeszcze dodam w sprawie cieczek na zlocie. Grzegorzu nie tylko miała problem Buba ale i inni. Ale nie o to chodzi . Wydaje mi się , że powinniśmy zostawić ocenę sytuacji swoich suczek właścicielom. Bardzo bym nie chciał aby rozgorzała się dyskusja , którą już przerabialiśmy i była nieprzyjemna. Po co się dochodzić , odgrzebywać itd. To nie oto chodzi. Mamy się spotkać w miłej , przyjemnej atmosferze bez przepychanek słownych. Tak aby ludzie czytający nie zrażali się tylko ma ich nasz temat zachęcić do spotkania z nami. Dlatego BARDZO BARDZO PROSZE postarajcie sie powstrzymywać od wyciągania starych brudów.
Grzegorz - Czw 28 Cze, 2007 05:22 Temat postu: Zlot Już bedę milczał,a własciwie to macie rację - niech każdy własciciel sam oceni czy "cudownie" pachnaca bedzie utrapieniem dla innych czy tez nie.
Miła od Gucia - Czw 28 Cze, 2007 06:48
Tak logo zostaje w pierwszej wersji - tylko napis poprawię na ZLOT BASSETÓW.
No to super.
Ja jak dziecko się cieszę na spotkanie z Wami kochani basseciarze. Już doczekać się nie mogę.
Hubertus napisał/a: |
A avatarek.. owszem mały rośnie jak na drożdżach, ale co ja na to poradzę, że ta fota mi się podoba |
Mnie też, to ja proszę na priva parę nowych zdjęć, i co by było buźkę widać.
Miła od Gucia - Czw 28 Cze, 2007 06:54
W sumie fajnie by było jakbyśmy w takich koszulkach z naszymi psinami ruszyli w okolice Lipin. Jeśli chodzi o mnie, ja się zgadzam.
I już na zapas zamawiam szt. 1 rozmiar M.
Marzanna - Czw 28 Cze, 2007 08:29
Przecież raz w życiu trafia się ta właśnie imprezka. Dla nas dwie szt- 1 XL i 1Duuuża.
Aleksander - Czw 28 Cze, 2007 09:13
Słuchajcie. mam pomysł aby zrobić multimedialny przewodnik po zlotowy. W tym celu potrzebne mi są zdjęcia waszych pupili i kilka o nich informacji . A mianowicie : data urodzenia , miejscowość w której mieszka, skąd pochodzi, co lubi a czego nie lubi. No i może jeszcze jago największy numer. Najpierw myślałem , ze można by to wydrukować ale wiadomo koszty. A jeśli zrobię to na płytce - oczywiście z miejscem na wklejenie naszego wspólnego zdjęcia z III zlotu - to koszty będą minimalne. Co wy na to ???????????????? Wypowiedzcie się na ten temat proszę. No i może jeszcze jakieś propozycje co tam można umieścić. Powstałby taki nasz trochę na wesoło katalog III zlotu ze zdjęciami ( czego bardzo mi brakuje w katalogach wystawowych).
Jaga - Czw 28 Cze, 2007 10:18
Aleksander napisał/a: | Słuchajcie. mam pomysł aby zrobić multimedialny przewodnik po zlotowy. W tym celu potrzebne mi są zdjęcia waszych pupili i kilka o nich informacji . A mianowicie : data urodzenia , miejscowość w której mieszka, skąd pochodzi, co lubi a czego nie lubi. No i może jeszcze jago największy numer. Najpierw myślałem , ze można by to wydrukować ale wiadomo koszty. A jeśli zrobię to na płytce - oczywiście z miejscem na wklejenie naszego wspólnego zdjęcia z III zlotu - to koszty będą minimalne. Co wy na to ???????????????? Wypowiedzcie się na ten temat proszę. No i może jeszcze jakieś propozycje co tam można umieścić. Powstałby taki nasz trochę na wesoło katalog III zlotu ze zdjęciami ( czego bardzo mi brakuje w katalogach wystawowych). |
Mnie się pomysł podoba. A zdjęcia na poważnie, czy na wesoło?
Aleksander - Czw 28 Cze, 2007 10:31
Myślałem o poważnych i na wesoło. Jeśli to zrobię na płytce to nie ogranicza nas miejsce i kasa. tak więc można dużo pokombinować!!!!!!! :thx
Ewa z Matyldą i Bobem - Czw 28 Cze, 2007 10:34
Pomysł świetny
Czy to będzie coś na kształt prezentacji w Power Poincie na przykład?
Zaraz coś napiszę i wyślę na maila ze zdjęciami
Aleksander - Czw 28 Cze, 2007 10:55
No i właśnie o to chodzi prezentacja naszych pociech. czekam na zdjęcia i krótki komentarz . Tak więc czekam na zdjęcia aleksander666@op.pl
Miła od Gucia - Czw 28 Cze, 2007 12:00
Super pomysł
joania - Czw 28 Cze, 2007 12:16
Ja też 1 koszulka L i 1 XXL/XXXL
Ewa z Matyldą i Bobem - Czw 28 Cze, 2007 12:17
Olek, a to ma być narracja pierwszoosobowa? Tzn. pies mówi od siebie ? Czy raczej ja, jako szczęśliwy posiadacz w/w
Żeby jakoś to było ujednolicone.
Jaga - Czw 28 Cze, 2007 13:34
Ewa z Matyldą i Bobem napisał/a: | Olek, a to ma być narracja pierwszoosobowa? Tzn. pies mówi od siebie ?
|
Tak by chyba było fajnie :lol:
Hubertus - Czw 28 Cze, 2007 15:07
poczekajcie z tym zamawianiem
Przede wszystkim zamawianie przez forum stwarza niepotrzebny bałagan.
Podobnie jak w przypadku kubków - proszę o wysyłanie zamówień na mój adres mail hubnet@poczta.onet.pl
Jeśli ktoś ma kłopot z mailem to proszę o informację i zamówienie na PW.
Tak więc proszę o informację : kto zamawia, ile sztuk i rozmiar.
Dodatkowo osoby, które nie jadą na zlot a chciałyby otrzymać koszulkę proszone są o podawanie danych kontaktowych.
Wysyłka upominków jest oczywiście możliwa - muszę się tylko dowiedzieć o koszt przesyłki.
WSZYSTKIE KOSZULKI OCZYWIŚCIE KOLORU BIAŁEGO
Aleksander - Czw 28 Cze, 2007 15:51
Nie wiem , ale chyba raczej my o nich , żeby nam ktoś nie zarzucił , że psy nie mówią a to nie wigilia.
Hubertus - Wto 03 Lip, 2007 07:30
Tak więc szanowni przyszli zlotowicze...
Chętnych na koszuli zebrało się 7 osób
Tak więc z tematu koszulek rezygnujemy. Przy takiej ilości
nie mam najmniejszych szans wynegocjowania niższych cen.
Hubertus - Pią 06 Lip, 2007 10:00
Tak więc lista chętnych na kubek zamknięta. Informację z numerem konta prześlę zainteresowanym na mail.
Osoby, które prosiły o przesyłkę kubka pod wskazany adres proszone są o przesłanie wyłącznie kwoty za kubek. Koszt przesyłki opłacą przy odbiorze.
W razie jakichkolwiek wątpliwości proszę o kontakt na maila.
Tak jak było ustalone wcześniej - koszt jednego kubka to 13zł
pozdrawiam
logo zlotu poprawione na III Ogólnopolski Zlot Bassetów
Aleksander - Pią 06 Lip, 2007 11:47
Moi drodzy jak wiadomo są wakacje i wszyscy jesteśmy w rozjazdach, dlatego już teraz kilka informacji dotyczących ZLOTU.
Jak wiecie nie jesteśmy zobowiązani do szczegółowych , wcześniejszych deklaracji imiennych w ośrodku jednak musimy ustalić i podać tydzień przed naszym przyjazdem ilość osób przyjeżdżających na ile dni no i ilość obiadów ( i to jest najważniejsze dla właścicieli ośrodka). Tak jak już pisałem ośrodek położony jest w lesie i w pobliżu nie ma nic dlatego obiady są bardzo ważne. oczywiście zrobimy sobie wieczornego grilla ale to oddzielny temat.
Tak więc bardzo proszę teraz już o szczegółowe dane na mojego meila; aleksander666@op.pl lub na PW na forum , lub telefonicznie 508185063, 0324356156 . Oczywiście macie czas do powiedzmy 21 sierpnia na wysyłanie deklaracji, ale tak jak mówiłem ze względu na wakacyjny czas nie chciałbym aby ktoś nie zdążył, lub nie maił możliwości tego zrobienia. Z GóRY BARDZO DZIęKUJę
PROSZE WYSYłAC INFORMACJE WG SCHEMATU:
1. IMIONA - ILOść OSóB
2.OD KIEDY DO KIEDY POBYT.
3.ILOść OBIADóW I W JAKIE DNI.
4.KONTAKT TELEFONICZNY
Przypominam , że nocleg kosztuje 25 złotych a obiad 15 złotych.
Hubertus - Pią 06 Lip, 2007 18:53
Nie chcę wprowadzać zamieszania, ale...
owszem ośrodek stoi w środku lasu, ale nie jest to aż taka wielka
dziura. Jakieś 3, może 4 km od ośrodka jest sklep spożywczy
(a nawet dwa i po drodze gospodarstwo gdzie sprzedają wszelkie
dobroci jak warzywa, owoce, jajka, mleko od krowy czy miód).
Robiliśmy sobie z psami spacery do tego sklepu - długie, bo
długie ale tragedii nie było - psy były szczęśliwe
Co do kwater, to w każdej jest lodówka, zlew i mała kuchenka,
więc i problemu ze zrobieniem jakiegoś "biwakowego" obiadu
nie powinni być zupełnie.
Ja osobiście wolę własny posiłek
Czy obiad jest obowiązkowy?
joania - Pią 06 Lip, 2007 19:41
A ja wolę kupiony ,w zeszłym roku nie było kuchenki tylko gril i był problem z ciepłym posiłkiem .
Ja jestem za obiadem
Hubertus - Pią 06 Lip, 2007 22:21
Tylko, żebym był dobrze zrozumiany - nie chcę zaczynać głosowania na temat kto jest ZA i kto jest PRZECIW obiadom. To każdego wolna wola. Chciałem się tylko dowiedzieć czy obiady są obowiązkowe, bo tak jak napisałem wyżej wolę sam sobie coś ugotować, a jeśli nawet to zrobić sobie coś na grillu...
w końcu to "biwak", a nie hotel i osobiście wolę taki właśnie klimacik.
a i przepraszam, ale muszę sprostować poprzedniego posta.
W kwaterze nie było kuchenki - przywieźliśmy własną elektryczną po tym jak poinformowano nas o braku obiadów
Aleksander - Pią 06 Lip, 2007 22:35
Hubertus , Hubertus, Hubertus.... Nikt nikogo nie zmusza do wykupywania obiadów i nie są one obowiązkowe. W zeszłym roku wielu osobom brakowało ciepłych posiłków stąd propozycja wykupienia ich w tym roku. ostatnio wszyscy byli pochłonięci rozmowami, spacerami po lesie , zbieraniem grzybów i podziwianiem psiaków, że nikt nie myślał o zakupach i pichceniu. ale wolny wybór każdego , ja nikomu nie narzucałem wykupywania obiadków. Co do miejsca to nikt nie zarzuca tego , ze jest to dziura, wręcz przeciwnie PRZECIEŻ O TO NAM WŁAŚNIE CHODZIłO !!!!!!!!!!!!!!!!!
Krzysiek - Sob 07 Lip, 2007 21:13
Aleksander napisał/a: | Nikt nikogo nie zmusza do wykupywania obiadów i nie są one obowiązkowe. |
To bym radził sprawdzić gdyż na stronie ośrodka jest napisane:
Cytat: | Ustala się, iż kazdy domek musi wykupić minimum 2 obiady na kazdy dzień pobytu. |
Żeby nie było potem problemów to lepiej to telefonicznie uzgodnić.
Pozdrawiam
Krzysiek.
Grzegorz - Nie 08 Lip, 2007 05:22 Temat postu: ZLot Zaczynamy jałową dyskusję czy cos trzeba wykupić czy też nie.
Jesteśmy po sezonie i na specjalnych prawach - vide casus KWIATKI !!!!
Jeśli ktos chce to sobie wykupi obiady , jeśli ktoś nie chce to nie wykupi -
PRZYMUSU NIE MA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Faktycznie w tamtym roku brakowało Nam tego ciepłego posiłku a warunki do gotowania samemu były nijakie.Grill wieczorkiem przy winie i piwie w toku rozmów o bassetach i nie tylko to było to co lubimy w większości najbardziej , ale obiadku brakowało.......
Tak więc cieszmy się iż w tym roku będzie dla tych co lubią .
Aleksander - Nie 08 Lip, 2007 10:33
Tak jak napisałem obiady są nieobowiązkowe. TAKIE SĄ USTALENIA Z WŁAŚCICIELAMI. Jeśli będzie przynajmniej 20 osób chętnych na obiady yo wtedy one będą , jeśli będzie mniej chętnych , będziemy musieli sobie to załatwić we własnym zakresie.
Willy - Pon 09 Lip, 2007 10:09
czy jest jeszcze możliwość zamówienia kubka i naklejki
Kinga&Kefir - Pon 09 Lip, 2007 10:27
Hubertus, a będziesz jakoś potwierdzał, że wpłata za kubek doszła?
Hubertus - Pon 09 Lip, 2007 13:18
Kubek można jeszcze zamówić.
Naklejek nie, bo takowych jak do tej pory jeszcze nie zamawialiśmy dla nikogo
A co do potwierdzeń wpłat - jak czyjaś wpłata nie dojdzie, to z pewnością się do tej osoby odezwę
A tak na serio to mogę potwierdzić jeśli chcecie - no problem
Aleksander - Wto 10 Lip, 2007 10:35
Moi drodzy wyjeżdżam na dwa tygodnie za granicę, dlatego nie będę mógł odpisywać wam na zgłoszenia , ALE JA JE WSZYSTKIE ODBIERAC BĘDĘ i odpisze wszystkim po powrocie. Tak więc piszcie. Wszystko jest pod kontrola jeśli chodzi o ośrodek i rezerwacje.
Miła od Gucia - Wto 10 Lip, 2007 20:09
Miłego wypoczynku, a co z psinkami, jadą z Wami ? My mamy problem, nie mamy komu oddać Gucia i jedziemy w polskie góry z Guciem.
Yelonek - Sro 11 Lip, 2007 20:05
Mam nadzieję że lista gości na III Zlot jest jeszcze otwarta. Bardzo chętnie dołączymy z naszą Helenką i Joachimem. Tylko jest jeden mały problem : Joachim nie jest tak do końca bassetem {tzn. w momencie gdy uzgodniliśmy z mężem kupno drugiego basseta , w tramwaju przysiadł się do mnie mały czarny . . . kundelek. Co miałam zrobić? Zabrałam go do domu i w ten mamy Helenkę i nie całkiem basseta Joachima}.Jako że nie rozstajemy się z naszymi psami a tym bardziej nie rozdzielamy ich Asik( czyli Joachim) też pojedzie z nami.
joania - Sro 11 Lip, 2007 20:10
Yelonek wyślij do Aleksandra na pw swoje dane kto i kiedy jedzie , z obiadem czy bez i sprawa załatwiona.
Hubertus - Sro 11 Lip, 2007 21:53
Yelonek napisał/a: | Tylko jest jeden mały problem : Joachim nie jest tak do końca bassetem |
to żaden problem - każde dodatkowe cztery nogi (łapy) są mile widziane
Jogurt - Pon 16 Lip, 2007 09:51
My tez sie piszemy na zlot!!!
4os.+ Jogurt
Kasia :) - Pon 16 Lip, 2007 16:43
Yelonek napisał/a: | Mam nadzieję że lista gości na III Zlot jest jeszcze otwarta. Bardzo chętnie dołączymy z naszą Helenką i Joachimem. Tylko jest jeden mały problem : Joachim nie jest tak do końca bassetem . |
Witaj Yelonek, tak się składa że mój Aron to również nie całkiem basset jest (o czym możesz się przekonać patrząc na mój avatarek), a mimo to na I zlocie byliśmy a i na III się wprosiliśmy
a więc to raczej żaden problem
pozdrawiam serdecznie
joania - Pon 16 Lip, 2007 19:58
My na zlot jedziemy już od 29 sierpnia -z kim się spotkamy od tego dnia?
Miła od Gucia - Wto 17 Lip, 2007 15:51
Jak pójdzie dobrze to ja planuję dołączyć 30 we czwartek, po pracy byśmy wyjechali. A jak szef da mi wolne zostaniemy jeszcze na poniedziałek. Muszę to jeszcze uzgodnić z Aleksandrem, jak z noclegami.
Fanfan z rodziną - Wto 17 Lip, 2007 16:43
my będziemy dopiero w sobotę :? ...ale będziemy na pewno...to i tak cieszy :wink:
Aleksander - Pon 23 Lip, 2007 15:14
Wróciliśmy z dalekiej podróży i strasznie ale to strasznie tęskniliśmy za psiakami. Radość po powrocie była wielka i choć opiekę psiaki miały dobrą (były w swoim domku z moimi teściami) to wielkie postanowienie padło - NIGDY WIECEJ. Zastanawialiśmy się kto tęsknił bardziej. No i teraz tez wyjeżdżamy ale teraz już wszyscy nad morze.
Moi drodzy jak zauważyliście lista zlotowiczów wciąż sie wydłuża lecz jeszcze sporo osób nie potwierdziło swego przyjazdu i nie przekazało mi potrzebnych danych. Dlatego jeszcze raz bardzo proszę o wysyłanie mi informacji:
1. imiona i ilość osób.
2. od kiedy do kiedy pobyt,
3. ilość obiadów (jęsli ktoś jest zainteresowany)
4. numer telefonu.
Hubertus - Pon 30 Lip, 2007 10:24
Niestety zbiórka funduszy na kubki poszła strasznie kiepsko.
Z 39 kubków zrobiło się zaledwie 21.
W tej chwili już nie wiem czy mam kontynuować zbiórkę, czy odesłać Wam pieniądze. Przy tej ilości i przy coraz bardziej wydłużającym się terminie złożenia zamówienia (związanego z brakiem wpłat) nie mam żadnej gwarancji, że wykonawca podtrzyma pierwotną cenę.
Osoby, które nie zapłaciły oznaczone są kolorem czerwonym.
Jedynie z tej grupy Asia i Marek nie zapłacili ze znanych mi przyczyn.
Pytanie o numer konta wyłącznie ma mój mail (choć już raz go rozsyłałem).
W czwartek zamykam ostatecznie listę.
(zakładam max 3 dni na dojście przelewu)
Następnie skontaktuję się z wykonawcą w celu potwierdzenia ceny.
x Kasia i Hubert 2
x Bogumiła od Gustawa 2
Agnieszka Wiśniewska 1
x Andrzej Filipek 2 (przesyłka)
Asia i Marek 2 (prawdopodobnie przesyłka)
x Kinga od Kefira 1
x Bacha 2
x Ewa z Matyldą i Bobem 4
Ewelinka 2
Grzegorz 3 (lub 4)
x Anna Rowińska 2 (przesyłka?) - zamówione 2 zapłacone za 1
x Aleksander 2
x Krysia i Donat 2
Piotr (Wastl) 2
x Natalia 1 (przesyłka)
Gosia, Michał i Felka 1
Fanfan z rodziną 2
x krzysztof i Małgorzata z dudi dog`s 2
Arleta 1
Lidia 2
Asia i Basia - Pon 30 Lip, 2007 10:58
Hubert-pieniazki przelane, powinny na dniach do Ciebie dotrzec, mysle, ze tak kolo srody(nie dales znac jaka jest oplata za przelew)
Hubertus - Pon 30 Lip, 2007 12:42
oj, napisałem "Jedynie z tej grupy Asia i Marek nie zapłacili ze znanych mi przyczyn"
Wasza sprawa wymaga indywidualnego podejścia i z resztą rozmawialiśmy na PW - i tam miałem zamiar dokończyć rozmowę
Zaledwie 2 dni temu przejeżdżałem dwukrotnie koło Hamburga. Żałowałem, że jeszcze nie mieliśmy zamówionych tych kubków, bo bym je Wam osobiście podrzucił
Asia i Basia - Pon 30 Lip, 2007 12:55
Trzeba bylo zajrzec, napilibysmy sie kawusi, u nas kubkow dostatek a i ciacho by sie znalazlo :lol:
Miła od Gucia - Sro 01 Sie, 2007 09:40
A ja mam prośbę, aby na zlocie odbył się FACHOWY POKAZ CZYSZCZENIA USZU BASSETOM. Kto się podejmie i przywiezie ze sobą niezbędne "oprzyrządowanie" do tych czynności. Zczytałam wszystkie posty na temat czyszczenia uszu, a ciągle mam problemy. Myślę, że nie ja jedna bym skorzystała z nazwijmy to "takiego pokazu".
Aleksander - Pon 06 Sie, 2007 11:13
Wróciliśmy z wakacji i czekamy na dalsze zgłoszenia osób jadących na zlot. Niestety nie mam jeszcze nawet połowy zgłoszeń potwierdzonych dlatego bardzo proszę o kontakt. PRZYPOMINAM , ŻE TERMIN ZGŁOSZEŃ UPłYWA OK 21, 22 SIERPIEŃ. Czasu już coraz mniej ale to dobrze , bo to znaczy , że już wkrótce będziemy mogli sie spotkać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :thx :thx :thx
joania - Pon 06 Sie, 2007 18:48
A może jakaś lista osób :wink:
Aleksander - Pon 06 Sie, 2007 19:02
Jeszcze sie z ta listą wstrzymam bo tak jak mówiłem jest jeszcze trochę czasu (tak jak ustaliliśmy do 21 sierpnia) na potwierdzenie zgłoszeń . Mogę napisać , że na dzień dzisiejszy jest 38 osób i 25 psiaków.
Aleksander - Nie 12 Sie, 2007 11:36
MOI DRODZY DO ZLOTU ZOSTAłO18 DNI A TU W TYM TEMACIE CAłKOWITA CISZA. GDZIE ENTUZJAZM I PRZYGOTOWANIA. Czy tylko my się cieszymy na spotkanie z wami? Proponuję odświeżenie tematu. Mam pytanie ile osób może zabrać ze sobą małe przenośne grille. Tam co prawda jest duży grill ale przy takiej ilości osób zanim wszyscy by z niego skorzystali to trochę wody by upłynęło. I jeszcze jedna sprawa kwiatków do posadzenia. Właścicielka nie żartowała. Musimy przywieźć ze sobą trochę kwiatków do posadzenia. Proponuje aby każdy wziął ze sobą od 3 do 5 sadzonek ( moja żona twierdzi że w tamtym roku były tam posadzone : begonie, surfinie, szałwia). mam nadzieje , że nie będzie to dla nikogo wielki problem. Co wy o tym myślicie??????????
joania - Nie 12 Sie, 2007 16:51
Witam !
My bierzemy ze sobą grila a kwiatki kto moze to tak a reszta to może kasa na miejscu jak ocenimy pobojowisko.
Będziemy trochę wcześniej to sie rozejrzymy czy jest tam na miejscu więcej grilów do dyspopzycji i damy ci znać telefonicznie.
Będziemy także chcieli przygotować z właścicielami duże ognisko nad samym jeziorem.
Co wy na to ?
Fanfan z rodziną - Nie 12 Sie, 2007 17:43
Nasz grill niestety nie nadaje się do pokazania go publicznie , ale kwiatki na bank weźmiemy.
Aleksander - Nie 12 Sie, 2007 18:35
Jasne będziemy czekać na telefon a co do ogniska to super pomysł. jak przyjedziecie wcześniej to do lasu na zbieranie drewna no i grzybów . Tylko nam nie wyzbierajcie wszystkiego ( mam tutaj na myśli grzyby oczywiście). Co do grilla to ja wezmę jeden.
Mam jeszcze pytanie : CZY KTOś JESZCZE WYBIERA SIE WCZEśNIEJ I ZAłATWIAł SOBIE POBYT SAM U WłASCIWCIELI. Chciałbym wiedzieć ze względu na rezerwacje?
Aleksander - Nie 12 Sie, 2007 18:41
Moi drodzy na dzień dzisiejszy 16 rodzin potwierdziło swoje przybycie na zlot. Oczywiście nadal czekam na potwierdzenie. Jeśli jakieś osoby już teraz wiedza , że na pewno nie pojadą to tez bardzo bym prosił o zgłaszanie mi tego.
Miła od Gucia - Pon 13 Sie, 2007 13:56
Uprzejmie donosimy, że grila i węgiel zabieramy.
A co na grila ? Czy na miejscu kupujemy hurtem dla wszystkich, czy każdy ma przywieźć.
Jak to brak zainteresowania, my tu z Gustawem już się szykujemy i doczekać nie możemy wyjazdu. Gustaw na tę okoliczność dostał nową torbę turystyczną na swoje akcesoria.
Aleksander - Pon 13 Sie, 2007 21:40
Każdy przywozi na grilla to co lubi i ile chce. Wydaje mi sie , że tak będzie lepiej. Na miejscu dla tylu osób mogą być z tym problemy. A tak jak sobie przywieziemy lub postanowimy kupić tam w sklepie nie będzie z tym tytle zamieszania.
Miła od Gucia - Wto 14 Sie, 2007 10:30
A jeszcze mam pytanie, czy w domkach są naczynia typu talerze, kubki itp. Wchodziłam na stronę ośrodka, domki są ładnie wyposażone, podoba mi się. Aleksander pamiętaj domek Guciów koło domku Matyldy i Bobcia. Bo ja mam ze Zbyszkiem do pogadania :wink:
Petit - Pią 17 Sie, 2007 06:50 Temat postu: POMOCY!!! Ja tak strasznie chcę na ten zlot!!!
Mam Petitkę... czy ktoś w ogóle przyjeżdż z takim Basseciątkiem???
I 1 września mam wystawę w Słupsku, .........................................
Może ktoś ma dla mnie propozycje........ może jakiś transport helikopterem??? :shock:
Petit - Pią 17 Sie, 2007 08:12
Może okażę się pomocna...
Tutaj są współżędne GPS i adres w AutoMapie.
http://www.targeo.pl/ wyszukiwarka -> GPS
http://www.targeo.pl/Osro...0,470872,496812
Tak mi przykro, że chyba mnie z Wami nie będzie...
P.S. po lewej stronie macie suwak :wink:
Aleksander - Sob 18 Sie, 2007 10:42
Takiego basseta jeszcze wśród nas nie ma ale nic straconego!!!!!!!!!!! Może się jednak skusisz i do nas dołączysz?????????????
Co do talerzy to ja powiem szczerze że nie pamiętam.
Aleksander - Nie 19 Sie, 2007 21:06
Moi drodzy zamieszczam listę osób które do dnia dzisiejszego potwierdziły przyjazd na zlot. Bardzo proszę sprawdzić siebie , czy wszystkie dane i informacje są prawdziwe - po prostu czy ja czegoś nie pochrzaniłem. W razie jakiś pomyłek proszę mi wybaczyć i poprawić.
szczegółowej rezerwacji będą dokonywał we wtorek wieczorem , tak więc jest jeszcze trochę czasu.
No i proszę tabelka mi sie rozsypuję muszę prosić Hubertusa o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Aleksander - Nie 19 Sie, 2007 21:52
Sory Hubertus ale nie będę robił zamieszania i napisze to inaczej.
LISTA ZLOTOWICZÓW
1.KRYSTYNA, DONAT + COLOMBO, CZORT - 31.08 – 2.09. 2007
2.EWA, ZBYSZEK, PATRYCJA, ANIA, PAWEŁ + MATYLDA,BOB 31.08-2.09.2007
3.KRZYSZTOF, ZBYSZEK, PAWEł + WILLI -1.09-2.09.2007
4.JOANNA, SŁAWEK + GAPA -29.08- 2.09.2007
5.KASIA, PIOTR, MIKOŁAJ + FIONA -31.08-2.09.2007
6.AGATA, PAWEŁ + WILHELM -31.08-2.09.2007
7.MONIKA, WOJTEK, MAGDA, KLARA + JOGURT-31.08-2.09.2008.
8.MARRZANNA, JACEK+ GINES, KLUCHA,KAPSEL,PUŚKA31.08-2.09.
9.KASIA, MARIUSZ + ABI -31.08-2.09.2007
10.LOLITA, ........, .........+.......... -31.08-2.09.2007
11.MAGDA, MARIUSZ +TAWI,CL CLOU -31.08-2.09.2007
12.URSZULA, DANIEL +FIGA -31.08-2.09.2007
13.JAGA, GRZEGORZ +AFRA,CERA,CAROL -31.08-2.09.2007
14.MAGDA, DAMIAN, ADAŚ + FANFAN,LADY- 31.08-2.09.2007
15.BASIA, LESZEK + FINA,BASS - 31.08-2.09.2007
16.BOGUSIA, MAREK+ GUSTAW -31.08-2.09.2007
17.ALA, ARTUR, DOMINIK + BOGDAN -31.08-2.09.2007
18.BEATA, TOMEK,MADZIA? + BARON -POBYT WCZEŚNIEJSZY
19.DAGMARA, ALEKSANDER + DEMETER, MORFEUSZ -31.08-2.09.2007
RAZEM 50 Osób i 30 psiaków
Hubertus - Nie 19 Sie, 2007 22:00
Hubertus - Nie 19 Sie, 2007 22:01
zamieszania nie robisz.. musisz tylko pamiętać, że to jest niedziela i godzina 23:00
Fanfan z rodziną - Nie 19 Sie, 2007 23:06
A ja na wyraźną i wielką prośbę mojego osobistego dziecka chciałabym się zapytać ile na zlocie będzie tych "mniej letnich" ludzi :wink: , bo z listy trudno wywnioskować kto duży, a kto mały :wink:
Renia - Pon 20 Sie, 2007 10:24
Nas niestety nie będzie :(:(:( bo mamy wesele na drugim końcu Polski i nijak nie możemy zrezygnować z tej uroczystości!
Jogurt - Wto 21 Sie, 2007 12:54
7.MONIKA, WOJTEK, MAGDA, KLARA + JOGURT-31.08-2.09.2008.
no do 2008 to raczej tam nie posiedzimy
:lol:
Aleksander - Wto 21 Sie, 2007 19:02
Sory ja tak antycypowałem , już na następny rok.
Aleksander - Sro 22 Sie, 2007 07:31
Ośrodek zarezerwowany, obiady też. Marzanna pan pomyśli nad obiadami dla was i da znać !!!!!!!!. Wydaje się wszystko ok. Teraz tylko pozostało nam cierpliwie czekać na termin wyjazdu zabrać ze sobą nasze cudowne psiaki, aparaty fotograficzne, dobry humor i w drogę. MY JUŻ NIE MOŻEMY SIĘ DOCZEKAĆ!!!!!!!!!!! :thx
Miła od Gucia - Czw 23 Sie, 2007 06:48
My też już powoli się pakujemy :lol: My jedziemy już w czwartek, będziemy w ośrodku pod wieczór. Do listy Aleksandra dołączę Książeczki zdrowia naszych pupili (na wszelki wypadek). Mamy też ładnego kwiatka, sadzonkę w doniczce. Kochani do zobaczenia.
Hubertus - Czw 23 Sie, 2007 12:42
Przepraszam, że się w temacie dawno nie odzywałem.
Lista dawno już zamknięta. Zamówienie już złożone i za 3 dni odbiór kubków.
Ostatecznie zamówiłem 31 kubków - liczba wynikająca z ilości wpłat
Poniżej lista osób, które dokonały wpłaty.
Przepraszam, że raz piszę z imienia i nazwiska i też z użyciem nicków, ale piszę tak jak dostałem podpisane zamówienia w mailach.
x Kasia i Hubert 2
x Bogumiła od Gustawa 2
x Andrzej Filipek (Piotr Kazimierczak) 2 (przesyłka)
x Asia i Marek 2 (przesyłka)
x Kinga od Kefira 1 (przesyłka)
x Bacha 2
x Ewa z Matyldą i Bobem 4
x Grzegorz 2
x Anna Rowińska 1 (przesyłka)
x Aleksander 2
x Krysia i Donat 2
x Piotr (Wastl) 2 [płatność przy odbiorze]
x Natalia 1 (przesyłka)
x Fanfan z rodziną 2
x Krzysztof i Małgorzata z dudi dog`s 2
x Kasia Mazur 2
Dodatkowo mam wielką prośbę do wszystkich, którzy nie przyjadą na zlot a zamówili kubki. Co prawda mam wszystkie maile od Was, ale dla świętego spokoju proszę prześlijcie do mnie swoje dokładne namiary z danymi gdzie wysłać paczkę.
pozdrawiam
Kinga&Kefir - Czw 23 Sie, 2007 12:53
Kinga od Kefira też przesyłka, ale to już omówiliśmy :wink:
Hubertus - Czw 23 Sie, 2007 13:20
poprawione
Hubertus - Czw 23 Sie, 2007 14:47
No to my też jedziemy. Do dziś się jeszcze zastanawialiśmy, ale ostatecznie zdecydowaliśmy się pojechać.
Domek zarezerwowaliśmy sobie indywidualnie i już opłaciliśmy.
Podobno w ośrodku poza "zlotowiczami" będą tylko dwie rodzinki, tak więc nikt nie powinien narzekać na ilość psów
Kasia, Ja, Szymek, Aron i Fred meldują się gotowi do wyjazdu
Miła od Gucia - Czw 23 Sie, 2007 18:59
Super, jaki Szymek śliczny, jakie radosne dziecko. Ucałuj go od cioci.
Miła od Gucia - Czw 23 Sie, 2007 19:48
Tylko się ze mnie nie śmiejcie. Podsyłam Wam moją listę podróżną. Ja zawsze przed wyjazdem (zależy jaki) przygotowuję sobie taki wykazik, i potem tylko odznaczam. Może się komuś przyda, więc się nim dzielę z Wami.
Lipiny
· sprawny samochód
· latarka
· Apteczka (przeciwbólowe, żele reumatyczne, do psikania na komary, żel po ukąszeniu, plastry, bandaże, małe nożyczki itp.
· mapy
· duży ręcznik, krzesełko, stoliczek
· hamak,
· gril, węgiel
· volkmen, kasety, odtwarzacz, radio
· luneta, aparat fotograficzny
· książeczki zdrowia
· płaszcze deszczowe, laczki pod prysznic
· ciepłe kurtki, swetry
· ręczniki
· pościel
· letnie adidasy
· kosmetyki, nożyczki
· ładowarki do telefonu
· stroje kąpielowe, czapki z daszkiem
· zeszyt, długopisy
· okulary, soczewki, płyn
· lodówka, naczynia, noże, sztućce, termos, deska do krojenia, miska na naczynia
· kuchenka elektryczna
· szklaneczki, kubeczki
· czajnik, garnek
· ręczniki jednorazowe,
· gabki, ściereczki,
· płyn do naczyń, proszek
· papier toaletowy
· kremy ochronne, chusteczki jednorazowe
· worki na śmieci, woreczki małe
· papier śniadaniowy
· popielniczka
· otwieracze, klamerki
· ścierki do podłogi,
· mydło w płynie szampony, itd.
· szmatki do butów
· kontakt, na komary, łapka na muchy
· opaski do włosów, gumki
· przyprawy, sól, pieprz, cukier, herbata
· kawa
· musztarda, keczup
· wszystko dla Gucia
· miski, ręczniki, smycze, książeczka zdrowia
· obróżki, na kleszcze, kocyk, łopatka,
· woreczki, aviomarin
Hubertus - Czw 23 Sie, 2007 19:48
Spoko sama ucałujesz na zlocie a teraz cicho sza , bo to nie na temat jest
a ta lista... mnie to wygląda na przeprowadzkę, a nie wyjazd na wczasy :lol:
Fanfan z rodziną - Czw 23 Sie, 2007 22:01
Ja z kolei bardzo pani Bogusiu dziękuję za listę, bo kiedy przejrzałam swoją...okazało się, że jednak kilku rzeczy zapomniałam
Miła od Gucia - Pią 24 Sie, 2007 06:36
Cieszę się, że się przydała i uprzedzam tu nie ma Pań i Panów. Proszę po imieniu.
Aleksander - Sob 25 Sie, 2007 08:41
Rany Bogusia jaki wy macie samochód , żeby to wszystko pomieścić? Ja się zastanawiam jakby tu zminimalizować potrzebne rzeczy , ale teraz wiem połowy nie wezmę bo ty będziesz miała. :thx
Miła od Gucia - Sob 25 Sie, 2007 16:37
:lol: :lol: ok
Miła od Gucia - Sob 25 Sie, 2007 19:57
A co tu tak cicho na stronie zlotowej, nie cieszycie się, że już niedługo się zobaczymy ???
Fanfan z rodziną - Sob 25 Sie, 2007 20:25
Wszyscy się pakują :wink:
Bacha - Pon 27 Sie, 2007 08:13
My się przyczailiśmy cichutko, bo moje kłapouchy oba i Bass i Fina mają ....anginę. Do środy mają antybiotyk i zobaczymy. Nawet nie chcę myśleć, że nie pojedziemy, ale jak im nie przejdzie to będziemy musieli zrezygnować, tym bardziej, że pogoda zapowiada się nie najlepsza. Trzymajcie kciuki.
Miła od Gucia - Pon 27 Sie, 2007 08:46
Basiu, ja wierzę, że wyzdrowieją. Jak im opowiesz, co je ominie, szybciutko odzyskają zdrowie. Tak serio, życzę zdrowia, oby kuracja antybiotykowa pomogła.
A teraz organizacyjnie:
W domkach nie ma wysposażenia w naczynia, typu szklaneczki, talerzyki, sztućce itp.
Hubertus - Pon 27 Sie, 2007 09:15
kuchenek też nie ma - jest tylko kibelek, kabina z prysznicem, lodówka.
Nie wiem czy tak jest we wszystkich domkach, ale muszę ostrzec, że "kuchnia", "łazienka" i "kibelek" znajdują się w tym samym małym pomieszczeniu

Woda ogrzewana ogrzewaczem "przepływowym" - można się nieźle sparzyć :wink: i licznik prądu dostaje szału w trakcie brania prysznica :lol:
gorzej jak trafi się na moment kiedy wszyscy biorą poranny/wieczorny prysznic... ciśnienie wody diabli biorą
Warunki miejscami ciut spartańskie, ale w końcu to nie hotel
ale i tak ośrodek fajny - las, jeziora , świeże powietrze i świetna zabawa
Aleksander - Pon 27 Sie, 2007 10:37
Co do pogody to właśnie ma być świetna w sobotę i niedzielę. Tak przynajmniej jest na pogodzie długoterminowej. Basiu ty sie nie wygłupiaj, że nie przyjedziecie - zlot bez was :cry: Mam nadzieję , ze zwierzęta wyzdrowieją!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bacha - Pon 27 Sie, 2007 10:50
Ja też mam nadzieję, że wyzdrowieją. Szczerze mówiąc to po nich tej choroby nie widać za bardzo. Bass był przez kilka dni taki osowiały i widać było, że łamie go w kościach. Wybraliśmy się zaszczepić bo właśnie nadeszła pora i wylazło. Na razie wierzę, że przyjedziemy.
Jaga - Pon 27 Sie, 2007 11:34
Bacha napisał/a: | My się przyczailiśmy cichutko, bo moje kłapouchy oba i Bass i Fina mają ....anginę. Do środy mają antybiotyk i zobaczymy. Nawet nie chcę myśleć, że nie pojedziemy, ale jak im nie przejdzie to będziemy musieli zrezygnować, tym bardziej, że pogoda zapowiada się nie najlepsza. Trzymajcie kciuki. |
Wy se kurde jaj nie róbcie, przyjeżdżać mi tu ze zdrowymi parówami, ale to już....:D
Bacha - Pon 27 Sie, 2007 12:15
Tak jest! Przekażę parówom.
Miła od Gucia - Pon 27 Sie, 2007 12:50
Hubertus i o to chodzi, aby się dobrze bawić. Co tam warunki, warunki dla nas idealne.
Odliczam 5 dni do zlotu.
Basiu dacie radę, czekamy na Was.
Jogurt - Pon 27 Sie, 2007 13:09
to w domkach nie ma naczyn i poscieli??
Miła od Gucia - Pon 27 Sie, 2007 13:14
Naczyń nie ma, dziś rozmawiałam z Panią w ośrodku o tych naczyniach. A pościel jest, kto Ci powiedział, że nie ma ?
E tam problemu nie ma, są jednorazówki, a kubki do kawy Hubertus przywiezie (dla tych co zamówili).
Bacha - Pon 27 Sie, 2007 14:11
W ubiegłym roku poradziliśmy sobie, co za problem zabrać talerze, sztućce, kubki i co tam kto potrzebuje. A jeszcze w tym roku takie luksusy jak obiad, rok temu i nie było i nikt głodny nie chodził. Najważniejsze to i tak miski dla psów.
Grzegorz - Pon 27 Sie, 2007 14:48 Temat postu: Zlot Weźcie mi tego malkontenta Hubertusa ( mam nadzieje że sie nie obrazi ) i niech przestanie gadać. Wziąść ze soba talerzyki , szkło na trunki wyskokowe oraz te na zapitke , jakies ostre narzedzia , cos do grzania wody i cos do zalania ta wodą , dobry humor i checi - co do tego kibelka wraz z kuchnia to cos sobie nie przypominam - to chyba było jednak osobno ............. balerony, parówy, czy jak tam kto to swoje psisko lub psiska nazywa , ładowac sie sie i w te pędy do Lipin!!!!!!!!
Ty się Bacha nie wygłupiaj - jak Afra ślepa jak pień bedzie sama chodzic bez Basa ?!
Hubertus - Pon 27 Sie, 2007 21:03
eeetam (wbrew opiniom) ja się tak szybko nie obrażam :lol:
a co do ośrodka - tam po prostu jest fajnie
piękne jezioro
świetny dojazd
wygodne pokoje
i czynna stołówka
Ja tam kocham takie klimaty i polecam je wszystkim innym :thx
a pościel? a kto będzie miał czas na spanie ? :sen :lol:
Arleta - Wto 28 Sie, 2007 06:29
:thx no rewelacja- swojsko i na pelnym luzie!!..zazdroszcze juz wszystkim , ale nie omieszkam wpasc w odwiedziny.
Korina jak to Korina chyba ma dosyc podrózy latem i powiedziała basta-i nam cieczke zafundowała..ale jak ona tak to my ja w domku a sami przyjedziemy z balcha placka :lol:
Grzegorz - Wto 28 Sie, 2007 06:32 Temat postu: Zlot Hubertus czy Ty jestes w tym samym osrodku - bo jak rozumiem Ty nadajesz jako jednostka wysunieta - taki zwiad Specnazu basseciego z miejsca działań przyszłych......... co tak sie stało ????? :
Jaga - Wto 28 Sie, 2007 06:44
Hubertus sobie jaja robi - widziałeś tam kiedyś taki płot i taka ulicę?
Miła od Gucia - Wto 28 Sie, 2007 07:04
Hubertus, ale się obśmiałam, masz cudne poczucie humoru. Ja tam takie warunki lubię :lol:
Hubertus - Wto 28 Sie, 2007 07:18
moje informacje są tak samo prawdziwe jak fakt, że basset to pies obronny, a jego długie uszy miały służyć właścicielowi chwytania psa w celu rzutu w napastnika lub okładania go w bezpośrednim starciu. Basset okazał się być psem o zbyt niskim współczynniku lotności, wprost proporcjonalnym do jego właściwości aerodynamicznych.
Pomimo cech przedsiębiorczych zasięrzutnych zlokalizowanych w okolicy czaszkowej psa, po pierwszych nieudanych lotach kolejnych prób zaniechano.
Aktualna funkcja użytkowa basseta to w dużym stopniu zasługa blachoszczelki do podciśnieniowego naddźwiękowego pelengatora hydrostatycznego, ale o tym może innym razem, bo robi mi się off topic :lol:
Grzegorz - Wto 28 Sie, 2007 07:26 Temat postu: Zlot No no no, masz jednak poczucie humoru ... a nic na to z poprzednich Twoich wypowiedzi nie wskazywało .........jesli dalej utrzymamy sie na podobnych falach nadawania to ten Zlot bedzie pamietny dla Lipin, Ośrodka i dla Nas samych ........ tylko gdzie Nas przyjmą na nastepny
Hubertus - Wto 28 Sie, 2007 09:18
Czasem dla utrzymania równowagi w naturze potrzebne są i krytyczne uwagi, bo z tej słodkości wszystkich by zemdliło
A teraz muszę uciąć temat, bo za chwilę sam sobie będę musiał ostrzeżenie od admina wysłać, że piszę nie na temat - o moim złośliwym usposobieniu możemy pogadać przy innej okazji , a teraz wszystkich proszę o powrót do tematów zlotowo-organizacyjnych
Co do wyposażenia "obowiązkowego" to myślę, że należy zaopatrzyć się w:
-szklanki/kubki
-sztućce
-talerzyki [może jednorazowe]
-kuchenka elektryczna/turystyczna gazowa [jeśli ktoś planuje sobie gotować]
-czajnik elektryczny [ja zabieram, choć żre prąd jak opętany ]
-węgiel do grilla [grille są raczej przy każdym domku]
-zapałki
-coś na komary
-żarełko dla psów i miski oczywiście
-legowisko/koc dla psa [poza tymi co śpią z psami w łóżkach ]
Wszelkie żarełko do grillowania czy też wyciąg z chmielu proponuję kupić wcześniej i przywieźć ze sobą. W pobliskiej miejscowości jest co prawda sklep, ale traktowałbym go raczej jako "plan awaryjny"
Aleksander - Wto 28 Sie, 2007 09:25
O tym wszystkim już pisaliśmy ale zapomniałeś o KWIATKACH i jeszcze jedno: wczoraj miałem problem z otwieraniem strony ośrodka , może było by dobrze przypomnieć dokładny adres naszego zlotu. Hubertus masz ten adres to proszę wrzuć go na forum, tak aby nikt nie musiał szukać.
Hubertus - Wto 28 Sie, 2007 13:01
Adres stronki to http://www.lipiny.prv.pl/
a wszelkie detale jak dojechać znajdziecie tu
Tutaj "koordynaty" od Petit - http://mapa.targeo.pl/Osr...0,470872,496812
(za pomocą tej stronki możecie zaplanować całą trasę oznaczając punkt startowy i końcowy)
i nasze stare mapki
http://img79.imageshack.u...alipiny10dn.jpg
http://img455.imageshack....adojazduyx2.jpg
Trzeba przejechać przez miejscowość SIEDLISKA - widać ją wyraźnie na drugiej mapce. Dalej już nie da się tego ominąć. Po kilku ostrych zakrętach po prawej stronie będzie brama wjazdowa. Jeśli skończy wam się droga asfaltowa i zaczną się pola to znaczy, że pojechaliście za daleko
Wtedy proponuję zadzwonić do Aleksandra - w końcu też tam już był, to wie jak dojechać
Bacha - Sro 29 Sie, 2007 18:51
Jesteśmy po wizycie u weterynarza i jedziemy!!!!!! Do zobaczenia.
Aleksander - Sro 29 Sie, 2007 18:58
Basia super nawet nie wiesz jak się cieszymy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :thx
Miła od Gucia - Sro 29 Sie, 2007 21:13
Basiu, to bardzo dobra wiadomość. Cieszę się ze spotkania.
Ja właśnie skończyłam pakowanie. Punkt, po punkcie :lol: :lol: , Twoją listę Hubertus też uwzględniłam. Jutro jeszcze idę do pracy i o 14 - 15 ruszamy na Lipiny.
Aleksander, Marek obserwując moje pakowanie spytał: "A co my mamy jakiś większy samochód" ?
Nawet już mięsko ponacierałam, a teraz idę :sen
Do zobaczenia.
Bacha - Czw 30 Sie, 2007 08:26
Wierzyć mi się nie chce, że jutro się zobaczymy a więc do jutra.
ewan - Czw 30 Sie, 2007 08:29
Życzymy Wam udanej zabawy w parówkowym gronie
Ewa, Gordon i Gutki
Fanfan z rodziną - Czw 30 Sie, 2007 10:12
My już też jesteśmy spakowani i z niecierpliwością czekamy na jutro
Asia i Basia - Czw 30 Sie, 2007 10:25
U nas niestety wakacje juz sie skonczyly i obowiazki nie pozwola nam dojechac na zlot mimo szczerych checi. Zyczymy zatem wszystkim uczestnikom super pogody, mile spedzonego czasu, mnostwa zdjec( zebysmy mogli zobaczyc co nas ominelo :cry: ). A Waszym psiakom zyczymy kapieli w jeziorku, pysznej kielbaski ukradzionej z grilla i zawarcia nowych przyjazni na cale zycie ! Bawcie sie dobrze :thx
Hubertus - Czw 30 Sie, 2007 10:27
znając siebie pewnie zacznę się pakować o 3:00 rano :lol:
Razem z Kasią planujemy dojechać jutro tak na około 8:00 rano
Bacha - Czw 30 Sie, 2007 10:32
A znając nas może uda nam się wyjechać o 8 rano.
Miła od Gucia - Czw 30 Sie, 2007 10:34
Dziękujemy wszystkim, którzy nie mogą dojechać.
Hubertus, to rano nas obudźcie.
Jaga - Czw 30 Sie, 2007 11:18
Ja się już doczekać nie mogę
Miła od Gucia - Czw 30 Sie, 2007 11:35
Jaga to już tuż tuż, ja jeszcze dwie godzinki w pracy i ruszam w drogę. Nawet pracować nie mogę, bo jedno mam tylko w głowie. Basseta.
Aleksander - Czw 30 Sie, 2007 13:26
Śląsk wyrusza o 6.00 . Może do kogoś zatelefonować aby go obudzić???????????????
Arleta - Czw 30 Sie, 2007 15:45
ALE WAM WSZYSTKIM ZAZDROSZCZE
Uszesa - Pią 31 Sie, 2007 09:30
Czekalismy cichutko z nadzieją,że się jednak uda dojechać, ale niestety... trwający od początku sierpnia remont mieszkania znacznie nam się przeciągnął i nie damy rady wyrwać się na weekend z racji montowania mebli w kuchni, szaf itd. Bardzo jest nam smutno , ale coż siła wyższa. Przeklinając w duchy wszystkich fachowców, za sprawą których cały nasz remont się tak ślimaczy, pozdrawiamy wszystkich i życzymy super zabawy!!!!
Czekamy na zdjęcia!
Willy - Pią 31 Sie, 2007 14:17
Willy wyjeżdża jutro ok 7 z Warszawy, jeżeli trochę nie przyśnie...
Do zobaczenia na zlocie :thx
Po powrocie na pewno umieszczę sporo zdjęć ze zlotu.
Hubertus - Pią 31 Sie, 2007 14:47
A my wbrew planom "troszkę" się spóźniliśmy, ale na szczęście cali i zdrowi już dotarliśmy. Wieczorkiem postaram się wrzucić parę fotek "na gorąco" z pierwszego dnia pobytu
Arleta - Pią 31 Sie, 2007 15:16
Super - relacja "na żywo" Czekamy na fotki i ciekawe epizodki :thx :thx i przyjemności wszystkim zlotowiczom!!!!
Hubertus - Sob 01 Wrz, 2007 11:26
obiecanki cacanki przeceniłem swoje możliwości i niestety nie zrobiłem żadnych ciekawych fotek wczoraj.
Dziś już wszyscy wstali. Kwiatki oczywiście stratowane. Chłopaki grają w ping-ponga. Bassety szaleją po całym ośrodku i harcują nad jeziorem. Dziś już ładniejsza pogoda -świeci słońce, ale wciąż ciut chłodno.
Przyjechały też labrador, wilczarze, jamnik no i nasz sznaucer psia wioska jak nic
Arleta - Nie 02 Wrz, 2007 13:14 Temat postu: ZLOT III- LIPINY 2007 Nie wytrzymałam i wpadłam na zlocik :lol: . spotkałam wielu starych i pozanłam wielu nowych znajomych.
Wspaniała atmosfera, wspaniałe psy ale nie ukrywam ze jeden najblizszy mojemu serce :lol: - Jogurcik
Profesjonalnie zlot przedstawi Hubert a ja tylko pokarze malutką wzmianke z Jogurcikiem
traja przygotowania do grupowego zdjecia a Jogurt... :lol:
podziwiajacy
śpiacy
i wykorzystujący dobre serduszka swoich panstwa :lol:
dziekuje za miłe przyjecie i gościne!!
Fanfan z rodziną - Nie 02 Wrz, 2007 21:07
A my przede wszystkim chcielibyśmy podziękować organizatorom, którzy włożyli mnóstwo wysiłku w to, aby to spotkanie doszło do skutku :thx . Serdecznie pozdrawiamy wszystkich nowo poznanych i już powolutku zaczynamy tęsknić za następnym spotkaniem :wink: - Magda z Faniem i resztą bandy
Hubertus - Nie 02 Wrz, 2007 21:51
Na szczęście nie tylko ja robiłem fotki i z pewnością ktoś jeszcze pochwali się swoimi "zdobyczami"
Troszkę mnie ominęło, bo choć będąc "na wczasach" musiałem zająć się pracą :cry: , ale cóż takie życie
Jak dobrze pójdzie, to niedługo też będzie do ściągnięcia film ze Zlotu.
Dziś już tylko odpoczywamy po podróży - wrażenia i fotki jutro
Fanfan z rodziną - Nie 02 Wrz, 2007 22:39
Jaga - Pon 03 Wrz, 2007 06:59
Fajne zdjęcia , ja wrzucę dziś popołudniu.
Jednego tylko zdjęcia nie zrobiliśmy - wpisu do księgi pamiątkowej ośrodka, Grześ dzisiaj będzie dzwonił do Marzanny, może uda jej sie zrobić.
Nasi - padnięci, nawet jeść nie chcą - nawet Afra, co już mi się średnio podoba, bo to świadczy że albo coś jej jest, albo jest strasznie zmęczona, albo strasznie przeżarta.
Hubertus - Pon 03 Wrz, 2007 12:42
Jaga napisał/a: | Jednego tylko zdjęcia nie zrobiliśmy - wpisu do księgi pamiątkowej ośrodka |
na szczęście Kasia wpadła na ten pomysł
Grzegorz mówił, żeby wpisywać się na jednej stronie. Wiem, że Bogusia zrobiła wpis na drugiej i tego akurat nie pstryknęliśmy. Nie wiem czy ktoś jeszcze wpisał się na tej drugiej stronce.
aktualny wpis (dokładniejsze zdjęcia księgi wrzucę później)
i dla przypomnienia z poprzedniego zlotu
Jaga - Pon 03 Wrz, 2007 14:14
Bogusia została ochrzaniona :wink: i wpisała się jeszcze raz na tej stronie co wszyscy.
Fajnie, że Kasia zrobiła to zdjęcie, ale na tym jeszcze wielu wpisów brakuje. Marzanna obiecała, że zrobi już z wszystkimi wpisami.
Fanfan z rodziną - Pon 03 Wrz, 2007 14:31
Jaga...Fan też nie chce jeść i o ile Ciebie nie jedzenie Twoich martwi, to mnie brat apetytu u mojego wręcz przeraża :? . Poza tym Fanfan wczoraj nie chciał już przed domem za nic wyjść z samochodu. Nie reagował na wołanie...ani na obietnice słodkości w pysku. :shock: . Widać chciał jeszcze do kumpli :wink: . Gdzie te zdjęcia :!: :!: :!: [/quote]
Aleksander - Pon 03 Wrz, 2007 17:15
No i po zlocie. teraz zostało nam tylko czekać na następny rok i następny zlot. Psiaki wykończone ale muszę powiedzieć , ze Demeter dzisiaj rano była juz gotowa do wielkiego biegania i hasania.
Przyszedł tez czas podsumowań : DONOSZĘ , że było nas w tym roku 27metrów i 85 centymetrów bassetów, 42 uszka, 84 łapki i 21 przepięknych , cudownych mordek. Oczywiście nie byliśmy sami jeden labrador myślał , że nie podpadnie wśród tylu bassetów - no i wcale sie nie wyróżniał , no i mieliśmy wśród siebie dwa ogromniaste wilczarze które też wcale nie podpadały wśród bassetów i jednego sznaucera olbrzymiego , który był bardzo malutki stojąc obok wilczarzy. W tym roku przyjechaliśmy z Warszawy, Zamościa, Turku, Kutna, Krakowa, Katowic, Braniewa, Gorzowa, Żor, Jastrzębia , Wrocławia, Łodzi. A oto kilka fotek
Jaga - Pon 03 Wrz, 2007 17:31
Nasze zdjęcia:
nasze psy są bardzo dobrze wychowane i wcale nie kradną....
... i piwa nie piją...
...niektórym nawet jeść nie dali i sami musieli szukać resztek...
dwuogonowy potwór
...sjesta poobiednia...
sporty wodne i piaskowe...
wszyscy.
...mordownia...
...melancholia pomordercza...
"sekcja śląska"
Aleksander - Pon 03 Wrz, 2007 17:46
Moje zdjęcia jak zwykle są małe .................... Co ja mam zrobić albo co ja robię źle???????????????????
Ja chciałem powiedzieć , że to zwierze które kradło ze stołu i na niego wchodziło to była suczka mojej żony - nie moja!!!!!!!!!
Asia i Basia - Pon 03 Wrz, 2007 17:51
Pozazdroscic Wam takiej super imprezy, sliczne zdjecia, psiaki jeden piekniejszy od drugiego. I tyle ich !
joania - Pon 03 Wrz, 2007 19:19
a oto nasz fotoreportarz z III Zlotu Bassetów i Basseciarzy ;
jezioro łabędzie;
dzień po grilu
mao grzybów kruca bomba
portret
panorama
podkładka na biurko z Makro
ZA WSTRIECZU (kto był to wie o co chodzi).
Do zobaczenia za rok . amoże wcześniej?
Miła od Gucia - Pon 03 Wrz, 2007 19:53
A my właśnie wróciliśmy. Wczoraj przy grilu biesiadowaliśmy z Marzanną i Jackiem, i oczywiście Klusią, Ginesem i Guciem.
Dziś rano cisza była wręcz okropna. Psy spały do 11, a a ośrodku oprócz nas żywej duszy. Smutno było. Gospodarze ośrodka, pracowali dziś przy "kwietniczku" nazwijmy go bassecim :lol:
Marzanna zdjęcie z księgi wpisów zrobi. A więc będzie aktualne.
Jesteśmy bardzo zadowoleni ze zlotu, było cudownie. Dziękujemy wszystkim. Gustaw dziękuje Kasi za szeleczki.
Uszesa - Wto 04 Wrz, 2007 10:31
Ale mieliście super! strasznie zazdrościmy i żałujemy, że nie udało nam się dojechać. Może za rok...
Pozdrawiamy Wszystkich!
Willy - Wto 04 Wrz, 2007 20:19
Willy doszedł już do siebie po zlocie i znów tryska energią (jak na basseta oczywiście). Postaram się niedługo wrzucić zdjęcia ze zlotu, a jest ich sporo (ponad 100...).
PS
Jak "sprawa z prądem" w domkach Mam nadzieję, że pozostali zlotowicze nie dali się naciągnąć pazernemu właścicielowi ośrodka... Ja przeżyłem szok, słysząc jego roszczenia. Widać facetowi ciągle mało
Miła od Gucia - Wto 04 Wrz, 2007 21:28
My zostaliśmy jeszcze w poniedziałek,i wyszło nam 8 zł. To tak w normie.
Willy - Wto 04 Wrz, 2007 22:12
Bogumiła od Gustawa napisał/a: | To tak w normie. |
Moim zdaniem nie jest normą płacenie za nocleg i dodatkowo za prąd, zwłaszcza, że ciepła woda była na boiler, który do energooszczędnych nie należy. Pierwszy raz spotkałem się z czymś takim (w zeszłym roku nie trzeba było płacić za prąd). W przyszłym roku facet pewnie sobie wymyśli, by jeszcze za wodę płacić... :wink:
Jestem za poszukaniem alternatywnego ośrodka dla następnego zlotu.
Grzegorz - Sro 05 Wrz, 2007 07:04 Temat postu: Zlot No i z energia sie powyjasniało- mieli błednie wpisane odczyty liczników- pomylone domki
W tamtym roku też płacilismy za prąd - tak więc Pan z Osrodka miał racje gdy stwierdził że któs z nas pojechał i nie zapłacił ........... oj wstyd !!!!!!!!!
mam nadzieje że nikt sie nie obrazi.
Co do zmiany osrodka , koszty aż tak nie są wielkie , wystarczy dopilnować wszystkiego - cóż uczymy sie na własnych błedach - a wiemy dobrze czego sie spodziewać i włascciele osrodka również - gdzie Nam bedzie tak dobrze - tfu to znaczy baleronom !!!!!!!!!!!!!!!!!
Fanfan z rodziną - Sro 05 Wrz, 2007 09:17
Do przyszłego zlotu mamy jeszcze wystarczająco dużo czasu, żeby się zastanowić nad jego lokalizacją...a tymczasem gadu gadu...a reszty zdjęć jak nie ma, tak nie ma
Miła od Gucia - Sro 05 Wrz, 2007 09:36
a reszty zdjęć jak nie ma, tak nie ma
no właśnie, czekamy na zdjęcia. Oj było super, Gustaw nie chce chodzić na smyczy, odzwyczaił się na zlocie :lol:
Bacha - Sro 05 Wrz, 2007 10:45
Bardzo było fajnie, jak patrzę za okno to wychodzi na to, że i tak nam się udało z pogodą. Postaram się wkleić zdjęcia jak najszybciej.
Jaga - Sro 05 Wrz, 2007 11:45
Bogumiła od Gustawa napisał/a: | Gustaw nie chce chodzić na smyczy, odzwyczaił się na zlocie :lol: |
No właśnie, nawet nasza córka po którymś wyczynie Cerci zapytała bardzo przytomnie : "czyś ty ze wsi przyjechała?"
Na co Cercia spojrzała wymownie
Miła od Gucia - Sro 05 Wrz, 2007 13:19
Psiaki na zlocie się przemieszczały, dowiedziałam się, że Gustaw chodził na śniadania do Gapy (Joani i Sławka), a także po śniadaniu nie omieszkał odpocząć u nich.
Jaga - Sro 05 Wrz, 2007 13:34
Bogumiła od Gustawa napisał/a: | Psiaki na zlocie się przemieszczały, dowiedziałam się, że Gustaw chodził na śniadania do Gapy (Joani i Sławka), |
Do Gapy chodziła też Cercia, poszła nawet z Joanią do kibelka i patrzyły sobie głęboko w oczy :shock: :lol:
Miła od Gucia - Sro 05 Wrz, 2007 18:40
A gdzie zdjęcie i dowód na to :lol:
Hubertus - Sro 05 Wrz, 2007 20:11 Temat postu: III ZLOT - FOTKI [280] - miłego oglądania :) Część zdjęć przepadła - temat oczyszczony z pustych postów.
Aleksander - Sro 05 Wrz, 2007 20:24
Bogusia zgrywałaś zdjęcia i pewnie masz ich mnóstwo. Wklejaj, wklejaj.
Chciałem jeszcze powiedzieć , że Gustaw Bogusi świetnie bawił sie z Morfeuszem - mam może ktoś jakieś zdjęcia. Jak bym tego nie widział na własne oczy to bym nie uwierzył.
Hubertus - Sro 05 Wrz, 2007 20:47
Nie rozumiem - tylu Was robiło fotki, a nic prawie nie jest opublikowane :?
Ja wrzucam moje do oddzielnego tematu - jest ich 280
Nie chce zapychać tych postów tutaj
Zdjęcia oczywiście pomniejszyłem, inaczej pół dnia by się ładowały.
Wybaczcie brak komentarzy do zdjęć - jest ich ciut za dużo
Miłego oglądania
Grzegorz - Czw 06 Wrz, 2007 06:07 Temat postu: Zlot Zdjecia p[iekne, portretówki bomba baleronów i emigrantów oczywiście ale........... najlepsze są w tym wszystkim są zdjecia włascicieli i ich zblizenia - co poniektórzy to jakby byli na lekkiej , mocnej i ostatecznej fazie ........... BOMBA
Miła od Gucia - Czw 06 Wrz, 2007 06:39
Kasia, Hubertus - ślicznie zdjęcia zrobiliście. Bardzo mi się podoba Szymek z księgą pamiątkową. Przegląd całego zlotu - fajnie się ogląda.
Aleksander ja już nie mam co wklejać. Ja zgrałam troszkę od Huberta, Joani i Jacka, Marzanny.
Zobaczę co się nie powiela to wkleję.
Grzegorz - Czw 06 Wrz, 2007 07:00 Temat postu: Zlot No , Bogusiu Joania do kibelka aparatu nie wzięła , chyba jednak jej sie spieszyło, a ja nieodważyłbym sie zrobic takiego zdjecia nawet gdybym tam był bo mógłbym od jej gorszej połowy dostac w pysk...... tak więc koniecznym jest wierzyć w opowiesci Joani a znając Cercię i jej domowe zachowanie ........wierzę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jaga - Czw 06 Wrz, 2007 07:13
Świetne zdjęcia
Miła od Gucia - Czw 06 Wrz, 2007 09:56
To i ja wierzę :lol:
Miła od Gucia - Czw 06 Wrz, 2007 10:04
zdjecie przysłał Pan Zbyszek od Willego
Miła od Gucia - Czw 06 Wrz, 2007 10:05
Pomocy, jak zmniejszać zdjęcia ?
Miła od Gucia - Czw 06 Wrz, 2007 11:32
Aleksander - Czw 06 Wrz, 2007 14:21
No nareszcie ktoś wkleił dużo zdjęć.Bardzo, bardzo ładne:)Też bym wkleił, ale nadal nie wiem jak?????Może mi wreszcie ktoś napisze, co robię źle, że wychodzą w tych czarnych ramkach???
Fanfan z rodziną - Czw 06 Wrz, 2007 14:55
Cudne zdjęcia
Fanfan z rodziną - Czw 06 Wrz, 2007 14:56
No proszę...najgrzeczniejsze psy świata...Gucio, Fanio...i o ile mnie wzrok nie myli Morfeusz :wink:
Fanfan z rodziną - Czw 06 Wrz, 2007 14:58
eeee....Fiona? ...no, ale w każdym razie najgrzeczniejsze :wink:
Hubertus - Czw 06 Wrz, 2007 15:12
jak już wybierzesz fotkę i ją załadujesz na imageshack,
to zamiast wybierać linię z napisem Thumbnail for forums
gdzie wpis podobny jest do poniższego:
Cytat: | [U RL=http://img249.imageshack.us/my.php?image=terenowy1te2.jpg][IMG]ht tp:/ / img249.imagesha ck.us/img249/2236/teren owy1te2.th.jpg[/IMG][/URL]
|
a efekt taki jak widać...
powinieneś wybrać ostatnią linię Direct link to image
na przykład:
Cytat: | http://img249.imageshack.us/img249/2236/terenowy1te2.jpg |
i umieścić linię pomiędzy [img] i [/img]
i oto masz "dużą" fotkę :thx
a tak przy okazji... mógłbym wybaczyć to "nowemu" forumowiczowi, ale tobie "staremu wyjadaczowi".... ech...
Zapraszam do dokładnej lektury posta w dziale "Tematy techniczne" - post "Jak wstawić foto do posta"
http://forum.bassety.net/viewtopic.php?t=193
miłego wstawiania
Miła od Gucia - Czw 06 Wrz, 2007 17:03
Ale fura, taką to bym jeszcze więcej rzeczy wzięła na zlot
Aleksander - Czw 06 Wrz, 2007 19:18
Dzięki Hubertus zaraz będę próbował!!!!!!!!!!. :thx
Miła od Gucia - Czw 06 Wrz, 2007 19:42
No to czekamy Aleksander
m@gda - Pią 07 Wrz, 2007 09:51
:thx zdjęcia super, :lol: ubawiłam się oglądając je
Petit - Pią 07 Wrz, 2007 16:13
Naprawdę musiałobyć fajnie...
Ale w Słupsku też było :wink: ...
wo, lokata I Oczywiście, następnym razem wybierzemy zlot:)
Arleta - Sob 08 Wrz, 2007 11:20
:thx :thx Super fotki,Hubertus, :thx
Aleksander - Nie 09 Wrz, 2007 12:00
Hubertus - Nie 09 Wrz, 2007 20:34
Poprawiłem twojego posta Aleksander. Coś ci jednak nie poszło to wstawianie fotek. Jest jeszcze możliwość wstawienia ich przez basseci ftp, ale musiałbyś skontaktować się bezpośrednio z Krzyśkiem, żeby pomógł ci je wstawić.
Miła od Gucia - Nie 09 Wrz, 2007 21:01
Ogłaszam konkurs MISS FOTO ZLOTU
ale nie bassetów.
Daję MISS DAGMARZE
jest dużo zdjęć z Dagmarą i są wyjątkowe.
Miła od Gucia - Pon 10 Wrz, 2007 08:35
Miła od Gucia - Pon 10 Wrz, 2007 08:41
A te zdjęcia przysłał mi Tomek od Baronika, pooglądajcie.
Tu jesteście całą rodziną, choć jedno z Was zdjęcia nie robi.
Gustaw zachęca do zabawy, to tylko tak groźnie wygląda.
Miła od Gucia - Pon 10 Wrz, 2007 08:53
Aleksander - Pon 10 Wrz, 2007 16:28
Świetny pomysł ale nie wiem co na to Dagmara. Ja oczywiście jako osoba bezstronna :lol: zgadzam się !!!!!!!!!!!!!!!!! :thx :thx :thx
Aleksander - Pon 10 Wrz, 2007 16:42
Teraz to mi wyszły chyba za duże!!!!!!!!!! Sory Hubertus!
Hubertus - Pon 10 Wrz, 2007 23:35
duże jak duże - kit z tym
mnie bardziej zastanawia co ty robisz, że wyskakują ci nieaktywne linie pomiędzy zdjęciami i dodatkowo ta linia
gdzieś robisz błąd
Jaga - Wto 11 Wrz, 2007 07:49
Na pierwszy rzut wybrałam -jak mi się wydawało- najlepsze zdjęcia, ale Aleksander powiedział, żebym wrzuciła więcej, wieć wrzucam wszystko co mamy. Sami oceńcie.
PS. Wielkiej cierpliwości wymaga wrzucenie takiej ilości zdjęć na imageshacka
Jaga - Wto 11 Wrz, 2007 07:49
Jaga - Wto 11 Wrz, 2007 07:50
Jaga - Wto 11 Wrz, 2007 07:51
i to by było na tyle
Aleksander - Wto 11 Wrz, 2007 08:08
Tam jest dowód na to że Gucio bawił się z Morfim.
Miła od Gucia - Wto 11 Wrz, 2007 16:11
Nowe fotki wkleiłam w poście ZLOT III Lipiny, to ja tam karmie Morfeuszka ? Sprawdź Aleksander.
Miła od Gucia - Wto 11 Wrz, 2007 16:25
Jaga świetne zdjęcia.
Ja nic nie robię, tylko ciągle zaglądam, kto jakie nowe fotki wstawił. Uważam, że wszystkie zdjęcia są super, niektóre ujęcia są przezabawne. Ach te nasze psiury potrafią być fotogeniczne.
A mój Gucio 4 dni po zlocie zaczął kuleć.
Beata - Czw 13 Wrz, 2007 18:03 Temat postu: Gotowy do zagrywki
Beata - Czw 13 Wrz, 2007 18:19 Temat postu: Złapalem
Aleksander - Czw 13 Wrz, 2007 18:36
No tak Morfeusz i piłeczka. To jego żywioł. Ale , ale nareszcie Beatko się odezwałaś. Pozdrowienia
Fanfan z rodziną - Czw 13 Wrz, 2007 18:42
Kiedy wyście zdążyli tyle tych zdjęć napstrykać? :wink: I my pozdrawiamy sąsiadów ze Zlotu
Beata - Czw 13 Wrz, 2007 18:59 Temat postu: Mister zlotu
Beata - Czw 13 Wrz, 2007 19:00
Uff juz wiem
Fanfan z rodziną - Czw 13 Wrz, 2007 19:09
...jaki brudny basset...
Beata - Czw 13 Wrz, 2007 19:23 Temat postu: zli ludzie uwiezili basseciki

Beata - Czw 13 Wrz, 2007 19:41 Temat postu: zostawili nas
Beata - Czw 13 Wrz, 2007 19:51
Beata - Czw 13 Wrz, 2007 19:54
Jaga - Pią 14 Wrz, 2007 06:45
Świetne zdjęcia
Hubertus - Pią 14 Wrz, 2007 07:51
Wszystkie zdjęcia super. Jak już "uporządkujemy" sprawy forum, to będziemy musieli pomyśleć o wrzuceniu wszystkich fotek na nasz własny serwer. Przetrzymywanie ich na imageshack okazuje się być dobre tylko na krótki czas.
Już dziś nie można obejrzeć zdjęć z pierwszego zlotu Szkoda by było i te stracić.
Mam nadzieję, że dojdzie do zmiany oprogramowania forum na nowsze - wtedy wstawianie zdjęć będzie dziecinnie proste i nic nie będzie ginąć
Jaga gratuluję wytrwałości we wstawianiu zdjęć - tyle fotek wstawić jedna po jednej - nie każdemu by się chciało
Miła od Gucia - Pią 14 Wrz, 2007 13:41
Tak, a ja teraz wiem, kto porwał piłeczkę Gucia, mam dowody, Morfi i Fred. A łobuzy jedne. Kiełbaski psie i piłeczka ostała się chyba na ośrodku. Znaczy to, że tam wrócimy.
Krysia i Donat - Pią 14 Wrz, 2007 14:07
Beata, czy to zwierzątko będące na Twoich zdjęciach - leżące na ławeczce i zwinięte w rogalik to nie jest aby "Filipinka"
joania - Pią 14 Wrz, 2007 16:34
Nie to Gapinka :wink:
Miła od Gucia - Sro 19 Wrz, 2007 07:19
Witajcie, wklejam zdjęcie, które przysłała Marzanna.
Księga pamiątkowa, uaktualniona
Willy - Pon 24 Wrz, 2007 20:58 Temat postu: III Zlot - Zdjęcia od Willego Zamieszczam trochę spóźnione zdjęcia ze zlotu:
Zdjęcia te są również dostępne na mojej stronie [url=http://krzysiek007.spaces.live.com/?_c11_PhotoAlbum_spaHandler=TWljcm9zb2Z0LlNwYWNlcy5XZWIuUGFydHMuUGhvdG9BbGJ1bS5GdWxsTW9kZUNvbnRyb2xsZXI%24&_c11_PhotoAlbum_spaFolderID=cns!F8D6EDF326F51E21!160&_c11_PhotoAlbum_startingImageIndex=0&_c11_PhotoAlbum_commentsExpand=0&_c11_PhotoAlbum_addCommentExpand=0&_c11_PhotoAlbum_addCommentFocus=0&_c=PhotoAlbum]www[/url].
Jaga - Wto 25 Wrz, 2007 06:47
Fajne zdjęcia.
I znów Demi wałęsa sie po stole :lol: :wink:
PS. Strona sie nie otwiera, moze dlatego że po www dałeś kropkę.
Miła od Gucia - Wto 25 Wrz, 2007 08:54
Super fotki, świetne ujęcia. Oglądając z rozrzewnieniem wspominam zlot.
m@gda - Wto 25 Wrz, 2007 10:08
Willy zdjęcia są poprostu bajeczne,wielkie :thx ,a zwłaszcza za maluchy bo jest ich tutaj dość sporo!
Aleksander - Wto 25 Wrz, 2007 13:42
Świetne zdjęcia !!!!!!!!!!!!!!! Miło powspominać nasz zlot. A co do demi to faktycznie wszyscy dysponują zdjęciami jak nasza "małpka" skacze po stole. Ale ona naprawdę w domu tak nie robi. Po prostu luźna atmosfera zlotu i jej sie udzieliła. :thx :lol:
Willy - Czw 08 Lis, 2007 23:56 Temat postu: odświeżona galeria zdjęć Z okazji poprawienia galerii na stronach live.com, umieściłem na swojej stronie nową, poszerzoną o kilka nowych zdjęć galerię w wysokiej rozdzielczości (max do 1600x1000).
[url=http://krzysiek007.spaces.live.com/photos/cns!F8D6EDF326F51E21!282/]Zapraszam do oglądania[/url]
Toffi z Finlandii - Czw 22 Lis, 2007 19:49
Witam wszystkich. Mam do panstwa pytanie w sprawie kubkow z logo.Jest to sprawa chyba dosc odlegla dla niektorych, bo wiekszosc chyba je dostala , a ja caly czas na nie czekam. Zaplacilam w lipcu , na liscie zaplaconych tez jestem,wysylalam e-maile do Admina , raz moj tato nawet dodzwonil sie do niego , ale o kubkach "ani widu ,ani slychu".Chcialabym sie dowiedziec czy jest ktos jeszcze taki jak ja. Takze chcialabym sie dowiedziec jak z pieniazkami , ktore wysylalismy na ratowanie forum.Choc mieszkam daleko ,przez rodzine w Polsce przeslalam "cos niecos".Dobrze by bylo wiedziec czy czasem ktos nie robi mnie "w konia".Pozdrowiena z Finlandii. Agata
Hubertus - Czw 22 Lis, 2007 19:56
tak są tacy którzy nie dostali kubków - wyjaśniałem to w innym wątku.
Moja wino i mogę tylko bić się w pierś i przepraszać.
Podaj mi na PW nr telefonu do siebie to zadzwonię i zobaczymy co się da zrobić
Alina z Bogdanem - Sob 13 Wrz, 2008 22:13 Temat postu: III zlot zdjecia od Bodzia - lepiej późno, niż wcale Podaję link do albumu:
http://alafert.fotosik.pl/albumy/502584.html
Miłych wspomnień sprzed roku
Jaga - Nie 14 Wrz, 2008 17:09
Fajnie tak powspominać. I tak mi sie ciepło zrobiło, jak zobaczyłam zdjecia Karola ....
joania - Pon 15 Wrz, 2008 08:20
Ale fajnie powspominać dzięki za zdjęcia.
Miła od Gucia - Pon 15 Wrz, 2008 08:34
Alinko, ale sobie powspominałam, parę zdjęć sobie ściągnęłam, których wcześniej nie widziałam. Hi hi ja w kitkach z Faniem i Guciem. A Gucio widzę powsinoga, bo ma zdjęcia w gościach. I nasz Basik jak ładnie wyszedł. I Gustaw z Aronem, nie wierzyłam. A niebieska kołderka Gucia, jakie miała wzięcie - już zapomniałam.
No i ta kaszanka, no to jest nie do podrobienia, pies buszuje po stole, wcina kaszankę - super sesja kaszankowa.
Dzięki Alinko.
marta_zbyszek - Pon 15 Wrz, 2008 09:31
prześliczne zdjęcia.
joania - Pon 15 Wrz, 2008 13:33
Moja Gapcia też jest na zdjęciach mój grubcio kochany.
Hubertus - Pon 16 Mar, 2009 13:29
odświeżam starego kotleta...
w trakcie ostatniej przeprowadzki natknąłem się na kilka kubeczków z III Zlotu ...
wygląda na to, że w jakiś sposób nie dostarczyłem wszystkim obiecanych kubeczków.
Sprawa strasznie stara, ale chciałbym ją zakończyć i kubeczki dostarczyć tak aby nikt nie myślał, że kogoś wyrolowałem czy naciągnąłem
piszcie do mnie na PW lub mail - kubeczki prześlę na swój koszt
|
|