Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

O bassetach... - Kalendarz z bassetami!!!!!!!!

Aleksander - Wto 28 Sie, 2007 08:55
Temat postu: Kalendarz z bassetami!!!!!!!!
Gdzieś już się czytałem o powstawaniu kalendarza z poszczególnymi rasami na 2008 rok. Zamieściłem zdjęcia ale dowiedziałem się poczta zwrotną , że jest bardzo mało zdjęć bassetów i dlatego taki kalendarz nie powstanie. Ludzie mobilizację ogłaszam - kto ma fajne zdjęcia niech się loguje i wkleja zdjęcia a wtedy mamy szanse na wydanie tego kalendarza, Z naszego forum jest tylko Dusia od Mirki i My. http://www.rasowykalendarz.pl/fotki.php?lang=
Mirka - Wto 28 Sie, 2007 11:41

Aleksander podpisuje sie pod Twoim apelem obiema rękami,fajnie by było mieć taki kalendarz :shock: :shock: :shock:
ewan - Wto 28 Sie, 2007 12:31

zwłaszcza ze swoim parówkiem :)
zaraz poszukam czegoś fajnego :)

Hubertus - Wto 28 Sie, 2007 12:39

Aleksander a znasz:
- format tego kalendarza?
- rodzaj papieru?
- cenę za sztukę (prawdopodobnie zależną od nakładu)?

Czy to ma być mały kalendarz na biurko czy może wiszący duży?
Tygodniowy czy miesięczny?

Asia i Basia - Wto 28 Sie, 2007 13:38

Opis podany jest na stronce, do ktorej Aleksander zamiescil linke;
podstawowy warunek wyslania do nich zdjec to posiadanie basseta rasowego, czytaj z rodowodem. Nasza Baska z Zielonych Gor, wiec tym razem sie na sesje nie zalapie; wszystkim rodowodowym polecam jednak wziecie udzialu w tej akcji, wydano taki kalendarz z bassetami w Niemczech na 2008 i jest bomba. A tu jest szansa, ze bedziecie mogli caly rok ogladac znajome psie mordki. Super sprawa! Zamawiam od razu jeden egzemplarz :thx

Hubertus - Wto 28 Sie, 2007 15:40

Szczerze mówiąc nie zaglądałem tam bo mi się zwyczajnie nie chciało, a teraz tym bardziej mi się nie chce skoro tam tylko bassety rasowe mają być.

Poza tym temat ten już "wypłynął" w maju,
KALENDARZ Z GOŃCZYMI - POTRZEBNE BASSETY!
http://forum.bassety.net/viewtopic.php?t=925
ale skończyło się na 2 chętnych osobach, które zgłosiły się na PW.

Ok, zapoznałem się z "ofertą" firmy STUDIO ERGIEBE na kalendarz. Z tego co rozumiem zbierają oni fotki do kalendarza, który później będą sprzedawać w swoim sklepiku. Co prawda zbierają zdjęcia tylko rasowych psów, ale zbierają je za darmo i potem zarabiają na gotowym kalendarzu - świetny pomysł na zarobek :D
Nikomu nie dadzą gwarancji, że akurat Wasz pies znajdzie miejsce w takim kalendarzu - czysty biznes - wy dajcie nam za darmo zdjęcia, a my sobie na nich zarobimy... sorki, ale ja odpadam.
Ani Fred, Matylda czy Morfeusz z pewnością nie znajdą miejsca w takim kalendarzu.

Moim zdaniem lepiej zrobić sesję zdjęciową na Zlocie i zamówić kalendarz ze znajomymi psiakami, ale to jest tylko moja prywatna opinia.

Hubertus - Wto 28 Sie, 2007 15:41

Asia i Marek napisał/a:
Opis podany jest na stronce, do ktorej Aleksander zamiescil linke;

niestety nie odnalazłem grama informacji na temat technologii, rozmiaru czy ceny... nic co by pozwoliło mi porównać ich ofertę z ofertą innych firm

Asia i Basia - Wto 28 Sie, 2007 19:31

Jesli patrzec na to z punktu zarobkowego to faktycznie zaden biznes. Nie o to chyba w tym wszystkim chodzi. Chodzi chyba o fakt zaistnienia psa rasy (jakielkolwiek by nie byla) na forum wiekszym niz cztery sciany wlasnego domu, o radosc z pokazania swojego pupila gdzies dalej, o pokazanie ludziom ktorzy danej rasy nie znaja jak moze wygladac np basset bicolor, trocolor, groszek, itd. Czy wszystko trzeba zaraz sprowadzac do mamony?
Hubertus - Wto 28 Sie, 2007 20:28

Źle mnie zrozumieliście...

jeśli patrzeć na to z punktu zarobkowego, to jest to ŚWIETNY interes
(nie wiem, w którym miejscu sugerowałem cokolwiek innego).
Ktokolwiek kryje się za tą firmą miał świetny pomysł.
Mnie chodziło o to, że ja osobiście mam w nosie kalendarz, w którym może pojawi się mój pies a może nie (zakładając, że byłby rasowy, a że nie jest
to i się nie pojawi z pewnością).

Inna sprawa, że ja osobiście (więc piszę tylko w swoim imieniu) wielkim pasjonatem bassetów wcale nie jestem (lubię wszystkie psy, poza drobnymi wyjątkami) i nie odczuwam potrzeby oglądania zupełnie mi obcych bassetów - stanowczo wolę kalendarz ze znajomymi psiakami, a jeszcze lepiej - ze znajomymi psiakami i ich właścicielami.

A jeśli już chodzi o promowanie rasy, to można skrzyknąć wszystkich "rodowodowych" właścicieli z forum, zebrać ładne fotki, zamówić profesjonalny kalendarz, w którym każdy hodowca mógłby się zareklamować.
Sprzedać go za pośrednictwem np. Allegro czy nawet forum, a fundusze przeznaczyć na jakiś charytatywny cel (np. zachować na jedną z wielu akcji ratowania bassetów na tym forum).

Aleksander - Wto 28 Sie, 2007 21:08

Taki kalendarz możesz sobie zrobić w domu metodą manualną. świetny prezent dla znajomych i przyjaciół. Mnie raczej chodziło o co innego, o to o czym pisze Asia i nie myślę o kasie. osobiście uwielbiam patrzeć na bassety nie tylko moje i uważam , że to ekstra sprawa jeśli mój pies ukazał by się w kalendarzu, który inni by kupili nawet jeśli ktoś inny zarobiłby na tym pieniądze.
Hubertus - Wto 28 Sie, 2007 22:35

Dżizas... co wy się tej kasy tak czepiliście????

- po pierwsze mam w nosie ile oni na tym zarobią
- po drugie - wyraźnie jest napisane, że w kalendarzu pojawią się tylko wybrane psy, więc nie macie żadnej gwarancji, że akurat wasz pies tam będzie,
- po trzecie - prowadzę firmę poligraficzną i wiem o czym piszę - z pewnością nie o kalendarzu robionego metodą manualną, bo taką amatorszczyzną się nie zajmuję
Pytałem o rodzaj papieru, wymiary czy cenę, żeby zorientować się czy macie doczynienia z naciągaczami, czy możecie spodziewać się ładnego kalendarza. Dobre rady ponoć zawsze w cenie... no ale jak widać nie zawsze. Nie chciałbym, żeby ktoś pomyślał, że ja chciałem robić kasę na tym kalendarzu.
Zwyczajnie myślałem o tym, żeby dać wam namiary na firmy profesjonalnie zajmujące się wyrobem m.in. kalendarzy.

Poza tym czy nie lepiej kupić kalendarz, w którym z pewnością zobaczycie swojego pupila zamiast takiego, w którym może on tam będzie?
A co z pozostałymi basseciarzami z forum (tymi bezpapierkowymi), czy oni zasługują wyłącznie na "metody manualne" ?

Aleksander - Sro 29 Sie, 2007 08:30

Masz specyficzny sposób rozmowy z ludźmi - krytykowanie wszystkiego i wszystkich. Jeżeli dobrze Cię rozumiem ( a przyznam szczerze , że nie rozumiem Cię wcale - i to nie dotyczy to tylko tej sprawy) masz możliwości do stworzenia takiego kalendarza z naszymi wszystkimi psiakami . To dlaczego nie powiesz normalnie , że pomysł jest świetny i że można by było go wykorzystać stworzyć taki kalendarz i dochód z niego właśnie wykorzystać na cele związane z S.O.S basset. Jeśli masz do tego profesjonalny sprzęt, umiejętności, pomysł na dystrybucję to wystarczy tylko hasło a pewien jestem , że wszyscy tutaj wezmą w tym przedsięwzięciu udział. Po co od razu takie "autorytatywne" wypowiedzi?
Mirka - Sro 29 Sie, 2007 08:35

Hubertus przyczepiłeś sie tego kalendarza jak "rzep psiego ogona",przeceż nikt nikogo nie zmusza do wysłania zdjęć , ja zrobiłam to z własnej i nieprzymuszonej woli i jezeli zdjęcie Duśki będzie zamieszczone w kalendzrzu to sie ucieszę a jeżeli nie to płakac też nie będę,uważam że robisz niepotrzebne zamieszanie,ale to jest tylko moje skromne zdanie 8) 8)
Asia i Basia - Sro 29 Sie, 2007 10:28

Swieta racja, inna propozycja skoro Hubertus ma mozliwosci to moze wydrukujcie dla zlotowiczow cos takiego:

Tresc moze byc dowolna, dyplom dla uczestnikow zlotu, czy dla milosnikow rasy, co tam Wam przyjdzie na mysl, koszt na pewno mniejszy, a jaka pamiatka. Ramke kazdy moze sobie wtedy kupic jaka bedzie chcial, zawiesi sie taki dyplomik na scianie i pamiatka gotowa.

Hubertus - Sro 29 Sie, 2007 12:12

Wybaczcie, ale nie skrytykowałem, żadnego z Was.
Napisałem wyraźnie, że mnie (i tylko mnie-podkreśliłem , że to moje osobiste odczucie) kalendarz oferowany przez firmę wspomnianą w pierwszym poście nie podoba się.

Aleksander napisał/a:
Masz specyficzny sposób rozmowy z ludźmi - krytykowanie wszystkiego i wszystkich. Jeżeli dobrze Cię rozumiem ( a przyznam szczerze , że nie rozumiem Cię wcale - i to nie dotyczy to tylko tej sprawy)

Nie skrytykowałem Waszego pomysłu - nikt Wam nie broni robić tych kalendarzy, a z pewnością nie ja! Wskażcie mi cytat gdzie kogokolwiek z Was skrytykowałem.
Proszę zacznijcie czytać dokładniej posty...
Przyznałem, że ktoś miał dobry pomysł na interes (patrzę na to w ten sposób, bo jak wspomniałem "zawodowo" mnie to dotyczy).
Stwierdziłem, że JA nie widzę nic fajnego w kalendarzu, w którym można zobaczyć tylko "wybrańców".
i co w tym złego, że mnie to nie odpowiada????

Cytat:
masz możliwości do stworzenia takiego kalendarza z naszymi wszystkimi psiakami
.
nic takiego nie napisałem....

Cytat:
To dlaczego nie powiesz normalnie , że pomysł jest świetny i że można by było go wykorzystać stworzyć taki kalendarz i dochód z niego właśnie wykorzystać na cele związane z S.O.S basset.

taki pomysł z waszej strony nie padł - zaproponowałem takie rozwiązanie jako alternatywne, licząc na to, że może ktoś pomysł podchwyci. Osobiście nie mam czasu zajmować się takimi rzeczami.

Ludzie przestańcie... wyrażam wyłącznie swoją opinię, w końcu jest to forum internetowe, a nie klub wzajemnej adoracji.
bez przesady...
Czy to taki problem, że prezentuję swoje stanowisko?
Wcale nie oczekuję zrozumienia (choć czasem wystarczy dokładnie przeczytać post zanim się cokolwiek odpisze)

Ja też mogę napisać, że was nie rozumiem - Was "basseciarzy", ale nie jest to dla mnie żaden problem.
Kiedy sypię humorem i żartami to jestem "ok" i "cacy", a jak wypowiadam się wbrew czyimś poglądom, to zaraz jestem "be"...
Każdy jest inny i "jeszcze się taki nie urodził, co każdemu by dogodził"
Kontynuowanie tej dyskusji nie ma dla mnie większego sensu.

Przedstawiłem swoją osobistą opinię i na tym koniec.

A jeśli ktokolwiek ma ochotę na dalszą polemikę, to chętnie porozmawiam na Zlocie :wink:

Asia i Basia - Sro 29 Sie, 2007 12:34

Sorry, Hubertus ale co mnie czytajacego forum basseta obchodza ceny w drukarni, format i czy papier z ktorego bedzie zrobiony kalendarz pochodzi z lasow tropikalnych czy miejscowych. Na stronie kalendarza jest taka ikonka: masz pytania, napisz. Rozwodzisz sie nad czyms co jest nie na temat i troche niesmacznie to robisz.
To jest forum bassetow z i bez papierow. Bassety z papierami maja szanse na zrobienie kalendarza z ich psami i na to wszystko, nie cena, zarobek sa tu wazne.
Czytam raczej dokladnie Twoje posty. Zgadzam sie z Aleksandrem i Mirka. Troche luzu i tolerancji dla zdania innych, wbrew pozorm nie jestes na tym forum sam.

Jaga - Czw 30 Sie, 2007 06:58

Wstawiłam wczoraj nasze zdjęcia. Fajnie by było gdyby zrobili kalendarz z bassetami :D .
Renia - Czw 30 Sie, 2007 07:31

Mhy… Beti szans na zaistnienie w takim kalendarzu nie ma ;) Ale ja osobiście chętnie bym sobie taki sprawiła. U nas mało gadżetów z bassetami ;)
Jaga - Czw 30 Sie, 2007 09:31

Sprawdziłam listę ras, dla których będą robione kalendarze - na razie nas tam nie ma (lista nie jest jeszcze zamknięta), ale jak tak porównuję ilość zdjęć bassetów z ilością innych ras, to marne mamy szanse :?
Taki gończy polski - 244 zdjęć, a my marne 57.

Hubertus - Czw 30 Sie, 2007 10:25

A ja bym spojrzał na to z tej "optymistycznej" strony ;) przy takiej małej ilości fotek zawsze jest większa szansa na to, że Wasz psiak znajdzie się w kalendarzu ;) a przy 244 prawdopodobieństwo byłoby znacznie niższe

Nie wiem czy Buba zagląda jeszcze na forum, ale ona zawsze miała piękne fotki - z pewnością znalazłaby coś fajnego

ewan - Czw 30 Sie, 2007 15:05

myślicie, że to sie nadaje? ;)

jeszcze mam od przodu

szazman - Czw 30 Sie, 2007 15:29

witam
11 osob dodalo 84 fotki, czasu jest naprawde niewiele ale mysle ze przy 15-18 osobach moglibysmy drukowac
kalendarze a3 ,kreda 200,lakierowane
14 stron
wiecej info w zakladce faq na naszej stronie
przyklady priojektow 2008 tez juz pojawiaja sie na stronce
zapraszam
www.rasowykalendarz.pl

Jaga - Pon 03 Wrz, 2007 20:10

Kalendarz z bassetami powstanie :thx :thx :thx
Ciekawe jakie zdjęcia wybiorą :D

Arleta - Wto 04 Wrz, 2007 06:33

:thx tak super powstanie,,a obojetnie jakie fotki wsadzą to i tak mysle ze bedziemy zadowolenie bo zawsze bedzie mzona powiedziec ze tego psa znamy, ze z tym bassetem nasz sie bawił itp :) :lol:
Hubertus - Sro 03 Paź, 2007 13:17

nie wiem jak tam postępują prace nad kalendarzem, ale jak by ktoś chciał mieć własny to właśnie pokazało się coś takiego na Wirtualnej Polsce

http://foto.wp.pl/static....e_zdjeciem.html

Uszesa - Sro 03 Paź, 2007 15:29

ja znalazłam coś takie na allegro i to na 16 miesięcy!!! dziwne co?
może ktos już się na to natknął, ale wrazie czego podaje link.

http://www.allegro.pl/ite...c_pies_dog.html

Moze ktos sie zainteresuje, i format podany i o papier pewnie mozna zapytać :lol:

Pozdrawiam

natkapietruszki - Nie 07 Paź, 2007 14:01
Temat postu: Natalka z Bąbelkiem :)
W końcu będzie Bassecik w kalendarzu, a ja na poczatku roku w empiku w Rybniku szukałam we wszystkich kalendarzach Basseta i nic, teraz na pewno sobie zakupię taki kalendarz jesli tylko zobaczę tam ślicznego kochanego Kłapouszka :D
Jaga - Pią 12 Paź, 2007 07:05

Właśnie wyczytałam na stronie rasowykalendarz.pl :

Cytat:
.... 3. Inny charakter kalendarza dla 4 ras

Standardowo nasze kalendarze mają 13 stron (okładka i 12 miesięcy). 4 rasy z powodu nienajlepszej jakości (ilości) zdjęć będzie miała kalendarz z 7 stronami (2 miesiące na jednej stronie. Te rasy to: Basset Hound, Czarny terrier rosyjski, Leonberger, Samojed.
Uprzedzę pytania: już nie można dosyłać zdjęć.

Trochę szkoda, ale trudno. Zawsze to lepsze niż nic.

Jaga - Pon 05 Lis, 2007 10:06

Jest już projekt kalendarza z bassetami
http://www.rasowykalendar...r2007.php?lang=
Mnie się podoba :D
Ciekawe, kiedy bedzie do kupienia?

Mirka - Pon 05 Lis, 2007 12:16

Kalendarz jest sliczny :shock: tyle znajomych pysków :D :D :D
Asia i Basia - Pon 05 Lis, 2007 12:59

Alez to fajnie wyszlo, bombowy ten kalendarz, nietypowy. Jesli tylko bedziecie wiedziec, kiedy i gdzie bedzie go mozna zamowic to dajcie znac.
Fanfan z rodziną - Pon 05 Lis, 2007 14:16

ooo...nawet Fanio się załapał...i to w pewnym momencie obok tatusia :thx
Aleksander - Pon 05 Lis, 2007 20:57

Nareszcie, już nie mogliśmy sie doczekać. Kalendarz super!!!!!!!!!!!!!!!!
Fanfan z rodziną - Pon 12 Lis, 2007 17:37

Już można kupić kalendarze z basseciorami :thx
Mirka - Sro 14 Lis, 2007 20:35

a ja juz mam kalendarz,na str.tytułowa załapali sie Fanio,Korina ,Cera i Dusia :D :D :D
joi - Czw 15 Lis, 2007 06:57

Ludzie kochani gdzie Wy kupujecie ten kalendarz, ja też chcę!!!
Mirka - Czw 15 Lis, 2007 10:37

www.malysklepik.pl
mam nadzieje ze pomoglam :)

mariola - Czw 15 Lis, 2007 12:10

Dzięki za namiary, właśnie kupiłam :)
Fanfan z rodziną - Czw 15 Lis, 2007 16:18

Do nas też już doszedł :D
joi - Czw 15 Lis, 2007 20:58

Mirka napisał/a:
www.malysklepik.pl
mam nadzieje ze pomoglam :)

Serdeczne dzięki, już kupiłam, teraz zostało poczekać na przesyłkę :D

Grzegorz - Nie 18 Lis, 2007 17:08
Temat postu: Kalendarz
A my już MMMMMAAAAAAAAAMMMMMMMMMMYYYYYYYYY :thx :thx !!!!!!!!!!!!!!!!!!! :thx :thx

W realu jest przepiekny :thx :thx ............... ludziska kupujcie !!!!!!!!!!! :thx :thx

madzialinka - Nie 18 Lis, 2007 21:04

Ja zamówiłam w piątek. Mam nadzieję, ze w tym tygodniu przyjdzie.
Bacha - Pon 19 Lis, 2007 09:10

Też zamówiłam i czekam niecierpliwie.
gocha - Czw 22 Lis, 2007 22:52

Ja też już czekam :D
mariola - Czw 22 Lis, 2007 23:12

A ja j7ż mam...hi,hi,hi........... :wink:
gocha - Czw 29 Lis, 2007 00:09

Ja już też mam! Jest prześliczny, i tylu znajomych :wink: .
Jaga - Pon 17 Mar, 2008 14:04

Można już dodawać zdjęcia do kalendarza na 2009 r. - termin nadsyłania zdjęć - 31 maja, więc trzeba sie śpieszyć. Wysyłajcie zdjęcia ludziska, może tym razem uda się zebrać ich tyle (dużych !) że będzie 13 stronnicowy :grin: .
Serwis zmienił adres :
http://www.proanimals.net/

Fanfan z rodziną - Czw 03 Lip, 2008 12:09

dzisiaj dopiero zajrzałam na tą stronkę :neutral: ...mało zdjęć bassetów i bardzo szybki termin nadsyłania :sad:
madzialinka - Pon 11 Sie, 2008 13:54

Podbijam temat.

Bardzo mało jest fotek bassecików - chyba w tym roku kalendarz nie powstanie :(

Może ktoś ma ochotę dorzucić parę zdjęć?

Fanfan z rodziną - Pon 11 Sie, 2008 13:59

Ponoć już nie można :(
Willy - Pon 11 Sie, 2008 22:17

Fanfan z rodziną napisał/a:
Ponoć już nie można :(

Szkoda... :sad: Tata dysponuje sporą kolekcją zdjęć Willego i innych bassetów ze Zlotu. Byłoby fajnie oglądać je w kalendarzu :cool:
Może jeszcze zmienią zdanie.