Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Mój basset - BassBanda czyli 100-WCIA i DEEMIS czesc 2

domelcia - Pon 20 Sie, 2012 17:08
Temat postu: BassBanda czyli 100-WCIA i DEEMIS czesc 2
Wczesniejsze przygody Domelciowej BassBandy
100-WCIA I DEMIS

Ponieważ dawno mnie nie było, a i wątek nowy założyć mi przyszło pokrótce się przypomnę. zresztą tu jest link do starego tematu Stówa & Deemiś part 1
Jestem Domelcia, mam dwoje dwunożnych z każdej płci po jednym i dwoje czworonogów też płci odmiennych. Co u nas? ano żyjemy jak zawsze na wariackich papierach, odkąd pojawił się Witek tempo jeszcze się zwiększyło ale dajemy jakoś radę! Piesiuty mają się dobrze. Mają swoje dzikie godziny zabaw i wtedy najlepiej wręcz wywalić je do ogrodu, bo meble w domu przestawiają, a komu jego stopy miłe musi uciekać na krzesła. Tomek czyli moja zdecydowanie gorsza połowa ;) znalazł na nie sposób i jak czas brykań przychodzi (21-22 godzina) to bierze je na szybką przebieżkę do lasu. Piesy zadowolone bo sobie pohasają a przy okazji się wykupają. A ja zauważyłam, że nabrały nieco masy (nie mylić z tłuszczykiem) się takie mięśniaki zrobiły i ładnie im z tym. No cóż na szybko to chyba tyle. AAAA wiem co miałam napisać, już Wam wszystkim ZAZDRASZCZAM złotu, no my niestety w tym roku nie dotrzemy, miejmy nadzieję, że za rok się nam uda. A teraz mała sesja zdjęciowa z dzisiejszego przedpołudnia.

Stówencja

Dimek

Margolcia

Wito

moje wszystkie dzieciaczki

hmmm? że mam niby łeb podnieść? pańcia wyluzuj za ciepło jest

uff jak gorąco...

trawopolegiwanie zbiorowe

Dimkopolegiwanie - zajęcie obowiązkowe nie ważne czy w domu czy w ogrodzie

kawaler Dimcioch

panieneczka Stóweczka

i na koniec moje ulubione jak do tej pory zdjęcie najmłodszego w rodzinie!

Miła od Gucia - Pon 20 Sie, 2012 19:23

Jaka cudna sesja zdjęciowa
Rodzinno-sielankowa

Domi, brakowało Ciebie, fajnie, że jesteś
wiem, że masz sporo obowiązków
bardzo żałuję, że nie przyjedziecie na zlot :cry:

JolaP - Pon 20 Sie, 2012 19:34
Temat postu: Re: BassBanda czyli 100wcia i Deemiś part 2
Zdjątka cudne :) Fajna rodzinka (basiorki i Dzieci) :) Ślicznie pozdrawiam :)
Joasika - Pon 20 Sie, 2012 19:53

Śliczności Wy moje :mrgreen: :!:

Wieeeeelka szkoda, że nie dacie w tym roku rady przyjechać - chętnie bym wyściskała tego najmłodszego chłopa i tę piękną kobietkę na My teżżżżżż... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

...że nie wspomnę i piesach :wink:

gkoti - Pon 20 Sie, 2012 20:08

Śliczności dzieciaczki wszystkie bez wyjątku, dobrze że zdróweczko wszystkim dopisuje a wszystkie dzieci rosną lub "nabierają" masy :wink:
domelcia - Pon 20 Sie, 2012 20:20

a pięknie dziękujemy za miłe słowa...
mnie też szkoda, że nie dojedziemy, ale rąk nam brak...
liczyłam, że zgarnę mamę albo ojca i się wybierzemy, ale niestety choroba nie wybiera więc plany zostały zmienione. Mam nadzieję, że za rok nam się uda!
A Joasika, Ty to w sumie daleko nie masz, więc możecie sobie zrobić czasem wycieczkę przy okazji jakiegoś Dinozatorlandu albo wycieczki do Krakowa. Zapraszam, ja generalnie 99% czasu spędzam teraz w domu (albo w lesie za domem).
Ja tu chciałabym tylko nadmiecić, cobyście pamiętali o mnie podczas licytacji jajerkoniaku Joasikowego!!! proszę dzwonić do mnie będę licytować przez telefon!!! :mrgreen:

Marynia - Pon 20 Sie, 2012 20:25

O jak miło Was znów powitać,czworonogi cudne i takie dostojne,Margolcia cud dziewczyna,a w Witusie się zakochałam,buziaczki dla Was :mrgreen:
Dorti - Pon 20 Sie, 2012 20:44

Domelcia super ujęcia a fotka Witosława to moja ulubiona :grin:
Lutex - Wto 21 Sie, 2012 10:16

extra zdjecia, ale dla mnie dimkopolegiwanie zwycieza :mrgreen:
domelcia - Wto 21 Sie, 2012 10:19

Lutex napisał/a:
extra zdjecia, ale dla mnie dimkopolegiwanie zwycieza :mrgreen:

gdybym miała aparat zawsze pod ręką, to same takie zdjęcia by były :)
Małgocha uwielbia "DUŁIEGO" a i on szaleje za nią, są jak papużki nierozłączki :)

ania123 - Wto 21 Sie, 2012 11:49

fajnie ze wrociliscie! ;)
cudne zdjecia!

Asia i Basia - Wto 21 Sie, 2012 15:42

A odeszli kiedys? Byli tylko na Macierzynsko- Wychowawczej Przerwie ;)
Kamoos - Wto 21 Sie, 2012 21:03

Cudne fotki :)
troublemaker - Pią 24 Sie, 2012 11:42

Swietne fotki Domela :)
Witek jest chyba do Ciebie bardziej podobny, co? Margola juz taka duza! A jeszcze niedawno byla taka malutka...
DImkopolegiwanie bezbledne!!! Troche miejsca na nim jest :D Stowencja taka powazna dama sie zrobila :) Fajnie :)

domelcia - Sob 25 Sie, 2012 12:52

troublemaker napisał/a:
Swietne fotki Domela :)
Witek jest chyba do Ciebie bardziej podobny, co? Margola juz taka duza! A jeszcze niedawno byla taka malutka...
DImkopolegiwanie bezbledne!!! Troche miejsca na nim jest :D Stowencja taka powazna dama sie zrobila :) Fajnie :)

Weronika może coś w tym Witkowym podobieństwie do mnie jest bo jesteś kolejną osobą, która tak zauważa, ale dzieci się tak szybko zmieniają ;)
Stówenja taka poważna to tylko do zdjęć jest, dalej harpagan z niej okropny :D

Batus - Nie 26 Sie, 2012 11:12

Jakie masz ładne dzieciaczki Dominika, świetne zdjęcia :) !
domelcia - Sro 10 Paź, 2012 19:35

Cześć ludziska i kłapouchy

Korzystając z okazji wcześniejszego dziecio padnięcia, zasiadłam do kompa i myślę sobie, a skrobnę choć coś na prędce. Sezon grzybowy ponoć jest (znaczy zaczął się bynajmniej u nas z tydzień temu, bo wcześniej grzybów był totalny brak). Pańciu biega zatem do lasu pozbierać co nieco - bo takie co nieco tygryski lubią najbardziej! Zatem i kłapouchy się wprawiają w grzybobraniach i ruchu trochę mają. A ja jak zwykle mam potem co robić. Proszę nie myśleć, że do roboty mam przyjemne obieranie grzybków, nie, nie. Wszyscy chyba wiedzą jakie "upodobania" ma Wielkopies, dla niewtajemniczonych mała podpowiedź, kwiatkami to, to nie pachnie. Zatem jak już dzieci posną (lub przynajmniej najmłodszy w rodzinie, któremu idą obie dolne jedynki i przyznaję się bez bicia ledwo to znoszę) schodzę sobie w stroju kąpielowym po Dimę do garażu, gdzie odbywa kwarantannę i targam go pod prysznic, celem usunięcia z niego całego szitu jaki sobie przyniósł. Stówa też została raz zaszczycona praniem, ale to tak towarzysko, bo panienka z zapędów tarzania się wyleczyła na całe szczęście. Za to dziewczyna coś mi się zbuntowała z cieczką. Mieć już dawno powinna a tu nic, Dimek co prawda miał okres skakania po niej i wiecznego wąchania, no i jakoś się rozeszło. Może miała utająną cieczkę? a może ją dostanie lada dzień. Poza tym wszyscy zdrowi i weseli (pomijając Witusia, który non stop pokazuje, że cierpi męki związane z ząbkowaniem, oj te chłopy takie mięczaki :roll: )
Dobrze ludki tyle na dziś. Odezwiem się wkrótce może z jakimiś fotami zajrzymy

Asia i Basia - Sro 10 Paź, 2012 20:01

Wy uwazajcie, zeby tam u was utajonej ciazy nie bylo ;) Podziwiam, ze ogarniasz wszystko z takim poczuciem humoru. Dwa male dzieciaczki, dwa basiory - to fulltime job. Fajnie, ze znalazlas choc wolna chwile dla nas, bo juz Cie brakowalo :) Moze dasz rade wstawic jakies fotki Waszej zalogi, maluchy pewno juz niezle podrosly.
Joasika - Sro 10 Paź, 2012 22:18

No witaj z powrotem Kobieto Pracująca i Wielkopsa pucująca :mrgreen: :!:

Cieszę się, że znalazłaś dla nas chwilkę :mrgreen:

Wytulaj okociątka i te dwa skórzaste potwory :mrgreen:

Czekamy na fotki :!:

domelcia - Pon 15 Paź, 2012 18:41

heheh Asia na szczęście bassety to w tych tematach kaciały i bez pomocy to sobie raczej rady nie dadzą ;)
Banda Wymiziana i wyprzytulana i wycałowana i śpi wiec mogę spokojnie na chwilkę siąść do pc. Obiecałam ponoć jakieś zdjęcia? hmmm to na szybko z sesji domowej + zdjecia które obiegają właśnie świat czyli
Zdjęcia promujące moje parówy jako championy :oops: :razz: :wink:
Samanta Orlena Unita

Dymitrij Cudeńka

bo ważne by solidarnie ciągnąć...

każde w swoją stronę :razz:

i jak zawsze trochę obu moich ząbkujących maluchów...
szkoda tylko, że akurat o Witusiu ciężko mówić maluch, dyć zaraz wagowo dogoni siostrę :oops:

dusza artystki, nie wiem po kim :cool:

Joasika - Pon 15 Paź, 2012 22:11

Ale ta Margola wyrosła - taka mała kobietka się z niej robi :mrgreen:

Wituś, to prawdziwy chłop, więc swoją wagę musi mieć :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pamiętam Kacpra, jak był taki mały - taki pulpecik z parówkami zamiast rąk....A teraz wygląda, jak dziecko z Oświęcimia :roll: Ktoś by pomyślał, że głodzę niebożę... :lol:

Oczywizda z wiadomych względów Wielkopies to mój ulubieniec, zresztą Martyny teżżżżżż.... :mrgreen: ...nie ujmując w niczym wyględnej Stówencji :mrgreen:

jabluszko520 - Wto 16 Paź, 2012 11:19

Śliczne zdjęcia, śliczne dzieciaczki i śliczne psy :lol:
Marynia - Wto 16 Paź, 2012 12:39

No tak,z Margolci rośnie śliczna kobietka,a Wituś rośnie jak na drożdżach,pozdrawiam całą ekipę :wink:
domelcia - Sro 16 Sty, 2013 17:48

Dawno nas nie było, ale zapewniam mamy się dobrze, jesteśmy zdrowi i szczęśliwi, czasu tylko jakoś wciąż nam brakuje. W okazji 3 urodzin Stówy ( a i korzystając z pięknych okoliczności przyrody) odbyliśmy sobie dłuższy niż zwykle leśny spacer. A oto kilka ujęć ze spacerku.
na leśnym szlaku, najwięcej frajdy miała Margola

Dymitrij w pełnym wdzięku siadzie :D

a śnieg leci z drzewwwwww

Dima z pańciem szukają grzybów? :roll:

zbiorowe otrzepywanie

Jubilatka jak zawsze chodzi własnymi drogami, dobrze że chociaż wraca na wołanie

jak zrobić to? RAZEM :mrgreen:

i jeszcze raz

i jak zawsze trochę dwunożnych ;)
Wito uwielbia pierniczki

Małgosia modelka ;)

jabluszko520 - Sro 16 Sty, 2013 18:05

Ale super zdjęcia! :grin:
Miła od Gucia - Sro 16 Sty, 2013 18:40

jak z bajki
aż się rozmarzyłam
cudna z Was Rodzina - cudna

Marynia - Sro 16 Sty, 2013 21:16

Fajny spacerek,fajne fotki,cudowne piesy i prześliczne dzieciaczki,jednym słowem pełnia szczęścia,buziaczki dla Was wszystkich :mrgreen:
madziaa - Sro 16 Sty, 2013 21:16

super zdjęcia, uwielbiam patrzeć na fotki biegających bassetów nikt nie wygląda tak bosko jak te nasze psiaki w biegu :)
gkoti - Sro 16 Sty, 2013 21:55

Śliczny "cały przychówek" :wink: Fotki jak z bajki, zdróweczka zyczymy calej rodzince :wink:
Joasika - Czw 17 Sty, 2013 08:18

No pięknie, pięknie :mrgreen:

Rodzinka jak z żurnala :mrgreen:

domelcia - Pon 04 Mar, 2013 23:38

Zapraszam wszystkich do obejrzenia własnoręcznie skleconej stronki moich parówek.
Wy forumowicze, wiecie o Stówie, Dimku i Lorci chyba wszystko, ale na stronce możecie sobie Nas przypomnieć :)

www.bassbanda.pl

miłego oglądania :)

EDIT:
na dole strony jest facebook'owy LIKE, nie krępujcie się, klikajcie ( bo prawdę mówiąc nie wiem czy działa :roll: )

gkoti - Pon 04 Mar, 2013 23:47

Piękna stronka, super fotki...no bo modeli :wink: cuuuuuudne :wink:
Joasika - Wto 05 Mar, 2013 08:11

No bomba :!:

Polikowałam i udostępniłam - a co :mrgreen: :!:

Miła od Gucia - Wto 05 Mar, 2013 08:14

bardzo mi się stronka podoba
czytelna
i moje wzruszenie wzbudziła Lorcia
godnym szacunku jest fakt, że pomimo że Już jej nie ma, napisałaś o niej - to wspaniałe

Polubienie działa :lol:

domelcia - Wto 05 Mar, 2013 08:56

dziękuję bardzo za miłe słowa.
Miła no Lorci nie mogło zabraknąć na stronie, w końcu to dzięki niej mam bassetomanię :mrgreen: .
a tak technicznie, to widzę faktycznie, że like działa9dzięki za polubienie), ale mi coś dziwnie wyświetla, muszę wieczorem jeszcze na to rzucić okiem...
a teraz uciekam do rodzicielsko - opiekuńczych obowiązków.

madziaa - Wto 05 Mar, 2013 09:46

bardzo fajnie Wam to wszyło, strona super bardzo czytelna i fajna spokojna kolorystyka, a najbardziej podobają mi się zdjęcia boże ale śliczne Gratuluje :)
watla - Wto 05 Mar, 2013 15:09

Fajna strona :lol:
Batus - Wto 05 Mar, 2013 17:23

Świetna stronka i galeria obszerna, fajnie
jabluszko520 - Wto 05 Mar, 2013 20:28

zdjecia masz extra a stronke trzeba polubic - inaczej sie nie da :razz:
domelcia - Sob 27 Kwi, 2013 19:37

cześć ludziska...
wyobraźcie sobie, że "za mało" mam na głowie to sobie jeszcze wymyśliłam konkury tropowe.
UWAGA!!! dla wszystkich którzy raz spróbują - oj wciągnieeeee WAS :)
Super atmosfera, nie ma wręcz porównania do wystaw. PYTANIE - kto na wystawie w ramach opłaty za nią nie pobiera opłaty za parking? albo za osobę towarzyszącą, gdy zgłoszony jest 1 pies? ALBO kto Wam serwuje kawę, herbatkę, ciacho i kiełbaski z grila? Jeżeli komuś by się zachciało i miał troszkę czasu na popracowanie z psem, naprawdę szczerze polecam.

No a My byliśmy dziś w Jeleśni na konkursie tropowców, sukcesami się nie pochwalimy niestety a szkoda wielka, może następnym razem. To czego się najbardziej obawiałam czyli reakcję na strzał (Dima nigdy dotąd nie słyszał strzałów z broni palnej) oraz odłożenie udało się zaliczyć bez problemu, a to co wydawało mi się, że może jakoś pójdzie niestety nie poszło. Dimek po spacerku z pańciem (zasapany jak lokomotywa) i ze świadomością tego, że w domku czeka "pachnąca" cieczkujaca Stówcia, nie miał najmniejszej ochoty tropić :roll:
Ale nie poddajem się ;) spróbujemy na kolejnym konkursie. Popracujemy jeszcze, poćwiczymy i powalczymy o wyniki. Naprawdę super zabawa, ależ mi szkoda, że wcześniej się tym nie zajęłam - no ale czasu na wszystko i rąk po prostu brak, mimo wszystko najpierw dwunożne maluchy :wink: potem czworonogi ( i tu mam dylemat - bo w sumie Witek to czworonóg jest :mrgreen: - no ale już nie długo bo walczy chłopisko z przyciąganiem i stawia pierwsze kroczki).
Cieplutko pozdrawiamy i może wstawimy jakieś kradzione zdjęcia, bo fotopstryków trochu było, to i może Dimę ktoś uwiecznił

zojka - Nie 28 Kwi, 2013 06:19

Ja bym chetnie ...
Nawet bardzo :grin:
I najpewniej z Gniewoszem, choć to nie tropowiec ale do zabawy najchętniejszy
ej, nie będę się rozpisywać
ZAZDRASZCZAM i tyle ....

Joasika - Nie 28 Kwi, 2013 15:13

Ale fajowo mieliście :mrgreen:

Już sobie wyobrażam, jak Berta by spierdzielała zamiast tropić :lol:

I to nie przed strzałami, ale przed...ludźmi :!: :!: :!: :lol: :lol: :lol:

A impreza brzmi ciekawie, ciekawie....

gkoti - Nie 28 Kwi, 2013 19:24

Ale fajnie mieliście, super :wink: Mój Leniuch niczego się nie boi, moga mu walić nad uchem, ale Blanka to by rozproszyła towarzystwo od razu, wszyscy by pouciekali w popłochu, jakby spida dostała od huku :mrgreen:

A młody :wink: ino moment grawitację pokona, zobaczysz, a wtedy to ty rozwijaj swoje możliwości "nożne" :mrgreen:

domelcia - Nie 28 Kwi, 2013 19:32

hehehe na apelu przed rozpoczęciem konkursu

zdjęcie dostałam od pani Danuty Wołkowskiej, hodowcy jamników zza miedzy :)
przy okazji zapraszam na stronę jej hodowli
KLAN ADY ŁOWCZYNI

Miła od Gucia - Nie 28 Kwi, 2013 21:42

towarzystwo doborowe "morowe"
fajna przygoda
czekam na dalsze opowieści i foty, foty

domelcia - Sro 01 Maj, 2013 12:13

miłego długiego weekendu ;)
i żeby głowa nie bolała za bardzo :D
no i żeby jako tako z tą pogodą było, bo doszły mnie słuchy, że:
w weekend ma być 30 st. C
10 w środę
10 w czwartek
10 w piątek ;)

Marynia - Sro 01 Maj, 2013 12:36

Przy takich temperaturach na pewno będzie boleć :mrgreen:
Miła od Gucia - Sro 01 Maj, 2013 17:18

Majówka, majówką
życzenia piękne
ale ja uwagę zwróciłam na cudne bialusieńkie futerko :lol:

domelcia - Sro 01 Maj, 2013 18:06

Miła od Gucia napisał/a:
Majówka, majówką
życzenia piękne
ale ja uwagę zwróciłam na cudne bialusieńkie futerko :lol:

cii Bogusiu to stareee zdjęcie ;)
ale przyznam, że dziś Stówiszcze ma takie piękne futerko - bo wczoraj była kąpana :D (pewnie już jutro będzie gorzej ;) )

domelcia - Sro 05 Cze, 2013 12:57

hej ho
a my się udzielamy w ... prasie lokalnej ;)
zadzwonił któregoś dnia Pan dziennikarz, z pytaniem czy chciałabym udzielić wywiadu na temat bassetów do lokalnej gazety, no czemuż nie :D
oto efekt...
chociaż przyznam szczerze, trochę inaczej bym to widziała, no ale pytania układałam nie ;)

watla - Sro 05 Cze, 2013 13:17

Super :smile:
gkoti - Sro 05 Cze, 2013 14:49

Fajny wywiad i czysta prawda o kłapouchach, gratulacje :wink:
Lutex - Sro 05 Cze, 2013 19:51

gratulujemy, milo poczytac o naszych przytulasach :)
Joasika - Sro 05 Cze, 2013 20:14

Se przeczytałam. No wypisz-wymaluj basset :wink: :mrgreen:
Miła od Gucia - Sro 05 Cze, 2013 21:30

acha, super wywiad, fajnie, że ludzie takie wywiady mogą poczytać, poznać tę rasę.
Pozwolę sobie wywiad wstawić do działu "Piszą o nas".

madziaa - Pon 10 Cze, 2013 20:57

super :)
domelcia - Wto 11 Cze, 2013 18:46

dzięki :)

a tu z niedzielnego spacerku...
jak zawsze pełna wdzięku i gracji panienka Stówcia

jak zwykle pełen błota i śmierdzący Dimuś :roll:

no i pochwalę się kolejnym projektem www
Nasza Nowa Strona Firmowa
może ktoś remontuje elewację? może ktoś remontuje wnętrze? zapraszam, zapraszam...
wiecie dzieci i bassety to sporo wydatków :D :D
oczywiście nie krępujcie się, klikamy LUBIĘ TO ;)

jabluszko520 - Wto 11 Cze, 2013 18:50

O jaaa :lol:
jakie te pasztety są prze-szczęśliwe :mrgreen:

Joasika - Wto 11 Cze, 2013 19:34

No nieeeeeee....Dima jest bosssssskiiiii :mrgreen:

A stronkę polubiliśmy :mrgreen: A jakże :mrgreen:

gkoti - Wto 11 Cze, 2013 21:20

Ale żywioły dwa, przeurocze :wink: Stronkę polubilim, a jakże :lol:
domelcia - Wto 11 Cze, 2013 22:01

Joasika napisał/a:
No nieeeeeee....Dima jest bosssssskiiiii :mrgreen:

a jaki był aromatyczny;)

madziaa - Sro 12 Cze, 2013 12:13

Myślę, że nadawał się od razu do łóżka :razz:
domelcia - Pią 28 Cze, 2013 11:00

tak się mój pan mąż bawi z Margolcią plasteliną ;)

madziaa - Pią 28 Cze, 2013 11:27

ŁAŁ ale zdolniachy masz w domku :) super oj czarują nas te mordki bassecie :) pięknie wyszła na prawdę
Joasika - Pią 28 Cze, 2013 12:12

Piękny :!:

Zazdraszczam Panu Małżowi talentu :!: :mrgreen:

gkoti - Pią 28 Cze, 2013 17:12

Śliczności :wink:
jabluszko520 - Pią 28 Cze, 2013 18:44