Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Zakończone adopcje - RÓŻA sunia basset roczna szuka domku/ adopcja Monika22

julkarem - Czw 20 Cze, 2013 18:26
Temat postu: RÓŻA sunia basset roczna szuka domku/ adopcja Monika22
Słuchajcie moi znajomi do mnie dzwonili i przekazali ,że ich sąsiedzi chcą się pozbyć małego młodego basseta w sumie basetki .Ma na imię Róża, ma około 6 miesięcy.Tricolor.Psina jest w Poznaniu,
Jeśli jest ktoś jest zdecydowany przyjąć psinę to proszę o kontakt na priv.
Mam nadzieje ze się ktoś znajdzie bo podobno tak bidulka z niej jest.

Miła od Gucia - Czw 20 Cze, 2013 19:31

Na forum Jest "Anula" chętnie adoptuje basseta. Zaraz do niej napiszę
kika33 - Czw 20 Cze, 2013 19:56

Witam!
Czy wiadomo czy Róża ma już swój domek?

Anula - Czw 20 Cze, 2013 21:40

A co to za cudo? Wiadomo coś więcej o tym piesku? Bo gdyby rzeczywiście psinka była wolna, to u mnie jest miejsce.
Anula

madziaa - Pią 21 Cze, 2013 07:30

ooo jaki szybki odzew :) piszcie co z Różyczką ?
julkarem - Pią 21 Cze, 2013 08:50

Nie piesek jest odrazu do zabrania!
Proszę do mnie o kontakt jesli ktoś się zdecyduje na 100% ja zabrać 502787209
Zaraz dostane kontakt do właściciela i można się znimi umówic na odbió itd!!!

madziaa - Pią 21 Cze, 2013 10:10

piszcie koniecznie co z sunią ! Jak Jej nikt nie zabierze szybko to .......
koluś - Nie 23 Cze, 2013 08:55

Anula napisał/a:
A co to za cudo? Wiadomo coś więcej o tym piesku? Bo gdyby rzeczywiście psinka była wolna, to u mnie jest miejsce.
Anula

Pies jest blisko Anity,więc to do niej raczej trzeba kierować to pytanie,skoro zobowiązała się pośredniczyć. Jeśli Anula jesteś na 100% zdecydowana,możesz zapewnić psu odpowiednie warunki i podołasz "nieusłuchanemu" szczeniakowi, to skontaktuj się w tej sprawie z Anitą,podała przecież numer telefonu. Myślę,że sprawa jest pilna,żeby tylko ci właściciele nie oddali psa pierwszemu lepszemu i skończy się podobnie...

mania500 - Nie 23 Cze, 2013 09:59

Gdybyście potrzebowali tymczasu, lub jakiegoś transportu to mogę zawsze pomóc. Mieszkam w ok Włocławka, nie ma dla mnie problemu zrobic trasę Poznań- Konin- Bydgoszcz- Toruń. Jeśli chodzi o tymczasy, to zawsze wezmę psa jeśli akurat nie będę miała żadnego na stanie
jabluszko520 - Nie 23 Cze, 2013 15:07

mania500 napisał/a:
Gdybyście potrzebowali tymczasu, lub jakiegoś transportu to mogę zawsze pomóc. Mieszkam w ok Włocławka, nie ma dla mnie problemu zrobic trasę Poznań- Konin- Bydgoszcz- Toruń. Jeśli chodzi o tymczasy, to zawsze wezmę psa jeśli akurat nie będę miała żadnego na stanie

dzięki :)

julkarem - Nie 23 Cze, 2013 17:15

Sprawa jest w toku, mam nadzieje ze bedzie szczescliwe zakonczenie, ale musimy jescze troszke poczekac.
madziaa - Pon 24 Cze, 2013 06:41

Anita to pisz nam tu co i jak dobrze ? hmm biedna kruszynka :(
aniakam2 - Pon 24 Cze, 2013 21:06

Wszyscy tu macie wielkie serducha. Podziwiam i ciesze sie ze jestescie :grin:
julkarem - Sob 29 Cze, 2013 15:50

No więc wszystko się prawie już zakończyło-pomyślnie :)
Jutro Różyczka jedzie z Poznania do nowego domku do Warszawy gdzie go znajdzie u naszej forumowej Anuli :) transportem forumowej Patki :) której bardzo dziekuję za pomoc :)
Ma ona 10 miesięcy, urodziła się 19.08.2012r.
Jest mega mega słodka :)

jabluszko520 - Sob 29 Cze, 2013 16:12

Ale cudowna wiadomość :mrgreen: Moje mega-gratulacje!
A sunia jest przeurocza :* niech jej marzenie o swoim domku się w końcu spełni, super :grin:

gkoti - Sob 29 Cze, 2013 16:19

Ależ ślicznotka :wink: Niech jej sie szczęści w nowym domku :wink:
Patka - Sob 29 Cze, 2013 16:51

Tak sobie myślę po obejrzeniu zdjęć.... hmmmm.... a jakbym tak uciekła z nią i z moimi Dziwczynkami w trakcie transportu w siną dal, to przecież nikt by nas nie znalazł i nie musiałabym jej nikomu oddawać ... :wink: Jest PRZEPIĘKNA !!!
Joy - Sob 29 Cze, 2013 17:34

drugie zdjęcie jest powalające ♥ ! super, że znalazła dom! :mrgreen:
koluś - Sob 29 Cze, 2013 18:15

no i to jest dobra wiadomość! Anita - super, że zadziałałaś! :)
kika33 - Sob 29 Cze, 2013 19:25

Miło tutaj zaglądać i takie dobre wieści oglądać.
jabluszko520 - Nie 30 Cze, 2013 13:24

Patka napisał/a:
Tak sobie myślę po obejrzeniu zdjęć.... hmmmm.... a jakbym tak uciekła z nią i z moimi Dziwczynkami w trakcie transportu w siną dal, to przecież nikt by nas nie znalazł i nie musiałabym jej nikomu oddawać ... :wink: Jest PRZEPIĘKNA !!!

:lol:
Patka, ja się bym nie zdziwiła, jest śliczniutka! :wink: :lol:

madziaa - Nie 30 Cze, 2013 17:59

to będzie pierwsze porwanie :) no zobaczymy czy jesteś odważniejsza ode mnie ja też tak chciałam zrobić z Kropką tzn Zuzią.
Bardzo bardzo się cieszę że sunia trafi do kochającego domku Patka dziękuje za pomoc no i Anula czekam na Wasze pierwsze wspólne zdjęcia :)

koluś - Nie 30 Cze, 2013 20:57

brawo dla Anity za zaangażowanie w sprawę!!! :)
zuza i gabi - Pon 01 Lip, 2013 05:10

Anitka,Patka dzięki waszemu zaangażowaniu Różyczka ma wspaniały dom :grin:
Dzięki Wam dziewczyny :grin:

Miła od Gucia - Pon 01 Lip, 2013 10:34

w imieniu Patki i Anuli
wstawiam fotki

Różyczka - jadę z patką do Anulki, szybciej, szybciej Patuś - tam Anula czeka

powitanie z Anulą

Miła od Gucia - Pon 01 Lip, 2013 13:10

julkarem - Pon 01 Lip, 2013 13:20

Super zakończenie :)

Dziękuję Anuli za znalezienie w swoim domku miejsca dla Różyczki oraz Patce za szybki transport - jesteście Wielkie Kobitki :)

Powodzenia w nowym domku śliczna Różyczko :wink:

Więc teraz myślę dalsze losy to zapraszamy Anule do działu Mój Basset :)

Miła od Gucia - Pon 01 Lip, 2013 13:47

Podziękowania Anitko
miło widzieć kolejnego szczęśliwego basseta w nowym domku
Anulka - dzięki
Patka - oby do kolejnego kursu :lol:

jabluszko520 - Pon 01 Lip, 2013 14:18

Dziewczyny - jesteście Mega! :wink:
Różyczko, teraz będziesz miała dobrze :grin:
----------------------------

Anula, zapraszamy tutaj, załóż swój temat: http://forum.bassety.net/viewforum.php?f=34
Temat przenoszę do Zakończonych :grin:

----------------------------

koluś - Wto 02 Lip, 2013 10:44

pokazowa "akcja" ;) dziewczyny, oby więcej takich pozytywnych zakończeń! :)
madziaa - Wto 02 Lip, 2013 19:33

Aż mi się morda cieszy :) super że sunia znalazła kochający dom :) dziewczyny jesteście CUDOWNE Buziaczki
Miła od Gucia - Czw 04 Lip, 2013 19:39

dalsze losy Różyczki w temacie

Różyczka/Ruta u Anuli

zapraszamy

Miła od Gucia - Sro 07 Sie, 2013 20:32

Odświeżam temat Różyczki/Ruty

szukamy nowego domku.
Jutra Ola napisze więcej

julkarem - Czw 08 Sie, 2013 06:43

ehh.... za szybko się Anula poddała bo na to trzeba o wiele więcej czasu............ :(
koluś - Czw 08 Sie, 2013 08:46

:?: :?: :?:
jabluszko520 - Czw 08 Sie, 2013 21:15

I tu też prosimy o udostępnianie https://www.facebook.com/events/174057336109939/
Anula - Czw 08 Sie, 2013 22:08

Ruta jest u mnie szósty tydzień i od tamtej pory koty wymiotło z domu. To są koty domowe, wychowane od maleńkości, jedna wyrosła u boku doga, ale teraz kryją się gdzieś po cudzych ogrodach, bo w swoim są przeganiane i oszczekiwane przez Rutę.
Zazwyczaj dopasowanie zwierząt trwało u mnie ok. trzech tygodni, znajomi weterynarze też mówili o trzech - czterech tygodniach, i rzeczywiście po trzech tygodniach kotki podjęły próbę powrotu do domu, Ruta jednak zaraz je wystraszyła. Naskoczyła na małą kotkę, gdy ta weszła do domu. Pomyślałam, że dla basseta trzeba trochę więcej czasu, ale mija szósty tydzień i sytuacja się nie zmienia. Wstaję o 5:30 - 6:00, żeby nakarmić koty, zwłaszcza tę bardziej przerażoną, bo później ona kryje się gdzieś i pokazuje się w ogrodzie dopiero wieczorem, gdy zamknę psa w domu. Kocina do domu już wcale nie zagląda. Zrobiłam prowizoryczny domek w ogrodowej komórce, Ruta krąży tam i szczeka, kicia już nie zagląda. Dlatego zdecydowałam się poszukać Rucie innego miejsca, mając wzgląd i na to, że im dłużej u mnie zostanie, tym bardziej się do mnie przyzwyczai.
Próbowałam je oswoić, trzymając Rutę na smyczy, żeby ich nie goniła, ale żeby widziała kotki, że są domowe tak jak i ona. Kilka razy dziennie robiłam takie sesje, ale Ruta tak je oszczekiwała, że koty uciekły. Teraz na sam jej widok (albo i na myśl o niej) uciekają i trzymają się z dala od domu. a Ruta jeśli ją puszcze samopas najpierw sprawdza wszystkie kocie skrytki, czy nie ma tam której. Ręce mi opadają, poświęciłam na to wiele czasu, zabawiałam ja, żeby nie szczekała, ale dziś to samo, straciłam nadzieję.
Poza tym Ruta jest fajnym, wesołym acz nieposłusznym pieskiem. Lubi "czytać" książki i gazety, kradnie wszystko co da się zjeść lub podrzeć i niestety warczy na moją mamę, gdy ta interweniuje, a mnie nie ma w pobliżu.
Jest ładna, zadowolona z siebie, nie lękliwa, potrafi być milutka i zabawna, ale niestety nie lubi kotów :( ((

Miła od Gucia - Pią 09 Sie, 2013 06:49

będziemy szukać domku bez kotów
a jak z dziećmi ?
gdyby była chetna Rodzina z małymi dziećmi ?

chyba też nie, tak myślę, że Ruta powinna znaleźć domek, gdzie ktoś zawsze będzie, i użyje trochę twardej ręki.

Aniu, jak stan zdrowia Ruty ?

==============================

Dla zainteresowanych

Ruta przebywa w Warszawie.

Adopcję basseta należy 10 razy przemyśleć i przespać sie z tym.
Jak nieraz chętni na adopcję mówią, jaka śliczna, jakie uszy

Z tej ślicznoty wyrośnie kawał psa, psa wyjątkowego, nieraz trudnego.

Była Pani, która zaadoptowała basseta szczeniora, a za dwa dni zadzwoniła, żeby zabrać. Co się stało, pytam, a Ona odpowiada, nie słucha i sika.

O, nie słucha i sika.
To jest pies, będzie sikał, będzie chciał sie bawić, może szczypnąć zębami, a co do posłuchu, to jest basset trzeba z nim pracować, żeby móc współpracować.

Prosimy o rozważne propozycje domku dla Ruty

volarius - Pią 09 Sie, 2013 11:06

Czyżby zostawał Volarius???? SNOOKER też oszczekuje koty , ale one- mądrale chodza po drugiej stronie siatki i znikaja w stajni... fakt , trochę to uciązliwe, ale jak szczeka jeden, to dwa trochę głosniej...
Niegrzeczna? a sa GRZECZNE bassety?

gkoti - Pią 09 Sie, 2013 13:39

volarius napisał/a:

Niegrzeczna? a sa GRZECZNE bassety?

Ogłaszam wszem i wobec, że moje to najgrzeczniejsze Słoneczka pod nieboskłonem :wink:

P.S.
przepraszam, ale nie mogłam sie powstrzymać, bo to najprawdziwsza prawda :wink: Nie krzyczcie na mnie proszę :sad:

volarius - Sob 10 Sie, 2013 07:57

No - ja tez tak mówię, ale tak naprawdę - do bassetów trzeba mieć specjalne podejście i dużą dozę tolerancji...
Anula - Sob 10 Sie, 2013 09:47

Jeszcze o Rucie (Róży)
psina ma nużycę - zaleczoną ale nadal trzeba podawać jej antybiotyk (Ivomec) co dwa tygodnie - bolesny zastrzyk (kaganiec plus mocny uścisk), aż do ustąpienia objawów; do tego codziennie osłonowo Hepatil Complex 1 kapsułka dziennie - bez problemu w karmie) i kontrolować stan skóry (kąpiel w odkażającym szamponie).
Zdarza jej się nasikać w domu, głównie w nocy przy misce z wodą - widocznie naczynia połączone; ale zważywszy jej młody wiek, to trzeba jej wybaczyć
Dzisiejszą burzową noc przespała brzuszkiem do góry (na swoim posłaniu), ani gromy, ani błyskawice nie robiły na wrażenie;

jabluszko520 - Sob 10 Sie, 2013 19:55

Kochana psinka :*
koluś - Nie 11 Sie, 2013 11:05

no naprawdę, rzecz niesłychana, że basset goni koty albo że zdarza mu się chorować... pies jak to pies goni w większym czy mniejszym stopniu koty (nad czym można popracować, jeśli się chce, ale czasem zajmuje to trochę więcej czasu niż kilka tygodni)... jak dla mnie szkoda psa, który znowu miał pomieszane w głowie, że kolejny dom będzie już tym wymarzonym stałym...
Asia i Basia - Nie 11 Sie, 2013 13:23

Nie nam to osadzac, szukamy domu. Kolus, masz moze jakis domek dla normalnego basseta co goni koty i jest chwilowo na leczeniu, jesli tak - czekamy na Twoja pomoc.
Miła od Gucia - Nie 11 Sie, 2013 16:54

Anuli w żadnym stopniu nie przeszkadza choroba Różyczki, absolutnie
jest to informacja - bardzo ważna informacja - dla chętnych na adopcję bassetki
Sama o to poprosiłam aby charakterystyka psa była pełna dla osoby która wyrazi chęć adopcji.

Anula z pełnym zaangażowaniem i skrupulatnością (co jest wymagane przy tego typu leczeniu) pilnuje terminów podawania leków i dba o to w pełni i wcale to nie jest dla niej żadnym problemem.

Miła od Gucia - Nie 11 Sie, 2013 17:05

jabluszko520 - Nie 11 Sie, 2013 18:24

Szukamy domku i kropka, nie ma żadnej dyskusji.

A wszelkie informacje nie tylko te same pozytywne są nam i przyszłym właścicielom bardzo potrzebne. To również powinno być oczywiste.

Dalsze posty nie wnoszące nic do tematu będą usuwane.

jabluszko520 - Nie 11 Sie, 2013 18:34

Wracając do tematu, mamy ogłoszenie dla Różyczki:

http://alegratka.pl/oglos...a-22668379.html

Różyczka ma też swoją małą wyprawkę :lol: , do nowych właścicieli oczywiście jedzie ze swoimi szeleczkami i smyczką.
Szukajcie, pytajcie, może ktoś z Was? :mrgreen:

Asia i Basia - Nie 11 Sie, 2013 18:57

Juz podalam dalej na fc.
koluś - Nie 11 Sie, 2013 20:40

jabluszko520 napisał/a:
Szukamy domku i kropka, nie ma żadnej dyskusji.

A wszelkie informacje nie tylko te same pozytywne są nam i przyszłym właścicielom bardzo potrzebne. To również powinno być oczywiste.

Dalsze posty nie wnoszące nic do tematu będą usuwane.

no konsekwencja w działaniu w stopniu zaawansowanym :D

a Różyczce oczywiście życzę żeby szybciutko znalazł się dla niej nowy odpowiedzialny domek, i oczywiście jeśli o takim usłyszę, niezwłocznie o tym powiadomię

jabluszko520 - Nie 11 Sie, 2013 20:56

Super, dzięki.
jabluszko520 - Czw 22 Sie, 2013 20:12

Pobierajcie zdjęcia, przekazujcie dalej, szukamy domku, szukamy...

julkarem - Pią 23 Sie, 2013 06:46

I gdzie ona ma tą nużycę ? bo ja nie widzę, a wiem jak to wygląda bo właśnie moja Fraziulka jest po nużeńcu.
Asia i Basia - Pią 23 Sie, 2013 07:54

Diagnozowanie ze zdjec pozostawmy znachorom, pieknie Gosienko to zrobilas, trzymam kciuki, zeby znalazla domek.
julkarem - Pią 23 Sie, 2013 08:14

Asia i Basia napisał/a:
Diagnozowanie ze zdjec pozostawmy znachorom, pieknie Asiu to zrobilas, trzymam kciuki, zeby znalazla domek.

Znachor diagnozuje ze zdjęć hmm................... a to ci ciekawe...........

Miła od Gucia - Pią 23 Sie, 2013 09:06

Różyczka jest w pełni zaleczona, wymaga tylko kontroli od czasu do czasu.
Miła od Gucia - Pią 23 Sie, 2013 12:31

Asia i Basia napisał/a:
pieknie Asiu to zrobilas, trzymam kciuki, zeby znalazla domek.

e, chyba Gosiu :lol:

Asia i Basia - Pią 23 Sie, 2013 15:04

Juz poprawilam ;)
volarius - Sob 24 Sie, 2013 13:35

Czy myślicie,że zgodziłaby się z bandą basetów?
zuza i gabi - Sob 24 Sie, 2013 15:06

Ja myślę,że by się zgodziła :grin:
BASSiBAWARIA - Sob 24 Sie, 2013 16:45

Basset z bassetem dogadać się musi prędzej,czy pózniej :razz:
jabluszko520 - Sob 24 Sie, 2013 18:41

dzieki ogloszeniom zglosilo sie juz pare osob chetnych, trzymajcie kciuki, musi sie udac ;)
gkoti - Sob 24 Sie, 2013 20:47

Trzymamy mocno :lol:
Asia i Basia - Sob 24 Sie, 2013 20:59

Trzymamy trzymamy:)
volarius - Nie 25 Sie, 2013 07:09

To ja też trzymam, ale jeśli nikt nie podejmie decyzji o adopcji malutkiej- zabiore ją do Volariusa, bo czas dziecku dać własny dozywotni dom...
Anula - Nie 25 Sie, 2013 14:17

Nie wiem, jak by zareagowała na większe psie towarzystwo i to na dłużej. Lubi być w centrum uwagi, ale na spacerach chętnie wita się z psami, trochę z niej zalotnica, chętna do zabaw i wygłupów. Byłam z nią z wizytą w domu, gdzie są dwa większe psy - na labradorkę burknęła a dog ją zignorował.
jabluszko520 - Sro 28 Sie, 2013 17:38

Anulka - pakuj laseczkę :wink:

Mamy domek, sprawdzony przez "naszą" mariposita79, kochana ja ci bardzo dziękuję, za to , że zgodziłaś się odwiedzić panią Monikę, jesteś niesamowita :grin:

Różyczka jedzie do forumowiczki Monika22, do Katowic. :grin: Będzie miała piękny park pod nosem i całą rodzinkę tylko do swojej dyspozycji.

Pozostaje na razie niewyjaśniona kwestia transportu, pani Monika szuka wśród swoich znajomych, czy ktoś jedzie w okolice Róży i czy mógłby dowieźć ją do nowego domku. Jeśli nikt takowy się nie znajdzie , będziemy potrzebowały waszej pomocy :grin:

A tak w ogóle to superrr, co? :lol:

:mrgreen:

Joasika - Sro 28 Sie, 2013 19:21

No super, super :!:

Bardzo się cieszę, że paszteta trafi na Śląsk :mrgreen:

Asia i Basia - Sro 28 Sie, 2013 19:26

:grin: Supi :grin:
koluś - Sro 28 Sie, 2013 19:48

byłoby supcio! :)
julkarem - Sro 28 Sie, 2013 19:59

oby już tak na zawsze................... :)
Miła od Gucia - Sro 28 Sie, 2013 20:33

Gosiu wiem, ile serca, trudu i wysiłku, nie licząc rozmów telefonicznych włożyłaś w załatwianie,szukanie nowego domku.
Trzymam kciuki oby Różyczka znalazła swoją stałą przystań.

zuza i gabi - Sro 28 Sie, 2013 20:40

Super wiadomość :grin:
gkoti - Sro 28 Sie, 2013 21:39

Super, super, super!!!! :mrgreen: dziękuję Gosiaczku :lol:
madziaa - Sro 28 Sie, 2013 23:44

Gosiaczek jesteś cudowna dziękuje, strasznie się cieszę, że Różyczka będzie miała kochający domek i będzie szczęśliwa SUPER :)
mariposita79 - Czw 29 Sie, 2013 08:23

Moje drogie, jesteście WIELKIE! cudownie, ze Wam się chce pomagać tym psiaczkom:)
Mam nadzieję, że to nie będzie konieczne, ale jakby co - to mój drogi małżonek wyraził chęć zaadoptowania Róży;p Jak widać - trzy czy cztery psiaki nie robią mu różnicy...chyba podoba mu się, jak na spacerze idzie za nim sfora niczym za Cesarem Millanem;))) Powodzenia Różyczko!!!

jabluszko520 - Czw 29 Sie, 2013 12:38

mariposita79 napisał/a:
Jak widać - trzy czy cztery psiaki nie robią mu różnicy...chyba podoba mu się, jak na spacerze idzie za nim sfora niczym za Cesarem Millanem;)))

ja też tak mam :lol:
tzn. też o tym marzę hihi

volarius - Czw 29 Sie, 2013 15:31

Ha !ha! ha! tak własnie mam! :lol:
jabluszko520 - Czw 29 Sie, 2013 19:59

Słuchajcie, potrzebny jest jednak transport trasa Wawa - Katowice.

Pani Monika (Monika22) chwilowo jest odcięta od neta, okazało się, że w tej chwili nikt ze znajomych nie ma możliwości pomocy w dowiezieniu suni, gdyby ktoś coś słyszał,... że będzie na takiej trasie, ...że coś.... to niech da znać tu w temacie, mi na PW lub Bogusi (Miła od Gucia).
Monika22 już nie może się doczekać Róży, dziś z nią rozmawiałam i jest nawet gotowa wsiąść w pociąg i ruszyć po pieska. :wink: Wolelibyśmy jednak aby ta podróż odbyła się autem, zawsze wygodniej i w każdej chwili można wysiąść, zrobić przerwę.

Miła od Gucia - Czw 29 Sie, 2013 20:02

290 km w jedną stronę, około 3,5 godz. jazdy

W A R S Z A W A - K A T O W I C E

jabluszko520 - Pon 09 Wrz, 2013 12:43

Różyczka ma swój temat. Zapraszam tutaj: http://forum.bassety.net/...p=136192#136192