|
Nasze Bassety Klub Miłośników Basset Hound i podobnych. |
 |
Zakończone adopcje - Jamniczka Foczka - CHORE ŁAPKI błaga o pomoc i własny Dom i
Miła od Gucia - Pią 11 Maj, 2012 07:28 Temat postu: Jamniczka Foczka - CHORE ŁAPKI błaga o pomoc i własny Dom i Jamniczka Foczka - CHORE ŁAPKI błaga o pomoc i własny Dom i Czlowieka ||||
|||| Jamniczka Foczka błaga o pomoc i własny Dom i Czlowieka ||||
http://jamniki.eadopcje.org/psiak/722
Jamniczka ma ok. 2 lat jest BARDZO mała.
Jak widać na zdjęciach ma zniekształcone przednie łapki – wada wrodzona.
Jest to jakieś obciążenie genetyczne które spowodowało zniekształcenie kończyn przednich – które nie była leczone.
Mała jest przed wizytą u chirurga i przed prześwietleniem nóżek.
Jak widać po paznokciach od daaaawna nikt ich nie przycinał, sunia nie znosi obcinania paznokci – co oznajmia kąsaniem i warczeniem dlatego w Fundacji są one stopniowo, po malutku przycinane tak by jej nie stresować.
Potrzebuje pilnie domu tymczasowego i najlepiej domu w którym nie będzie musiała dużo chodzić po twardym – żeby nie ścierać łapek. W Fundacji jest wynoszona na trawkę żeby nie musiała chodzić po twardych powierzchniach.
Sytuacja jest taka jak z Gandalfem http://jamniki.eadopcje.org/psiak/698 którego udało nam się wyadoptować – musi siedzieć w klatce/dużym transporterze ponieważ wszystkie psy są od niej większe – więc PILNIE potrzebuje tymczasu.
Mała jest miła dla innych zwierząt a do ludzi istna przylepka – chciała by być cały czas noszona na rączkach a będąc jednym z wielu psów w Fundacji nie ma szansy na tyle czułości która by dostała będąc w domu tymczasowym.
Mała radzi sobie super w sytuacji w której przyszło jej żyć, jest wesolutka, spaceruje po trawce.
Sunia jest wyjątkowa i pomocy też potrzebuje od wyjątkowego człowieka który pokocha ją z jej przypadłością i będzie pamiętał, że potrzebuje pomocy przy wyższych schodkach itp. Potrzebuje domu na stałe albo chociaż tymczasowego.
Widać jak bardzo pragnie ciepłego kącika, miłości i opieki już na zawsze.
Zasługuje na miłość, sama ma wielkie zasoby miłości, wierności, oddania... I czeka aby kogoś obdarować uczuciem którego wartość jest bezcenna.
Zasługuje na dom z prawdziwego zdarzenia.
Ona naprawdę niewiele potrzebuje... Ona chce tylko mieć się do kogo przytulić... to tak niewiele.
--------------------------------------------------------------------------------
___Dane kontaktowe___
Małgorzata 602 185 497
Izabella 668 78 09 29
e-mail: kontakt@wzajemniepomocni.pl
http://wzajemniepomocni.pl/index.html
https://www.facebook.com/....93225950738356
___DANE DO WPŁAT___
KONTO FUNDACJI WZAJEMNIE POMOCNI
KONTO: 80 8011 0008 0020 0206 6936 0001
tytułem: jamniczka Foczka
http://www.dogomania.pl/f...Dom-i-Czlowieka
---------------------------
Kochani
czy możemy wesprzeć od basseciarzy tę sunię ????
gkoti - Pią 11 Maj, 2012 07:37
Jaka sliczniusia i wygląda na taką drobineczkę rzeczywiście :wink: Pewnie, że pomóżmy, jesli jest taka możliwość, może da radę cos zrobić z tymi łapeczkami...oby znalazła kochający domek :wink:
Marynia - Pią 11 Maj, 2012 07:52
pomóżmy,jestem za
julkarem - Pią 11 Maj, 2012 08:38
boże jaka ona bieda serce mnie boli jak patrzę, jak można było dopuścic do takiego stanu :cry: :cry: jasne że pomóżmy
BASSiBAWARIA - Pią 11 Maj, 2012 11:04 Temat postu: . Oczywiście,że tak.
Miła od Gucia - Pią 11 Maj, 2012 11:20
FOCZKA PO KONSULTACJI I RTG.
Kości nadgrastka i nasada kości promieniowej są bardzo zniszczone. Chirurg będzie myślał nad metodą, ale i tak trzeba zrobić pełną diagnostykę. Może to być dysfunkcja przytarczyc co uniemożliwiłoby gojenie. Żeby w ogóle móc zdecydować o operacji musi być pewność, zę organizm jest w stanie wytworzyć zrost. A jak nie to bez sensu cierpienie psa, wtedy pozostałyby już tylko buciki ortopedyczne, na które uparciuch okrutnie się buntuje.
Absolutnie musi być przeprowadzona pełna diagnostyka z krwi. Jedynie to umożłiwi w miarę realne rokowania (ale nie pewność).
RTG wyszło BARDZO NIEDOBRZE, aż takiej sieczki nie spodziewaliśmy się. Przed Foczką wieletygodni/miesięcy leczenia.
a z dobrych wieści
FOCZKA MA ZAPEWNIONY DOM TYMCZASOWY
zaopiekuje się nią Beata M.
Rogasowa - Pią 11 Maj, 2012 18:00
Kochani, a może ten lekarz który wyciągnął już z choroby jednego jamniorka naszego forumowego? Niestety nie pamiętam imienia, Fredzik? Hm.. chyba był to piesek Pani Anity;>
Mam okropną słabość do takich jamniorków.. wychowałam się z taka pyskówką Dobry wstęp do basseta;)
eufrazyna - Pią 11 Maj, 2012 20:12
Endek, tak bylo jamniczkowi zdaje sie na imie . Biedna psinka, oby poszlo dobrze z tym leczeniem. Fajnie, ze DT jest.
julkarem - Pią 11 Maj, 2012 20:34
tak to był mój Endek. Ale tutaj ta Foczka potrzebuje specjalisty z tego co widac aby dobrze zrobił jej operację i to pewnie nie jedna, wiec wtedy poszlabym do jakiejs dobrej kliniki ze sprzetem.
Miła od Gucia - Pią 11 Maj, 2012 21:52
Kochani
Dziś też zrobiłam w Waszym imieniu, drodzy Miłośnicy Bassetów przelew na jamniczkę Foczkę, na jej leczenie w kwocie 150 zł.
150 dlatego, że Anitka dosłała między innymi też na Foczkę.
Isadora - Sob 12 Maj, 2012 14:44
Witam
bardzo serdecznie dziękuję zawsze niezaawodnym Basseciarzom za pomoc dla Foczki.
Jesteście niesamowici.
Miła od Gucia - Nie 13 Maj, 2012 21:01
Miła od Gucia - Nie 13 Maj, 2012 21:02
Isadora, nie umiem banerków podlinkować :shock: - pomożesz :cry: (wreszcie czegoś nie umiem :lol: )
albo wstaw, od nowa :lol:
gkoti - Nie 13 Maj, 2012 21:05
Ale urocze...trudno znaleźć określenie w takiej sytuacji... ogłoszenie, łapie za serducho...
Isadora - Nie 13 Maj, 2012 21:22
Bo pliki sa zapisane z przezroczysto ścią a tu przeniesione jako jpg.
Tak powiny wyglądać... są podlinkowane na wątek na dogo
A tak wygłada zapis BBCode
Kod: | [URL=http://tiny.pl/hp4jt][img]http://tiny.pl/hpkbh[/img][/URL] |
Kod: | [URL=http://tiny.pl/hp4jt][img]http://tiny.pl/hpkbq[/img][/URL] |
Miła od Gucia - Nie 13 Maj, 2012 22:00
super, dzięki :lol:
Isadora - Nie 13 Maj, 2012 22:31
Foczka przyszła bBasseciarom podziękować
Miła od Gucia - Pon 14 Maj, 2012 07:00
witamy Foczkę, witamy
oby na zdrówko wyszło
przed nią długa droga, prawda ???
ja wychodzę z założenia, żeby nigdy nie życzyć nikomu źle, bo każdy sam pracuje na swój los,
ale temu kto doprowadził do takiego stanu Foiczkę to chyba z przyjemnością bym krzywdę zrobiła
trzymaj się Foczko, nie poddawaj się, jesteś w dobrych rękach
nawet na rękach Cię noszą widzę
dziękujemy za fotki
w oczach Foczki jest tyle miłości
gkoti - Pon 14 Maj, 2012 07:57
Dziekujemy Foczusiu za fotki, obys jak najszybciej była zdrowa i śmigała po łakach, a na rączki wskakiwała z radości :wink:
julkarem - Pon 14 Maj, 2012 08:26
[quote="Miła od Gucia"]
ja wychodzę z założenia, żeby nigdy nie życzyć nikomu źle, bo każdy sam pracuje na swój los,
ale temu kto doprowadził do takiego stanu Foczkę to chyba z przyjemnością bym krzywdę zrobiła
JA TEŻ
Isadora - Pon 14 Maj, 2012 20:53
I jeszcze trochę majowej Foczki
gkoti - Pon 14 Maj, 2012 22:14
Jaka ona malusia, drobniutka...
Miła od Gucia - Wto 15 Maj, 2012 23:03
Asieńko "Rogasowa"
pieniążki od Ciebie 35 zł wpłynęły na Foczkę (konto bassecie pod koniec tygodnia uzupełnię)
poczekam jeszcze, czy będą jakieś wpłaty i wyślę kolejny przelew zbiorowy na Foczkę
Dzięki Asiu
eufrazyna - Wto 15 Maj, 2012 23:15
Jakie to malutkie, zwlaszcza w porownaniu z bassiorami...
Miła od Gucia - Sro 16 Maj, 2012 10:41
kopiuję Wam informacje z f-ba, bo nie każdy z nas ma dostęp
------------
Foczka jest rozpieszczonym piecuchem, sypia pod kocykiem w który sama się owija, a jeśli uzna, że nadal jest chłodno, nakrywa się poduszką. Uwielbia być noszona na rękach. Foczka ma wrodzoną wadę kośćca- nie może normalnie chodzić, jej łapki wyginają się w nadgarstkach- wymaga leczenia operacyjnego i rehabilitacji. Jest to jakieś obciążenie genetyczne które spowodowało zniekształcenie kończyn przednich - które nie była leczone.
--------------
Miła od Gucia - Sro 16 Maj, 2012 21:47
KOMUNIKAT ZDROWOTNY FOCZKI NR 1
FOCZKA PO KONSULTACJI I RTG.
Kości nadgrastka i nasada kości promieniowej są bardzo zniszczone. Chirurg będzie myślał nad metodą, ale i tak trzeba zrobić pełną diagnostykę. Może to być dysfunkcja przytarczyc co uniemożliwiłoby gojenie. Żeby w ogóle móc zdecydować o operacji musi być pewność, że organizm jest w stanie wytworzyć zrost. A jak nie to bez sensu cierpienie psa, wtedy pozostałyby już tylko buciki ortopedyczne, na które uparciuch okrutnie się buntuje.
Absolutnie musi być przeprowadzona pełna diagnostyka z krwi. Jedynie to umożliwi w miarę realne rokowania (ale nie pewność).
RTG wyszło BARDZO NIEDOBRZE, aż takiej sieczki nie spodziewaliśmy się. Przed Foczką wieletygodni/miesięcy leczenia.
jabluszko520 - Czw 17 Maj, 2012 10:35
Jezu...
Joasika - Czw 17 Maj, 2012 11:29
Biedactwo :cry:
gkoti - Czw 17 Maj, 2012 16:35
Bidulka, ale bądźmy dobrej myśli :wink:
joi - Czw 17 Maj, 2012 17:47
Serdecznie z całego serca dziękuję wszystkim za zaangażowanie
Miła od Gucia - Pon 21 Maj, 2012 18:33
tu wklejam potwierdzenie wpłaty na 150 zł od Was dla Foczki
pieniążki wyszły z naszego basseciego konta 12 maja
Potwierdzenie Transakcji
ING Bank Slaski S.A.
77 1050 1911 1000 0090 7037 2934
na
Bank Spółdzielczy Nowy Dwór Maz.
80 8011 0008 0020 0206 6936 0001
FUNDACJI WZAJEMNIE POMOCNI
darowizna dla: jamniczka Foczka od
miłosników bassetów z
www.forum.bassety.net
150,00
PLN
97201132598// 12.05.2012 12.05.2012
na foczkę wpływają kolejne pieniążki, nie martwcie się skrupulatnie zbieram i w odpowiednim momencie prześlemy kolejne wsparcie na leczenie Foczki
dziękujemy bardzo, że los Foczki dzięki Wam także, się poprawi, oby dochodziła do zdrowia
Isadora - Wto 22 Maj, 2012 23:16
Witam przepraszam że mnie mało było ale dysk mojego komputera zrobił R.I.P.
Straciłam dane (próbuje odzyskać0, nie wspomnę o nieplanowanym wydatku na nowy dysk. Wolałabym dać psom, ale nomen-omen właśnie to komputer jest narzędziem którym pomagam psiakom. Dobra dość narzekań. Jutro będzie filmik i zdjęcia Foczki. A tymczasem wklejam rozliczenie (wklejone również na fejsa i dogo ale Wam też należy się za tak ogromną pomoc)
SKARBONKA FOCZKI
"Zestawienie od pierwszej wpłaty do dnia 22 maja 2012r.
Izabella - Białystok - 100zł
Marta – Opole - 25zł
Magdalena – Warszawa - 30zł
Sylwia – Kraków - 30zl
Katarzyna – Lublin - 15zł
Beata – Wrocław - 50zł
Anna – Warszawa - 30zł
Anna – Jaworzno - 30zł
Iwona - Brwinów - 40zł
Bogumiła – Gorzów -50zł
Paulina – Wrocław - 50zł
Katarzyna – Warszawa - 25zł
Ewelina – Toruń - 60zł
Anna – Bytom - 60zł
Joanna – Warszawa - 100zł
Maria – Bieżuń – 20zł
Piotr – Wrocław - 100zł
Forum "Nasze Bassety" net - 150zł
Marcin – Wyszków – 50zł
Marta – Eslov – 59zł
Łukasz – Warszawa – 80zł
Joanna – Ostrów – 100zł
Sławomir – Krsnystaw – 400zł
Jolanta – Warszawa – 10zł
Piotr – Poznań – 70zł
Renata – Oborniki – 370zł
Jolanta – Poznań – 15zł
Dominik – Lublin – 50zł
Adam – Ruda Śląska – 50zł
Agnieszka – Gdańsk – 20zł
Elżbieta – Rokietnica – 20zł
--------------------------------------------------
łącznie do 22 maja - 2259zł
A teraz wydatki:
Advocate 32 x2 - 64zł
Oridermyl - 60zł
Kerabol - 42zł
RTG + konsultacja - 300zł
czyszczenie zębów i ekstrakcja -100zł
stomorgyl - 70zł
----------------------------------------------------
łącznie 636zł
a co przed Foczką:
czekamy na wyniki z laboratorium a co za tym idzie fakturę z kwotą za badania (ok. 200zł lub więcej)
jeżeli wyniki krwi będą zadowalające i dojdzie do operacji to koszt ok. 1500zł (minimum)
po operacji antybiotyki i opatrunki
paliwo na dojazdy do weterynarza
Bardzo dziękujemy Wszystkim Wspaniałym Osobom które postanowiły wesprzeć Foczkę.
Wszystkim które „rozsyłają” jej apel w świat.
Wszystkim którzy kierują w jej stronę pozytywne myśli.
Dzięki Waszej pomocy uda się polepszyć jej komfort życia - po prostu jej pomóc.
Dziękujemy"
Miła od Gucia - Sro 23 Maj, 2012 13:44
A jak foczka ?
jakie są rokowania ???
mam prośbę
ta wpłata
Bogumiła - Gorzów - 150zł
proszę zmień tak jak zrobiłam w opisie przelewu
na :
Forum "Nasze Bassety" net - 150
to tak dla ścisłości :lol: :lol:
ktoś kto pisał, pewni brał dane z przelewu adresata, a nie opisu
zbieramy dalej dla Foczki, oby wyzdrowiała, na tyle na ile można jej stan doprowadzić do porządku
ściskamy Foczkę
a Ciebie pozdrawiamy serdecznie
Isadora - Sro 23 Maj, 2012 19:03
Ok zaraz zmienie na wykazach dane
a teraz
Witam swój Fan Klub, bardzo Wam dziękuje, że jesteście ze mną. Nie opuszczajcie mnie, boje się, ale wiem że pomożecie. Foczka.
Miła od Gucia - Sro 23 Maj, 2012 19:48
jaka ona śliczna,
a w oczkach widać radość i zaufanie do ludzi
będzie dobrze :lol:
gkoti - Sro 23 Maj, 2012 21:07
Ona oczkami się normalnie śmieje :lol: Będzie na pewno lepiej :lol:
julkarem - Sro 23 Maj, 2012 21:23
Trzymamy mocno kciukasy aby wszystko sie udało!!!!!!!
Isadora - Sro 23 Maj, 2012 21:42
Jutro mam obiecany filmik z Foczką w roli głównej
Mam nadzieję że dacie jej Oscara
Miła od Gucia - Sro 23 Maj, 2012 23:01
i wyścielimy czerwony dywan :lol:
Isadora - Sro 23 Maj, 2012 23:05
Miła od Gucia napisał/a: | i wyścielimy czerwony dywan :lol: |
I największe marzenie ... odcisk sprawnych łapek :grin:
Isadora - Pią 25 Maj, 2012 19:17
PozdróFFka dla Was - Foczka
Miła od Gucia - Pią 25 Maj, 2012 21:37
oczka ma takie bystre, gdybym nie wiedziała, co jej jest,
nie przypuszczałabym po pyszczku, że jest tak źle
Jej oczy wyrażają wiarę, że wszystko będzie dobrze
Kochane dziewczyny, kupcie Foczce śliczną czerwoną obróżkę, delikatną do ciałka :lol: :lol:
Gwiazdeczka, tak sobie wyobrażam ją za rok, jeszcze bardziej radośniejszą :lol:
Isadora - Sob 26 Maj, 2012 00:36
JAMNICZKA FOCZKA Dziękuje za JUŻ i prosi o JESZCZE
gkoti - Sob 26 Maj, 2012 06:55
Foczko, jesteś Cudem jak każdy piesio :wink: Pewnie, że pomożemy :wink:
Miła od Gucia - Sob 26 Maj, 2012 09:28
jakie cudne zdjęcie
pozdrawiam i ściskam Foczkę
zbieramy, zbieramy
rezerwa dla Foczki 80 zł - to z form, jest na koncie
i zbieramy dalej, zbieramy
tak studenci wspierają skarbonkę Foczki
jak skarbonka będzie pełna, przeliczymy komisyjnie i na konto Foczki prześlę :lol:
Isadora - Sob 26 Maj, 2012 10:22
Mateńko wzruszajace zaraz zapodaję na FB i dogo
gkoti - Sob 26 Maj, 2012 14:22
Bogusiu, jesteś WIELKA :lol: :lol: :lol:
Isadora - Nie 27 Maj, 2012 04:49
JAMNICZKA FOCZKA Dziękuje za JUŻ i prosi o JESZCZE=
Isadora - Nie 27 Maj, 2012 04:50
Zapraszam do obejrzenia filmu z Foczką w roli głównej.
http://youtu.be/AEUi_PB-3_g
eufrazyna - Nie 27 Maj, 2012 09:20
Fajna ta Foczka malutka
Miła od Gucia - Nie 27 Maj, 2012 10:10
pomimo takiego stanu łapek, jak ona sobie radzi
Foczka, chce żyć, chce być kochana
i tak będzie, prawda ???
Isadora - Wto 29 Maj, 2012 20:52
BAZARKI DLA FOCZKI
http://www.dogomania.pl/f....-05-godz-21-00
ciuszki, torebki, świecznik
http://www.dogomania.pl/forum/thread...wszystko!10-06
piekna artystyczna poszewka na poduszkę, paski, futerały/etui, torby, plecak, kubki, ciuszki, buty, książki, filmy, perfumy, i wiele innych gadżetów
Isadora - Wto 29 Maj, 2012 20:54
Linki do filmików z Foczką:
http://youtu.be/qloVsdOcorc
http://youtu.be/eopA8sSDrjA
http://youtu.be/AEUi_PB-3_g
Rogasowa - Wto 29 Maj, 2012 22:13
Och kochana Foczko, jak bym chciała Cię wziąć na ręce, przytulić wycałować..
Jesteś taka kochaniutka:(
Miła od Gucia - Wto 29 Maj, 2012 22:14
jaka uśmiechnięta :lol:
i sierść jaka ładna błyszcząca
julkarem - Sro 30 Maj, 2012 10:48
własnie widac po tych filmikach ,że Foczka jest wesoła, nie przygnębiona to dobry znak
Kamoos - Sro 30 Maj, 2012 17:01
Dzielnie sobie radzi bidulka na tych łapkach .
Miła od Gucia - Wto 12 Cze, 2012 07:43
co tam u Foczki ???
Isadora - Wto 12 Cze, 2012 13:26
Nie pisałam wcześniej, bo nie było jakiś szczególnych zmian, a wiem ze zerkacie tez na dogo i na fejsa - ja już po prostu nie obrabiam czasem wszystkiego.
Foczka jest umówiona na konsultacje do Prof Sterny 20 czerwca na godz. 21:00.
Jutro wieczorem będą nowe zdjęcia uroczej Foczki - która jest już tak rozpieszczona, że jak nie chce już spacerować to wspina się niezdarnie na nogi wyprowadzającego z odgłosem paszczowym w wolnym tłumaczeniu "na rączki natychmiast"
oczywiście nie muszę wspominać jak prześmiesznie w jej wykonaniu to wygląda.
Foczka ma znakomity humor, stała się jeszcze większą pieszczochą, uwielbia całowanie w główkę.
Liczę, że znajdzie się ktoś chętny kto podaruje jej domek, ona nie jest wymagająca: własny kąt z kilkoma kocykami którymi będzie mogła się nakrywać do tego budka kocia do której będzie się mogła schować, jakieś miękkie kolana na których będzie mogła posiedzieć, para rąk do głaskania, pełna miska i duuuuuużo miłości:)
Wieczorem wstawie foteczki świezutkie jak bułeczki
Miła od Gucia - Wto 12 Cze, 2012 13:39
dzięki Dorotko
pamiętaj, że Foczka ma tu rezerwę finansową, jeśli trzeba, to zrobimy przelew,
a sprawę do Ciebie ma Iza "joi" :lol:
Isadora - Wto 12 Cze, 2012 13:47
Miła od Gucia napisał/a: | dzięki Dorotko
pamiętaj, że Foczka ma tu rezerwę finansową, jeśli trzeba, to zrobimy przelew,
a sprawę do Ciebie ma Iza "joi" :lol: |
Jasssssne jasssne. A ze sprawą niech joi wali do mnie, jak będe mogła w czymkolwiek pomóc to super.
jakby co to:
patyk@cad.pl
Isadora - Wto 12 Cze, 2012 17:30
Kolanka to jest to co księżniczki lubią najbardziej
Serpente - Wto 12 Cze, 2012 17:52
Przepiękna Foczka z Gryziołkowymi wielkimi oczkami!
Umówione konsultacje u Prof. Sterny- rewelacja, lepiej trafić nie można!!!
Bardzo, bardzo wierzę, że wyniki i rokowania będą bardziej pozytywne niż wszyscy mamy nadzieję.
Ps. I my czekamy na magiczny tel. Profesora w celu konsultacji naszego Gryziołka...
gkoti - Wto 12 Cze, 2012 20:19
Śliczności :wink: ......bo tak się właśnie rozpieszcza Księżniczki, a co!!! nie każdy może mieć takie względy :wink: Ja też myślę, że będzie dobrze, trzymamy kciuki :wink:
Isadora - Wto 12 Cze, 2012 20:36
Foczka podobno doskonale wie, że jest Księżniczką łaskawie daje się rozpieszczać i czaruje wszystkich no i wszyscy są w niej zakochani.
Miła od Gucia - Wto 12 Cze, 2012 20:59
jak Jej nie kochać, no jak :lol:
Isadora - Wto 12 Cze, 2012 22:10
Miła od Gucia napisał/a: | jak Jej nie kochać, no jak :lol: |
To fakt, autentycznie adoptowałabym Foczkę gdybym nie miała nadkompletu.
julkarem - Sro 13 Cze, 2012 10:10
jakbym Endka widziała
Isadora - Pią 17 Sie, 2012 19:58
Pisłam wszystko na bieżaco na evencie Foczki. Uzupelniam tutaj. I przepraszam, ale miałam kilka psów do opieki w sensie robienia PR i jak to bywa zostałam z tym sama.
Foczka po pierwszym zabiegu.
FOCZKA miała pobrane komórki tłuszczowe z okolicy pępka, był to poważny zabieg operacyjny, szew na całą długość brzuszka, z tych komórek nastawiono hodowlę tkankową celem uzyskania komórek macierzystych.
Komórki macierzyste zostały wszczepione do stawów w przednich łapkach- liczymy na poprawę stanu bardzo zniszczonych kości i zatrzymanie ciągle postępującego procesu ich niszczenia.
Kontrola za miesiąc, ale po 2 tygodniach Foczka chodzi chętniej i dalej!!![/SIZE]
tutaj troche więcej o tej innowacyjnej w Polsce metodzie:
źródło > http://www.vetregen.pl/index.php/q
Medycyna regeneracyjna to dziedzina innowacyjnych terapii medycznych, które stymulują organizm do naprawy, wymiany, przywracania i regenerowania uszkodzonych lub chorych tkanek oraz narządów poprzez wykorzystanie własnych komórek macierzystych pacjenta pozyskiwanych z tłuszczu lub pępowiny.
VetRegen wykorzystuje skoncentrowaną formę autologicznych tłuszczowych lub pępowinowych mezenchymalnych komórek macierzystych w leczeniu chorób urazowych i zwyrodnieniowych. Różnice między medycyną regeneracyjną a tradycyjną polegają na kompleksowym działaniu tej pierwszej na różnych płaszczyznach.
Liczne doświadczenia uznanych światowych firm, zajmujących się weterynaryjną medycyną regeneracyjną, potwierdzają skuteczność tej metody. Terapia komórkami macierzystymi jest z powodzeniem stosowana u koni sportowych i wyścigowych. Obecnie na świecie weterynaria regeneracyjna została zastosowana u kilkunastu tysięcy koni, psów i kotów.
A teraz nasza królewna i potem pobiegnę na pierwsza strone uzupełnić wpłaty.
Witam Was - pozdrawiam
Bardzo lubię się przytulać
A oto ja Księżniczka Foczysława Pierwsza
smyrdaj, smyrdaj, smyrdaj ...
A tu prezentuję swój brzunio
Asia i Basia - Pią 17 Sie, 2012 20:25
Dziewczyny, czy przy okazji tej operacji nie mozna jej bylo obciac tych pazurow, sa ogromne. Biedna malenka, tyle sie musi wycierpiec, dzielna sunia.
gkoti - Pią 17 Sie, 2012 20:42
Te jej śliczne oczka i uśmieszek :wink: cudowna foczka i dzielna pannica :wink:
Isadora - Czw 27 Wrz, 2012 18:52
Mam nowe foteczki podtuczonej Foczki. Rozpuszczonej do granic możliwości. Poszukujemy domu dla Foczki, blisko Warszawy aby można było kontynuowac leczenie w czym pomoże Fundacja Wzajemnie Pomocni i SOS dla Jamników.
Ogarnę się i jak najszybciej wstawie Foczunię.
Isadora - Czw 25 Paź, 2012 16:45
◕♥◕ UWAGA UWAGA! ◕♥◕
KOCHANI DZIĘKUJE ZA KCIUKI - FOCZKA POJECHAŁA DO DOMU.
Relacje będą. Jestem od paru tygodni w kontakcie z domkiem. To bardzo przemyślana i dopracowana adopcja.
◕♥◕ UWAGA UWAGA! ◕♥◕
Na stronie Fundacji Wzajemnie Pomocni są podziękowania.
https://www.facebook.com/...293225950738356
A ja od siebie dziękuje Wam bardzo za ogromną pomoc, w końcu basset to tez jamnik, albo jamnik to tez basset.
julkarem - Czw 25 Paź, 2012 17:55
Super wieści-Cudowne Należy sie Focce dogodne życie
Miła od Gucia - Czw 25 Paź, 2012 18:21
cudowne informację, będę kibicować :lol:
koluś - Czw 25 Paź, 2012 19:32
Ale fajnie,należało sie Foczce!
gkoti - Czw 25 Paź, 2012 19:45
Cudownie :wink:
eufrazyna - Czw 25 Paź, 2012 20:56
Fajnie
Miła od Gucia - Sob 27 Paź, 2012 18:45
Dorotko "Isadora"
Foczka ma cały czas u nas rezerwę na koncie
wypis z konta basseciego
Cytat: | rezerwa dla Foczki 80 zł |
Może byś zrobiła Foczce wyprawkę na nową drogę życia ???
Podaj konto, to prześlę pieniążki
Isadora - Sob 27 Paź, 2012 23:30
Miła od Gucia napisał/a: | Dorotko "Isadora"
Foczka ma cały czas u nas rezerwę na koncie
wypis z konta basseciego
Cytat: | rezerwa dla Foczki 80 zł |
Może byś zrobiła Foczce wyprawkę na nową drogę życia ???
Podaj konto, to prześlę pieniążki |
to wiesz co dobrze w tygodniu sie odezwe po kontakcie z domkiem
Isadora - Sob 03 Lis, 2012 20:20
Księżna Foczysława pozdrawia ze swojego Królestwa. Co tu więcej pisać - wystarczy popatrzeć
julkarem - Nie 04 Lis, 2012 11:49
Cudowne wieści. Powodzenia Foczko ale masz teraz dobrze i tak cieplusio
Magda i Rudolf - Nie 04 Lis, 2012 11:55
Szczesciara z tej malej, super! :wink:
gkoti - Nie 04 Lis, 2012 12:55
Powodzonka Foczusiu :lol:
Asia i Basia - Nie 04 Lis, 2012 13:38
Wyglada na zadowolona Fajnie, ze znalazla domek
madziaa - Pon 05 Lis, 2012 08:11
dobrze że znalazła kruszyna dom
Miła od Gucia - Pon 05 Lis, 2012 14:28
Dorotko, tak się cieszę, że to maleństwo ma dom.
Pamiętacie pierwsze zdjęcie foczki ?
Ja bardzo to przeżyłam.
Dorotko, podaj konto
i kup coś od nas Niuni
te 80 zł jest od forumowiczów i Oni w przelewie zaznaczyli, że to na Foczkę
inaczej być nie moze
Miła od Gucia - Czw 08 Lis, 2012 10:55
dzięki Dorotko, odebrałam pw
Foczko, Foczko
przelew "poszedł"
darowizna od forum Nasze Bassety,
wyprawka dla Foczki
80 zł
powodzenia Foczko
i zaglądaj do nas, zaglądaj :lol:
Dorotko, dziękujemy za informacje i ucałuj od miłośników bassetów Foczunię
Isadora - Czw 08 Lis, 2012 15:45
Melduję ze foczkowa kasa doszła. Odmelduję jak juz sprawe załatwię
Marynia - Nie 11 Lis, 2012 19:28
Naszą Foczkę pokazano dziś w TVN w faktach
jabluszko520 - Nie 11 Lis, 2012 22:06
Marynia napisał/a: | Naszą Foczkę pokazano dziś w TVN w faktach |
o jak ktoś ma linka to może zapodać
Miła od Gucia - Nie 11 Lis, 2012 22:46
mam
http://fakty.tvn24.pl/komorki-zycia,288071.html
Miła od Gucia - Nie 11 Lis, 2012 22:50
Foczka jak biega, jaka szczęśliwa :lol:
Isadora - Nie 11 Lis, 2012 23:14
Marynia napisał/a: | Naszą Foczkę pokazano dziś w TVN w faktach |
No Foczka jest Celebrytką. Planowany jest dłuższy filmik
Isadora - Nie 11 Lis, 2012 23:24
Tutaj jak ktoś nie widział (po 14 minucie)
http://fakty.tvn24.pl/4
madziaa - Pon 12 Lis, 2012 01:36
super normalnie gwiazda nam się ujawniła
Batus - Pon 12 Lis, 2012 15:36
No właśnie nie byłam pewna czy to ona, wyglądała naprawdę dobrze
Dodo AiJ - Pon 12 Lis, 2012 19:47
ja też widziałam, ja też! Foczka no no :grin: super psinka, a w tv się pięknie zaprezentowała.
|
|