Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Mamba szuka nowego domu [ znalazła ]
Autor Wiadomość
Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Nie 13 Lip, 2008 16:49   Mamba szuka nowego domu [ znalazła ]

Kontakt:
robertwilhelmson@poczta.onet.pl

od jakiegoś czasu poszukuję nowego opiekuna dla
mojej basecicy.Ogłoszenie jest dostępne na alegratka.

> Mamba,liczy sobie siedem lat i ogólnie jest w dobrej kondycji.
> Generalnie nie miała rzadnych problemów zdrowotnych.
> Kupiłem ją jak miała dwa lata,ogólnie jest sunią bardzo kontaktową.
> Nigdy nie miała maluchów,gdyż mieszkam w kamienicy i przyznam,że miałbym problem.
> Oprócz niej mam jeszcze inne zwierzaki w domu,a od jakiegoś czasu zauważyłem że stała się
> w stosunku do nich złośliwa i dlatego gdy nie ma mnie w domu muszę ją izolować.Jest tak że
> pewne zwierzaki toleruje,a inne wręcz nienawidzi.
> Jestem gotów sprezentować ją osobie,która otoczy ją miłością i szacunkiem,i nie będzie jej
> brońboże traktować jak worek do robienia kasy-przyznam że miałem już takie telefony.
> Acha Mambela jest rodowodowa,zalączam kilka jej fotek.
> Pozdrawiam
> Robert
Kontakt:
robertwilhelmson@poczta.onet.pl

Ostatnio zmieniony przez Czw 06 Lis, 2008 16:17, w całości zmieniany 1 raz  

Fanfan z rodziną
[Usunięty]

Wysłany: Nie 13 Lip, 2008 16:55   

Nadia chciała bassetkę. Trzeba ja zawołać.

madzialinka
[Usunięty]

Wysłany: Nie 13 Lip, 2008 16:58   

Czy to jest bassetka z Piotrkowa Trybunalskiego? Na tych fotkach wygląda lepiej niż na gratce...

Fanfan z rodziną
[Usunięty]

Wysłany: Nie 13 Lip, 2008 17:00   

Powyciągane cycuszki...Wysłałam do nadii maila.

Dorti
[Usunięty]

Wysłany: Nie 13 Lip, 2008 18:31   

Kochani, wiele się juz naczytałam o powyciąganych cycuchach i ogólnie sie przyjęło, że sunia, która ma takie cycuszki musiała w swoim życiu urodzić sporo maleństw.
To nie jest reguła i już mówię dlaczego.
Moja Lussi po pierwszej cieczce dostała takie właśnie cycole. I wiem, że to poprostu akurat w jej przypadku było uwarunkowane genetycznie. W tej chwili skończy 5 lat, ma za sobą jak do tej pory 1 miot, jest żywiołowa, zdrowa, dobrze odżywiona a cycuszki dalej wiszą.
Mi to nie przeszkadza a i myślę, że jej również. :lol:

Fanfan z rodziną
[Usunięty]

Wysłany: Nie 13 Lip, 2008 19:51   

Dorti...swoją wcześniejszą wypowiedzią wcale nie sugeruję, że dziewczynka miała szczeniorki. Ot zwyczajnie to zauważyłam na zdjęciu. Nie mam suki basseta, a moja jamnisia nigdy takich nie miała mimo urojonych ziąż i prawie 8 lat w życiorysie. Zastanawiam się tylko czasem, czy takim suniom to nie przeszkadza. I myślę, że Nadii która już kontaktuje się z właścicielem również :wink: . Być może ta bassecia kobietka znajdzie dobry, nowy domek już za chwilę, czego jej niezmiernie życzę :grin:

besta 

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Nie 13 Lip, 2008 20:05   

Z tymi cycolami to fakt.Besta ma 1,5roku a teraz przechodzi ciążę urojoną i cycuchy też jej wiszą.Nie muszę chyba dodawać ,że szczeniaków nie miała nigdy.Wcześniej wisiały jej trochę ale teraz :~

marta_zbyszek
[Usunięty]

Wysłany: Nie 13 Lip, 2008 21:00   

Madziu daj znać jak sunia znajdzie dom proszę.

Dorti
[Usunięty]

Wysłany: Nie 13 Lip, 2008 21:27   

Fanfan z rodziną napisał/a:
Dorti...swoją wcześniejszą wypowiedzią wcale nie sugeruję, że dziewczynka miała szczeniorki. Ot zwyczajnie to zauważyłam na zdjęciu. Nie mam suki basseta, a moja jamnisia nigdy takich nie miała mimo urojonych ziąż i prawie 8 lat w życiorysie. Zastanawiam się tylko czasem, czy takim suniom to nie przeszkadza. I myślę, że Nadii która już kontaktuje się z właścicielem również :wink: . Być może ta bassecia kobietka znajdzie dobry, nowy domek już za chwilę, czego jej niezmiernie życzę :grin:

Kochana, moja wypowiedż to tak ogólnie a nie konkretnie kontra do Twojego postu.
Poprostu wiele razy spotkałam się z opinią, że jak sunia ma wyciągnięte cycolki to musiała być wykorzystywana jako maszyna do produkcji dzieciaków. W wielu przypadkach nic bardziej mylnego. I to wszystko. A piszę o tym tylko dlatego, że mam w domu takie cudo z długimi cycolkami. :wink:

Fanfan z rodziną
[Usunięty]

Wysłany: Nie 13 Lip, 2008 21:58   

A mnie cieszy, że znowu dowiedziałam się czegoś nowego :D . Dotychczas byłam przekonana, ze takie cycorki uprzykrzają życie suniom. Dobrze wiedzieć, ze jest inaczej ;)

Fanfan z rodziną
[Usunięty]

Wysłany: Nie 13 Lip, 2008 22:00   

marta_zbyszek napisał/a:
Madziu daj znać jak sunia znajdzie dom proszę.

Marta, będziemy to załatwiać oficjalnie. Nadia stara się o sunię, bo jej zapadła w serducho :lol: . Mam nadzieję, ze znajdzie wsparcie w basseciarzach, żeby zdobyć sunię ;)

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Nie 13 Lip, 2008 22:17   

Wsparcie całym sercem. A i Mamba będzie szczęśliwa.

marta_zbyszek
[Usunięty]

Wysłany: Nie 13 Lip, 2008 22:27   

Oczywiście że spieramy i czekamy na dobre wieści że jest już u Nadii.

Mirka
[Usunięty]

Wysłany: Pon 14 Lip, 2008 09:10   

dzisiaj rano odebrałam na gg wiadomośc od Magdy,ale nie bardzo rozumiem jak mogę w tej sprawie pomóc,oczywiście jezeli moge to chetnie sie włącze :lol:
ale prosze do mnie mówic DUZYMI LITERAMI :lol: :lol:

Fanfan z rodziną
[Usunięty]

Wysłany: Pon 14 Lip, 2008 13:06   

Ja tylko dodam, że Nadii udało się skontaktować z Panem i teraz czeka na jego decyzję. Trzymam kciuki ;)

Odpowiedz do tematu